|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1291 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
W³osy farbowa³am u fryzjera,by³am tak podekscytowana,¿e nawet nie spyta³am co to za farba
![]() Moja kole¿anka mia³a podobny efekt po pomarañczowej farbie artego,ja pójdê nastêpnym razem do fryzjera to spytam. Niestety kolor wyp³ukuje siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a ![]() Dziewczyny które maj±/mia³y podobny odcieñ rudo¶ci macie jakie¶ sprawdzone produkty od¶wie¿aj±ce kolor,nie chce ich fabrowaæ co trzy tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
Cytat:
![]() ![]() o wiele lepiej sie trzyma po plukaniu wlosow wod± z octem, polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Z balsamami Venity jest tak, ¿e kolory sklasyfikowane pod rudo¶ci najczê¶ciej wychodz± czerwone, za to blondy - rude, bez ¶ladu czerwieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21557784]Z balsamami Venity jest tak, ¿e kolory sklasyfikowane pod rudo¶ci najczê¶ciej wychodz± czerwone, za to blondy - rude, bez ¶ladu czerwieni.[/QUOTE] mimo wszystko na blond bym sie nie porwa³a ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Konto usuniête
|
CherieK, mo¿esz byæ spokojna. Venit± nie da siê rozja¶niæ w³osów, nie ma tam utletaniacza ani amoniaku. Kiedy¶ u¿ywa³am tego balsamu bardzo czêsto, przerobi³am prawie wszystkie kolory, w tym blondy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
u mnie te¿ kolor wyp³ukuje siê z prêdko¶ci± ¶wiat³a, teraz obserwuje na moich w³osach bez silikonów (odstawi³am je w³a¶nie z powodu wyp³ukiwania) jak wyp³uka siê Revlon, ahh by³o sporo zachodu - ale teraz ju¿ obieca³am sobie ¿e jak ten siê wyp³uka te¿ tak szybko to ju¿ bêdê farbowaæ tylko odrosty a reszta bêdzie sobie ja¶nieæ, albo zmieniê kolor bo ju¿ nie mam si³y i moje w³osy te¿.
Niestety rudy jest piêkny ale taki nietrwa³y, my¶lê ¿e z domieszk± br±zu lub naturalnego koloru bêdzie trwalszy.
#1297 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21558189]CherieK, mo¿esz byæ spokojna. Venit± nie da siê rozja¶niæ w³osów, nie ma tam utletaniacza ani amoniaku. Kiedy¶ u¿ywa³am tego balsamu bardzo czêsto, przerobi³am prawie wszystkie kolory, w tym blondy
![]() bardzo bym chciala farbowac wlosy henn±... zastanawialam siê, jaki efekt otrzyma³abym mieszaj±c henne czerwon± z czarn±? próbowa³a¶? Bojê siê, ze chna naturalna te wyjdzie u mnie czerwona... najbardziej do henny przyci±ga mnie wlasnie to, ze jest naturalna a mam wlosy krêcone, podatne na przesuszanie, farba mocno je niszczy
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
ja te¿ mam krêcone w³osy i pusz±ce siê (jeszcze jak) ale u mnie niestety henna siê nie sprawdzi³a - w³osy by³ bardzo nienaturalnie dziwnie sztywne i ¿adna od¿ywka nie chcia³a zadzia³ac, nie chcia³y siê krêciæ itd.. na szczê¶cie to by³a Venita a nie farba w proszku wiêc w ci±gu ok 2 tygodni wszystko siê sp³uka³o, ale pamiêtam jedn± kole¿ankê która mia³a w³osy naturalne ¶redni blond i w³a¶nie farbowa³a henn± w proszku - naprawdê mia³a super kolor taki trwa³y i nigdy nie wyblak³y, z tego co wiem to trzyma³a na w³osach tak jak od¿ywkê nawet i 3 godziny, w³osy nie by³y zniszczone
![]() ale bardziej czerwone ni¿ rude
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Konto usuniête
|
O hennie mogê du¿o dobrego powiedzieæ. Przede wszystkim nie nieszczy w³osów, daje piêkne kolory i jest bardzo trwa³a. Uzyskany kolor zale¿y od wielu czynników i jest trudny do przewidzenia, to mo¿e zniechêcaæ, ale moim zdaniem warto spróbowaæ. Ja zdecydowa³am siê na ten sposób farbowania, poniewa¿ chcê mieæ d³ugie, rude i zdrowe w³osy. Wiem, ¿e nie osi±gnê tego farbuj±c chemicznie. Naturalnie mam do¶æ jasne szare w³osy, a ten kolor idealnie nadaje siê do farbowania henn±. Na pocz±tku, ze wzglêdu na ³atwy dostêp, u¿ywa³am Venity w wersji zio³owej (kolor Chna) ale nie by³a w pe³ni naturalna i wychodzi³a trochê zbyt nierówno i za czerwono. Czerwieñ potem zanika³a ale to jednak nie by³o to. Ostatnie moje farbowanie to 100% henna Khadi.
