Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-08-23, 10:13   #1291
virtual_luv
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 420
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

W³osy farbowa³am u fryzjera,by³am tak podekscytowana,¿e nawet nie spyta³am co to za farba
Moja kole¿anka mia³a podobny efekt po pomarañczowej farbie artego,ja pójdê nastêpnym razem do fryzjera to spytam.

Niestety kolor wyp³ukuje siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a
Dziewczyny które maj±/mia³y podobny odcieñ rudo¶ci macie jakie¶ sprawdzone produkty od¶wie¿aj±ce kolor,nie chce ich fabrowaæ co trzy tygodnie
virtual_luv jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:39   #1292
CherieK
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 305

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Poka¿ wiadomo¶æ
W³osy farbowa³am u fryzjera,by³am tak podekscytowana,¿e nawet nie spyta³am co to za farba
Moja kole¿anka mia³a podobny efekt po pomarañczowej farbie artego,ja pójdê nastêpnym razem do fryzjera to spytam.

Niestety kolor wyp³ukuje siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a
Dziewczyny które maj±/mia³y podobny odcieñ rudo¶ci macie jakie¶ sprawdzone produkty od¶wie¿aj±ce kolor,nie chce ich fabrowaæ co trzy tygodnie
mam ten sam problem u mnie farba trzyma sie 2 tygodnie
o wiele lepiej sie trzyma po plukaniu wlosow wod± z octem, polecam

CherieK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:40   #1293
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Z balsamami Venity jest tak, ¿e kolory sklasyfikowane pod rudo¶ci najczê¶ciej wychodz± czerwone, za to blondy - rude, bez ¶ladu czerwieni.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:44   #1294
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ
julianna-p
delia szampon ,,rudy,, w saszetce wychodzi bardzo podobnie do 7.44 w majirelu - trochê mniej intensywny, taki bardziej stonowany, u¿ywa³am z 4 razy u mnie do 2, 3 myc, na moich w³osach ku wielkiemu zdziwieniu wychodzi bardzo równo - jednak aplikujê 2 x po 20 min tak jak polecaj± na saszetce
Delia jest super od¶wieza cudownie kolor ja trzymam ja po 40 min i kolor wychodzi intensywny i gleboki niestety spiera sie szybko szkoda ze nie zrobili takiej farby ci±gle odczuwam niedosyt rudosci na rynku Garnier jest wg mnie wielka pora¿k±, mango wychodzi u mnie rozowe.... nie wiem czego teraz probowac

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21557784]Z balsamami Venity jest tak, ¿e kolory sklasyfikowane pod rudo¶ci najczê¶ciej wychodz± czerwone, za to blondy - rude, bez ¶ladu czerwieni.[/QUOTE]
mimo wszystko na blond bym sie nie porwa³a

Stary 2010-08-23, 10:54   #1295
Konto usuniête

CherieK, mo¿esz byæ spokojna. Venit± nie da siê rozja¶niæ w³osów, nie ma tam utletaniacza ani amoniaku. Kiedy¶ u¿ywa³am tego balsamu bardzo czêsto, przerobi³am prawie wszystkie kolory, w tym blondy Teraz farbujê w³osy henn± (prawdziw± zio³ow±) i do od¶wie¿enia koloru u¿y³am ostatnio koloru 's³oneczny blond'. Mia³am wtedy ju¿ widoczne odrosty (jasny szary kolor) i one te¿ zosta³y pokryte. Niestety te balsamy bardzo szybko siê zmywaj±, ale jako dora¼na pomoc sprawdzaj± siê ¶wietnie i nie niszcz± w³osów.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:02   #1296
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

u mnie te¿ kolor wyp³ukuje siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a, teraz obserwuje na moich w³osach bez silikonów (odstawi³am je w³a¶nie z powodu wyp³ukiwania) jak wyp³uka siê Revlon, ahh by³o sporo zachodu - ale teraz ju¿ obieca³am sobie ¿e jak ten siê wyp³uka te¿ tak szybko to ju¿ bêdê farbowaæ tylko odrosty a reszta bêdzie sobie ja¶nieæ, albo zmieniê kolor bo ju¿ nie mam si³y i moje w³osy te¿.

