Olejek rycynowy do włosów - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-03, 20:52   #871
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy

Cytat:
Napisane przez Sovilo Pokaż wiadomość
Ja zawsze na całe włosy.
ja juz nie bede ryzykowac

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 16:10   #872
gamegirl
BAN stały

zaciekawilyscie mnie z tymi sposobami
- ja mam duza buteleczke i strasznie poniszczone wlosy rozdwojone na calej dlugosci ... ale za to strasznie szybko mi sie przetluszczaja jak polecaci mi stosowanie na takie wlosy olejku?
-na skorki rowniez dziala? obgryzalam pazury ale skorki nadal skubie wygladza je?? i wybiela plytke paznokcia?:P
-oraz chodzi o moje rzesy na jednym oku sa super na drugim nawet zalotka sie nie chca podkrecac .. w niektorych miejscach wogole rzes nie mam sa jakies nie sforne.. Czy stoaowanie tego olejku moze to poprawic? czy naprawde wlosy szybciej rosna ?? czy to mit?
gamegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 18:22   #873
suwa89
Zadomowienie

oj dziołchy macie problemy olejek rycynowy nakłada sie zazwyczaj na suche włosy (normalne przed umyciem) przeważnie na 15 do 30 min, z tego względy że dobrze skleja końcówki rozdwojone, regeneruje włosy martwe, bardzo zniszczone i wzmacnia je. Ja często używam nafte kosmetyczną (ok. 4,50 zł) któa już w swoich składnikach posiada olejek rycynowy... i troszkę lepsze ma własciwosci niż on sam. Dlatego polecam! Włosy po nafcie kosmetycznej są piekne, zdrowe, końcówki praktycznie się goją te rozdwojone, i lśnią! Stosuje znaczy stosowałam sobie przez ok. 2 miesiące praktycznie co 2 dni przed umyciem, wcierając nafte w suche włosy przed ich umyciem na ok. 30 min. i chodziłam po domciu w kluskach naftowych, nastepnie wlosy plukalam, mylam i plukalam... konkretny efekt... p o l e c a m i dziolchy nie umartwiajcie sie juz tyle kto jakie ma metody stosowania tych dodatków wzmacniających hehe.
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 19:47   #874
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość
oj dziołchy macie problemy olejek rycynowy nakłada sie zazwyczaj na suche włosy (normalne przed umyciem) przeważnie na 15 do 30 min, z tego względy że dobrze skleja końcówki rozdwojone, regeneruje włosy martwe, bardzo zniszczone i wzmacnia je. Ja często używam nafte kosmetyczną (ok. 4,50 zł) któa już w swoich składnikach posiada olejek rycynowy... i troszkę lepsze ma własciwosci niż on sam. Dlatego polecam! Włosy po nafcie kosmetycznej są piekne, zdrowe, końcówki praktycznie się goją te rozdwojone, i lśnią! Stosuje znaczy stosowałam sobie przez ok. 2 miesiące praktycznie co 2 dni przed umyciem, wcierając nafte w suche włosy przed ich umyciem na ok. 30 min. i chodziłam po domciu w kluskach naftowych, nastepnie wlosy plukalam, mylam i plukalam... konkretny efekt... p o l e c a m i dziolchy nie umartwiajcie sie juz tyle kto jakie ma metody stosowania tych dodatków wzmacniających hehe.
ja jak stosowalam nafte na wlosy (wcieralam tez w skóre głowy) to mialam łupież i włosy mi sie o wiele bardziej tłusciły, mimo ze dokladnie je mylam, ale nastepnego dnia mialam juz tłuste

[*] 11.09.2012
Stary 2007-03-15, 22:40   #875
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość
chyba spróbuje tej nafty

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-16, 07:59   #876
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
chyba spróbuje tej nafty
na pewno nie zaszkodzi
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-16, 08:05   #877
Sovilo
Zakorzenienie

To zwykła nafta kosmetyczna, bezzapachowa, tak? Jest tak samo tłusta jak olejek?
Stary 2007-03-16, 09:21   #878
kasiijja
Raczkowanie

