|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
![]()
Zapomniałam dodać że pani z apteki poleciła mi do olejku dodać witaminę A+d3 w kroplach i mieszać...Siedzę z tym teraz na głowie i brwiach i rzęsach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
Oj do włosów to chyba za dużo... Ja zawsze daję kilka kropel i rozsmarowywuję na włosach, a i ostatnio nie mogłam tego zmyć, myłam 5 razy głowe:P.
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
A jaki polecasz szampon?? ja teraz uzywam te pachnace z herbal, ale jak sie skoncza kupie chyba jakis z czarnej rzepy albo pokrzywy
#1296 |
Raczkowanie
|
nusiu - i jak tam olejkowe wrazenia ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 |
Rozeznanie
|
.....dermenę......
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Akurat mam szampon z Dove ten jasny - gładkie i proste włosy, czy jakoś tak
![]() Ale wydaje mi sie, że własnie to trzymanie olejku przez całą noc może utrudniać potem jego zmycie. Bo z tego co czytam, dziewczyny które trzymają go kilka godzin, nie mają takiego problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Dziewczyny nie kupujcie tyle tych rzeczy /wystarczy krem do rak i pazkokci z olejkiem rycynowym witaminą e i kreatyna ja taki mam firma exclusive kosztuje 3,60 ja tyle zapłaciłam duzy jest i pomaga mówie wam super.Jak jakieś pytania to na poczte wysyłajcie bo ja nie jestem czesto na forum. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam sobie krem z olejkiem rycynowym,witamina e i kreatyna kupcie go on jest duzy i tani za 3,60 a posiada tyle skłaników
Jak jakies pytanka to na poczte bo tu mnie nie bedzie na forum pa. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
Olejek jest cudowny... dzisiaj zmoczyłam ciepłą wodą moje już lekko tłuste włosy, nalałam na ręce ok łyżki olejku, wtarłam dokładnie we włosy, nałożyłam czepek pływacki i suszyłam ok 10 min suszarką, potem zawinęłam w ciepły ręcznik i siedziałam ok godzinę. Zmyłam 2 razy dwoma szamponami (Vichy Dercos i Napherą) ale każdego użyłam dosłownie kapkę. Potem nałożyłam najzwyczajniejszą w świecie odżywkę Shaumy, zmyłam lodowatą wodą... i już jak miałam mokre włosy, to były fajne, nie mokre, przyklapnięte do głowy strąki, tylko takie sypkie, miłe... kiedy wyschły, zostawiły po sobie taką jakby powłokę, ale wystarczyło wyczesać szczotką i... no cóż, mam całkowicie zdrowe włosy, ale z natury są one raczej sztywne, chociaż cienkie, a dziś udało mi się uzyskać efekt niezwykłej śliskości i miękkości, są też puszyste (aż za bardzo, bo są jeszcze bardziej nieposkromione
![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast w ogóle nie sprawdza się dodawanie olejku do szamponu, chociaż robiłam tak już kilka razy. To mniej kłopotliwe i czasochłonne, ale wtedy włosy szybciej się przetłuszczają, no i jakoś nie widzę sensu trzymania olejku na głowie przez ok. minutę, do tego zmieszanego z substancją oczyszczającą, to dla mnie marnowanie... wolę pomęczyć się tą godzinkę (kiedyś spróbuję zasnąć z olejkiem ![]() ![]()
#1303 |
Raczkowanie
|
Maseczka z olejku rycynowego
Witam! Slyszlam o maseczkach z olejku rycynowego. Wiem też , że dodaje się jajka. Moglabym prosić dokladny przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczka z olejku rycynowego
Wyszukiwarka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1305 |
Zakorzenienie
|
mozesz zmieszac troche olejku żółtko i jesli masz jasne włosy to kilka kropel cytryny. ale ja robie tak ze co drugie mysie wsmarowuje sobie wieczorem sam olejek w skóre głowy i po całych włosach (duzo na koncówki) owijam w filie i recznik czasem grzeje chwile suszarką, ide spac i rano myje włosy (2 razy zeby dobrze spłukac) i normalnie odzywke nakładam. juz zauwazyłam poprawe. a jesli nie robie takiej maseczki to do szamponu dodaaje kilka kropel olejku, masuje, spłukuje potem myje samym szamponem i nakładam odzywke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Rozeznanie
|
olejek i witamina A+d3.To podobno dobra metoda którą proponowała pani w aptece
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Ja od paru dni do szamponu dodaję trochę olejku rycynowego, ale nie podgrzewanego, a zwykłego. Na brwi i rzęsy olejek zadziałał, mam więc nadzieję, że dodawanie co do każdego mycia też pomoże, zwłaszcza, że jak już zacznę, to będę to robić regularnie.
#1308 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze trwała niszczy ale jak tak maaarze o kręconych wlosach.. A sama sobie nie umiem zakręcić
![]() Hmm olejek rzeczywiscie działa super ale to ściemnienie włosów mnie dobiło... Może zacznę stosować tylko na cześć ich długości?
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam kawałek tego forum (całość to troszkę za dużo)
![]() Zachęciłyście mnie do tego olejku rycynowego ![]() Włoski mam przetłuszczające, ale czasami z łupieżem (chyba od zbyt chlorowanej wody). Czy w moim przypadku ten olejek nie zaszkodzi na tą tłustość i łupież?
#1311 |
Raczkowanie
|
Ja tez sobie zakupilam ten olejek i od trzech dni nakladam go na rzesy na noc oraz w ciagu dnia i musze powiedziec ze koncowki sciemnialy, co do ich wydluzenia to narazie nie moge powiedziec bo za krotko stosuje.
Wczoraj nalozylam olejek na suche wlosy na noc ( tluste jak diabli byly ![]() ![]() ![]() Aaa dziewczyny napiszcie mi gdzie kupujecie ta odzywke do wlosow Wax`a ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odzywke WAX kupisz w aptece ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1313 |
Raczkowanie
|
Jaki olejek macie:
rafinowany czy nierafinowany? Wyprobowal ktos oboje rodzaje? Ktory lepszy? Nierafinowany jest trudniej dostac, a jak by tak samo dzialal jak rafinowany... |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem... taki zwykly na przeczyszczenie... nawet na opakowaniu nie moge znalezc... tylko pisze oleum ricini FP IV.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Raczkowanie
|
Kupiłam dziś ten słynny olejek rycynowy i naftę.
Tylko jak to teraz połączyć? Bo piszecie, że lepsze efekty są przy samym olejku. Czy wystarczy stosować go 2 razy w tygodniu? Raz np z maseczką z żółtka i naftą? Na razie trochę się boję stosować cokolwiek na noc więc czy np. 2 godziny popołudniu wystarczą na początek? I jeszcze jedno. Czy używała któraś z Was do zmywania olejku szamponu Seboradin Niger? Jak sobie radzi?bo w końcu to olejek, a moje włosy szybko się przetłuszczają więc nie chce zbytniego obciążenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja olejkiem smaruję włosy co drugie mycie a co drugie po prostu dodaję kilka kropel do szamponu do pierwszego mycia. Poza tym smaruj olejkiem rzęsy i paznokcie, efekty super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
ja chcialam sie was zapytac, czy ten olejek na rzesach nie szczypie w oczy? bo chaialabym sprobowac ale boje sie tego.. czy moze trzymacie tlyko zamknietych oczach caly czas??
aha, i przepraszam ale nie mam cierpliwosci czytac calego watku, ale chodzi mi o to, ze mieszacie olejek z odzywka albo jajkiem i cytryną, a czy sam tez tak zadziala? ( na rzesy rozumiem ze sam olejek, stad moje pytanie) |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejek w oczy nie powinien szczypac, ja zawsze smaruję rzęsy na noc i czasem rano mam nieco opuchnięte oczy ale tylko troche wiec nie przeszkadza mi to bo rzęsy naprawdę są o wiele ładniejsze. A jeśli chodzi o włosy to jak juz mówiłam sam olejek stosuję bo jakos do jajka nie mam przekonania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
wow! jaka szybka odpowiedz! dziekuje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.