![]() |
#991 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz testuję seboradin (szampon, maska i lotion), a potem małe pudełko kallosa czeka na swoją kolej. I półroczny zapas waxa, zawsze się przyda ![]() Cytat:
![]() [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2488790 2] spory problem to u mnie ciągłe gubienie końcówek. Może to dlatego że ostatni raz podcinałam we wrześniu 2009. też tak macie z tymi końcówkami?[/QUOTE] gubienie? ![]() ![]()
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale moja mama bierze od miesiąca tabletki "Humavit", bo strasznie wypadają jej włosy. Dzisiaj myjąc zwróciła na to uwagę i okazało się, że teraz wypada jej 1/4 podczas mycia i czesania tego, co wcześniej
![]() ![]() ![]()
#993 |
Zakorzenienie
|
Dawno tu nie zaglądałam xD
Heheh przestałam pic pokrzywe i uzywac wlosowych dopalaczy ![]() Jutro mierze wlosy i chyba ponowie moją kuracje na szybki wzrost :P ![]()
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - myślicie, że można zapuścić ładne, zdrowe i długie włosy jednocześnie je farbując?
Tak się zastanawiam. Staram się dbać o włosy, stosować naturalną pielęgnację, olejowanie itp, rzuciłam prostownicę, nie suszę ani nic z tych rzeczy. Jednak z farbowania nie potrafię zrezygnować, chociaż już dwa razy próbowałam wrócić do naturalnych włosów. Po prostu nie lubię swojego koloru. Tylko z drugiej strony żal mi trochę traktować włosy farbą po tych wszystkich wysiłkach wniesionych w pielęgnację. Teraz włosy wyglądają ok, ale nie wiem, jak to będzie przy większej długości. Czy nie będą się bardziej łamać, rozdwajać, czy w ogóle dadzą się zapuścić? Nawet nie wyobrażam sobie farbowania takich długich włosów do połowy pleców. Samemu chyba musi być ciężko, no i dużo farby potrzeba.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-02-07 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Konto usunięte
|
Można zapuścić długie włosy farbując. Dużo przykładów na wizażu
![]() rockandrollqueen - na jaki kolor farbujesz? jeśli na ciemniejszy, to możesz spokojnie poradzić sobie roślinkami = bez niszczenia włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;24905569]Można zapuścić długie włosy farbując. Dużo przykładów na wizażu
![]() rockandrollqueen - na jaki kolor farbujesz? jeśli na ciemniejszy, to możesz spokojnie poradzić sobie roślinkami = bez niszczenia włosów.[/QUOTE] Farbuję blond na brąz ![]() Tak na wszelki wypadek, gdyby coś nie wyszło, lub mi się odmieniło.
#997 |
Dolce vita
|
Ja też farbuję i nieprędko wrócę do swoich włosów, bo ich po prostu nie lubię. Farbuję się na brąz. Różnie bywa- u fryzjera, farbami z amoniakiem, lub ostatnio szamponami koloryzującymi. Dbam o swoje włosy, staram się. I mogę powiedzieć, że są w dobrej kondycji, niż dawniej, kiedy je farbowałam, prostowałam i w dodatku nawet nie używałam odżywki
![]() ![]() Wizaż mnie wspiera ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
Zmierzyłam dziś odrost i ma 2cm, a ostatnio farbowałam na Sylwestra. Czyli porost idzie do przodu
![]()
#999 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie też tak rzadko i zastanawiam się czy tego nie zmienić, żeby chodzić tak co dwa miesiące równo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam Was bardzo, ale pełna wrażeń zapomniałam wczoraj zmierzyć długość włosów! Nie bijcie... Naprawiłam to dzisiaj, mój wynik to 44,5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz jeśli chodzi o podcinanie włosów to zależy jak szybko rosną Ci włosy i od tego jak szybko się niszczą... Jeśli używasz olejów itp. to nie powinny się tak szybko niszczyć ![]() Mocny Akcent ![]() ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-02-07 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Lol , mierzylam dzis wlosy i mają tyle samo co miesiąc temu ;/ chyba skoncze to zapuszczanie
![]()
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Nie radze ścinać sobie włosów zwykłymi nożyczkami ;/ to jest dopiero ich psucie! ... te nożyczki szarpią włosy, nie ucinają ... jak chcesz to kup sobie nożyczki profesjoanlne ale ostrzegam są drogie
![]() Po zwykłych nożyczkach włosy stają się rozdwojone i podatne na łamliwość na wizażu jest kilka wzmianek na ten temat ![]() ![]() ![]() Edytowane przez NelluSiIa Czas edycji: 2011-02-07 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam/mam gorsze dni, ale się nie poddałam/poddaję. ![]() A co do obcinania włosów nożyczkami do papieru- to faktycznie bardzo niszczy. Lepiej zainwestować w lepsze nożyczki. Wiadomo, to trochę kosztuje, ale jeśli żal komuś pieniędzy niech sobie podliczy ile ich wydaje na kosmetyki do włosów(ja tak zrobiłam ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-02-08 o 07:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Ja mam jakieś niby fryzjerskie nożyczki kupione w hipermarkecie, ciekawe czy rzeczywiście nadają się do ścinania włosów
![]()
#1008 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
Hej.