A można ten olejek stosować, gdy używa się jedwabiu np Farouka?? Włosy nie będą potem tłuste, albo za bardzo obciążone??
kasiijja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-16, 15:38   #879
Sovilo
Zakorzenienie

Przecież i tak to spłukasz Ja nie tylko płukam, ale po olejku myję włosy 2 x szamponem.(też używam Farouka) Ale ale- dziś kupiłam naftę z olejkim rycynowym
Stary 2007-03-16, 16:27   #880
Sovilo
Zakorzenienie

Nałożyłam naftę na wilgotne(nieumyte) włosy, potrzymałam pod woreczkiem godzinę i umyłam 2x szamponem- włosy-juz czuję- miękkie, gładki, ale... śmierdzą naftą! Co z tym zrobić? nie uśmiecha mi sie nakładanie jeszcze po szamponie ozywki, żeby pachniało, bo po tym na mur bedą tłuste
Stary 2007-03-16, 16:42   #881
kasiijja
Raczkowanie

A mi fryzjerka dzisiaj powiedziała, że jak używam waxa i farouka to żebym nie nakładała olejku, bo tylko mi włosy za bardzo natłuści i będą zbyt obciążone... Jej zdaniem to bez sensu A mnie jednak kusi... 27 marca idę do niej na podcięcie włosów, więc jeszcze z nią pogadam
kasiijja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-17, 12:55   #882
lollipopka
Raczkowanie

Wszystkie tak zachwalałyście olejek rycynowy, że sama zaczęłam go używać, ale niestety u mnie sie nie sprawdził-> po kilku użyciach przy każdym myciu włosów strasznie bolała mnie skóra głowy i cebulki po jego odstawieniu wszystko wróciło do normy... też tak miałyście??
lollipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-17, 13:14   #883
Sovilo
Zakorzenienie

Nie.
Stary 2007-03-18, 13:19   #884
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lollipopka Pokaż wiadomość
Wszystkie tak zachwalałyście olejek rycynowy, że sama zaczęłam go używać, ale niestety u mnie sie nie sprawdził-> po kilku użyciach przy każdym myciu włosów strasznie bolała mnie skóra głowy i cebulki po jego odstawieniu wszystko wróciło do normy... też tak miałyście??
pierwszy raz slysze o takich efektach ubocznych... szok... nic mnie nie bolalo
Stary 2007-03-18, 17:56   #885
Sovilo
Zakorzenienie

Ej, odpisze mi ktoś o nafcie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 18:42   #886
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej, odpisze mi ktoś o nafcie?
Mi po nafcie też śmierdzą włosy. Ale wystraczy, ze spryskam je odzywką gliss kura w spreju i już nie czuć nafty. No ale ty nie chcesz nakładac odżywek to hmm... pojęcia nie mam
Stary 2007-03-18, 18:47   #887
Sovilo
Zakorzenienie

Pytałam męża czy śmierdzę i stwierdził, że trochę. pytałam kiedy włosy wyschły i sama nie czułam przykrego zapachy,więc widocznie jak z alkoholem- szybko wietrzeje
Stary 2007-03-18, 19:07   #888
kosmita77
Zakorzenienie

