Zapuszczanie włosów - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 18:13   #1441
NelluSiIa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

no dobrze, ale oliwa z oliwek też jest do smarzenia i do polepszenia smaku ale jakoś nakłada się na włosy wiec to nie ma reguły a tymbardziej jak zapyta sie osoby nie dbajace o włosy czy stosowały oliwe to by Ci się zaczeły śmiać tak samo olej rycynowy niby jest na problemy trawienne a jakoś jest stosowany na włosy także te oleje mogą byc ciekawe
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:16   #1442
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
no dobrze, ale oliwa z oliwek też jest do smarzenia i do polepszenia smaku ale jakoś nakłada się na włosy wiec to nie ma reguły a tymbardziej jak zapyta sie osoby nie dbajace o włosy czy stosowały oliwe to by Ci się zaczeły śmiać tak samo olej rycynowy niby jest na problemy trawienne a jakoś jest stosowany na włosy także te oleje mogą byc ciekawe
kiedyś kupywałam 3 oleje rycynowe w aptece to farmacełtka tak sie dziwnie namnie patrzyła haha
kejtti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:24   #1443
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtti91 Pokaż wiadomość
kiedyś kupywałam 3 oleje rycynowe w aptece to farmacełtka tak sie dziwnie namnie patrzyła haha

No co Ty ?! hah pewnie myślała że zaparcia masz współczuję Ci takiej obsługi ;/ ja bym się speszyła trochę ale tak to jest jak się człowiek nie zna a kosmetyki mają nie tylko jedno zastosowanie
Stary 2011-03-25, 18:25   #1444
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
No co Ty ?! hah pewnie myślała że zaparcia masz współczuję Ci takiej obsługi ;/ ja bym się speszyła trochę ale tak to jest jak się człowiek nie zna a kosmetyki mają nie tylko jedno zastosowanie
ale nie wszyscy o tym widza tym bardziej mnie dziwi ,że farmacełci sie nie interesuja
Stary 2011-03-25, 18:33   #1445
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtti91 Pokaż wiadomość
ale nie wszyscy o tym widza tym bardziej mnie dziwi ,że farmacełci sie nie interesuja
wiesz co ja się nie spotkałam z żadną reakcją jak kupuje ten olej ) ale za to usilnie czasem prubują mi wcisnąć seboradin nie z czarnej rzodkwi tylko np. z żeń-szeniem i mnie to czasem drazni i w ogole draznią mnie sklepy drogeryjne ...;/ co za ludzie tam sprzedają to ja nie wiem ... ostatnio zapłaciłam za maske do włosów dokladnie 61 zł niby miała dorównywać kerastase .... yhhhym dorownywała owszem ale ceną ;D a nic poza tym oczywiście namowa że jeśli kupuję odżywkę to i muszę kupić do tego jedwab z tej samej firmy którego zawartość to 30ml i także kosztuję 61 zl więc jedną reka wydane 122 zl z czego tego jedwabiu nie uzywam z tego wzgledu że skleja mi końce pozniej się rozczesać nie da ale spoko ekspedientka ladne blyszczace włosy krecone miała wtierdziła ze stosuję to bardzo długo i zebym kupiła i kupiłam ... szajstwo ... zdarza sie ... wole oleje ... nie zamierzam sluchac takich co tylko chcą się wzbogacić na czyimś nieszczęściu moje wlosy licza sobie ok. niecale 45 cm nie wiem bo nie mierzylam ale przypuszczam skoro miesiac temu bylo ok. 43 to tak na oko moglo by juz byc 45 a wole nie sprawdzac takze rosna juz jeszcze je przyspieszam seboradinem zobaczymy co z tego bedzie

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-03-26 o 06:01
Stary 2011-03-26, 14:53   #1446
brzydkie
Rozeznanie

nellusia widze ze stawiasz glownie na seboradin i olejki ja uzywam w zasadzie polskiego biowaxa i olejku ryconowego mieszam jedno i drugie.pozniej mgielka radical i jedwabz waxa.Ale krusza sie i sa porzowajane troche mnie kusi zeby pojedyncze porozwajane kocowki wycinac

masz az 45 cm? jej Ty szczesciaro i 2 cm na miesiac marzenie ...i od tych olejkow tak ci rosną ? co Ty stosujesz ? prostujesz suszysz? jak sie przedstawia stan Twoich wlosow?

a i mialam pytanie odnosnie tego przedluzania ta metoda clip -in bo mam dosc geste wlosy i nie sa ani proste ani krecone ..ciezko je w sumie wyprostowac (bo cos dosc sztywne) i nie wyroznialo by sie to od moich naturalnych wlosow?te wpinki w sensie.?

jakby mi tak jak Tobie w miesiac 2 cm rosly to do wesela bym miala 7-8 cm dluzsze to moze by sie dało jakos fryzyure fajną zrobic a tak to wielki znak zapytania...

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2011-03-26 o 14:56
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 15:31   #1447
NelluSiIa
Raczkowanie

na miesiac rosnie mi bez wspomagaczy dokladnie 1.6-1.7 cm (obliczylam sobie ) z seboradinem rośnie czasem 3 ale to nie zawsze ale nawet jesli bylo by to te 2cm na miesiac i tak bym byla z nich dumna nie uzywam radicala kiedys kupilam to jakies za przeproszeniem ,,szczochy'' sa a nie zadna kuracja wspomagajaca porost do kosza poszła i nie zaluje tej decyzji stawiam na oleje poniewaz wlosy regenruje od niepamietnych lat i zadna odzywka nie powstrzymala rozdwajania i kruszenia sie a powiem ci tak ze mi wlosy jeszcze w listopadzie nawet nie mozna powiedziec ze sie rozdwajaly one wrecz sie rozczworokątnialy ;/ pierwsze rozjasnianie z czarnego na blond ... 5h u fryzjerki ... czulam tam ze mi sie cebulki pala ... powiedziala mi ze zastsowala na mnie wode 9% z czyms tam co zwieksza jej moc ... takze mowi ze jak nie bede czula pozniej wlosow na glowie jak mi zaraz zmyje to mazidlo cxyli po 5h to zebym sie nie dziwila ale skoro sa na miejscu i nie wypadly to znaczy ze jest oke ... ;/;/;/ tyle ze nie wiem co ona myslala .... gdy siedzialam tam juz 3/4h zaczela mi mowic ze jak mi sie zrobi slabo to zebym odrazu mowila bo miala taka klientke ktora jej zaslabla przez ten specyfik ... takze wiadomo co mialam po wyjsciu od ,,fryzjera'' ... sachare ktora sie nie dalo nawet 3 lata z miejsca nie ruszlylo dopiero od stycznia widze efekt tyle odzywek poszlo tyle pieniedzy! ... a dzis wiem ze mi to potrzebne nie bylo a od kiedy przycielam drastycznie wlosy zastosowalam oleje ... dzis akurat mialam 3 na glowe rycynowy, olej z pestek winogron oraz olej z orzecha wloskiego nie widze zadnego wlosa zepsutego moze nadal nie sa pieknie gladkie jak na reklamach ale wiem ze drastycznie sie zmieniaja przez te oleje i bede ubustwiac cale zycie olej kokosowy

włosy rosną mi bardzo szybko od seboradinu , miesiac temu dorzucilam nafte i olej rycynowy na stale wiec jesli ponoc przyszybsza porost to napewno to zauwaze grzywka mi najszybciej rosnie ... z baby hair ( oczywiscie wyrosly dzieki sebku) poprostu dzis mierza sobie ok. 8cm ... przez 3 miesiace kiedys chcialam wkleic foto tych wloskow ale niestety ale aparatu nie mam nie prostuje juz od maja takze nie susze a nie susze bo suszarka mi sie wlasnie w maju zepsula i dlatego unikam kupna bo wiem ze zaczne takze juz prawie rok bez tego cholerstwa na samym nawilzaniu wzmacnianiu regeneracji zyja ostatnio mam bad hair day ale nakladam olej i czuje sie orazu lepiej wiem ze daje im wszystko co moge stan moich wlosow hmmm ... lekko suche( te co sa na wieszchu) wiem wiem powinnam spac w koku po wlosy sobie tre i dlatego tak mam ale juz od tyg. sie posluchalam tej metody sa blyszczace , mysle ze juz wzmocnione

ja mam wlasnie geste wlosy i powiem to tak .. jak bys miala ich malo to bys nie dala rady je przypiac bo by nie mialy sie na czym trzymac nie polecam ogolnie przedluzania wlosow bo to oszukiwanie samej siebie ...;/ ale jesli sie zdecydujesz to jesli je dobrze przypniesz to spoko nic nie widac ale jesli nie to wiadomo pozatym takie wlosy trzeba caly czas nawilzac ... ;/;/;/ po 5h dziennie przy nich spedzac ... bo jak nie to zaraz sa suche ... ;/ a pozatym jesli nie masz idealnie prostych wlosow to sie nie oplaca bo ja np. zawsze musialam prostowac do nich bo cos zawsze odstawalo to nie ma sensu poprostu juz wole kucyk kupic i nosic niz wlosy doczepiane

a co do wesela oczywiscie mozesz kupic sobie koka mozesz kupic kucyk i zrobic z tego cos mozesz kupic clip-in zawsze na raz mozesz zalozyc poszla bys do fryzjera on by ci tam ladnie zrobil i by nic nie bylo wiadac a zjawisko wyglada wlasnie clip-in na glowie pokazala bym foty ... ale niestety jestem strasznie nie milo wykorzystywana .... kradna mi zdjecia .... to jest najgorsze co moze czlowieka spotkac ... (

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 15:40   #1448
Redhaired Witch
Nindżopesz

Matka mnie dobiła, proszę ją żeby mi kupiła Amlę Gold i Vatikę kokosową bo ma ten sklep Little India pod nosem a ona "po co ci tyle olejów?" No rzeczywiście dużo, dwa na krzyż i oliwa z oliwek, którą i tak odstawię do kuchni.
BTW czy Vatikę można nakładać na suche końcówki jako zabezpieczenie? Obiło mi się o uszy (a raczej o oczy), że tak ale wolę dopytać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:37   #1449
brzydkie
Rozeznanie

NelluSiIa 3 lata jakiej długosci mialas ? ile sciełaś?
nosisz rozpuszczone czy w kucyku? duzo dotykasz ? czeszesz?

oleje nakladasz na długo?

zeby miec zupelnei zdrowe to musiałabym polowe włosow sciac a strasznie nie chce tego robic

Stary 2011-03-26, 17:06   #1450
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
NelluSiIa 3 lata jakiej długosci mialas ? ile sciełaś?
nosisz rozpuszczone czy w kucyku? duzo dotykasz ? czeszesz?

oleje nakladasz na długo?

zeby miec zupelnei zdrowe to musiałabym polowe włosow sciac a strasznie nie chce tego robic

ok. 38-40cm nie chce podawac liczby z kosmosu a wiadomo ze raz sobie zmierzysz to masz 43 a drugim razem masz np 44 cm i z tym sie trzeba liczyc jak juz mierze to bardziej precyzyjnie po kilka razy zeby miec pewnosc a przynajmniej przyblizenie wiesz co w grudniu scielam ok. 7cm a w styczniu 5cm takze 12 cm droga nie chodzi ;/ mysle ze to sporo raczej chodzilam w rozpuszczonych przez te 3 miesiace ale teraz postanowilam je wizac lub w kucyk zwiazywac aby sie nie ocieraly o ubranie dotykam duzo wiem ze nie powinnam ale strasznie lubie a co do czesania wiesz co ze 4 razy czesze podczas suszenia tak aby sie nie wykrecaly za bardzo i pozostaly bardziej falowane bo jak bym je zostawila bez czesania to by sie pokrecily czego unikam oleje dzis nalozylam na ok. 6h ... ale jak nie mam czasu to minimum 1h olej kokosowy jak mam to oczywiscie na cala noc

a jaką masz aktualna dlugość włosow?sa zniszczone bardzo czy raczej tak z umiarem ? sypia sie rozdwajaja ?

Ja Ci ze swojej strony i praktyki zyciowej z wlosami moge powiedziec tyle ... ja sie wzbranialam przez te 3 lata z podcieciem ... wiele czytalam na temat tego ze wlosow rozdwojonych jak sie nie podetnie a same sie beda kruszyc to wtedy jeszcze bardziej beda w stanie wyniszczenia dlatego scielam i nie zaluje wzielam sie ostro za seboradin i wlosy spowrotem zaczeły rosnac nie licze tego tak bardzo w cm ... staram sie patrzec i widziec efekty w lusterku a wlosy zdecydowanie mam dluzsze wiec dlatego postanowilam je zmierzyc
Stary 2011-03-26, 17:15   #1451
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
ok. 38-40cm nie chce podawac liczby z kosmosu a wiadomo ze raz sobie zmierzysz to masz 43 a drugim razem masz np 44 cm i z tym sie trzeba liczyc jak juz mierze to bardziej precyzyjnie po kilka razy zeby miec pewnosc a przynajmniej przyblizenie wiesz co w grudniu scielam ok. 7cm a w styczniu 5cm takze 12 cm droga nie chodzi ;/ mysle ze to sporo raczej chodzilam w rozpuszczonych przez te 3 miesiace ale teraz postanowilam je wizac lub w kucyk zwiazywac aby sie nie ocieraly o ubranie dotykam duzo wiem ze nie powinnam ale strasznie lubie a co do czesania wiesz co ze 4 razy czesze podczas suszenia tak aby sie nie wykrecaly za bardzo i pozostaly bardziej falowane bo jak bym je zostawila bez czesania to by sie pokrecily czego unikam oleje dzis nalozylam na ok. 6h ... ale jak nie mam czasu to minimum 1h olej kokosowy jak mam to oczywiscie na cala noc

a jaką masz aktualna dlugość włosow?sa zniszczone bardzo czy raczej tak z umiarem ? sypia sie rozdwajaja ?

Ja Ci ze swojej strony i praktyki zyciowej z wlosami moge powiedziec tyle ... ja sie wzbranialam przez te 3 lata z podcieciem ... wiele czytalam na temat tego ze wlosow rozdwojonych jak sie nie podetnie a same sie beda kruszyc to wtedy jeszcze bardziej beda w stanie wyniszczenia dlatego scielam i nie zaluje wzielam sie ostro za seboradin i wlosy spowrotem zaczeły rosnac nie licze tego tak bardzo w cm ... staram sie patrzec i widziec efekty w lusterku a wlosy zdecydowanie mam dluzsze wiec dlatego postanowilam je zmierzyc
moje maja 35cm
i w ciagu 9 miesiecy urosłymi ok. 12 cm a, od listopadauzywam seboradin dosłownie codziennie a, od stycznia 2 razy dziennie
sporadycznie nakładam jako z olejkiem rycynowym ale, teraz musze sie wziac sie za nie i nakładać 2 razy w tyg.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-26, 17:19   #1452
brzydkie
Rozeznanie

mam troche poza ramiona deliaktnei wycieniowane .ja juz powinnam 2 lata temu obciac wykruszyla mi sei polowa od prostowania mialam co polowy plecow mniej wiecej.W zasadzie te 2 cm troche podcielam pierwszy raz od roku...ja zazwyczaj chodze w rozpuszczonych lubie tez dotykac;P

tak nie ufam swoim wlosom ze boje sie ze nawet jakbym obciała z 6 cm to i tak by staly w miejscu.
to naprawde nie normalne ze 2 lata nie rosną wcale.

Stary 2011-03-26, 17:23   #1453
NelluSiIa
Raczkowanie

35 cm to nie jest mało moim zdaniem najwazniejsza wytrwalosc jak wlosy juz sa ciut dluzsze to juz rosna jak szalone w 9 miesiecy 12 cm to jest sporo ... !jeszcze jak seboradin do tego dojdzie to mysle ze bedzie jeszcze wiecej za rok wlosy do tali przynajmniej mam nadzieje ja oleje nakladam 3-4 razy w tyg. ostatnio przedobrzylam bo bylo to prawie codzien ... poprostu wiecej czasu bylo a ja kocham sie moimi wlosami opiekowac i kolo nich skakac i przedobrzylam ... a co drugi dzien robilam jeszcze dodatkowo maske z zoltka rycynowego oleju oleju z pestek winogron oliwy z oliwek i nafty kosmetycznej ... uspokoilam sie dopiero jak mnie skalp zaczol szczypac ;/ pewnie nafte za czesto stosowalam bo nawet jesli to bylo 3 razy w tyg to i tak za duzo powinno byc dopuszczalne 2 razy w tyg przy bardzo zniszczonych a ja mam lekko zniszczone i stosowalam az 3 razy ale narazie odstawilam nafte i ustabilizowalo mi sie

wiesz ja tez tak myslalam .... ja myslalam sobie tak ... boze co te dziewczyny tu mowia ;/ jak mam przyciac 10 cm jak pozniej sie okaze ze to za malo i po uszy bede miala wlosy i to jeszcze gorzej bedzie dla mnie ;/;(( ale stwierdzilam ze jak nie sprubuje to sie nie przekonam ... tak sie balam po wyjsciu od fryzjerki ze znowu stana w miejscu a tu mile zaskoczenie ruszyly z kopyta przy odpowiednich olejach zaczely sie ladnie regenerowac biale kropeczki poznikaly

tak to jest PROSTOWNICA NAM WŁOSY WYNISZCZA !! kto to takie cholerstwo stworzyl ...?! taka zaraze ...;/ jak by nie istniala to by nie bylo takich problemow ...;/

rosna ale to co jest na czubku nie wplywa na to co jest na dole ... to co ci urosnie to to na dole ci sie wykruszy i tak w kolko;/;/;/

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-03-26 o 17:29
Stary 2011-03-26, 17:32   #1454
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
35 cm to nie jest mało moim zdaniem najwazniejsza wytrwalosc jak wlosy juz sa ciut dluzsze to juz rosna jak szalone w 9 miesiecy 12 cm to jest sporo ... !jeszcze jak seboradin do tego dojdzie to mysle ze bedzie jeszcze wiecej za rok wlosy do tali przynajmniej mam nadzieje ja oleje nakladam 3-4 razy w tyg. ostatnio przedobrzylam bo bylo to prawie codzien ... poprostu wiecej czasu bylo a ja kocham sie moimi wlosami opiekowac i kolo nich skakac i przedobrzylam ... a co drugi dzien robilam jeszcze dodatkowo maske z zoltka rycynowego oleju oleju z pestek winogron oliwy z oliwek i nafty kosmetycznej ... uspokoilam sie dopiero jak mnie skalp zaczol szczypac ;/ pewnie nafte za czesto stosowalam bo nawet jesli to bylo 3 razy w tyg to i tak za duzo powinno byc dopuszczalne 2 razy w tyg przy bardzo zniszczonych a ja mam lekko zniszczone i stosowalam az 3 razy ale narazie odstawilam nafte i ustabilizowalo mi sie

wiesz ja tez tak myslalam .... ja myslalam sobie tak ... boze co te dziewczyny tu mowia ;/ jak mam przyciac 10 cm jak pozniej sie okaze ze to za malo i po uszy bede miala wlosy i to jeszcze gorzej bedzie dla mnie ;/;(( ale stwierdzilam ze jak nie sprubuje to sie nie przekonam ... tak sie balam po wyjsciu od fryzjerki ze znowu stana w miejscu a tu mile zaskoczenie ruszyly z kopyta przy odpowiednich olejach zaczely sie ladnie regenerowac biale kropeczki poznikaly

tak to jest PROSTOWNICA NAM WŁOSY WYNISZCZA !! kto to takie cholerstwo stworzyl ...?! taka zaraze ...;/ jak by nie istniala to by nie bylo takich problemow ...;/

rosna ale to co jest na czubku nie wplywa na to co jest na dole ... to co ci urosnie to to na dole ci sie wykruszy i tak w kolko;/;/;/
chciałabym ale nie do tali za ramionami wystarcza
chyba zainwesuje w Redicala dodatkowo z rycyna
Stary 2011-03-26, 17:38   #1455
NelluSiIa
Raczkowanie

wiesz co moja sis sciela sobie wlosy miesiac i kilka dni temu do wlasnie ramion i krusza jej sie bardzo ale stosuje oleje do tego stosuje wode brzozowa lotion seboradin pije pokrzywe i skrzyp polny i stosuje ogolem wszystko to co ja i mimo kruchosci urosly jej wlosy 2cm ... wtedy kiedy widzi ze jej konce chca sie kruszyc i lamac sie chca wtedy bierze oleje i te oleje je sklejaja byc moze na 1 dzien ale jak codzien stosuje te oleje to one nie sa w stanie sie tak kruszyc bardzo a ona dziala zapobiegawczo na te wlosy nawet jesli jej odpadnie kilka koncow to nie jest tragedia jak by nie stosowala niczego to stala by w miejscu kolejne pol roku ...;/
Stary 2011-03-26, 18:01   #1456
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co moja sis sciela sobie wlosy miesiac i kilka dni temu do wlasnie ramion i krusza jej sie bardzo ale stosuje oleje do tego stosuje wode brzozowa lotion seboradin pije pokrzywe i skrzyp polny i stosuje ogolem wszystko to co ja i mimo kruchosci urosly jej wlosy 2cm ... wtedy kiedy widzi ze jej konce chca sie kruszyc i lamac sie chca wtedy bierze oleje i te oleje je sklejaja byc moze na 1 dzien ale jak codzien stosuje te oleje to one nie sa w stanie sie tak kruszyc bardzo a ona dziala zapobiegawczo na te wlosy nawet jesli jej odpadnie kilka koncow to nie jest tragedia jak by nie stosowala niczego to stala by w miejscu kolejne pol roku ...;/
mnie właśnie sie nie krusza tylko od seboratinu mam wrażenie ,że je wysłuszyło jakmyje 2 razy w ciagu dnia ,a jak raz dziennie to dlaej sie tłuszcza przy skórze;(
Stary 2011-03-26, 18:09   #1457
NelluSiIa
Raczkowanie

ja tez mam takie wrazenie ze mi sie zaczely przeltuszczac ale wydaje mi sie ze po olejach bo seboradin nie uzywam go tak duzo bo mnie by podraznil takze sama nie wiem co na to poradzic ... z oleji i seboradinu nie zrezygnuje
Stary 2011-03-26, 18:13   #1458
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
ja tez mam takie wrazenie ze mi sie zaczely przeltuszczac ale wydaje mi sie ze po olejach bo seboradin nie uzywam go tak duzo bo mnie by podraznil takze sama nie wiem co na to poradzic ... z oleji i seboradinu nie zrezygnuje
ja tez nrazie nie zamierzam chyba ,zej ednak przedłuże bo obecnie jestem w kropce
Stary 2011-03-26, 18:20   #1459
NelluSiIa
Raczkowanie

w ogole wciaz nurtuje mnie jedno pytanie ... mam wlosy w koku np. to czy ten ucisk i ta gumka je nie zniszcza?;/ bo ja juz sama nie wiem co mam myslec i tez sie zastanawiam nad jakimis wymyslnymi fryzurami takie cudne mi sie podobaja z boku 2 warkocze solidne z grzywki irokez na srodku i kok z wlosow cudna fryzura ale jak na moje mozliwosci raczej nie wykonalna ehh ...
Stary 2011-03-26, 18:22   #1460
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
w ogole wciaz nurtuje mnie jedno pytanie ... mam wlosy w koku np. to czy ten ucisk i ta gumka je nie zniszcza?;/ bo ja juz sama nie wiem co mam myslec i tez sie zastanawiam nad jakimis wymyslnymi fryzurami takie cudne mi sie podobaja z boku 2 warkocze solidne z grzywki irokez na srodku i kok z wlosow cudna fryzura ale jak na moje mozliwosci raczej nie wykonalna ehh ...
dla mnie najlepsze sa rozpuszczone .chyba nikty by sie dobrze nie czuł scisniety gumka;/
Stary 2011-03-26, 18:29   #1461
NelluSiIa
Raczkowanie

no mi chodzi ogolnie o koka .. nie zeby byl scisniety gumka tylko wiadomo gumka i tak nawet jesli lekko to i tak sciska ja tez sie lepiej czuje w rozpuszczonych ale na akurat ten okres do wrzesnia mogla bym je zwiazywac
Stary 2011-03-26, 19:05   #1462
kasia2277
Raczkowanie

Wiitaaam !

Dawno nie pisałam, ale bacznie śledziłam wasze wpisyy. No więc teraz musiałam napisać bo dzis zmierzyłaaam włosy ( miałam nie mierzyć, ale nie moglam się powstrzymac ! ) i wyszłoo 43 cm ! Nie wierzyłam i kazałam siostrze zmierzyć jeszcze pare razy z tego samego miejsca co zawszee i naprawde jest 43 ! Czyli 2 cm więcej niz wczesniej . Jesteeem taaaka szczęsliwaa z tego powoduu ! A nie minął jeszcze cały miesiąc , a juz 2 cm wiecej . Moze bez wspomagaczy wlosy rosna tez mi duzo, ale nie wiem bo nigdy nie mierzylam przed zapuszczaniem. W każdym bądź razie jest sporo i jestem bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że nie są równej długosci, bo mam pocieniowane. teraz załuje ze sie na to skusilam, bo tak to cale mialyby juz taka dlugosc. Nie wiem co tak na nie działa, ale narazie stosuje tylko naftę kosmetyczną z witaminą A+E 10-15 minut przed myciem i po myciu odzywke bez splukiwania. Do tego jeszcze od jakis 3 tygodni łykam Witamine B-complex. Planuję jeszcze zakup oleju kokosowego lub z pestek winogron i znow zaczac pic pokrzywe.

Uff, to tylee.
Stary 2011-03-26, 19:30   #1463
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2277 Pokaż wiadomość
Wiitaaam !

Dawno nie pisałam, ale bacznie śledziłam wasze wpisyy. No więc teraz musiałam napisać bo dzis zmierzyłaaam włosy ( miałam nie mierzyć, ale nie moglam się powstrzymac ! ) i wyszłoo 43 cm ! Nie wierzyłam i kazałam siostrze zmierzyć jeszcze pare razy z tego samego miejsca co zawszee i naprawde jest 43 ! Czyli 2 cm więcej niz wczesniej . Jesteeem taaaka szczęsliwaa z tego powoduu ! A nie minął jeszcze cały miesiąc , a juz 2 cm wiecej .
no to ładnie

a u mnie 67 cm od czubka ciemienia
No to jeszcze ze 3 miesiące do równej 70-tki i luusss...
Popijam pokrzywę i skrzyp od tygodnia, ciekawe czy coś dadzą

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-03-26 o 19:31
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 19:34   #1464
kasia2277
Raczkowanie

O jejjuuniuuu , 67 !

MOtywujesz mnie do dalszego zapuszczaniaaa !
Stary 2011-03-26, 20:04   #1465
humen
Raczkowanie

dziewczyny tylko pamiętajcie aby nie przesuszyć włosów np. po seboradinie! Ja niestety je przesuszyłam i cóż końce trzeba co troche podcinać ( ✂✂✂... białe kuleczki). Moglam nic nie robic z włosami a mialam by je dluzsze takze z głowa używajcie tych specyfikow. olej nawet tez moze przesuszyć jak za dluzo sie do trzyma.
humen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 20:10   #1466
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wiitaaam !

(...) A nie minął jeszcze cały miesiąc , a juz 2 cm wiecej .
Witaj, wooow, piękny wynik! Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a u mnie 67 cm od czubka ciemienia
No to jeszcze ze 3 miesiące do równej 70-tki i luusss...
Heh, zdemotywowałaś mnie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:18   #1467
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

dziś mija rok od ostatniego podcięcia
falowane mają 43 cm czyli tyle co ma Kasia

niestety kondycja końcówek jest straszna na pierwszy rzut oka tego nie widać ale... proszą się o obcięcie
demotywuje mnie moja babcia która mimo 75 lat ma blond warkocz do pasa
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 13:19   #1468
NelluSiIa
Raczkowanie

ja ścinalam ostatni raz 16 stycznia jak narazie ani sie nie lamia ani nie krusza takze narazie wizyta w salonie jest zmedna grzywke mam przesuszona tylko ... ale to dlatego ze grzywke musze przeprostowac bo mam wlosy krecone i jak bym tego nie zrobila to by sie wygiela w 2 strone i by to zabujczo smiesznie wygladalo ;D dzis nalozylam 3 oleje wyjatkowo nie chce mi sie z nimi siedziec ale sie zmuszam xD dzis chyba dostane kokosowy takze bede go nakladac na noc z pon na wtorek juz sie nie moge doczekac

Prawie 3 miesiac bez prostowania wlosow ! ostatnio na sylwestra ! postawilam sobie cel ze nie bede prostowala do swoich urodzin czyli do 30 czerwca i moze wtedy wyprostuje zobacze jeszcze
Stary 2011-03-27, 16:28   #1469
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 17:42   #1470
kejtti91
Raczkowanie

Cytat:
Wiitaaam !

Dawno nie pisałam, ale bacznie śledziłam wasze wpisyy. No więc teraz musiałam napisać bo dzis zmierzyłaaam włosy ( miałam nie mierzyć, ale nie moglam się powstrzymac ! ) i wyszłoo 43 cm ! Nie wierzyłam i kazałam siostrze zmierzyć jeszcze pare razy z tego samego miejsca co zawszee i naprawde jest 43 ! Czyli 2 cm więcej niz wczesniej . Jesteeem taaaka szczęsliwaa z tego powoduu ! A nie minął jeszcze cały miesiąc , a juz 2 cm wiecej . Moze bez wspomagaczy wlosy rosna tez mi duzo, ale nie wiem bo nigdy nie mierzylam przed zapuszczaniem. W każdym bądź razie jest sporo i jestem bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że nie są równej długosci, bo mam pocieniowane. teraz załuje ze sie na to skusilam, bo tak to cale mialyby juz taka dlugosc. Nie wiem co tak na nie działa, ale narazie stosuje tylko naftę kosmetyczną z witaminą A+E 10-15 minut przed myciem i po myciu odzywke bez splukiwania. Do tego jeszcze od jakis 3 tygodni łykam Witamine B-complex. Planuję jeszcze zakup oleju kokosowego lub z pestek winogron i znow zaczac pic pokrzywe.

Uff, to tylee.
zazdroszcze cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości