Olejek rycynowy do włosów - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-06, 17:42   #1711
karateczka000
Zakorzenienie

Dot.: Olejek rycynowy

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nie. Po prostu ułatwia nakładanie na włosy, bo staje się rzadszy. Efekty są takie same.

ja słyszałam, ze podgrzany jest o tyle lepszy, bo ciepły silniej działa na włos.....ale teraz nie wiem czy to prawda

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 17:56   #1712
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
ja słyszałam, ze podgrzany jest o tyle lepszy, bo ciepły silniej działa na włos.....ale teraz nie wiem czy to prawda
To raczej chodziło o to, że ciepło otwiera łuski włosa, przez co większa liczba składników jest wchłaniana, ale czytałam, że zimny też świetnie działa na włosy Na rzęsy ciepły olejek nie jest potrzebny, ja swoje maziam już od kilku miesięcy zwykłym i efekty są naprawdę bardzo dobre.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-06, 18:04   #1713
tulipanek17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_myszka Pokaż wiadomość
nie mam mikrofalówki
ja podgrzewam stawiając talerzyk na kubku, w którym jest gorąca woda Też robi się rzadszy

tulipanek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 09:34   #1714
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
To raczej chodziło o to, że ciepło otwiera łuski włosa, przez co większa liczba składników jest wchłaniana, ale czytałam, że zimny też świetnie działa na włosy Na rzęsy ciepły olejek nie jest potrzebny, ja swoje maziam już od kilku miesięcy zwykłym i efekty są naprawdę bardzo dobre.
Pierwsze co słyszę aby olejek rycynowy podgrzewać
Ale napewno wypróbuję na zimno i na gorąco Coś na zimno też daje efekty. Będę musiała isć do apteki i zakupić znów buteleczkę, bo jednak moje włosy nie mają dopalacza
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-07, 14:53   #1715
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:

aha właśnie to miałam na myśli

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 17:28   #1716
cochonnetta
Wtajemniczenie

o matko. nałozyłam ten cały olejek na włosy potem umyłam 3 razy włosy. rano sie budzę, a tu strąki . umyłam włosy jeszcze 4 czy 5 razy, a to paskudztwo nadal zostało. oczywiscie spóźniłam sie 2 godziny an uczelnie i do tego wyglądałam jak debil :P.

jeszcze mam pytanie co do nakładania na rzesy i brwi, mozna nakładać codziennie czy wystarczy raz w tygodniu ?
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 17:32   #1717
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
jeszcze mam pytanie co do nakładania na rzesy i brwi, mozna nakładać codziennie czy wystarczy raz w tygodniu ?
Można nakładać codziennie(ja tak robię).

Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 20:49   #1718
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
ja również
Stary 2008-03-10, 21:15   #1719
bruxelka
Przyczajenie

GG do bruxelka

Nałożyłam olejek na włosy i jak narazie nie widzę żadnej zmiany. Może po dłuższym stosowaniu.. za to na rzęsy działa świetnie
bruxelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 21:16   #1720
bruxelka
Przyczajenie

GG do bruxelka

Cytat:
A ja co drugi dzien
bruxelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 06:00   #1721
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
o matko. nałozyłam ten cały olejek na włosy potem umyłam 3 razy włosy. rano sie budzę, a tu strąki . umyłam włosy jeszcze 4 czy 5 razy, a to paskudztwo nadal zostało. oczywiscie spóźniłam sie 2 godziny an uczelnie i do tego wyglądałam jak debil :P.
Miałam kiedyś to samo i teraz nie wiem, czy coś robiłam źle, próbować jeszcze raz...

Teraz pytanie z serii idiotyczne: Co olejek rycynowy ma w sobie takiego, że nawilża te włosy i chyba regeneruje, czy coś? Jakie składniki? Chyba że olejek rycynowy?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 07:33   #1722
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

dzis maszeruje do apteki po po olejek rycynowy czytam ten watek i czytam i dojrzalam do tej decyzji bede stosowac na rzesy i brwi bo mam cos po zimie wyliniale ze tek powiem
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:22   #1723
lilly_rose
Raczkowanie

nosiłam się z zamiarem kupienia olejku rycynowego od dłuższego czasu,ale dopiero wizyta na tym wątku przekonała mnie w 100% do tego pomysłu - bo już wiem jak go używać mam jednak pytanie co do pielęgnacji rzęs...nakładać olejek na noc? czy olejek należy zmywać z rzęs? czy w nie "wsiąknie" ?
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 13:30   #1724
beoneself
Zakorzenienie

Mi niestety olejek oczy podrażnia, na brwi nie narzekam... pozostają mi włosy. Chyba jednak zrobię jeszcze jedno podejście do olejku
Stary 2008-03-11, 13:31   #1725
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilly_rose Pokaż wiadomość
nosiłam się z zamiarem kupienia olejku rycynowego od dłuższego czasu,ale dopiero wizyta na tym wątku przekonała mnie w 100% do tego pomysłu - bo już wiem jak go używać mam jednak pytanie co do pielęgnacji rzęs...nakładać olejek na noc? czy olejek należy zmywać z rzęs? czy w nie "wsiąknie" ?
Na noc, ale można też na dzień, chociaż może trochę przeszkadzać. Jeżeli w ciągu całej nocy nie wsiąknie do końca, to rano normalnie, podczas porannej toalety zmyje się sam

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2008-03-11, 16:16   #1726
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś to samo i teraz nie wiem, czy coś robiłam źle, próbować jeszcze raz...

Teraz pytanie z serii idiotyczne: Co olejek rycynowy ma w sobie takiego, że nawilża te włosy i chyba regeneruje, czy coś? Jakie składniki? Chyba że olejek rycynowy?
własnie, ja tez nie wiem, ale napewno nie zrezygnuje, bo dzisiaj ( 2 dni po) wlosy sa super zregenerowane i miekkie. sliczne loczki mi sie zrobily, a nie takie smetne wysuszone zwisy . mysle, ze teraz spróbuje, albo z odżywka, albo z nafta i moze sie latwiej zmyje

a składniki, chyba olejek sam w sobie jest składnikim, bo on nie zawiera żadnych składników tylko 100 % o. rycynowy
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 16:41   #1727
beoneself
Zakorzenienie

Mnie tak to męczy... co ta rycyna takiego niby robi?
Nawilża, czy co? Tak bym się chciała tego dowiedzieć z biochemicznego punktu widzenia...)
Stary 2008-03-11, 17:37   #1728
Jolie2601
Zakorzenienie

rycyna to głównie (ok.80%) kwas rycynowy oraz niewielkie ilości kwasów olejowego, linolowego i innych. Więcej tych kwsów zawiera olej z kokosa (ok. 44% kwasu laurynowego, ok. 18% kwasu mirystynowego, ok. 11% kwasu palmitynowego, 6% kwasu stearynowego, ok. 7% kwasu olejowego, ok. 2% kwasu linolowego i 12% kwasu alfa-linolenowego) przez co ma lepsze działanie nawilżające. Wydaje mi się, że rycyna słabiej nawilża a bardziej natłuszcza przez co pomaga zatrzymać wodę we włosach (tak mi się wydaje)
Jeszcze więcej kwasu laurynowego ma olej palmowy. Trzeba się nad nim zastanowić
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 17:42   #1729
beoneself
Zakorzenienie

Ooo dziękuję Ci bardzo, Jolie
Właściwie dziękuję po raz kolejny, bo bardzo doceniam Twoją wiedzę (m.in. wątek na temat silikonów który przeczytałam dwukrotnie od deski do deski)...

Zastanowię się poważniej nad tym olejem kokosowym, jak na razie nawet nie wiem gdzie to cudo kupić, ale znając wizaż dowiem się wkrótce wszystkiego
Stary 2008-03-11, 18:07   #1730
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ooo dziękuję Ci bardzo, Jolie
Właściwie dziękuję po raz kolejny, bo bardzo doceniam Twoją wiedzę (m.in. wątek na temat silikonów który przeczytałam dwukrotnie od deski do deski)...

Zastanowię się poważniej nad tym olejem kokosowym, jak na razie nawet nie wiem gdzie to cudo kupić, ale znając wizaż dowiem się wkrótce wszystkiego
Nie ma za co Kokos polecam (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością, zielarskich no i w internecie) powinien być tłoczony na zimno i nie rafinowany. Oczywiście oba oleje można połączyć(kokos+rycyna+ew. inne), dla lepszych rezultatów
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-11, 18:22   #1731
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Nie ma za co Kokos polecam (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością, zielarskich no i w internecie) powinien być tłoczony na zimno i nie rafinowany. Oczywiście oba oleje można połączyć(kokos+rycyna+ew. inne), dla lepszych rezultatów
Witaj SERDECZNIE. Mam pytanie co do tego oleju kokosowego ja mam i nie pachnie http://www.samirashop.pl/?SAMIRA=aae...e6eb623ea9a23
,Ty pisałaś że Twój pachnie kokosem.Napisz gdzie kupiłaś swój i czy może być taki http://www.allegro.pl/item325909889_...arachute_.html
czy lepiej kupić http://thanatos.com.pl/product_info....oducts_id=52Bo już mam mętlik w głowie
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 18:28   #1732
qwertmnbvc
Przyczajenie

To teraz ja mam pytanko. Włosy mam gęste i w miarę grube. Od roku prawie codziennie prostuję włosy i dopiero ok 2 tyg. temu zaczęły się mi rozdwajać końcówki, nie jest tak źle ale troche mi to przeszkadza bo NIGDY wcześniej nie rozdwoiły mi się końcówki. Ja tu czytam że olejek tylko stosować na b. suche włosy a ja nie mam suchych. Mogę stosować na same końcówki? Jak tak to ile trzymać olejek rycynowy na końcówkach?? B. proszę o odpowiedź
qwertmnbvc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 18:55   #1733
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Witaj SERDECZNIE. Mam pytanie co do tego oleju kokosowego ja mam i nie pachnie http://www.samirashop.pl/?SAMIRA=aae...e6eb623ea9a23
,Ty pisałaś że Twój pachnie kokosem.Napisz gdzie kupiłaś swój i czy może być taki http://www.allegro.pl/item325909889_...arachute_.html
czy lepiej kupić http://thanatos.com.pl/product_info....oducts_id=52Bo już mam mętlik w głowie
Ja swój kupiłam w zielarskim. Mój co prawda pachnie, ale nie jest to konieczne. Ważne tylko by był tłoczony na zimno i nie poddawany rafinacji. Mój jest w słoiczku z wiatrakiem na etykiecie- wygląda tak jak u Thanatosa- biały smalczyk. Najlepiej przejdź się po zielarskich, popytaj, obwąchaj (bo zapach piekny). Tego z allegro bym nie brała ponieważ nie wiadomo czy to czysty kokos. Możesz jeszcze się zdecydować na Vatikę- poza kokosem ma także ziółka (nie próbowałam jeszcze, ale się pewnie skuszę)http://www.helfy.pl/vatika-dabur
Cytat:
Napisane przez qwertmnbvc Pokaż wiadomość
To teraz ja mam pytanko. Włosy mam gęste i w miarę grube. Od roku prawie codziennie prostuję włosy i dopiero ok 2 tyg. temu zaczęły się mi rozdwajać końcówki, nie jest tak źle ale troche mi to przeszkadza bo NIGDY wcześniej nie rozdwoiły mi się końcówki. Ja tu czytam że olejek tylko stosować na b. suche włosy a ja nie mam suchych. Mogę stosować na same końcówki? Jak tak to ile trzymać olejek rycynowy na końcówkach?? B. proszę o odpowiedź
Można na same końce (czy to rycynę, czy kokos, czy oliwę) trzymasz ile Ci wygodnie: pół godziny, godzinę, całą noc
BTW: polecam wcierać kokos w końce też po myciu (bardzo mała ilość)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-11, 19:27   #1734
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Ja swój kupiłam w zielarskim. Mój co prawda pachnie, ale nie jest to konieczne. Ważne tylko by był tłoczony na zimno i nie poddawany rafinacji. Mój jest w słoiczku z wiatrakiem na etykiecie- wygląda tak jak u Thanatosa- biały smalczyk. Najlepiej przejdź się po zielarskich, popytaj, obwąchaj (bo zapach piekny). Tego z allegro bym nie brała ponieważ nie wiadomo czy to czysty kokos. Możesz jeszcze się zdecydować na Vatikę- poza kokosem ma także ziółka (nie próbowałam jeszcze, ale się pewnie skuszę)http://www.helfy.pl/vatika-dabur
Dzięki za odpowiedź
Z tego co porównałam ten olej co masz z moim to są wyrabiane w taki sam sposób.
A o sklepach zielarskich i innych tego typu to mogę zapomnieć
Chyba ,że udam się do miasta
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 20:10   #1735
angela__
Rozeznanie

GG do angela__

beoneself mieszkasz na śląsku z tego co widze, tak
ja olej kokosowy kupiłam w silesii , w sklepie ze zdrową żywnością na przeciwko TESCO
angela__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 20:57   #1736
qwertmnbvc
Przyczajenie

Jolie2601 a czy mam nakładać olejek rycynowy ciepły czy nie muszę go podgrzewać?
Stary 2008-03-11, 21:33   #1737
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qwertmnbvc Pokaż wiadomość
Jolie2601 a czy mam nakładać olejek rycynowy ciepły czy nie muszę go podgrzewać?
Jak wolisz. Ciepły na pewno nie bedzie taki tępy w aplikacji. Poza tym uważa się, ze ciepło otwiera łuski włosa przez co składniki lepiej wnikną w głąb jego struktury. Ale w końcu zawsze można przyodziać czapke na głowę i tez będzie cieplej.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-03-11, 21:39   #1738
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela__ Pokaż wiadomość
beoneself mieszkasz na śląsku z tego co widze, tak
ja olej kokosowy kupiłam w silesii , w sklepie ze zdrową żywnością na przeciwko TESCO
O dzięki za wiadomość!
Ile dałaś za niego, jaka pojemność?
Stary 2008-03-11, 21:49   #1739
qwertmnbvc
Przyczajenie

Cytat:
Jak wolisz. Ciepły na pewno nie bedzie taki tępy w aplikacji. Poza tym uważa się, ze ciepło otwiera łuski włosa przez co składniki lepiej wnikną w głąb jego struktury. Ale w końcu zawsze można przyodziać czapke na głowę i tez będzie cieplej.
Wielkie dzięki
Stary 2008-03-11, 22:03   #1740
anetka_m
Zadomowienie

Dziewczyny a jak myślicie, czy wielokrotne podgrzewanie olejku rycynowego, kokosowego czy z jojoby jakoś zmienia ich właściwości? Podgrzewam rycynę i jojobę w mikrofali w oryginalnym opakowaniu i tak się zastanawiam czy to jakoś nie wpływa niekorzystanie na ich dobroczynne właściwości?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości