|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
a ja wlasnie siedze jeszcze po nocy z olejem kokosowym na glowie. zmyje i powiem ja wyszlo
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
wiec tak: wczoraj wieczorem wzielam z tego sloika tak na lyzke i rozgrzalam nad gazem
zrobil sie z substancji stalej plyn. posmarowalam wlosy do polowy, zawinelam folia, wstalam rano, zmylam 2 razy szamponem. koncowki sa jakby tlustsze, wydaje mi sie ze efekt jest lepszy niz po olejku rycynowym. juz teraz wlosy nie pachna ale jak zmylam to czulam zapach kokosa. blyszcza bardzo ladnie, sa nawilzone, nieobciazone, niemiotlowate, ogolnie mi sie podoba zobaczymy co bedzie po kolejnych stosowaniach rycynowego zawsze musze dac jakby wiecej niz nalozylam tego... tak 1 buteleczka starcza na 3-4 uzycia. kokosowego wzielam mniej niz 1 lyzke, co po roztopieniu dalo ponad 1 lyzke i wystarczylo no moje wlosy... ten olej dobrze sie rozprowadza, nie jest tepy jak rycynowy, wlosy sie dobrze rozczesuja. ale cudow nie ma. jakiegos szczegolnego blysku czy tego rodzaju udogodnien tez nie. moje wlosy sa zniszczone i chyba nigdy nie nabiora blasku i wymiarow ladnych wlosow...
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz większą mam ochotę na ten olej
ale najpierw muszę kupić inne rzeczy, o których naczytałam się na Wizażu...![]() ![]() .Czym masz tak zniszczone włosy? Ja tak bardzo moich nie mam w sumie, były trochę przesuszone po rozjaśnianiu i końcówki zniszczone prostownicą. Końce obciełam i teraz odżywiam ogólnie włosy, bo mam zamiar zaszaleć z farbowaniem . No i w końcu zapuścić takie długie...
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem dobrej mysli i sie staram mam nowe odrosty, tylko teraz musze czekac az urosna...
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
A tak na marginesie to nie dawno miałam straszną ochotę zrobić sobie trwałą... Mama mi wybiła ten pomysł z głowy, bo sama robiła nie raz
.
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Trwała strasznie niszczy włosy. Nawet jesli robi ja bardzo dobry fryzjer. Moja siostra kiedys sie w to wwalila. Pamietam ile łez wylala, dlatego każdemu odradzam
))Dziewczyny od paru dni robie intensywna generacje waxem codziennie. Myslicie zeby zrobic z 4 dni przerwy?? Słyszalam ze na poczatku mozna stosowac go codziennie ... |
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
myśle Ze napocztaku mozesz go uzywac codziennie ale po góra tygodniu zacznij robic przerwy bo co za duzo to nie zdrowo
pamietajmy ze Wax rowniez zaweira alkohole i sls, ktore niezdbyt dobrze działaja na włosy
|
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
swietny ten olejek rycynowy, używam drugi tydzień i już widzę poprawę, rzęsy nie wypadają, są jakby gęstsze, podkręcone i lepiej się je maluje
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szalona Kobieto, nie rob trwalej... nawet dobrze zrobiona tak niszczy wlosy ze na pewno nie beda blyszczaly jak zdrowe, nie ma nawet szans!
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
zarejestrowalam sie juz jakis czas temu i wypada w koncu cos napisac a nie tylko czerpac wiedze z forum
. przeczytalam tutaj o kuracjach olejkiem rycynowym i prawie 3 miesiace kuruje nim wlosy , paznokcie i rzesy. jak zadzialal olejek na moje wlosy - a sa one cienkie , przetluszczajace sie i to mocno , wypadajace - takie byle jakie. po kuracji olejkiem moje wlosy nabraly blasku , zdecydowanie mniej wypadaja i co wazne - nie przetluszczaja sie tak mocno. wczesniej musialam myc codziennie glowe a teraz co 2-3 dni. jestem pod wrazeniem skutecznosci tego "cuda" rzesy i paznokcie sa w duzo lepszym stanie , chodzilo mi zwlaszcza o paznokcie i skorki - byly fatalne . zaznaczam , ze przy takiej kuracji wazna jest systematycznosc - tylko wtedy beda efekty. |
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to juz widac dużą poprawe. Przed stosowaniem Waxa włoski byly szorstkie w dotyku i takie puszące się. Teraz są gładsze i kocham je dotykach
) Zrobie sobie przerwe na jakies 2-3 dni. Ah tylko ta prostownica. Nie potrafie bez niej funkcjonowac przez te zadziorki na wlosach. Pociesza mnie fakt ze mam taki żel ktory troche mnie chroni Pozdrawiam Wszystkich
|
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
A ja wczoraj zaczełam czytac wasze posty, dzisiaj juz mam olejek rycynowy
[specjalnie sie posiweciłam i wczesnie wstałam i biegiem do apteki ] no teraz juz od 12 mam go na łbe xO wtarłam go sobie ot, tak. Zaraz pójde włosy umyć Wieczorem, jak moja starsza przyjdzie z pracy, to bede miała SKRZYPOVIT. Ajajaj... zapuszczam włosy bo fryzjer mnie obciął jak chłopca :PNie wiem sama co jeszcze moge zrobic :P I to ten olejek to sobie wsmarowywać przed kazdym myciem włosów, tak? Tak jakby maseczak, czy źle zrozumiałam? A on tez pomaga wypadającym włosom? Bo ostatnio, przez te krótkie włosy to az myslałam, że rzygne podczas mycia włosów... tyle ich zostało mi na rekach... :O xO
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Możesz róznie. Nie musisz go ciagle wcierac. Kup sobie w aptece maseczke do włosów WAX ona super dziala na wlosy i szybciej po niej rasną. A co do olejku to jak myjesz wlosy to dodaj go troche do szamponu jesli nie chce ci sie robic maseczki to tez dziala
|
|
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
Tyle że na tego Waxa trzeba miec wiecej pieniedzy
starsza mi nie kupi, ja jak cos uzbieram to zaraz ide na miasto z dziewczynami i szalejemy :P [czyt. ok.15 kolorków dziennie :P]A maseczki chce mi sie robić, bo czytałam ze efekt z szamponem nie jest az taki jak maseczki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
olejek podgrzewam w mikrofali , maczam w nim opuszki palcow i raz przy razie wcieram w skore glowy. niektore dziewczyny wcieraja tylko we wlosy a ja w skore glowy. z reka na sercu musze przyznac , ze wypada mi duuuuzo mniej wlosow - nawet powiem , ze niewiele. a wypadalo mi ich duzo. rob to 1-2 razy na tydzien i bedzie dobrze . |
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Ja do tej pory stosowalam olejek z zoltkiem, cytryna i nafta, i musze przyznac ze efekt byl zadowalajacy
). Dam znac jak juz bedzie po!
|
|
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale żeby końcówki sie nie dwoiły, włosy sie nie łamały to we włosy tyż xO Ja zmyłam po 4 godzinach. Bałam sie Bo myslałam, że to za długo. Jak myłam, to starałam sie nie ciągnąć włosów, bo widziałam kiedys we filmie, jak dziewczyna miała odżywke na włosach, sama ją robiła, a przepis znalazła w necie, jak zaczeła rozczesywać to jej włosy wypadały garściami. Od tego czasu boje sie eksperymentować. :P a z tym olejkiem to naprawde stracha miałam ![]() Ale po umyciu, wysuszeniu, zauwazyłam, że jednak mam wszystkie włosy na głowie wiec zaczełam czesac MMmmm... jakie teraz są gładkie i lśniące... POLECAM TO CUDO. Olejek rycynowy rLz ! Zakochałam sie w swoich włosach... w tym dotyku... mm.. <33 [czy to jest puste? xDD]
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
W takim razie jutro idę do apteki i też kupię i zastosuje.Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
bea-01: i jak? i jak? i jak? bo jestem ciekawa
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Pzrepraszam ze tak dlugo ale u mnie wielkie pakowanie wiec tak jakos sie zeszlo
. Co do olejku- trzymalam cos kolo 4 godzin, nalozylam na wilgotne wlosy przed umyciem. Nakladanie tragedia!!! - olejek zwyczajnie zlepial mi rece z wlosami, to ze jest lepki to malo powiedziane , ale warto bylo pocierpiec. Oj tak- wlosy takie "inne"- mieciutkie, gladkie, naprawde cos wspanialego. Wlasnie siedze z olejkiem na rzesach i brwiach Kto by pomyslal- taki tani srodek na przeczyszczenie a bije na maski renomowanych firm
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
bea - nakladanie olejku to rzeczywiscie katorga - ale warto sie pomeczyc
. |
|
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam i dziś na noc zastosuję.Pani w aptece mi powiedziała żebym tak wszystkiego razem nie mieszała....olejek,nafta: nie:Mówiła że trzeba rozbić najpierw żółtko i pomału dodawać na przemian olejek i sok z cytryny i ucierać to żółtko jakby majonez się robiło??? HHMMMM.....No i potem trzymać na głowie jakieś 2godz.Ja dziś zrobię normalnie.Podgrzany olejek wsmaruję i pójdę spać a rano umyję głowę i już
|
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
warto sie bawic w takie maski z jajek? bo potem to chyba łeb smierdzi zgniłym jajem... :P
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
eee poje*bao mi sie cos :P i zły post napisalam:P
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

.

[specjalnie sie posiweciłam i wczesnie wstałam i biegiem do apteki
). Dam znac jak juz bedzie po!

, ale warto bylo pocierpiec. Oj tak- wlosy takie "inne"- mieciutkie, gladkie, naprawde cos wspanialego. Wlasnie siedze z olejkiem na rzesach i brwiach