|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik regeneracji włosów - część III :)
*mycie : skalp- alterra migdały&jojoba, długość włosów- odzywka joanna z makiem i bawełną
* biovax do suchych i zniszczonych + kilka kropel olejku rycynowego na pol godziny * spray schauma ekstra owocowa pielęgnacja _________________________ _________________________ ___ ostatnio w rossmanie też widzialam tą nową serie gliss kura. niestety spieszyłam sie wiec nie zdązylam zerknąć na składy
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
dziś:
*peeling cukrowy z szamponem Barwa len *maska Joanna jedwab *odżywka b/s w sprayu Marion *jedwab Joanna *skrobia ziemniaczana w skalp wew: 0.5l pokrzywy, kubek skrzypu
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#1293 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycie odzywką isana z babassu
maska Alterra granat i aloes odżywka Joanna mak i bawełna b/s |
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
ubiegłej nocy :
- krem himalaya herbals w skalp - ziaja plantica v ceradmidy w długość b/s rano: - szampon pharmaceris h keratineum - odżywka isanna z babasu - seboradin niger lotion w skalp - jedwab wax (wyjątkowo) w końce wew. belissa, słońce, dużo świeżego powietrza |
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
* olej kokosowy na długość na noc
* mycie szamponem Babydream * maska Mypa z masłem shea na 30 minut w cieple(mam nadzieję, że sąsiadka nie padnie na zawał, jak zobaczy mnie w zimowej czapce na balkonie )* odżywka Joanny z makiem i bawełną b/s * spray Gliss Kur Oil Nutritive * olej kokosowy w końcówki
|
#1296 |
|
BAN stały
|
Zaraz będzie:
Olej kokosowy na długość, szczególnie na koronę tzw włosy przykrywające - od nasad Za 4 godziny będzie: Mycie szamponem Barwa pokrzywowa BioVax do włosów wypadających w skórę + na długość BioVax jedwab w konce Wieczorem będzie: ampułka Radical 4/15 ![]() Wewnętrznie: Vitapil, witaminer, vit B compositum, vit B2
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
-na noc olej z pestek winogron z dodatkiem oleju rycynowego i olejku rozmarynowego
-mycie szamponem Fitomed na włosów przetłuszczających się -odżywka Lorys z keratyną i bambusem -płukanka z szałwii, rozmarynu i liści orzecha włoskiego -jedwab Chi w końce - wieczorem lotion Petrole w skórę głowy Jesteś lekomanką?
|
#1298 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I nie życzę sobie takich określen. Jaki kogos nie znasz to nie oceniaj, wystarczyło grzecznie zapytać dlaczego biorę tyle witamin, a nie określać lekomanką. Zresztą do lekomanii to daleko z tego co wymieniłam. Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-05-27 o 11:13 |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po prostu sumują Ci się niektóre minerały, nie wspominając o witaminie B. Skoro masz problemy z anemią to zmień dietę i polecam pokrzywę, która bardzo pozytywnie wpływa na obraz krwi. Vitapile i inne tak naprawdę w niewiadomym stopniu wchłaniają się, można przedawkować witaminy a można i nie mieć wcale z nich pożytku, wywalając dużo pieniędzy Witamina B też najlepiej, jak jest zarejestrowana jako lek (Pliva, Polfarmex, Polfa) .
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1301 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie, to nie chodzi o to, nie znasz historii mojej choroby więc nie baw się w lekarza, jestem pod opieką specjalistów, od neurologa począwszy bo 4 lata temu miałam zapalenie opon mózgowych i prawie sie przekręciłam - a od tego się wszystko zaczęło. Więc tu nie chodzi o same minerały i witaminy. Bo składają się na to co teraz jest inne choroby.. ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
nie ma sensu wdawać się w dyskusję, u mnie sytuacja nie jest taka prosta jak powielanie się samych minerałów czy witamin. i nie ma sensu się tłumaczyć |
||
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam podejżenie guza mózgu i samej mysli, że można coś takiego mieć nie zyczę nikomu, dlatego współczuję Ci niestety ale ja jak nie wezme witamin z rana to na 1000% zemdleje w ciągu dnia więc... no własnie "więc" nic więcej nie dodam...
|
|
|
#1303 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ty masz podobną sytuację do mnie, bo ja miałam 4 lata temu zapalenie opon mózgowych a tak od dwóch lat zmagam się z migrenami i też miałam podejrzenie jakiegoś guza lub tętniaka mózgu, miałam TK głowy ale nic nie wyszło, głowa jest 'czysta' więc to są skutki uboczne tego zapalenia opon mózgowych, jakieś powikłania. Jest tego więcej bo miałam migdałki do wyciecia a potem dostałam tej anemii.. I non stop jadę na lekach na migreny ktore m.in mogą powodować też tą anemie i niedobory. Masakra.
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z anemią zmagam się już hmm ja wiem ? 6 lat ? i też ciagle na tabletkach jade, na szczescie sa to witaminy ale lekarze mówią, zebym raz na jakiś czas odstawiła bo w pewnym momencie brałam tyle leków i suplementów, ze miałabym po wątrobie... teraz ograniczyłam się do witamin dla kobiet w ciązy (więcej żelaza i kwasu foliowago niż w normalnych witaminach) i do tranu który jest już na wykonczeniu i od niego zrobię sobie przerwę. Daje to tyle, ze mogę rano wstać z łóżka i na 90% nie zemdleję dlatego takie tematy sa dla mnie troche drażliwe i tez nie lubię jak ktoś takie rzeczy komentuje
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Ten offtop jest taki wzruszający.
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
owszem, dla kogos kto nie ma żadnych problemów zdrowotnych to na pewno jest
przypomnij sobie tylko kto ten offtop zaczął
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
żeby zakończyć tą kłótnię powiem, że kupiłam sobie odżywkę tego gliss kura czarnego, na razie wiem tylko, że pięknie pachnie i jutro go wypróbuję. A w rossmannie, zostały tylko dwie sztuki, jak ja wzięłam to tylko jedna xdd
|
#1308 |
|
BAN stały
|
Monisia, rozumiem Cię doskonale
ja też biorę leki na anemię, właśnie też witaminy dla kobiet w ciąży ale ja jeszcze dodatkowo biorę takie różne na migrene a one wszystko psują bo ograniczają wchłanianie niektórych substancji.Ja tranu nie mogę brać bo mam straszne pryszcze po tym, hehe ;P |
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
*olej z pestek winogron+avokado+miod+alo es na \12h.
*mycie maska scandic profis cocomask. * isana z babassu+pantenol. na \ 20min. *joanna naturia 'miod i cytryna' b/s. *maslo shea w konce. *wewn. tran. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2011-05-28 o 11:44 |
|
|
|
#1311 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
wracając do tamatu wątku dzisiaj było:
- mycie Barwą Tataro-Chmielową (2 razy), - maska Stapiz Sleek Line (na 40 min.), - spray Garnier Fructis Color Resist, - serum wzmacniejące A+E Biovax wew: witaminy, tran.
|
|
#1313 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Konto usunięte
|
Bez tabsów też da się wyjść z anemii, dla chcącego nic trudnego.
Dzisiaj: * na noc olej kokosowy (na skalp z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego, tymiankowego i rozmarynowego); * mycie balsamem Mrs. Potter's aloesowym; * płukanka ziołowa (skrzyp polny, pokrzywa, łopian) z dodatkiem octu jabłkowego; * samoróbna wcierka żeń-szeniowa w skalp. |
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Po jednym zastosowaniu troche cięzko powiedzieć ale jak na razie jestem zadowolona, zapach mnie bardzo pozytywnie zaskoczył (
działanie jak na razie bardzo ok, skład równiez mi się podoba więc czekam do poniedziałku kiedy to uzyję serum razem z maską latte
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Dziś:
- nowy nabytek : szampon seboradin przeciw wypadaniu i przerzedzeniu się włosów - Honey Treatment Wax pod czepkiem na ok 10 min. - ampułka radical w skalp - odrobinę radical serum w długość - CHI silk infiusion w końce i pianka nivea volume - nivea odżywka do loków b/s na pół suche wew. belissa i ascorutical (został mi jeszcze po zapaleniu krtani, już ost 2 tabletki) |
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
na noc:
olej z korzenia łopianu z ziołami w skalp olej lniany+olejek rycynowy + troszkę olejku babydream fur mama + żel aloesowy cien na długość dziś rano mycie 2x babydream odżywka ziaja ceramidy na 5 minut na końce babydream fur mama |
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają anemie pijcie dużo soków z czarnej porzeczki, róbcie sobie sok burakowy i ogólnie jedzcie dużo buraków. To bardzo pomaga przy anemii.
Dzisiaj: - mycie szampon johnson baby lawendowy - odżywka alterra morela i pszenica - odżywka ziaja codzienna pielęgnacja b/s - woda brzozowa z isany wewnętrznie: - szklanka pokrzywy |
|
|
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj:
*olej z pestek winogron+rycynowy+miód+al oes+troche masła shea na\ 12h. *1mycie babydream 2 mycie maską scandic profis coco mask *miód+garnier naturalna pielęgnacja''awokado i karite'' na\ 1h *Joanna naturia ''miód i cytryna'' b\s *Wewn. Tran I taaaaaaakie mięciutkie są dzisiaj <333 ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
olej sezamowy na 4 godz.
mycie szampon jajeczny Joanna Biovax do ciemnych włosów na 30 min.w cieple olejek migdałowy w końce odrobina serum w sprayu Gliss Kur z kaszmirem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

)

dlatego takie tematy sa dla mnie troche drażliwe i tez nie lubię jak ktoś takie rzeczy komentuje
działanie jak na razie bardzo ok, skład równiez mi się podoba więc czekam do poniedziałku kiedy to uzyję serum razem z maską latte