CherieK, polecam ci lekturê w±tku o farbowaniu henn±, tam jest du¿o informacji, których nie sposób przedstawiæ w jednym po¶cie ![]() Mogê ci za to powiedzieæ, ¿e henna czarna w zasadzie nie istnieje. S± ró¿ne ro¶liny barwi±ce w³osy. Najwa¿niejsze z nich to lawsonia i indygo. Lawsonia (czyli henna) daje kolor rudy/czerwony, idygo - granatowy, ale konkretne odcienie zale¿± w du¿ym stopniu od miejsca uprawy ro¶liny i sposobu przygotowania. Ró¿ne dodatki mog± znacznie zmieniæ kolor wyj¶ciowy. Pomieszanie w odpowiednich proporcjach lawsonii z indygo daje przeró¿ne odcienie, od br±zu przez kasztan po czerñ. Do uzyskania czystego rudego potrzeba 100% lawsoni z dodatkiem soku z cytryny. Pozwolê sobie wymieniæ te¿ ewentualne wady: -Nie da siê pofarbowaæ na rudo naturalnie ciemnych w³osów, tylko najwy¿ej dodaæ refleksy. -Kolor trudny do przewidzenia, jak ju¿ wspomnia³am -Po farbowaniu nie pownno sie myæ w³osów 2-3 dni, bo tyle czasu barwnik ³±czy siê z w³osami. Przez ten czas kolor z czasu tu¿ po farbowaniu ulega zmianie - trochê mo¿e ciemnieæ i nabraæ na intensywno¶ci -Mo¿e byæ problem z farbowaniem chemicznym potem -Przygotowanie i nak³adanie farby mo¿e zniechêcaæ, zw³aszcza w przypadku czystej lawsonii. To czasoch³onny proces, na pewni o wiele ³atwiej pofarbowaæ chemicznie. ufff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po hennie wlosy zawsze s± sztywne ![]() ![]() ![]() sa dziewczyny ktore trzynaj± henne na w³osach przez ca³± noc ![]() ![]() w³asnie tej czerwieni nie chce ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21559227]O hennie mogê du¿o dobrego powiedzieæ. Przede wszystkim nie nieszczy w³osów, daje piêkne kolory i jest bardzo trwa³a. Uzyskany kolor zale¿y od wielu czynników i jest trudny do przewidzenia, to mo¿e zniechêcaæ, ale moim zdaniem warto spróbowaæ. Ja zdecydowa³am siê na ten sposób farbowania, poniewa¿ chcê mieæ d³ugie, rude i zdrowe w³osy. Wiem, ¿e nie osi±gnê tego farbuj±c chemicznie. Naturalnie mam do¶æ jasne szare w³osy, a ten kolor idealnie nadaje siê do farbowania henn±. Na pocz±tku, ze wzglêdu na ³atwy dostêp, u¿ywa³am Venity w wersji zio³owej (kolor Chna) ale nie by³a w pe³ni naturalna i wychodzi³a trochê zbyt nierówno i za czerwono. Czerwieñ potem zanika³a ale to jednak nie by³o to. Ostatnie moje farbowanie to 100% henna Khadi. CherieK, polecam ci lekturê w±tku o farbowaniu henn±, tam jest du¿o informacji, których nie sposób przedstawiæ w jednym po¶cie ![]() Mogê ci za to powiedzieæ, ¿e henna czarna w zasadzie nie istnieje. S± ró¿ne ro¶liny barwi±ce w³osy. Najwa¿niejsze z nich to lawsonia i indygo. Lawsonia (czyli henna) daje kolor rudy/czerwony, idygo - granatowy, ale konkretne odcienie zale¿± w du¿ym stopniu od miejsca uprawy ro¶liny i sposobu przygotowania. Ró¿ne dodatki mog± znacznie zmieniæ kolor wyj¶ciowy. Pomieszanie w odpowiednich proporcjach lawsonii z indygo daje przeró¿ne odcienie, od br±zu przez kasztan po czerñ. Do uzyskania czystego rudego potrzeba 100% lawsoni z dodatkiem soku z cytryny. Pozwolê sobie wymieniæ te¿ ewentualne wady: -Nie da siê pofarbowaæ na rudo naturalnie ciemnych w³osów, tylko najwy¿ej dodaæ refleksy. -Kolor trudny do przewidzenia, jak ju¿ wspomnia³am -Po farbowaniu nie pownno sie myæ w³osów 2-3 dni, bo tyle czasu barwnik ³±czy siê z w³osami. Przez ten czas kolor z czasu tu¿ po farbowaniu ulega zmianie - trochê mo¿e ciemnieæ i nabraæ na intensywno¶ci -Mo¿e byæ problem z farbowaniem chemicznym potem -Przygotowanie i nak³adanie farby mo¿e zniechêcaæ, zw³aszcza w przypadku czystej lawsonii. To czasoch³onny proces, na pewni o wiele ³atwiej pofarbowaæ chemicznie. ufff ![]() teraz poszukujê farby która da taki efekt jak na tych 2ch wygooglowanych zdjeciach lub moim ![]() ![]() ![]() ![]() wiec jeszcze raz, kojarzycie ktora farba mog³aby daæ odcieñ podobny do tego na tych zdjeciach? ![]() co do w±tku o hennie- na pewno poczytam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Konto usuniête
|
Rzeczywi¶cie po hennie w³osy s± sztywne. Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak mam naturalnie proste i sztywne. Efekt od¿ywienia jest i to znaczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
ja farbowalam goldwell topchic 8KG jasna z³ota mied¼ , wlosy sp³uka³y sie po tygodniu;/ jak myslicie to wina farby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
cherieK kolor , o ktorym mówisz ma w³a¶nie revlonissimo , musisz tylko wybrac albo 6.43 albo 7.43. 7.43 to mój kolor naturalny, nie musia³am po nim farbowac odrostów bo nawet blisko 2miesi±cach idealnie stapia³y siê z moimi. to s± w³a¶nie rudo¶ci mieszane z br±zem
![]() kathy jak drugie mycie?? kolor nadal siê trzyma³?? ja chyba jeszcze tym razem wykorzystam pozosta³± ce-ce bo kolor by³ piêkny, a ja ju¿ mam do¶æ tego, ze na pó³ce le¿y sobie 11 farb profesjonalnych i wykorzystam te, które lubiê ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-08-23 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | ||
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21559671]Rzeczywi¶cie po hennie w³osy s± sztywne. Mi to akurat nie przeszkadza, bo i tak mam naturalnie proste i sztywne. Efekt od¿ywienia jest i to znaczny
![]() czyli masz takie wlosy, o jakich ja zawsze marzylam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mi moj naturalny miedziany blond zupelnie nie pasowa³.. o wiele lepiej czuje siê w ciemniejszych wlosach choc wiele osób prawi³o mi komplementy po farbowaniu w³osow na karmel.. dla mnie byl on za bardzo.. blondowaty? ![]() ![]() ![]() cece? ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2010-08-23 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
co do henny, ja sie kiedys zachwycalam kolorami i wlosami po farowaniu henna do momentu, kiedy fryzjerka mi uswiadomila, ze z ta henna wcale nie jest tak rewelacyjnie. Nie wiem na ile to jest wiarygodne, ale pamietam, ze wytlumaczono mi, iz henna dlatego daje taki piekny efekt, bo barwnik tworzy jakby druga luska wlosa. otacza go tworzac druga warstwe,. Im dluzej stosuje sie henne tym wiecej warstw sie tworzy doprowadzajac do stanu, w ktorym wlosy sie same ³ami±, wypadaja, odpadaja itp. Poza tym, warstwa ta, uniemozliwia nakladanie farb chemicznych, gdyz trudno jest przewidziec reakcje wlosow... Od tego momentu zaprzestalam farbowania henna..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
CherieK:
Revlonissimo kupi³am w Warszawie w hurtowni fryzjerskiej za Hotelem Sobieskim. Je¶li chodzi o wellaton to ma niesamowite krycie, niedawno farbowa³am kogo¶ kto mia³ bardzo du¿o siwków w³a¶nie wellatonem na kolor 3 - ciemny br±z - pokry³o idealnie ka¿dy siwek i da³o piêkny blask ale kolor zbli¿ony do czarnego, natomiast moja mama farbuje tylko t± farb± bo twierdzi ¿e inna nie zadzia³a na w³osy które s± 90% siwe. julianna-p jutro dam znac, jako¶ wytrzymujê 2 dniow± przerwê miêdzy myciem ![]()
#1307 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze, ¿e w³osy mam w dobrym stanie, d³ugie, b³yszcz±ce. Nie s±dze, abym mog³a to osi±gn±æ farbuj±c chemicznie. W ogóle sporo osób wynosi z salonu fryzjerskiego takie 'nowinki' na temat henny, ¿e jakoby jest ona bardziej szkodliwa od utleniaczy i amoniaku (zreszt± toksycznego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
Lisbeth,
ciekawa jestem jak by zadzia³a³a henna no moje rozja¶niane w³osy od lat farbowane? mam na my¶li normaln± henne w proszku ![]()
#1309 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
A za jaki¶ czas pofarbujê mojej mamie w³osy z resztkami chemicznego blondu i bêdê obsewrowaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
z obserwacji moich w³osów wynika ¿e tylko ,,rudy,, tak szybko siê wyp³ukuje - mo¿e to prawda ¿e rudy pigment jest wyj±tkowo nietrwa³y
![]() Lisbeth: dziêkujê, pisz obserwacje ![]()
#1311 |
Konto usuniête
|
Jakby co to mam jedn± udokumentowan± obserwacjê na temat trwa³o¶ci henny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jakos ufam marce cece ![]() ![]() ![]() czy w hurtowni kosmetyki moze kupic kazdy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w tej hurtowni mo¿e kupic ka¿dy ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
hmmkathy zupelnie nie mam pomyslu co moze dobrze podzialac na Twoje wlosy
![]() ![]() o ce-ce mam dobre zdanie , tak jak o szamponie, odzywce ![]() ![]() co do koszykowej odradzam kupowanie tam odzywek chi i w ogole odzywek, za maske do gestych wlosow zaplacilam 2 tyle co w necie i pol raza wiecej niz w poznaniu ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
julianna-p
wiesz co w internecie jest zawsze taniej ![]() Je¶li chodzi o Koszykow± to siê zgadzam ale nie do koñca tam s± 2 sklepy i rzeczywi¶cie tylko w jednym z nich jest mi³a obs³uga ![]() ![]() ps. od odrostu ok. 15 cm jest fajny rudy kolor koñcówki i refleksy natomiast du¿o ja¶niejsze, wiêc albo niech tak zostanie (mam tak od lat) abo bardzo obci±æ w³osy , lub doprowadziæ do blondu)
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-08-25 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 274
|
Dziewczyny, mo¿e jeste¶cie w stanie mi pomóc. Do tej pory szuka³am jak najbardziej 'pomarañczowej' rudo¶ci, p³omiennej ale bez kropli czerwieni.
Teraz jednak zamarzy³a mi siê inna rudo¶æ, co¶ bardziej naturalnego, w stylu rudego blondy Nicole Kidman. Chcia³abym sama poeksperymentowaæ ^^ Najwy¿ej przykryjê to ciemnym rudym jak siê nie uda ![]() I teraz dwa pytania. -Czy mo¿na zmieszaæ dwie farby o numerach 743 (z³ocisty miedziany blond) i 823 (jasny opalizuj±cy blond)? -Czy jest szansa, ¿e uzyskam mniej wiêcej rudoblond kolor? Za³±czam zdjêcia tych kolorów. A! Naturalnie mam ¶redni blond. W³osy s± po dekolorze (wyci±ga³am czarny) i po wielokrotnym ju¿ farbowaniu rudym (Garnier 100%, Mango, saszetki Delii) Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-25 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kathy dokladnie, mia³am na my¶li ten du¿y z od¿ywkami nail tek ![]() ![]() hmm mi siê osobi¶cie bardzo podoba rudy intensywniejszy przy g³owie i mniej intensywny na koñcówkach ![]() ![]() fank± blondów nie jestem, osobi¶cie uwa¿am, ¿e maj± wyj±tkowo rzadko "wyj±tkowy charakter" , chocia¿ to tylko moja opinia ( osoby, która ponad pó³ ¿ycia chcia³a byc blondynka ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Od d³u¿szego czasu chodzi za mn± rudy kolor ![]()
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.