Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-18, 16:51   #121
evelai
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

a odnosnie tego Bursztynu Loreala, to faktycznie na poczatku wychodzi braz, ktory w sloncu lsni na rudo a po ok 3 myciach jest identyczny jak na opakowaniu na poczatek w sam raz
evelai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:31   #122
creativka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12
Smile Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Ja bym poradzi³a jednak dekoloryzacjê ale u fryzjera bo takie stopniowe przechodzenie nie daje gwarancji i tez nie chroni twoich w³osów...ja przechodzilam z czerni na rudy przez dekoloryzacje,jeden konkretny zabieg i juz by³o okPrzyznam ze tez balam sie o stan moich wlosów po tym zabiegu,ale o dziwo mimo ze mam cieniutkie wlosy nic mi sie z nimi nie stalo.Nie trzeba dekoloryzowac wlosów do bialosci wystarczy do miodowego odcienia i wtedy zapewniam ze bedzie dobrze.Ja jestem bardzo zadowolona i nie polecam takiego ekspermymentowania w domu tym bardziej ¿e fryzjerka ma wieksze pole manewru jesli chodzi o dodanie wody odpowiednio %-owej.Te sklepowe dlatego sie tak splukuja bo slaba woda jest a wlasnie ona ma duze znaczenie.
Wiem ze w domu taniej ale z tego co czytam to ma³o która zadowolona
z efektów...pozdrawiam i ¿ycze powodzenia

Edytowane przez creativka
Czas edycji: 2010-01-19 o 13:35
creativka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:10   #123
trivial
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 698
GG do trivial

Ja farbujê w³osy w domu, to znaczy farbuje mi siostra i nie mam ¿adnych niedofarbowañ i niedoskona³o¶ci ;] popro¶cie kogo¶ po prostu o pomoc, ¿eby zafarbowa³ wam w³osy z ty³u g³owy bo jak czasem widzê takie niedofarbowane z ty³u na zasadzie "ja tego nie widzê, to inni te¿ nie zobacz±" to robi siê s³abo ;]. Teraz u¿ywam garniera 100% color, który na moich w³osach wychodzi dok³adnie taki jak po Lorealach - tych dwóch rudych. Jak ju¿ wcze¶niej wspomnia³am color booster wyp³ukuje siê szybko.
Zreszt±, moja farba wyp³ukuje siê po tygodniu i robi siê blada i matowa - mo¿e takie w³osy, mo¿e jestem przeczulona. a odrost mam ju¿ po dwóch tygodniach i jako¶ nie wyobra¿am sobie jak wygl±da³abym po 3 miesi±cach ;].
Przestawa³am u¿ywaæ Loreala ze wzglêdu na cenê a w moim przypadku muszê u¿ywaæ 3 opakowañ.
Feniks z Palette daje cudowny rudy kolor, najlepszy jaki do tej poory mia³am, od razu jest rudy, nie wpada w czerwieñ i nie sp³ukiwa³ siê dobre 3 tygodnie, ale to bardzo mocno farba i BARDZO zniszczy³ mi w³osy.

p³omienny feniks na moich w³osach - http://www.photoblog.pl/trivial/45514189
http://www.photoblog.pl/trivial/38470300

Edytowane przez trivial
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:13
trivial jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:24   #124
red_chameleon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

Mi raczej chodzi³o o farbowanie bez dekoloryzacji. To dla mnie za du¿e wyzwanie. Je¶li nawet mia³abym to kiedy¶ robiæ to nigdy nie w domu. Ale i tak dziêkujê creativka.
trivial jaki jest Twój naturalny kolor w³osów? Na zdjêciu widaæ, ¿e p³omienny feniks ¶wietnie Ci chwyci³ i kolorek jest super. Kole¿anka z klasy farbowa³a sobie p. feniksem, ale mia³a znacznie inny kolor (jej naturalny kolor to ¶redni lub ciemny br±z-->nie jestem pewna), ale tak¿e ³adny (bo rudy Ja jednak na pocz±tku chcia³abym l¿ejszy rudy, dlatego wypróbuje ten Bursztyn L'oreala.
red_chameleon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:57   #125
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Naturalnie mam dosyæ ciemny blond, z takim z³otawym po³yskiem. Ale przed farbowaniem na³o¿y³am sobie bursztynowy casting, który wygl±da³ raczej jak wi¶nia z domieszk± ¶liwki .

Stary 2010-01-21, 06:30   #126
red_chameleon
Rozeznanie

Wi¶nia z domieszk± ¶liwki? Do bursztynu to troszkê daleko No, ale i tak spróbujê. Jak tak czytam o tych jaskrawych rudo¶ciach i ogl±dam Wasze zdjêcia to znowu mi wróci³a ochota na porz±dny rudy kolor Na razie jednak nie wypróbujê trwa³ej farby. Ostatnio moja siostra wróci³a od fryzjera z wie¶ci±, ¿e taka farba na 28 myæ nigdy siê do koñca z w³osów nie zmywa.
Mam do Was pytanie. Têsknicie za swoim naturalnym odcieniem w³osów?
Stary 2010-01-21, 09:55   #127
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Wiesz co, ze mn± to by³o tak ¿e bardzo chcia³am byæ ruda ale ba³am siê farby . Wiêc spróbowa³am tego castinga, ale kolor mi nie podszed³, siostra - ucz±ca siê wtedy na fryzjerkê - powiedzia³a ¿e to i tak mi siê nie zmyje do koñca do mojego naturalnego koloru. Szuka³am innych 'szamponetek', których kolory wybitnie mi nie odpowiada³y, bo nie chcia³am czerwieni - nie wiem jak jest teraz, ale wtedy rudy po prostu nie by³ modny. No i stwierdzi³am ¿e raz kozie ¶mieræ ;].
Chcê mieæ mój naturalny kolor w³osów kiedy muszê prawie 2 godziny poddawaæ siê nak³adaniu farby, kiedy mam odrost, albo jak jestem na wakacjach i szybko siê wyp³ukuje . Ale generalnie jestem bardzo zadowolona, bo nie wygl±dam tak md³o jak wcze¶niej

Stary 2010-01-22, 09:32   #128
Evelyn23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 202

ja w zesz³y pi±tek farbowa³am w³osy garnierem 743 i powiem szczerze ¿e kolor wyszed³ fajny ale wola³a bym ¿eby by³ badziej marchewkowy mam nadzieje ¿e siê jeszcze troszeczkê sp³ucze a myje w³oski codziennie. mo¿e nastêpnym razem urzyje mango wracaj±c do garniera to strasznie przesusza w³osy ja nie wiem co sie sta³o ale w³osy na koñcach mia³am jak siano po farbowaniu i musia³am jej podci±æ i to sporo z 5-6cm
A mia³am wrzuciæ fotki w³oskó i napewno to dzi¶ zrobie tylko wróce z pracy do domu
Evelyn23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:25   #129
Evelyn23
Raczkowanie

o to moje w³osy
Stary 2010-01-22, 16:25   #130
Evelyn23
Raczkowanie

w ¶wietle dnia kolor jest bardziej jaskrawy
Stary 2010-01-23, 21:06   #131
red_chameleon
Rozeznanie

Evelyn23 bardzo ³adny kolorek. Wspó³czuje Ci tego podcinania, bo wiem co to znaczy straciæ w³oski. Ja po wakacjach zdjê³am z g³owy warkoczyki syntetyczne (sama w domu, robi³am to przez 3 dni weekendu) i moje w³osy, które mia³am prawie do pasa musia³am ¶ci±æ przed ramiona, poniewa¿ po³owa z nich by³a powyrywana. Nie do¶æ, ¿e mam rzadkie w³osy z natury to jeszcze po³owê ich straci³am.
trivial widaæ na to wychodzi, ¿e aby otrzymaæ ³adn± rudo¶æ trzeba u¿yæ jednak trwa³ej farby. Bêdê my¶la³a o tych rudo¶ciach i jak wpadnê na jaki¶ nowy pomys³ to dam wam znaæ
Stary 2010-01-24, 19:09   #132
Evelyn23
Raczkowanie

red_chameleon na szczê¶cie po tym podciêciu mogê siê cieszyæ zdrowymi w³osami
Stary 2010-01-26, 14:20   #133
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 134

Po twoich zdjêciach Trivial kusi mnie potwornie ¿eby zrobiæ tego p³omiennego feniksa ale i tak mam siano na g³owie wiec po nim to ju¿ chyba tylko prawie na ³yso trzeba bêdzie siê ¶ci±æ

Tak swoja drog±, tylko przesuszy³a Ci w³osy czy zaczê³y wypadaæ? Przesuszenie jeszcze mo¿e bym zaryzykowa³a, ale kiedy widzê wiêcej w³osów po czesaniu na szczotce wpadam w jak±¶ histeriê, wiêc w tym wypadku raczej absolutnie bym j± wykluczy³a.

Znalaz³am jeszcze jedn± interesuj±c± farbê(s±dz±c po kolorze na pude³ku) i nie wiem jak z jej jako¶ci±, trwa³o¶ci±, ¶miertelno¶ci± po niej(¿art oczywi¶cie). Próbowa³y¶cie mo¿e? Chodzi o
Joanna Naturia 221 Jesienny li¶æ,
kosztuje co¶ ko³o 6 z³ a to raczej przystêpna cena. Niestety o farbach joanny s³ysza³am dosyæ niekorzystne uwagi z jednej strony a z drugiej znam osoby farbuj±ce siê ni± od zawsze i maja jeszcze w³osy.

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-01-26 o 14:53
LadyMadalena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-26, 21:33   #134
hajabuza
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Czy która¶ z was u¿ywa³a mo¿e farby loreala intensywny miedziany kasztan (P54)? Ostatnim razem u¿ywa³am ja¶niejszej farby tej samej firmy -> pure paprika, ale szybko siê spra³ do jasnej pomarañczy tak wiêc chcia³abym spróbowaæ czego¶ ciemniejszego, ale nie chcê osi±gn±æ br±zu przez przypadek.. A oto mój obecny kolor http://img24.imageshack.us/img24/346/img1340fc.jpg
hajabuza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-26, 23:26   #135
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 134

Cytat:
Napisane przez hajabuza Poka¿ wiadomo¶æ
Czy która¶ z was u¿ywa³a mo¿e farby loreala intensywny miedziany kasztan (P54)? Ostatnim razem u¿ywa³am ja¶niejszej farby tej samej firmy -> pure paprika, ale szybko siê spra³ do jasnej pomarañczy tak wiêc chcia³abym spróbowaæ czego¶ ciemniejszego, ale nie chcê osi±gn±æ br±zu przez przypadek.. A oto mój obecny kolor http://img24.imageshack.us/img24/346/img1340fc.jpg
Nie stosowa³am tego koloru. Mo¿esz henn±+basma spróbowaæ ale na ciemniejszych kolorach siê nie znam, zawsze chcia³am ja¶niej. Farbowa³am tylko chn± ona jedynie nadawa³a rudo¶ci-zrezygnowa³am bo za bardzo czerwony siê kolor zrobi³. Jest oddzielny w±tek na ten temat. Z w³asnych do¶wiadczeñ wiem ze henny siê praktycznie nie da "wypraæ" z w³osów wiec chyba powinna Ci pasowaæ.
Aaaa i nie nale¿y zaraz po chemicznej farbie na hennê siê przestawiaæ, bo moze cos dziwnego wyj¶æ.

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-01-26 o 23:28
LadyMadalena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:41   #136
red_chameleon
Rozeznanie

Evelyn23 co do tych zdrowych w³osków to masz racjê. Ja teraz tak¿e wygl±dam ok ni¿ gdybym mia³a zostawiæ tamte poszarpane k³aki. Niestety ca³y czas mam problem z elektryzowaniem. Mi bardzo podobaj± siê d³ugie w³oski (do pó³ pleców), je¿eli s± gêste i zdrowe. Sama znowu chcia³abym zapu¶ciæ, ale kole¿anka mi odradza i mówi, ¿e przy mojej cieni¼nie powinnam ¶cinaæ. Ja jej przytakuje, ale tak naprawdê bardzo chcê mieæ d³ugie.
Powinnam zapuszczaæ czy ca³y czas podcinaæ (mam w³oski do ramion)?
Pytanie^ nie na temat, ale mo¿e co¶ doradzicie.
Dziewczyny o br±zowych w³osach, czy k³adziecie farbê na swoje w³osy czy robicie najpierw dekoloryzacjê? Jaka ruda farba ³adnie chwyta jasny br±z? Efekt nie musi byæ jak na opakowaniu. Czy Loreal Casting Bursztyn nr.645 bêdzie widoczny na w³oskach z za³±czników?
Stary 2010-01-27, 16:57   #137
hajabuza
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Henny bym siê obawia³a, bo troche niefajnie je¶li jednak nie wyjdzie ten kolor którego siê chce a z farbami do wyboru do koloru i je¶li co¶ nie wyjdzie zawsze mo¿na u¿yæ innej. Zale¿y mi na kolorze, który nawet po spraniu ma ciekawy odcieñ rudo¶ci, a nie jaka¶ mandarynka czy br±z
hajabuza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 10:02   #138
Relyah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 489

Hej Rudziaki
Nie wiem co Wy w tych L'oreal'ach widzicie, dla mnie to jest jeden wielki ch³am.

Szukam informacji na temat farby Chantal mixton 0/44 pomarañczowy kolor
Czy która¶ z Pañ siê z ni± spotka³a???

http://uradka.pl/images/0,44.jpg

Edytowane przez Relyah
Czas edycji: 2010-01-29 o 10:04
Relyah jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 11:09   #139
Mystica23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 318

¶liczny kolor, ale w ¿yciu bym siê tak nie pofarbowa³a, czu³abym siê zbyt pomarañczowa
Ja mia³am na g³owie z castinga bursztyn (ciemne to paskudztwo by³o chocia¿ w ¶wietle faktycznie dawa³o rude refleksy), potem mia³am hmmm... orzech laskowy? tak, chyba tak, i wysz³o mi co¶ czerwonego =D nawet ³adne w³oski, ale to nadal nie by³ taki rudy jaki chcia³am potem zrobi³am sobie bursztynowym blondem, ¿eby mi siê troszkê rozja¶ni³y i dzisiaj robiê zamach p³omiennym fenixem mam nadziejê, ¿e mi nie ze¿re ta farba w³osów

na 1. zdjêciu mam bursztyn, na drugim orzech laskowy, mój naturalny kolor to ciemny blond z ja¶niejszymi refleksami =D
Is an act with consequences

...szczê¶liwa
Mystica23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 12:52   #140
Relyah
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 489

masz racjê, mo¿e wyj¶æ zbyt sztuczny... a ja ju¿ nie mam 17 lat ¿eby tak szaleæ :|
Relyah jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:50   #141
red_chameleon
Rozeznanie

Relyah jak± farb± siê farbujesz? Chodzi mi o firmê.
Na zdjêciach u Mystica23 bardziej podoba mi siê orzech laskowy. Bursztyn Castinga w ogóle nie przypomina rudo¶ci:/
Stary 2010-01-29, 18:44   #142
Mystica23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez red_chameleon Poka¿ wiadomo¶æ
Bursztyn Castinga w ogóle nie przypomina rudo¶ci:/
yhm, to zdecydowanie nie by³o to, szybko siê przefarbowa³am, bo ¼le siê czu³am z takim kolorem ale by³am w¶ciek³a no ale có¿, ju¿ wiêcej nie kupiê i po k³opocie
przefarbowa³am siê ju¿ na feniksa, jutro zrobiê fotkê mniej wiêcej ko³o 12 (dzisiaj te¿ robi³am 'starych' w³osów o tej porze, chcê po prostu mniej wiêcej to samo ¶wiat³o ) i sobie porównam w³osy s± na miejscu, miêciutkie, sypkie i rrrude mniam

...szczê¶liwa
Stary 2010-01-30, 12:21   #143
Mystica23
Raczkowanie

mam zdjêcia bursztynowy blond > p³omienny feniks

...szczê¶liwa
Stary 2010-01-30, 13:06   #144
Isile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 92

Mam pytanie, dziewczyny Poprosi³am na forum, ¿eby kto¶ wyretuszowa³ mi w³osy na rudy i jak teraz patrzê na to zdj, to sama nie wiem, czy mi pasuje ten kolor czy nie Jestem dla siebie bezkrytyczna i potrzebne mi szczere zdanie na temat tego koloru
To jak; ³adnie mi w nim?
1: Rudy; 2: Naturalny
Stary 2010-01-30, 13:27   #145
Mystica23
Raczkowanie

moim zdaniem pasuje, jeste¶ bardziej hm... wyrazista

...szczê¶liwa
Stary 2010-02-03, 15:43   #146
red_chameleon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mystica23 Poka¿ wiadomo¶æ
mam zdjêcia bursztynowy blond > p³omienny feniks
£adny kolorek wyszed³. I muszê powiedzieæ, ¿e masz bardzo ³adne w³oski i D£UGIE
Isile w obu kolorkach dobrze wygl±dasz
Stary 2010-02-07, 19:05   #147
red_chameleon
Rozeznanie

Wczoraj zafarbowa³am w³oski Bursztynem- Casting L'oreal. Zdjêcie w kitce- przed farbowaniem, a rozpuszczone- po farbowaniu. Musze jednak powiedzieæ, ¿e zdjêcie w kitce jest jakby oszukane. Nie wiem sk±d taki kolor wzi±³ siê na zdjêciu. Mój naturalny jest raczej zbli¿ony do tego, który wyszed³.
Przyjació³ka zafarbowa³a mi w³oski. Ca³y zabieg przebiega³ ¶miesznie, bo ona sam± pastê nak³ada³a mi ponad pó³ godziny
Stary 2010-02-08, 11:19   #148
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Mi siostra nak³ada farbê oko³o godziny, pasmo po pasmie. co do tego bursztynu Castinga, na moje oko to raczej br±z wyszed³. Moja kole¿anka te¿ tak mia³a. Ja trzyma³am tego Castinga 40 minut i mia³am taki rudawo-czerwonawy, ale ciemny.

Relyah - wydaje mi siê, ¿e ten kolor wcale nie jest jaskrawy, to po prostu taki rudy blond i nie powinien wyj¶æ marchewkowy.

LadyMadalena - tylko przesuszy³. Wydawa³o mi siê, ¿e wypadaj± ogólnie bardzo, ale mam d³ugie i po prostu siê snuj± i ci±gn± dlatego wygl±da jakby wypada³o ich wiêcej.

Isile - rudy zdecydowanie.

Stary 2010-02-08, 19:38   #149
red_chameleon
Rozeznanie

trivial napisa³a¶, ¿e w czasie wakacji kolor szybko siê wyp³ukuje. Czy mia³a¶ na my¶li to, ¿e robi siê matowy? Od kiedy farbujesz w³osy trwa³± farb±?
Stary 2010-02-08, 21:42   #150
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

W czasie wakacji bardzo bledn± od s³oñca, k±piele w morzu czy jeziorach te¿ kolorowi nie s³u¿±. Rudy kolor generalnie bardzo siê sp³ukuje i matowieje, bo na pocz±tku jest intensywny i l¶ni±cy i po kilku razach to schodzi. Oczywi¶cie - ludzie którzy nie widzieli pocz±tkowego mocnego efektu nie widz± ró¿nicy z regu³y, ale osoba zafarbowana bardzo to zauwa¿a, bo ma porównanie.
Farbujê ok. pó³torej roku.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.