![]() |
#121 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
a odnosnie tego Bursztynu Loreala, to faktycznie na poczatku wychodzi braz, ktory w sloncu lsni na rudo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
![]()
Ja bym poradzi³a jednak dekoloryzacjê ale u fryzjera bo takie stopniowe przechodzenie nie daje gwarancji i tez nie chroni twoich w³osów...ja przechodzilam z czerni na rudy przez dekoloryzacje,jeden konkretny zabieg i juz by³o ok
![]() ![]() ![]() Wiem ze w domu taniej ale z tego co czytam to ma³o która zadowolona z efektów...pozdrawiam i ¿ycze powodzenia ![]() Edytowane przez creativka Czas edycji: 2010-01-19 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Ja farbujê w³osy w domu, to znaczy farbuje mi siostra i nie mam ¿adnych niedofarbowañ i niedoskona³o¶ci ;] popro¶cie kogo¶ po prostu o pomoc, ¿eby zafarbowa³ wam w³osy z ty³u g³owy bo jak czasem widzê takie niedofarbowane z ty³u na zasadzie "ja tego nie widzê, to inni te¿ nie zobacz±" to robi siê s³abo ;]. Teraz u¿ywam garniera 100% color, który na moich w³osach wychodzi dok³adnie taki jak po Lorealach - tych dwóch rudych. Jak ju¿ wcze¶niej wspomnia³am color booster wyp³ukuje siê szybko.
Zreszt±, moja farba wyp³ukuje siê po tygodniu i robi siê blada i matowa - mo¿e takie w³osy, mo¿e jestem przeczulona. a odrost mam ju¿ po dwóch tygodniach i jako¶ nie wyobra¿am sobie jak wygl±da³abym po 3 miesi±cach ;]. Przestawa³am u¿ywaæ Loreala ze wzglêdu na cenê a w moim przypadku muszê u¿ywaæ 3 opakowañ. Feniks z Palette daje cudowny rudy kolor, najlepszy jaki do tej poory mia³am, od razu jest rudy, nie wpada w czerwieñ i nie sp³ukiwa³ siê dobre 3 tygodnie, ale to bardzo mocno farba i BARDZO zniszczy³ mi w³osy. p³omienny feniks na moich w³osach - http://www.photoblog.pl/trivial/45514189 http://www.photoblog.pl/trivial/38470300
Edytowane przez trivial Czas edycji: 2010-01-19 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
Mi raczej chodzi³o o farbowanie bez dekoloryzacji. To dla mnie za du¿e wyzwanie. Je¶li nawet mia³abym to kiedy¶ robiæ to nigdy nie w domu. Ale i tak dziêkujê creativka.
trivial jaki jest Twój naturalny kolor w³osów? Na zdjêciu widaæ, ¿e p³omienny feniks ¶wietnie Ci chwyci³ i kolorek jest super. Kole¿anka z klasy farbowa³a sobie p. feniksem, ale mia³a znacznie inny kolor (jej naturalny kolor to ¶redni lub ciemny br±z-->nie jestem pewna), ale tak¿e ³adny (bo rudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Naturalnie mam dosyæ ciemny blond, z takim z³otawym po³yskiem. Ale przed farbowaniem na³o¿y³am sobie bursztynowy casting, który wygl±da³ raczej jak wi¶nia z domieszk± ¶liwki
![]()
#126 |
Rozeznanie
|
Wi¶nia z domieszk± ¶liwki? Do bursztynu to troszkê daleko
![]() ![]() Mam do Was pytanie. Têsknicie za swoim naturalnym odcieniem w³osów? |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, ze mn± to by³o tak ¿e bardzo chcia³am byæ ruda ale ba³am siê farby
![]() Chcê mieæ mój naturalny kolor w³osów kiedy muszê prawie 2 godziny poddawaæ siê nak³adaniu farby, kiedy mam odrost, albo jak jestem na wakacjach i szybko siê wyp³ukuje ![]() ![]()
#128 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
ja w zesz³y pi±tek farbowa³am w³osy garnierem 743 i powiem szczerze ¿e kolor wyszed³ fajny ale wola³a bym ¿eby by³ badziej marchewkowy
![]() ![]() ![]() ![]() A mia³am wrzuciæ fotki w³oskó i napewno to dzi¶ zrobie tylko wróce z pracy do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
o to moje w³osy
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
w ¶wietle dnia kolor jest bardziej jaskrawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 bardzo ³adny kolorek. Wspó³czuje Ci tego podcinania, bo wiem co to znaczy straciæ w³oski. Ja po wakacjach zdjê³am z g³owy warkoczyki syntetyczne (sama w domu, robi³am to przez 3 dni weekendu) i moje w³osy, które mia³am prawie do pasa musia³am ¶ci±æ przed ramiona, poniewa¿ po³owa z nich by³a powyrywana. Nie do¶æ, ¿e mam rzadkie w³osy z natury to jeszcze po³owê ich straci³am.
trivial widaæ na to wychodzi, ¿e aby otrzymaæ ³adn± rudo¶æ trzeba u¿yæ jednak trwa³ej farby. Bêdê my¶la³a o tych rudo¶ciach i jak wpadnê na jaki¶ nowy pomys³ to dam wam znaæ ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
red_chameleon na szczê¶cie po tym podciêciu mogê siê cieszyæ zdrowymi w³osami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 134
|
Po twoich zdjêciach Trivial kusi mnie potwornie ¿eby zrobiæ tego p³omiennego feniksa ale i tak mam siano na g³owie wiec po nim to ju¿ chyba tylko prawie na ³yso trzeba bêdzie siê ¶ci±æ
![]() ![]() Tak swoja drog±, tylko przesuszy³a Ci w³osy czy zaczê³y wypadaæ? Przesuszenie jeszcze mo¿e bym zaryzykowa³a, ale kiedy widzê wiêcej w³osów po czesaniu na szczotce wpadam w jak±¶ histeriê, wiêc w tym wypadku raczej absolutnie bym j± wykluczy³a. Znalaz³am jeszcze jedn± interesuj±c± farbê(s±dz±c po kolorze na pude³ku) i nie wiem jak z jej jako¶ci±, trwa³o¶ci±, ¶miertelno¶ci± po niej(¿art oczywi¶cie). Próbowa³y¶cie mo¿e? Chodzi o Joanna Naturia 221 Jesienny li¶æ, kosztuje co¶ ko³o 6 z³ ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-01-26 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Czy która¶ z was u¿ywa³a mo¿e farby loreala intensywny miedziany kasztan (P54)? Ostatnim razem u¿ywa³am ja¶niejszej farby tej samej firmy -> pure paprika, ale szybko siê spra³ do jasnej pomarañczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 134
|
Cytat:
Aaaa i nie nale¿y zaraz po chemicznej farbie na hennê siê przestawiaæ, bo moze cos dziwnego wyj¶æ. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-01-26 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 co do tych zdrowych w³osków to masz racjê. Ja teraz tak¿e wygl±dam ok ni¿ gdybym mia³a zostawiæ tamte poszarpane k³aki. Niestety ca³y czas mam problem z elektryzowaniem. Mi bardzo podobaj± siê d³ugie w³oski (do pó³ pleców), je¿eli s± gêste i zdrowe. Sama znowu chcia³abym zapu¶ciæ, ale kole¿anka mi odradza i mówi, ¿e przy mojej cieni¼nie powinnam ¶cinaæ. Ja jej przytakuje, ale tak naprawdê bardzo chcê mieæ d³ugie.
Powinnam zapuszczaæ czy ca³y czas podcinaæ (mam w³oski do ramion)? Pytanie^ nie na temat, ale mo¿e co¶ doradzicie. Dziewczyny o br±zowych w³osach, czy k³adziecie farbê na swoje w³osy czy robicie najpierw dekoloryzacjê? Jaka ruda farba ³adnie chwyta jasny br±z? Efekt nie musi byæ jak na opakowaniu. Czy Loreal Casting Bursztyn nr.645 bêdzie widoczny na w³oskach z za³±czników? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Henny bym siê obawia³a, bo troche niefajnie je¶li jednak nie wyjdzie ten kolor którego siê chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
Hej Rudziaki
![]() Nie wiem co Wy w tych L'oreal'ach widzicie, dla mnie to jest jeden wielki ch³am. Szukam informacji na temat farby Chantal mixton 0/44 pomarañczowy kolor ![]() Czy która¶ z Pañ siê z ni± spotka³a??? http://uradka.pl/images/0,44.jpg Edytowane przez Relyah Czas edycji: 2010-01-29 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 318
|
¶liczny kolor, ale w ¿yciu bym siê tak nie pofarbowa³a, czu³abym siê zbyt pomarañczowa
![]() Ja mia³am na g³owie z castinga bursztyn (ciemne to paskudztwo by³o ![]() ![]() ![]() ![]() na 1. zdjêciu mam bursztyn, na drugim orzech laskowy, mój naturalny kolor to ciemny blond z ja¶niejszymi refleksami =D
![]() |
#140 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
masz racjê, mo¿e wyj¶æ zbyt sztuczny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Relyah jak± farb± siê farbujesz? Chodzi mi o firmê.
Na zdjêciach u Mystica23 bardziej podoba mi siê orzech laskowy. Bursztyn Castinga w ogóle nie przypomina rudo¶ci:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
yhm, to zdecydowanie nie by³o to, szybko siê przefarbowa³am, bo ¼le siê czu³am z takim kolorem
![]() ![]() ![]() przefarbowa³am siê ju¿ na feniksa, jutro zrobiê fotkê mniej wiêcej ko³o 12 (dzisiaj te¿ robi³am 'starych' w³osów o tej porze, chcê po prostu mniej wiêcej to samo ¶wiat³o ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
mam zdjêcia
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 92
|
Mam pytanie, dziewczyny
![]() ![]() ![]() To jak; ³adnie mi w nim? ![]() 1: Rudy; 2: Naturalny
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem pasuje, jeste¶ bardziej hm... wyrazista
![]()
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Wczoraj zafarbowa³am w³oski Bursztynem- Casting L'oreal. Zdjêcie w kitce- przed farbowaniem, a rozpuszczone- po farbowaniu. Musze jednak powiedzieæ, ¿e zdjêcie w kitce jest jakby oszukane. Nie wiem sk±d taki kolor wzi±³ siê na zdjêciu. Mój naturalny jest raczej zbli¿ony do tego, który wyszed³.
Przyjació³ka zafarbowa³a mi w³oski. Ca³y zabieg przebiega³ ¶miesznie, bo ona sam± pastê nak³ada³a mi ponad pó³ godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Mi siostra nak³ada farbê oko³o godziny, pasmo po pasmie. co do tego bursztynu Castinga, na moje oko to raczej br±z wyszed³. Moja kole¿anka te¿ tak mia³a. Ja trzyma³am tego Castinga 40 minut i mia³am taki rudawo-czerwonawy, ale ciemny.
Relyah - wydaje mi siê, ¿e ten kolor wcale nie jest jaskrawy, to po prostu taki rudy blond i nie powinien wyj¶æ marchewkowy. LadyMadalena - tylko przesuszy³. Wydawa³o mi siê, ¿e wypadaj± ogólnie bardzo, ale mam d³ugie i po prostu siê snuj± i ci±gn± dlatego wygl±da jakby wypada³o ich wiêcej. Isile - rudy zdecydowanie.
#149 |
Rozeznanie
|
trivial napisa³a¶, ¿e w czasie wakacji kolor szybko siê wyp³ukuje. Czy mia³a¶ na my¶li to, ¿e robi siê matowy? Od kiedy farbujesz w³osy trwa³± farb±?
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
W czasie wakacji bardzo bledn± od s³oñca, k±piele w morzu czy jeziorach te¿ kolorowi nie s³u¿±. Rudy kolor generalnie bardzo siê sp³ukuje i matowieje, bo na pocz±tku jest intensywny i l¶ni±cy i po kilku razach to schodzi. Oczywi¶cie - ludzie którzy nie widzieli pocz±tkowego mocnego efektu nie widz± ró¿nicy z regu³y, ale osoba zafarbowana bardzo to zauwa¿a, bo ma porównanie.
Farbujê ok. pó³torej roku.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.