|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
kathy tak kombinuje z tym lecherem, o ktorym pisalas, ciekawa jestem czy na takiej marchewie nie bedzie widac bardzo szybko odrostow, bo moje kasztanowe sa dosc intensywne i nie lubie tego efektu
![]() i tak sie skusze ![]() wczoraj mialam ochote kombinowac z kolorem, a poniewaz nie udalo sie farbowac to do maski z lechera dodalam kwas hialuronowy i musze przyznac, ze efekt calkiem przyjemny ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - wklejam dzisiaj moj± fotkê ,,Vitality's 8.44,, po 4 myciach - po farbowaniu by³ bardziej pomarañczowy, ale prawie to samo. To ¶wiat³o trochê przek³amuje - w³osy s± bardziej rudeeee
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-14 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 737
|
Dziewczyny, ja sie chyba powtórzê
![]() bo ja uzywalam szamponetek i szampony tej firmy w tym odcieni i wlasnie ciekawa jestem jak to wychodzi z farba jak z trwaloscia koloru, kondycja wlosa no i kolorkiem pomoze ktos? ![]()
#1714 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 422
|
Hej,
zakupi³am farbê chantala + mixton pomarañczowy i w sobotê wielkie farbowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Powinno byæ na ulotce. Zazwyczaj to 35min, ale pewnie zale¿y od firmy.
#1716 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
Jaki masz kolor oczu? Pasuje taka rudo¶æ do niebieskich? Zastanawiam siê nad tym kolorem, ale siê bojê,¿e moja cera bêdzie ziemista i bezbarwna przy tym odcieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam oczy piwne z zielonkawo-miodowym odcieniem. Jestem rudaskiem z natury, naturalne mam brazowy kasztan. I mam piegi. My¶lê jednak, ¿e do niebieskich oczu to jak najbardziej pasuje ![]() ![]()
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy u¿ywacie ale moim zdaniem dla rudzielców bardzo pasuje kolorek tzw ,,brudny ró¿,, ja uwielbiam, uwielbiam te¿ szaro¶ci (ponoc zupe³nie nie moja gama kolorystyczna) - a wam jakie kolorki pasuj±? (dodam ¿e oczy bursztynowe)
#1719 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz pozostaje w odcieniach granatu (który cudnie sie komponuje z intensywnym odcieniem rudo¶ci), turkus, ciemna zieleñ, be¿ i szaro¶ci (podobno do mojego typu urody zupe³nie nie pasuje, a jednak wygl±da fajnie ![]() Wynalaz³am nowy kolorek dla siebie Luo Color ![]() Musze przyznaæ, ¿e jest zblizony do 7:40 z Majirela. Spróbujê go, bo skoro majirel wycofa³ 7:40 to nawet je¶li jeszcze gdzies jest to za chwile nie bêdzie go wcale. A Luo nie wycofuje na razie. A na matrixa jestem tak wkurzona, ¿e ![]() ![]() ![]() Pierwsze zdjêcie to zaraz po farbie, a dwa nastêpne po dwóch myciach w³osów ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-10-15 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Rozeznanie
|
Kochana, jest fatalnie. Na zdjêciach wygl±da to nie tak ¼le, ale w rzeczywisto¶ci grzywka i troche odrostu jest intensywna i czerwona a reszta taka szaro-buro ruda. Nigdy jeszcze nie mia³am az takiej ró¿nicy, po ¿adnej farbie. A to dopiero 2 mycia. Co bêdzie za 2 tygodnie?? Chyba nastêpne farbowanie bêdzie szybsze ni¿ my¶la³am
![]()
#1722 |
Zakorzenienie
|
Wynalaz³am nowy kolorek dla siebie Luo Color
![]() Musze przyznaæ, ¿e jest zblizony do 7:40 z Majirela. Spróbujê go, bo skoro majirel wycofa³ 7:40 to nawet je¶li jeszcze gdzies jest to za chwile nie bêdzie go wcale. A Luo nie wycofuje na razie. A na matrixa jestem tak wkurzona, ¿e ![]() ![]() ![]() Pierwsze zdjêcie to zaraz po farbie, a dwa nastêpne po dwóch myciach w³osów ![]() Agusiaki poczytaj please o luo color zanim zakupisz, z tego co wiem na ten temat to: 1. woda 7.5 % 2. eksponuje naturalnie refleksy (chyba za dobrze nie pokrywa skoro widaæ naturalne refleksy np. s³oneczne) 3. Pamiêtam ¿e w hurtowni jak ogl±da³am paletê to te¿ mi siê zachcia³o ale jednak odradzali t± farbê na moje ju¿ farbowane w³osy, twierdz±c ¿e ta farba lepiej siê spisuje na w³osach które s± bardzie dziewicze ni¿ farbowane. 4. Znam dziewczynê która mia³a rudo¶æ z Luo, bardzo sprany rudy (niestety) kobitka twierdzi³a ¿e intensywno¶c koloru by³a bardzo krótko.
#1723 |
Wtajemniczenie
|
wiec tak kathy sliczny kolor i ten skret
![]() coco gdzie mozna zobaczyc te Twoje wloski, bo nie widze ![]() agusiaki ja bym chyba farbowala i to szybko, nie wiem moze w weekend umyj kilka razy sama grzywke np, a jak sie wyrowna to szybko bym farbowala, bo nie wroze temu kolorowi dobrze ![]() ![]() meadow slicznie ![]() co do kolorow, to jak agusiaki kolory staram sie dobierac w zaleznosci od odcienia wlosow. ![]() brudny roz jest piekny i to co dla mnie wazne czesto usuwa efekt zmeczenia ![]() ![]() nie lubie rózu u siebie w duzych ilosciach, ani tzw. malinowego ![]() agusiaki jakim cudem granat Ci sie nie gryzie z ostrym kolorem wlosow?? ja w zeszlm roku kupilam granatowy eyeliner (piekny) i po pierwsze dodal mi piegow ( no to moze dobrze nawet), ale po drugie dawal wlasnie krzykliwy efekt ![]() chociaz moze sie przekonam bo czas dla mnie na zmiane stylu ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 27 236
|
Czy firma z której jest utleniacz ma jakies znaczenie?? Tzn czy efekt jest gorszy je¶li np u¿yje farbe z Vitality a utleniacz np z Chantala??
Nie widze nigdzie wody do Vitality która nie by³aby o pojemnosci 1 litra, wiec zastanawiam sie czy moge kupic mniejsza pojemnosc ale innej firmy? Ró¿nie pisz± i juz sama nie wiem. Nie chce narazie kupowaæ litrowej butli bo nie wiem jak bede czu³a sie w rudym kolorze i moze sie okazaæ ¿e sie zmarnuje. A je¶li wróce do obecnego koloru to mam ulubion± farbe drogeryjn± i utleniacz nie bedzie mi potrzebny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja czupryna: post 1637 na str 55. Albo tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364796&page=9 post 244 Kathy ma ¶wietne w³osy, te¿ bym chcia³a krêcone... Co do Agusiaki - to: "a nie mówi³am" gdzie¶ wcze¶niej ¿e Matrix to badziewie ![]() Co do kolorów to ja ju¿ sama nie wiem. Czêsto wydaje mi siê, ¿e co¶ pasuje a potem nie lubiê nosiæ. Mi granat pasuje ale w ubraniu, nie makija¿. I to musi byæ rasowy, ciemny, marynarski granat, broñ Bo¿e modrakowy. W ogóle ³adnie mi w marynarskim stylu. Ró¿ - niet. Chyba w ¿adnej formie. Ale jak mia³am kiedy¶ blond (tak, tak) to lubi³am. Pasuj± mi niektóre odcienie fioletu - ¶liwka, wrzos - te cieplejsze. No i wszelkie kremy, ¶mietanki, ecru etc. Oraz zielone - butelkowy, groszkowy, "starej" trawy. Raczej wszystko kolory trochê stonowane, nie czyste. A tak w ogóle to zapraszam na w±tek o kolorach dla rudych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=8072 s± tam zdjêcia, przyk³ady. Dodajcie swoje pomys³y i przyk³ady! . ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- A jaki jest twój styl?
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-10-15 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
coco piekne wlosy
![]() do kolorow to u mnie jeszcze przejdzie jasna szarosc, ale tylko delikatna, niemal niewidoczna ![]() hmm no wlasnie problem w tym, ze stracilam styl ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-10-15 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No, szary to zdradliwy kolor. Mi te¿ nie ka¿dy pasuje. Ale co mnie straaaasznie wkurza, to sklepy i ich g³upie ¶wiat³o, które zmienia kolory, ¿e jak siê wyjdzie na zewn±trz to s± czasem zupe³nie inne. No i inaczej siê w nich wygl±da. Tak ostatnio kupi³am zielony sweter w centrum handlowym. W sklepie kolor by³ o wiele ³adniejszy ni¿ w rzeczywisto¶ci.
![]() |
#1728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i coco mi uprzytomni³a, ¿e ja tez mi³ujê siê w fioletach ![]() A co do matrixa macie racjê. Bêdê za rad± Julianny my³a sam± grzywkê ![]() Aaaa i Julianna - ja tez siê ma³o malujê przez 2 ostatnie lata. Zdaje mnie siê, ¿e to siê nazywa dojrza³o¶æ te¿ ![]() ![]() kathy - dziêki za opiniê o Luo. Poczytam o tej farbce troche najpierw, bo juz sie zniechêci³am. Tylko ten odcieñ ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-10-16 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
coco oswietlenie sklepow to porazka
![]() ![]() ![]() zreszta hitem bylo jak bylam z moja Mama w jakiejs sieciowce i uradowana rodzicielka kupila sobie sliczna dopasowana spodniczke w pudrowym, bladym rozu... coz jakiez bylo jej zdziwienie gdy na dworze okazala sie szarawa biela ![]() agusiaki tylko nie przestrasz moimi pomyslami TZ-ta ![]() co do fioletu to tez go lubie, nawet na tyle by miec tatuaz w tym kolorze ![]() a co braku make upu to u mnie raczej objaw rezygnacji/slad po przejsciach bo brak makijazu ewidentnie nie lezy w mojej naturze ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2010-10-16 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Bez makija¿u nie ruszam siê z domu...odrobina podk³adu, cienie do oczu raczej kolory ziemi (br±zy, szaro¶ci) czasami ciemny fiolet lub zieleñ - mocno wytuszowane rzêsy, i jasny b³yszczyk be¿owy ró¿. Ostatnio ca³kiem zrezygnowa³am z pudru
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
teraz u¿ywam Vitality's i mam utleniacz tej samej firmy (bardzo ³adnie pachnie kokosem), wiêc chyba nic siê nie stanie jak u¿yjesz Chantela.
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Witajcie rudzielce
![]() Prze¿y³am katastrofê i piszê ku przestrodze! Mia³am piêkne rude w³osy, przyszed³ czas farbowania odrostów i wybra³am siê do drogerii po farbê... Zakupi³am Garnier Color Naturals - P³omienna Purpura 562 - chcia³am troszkê przyciemniæ moje rudzielce, bo wyja¶nia³y po lecie, a na opakowaniu pani mia³a takie ciemnorude w³osy... I có¿ mi z tego wysz³o... Czerwieñ wpadaj±ca w jak±¶ dziwn± ober¿ynê... ![]() Prawdopodobnie kolor na opakowaniu mnie zmyli³, bo istnieje mo¿liwo¶æ, ¿e trafi³o mi siê jakie¶ bardziej wyblak³e czy trefne pude³ko, bo jak tak patrzê na internecie to ten kolor na pude³ku wygl±da rzeczywi¶cie podobnie do tego co mi wysz³o na g³owie... W ka¿dym razie dla rudzielców nie polecam... Nie chcê teraz robiæ dekoloryzacji, bo przesz³am jedn± w maju, aby zostaæ rudzielcem i kolejna zniszczy bardzo moje w³osy... Nie wiem jak to teraz spiorê... fryzjerka doradzi³a mi szampony przeciw³upie¿owe wiêc od tego zacznê, aby powróciæ do moich rudzielców... Edytowane przez siulka Czas edycji: 2010-10-16 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o taki z BU by móg³ byæ? http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html Edytowane przez siulka Czas edycji: 2010-10-16 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie najszybszym zmywaczem z szamponow przeciwlupiezowych jest szampon catzy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
siulka
Wydaje mi siê ¿e ka¿dy olej - w ka¿dym razie na mnie tak dzia³a: olek kokosowy (sklep ze zdrow± ¿ywno¶ci±), Vatika (helfy), mo¿esz te¿ wypróbowaæ oliwkê z oliwek, olejek rycynowy.
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbujê ten szampon Catzy, chocia¿ czyta³am gdzie¶, ¿e najlepiej jaki¶ z ketokonazolem jak Nizoral, albo z kwasem salicylowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
ja mowie ze swoich doswiadczen, catzy kupowalam wlasnie w aptece (chyba DOZ), ale co podziala na Ciebie nie wiem, na mnie nizoral dzialal za wolno i przesuszal wlosy
co do oleju masz osobny watek na wizazu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.