Dziennik regeneracji włosów - część III :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 21:37   #1291
czekoladka3
Zakorzenienie

Dot.: Dziennik regeneracji włosów - część III :)

*mycie : skalp- alterra migdały&jojoba, długość włosów- odzywka joanna z makiem i bawełną
* biovax do suchych i zniszczonych + kilka kropel olejku rycynowego na pol godziny
* spray schauma ekstra owocowa pielęgnacja
_________________________ _________________________ ___

ostatnio w rossmanie też widzialam tą nową serie gliss kura. niestety spieszyłam sie wiec nie zdązylam zerknąć na składy
czekoladka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:46   #1292
Kileczka
Zadomowienie

dziś:
*peeling cukrowy z szamponem Barwa len
*maska Joanna jedwab
*odżywka b/s w sprayu Marion
*jedwab Joanna
*skrobia ziemniaczana w skalp
wew: 0.5l pokrzywy, kubek skrzypu
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-05-26, 22:06   #1293
Nolley
Wtajemniczenie

Mycie odzywką isana z babassu
maska Alterra granat i aloes
odżywka Joanna mak i bawełna b/s

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:37   #1294
anngeli
Zadomowienie

ubiegłej nocy :
- krem himalaya herbals w skalp
- ziaja plantica v ceradmidy w długość b/s

rano:
- szampon pharmaceris h keratineum
- odżywka isanna z babasu
- seboradin niger lotion w skalp
- jedwab wax (wyjątkowo) w końce

wew. belissa, słońce, dużo świeżego powietrza

6.07.2008r.
T.

anngeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:17   #1295
Narek
Zakorzenienie

* olej kokosowy na długość na noc
* mycie szamponem Babydream
* maska Mypa z masłem shea na 30 minut w cieple(mam nadzieję, że sąsiadka nie padnie na zawał, jak zobaczy mnie w zimowej czapce na balkonie )
* odżywka Joanny z makiem i bawełną b/s
* spray Gliss Kur Oil Nutritive
* olej kokosowy w końcówki

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:55   #1296
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Zaraz będzie:
Olej kokosowy na długość, szczególnie na koronę tzw włosy przykrywające - od nasad bo je rzadko traktuję olejem

Za 4 godziny będzie:
Mycie szamponem Barwa pokrzywowa
BioVax do włosów wypadających w skórę + na długość
BioVax jedwab w konce

Wieczorem będzie:
ampułka Radical 4/15

Wewnętrznie:
Vitapil, witaminer, vit B compositum, vit B2
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:09   #1297
ston3d
Zadomowienie

-na noc olej z pestek winogron z dodatkiem oleju rycynowego i olejku rozmarynowego
-mycie szamponem Fitomed na włosów przetłuszczających się
-odżywka Lorys z keratyną i bambusem
-płukanka z szałwii, rozmarynu i liści orzecha włoskiego
-jedwab Chi w końce
- wieczorem lotion Petrole w skórę głowy

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
Wewnętrznie:
Vitapil, witaminer, vit B compositum, vit B2
Jesteś lekomanką?
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 10:11   #1298
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
-na noc olej z pestek winogron z dodatkiem oleju rycynowego i olejku rozmarynowego
-mycie szamponem Fitomed na włosów przetłuszczających się
-odżywka Lorys z keratyną i bambusem
-płukanka z szałwii, rozmarynu i liści orzecha włoskiego
-jedwab Chi w końce
- wieczorem lotion Petrole w skórę głowy

Jesteś lekomanką?
Nie, mam anemię silną, leżałam w szpitalu przez to ;-) więc dodatkowo biorę jeszcze inne leki. . I muszę przyjmować witaminy, a wit B2 biorę bo leczę kąciki. Tak mi zalecił lekarz. Bo prawdopodobnie mam gorsze wchłanianie witamin czy coś takiego, a przez to niedobory.
I nie życzę sobie takich określen. Jaki kogos nie znasz to nie oceniaj, wystarczyło grzecznie zapytać dlaczego biorę tyle witamin, a nie określać lekomanką. Zresztą do lekomanii to daleko z tego co wymieniłam.

Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja
Czas edycji: 2011-05-27 o 10:13
Stary 2011-05-27, 10:27   #1299
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Nie, mam anemię silną, leżałam w szpitalu przez to ;-) więc dodatkowo biorę jeszcze inne leki. . I muszę przyjmować witaminy, a wit B2 biorę bo leczę kąciki. Tak mi zalecił lekarz. Bo prawdopodobnie mam gorsze wchłanianie witamin czy coś takiego, a przez to niedobory.
I nie życzę sobie takich określen. Jaki kogos nie znasz to nie oceniaj, wystarczyło grzecznie zapytać dlaczego biorę tyle witamin, a nie określać lekomanką. Zresztą do lekomanii to daleko z tego co wymieniłam.
Ojej, jakie oburzenie. Zauważ, że tylko spytałam- więc sama sobie dopowiedziałaś, że określiłam Cię mianem lekomanki. Nadwrażliwość na tym punkcie?
Po prostu sumują Ci się niektóre minerały, nie wspominając o witaminie B. Skoro masz problemy z anemią to zmień dietę i polecam pokrzywę, która bardzo pozytywnie wpływa na obraz krwi. Vitapile i inne tak naprawdę w niewiadomym stopniu wchłaniają się, można przedawkować witaminy a można i nie mieć wcale z nich pożytku, wywalając dużo pieniędzy Witamina B też najlepiej, jak jest zarejestrowana jako lek (Pliva, Polfarmex, Polfa) .

Stary 2011-05-27, 10:31   #1300
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, jakie oburzenie. Zauważ, że tylko spytałam- więc sama sobie dopowiedziałaś, że określiłam Cię mianem lekomanki. Nadwrażliwość na tym punkcie?
Po prostu sumują Ci się niektóre minerały, nie wspominając o witaminie B. Skoro masz problemy z anemią to zmień dietę i polecam pokrzywę, która bardzo pozytywnie wpływa na obraz krwi. Vitapile i inne tak naprawdę w niewiadomym stopniu wchłaniają się, można przedawkować witaminy a można i nie mieć wcale z nich pożytku, wywalając dużo pieniędzy Witamina B też najlepiej, jak jest zarejestrowana jako lek (Pliva, Polfarmex, Polfa) .
mogę wiedzieć po co takie złośliwości ? tak jak koleżanka mam anemię i dobrze wiem co to znaczy, moze niektóre witaminy jej się powielają ale skoro zalecił jej tak lekarz to nie widzę sensu żebyś Ty tutaj podwarzała jego zdanie. Każdy ma swój rozum. Wg. mnie np. picie pokrzywy było większym niewypałem niż branie tabletek także dla każdego jest dobre coś innego.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:36   #1301
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Nie, ale to tak samo jakbyś zapytała; jesteś lesbijką? jesteś kimś tam innym (wywnioskowałaś z kontekstu,a nic o mnie nie wiesz a drażni mnie coś takiego, ocenianie bo po cześci mnie oceniłaś)
Nie, to nie chodzi o to, nie znasz historii mojej choroby więc nie baw się w lekarza, jestem pod opieką specjalistów, od neurologa począwszy bo 4 lata temu miałam zapalenie opon mózgowych i prawie sie przekręciłam - a od tego się wszystko zaczęło. Więc tu nie chodzi o same minerały i witaminy. Bo składają się na to co teraz jest inne choroby..

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mogę wiedzieć po co takie złośliwości ? tak jak koleżanka mam anemię i dobrze wiem co to znaczy, moze niektóre witaminy jej się powielają ale skoro zalecił jej tak lekarz to nie widzę sensu żebyś Ty tutaj podwarzała jego zdanie. Każdy ma swój rozum. Wg. mnie np. picie pokrzywy było większym niewypałem niż branie tabletek także dla każdego jest dobre coś innego.
daj spokój nie ma sensu wdawać się w dyskusję, u mnie sytuacja nie jest taka prosta jak powielanie się samych minerałów czy witamin. i nie ma sensu się tłumaczyć i tak tego nie zrozumie, bo mi samej to ciężko zrozumieć jak leki na inną chorobę mogą powodować powstawanie następnej..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 10:45   #1302
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ale to tak samo jakbyś zapytała; jesteś lesbijką? jesteś kimś tam innym (wywnioskowałaś z kontekstu,a nic o mnie nie wiesz a drażni mnie coś takiego, ocenianie bo po cześci mnie oceniłaś)
Nie, to nie chodzi o to, nie znasz historii mojej choroby więc nie baw się w lekarza, jestem pod opieką specjalistów, od neurologa począwszy bo 4 lata temu miałam zapalenie opon mózgowych i prawie sie przekręciłam - a od tego się wszystko zaczęło. Więc tu nie chodzi o same minerały i witaminy. Bo składają się na to co teraz jest inne choroby..

daj spokój nie ma sensu wdawać się w dyskusję, u mnie sytuacja nie jest taka prosta jak powielanie się samych minerałów czy witamin. i nie ma sensu się tłumaczyć i tak tego nie zrozumie, bo mi samej to ciężko zrozumieć jak leki na inną chorobę mogą powodować powstawanie następnej..
przepraszam, ze się wtraciłam ale akurat ja mam "nadwrażliwość na tym punkcie" jak to napisała koleżanka. Nic nie wie o człowieku, nie wie po co i dlaczego a komentuje. Może za mało razy zemdlała w miejscach publicznych żeby cokolwiek zrozumieć.
Ja mialam podejżenie guza mózgu i samej mysli, że można coś takiego mieć nie zyczę nikomu, dlatego współczuję Ci
niestety ale ja jak nie wezme witamin z rana to na 1000% zemdleje w ciągu dnia więc... no własnie "więc" nic więcej nie dodam...
Stary 2011-05-27, 10:49   #1303
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
przepraszam, ze się wtraciłam ale akurat ja mam "nadwrażliwość na tym punkcie" jak to napisała koleżanka. Nic nie wie o człowieku, nie wie po co i dlaczego a komentuje. Może za mało razy zemdlała w miejscach publicznych żeby cokolwiek zrozumieć.
Ja mialam podejżenie guza mózgu i samej mysli, że można coś takiego mieć nie zyczę nikomu, dlatego współczuję Ci
niestety ale ja jak nie wezme witamin z rana to na 1000% zemdleje w ciągu dnia więc... no własnie "więc" nic więcej nie dodam...
O Jezu Ty masz podobną sytuację do mnie, bo ja miałam 4 lata temu zapalenie opon mózgowych a tak od dwóch lat zmagam się z migrenami i też miałam podejrzenie jakiegoś guza lub tętniaka mózgu, miałam TK głowy ale nic nie wyszło, głowa jest 'czysta' więc to są skutki uboczne tego zapalenia opon mózgowych, jakieś powikłania. Jest tego więcej bo miałam migdałki do wyciecia a potem dostałam tej anemii.. I non stop jadę na lekach na migreny ktore m.in mogą powodować też tą anemie i niedobory. Masakra.
Stary 2011-05-27, 11:02   #1304
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
O Jezu Ty masz podobną sytuację do mnie, bo ja miałam 4 lata temu zapalenie opon mózgowych a tak od dwóch lat zmagam się z migrenami i też miałam podejrzenie jakiegoś guza lub tętniaka mózgu, miałam TK głowy ale nic nie wyszło, głowa jest 'czysta' więc to są skutki uboczne tego zapalenia opon mózgowych, jakieś powikłania. Jest tego więcej bo miałam migdałki do wyciecia a potem dostałam tej anemii.. I non stop jadę na lekach na migreny ktore m.in mogą powodować też tą anemie i niedobory. Masakra.
Ty masz jednak gorzej bo mi w koncu nic nie wyszło i nic mi nie było poza swiadomością przez jakiś czas, ze "mogę to mieć" a Ty jednak miałaś to zapalenie ale z anemią zmagam się już hmm ja wiem ? 6 lat ? i też ciagle na tabletkach jade, na szczescie sa to witaminy ale lekarze mówią, zebym raz na jakiś czas odstawiła bo w pewnym momencie brałam tyle leków i suplementów, ze miałabym po wątrobie... teraz ograniczyłam się do witamin dla kobiet w ciązy (więcej żelaza i kwasu foliowago niż w normalnych witaminach) i do tranu który jest już na wykonczeniu i od niego zrobię sobie przerwę. Daje to tyle, ze mogę rano wstać z łóżka i na 90% nie zemdleję dlatego takie tematy sa dla mnie troche drażliwe i tez nie lubię jak ktoś takie rzeczy komentuje
Stary 2011-05-27, 11:05   #1305
ston3d
Zadomowienie

Ten offtop jest taki wzruszający.

Stary 2011-05-27, 11:06   #1306
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
owszem, dla kogos kto nie ma żadnych problemów zdrowotnych to na pewno jest przypomnij sobie tylko kto ten offtop zaczął
Stary 2011-05-27, 11:11   #1307
Luriencandysick
Raczkowanie

żeby zakończyć tą kłótnię powiem, że kupiłam sobie odżywkę tego gliss kura czarnego, na razie wiem tylko, że pięknie pachnie i jutro go wypróbuję. A w rossmannie, zostały tylko dwie sztuki, jak ja wzięłam to tylko jedna xdd

Zapuszczam włosy.
13.08.11r.-42cm
?-65cm
04.01.11r.- kuracja belissą
23.04.11r.- kuracja olejkiem rycynowym
10.10r.- ostatnie farbowanie farbą(teraz tylko szamponetki)
14.02.11r.- nie prostuję

Luriencandysick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:27   #1308
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Monisia, rozumiem Cię doskonale ja też biorę leki na anemię, właśnie też witaminy dla kobiet w ciąży ale ja jeszcze dodatkowo biorę takie różne na migrene a one wszystko psują bo ograniczają wchłanianie niektórych substancji.
Ja tranu nie mogę brać bo mam straszne pryszcze po tym, hehe ;P
Stary 2011-05-27, 12:29   #1309
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Monisia, rozumiem Cię doskonale ja też biorę leki na anemię, właśnie też witaminy dla kobiet w ciąży ale ja jeszcze dodatkowo biorę takie różne na migrene a one wszystko psują bo ograniczają wchłanianie niektórych substancji.
Ja tranu nie mogę brać bo mam straszne pryszcze po tym, hehe ;P
na szczęście migren nie mam, czasem mnie boli głowa jak ciśnienie spada na dworze i czasem ale na prawdę rzadko w przerwach między tabletkami anty a co do tranu to też mam po nim pryszcze ale została mi końcówka i już chcę wyjeśc do końca, zrobić przerwę i zastanowię się czy kupić w najbliższym czasie czy zrobić np. roczną przerwę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 13:06   #1310
shopoholic
Rozeznanie

*olej z pestek winogron+avokado+miod+alo es na \12h.
*mycie maska scandic profis cocomask.
* isana z babassu+pantenol. na \ 20min.
*joanna naturia 'miod i cytryna' b/s.
*maslo shea w konce.
*wewn. tran.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
nie to miejsce...

Edytowane przez shopoholic
Czas edycji: 2011-05-28 o 10:44
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:26   #1311
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
olej z pestek winogron+avokado+miod+alo es na 12godz. *mycie maska scandic profis cocomask. * isana z babassu+pantenol. *joanna naturia 'miod i cytrydma' b/s. *maslo shea w konce. *wewn. tran.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

nie to miejsce...
sama go zaczęła pytając mnie, czy jestem lekomanką, a potem jeszcze skomentowała, że to takie wzruszające, ten komentarz był nie na miejscu bo mam poważne kłopoty ze zdrowiem ;-)
Stary 2011-05-27, 14:27   #1312
moniczka_90
Zakorzenienie

wracając do tamatu wątku dzisiaj było:

- mycie Barwą Tataro-Chmielową (2 razy),
- maska Stapiz Sleek Line (na 40 min.),
- spray Garnier Fructis Color Resist,
- serum wzmacniejące A+E Biovax

wew:
witaminy, tran.
Stary 2011-05-27, 16:07   #1313
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
wracając do tamatu wątku dzisiaj było:

- mycie Barwą Tataro-Chmielową (2 razy),
- maska Stapiz Sleek Line (na 40 min.),
- spray Garnier Fructis Color Resist,
- serum wzmacniejące A+E Biovax

wew:
witaminy, tran.
Jak oceniasz te serum z BioVaxu? Dla mnie jest meeeeega
Stary 2011-05-27, 18:41   #1314
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Bez tabsów też da się wyjść z anemii, dla chcącego nic trudnego.

Dzisiaj:
* na noc olej kokosowy (na skalp z dodatkiem olejku z drzewa herbacianego, tymiankowego i rozmarynowego);
* mycie balsamem Mrs. Potter's aloesowym;
* płukanka ziołowa (skrzyp polny, pokrzywa, łopian) z dodatkiem octu jabłkowego;
* samoróbna wcierka żeń-szeniowa w skalp.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 19:51   #1315
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak oceniasz te serum z BioVaxu? Dla mnie jest meeeeega
Po jednym zastosowaniu troche cięzko powiedzieć ale jak na razie jestem zadowolona, zapach mnie bardzo pozytywnie zaskoczył () ale teraz jak już jest wieczór to nie wiem jakim cudem ale czuje na włosach Sleek Line więc jakoś zapach maski się przebił przez serum działanie jak na razie bardzo ok, skład równiez mi się podoba więc czekam do poniedziałku kiedy to uzyję serum razem z maską latte
Stary 2011-05-27, 22:39   #1316
anngeli
Zadomowienie

Dziś:
- nowy nabytek : szampon seboradin przeciw wypadaniu i przerzedzeniu się włosów
- Honey Treatment Wax pod czepkiem na ok 10 min.
- ampułka radical w skalp
- odrobinę radical serum w długość
- CHI silk infiusion w końce
i pianka nivea volume
- nivea odżywka do loków b/s na pół suche

wew. belissa i ascorutical (został mi jeszcze po zapaleniu krtani, już ost 2 tabletki)

6.07.2008r.
T.

anngeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:20   #1317
gimli666
Rozeznanie

na noc:
olej z korzenia łopianu z ziołami w skalp
olej lniany+olejek rycynowy + troszkę olejku babydream fur mama + żel aloesowy cien na długość

dziś rano
mycie 2x babydream
odżywka ziaja ceramidy na 5 minut
na końce babydream fur mama
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:58   #1318
maaalinowaaa
Zadomowienie

Dziewczyny, które mają anemie pijcie dużo soków z czarnej porzeczki, róbcie sobie sok burakowy i ogólnie jedzcie dużo buraków. To bardzo pomaga przy anemii.

Dzisiaj:
- mycie szampon johnson baby lawendowy
- odżywka alterra morela i pszenica
- odżywka ziaja codzienna pielęgnacja b/s
- woda brzozowa z isany

wewnętrznie:
- szklanka pokrzywy
maaalinowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:41   #1319
shopoholic
Rozeznanie

Dzisiaj:
*olej z pestek winogron+rycynowy+miód+al oes+troche masła shea na\ 12h.
*1mycie babydream 2 mycie maską scandic profis coco mask
*miód+garnier naturalna pielęgnacja''awokado i karite'' na\ 1h
*Joanna naturia ''miód i cytryna'' b\s
*Wewn. Tran
I taaaaaaakie mięciutkie są dzisiaj <333

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maaalinowaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają anemie pijcie dużo soków z czarnej porzeczki, róbcie sobie sok burakowy i ogólnie jedzcie dużo buraków. To bardzo pomaga przy anemii.

Dzisiaj:
- mycie szampon johnson baby lawendowy
- odżywka alterra morela i pszenica
- odżywka ziaja codzienna pielęgnacja b/s
- woda brzozowa z isany

wewnętrznie:
- szklanka pokrzywy
Nie wysusza Ci alterra włosów?
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:48   #1320
Iwona75
Zakorzenienie

olej sezamowy na 4 godz.
mycie szampon jajeczny Joanna
Biovax do ciemnych włosów na 30 min.w cieple
olejek migdałowy w końce
odrobina serum w sprayu Gliss Kur z kaszmirem
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości