![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
biorę patyczek do uszu i maczam nim w olejku i potem tym patyczkiem robie taką linię nad rzęsami...
![]()
#992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
ja mam podobny sposób do patisi.... bo niestety w zyciu nie miałam w domu tuszu do rzęs więc opakowania po tez nie mam
![]() ![]()
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Moj sposob na odratowanie rozjasnianych i wypadajacych wlosow.
Podaje Wam dziewczyny przepis na wzmocnienie cebulek wlosowych i poprawe ukrwienia skory na bazie olejku rycynowego. Moja znajoma otrzymala taki przepis od dermatologa. Ja stosuje od kilku miesiecy i wlosy rzeczywiscie szybciej mi rosna. Nie wiem, czy miala na to tez wplyw dieta, bo bardzo dobrze sie odzywiam od stycznia, kto wie... 4lyzki stolowe oliwy z oliwek 4 lyzki stolowe oleju rycynowego 4 lyzki stolowe oleju ze slodkich migdalow lub awokado -olejki nawilzaja skore, rycynowy pobudza krazenie w skorze 5 kropel olejku z rozmarynu 4 krople olejku z szalwii 4 krople olejku z tymianku olejki te pobudzaja krazenie w skorze, dzialaja jakos stymulujaco na naczynia krwionosne i cebulki To wszystko wetrzec w skore glowy i wlosy (mokre i osuszone recznikiem), nastepnie okrecic folia i recznikiem (ja uzywam czapki zimowej) i siedziec z tym godzinke. Po tym czasie umyc szamponem ziolowym bez sls i uzyc odzywki w koncowki np. Wax. Lekarz jej powiedzial, by stosowala to przed kazdym myciem. Ja z powodu braku czasu robie to dwa razy w tyg. Mnie pomaga i wlosy cudnie pachna ziolami (kwestia gustu) Z moich obserwacji wynika, ze nie jest dobrze wcierac w skore glowy chemie zawarta w odzywkach marketowych, powodowalo to u mnie lupiez, przetluszczanie przy skorze glowy, przerozne podraznienia a konce i tak suche byly. Szampon tylko naturalny na bazie aloesu. Wloski mi odzyly i rosna jak szalone. Odzywka jaka uzywam pozbawiona jest najniebezpieczniejszych chemikaliow i wysuszajacych alkoholi.
#997 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem
![]() musze kiedyś wypróbowac ten sposób... jak tylko skończy mi się odżywka do rzęs, to wezmę sobie tą szczoteczkę ![]()
#999 |
Raczkowanie
|
Pytanie: jakie substancje dobroczynne dla skórygłowy i włosów ma olejek rycynowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet jak Ci wpadnie, to przecież nic się nie stanie. Mi już nie raz troszkę do oka skapało i do dziś dnia widzę ![]()
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno wypróbuje ten sposób, tylko czekam aż się skończy odzywka ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1002 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Dzisiaj jeszcze zamiescilam topik blagalny o pomoc w sprawie moich suchych i zniszczonych wlosow po samodzielnym nieudanym farbowaniu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188268 . Przeczytalam o tym olejku cudownym i postanowilam go uzyc, nie widzac juz zadnych szans na to ze moje wlosy odzyskaja blask. Nalozylam spora ilosc na suche wlosy zalozylam reklamowke i suszylam dosc dlugo suszarka zeby sie podgrzalo, zalozylam recznik, chodzilam z olejkiem na glowie ok 6h. Przed chwilka postanowilam go zmyc (2 mycia + odzywka). Wysuszylam wloski i przezylam szok!!!!! Zdzialal cuda!!!! Nie moge uwierzyc ze tak pieknie moje wlosy sie blyszcza, sa cudownie miekkie, a byly szorstkie przed uzyciem jak nigdy!! Nigdy nie mialam tak dobrej odzywki jaka jest ten olejek. Kocham go po prostu!!Jestem tak szczesliwa ze sobie nie wyobrazacie ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Duzo daje dlugie podgrzewanie olejku na wloskach. Wczoraj uzylam go bez podgrzewania i efektu nie bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj spałam całą noc z olejkiem na głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Przez ostatni tydzień stosowałam olejek na paznokcie, wcierałam codziennie w płytki( czasami nawet ze 3 razy dziennie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na rzęsy olejek nałożyłam też ze 3 razy na noc i efekty widze. Zawsze wszyscy mi mówili że mam ładne rzęsy, długie i czarne tylko mnie zawsze wkurzło że w jednym oku sie tak fajnie podwijają a na drugim już mniej, teraz po użyciu olejku wszystkie są ładnie podkręcone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
Ja stosowalam olejek na rzesy wlasnie za pomoca szczoteczki... o wiele wygodniej, dobrze sie naklada, nie skapuje...
Musze zaczac znowu stosowac bo paznokcie mam straszne juz... Z wlosow nigdy nie moglam zmyc dokladnie ![]()
#1006 |
Raczkowanie
|
po paru zastosowaniach widocznie przyciemnił moje naturalnie jasne blond włosy:/
poza tym działanie super;wzmacnia,odzywia,wł osy są miekkie i łatwo sie ukladają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!!!
Ja tez uzywam olejku, jest super!! Ale nie wiem co on tak naprawde robi. Czy ktoras z Was wie, co on tak naprawde robi w tym wlosie tzn czy jakos pobudza cebulki, czy wnika do wlosa i dlatego sa elastyczniejsze. Bo jajko to wiem , ze nablyszcza , ale co dzila olejek to tak naprawde nie wiem. Kto wie niech pisze!!!!! Pozdrowienia paaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
musze sie podzielic swietna wiadomoscia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie siedzę z olejkiem na rzęsach ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
Hej
w 5 min po przeczytaniu posta Gosiulka zrobiłam dokładnie to samo co ona ale wytrzymałam tylko 2 godziny bo już mnie zaczynałała głowa boleć ![]() Ja nie wcieram w skórę głowy bo mam traumatyczne przeżycia sprzed roku kiedy to nafta natłuściła mi włosy na amen. Najpierw zmiękczam włosy naftą potem nakładam olejek i dzięki temu się nie babram. Włosy są mocno odżywione, nieco obciążone ale nie zauważyłam przyciemnienia, być może jeszcze za wcześnie. Myślę że włosy systematycznie odzywiane mają trudności z mocnym rozjaśnieniem i stąd ten mit. |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie siedze z olejkiem na glowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja poprostu wcieram, ale nie tylko w płytke paznokcia ale rozwniez w skórki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Wtajemniczenie
|
A ja już trzeci dzień stosuję olejek na rzęsy
![]() ![]()
#1016 |
Zakorzenienie
|
lepiej raczej na noc...
#1017 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zazwyczaj na noc stosuje, no chyba ze nie wychodze z domu, to jade na olejku caly dzien
![]() Myslicie, ze mozna go "przedawkowac"?:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
Siedze wlasnie z maseczka odzywkowo-zoltkowo-rycynowa na glowie
![]() pierwszy raz-ciekawe jaki bedzie efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
mam jeszcze pytanko-ile razy myjecie glowe,starczy raz czy trzeba wiecej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie mam problemu ze splukiwaniem. Mylam zawsze raz, potem nakladalam odzywke i plukalam, ale od wczoraj sie okazalo, ze to jednak za malo.
Inne dziewczyny nie maja problemu ze splukiwaniem olejku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.