a ja mam pytanie, bo mam bardzo zniszczone koncowki wlosów(resztka nieudanej trwalej). to sa jakies 3-4 cm, ale nie moge ich niczym natluscic... olejek rycynowy sobie nie poradzil, wax tez nie... juz robie wszystko... nie wiem co jeszcze moge uczynic dla moich zniszczonych koncowek ... nie chce ich narazie sciac bo zapuszczam wlosy i chce troche podhodowac a pozniej zetne... zreszta jakis tydzien temu obcielam 3 cm i wygladaly na zdrowsze...a teraz znowu to samo... uzywam drogeryjnych i aptecznych specyfikow... wszystko co przeczytalam na wizazu wyprobowalam... nie dalo efektu czy ktos zna jakis sposob? czy w ogole istnieje ratunek? czy mam czekac? juz nie wiem dodam ze nie uzywam prostownicy, nigdy jej nie uzywalam, ani lokowki... praktycznie robie wszystko zeby wlosy odzywic a nie jeszcze niszczyc... wierze ze pomozecie
Stary 2007-03-18, 19:20   #889
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie, bo mam bardzo zniszczone koncowki wlosów(resztka nieudanej trwalej). to sa jakies 3-4 cm, ale nie moge ich niczym natluscic... olejek rycynowy sobie nie poradzil, wax tez nie... juz robie wszystko... nie wiem co jeszcze moge uczynic dla moich zniszczonych koncowek ... nie chce ich narazie sciac bo zapuszczam wlosy i chce troche podhodowac a pozniej zetne... zreszta jakis tydzien temu obcielam 3 cm i wygladaly na zdrowsze...a teraz znowu to samo... uzywam drogeryjnych i aptecznych specyfikow... wszystko co przeczytalam na wizazu wyprobowalam... nie dalo efektu czy ktos zna jakis sposob? czy w ogole istnieje ratunek? czy mam czekac? juz nie wiem dodam ze nie uzywam prostownicy, nigdy jej nie uzywalam, ani lokowki... praktycznie robie wszystko zeby wlosy odzywic a nie jeszcze niszczyc... wierze ze pomozecie
jeśli nic na nie nie działa to moim zdaniem podetnijtak z 2-3 cm, włoski beda zdrowsze i dzieki temu syzbciej urosną sama własnie przed chwilką podciełam koncoweczki mimo tego ze zapuszczam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 19:39   #890
Sovilo
Zakorzenienie

Tez jestem za tym- jesli nic nie pomaga(a próbowałaś tej nafty?) to podetnij te włosy- i wtedy odżywiaj, urosna szybciej
Stary 2007-03-19, 10:21   #891
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
jeśli nic na nie nie działa to moim zdaniem podetnijtak z 2-3 cm, włoski beda zdrowsze i dzieki temu syzbciej urosną sama własnie przed chwilką podciełam koncoweczki mimo tego ze zapuszczam
no ale w tamtym tygodniu podcielam... juz sama nie wiem, moze masz racje... po co mi zniszczony strzep... jeszcze troche poszprycuje je sama oliwa z oliwek... ostatni ratunek

Cytat:
Tez jestem za tym- jesli nic nie pomaga(a próbowałaś tej nafty?) to podetnij te włosy- i wtedy odżywiaj, urosna szybciej
nafty oczywiscie probowalam, ale ona ladnie nablyszcza mi te "zdrowe" wlosy... tylko ze do nich nie mam zastrzezen ale ogolnie przez te wszystkie zabiegi wlosy mi sie wzmocnily... tylko te koncowki... chyba zetne nie ma wyjscia
dziekuje Dziewczynki
Stary 2007-03-19, 12:37   #892
Sovilo
Zakorzenienie

Znam ból zapuszczania Tzn.- zawsze chce miec dłuuuugien włosy, ale urosna do łopatek, porozdwajają się, doprowadzą mnie do szału i i tak ścinam
Stary 2007-03-19, 16:25   #893
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

ja używam olejku od jakiegoś czasu i musze przyznać, że widzę dużą różnicę w ukladaniu się włosków teraz już nie sterczą na wszystkie strony, nie trzeba modelować, same się trzymają tam gdzie mają być jestem bardzo zadowolona

Pozdrawiam!
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 10:54   #894
nafiyqa
Zakorzenienie

Od dzis zaczynam ponowne uzywanie olejku Kiedys mialam jeden sloiczek, w sumie zadnych efektow nie zauwazylam, ale pewnie dlatego, ze byl zbyt krotki czas Teraz zaczynam ponownie. Mam tylko pytanie jesli chodzi o rzesy. Wiekszosc z Was naklada go na noc prawda? A co sie dzieje rano? Splukujecie go jakos? Nurtuje mnie to jakos...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-20, 13:49   #895
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Od dzis zaczynam ponowne uzywanie olejku Kiedys mialam jeden sloiczek, w sumie zadnych efektow nie zauwazylam, ale pewnie dlatego, ze byl zbyt krotki czas Teraz zaczynam ponownie. Mam tylko pytanie jesli chodzi o rzesy. Wiekszosc z Was naklada go na noc prawda? A co sie dzieje rano? Splukujecie go jakos? Nurtuje mnie to jakos...
ja nic nie robilam, sam jakoś mi wsiąkł

[*] 11.09.2012
Stary 2007-03-20, 14:00   #896
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Znam ból zapuszczania Tzn.- zawsze chce miec dłuuuugien włosy, ale urosna do łopatek, porozdwajają się, doprowadzą mnie do szału i i tak ścinam
ja cale zycie mialam dlugie wlosy... tak do polowy plecow... ale poszlam i zrobilam sobie trwala... i po prostu to byl szok co sie stalo... wlosy mi odpadaly przy skorze... te co nie odpadaly robily sie biale... martwe wlosy, ryczalam, plakala, pukalam sie w glowe... ale to nic nie dalo. scialam do ucha... (co przy mega szopie wygladalo tragicznie, ale to troche mnie uratowalo - nie wypadly wszystkie tlyko jakas 1/2) minelo juz 2 lata jak nieudany eksperyment mam za soba... wlosy odrosly... tylko jakies ciensze, suche... takie inne niz byly, dlatego wszelkimi wizazowymi sposobami probuje je doprowadzic do poprzedniego stanu i musze przyznac ze mi sie powolutku udaje jestem dumna z moich wloskow i nigdy juz nie powiem ze sa brzydkie, czy zbyt gladkie... tylko niech juz odrosna... i NIGDY WIECEJ TRWALEJ! tak w zasadzie to ja nie wiem czemu tak wyszlo... fryzjerka byla w miare dobra, znala fakture mojego wlosa... chyba jej sie plyny pomylily... bo miala byc lekka trwala "francuska" a wyszedl "babciny skret"... tragedia... i te drobne loczki juz wiecej nie bylam u tej fryzjerki, ratowala mnie inna
Stary 2007-03-20, 14:09   #897
goska_sztuka
Przyczajenie

GG do goska_sztuka

witam j aod dłuzszego czasu(jakieś 2-3 lata)mam problem z wypadającymi włoskami.stosowałam rózne srodki,tabletki,maści, odżywki i w sumei gozej eni ejst ,ale poprawa niewielka.teraz zaczynam z olejkiem i wax'em.mam nadzieje ze włoski ładnie mi się odbudują a z olejkiem robie tak:myje włoski szampnem,płucze i wyciskam nadmiar wody i nakładam odzywke zmieszaną z olejkiem ,owijam główke w folie a na to recznik i tak chodze sobie pół godzinki efekt jest taki ze włoski są mieciutkie i leciutkie trzymajcie kciuki zebym wytrwała w tych zabiegach pozdrawiam
goska_sztuka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 09:04   #898
MonalisaG
Raczkowanie

GG do MonalisaG

mi jeszcze 2 miesiace temu wlosy wypadaly garsciami jak rano wstawalam to pol godziny zdejmowalam je z poduszki, i wkoncu kupilam sobie olejek rycynowy stosuje do raz w tygodniu od 2 miesiecy i powiem wlosy wogole mi nie wypadaja i sa ladniejsze bardziej lsniace

ja stosuje go tak: do maseczki do wlosow dodaje 2 żółtka, 2 lyzki oleju rycynowego i wmasowuje w suche wlosy przed myciem owijam folia chodze tak po domu godzine( wystarczy pol godziny) i zmywam szamponem.
MonalisaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-21, 10:58   #899
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja nic nie robilam, sam jakoś mi wsiąkł

Stary 2007-03-21, 11:36   #900
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonalisaG Pokaż wiadomość
mi jeszcze 2 miesiace temu wlosy wypadaly garsciami jak rano wstawalam to pol godziny zdejmowalam je z poduszki, i wkoncu kupilam sobie olejek rycynowy stosuje do raz w tygodniu od 2 miesiecy i powiem wlosy wogole mi nie wypadaja i sa ladniejsze bardziej lsniace

ja stosuje go tak: do maseczki do wlosow dodaje 2 żółtka, 2 lyzki oleju rycynowego i wmasowuje w suche wlosy przed myciem owijam folia chodze tak po domu godzine( wystarczy pol godziny) i zmywam szamponem.
no prosze, taki tani a taki skuteczny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości