Olejek rycynowy do włosów - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-16, 19:34   #1111
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$
Dot.: Olejek rycynowy na rzęsy....help!!!

Dzięki dziewczyny za rady Na pewno wypróbuje

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 19:35   #1112
madziuleńka007
Raczkowanie

Dot.: Olejek rycynowy na rzęsy....help!!!

pomaga.ale jest mnóstwo wątków na ten temat,wystarczy poszukać

Giorgio Armani
madziuleńka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-16, 20:57   #1113
deborkaa
Raczkowanie

GG do deborkaa
Dot.: olejek rycynowy

tez sie przylaczylam do Was i kupilam dzisiaj olejek zobaczymy jaki bedzie dla moich wloskow
czego nie robi sie by byc piekna hehe
deborkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 10:09   #1114
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile mam nałożyć tego olejku przy włosach cienkich, sięgających do brody?
Niestety nie doczekałam się odpowiedzi na moje pytanie , więc musiałam zdać sie na własne wyczucie I nie wiem czy nałożyłam tego olejku za dużo, czy za mało, ale efekt mi się nie podobał
Zmoczyłam włosy, podgrzany olejek nałożyłam na całe włosy i wmasowałam w skórę głowy, założyłam "jednorazówke" i na to ręcznik i trzymałam tak ponad 1 godzine. Potem umyłam włosy 2 razy szamponem i nałożyłam jeszcze na kilka sekund odżywkę pantene, bo włosy były szorstkie. Po wyschnięciu włosy były jakieś takie szorstkie i napuszone Nie podobało mi się
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 10:16   #1115
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Przeczytałam calutki wątek wczoraj i od razu poszłam nałożyć na włoski olejek

Nałożyłam na suche włosy i trzymałam około 2 godzin pod ręcznikiem.Póżniej 2 razy umyłam szamponem i nałożyłam odżywkę i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z efektu

Nie miałam problemu ze spłukaniem olejku, włosy sa miękkie i mniej napuszone! Narazie nie widze wielkiej poprawy stanu moich końcówek ale może to przyjdzie z czasem! Ogólnie jestem na TAk i mam zamiar stosować olejek dalej!
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 11:01   #1116
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

zbliżają się wakacje(a jak że ) więc będę mieć więcej czasu zeby zadbać o włosy, w końcu! też mam zamiar regularnie stosować olejek rycynowy, zastanawiam się tylko nad tym czym sam a może jako maseczka z jajkiem i oliwą z oliwek

a mam rade dla Pan które nie chcą zeby ich włosy ściemniały może dodać do olejku troche soku z cytryny?? olejek przyciemnia, cytryna rozjaśnia i bilans wychodzi na zero :d ale pewnosci co do tej metody n ie mam, to tylko taka propozycja, może warto spróbowac
dula32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 12:22   #1117
kosmita77
Zakorzenienie

dziewczyny robia takie maseczki łącząc olejek, zoltko, nafte, ewentualnie oliwe z oliwek wszystko zalezy od wlasnych upodoban i zachowania wlosow po miksturce mozna dodac cytryny (ja nie dodaje, ze wzgledu na ciemne wlosy) bo ona nadaje blasku, ale na dluzsza mete moze wysuszac. takze probuj i obserwuj swoje wloski
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-17, 13:26   #1118
marcaa
Raczkowanie

Huh ponad 20 stron przeczytałam i już siły nie mam i mimo opisywanych tu negatywnych skutków mam zamiar wypróbować, na początek końcówki, bo ja mam ogólnie całe włoski zniszczone i słabe więc sie boje że wszystkie mi wypadną

Ale póki co od tygodnia stosuje kapsułki żelowe, kupiłam w necie, to taka odżywka keratynowa głownie na pazurki, rzęsy i brwi, ale od dziś zaczęłam smarować końcówki włosów.
Przyznaje że włoski brwi grubsze i ciemniejsze, co sprawia wrażenie bardziej gęstych, no i bardzo szybko odrastają nowe 'wyszarpane' włoski Pazurki mocniejsze i nie rozdwajają się. Na rzęsach póki co znikome rezultaty, a na włoskach jeszcze troche postosuje i poczekam na efekty

No i jutro do apteki lece po olejek rycynowy
Stary 2007-06-17, 15:45   #1119
XxMaRtUsiA2911xX
Raczkowanie

Exclamation Olejek rycynowy na farbowane wlosy??

Olejek rycynowy przyspiesza porost wlosow tak?? Ale nigdzie nie piszecie czy jesli wlosy sa farbowane to tez przyspiesza?? I czy to pomaga farbie dluzej wytrzymac?? Bo mi wlasnie zalezy zeby jak najszybciej zeszla!! A wiec???
XxMaRtUsiA2911xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 16:18   #1120
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: Olejek rycynowy na farbowane wlosy??

znowu sie spotykamy olejek rycynowy glownie odzywia wlosy. niektore dziewczyny zauwazaja przyspieszenie wzrostu ale nie wszystkie. uzywam gotowego szamponu z olejkiem rycynowym ziaji, ktory ma za zadanie chronic wlosy farbowane, wiec najprawdopodobniej nie pomoze jesli chcesz jak najszybciej zmyc kolor.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 16:27   #1121
Narek
Zakorzenienie

Z tego co wiem(a raczej z tego, co przeczytałam na wizażu ), to olejek rycynowy pogłębia kolor włosów. Szczerze, to nie mam pojęcia, czy on jakoś podtrzymuje farbę na włosach czy nie Może poszukaj w internecie coś na ten temat, albo niech jakaś inna dziewczyna wypowie się na ten temat

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-17, 17:21   #1122
agattex
Raczkowanie

Ja chyba też się skuszę na ten olejek...
agattex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 17:33   #1123
kokuryu
Rozeznanie

Olejek zdecydowanie przedłuża "żywotność" farby, dlatego jest bardzo częstym składnikiem kosmetyków utrzymujących kolor włosów farbowanych.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-17, 18:10   #1124
XxMaRtUsiA2911xX
Raczkowanie

Thx dziewczyny To ja go nie bede uzywac bo mam zamiar pozbyc sie tej farby Pozdrawiam
XxMaRtUsiA2911xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 21:20   #1125
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Właśnie siedze przed komputerem, a na głowie mam nałożony olejek rycynowy, a na to folię i zimową czapke czym wywołuje ogólną wesołość w mojej rodzinie
już tak siedze cały wieczór więc jeszcze trochę potrzymam i ide to zmyć i nałożyć maseczkę nawilżającą. Mam nadzieję, że póxniej moje włoski będą piękne
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 06:30   #1126
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
Właśnie siedze przed komputerem, a na głowie mam nałożony olejek rycynowy, a na to folię i zimową czapke czym wywołuje ogólną wesołość w mojej rodzinie
już tak siedze cały wieczór więc jeszcze trochę potrzymam i ide to zmyć i nałożyć maseczkę nawilżającą. Mam nadzieję, że póxniej moje włoski będą piękne
Po 1 razie najprawdopodobniej zauwazysz efekt "powloczki" oraz beda troszke bardziej lsniace i nawilzone ale coduw sie nie spodziewaj, stosuj go regularnie
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 07:48   #1127
Sabrina_1484
Raczkowanie

GG do Sabrina_1484

Olejek jest świetny... włosy faktycznie szybciej po nim rosną i są takie milutkie w dotyku i co najważniejsze - nie łamią się tak jak kiedyś : ]

Sabrina_1484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 08:04   #1128
seeker
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: olejek rycynowy - ZOB. NAFA KOSNETYCZNA!!

witam,

najbardziej POLECAM. Jestem jasną blondynką i nie jestem wcale a wcale dobra dla swoich włosów. Farbuje, rozjaśniam, pasemka i różne eksperymenty . Robie naseczkę z olejku, cytryny (super się błyszczą) i zółtka białka. Polecam również naftę kosmetyczną. Włosy wyglądaja super mimo tortur, które funduje.

Justyna
seeker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 17:00   #1129
vanilia_ninja
Rozeznanie

Dot.: olejek rycynowy - ZOB. NAFA KOSNETYCZNA!!

witam!mam Pytanie.czy Olejek Rycynowy można dodawać do Waxu i stosować go raz w tygodniu po pół godziny??

vanilia_ninja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-23, 17:22   #1130
caate
Zakorzenienie

GG do caate
Cool Dot.: olejek rycynowy

Jestem brunetka, a z tego co wiem to cytyrna rozjasnia wlosy. Czy moge uzywac samego olejka rycynowego z nafta i zoltkiem? czy mozna do tego tez dodac sok z rzepy? zwieksza jakis efekt? jak go otrzymac? Czy moge jednoczesnie stosowac szampon do farbowanych wlosow, zalezy mi na kolorze.
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 18:18   #1131
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Właśnie nałożyłam olejek na włosy i czekam potrzymam ze 2h i poczekam na efekty heh alez mnie pozytywnie nastawiłyście, coprawda nie mam jakis strasznych kłopotów z włosami, ale zawsze może być lepiej

aha, a powiedzice mi kobietki, stosowałyście może czarną rzepę? bo gdzies slyszlam ze poprawia kondycje włosów i szybciej rosną i gęstnieją. A moja babcia twierdzi ze to tylko na wypadające włosy.. jak to stosować??

aha, i powiem wam ze aplikacja tego to jest straszne przezycie kurde nie dosc ze wlosy tluste jakbym rok nie myla to jeszcze smierdzi cos ten olej nie bardzo ale przezyje;p

Edytowane przez karolka-bobasek
Czas edycji: 2007-06-23 o 18:30 Powód: zapomnialam dodac
karolka-bobasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 18:22   #1132
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
Jestem brunetka, a z tego co wiem to cytyrna rozjasnia wlosy. Czy moge uzywac samego olejka rycynowego z nafta i zoltkiem? czy mozna do tego tez dodac sok z rzepy? zwieksza jakis efekt? jak go otrzymac? Czy moge jednoczesnie stosowac szampon do farbowanych wlosow, zalezy mi na kolorze.
możesz używać samego olejku
pewnie można dodać sok z rzepy, ale nigdy tego nie próbowałam, mało co słyszałam o tym.
możesz myć włosy szamponem do farbowanych, oczywiście
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 18:52   #1133
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
możesz używać samego olejku
pewnie można dodać sok z rzepy, ale nigdy tego nie próbowałam, mało co słyszałam o tym.
możesz myć włosy szamponem do farbowanych, oczywiście
polaczylam olejek z zoltkiem, mam to juz 2h na glowie, mam nadzieje ze jakos sobie z tym poradze pozniej ciesze sie ze nie musze rezygnowac z niczego tylko moge to polaczyc
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 19:51   #1134
jucha
Wtajemniczenie

czy ZAWSZE trzeba podgrzewać olejek?
dziś nałożyłam go po raz I-y na suche włosy, przed umyciem, na całą długość. Efekt niesamowity, choć byłam niepewna i po umyciu nałożyłam odżywkę, którą spłukałam.
Czy jest konieczność używania odżywki po zatosowaniu olejku? Czy sam olejek wystarczy?
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 20:07   #1135
vanilia_ninja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka-bobasek Pokaż wiadomość
Właśnie nałożyłam olejek na włosy i czekam potrzymam ze 2h i poczekam na efekty heh alez mnie pozytywnie nastawiłyście, coprawda nie mam jakis strasznych kłopotów z włosami, ale zawsze może być lepiej

aha, a powiedzice mi kobietki, stosowałyście może czarną rzepę? bo gdzies slyszlam ze poprawia kondycje włosów i szybciej rosną i gęstnieją. A moja babcia twierdzi ze to tylko na wypadające włosy.. jak to stosować??

aha, i powiem wam ze aplikacja tego to jest straszne przezycie kurde nie dosc ze wlosy tluste jakbym rok nie myla to jeszcze smierdzi cos ten olej nie bardzo ale przezyje;p
po olejku?ja nie miałam tłustych i może tylko troszkę śmierdzi.Może źle zmywasz.

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
dziś nałożyłam go po raz I-y na suche włosy, przed umyciem, na całą długość. Efekt niesamowity, choć byłam niepewna i po umyciu nałożyłam odżywkę, którą spłukałam.
Czy jest konieczność używania odżywki po zatosowaniu olejku? Czy sam olejek wystarczy?
Ja nie podgrzewam.

Stary 2007-06-23, 20:07   #1136
vanilia_ninja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanilia_ninja Pokaż wiadomość
witam!mam Pytanie.czy Olejek Rycynowy można dodawać do Waxu i stosować go raz w tygodniu po pół godziny??
CZY KTOŚ MI POMOŻE

Stary 2007-06-23, 20:50   #1137
lutiana
Zadomowienie

Cytat:
CZY KTOŚ MI POMOŻE
Ja nie uzywam waxu, ale sadze, ze nie powinno nic sie stac. Zastanawiam sie tylko jak ze zmyciem tej mieszkanki? Z tego co wiem, wax stosuje sie po myciu a potem sie go splukuje? Jesli tak to mozesz miec problem ze splukaniem sama woda olejku. Nie jestem pewna, moze ktos stosuje ten sposob i sie wypowie.

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 21:28   #1138
infante
Zadomowienie

myśle ze możesz spróbować bo skoro niektóre z nas dodają go do odzywek to i do waxa chyba można
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 09:22   #1139
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
CZY KTOŚ MI POMOŻE
Nie dodawaj olejku do waxu, przecież nie spłukujesz go już szamponem ( jeżeli tak zrobisz efektu nie będzie ) więc będziesz miec tłuuste włosy.

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 12:37   #1140
kaska222
Moderator

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość

Nie zawsze.Ja wogule nie podgrzewam olejku.Raz w tygodniu robie sobie przed spaniem smaruje na suche wlosy i zwiazuje w kitke,rano wstaje i zmywam bez problemu.A jak mi sie nie chce to dodaje razem z szamponem i myje tak glowe.Mysle ze odzywka jest konieczna do wlosow

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości