|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1321 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 274
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
![]() ![]() Jak tylko poeksperymentujê to wrzucê fotki przed i po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 249
|
Dziewczyny, jak± farb± mam pofarbowaæ w³osy, aby wysz³y takie jak na zdjêciach?
![]() 1 zdjêcie - moje w³osy ![]()
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko ![]() ![]() str 38 np. i innych te¿
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-08-27 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja mam pytanie. jestem niezadowolona z mango loreala poniewaz wysz³a bardziej czerwieñ i kupi³am garnier 100% color 746. Mam zamiar uzyskaæ rudy ale bardziej w kierunku pomarañczu ni¿ czerwieni. Taki naprawde ostry i a¿ nienaturalny. Bede k³ad³a w³a¶nie na sprane mngo , które teraz podchodzi bardziej pod hmm taki ciemny ¿ó³tawo rudawy blond ? :/
My¶licie ¿e powinnam przed na³o¿eniem garniera rozja¶niæ w³osy ? Musz± byæ takie jaskrawe ze tak powiem na czwartek i tak sie ciagle waham nad tym rozja¶niaczem ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Ja raz farbowa³am Garnierem ale 743. To ten trochê ja¶niejszy. I wysz³y ciemniejsze ni¿ na opakowaniu, ale tego akurat siê spodziewa³am. Po kilku myciach spra³ siê mniej wiêcej do takiego jak na opakowaniu. Podejrzewam wiêc, ¿e ten, którego Ty chcesz u¿yæ te¿ raczej nie wyjdzie jaskraworudy i pocz±tkowo bêdzie wpada³ w czerwieñ. Ale wiadomo, ka¿dy w³os reaguje inaczej... Ja farbowa³am w³osy po dekoloryzacji (mam naturalne blond, ¶ci±ga³am ciemnobr±zow± farbê), by³o to drugie czy trzecie farbowanie po tym zabiegu.
Poza tym, kiedy¶ wyczyta³am na wiza¿u, ¿e farby, które maj± w numeracji "6" maj± w sobie bardziej czerwony barwnik ni¿ typowo rudy. Nie umia³am znale¼æ wielu informacji na ten temat, ale mo¿e inne dziewczyny potrafi³yby rozwin±æ ten w±tek. Póki co farbujê Chantalem (kolor tycjan), ale jaskraworudy te¿ nie wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kolorze 746 cyfra 6 na drugim miejscu oznacza, ¿e mamy do czynienia z bardzo du¿± ilo¶ci± refleksu czerwonego ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- bazy naturalne: 9 – bardzo jasny blond 8 – jasny blond 7– blond 6 – ciemny blond 5 – jasny br±z 4 – br±z 3 – ciemny br±z 2– bardzo ciemny br±z 1– czarny refleksy numeryczne .1 popiel .2 fiolet .3 z³oty .4 mied¼ .5 mahoñ .6 czerwony .7 zielony
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: Rude w³osy,farby,pielegnacja-zbiorczy
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Przyczajenie
|
aa dzieki dzieki : ) zaraz farbuje wiec pewnie potem podziele sie tym co wyszlo : )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Raczkowanie
|
No ja dzisiaj te¿ farbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 596
|
Potrzebuje bardzo szybkiej rady od czerwonowlosych ekspertek
![]() ![]()
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponujê farbê bez amoniaku która nie zniszczy w³osów a jeszcze bardziej poprawi ich kondycjê, najlepsza dla ciebie bêdzie Color Sync Matrixa - poczytaj forum na wiza¿u ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148377&page=6
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
Kolor wyszed³ czerwonawy
![]() ![]() ![]() Zdjêcie wrzucê pó¼niej, bo na razie co¶ za³±czniki szwankuj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
hej. jestem tu nowa wiec moze bede sie powtrzac
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
czy która¶ zna stronkê z paletk± kolorów vitality's
#1337 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Czesc dziewczyny mam pytanie, problem, moj naturlany kolor w³osów to jasno-¶redni br±z, a chcialabym mieæ taki rudy http://stupidcelebrities.net/wp-cont...e_simpson1.jpg
chce uzyc czegos bez amoniaku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Richesse 6.4
![]() |
#1339 |
Przyczajenie
|
Mo¿na to kupiæ w rossmanie np? jestem zielona jesli chodzi o szampony farby itd ;D , drogie to troche, ciekawe. ;> dziekuje za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...e-Diacolor.htm Produkty Richesse de Diacolor zawieraj± IONENE G, wzmacniaj±cy strukturê w³osa, kompleks Incell, olejek z pestek moreli, wzmacniaj±cy spoiwo miêdzy komórkowe oraz substancje oleiste w postaci wosków, dostarczaj±ce do wnêtrza w³osa od¿ywczych lipidów. Polimer powlekaj±cy otacza w³os ochronn± warstw±, która odbija ¶wiat³o, zapewniaj±c w³osom trwa³y i niezwyk³y. Pokrycie: Pokrywa do 50% w³osów siwych. Rozja¶nienie: nie rozja¶nia Czas trzymania: 20 min. Pamiêtaj ¿e trzeba dokupiæ utleniacz L'orealRichesse De Diacolor 2,7% tylko ten nie inny poniewa¿ jest bez amoniaku, niektóre firmy sprzedaj na allegro razem z farb± utleniacz w ma³ej ilo¶ci. Najlepiej jak poszukasz na Allegro
![]() |
#1341 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
OK, dziekuje bardzo za odpowiedz i pomoc, jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje ;P chyba na poczatek sprobuje cos zwyklego taniego , myslalam o Marion nr 75, szampon kolor miedzi, ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszê bardzo ![]() ![]() Je¶li szukasz w farbach drogeryjnych szukaj w numeracji 6.4 lub 7.4 poniewa¿ 4 na koñcu oznacza mied¼ a o to ci chyba chodzi. Zyczê powodzenia ![]()
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 768
|
Niech mój pierwszy post na forum bêdzie w tym, jak¿e cudownym temacie
![]() Nie wiem, czy kto¶ ju¿ wspomina³ tê firmê: ja farbujê siê Alcantar±. To profesjonalna farba, informacje o niej znalaz³am tutaj na forum. Mieszam kolor carmel z kolorem ciemna mied¼ w proporcji 1/4 na 3/4 i w³osy wychodz± idealnie rude bez czerwonych refleksów. Kolor jest intensywny, ale chyba wygl±da jak naturalny, bo kiedy przyznajê siê do farbowania w³osów ludzie s± w wiêkszo¶ci zaskoczeni ![]() Wcze¶niej u¿ywa³am Mango z L'Oreala, ale w³osy nie pokrywa³y siê równo kolorem. Odk±d przerzuci³am siê na profesjonalne farby ten problem na szczê¶cie znikn±³ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1345 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
Tylko, ¿e jest bardzo ma³o wydajny za ramiona koniecznie 2 sztuki. trochê wysusza w³osy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 308
|
A ja dzisiaj rano na³o¿y³am Joannê p³omienn± iskrê. Nak³ada³am na spran± iskrê. Jakim¶ cudem odrosty wysz³y mi w¶ciekle czerwone, a¿ ¶wiec±ce, a reszta, taka rudawa
![]() Poniewa¿ ten kolor dosyæ szybko siê spiera wyszorowa³am w³osy 3 razy silnym szamponem. Nic nie da³o tym razem ![]() Poniewa¿ mam dzi¶ wieczorne wyj¶cie i muszê wygl±daæ jak cz³owiek, teraz siedzê z szamponetk± tycjan mariona na g³owie. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e od razu po farbowaniu nic innego zwykle nie chwyta, ale mam chocia¿ nadziejê na chwilowe wyrównanie koloru. Trzymajcie kciuki.
#1347 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
witam, jestem nowa, a bardzo portrzebuje rady pomarañczowych maniaczek
![]() chcia³abym mieæ zdjêcie jak na foto poni¿ej. to s± moje w³osy- farbowane garnier belle color nr 75 http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Kol...-11499-big.jpg jestem za³amana, gdy¿ dowiedzia³am sie, ¿e ten odcieñ zosta³ wycofany! zreszta od roku juz bardzo (!) trudno go dostaæ;( w miêdzy czasie farbowa³am pure paprika i mango które wychodzi³y mi zbyt czerwonawo-brudno-br±zowawe... nie nie nie!! tak samo ten http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR _PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^1 00_COLOR^100_COLOR_DISCOV ER&prdcode=P51004&varcode =3600540506948&back=1 wychodzi³ zbyt czerwony jak dla mnie raz farbowa³am jeszcze loreal http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...-zlocisty.aspx i prawde mówi±æ... nie pamietam jakie wychodzi³y;P czy jest w stanie ktos poradzic mi jak±¶ farbe która podobnie by wychodzila do tego belle color 75? nie musi byc sklepowa... byle by nie by³a jakas kosmicznie droga... a mo¿e ktos z krakowa orientuje sie gdzie belle color 75 dostane?? ;( ;( aha! aktualnie wloski mam rozjasnione, blond... podzrawiam i czekam na porady ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1348 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
zainteresowa³am sie alcantra
![]() kathy jak wloski?? kolerek sie trzyma?? ja na razie dokonczylam zapas ce-ce. kolorek sliczny i pomaranczowy, ale w³oski by³y dziwne po farbowaniu, niemal zniszczone?? na szczescie po odzywce wrocily do normy, ale nie wiem czy jeszcze wroce do tej farby; pomimo swietnego koloru ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w³oski sp³uka³y siê na ³adny rudo-blond, jest zupe³nie ni¿ na zdjêciu, ale w sumie jest dobrze, nastêpne farbowanie te¿ siê skuszê na Revlon ale ju¿ inny ja¶niejszy kolor poniewa¿ bêdê farbowaæ tylko odrost i to z wod± 9 - bo muszê rozja¶nic to co mi fryzjerka miesi±c temu zawali³a, zamówi³am olej kokosowy Vatika ![]()
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 167
|
Przegl±dam ten w±tek ju¿ 2 godziny i nie mogê siê doszukaæ;P
Kupi³am farbê i bojê siê u¿yæ. Znudzi³y mi siê wszelkie odcienie czerwieni i bordo... z tego powodu farbowa³am na ciemne br±zy (które i tak siê wyp³ukiwa³y i pojawia³ siê czerwony odcieñ). Teraz uda³o mi siê osi±gn±æ br±zow± rudo¶æ ![]() Czy która¶ z was u¿ywa³a Miedziana czerwien garnier color naturals? 6.46 Pani na opakowaniu ma ³adny kolorek, ale wiem, ¿e nie zawsze jest tak jakby¶my chcia³y... Obawiam siê, ¿e znowu wróc± mi odcienie czerwieni... a tego chcê unikn±æ.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.