Niestety rudy jest piêkny ale taki nietrwa³y, my¶lê ¿e z domieszk± br±zu lub naturalnego koloru bêdzie trwalszy.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:04   #1297
CherieK
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21558189]CherieK, mo¿esz byæ spokojna. Venit± nie da siê rozja¶niæ w³osów, nie ma tam utletaniacza ani amoniaku. Kiedy¶ u¿ywa³am tego balsamu bardzo czêsto, przerobi³am prawie wszystkie kolory, w tym blondy Teraz farbujê w³osy henn± (prawdziw± zio³ow±) i do od¶wie¿enia koloru u¿y³am ostatnio koloru 's³oneczny blond'. Mia³am wtedy ju¿ widoczne odrosty (jasny szary kolor) i one te¿ zosta³y pokryte. Niestety te balsamy bardzo szybko siê zmywaj±, ale jako dora¼na pomoc sprawdzaj± siê ¶wietnie i nie niszcz± w³osów.[/QUOTE]
bardzo bym chciala farbowac wlosy henn±... zastanawialam siê, jaki efekt otrzyma³abym mieszaj±c henne czerwon± z czarn±? próbowa³a¶? Bojê siê, ze chna naturalna te wyjdzie u mnie czerwona...

najbardziej do henny przyci±ga mnie wlasnie to, ze jest naturalna a mam wlosy krêcone, podatne na przesuszanie, farba mocno je niszczy

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 11:10   #1298
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

ja te¿ mam krêcone w³osy i pusz±ce siê (jeszcze jak) ale u mnie niestety henna siê nie sprawdzi³a - w³osy by³ bardzo nienaturalnie dziwnie sztywne i ¿adna od¿ywka nie chcia³a zadzia³ac, nie chcia³y siê krêciæ itd.. na szczê¶cie to by³a Venita a nie farba w proszku wiêc w ci±gu ok 2 tygodni wszystko siê sp³uka³o, ale pamiêtam jedn± kole¿ankê która mia³a w³osy naturalne ¶redni blond i w³a¶nie farbowa³a henn± w proszku - naprawdê mia³a super kolor taki trwa³y i nigdy nie wyblak³y, z tego co wiem to trzyma³a na w³osach tak jak od¿ywkê nawet i 3 godziny, w³osy nie by³y zniszczone

ale bardziej czerwone ni¿ rude

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:11
Stary 2010-08-23, 11:31   #1299
Konto usuniête

O hennie mogê du¿o dobrego powiedzieæ. Przede wszystkim nie nieszczy w³osów, daje piêkne kolory i jest bardzo trwa³a. Uzyskany kolor zale¿y od wielu czynników i jest trudny do przewidzenia, to mo¿e zniechêcaæ, ale moim zdaniem warto spróbowaæ. Ja zdecydowa³am siê na ten sposób farbowania, poniewa¿ chcê mieæ d³ugie, rude i zdrowe w³osy. Wiem, ¿e nie osi±gnê tego farbuj±c chemicznie. Naturalnie mam do¶æ jasne szare w³osy, a ten kolor idealnie nadaje siê do farbowania henn±. Na pocz±tku, ze wzglêdu na ³atwy dostêp, u¿ywa³am Venity w wersji zio³owej (kolor Chna) ale nie by³a w pe³ni naturalna i wychodzi³a trochê zbyt nierówno i za czerwono. Czerwieñ potem zanika³a ale to jednak nie by³o to. Ostatnie moje farbowanie to 100% henna Khadi.

CherieK, polecam ci lekturê w±tku o farbowaniu henn±, tam jest du¿o informacji, których nie sposób przedstawiæ w jednym po¶cie
Mogê ci za to powiedzieæ, ¿e henna czarna w zasadzie nie istnieje. S± ró¿ne ro¶liny barwi±ce w³osy. Najwa¿niejsze z nich to lawsonia i indygo. Lawsonia (czyli henna) daje kolor rudy/czerwony, idygo - granatowy, ale konkretne odcienie zale¿± w du¿ym stopniu od miejsca uprawy ro¶liny i sposobu przygotowania. Ró¿ne dodatki mog± znacznie zmieniæ kolor wyj¶ciowy. Pomieszanie w odpowiednich proporcjach lawsonii z indygo daje przeró¿ne odcienie, od br±zu przez kasztan po czerñ. Do uzyskania czystego rudego potrzeba 100% lawsoni z dodatkiem soku z cytryny.

Pozwolê sobie wymieniæ te¿ ewentualne wady:
-Nie da siê pofarbowaæ na rudo naturalnie ciemnych w³osów, tylko najwy¿ej dodaæ refleksy.
-Kolor trudny do przewidzenia, jak ju¿ wspomnia³am
-Po farbowaniu nie pownno sie myæ w³osów 2-3 dni, bo tyle czasu barwnik ³±czy siê z w³osami. Przez ten czas kolor z czasu tu¿ po farbowaniu ulega zmianie - trochê mo¿e ciemnieæ i nabraæ na intensywno¶ci
-Mo¿e byæ problem z farbowaniem chemicznym potem
-Przygotowanie i nak³adanie farby mo¿e zniechêcaæ, zw³aszcza w przypadku czystej lawsonii. To czasoch³onny proces, na pewni o wiele ³atwiej pofarbowaæ chemicznie.

ufff
Stary 2010-08-23, 11:45   #1300
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
ja te¿ mam krêcone w³osy i pusz±ce siê (jeszcze jak) ale u mnie niestety henna siê nie sprawdzi³a - w³osy by³ bardzo nienaturalnie dziwnie sztywne i ¿adna od¿ywka nie chcia³a zadzia³ac, nie chcia³y siê krêciæ itd.. na szczê¶cie to by³a Venita a nie farba w proszku wiêc w ci±gu ok 2 tygodni wszystko siê sp³uka³o, ale pamiêtam jedn± kole¿ankê która mia³a w³osy naturalne ¶redni blond i w³a¶nie farbowa³a henn± w proszku - naprawdê mia³a super kolor taki trwa³y i nigdy nie wyblak³y, z tego co wiem to trzyma³a na w³osach tak jak od¿ywkê nawet i 3 godziny, w³osy nie by³y zniszczone

ale bardziej czerwone ni¿ rude

po hennie wlosy zawsze s± sztywne nie lubie tego uczucia wlosy krêcone czêsto s± miêkkie jak u dziecka

sa dziewczyny ktore trzynaj± henne na w³osach przez ca³± noc henna odzywia w³osy a farbowanie to mi³y efekt uboczny

w³asnie tej czerwieni nie chce

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21559227]O hennie mogê du¿o dobrego powiedzieæ. Przede wszystkim nie nieszczy w³osów, daje piêkne kolory i jest bardzo trwa³a. Uzyskany kolor zale¿y od wielu czynników i jest trudny do przewidzenia, to mo¿e zniechêcaæ, ale moim zdaniem warto spróbowaæ. Ja zdecydowa³am siê na ten sposób farbowania, poniewa¿ chcê mieæ d³ugie, rude i zdrowe w³osy. Wiem, ¿e nie osi±gnê tego farbuj±c chemicznie. Naturalnie mam do¶æ jasne szare w³osy, a ten kolor idealnie nadaje siê do farbowania henn±. Na pocz±tku, ze wzglêdu na ³atwy dostêp, u¿ywa³am Venity w wersji zio³owej (kolor Chna) ale nie by³a w pe³ni naturalna i wychodzi³a trochê zbyt nierówno i za czerwono. Czerwieñ potem zanika³a ale to jednak nie by³o to. Ostatnie moje farbowanie to 100% henna Khadi.

CherieK, polecam ci lekturê w±tku o farbowaniu henn±, tam jest du¿o informacji, których nie sposób przedstawiæ w jednym po¶cie
Mogê ci za to powiedzieæ, ¿e henna czarna w zasadzie nie istnieje. S± ró¿ne ro¶liny barwi±ce w³osy. Najwa¿niejsze z nich to lawsonia i indygo. Lawsonia (czyli henna) daje kolor rudy/czerwony, idygo - granatowy, ale konkretne odcienie zale¿± w du¿ym stopniu od miejsca uprawy ro¶liny i sposobu przygotowania. Ró¿ne dodatki mog± znacznie zmieniæ kolor wyj¶ciowy. Pomieszanie w odpowiednich proporcjach lawsonii z indygo daje przeró¿ne odcienie, od br±zu przez kasztan po czerñ. Do uzyskania czystego rudego potrzeba 100% lawsoni z dodatkiem soku z cytryny.

Pozwolê sobie wymieniæ te¿ ewentualne wady:
-Nie da siê pofarbowaæ na rudo naturalnie ciemnych w³osów, tylko najwy¿ej dodaæ refleksy.
-Kolor trudny do przewidzenia, jak ju¿ wspomnia³am
-Po farbowaniu nie pownno sie myæ w³osów 2-3 dni, bo tyle czasu barwnik ³±czy siê z w³osami. Przez ten czas kolor z czasu tu¿ po farbowaniu ulega zmianie - trochê mo¿e ciemnieæ i nabraæ na intensywno¶ci
-Mo¿e byæ problem z farbowaniem chemicznym potem
-Przygotowanie i nak³adanie farby mo¿e zniechêcaæ, zw³aszcza w przypadku czystej lawsonii. To czasoch³onny proces, na pewni o wiele ³atwiej pofarbowaæ chemicznie.

ufff [/QUOTE]

teraz poszukujê farby która da taki efekt jak na tych 2ch wygooglowanych zdjeciach lub moim i nie chodzi o henne do niej sie zrazilam moze kiedyyys

wiec jeszcze raz, kojarzycie ktora farba mog³aby daæ odcieñ podobny do tego na tych zdjeciach?

co do w±tku o hennie- na pewno poczytam a moze skusze sie kiedys?

Stary 2010-08-23, 11:46   #1301
Konto usuniête

Rzeczywi¶cie po hennie w³osy s± sztywne. Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak mam naturalnie proste i sztywne. Efekt od¿ywienia jest i to znaczny

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 12:06   #1302
martuska013
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

ja farbowalam goldwell topchic 8KG jasna z³ota mied¼ , wlosy sp³uka³y sie po tygodniu;/ jak myslicie to wina farby?
martuska013 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:09   #1303
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

cherieK kolor , o ktorym mówisz ma w³a¶nie revlonissimo , musisz tylko wybrac albo 6.43 albo 7.43. 7.43 to mój kolor naturalny, nie musia³am po nim farbowac odrostów bo nawet blisko 2miesi±cach idealnie stapia³y siê z moimi. to s± w³a¶nie rudo¶ci mieszane z br±zem

kathy jak drugie mycie?? kolor nadal siê trzyma³??

ja chyba jeszcze tym razem wykorzystam pozosta³± ce-ce bo kolor by³ piêkny, a ja ju¿ mam do¶æ tego, ze na pó³ce le¿y sobie 11 farb profesjonalnych i wykorzystam te, które lubiê

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:13
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:16   #1304
CherieK
Zadomowienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21559671]Rzeczywi¶cie po hennie w³osy s± sztywne. Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak mam naturalnie proste i sztywne. Efekt od¿ywienia jest i to znaczny [/QUOTE]
czyli masz takie wlosy, o jakich ja zawsze marzylam
Cytat:
Napisane przez martuska013 Poka¿ wiadomo¶æ
ja farbowalam goldwell topchic 8KG jasna z³ota mied¼ , wlosy sp³uka³y sie po tygodniu;/ jak myslicie to wina farby?
moje wlosy na niektore farby tez tak reaguj±. Niektore splukuj± siê po tygodniu, inne po dwoch, tylko wellaton trzyma³ siê miesi±c nie wiem dlaczego tak jest

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ
cherry kolor , o ktorym mówisz ma w³a¶nie revlonissimo , musisz tylko wybrac albo 6.43 albo 7.43. 7.43 to mój kolor naturalny, nie musia³am po nim farbowac odrostów bo nawet blisko 2miesi±cach idealnie stapia³y siê z moimi. to s± w³a¶nie rudo¶ci mieszane z br±zem

ja chyba jeszcze tym razem wykorzystam pozosta³± ce-ce bo kolor by³ piêkny, a ja ju¿ mam do¶æ tego, ze na pó³ce le¿y sobie 11 farb profesjonalnych i wykorzystam te, które lubiê
revlonissimo heh musze siê o tym wiêcej dowiedziec(nie znalazlam ich na Allegro?? gdzie mogê je dostaæ?)
mi moj naturalny miedziany blond zupelnie nie pasowa³.. o wiele lepiej czuje siê w ciemniejszych wlosach choc wiele osób prawi³o mi komplementy po farbowaniu w³osow na karmel.. dla mnie byl on za bardzo.. blondowaty? musisz miec piekne wlosy jest tu gdzie¶ zdjêcie?

cece?cece ma farby? kocham ich odzywke z jedwabiem

Edytowane przez CherieK
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:18
Stary 2010-08-23, 17:48   #1305
Wioletta28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 253
GG do Wioletta28

co do henny, ja sie kiedys zachwycalam kolorami i wlosami po farowaniu henna do momentu, kiedy fryzjerka mi uswiadomila, ze z ta henna wcale nie jest tak rewelacyjnie. Nie wiem na ile to jest wiarygodne, ale pamietam, ze wytlumaczono mi, iz henna dlatego daje taki piekny efekt, bo barwnik tworzy jakby druga luska wlosa. otacza go tworzac druga warstwe,. Im dluzej stosuje sie henne tym wiecej warstw sie tworzy doprowadzajac do stanu, w ktorym wlosy sie same ³ami±, wypadaja, odpadaja itp. Poza tym, warstwa ta, uniemozliwia nakladanie farb chemicznych, gdyz trudno jest przewidziec reakcje wlosow... Od tego momentu zaprzestalam farbowania henna..
Wioletta28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:51   #1306
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

CherieK:

Revlonissimo kupi³am w Warszawie w hurtowni fryzjerskiej za Hotelem Sobieskim. Je¶li chodzi o wellaton to ma niesamowite krycie, niedawno farbowa³am kogo¶ kto mia³ bardzo du¿o siwków w³a¶nie wellatonem na kolor 3 - ciemny br±z - pokry³o idealnie ka¿dy siwek i da³o piêkny blask ale kolor zbli¿ony do czarnego, natomiast moja mama farbuje tylko t± farb± bo twierdzi ¿e inna nie zadzia³a na w³osy które s± 90% siwe.
julianna-p
jutro dam znac, jako¶ wytrzymujê 2 dniow± przerwê miêdzy myciemstaram siê, ce-ce to chyba dosyæ mocna farba, te¿ nie farbowa³am

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-08-23, 18:08   #1307
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Wioletta28 Poka¿ wiadomo¶æ
co do henny, ja sie kiedys zachwycalam kolorami i wlosami po farowaniu henna do momentu, kiedy fryzjerka mi uswiadomila, ze z ta henna wcale nie jest tak rewelacyjnie. Nie wiem na ile to jest wiarygodne, ale pamietam, ze wytlumaczono mi, iz henna dlatego daje taki piekny efekt, bo barwnik tworzy jakby druga luska wlosa. otacza go tworzac druga warstwe,. Im dluzej stosuje sie henne tym wiecej warstw sie tworzy doprowadzajac do stanu, w ktorym wlosy sie same ³ami±, wypadaja, odpadaja itp. Poza tym, warstwa ta, uniemozliwia nakladanie farb chemicznych, gdyz trudno jest przewidziec reakcje wlosow... Od tego momentu zaprzestalam farbowania henna..
To nie jest do koñca prawda. Taka warstwa mo¿e i jest na pocz±tku, ale potem juz na pewno nie. Gdyby co¶ mi siê osadza³o na w³osach przez dzies±tki farbowañ, które przesz³am, to mia³abym w³osy przy koñcówkach 2 razy grubsze ni¿ przy skórze. Naprawdê w hennie jest barwnik (za³±cznik) wnikaj±cy we w³osy, a nie przyklejajacy siê. Czasem robiê przerwy w farbowaniu trwaj±ce kilka miesiêcy i przez ten czas kolor zostaje taki sam. ¯adna warstwa czegokolwiek nie wytrzyma³aby tyle czasu na w³osach
Dodam jeszcze, ¿e w³osy mam w dobrym stanie, d³ugie, b³yszcz±ce. Nie s±dze, abym mog³a to osi±gn±æ farbuj±c chemicznie. W ogóle sporo osób wynosi z salonu fryzjerskiego takie 'nowinki' na temat henny, ¿e jakoby jest ona bardziej szkodliwa od utleniaczy i amoniaku (zreszt± toksycznego)
Stary 2010-08-23, 18:34   #1308
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Lisbeth,

ciekawa jestem jak by zadzia³a³a henna no moje rozja¶niane w³osy od lat farbowane?
mam na my¶li normaln± henne w proszku

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-08-23, 18:43   #1309
Konto usuniête

Cytat:
Lisbeth,

ciekawa jestem jak by zadzia³a³a henna no moje rozja¶niane w³osy od lat farbowane?
mam na my¶li normaln± henne w proszku
My¶lê, ¿e z rozja¶nianych w³osów by sie wyp³ukiwa³ kolor, bo rozja¶nianie trochê zmienia strukturê. Dok³adnie to nie wiem co mo¿e siê staæ, nie mam z tym do¶wiadczenia. Mo¿e na w±tku hennie jest relacja osób, które tak robi³y.
A za jaki¶ czas pofarbujê mojej mamie w³osy z resztkami chemicznego blondu i bêdê obsewrowaæ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-23, 19:19   #1310
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

z obserwacji moich w³osów wynika ¿e tylko ,,rudy,, tak szybko siê wyp³ukuje - mo¿e to prawda ¿e rudy pigment jest wyj±tkowo nietrwa³y
Lisbeth:
dziêkujê, pisz obserwacje

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-08-23, 19:37   #1311
Konto usuniête

Jakby co to mam jedn± udokumentowan± obserwacjê na temat trwa³o¶ci henny Tu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1280060414 wstawia³am kiedy¶ zdjêcie odrostu po prawie 4 miesi±cach od farbowania. Jak widaæ zió³kowa rudo¶æ jest trwalsza od chemicznej
Stary 2010-08-24, 11:31   #1312
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
CherieK:

Revlonissimo kupi³am w Warszawie w hurtowni fryzjerskiej za Hotelem Sobieskim. Je¶li chodzi o wellaton to ma niesamowite krycie, niedawno farbowa³am kogo¶ kto mia³ bardzo du¿o siwków w³a¶nie wellatonem na kolor 3 - ciemny br±z - pokry³o idealnie ka¿dy siwek i da³o piêkny blask ale kolor zbli¿ony do czarnego, natomiast moja mama farbuje tylko t± farb± bo twierdzi ¿e inna nie zadzia³a na w³osy które s± 90% siwe.
julianna-p
jutro dam znac, jako¶ wytrzymujê 2 dniow± przerwê miêdzy myciemstaram siê, ce-ce to chyba dosyæ mocna farba, te¿ nie farbowa³am

o prosze, wiec nie tylko ja lubie wellaton? przy moich wlosach ktore nie toleruj± farby tylko on trzyma sie miesiac, jak juz napisalam, a do tego nie niszczy wlosow co z tego skoro kolor wycofali

jakos ufam marce cece po ich produktach mam bardzo fajne wlosy jestem ciekawa tej farby

czy w hurtowni kosmetyki moze kupic kazdy? czy tylko kosmetyczka, fryzjerka itd?

Stary 2010-08-24, 12:08   #1313
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez CherieK Poka¿ wiadomo¶æ
o prosze, wiec nie tylko ja lubie wellaton? przy moich wlosach ktore nie toleruj± farby tylko on trzyma sie miesiac, jak juz napisalam, a do tego nie niszczy wlosow co z tego skoro kolor wycofali

jakos ufam marce cece po ich produktach mam bardzo fajne wlosy jestem ciekawa tej farby

czy w hurtowni kosmetyki moze kupic kazdy? czy tylko kosmetyczka, fryzjerka itd?
Je¶li wycofali ten kolor mo¿e spróbuj z wella prof. (napewno bêdzie lepsza bo to kosmetyk prof.) - s³ysza³am bardzo dobre opinie, je¶li chodzi o ce ce to nigdy farb nie u¿ywa³am - poniewa¿ s± skrajne opinie na ten temat - mo¿e poczytaj.
Tak w tej hurtowni mo¿e kupic ka¿dy ja akurat kupuje tam bo mam najbli¿ej, ale s± te¿ inne hurtownie np na Koszykowej (2)

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
cherieK kolor , o ktorym mówisz ma w³a¶nie revlonissimo , musisz tylko wybrac albo 6.43 albo 7.43. 7.43 to mój kolor naturalny, nie musia³am po nim farbowac odrostów bo nawet blisko 2miesi±cach idealnie stapia³y siê z moimi. to s± w³a¶nie rudo¶ci mieszane z br±zem

2 mycie: kolor zupe³nie inny, mniej intensywny tak jakby bardziej naturalny od skóry odrobinê ciemniejszy - ogólnie jest ok - ale farba te¿ siê wyp³ukuje...ca³y czas obserwujê i zastanawiam siê czy sobie nie odpu¶ciæ farbowania ca³ych w³osów, zamiast tego tylko odrost - na dobr± sprawê nie ma sêsu farbowac ca³ych w³osów - przeciez farbowa³am 5 dni temu

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-08-24, 21:03   #1314
julianna-p
Wtajemniczenie

hmmkathy zupelnie nie mam pomyslu co moze dobrze podzialac na Twoje wlosy, chyba jedynie henna mi przychodzi do glowy

o ce-ce mam dobre zdanie , tak jak o szamponie, odzywce. farba nadala moim wlosom piekny kolor. jedyne "ale" podniszczone koncowki, ale - farbowa³am wlosy cale co 2 tygodnie trwalymi farbami z roznych marek, wiec po kilku miesiacach mogly sie rozdwoic niekoniecznie z powodu ce-ce

co do koszykowej odradzam kupowanie tam odzywek chi i w ogole odzywek, za maske do gestych wlosow zaplacilam 2 tyle co w necie i pol raza wiecej niz w poznaniu, farby tez drozsze o kilka zl, obsluga tez srednia i daleka od kontaktu z klientem

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
Stary 2010-08-25, 10:14   #1315
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

julianna-p
wiesz co w internecie jest zawsze taniej ale mo¿na czasami trafic na podróbki (szczególnie trzeba uwa¿aæ bo jest zalew podróbek Faruka) wiêc trzeba wiedzieæ gdzie siê kupuje, mam jeden naprawdê pewny sklep w necie i ceny naprawdê po³owê tañsze no ale trzeba zrobiæ wiêksze zakupy bo koszt przesy³ki itp.
Je¶li chodzi o Koszykow± to siê zgadzam ale nie do koñca tam s± 2 sklepy i rzeczywi¶cie tylko w jednym z nich jest mi³a obs³uga to ten maleñki sklepik po schodkach. Aaa i jeszcze jedno u mnie tylko rudo¶ci tak siê wyp³ukuj± zupe³nie inaczej jest z br±zami

ps. od odrostu ok. 15 cm jest fajny rudy kolor koñcówki i refleksy natomiast du¿o ja¶niejsze, wiêc albo niech tak zostanie (mam tak od lat) abo bardzo obci±æ w³osy , lub doprowadziæ do blondu)

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:29
Stary 2010-08-25, 13:09   #1316
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

Dziewczyny, mo¿e jeste¶cie w stanie mi pomóc. Do tej pory szuka³am jak najbardziej 'pomarañczowej' rudo¶ci, p³omiennej ale bez kropli czerwieni.
Teraz jednak zamarzy³a mi siê inna rudo¶æ, co¶ bardziej naturalnego, w stylu rudego blondy Nicole Kidman.
Chcia³abym sama poeksperymentowaæ ^^ Najwy¿ej przykryjê to ciemnym rudym jak siê nie uda
I teraz dwa pytania.
-Czy mo¿na zmieszaæ dwie farby o numerach 743 (z³ocisty miedziany blond) i 823 (jasny opalizuj±cy blond)?
-Czy jest szansa, ¿e uzyskam mniej wiêcej rudoblond kolor?

Za³±czam zdjêcia tych kolorów.

A! Naturalnie mam ¶redni blond. W³osy s± po dekolorze (wyci±ga³am czarny) i po wielokrotnym ju¿ farbowaniu rudym (Garnier 100%, Mango, saszetki Delii)

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-08-25 o 13:11
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-08-25, 16:46   #1317
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1000days Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, mo¿e jeste¶cie w stanie mi pomóc. Do tej pory szuka³am jak najbardziej 'pomarañczowej' rudo¶ci, p³omiennej ale bez kropli czerwieni.
Teraz jednak zamarzy³a mi siê inna rudo¶æ, co¶ bardziej naturalnego, w stylu rudego blondy Nicole Kidman.
Chcia³abym sama poeksperymentowaæ ^^ Najwy¿ej przykryjê to ciemnym rudym jak siê nie uda
I teraz dwa pytania.
-Czy mo¿na zmieszaæ dwie farby o numerach 743 (z³ocisty miedziany blond) i 823 (jasny opalizuj±cy blond)?
-Czy jest szansa, ¿e uzyskam mniej wiêcej rudoblond kolor?

Za³±czam zdjêcia tych kolorów.

A! Naturalnie mam ¶redni blond. W³osy s± po dekolorze (wyci±ga³am czarny) i po wielokrotnym ju¿ farbowaniu rudym (Garnier 100%, Mango, saszetki Delii)
slyszalam o takim eksperymencie i podobno wyszedl bardzo ladnie, widzialam to na wizazu chyba na tym w±tku pt " poszukujê zdjêc dlugich, rudych w³osów" , chyba jako¶ tak, wiêc tam poszukaj

kathy dokladnie, mia³am na my¶li ten du¿y z od¿ywkami nail tek , obs³uga hmm marna .
hmm mi siê osobi¶cie bardzo podoba rudy intensywniejszy przy g³owie i mniej intensywny na koñcówkach, ale wy³acznie w³a¶nie na lokach
fank± blondów nie jestem, osobi¶cie uwa¿am, ¿e maj± wyj±tkowo rzadko "wyj±tkowy charakter" , chocia¿ to tylko moja opinia ( osoby, która ponad pó³ ¿ycia chcia³a byc blondynka)

Stary 2010-08-25, 16:59   #1318
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
slyszalam o takim eksperymencie i podobno wyszedl bardzo ladnie, widzialam to na wizazu chyba na tym w±tku pt " poszukujê zdjêc dlugich, rudych w³osów" , chyba jako¶ tak, wiêc tam poszukaj

kathy dokladnie, mia³am na my¶li ten du¿y z od¿ywkami nail tek , obs³uga hmm marna .
hmm mi siê osobi¶cie bardzo podoba rudy intensywniejszy przy g³owie i mniej intensywny na koñcówkach, ale wy³acznie w³a¶nie na lokach
fank± blondów nie jestem, osobi¶cie uwa¿am, ¿e maj± wyj±tkowo rzadko "wyj±tkowy charakter" , chocia¿ to tylko moja opinia ( osoby, która ponad pó³ ¿ycia chcia³a byc blondynka)
dobrze ¿e nie tylko ja mam takie odczucia w tym du¿ym sklepie pracuj± nad±sane lalunie - wyczuwa siê w powietrzu niemi³± atmosferê

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-08-25, 21:36   #1319
Valie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 468
GG do Valie

Witam
Od d³u¿szego czasu chodzi za mn± rudy kolor Naturalnie mam w³osy w kolorze ciemnego blondu z lekkim rudym po³yskiem. Obecnie s± rozja¶nione. Czy mog³yby¶cie mi doradziæ jak uzyskaæ kolor podobny do tego, który jest w za³±czonym zdjêciu? Czy uda mi siê tego dokonaæ farb± Majirel 7.44?
Stary 2010-08-26, 10:13   #1320
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Valie Poka¿ wiadomo¶æ
Witam
Od d³u¿szego czasu chodzi za mn± rudy kolor Naturalnie mam w³osy w kolorze ciemnego blondu z lekkim rudym po³yskiem. Obecnie s± rozja¶nione. Czy mog³yby¶cie mi doradziæ jak uzyskaæ kolor podobny do tego, który jest w za³±czonym zdjêciu? Czy uda mi siê tego dokonaæ farb± Majirel 7.44?
mysle ze 7.44 bedzie dobry

...and I will wear him
As i do thee...

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.