Dziewczyny myslicie ze szampon prostujący zadziala na lekko podwijające się koncowki? Bo nigdy nie uzywalam takich szamponow ale teraz jak oglądam stare zdjecia z dluzszymi duzo wlosami to bardzo nieciekawe wyglądają te koncówki pozawijane a reszta wlosow prosta jak druty... ![]() ![]() No bo niektorzy piszą ze te szampony nic nie dają, ale jak ktos kupuje na burze loków to sorry, ale niech sie nie spodziewaja ze po takim szamponie bd mieli proste ![]() ![]() Bo prostownicy nie uzyje nigdyyy !! Nie zrobie tego moim wlosom. Teraz jak je musze wysuszyc nawet to czuje ze robie im straszna krzywde i susze tylko troszeczke ![]() ![]() ![]() Ale sie rozpisalam ![]()
#1010 | ||
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak myję co dwa dni, bo mam olej lniany, który muszę wykorzystać do końca marca ![]()
![]() |
#1012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Raczkowanie
|
Witam, można się przyłączyć? Też zapuszczam włosy od kiedy fryzjer obciął mi włosy do ramiom (były do pasa) wg niego było to obcięcie końcówek, o które prosiłam. Namiętnie zapuszczam teraz włosy jednak słabo mi to idzie, piję herbatę ze skrzypu teraz zamierzam kupić seboradin lotion i humavit. Wrócę chyba też do wcierania przed myciem głowy olejku rycynowego, mam jednak wątpliwości i pytanie : czy nie przyciemnia on włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Raczkowanie
|
fh
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() odkąd dbam o nie widze duzą poprawe ich stanu i ogolnie sa takie zdroweee ![]()
Rób to co robisz brat, świat jest dziki, nie pozwól żeby ktokolwiek mówił, że jesteś nikim. Edytowane przez kasia2277 Czas edycji: 2011-02-10 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Jestem tu po raz pierwszy zalogowana. Chcę wspierac i byc wspieraną w czasie czekania na wymarzoną długośc. Teraz moje włosy mają 41 cm ale marzy mi się jakieś 60/70 cm. Jednakże mój chłopak ciągle nalega na włosy do tyłka, bo uwielbia się bawic moimi włoskami, np. podczas oglądania tv. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Raczkowanie
|
Moje mają obecnie 46, a też marzy mi sie 60-70. Tylko ciagle mam problem, jak powinno się mierzyć prawidłowo włosy. No niby od czubka głowy, ale jak są cieniowane?
#1019 |
Zadomowienie
|
Obojętnie jak mierzysz- byle zawsze tak samo
![]() ![]() Jak na razie włosy rosną mi tak powoli, że wolę nie sprawdzać co miesiąc, szczególnie, że teraz urosły około 1cm (odrosty) a dbam o nie jak szalona ![]()
#1020 |
Konto usunięte
|
moje też powolutki rosną,i tracę je jak szalona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.