|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejek rycynowy
Bo ja widzę, że mi znowu rudy zaczął na końcówkach mocniej prześwitywać, i nie wiem czy mogę obwiniać rycynę, czy to się dzieje tak po prostu. Chucham na zimne, bo jakby się okazało, to to jego wina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Ciężko powiedzieć, ale może jednak to efekt samoczynnego wypłukiwania się farby. Tak jak już pisałam- u mnie nic takiego się nie dzieje i uważam, ze nie powinno się dziać.
#1773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Beoneself, ja też nic takiego na swoich farbowanych włosach nie zauważyłam. Co prawda nie zauważyłam też przyciemnienia, a dziewczyny często na to się skarżą .
Do tego seria Ziai dla włosów farbowanych jest właśnie z olejkiem rycynowym - coś w tym musi być ![]()
#1775 |
Zakorzenienie
|
No to skoro tak mówicie... to będę używać dalej i z uwagą obserwować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zadomowienie
|
Wiem, że wiele razy już było, ale jakoś nie mogę znaleźć tego co potrzebuje. otóż....mam długie włosy i chciałabym je wzmocnić odżywką z olejku rycynowego, ale nie mogę znaleźć tego przepisu na wzmocnienie....
jak by któraś była tak miła i mi napisała raz jeszcze..... ![]()
#1777 |
BAN stały
|
....
Edytowane przez Terpsychoraa Czas edycji: 2008-05-09 o 11:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
Ja tam sobie po prostu smaruję włosy olejkiem (mniej więcej od połowy długości) i jest dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1780 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Logicznie rzecz biorąc, obstawiałabym większą skuteczność mieszanki, ze względu na obecność żółtka, które jest bogatym źródłem substancji odżywczych, których sam olejek nie posiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
Witam
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
jestem po trzecim użyciu mieszanki z oleju rycynowego i oliwy z oliwek (dwie czesci oleju na jedna oliwy) i jestem zachwycona efektami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Przyczajenie
|
Dot.: olejek rycynowy
Cześć dziewczyny właśnie zakupiłam dziś buteleczkę i jutro zamierzam zrobić maseczkę z żółtkiem i cytryną, ale doczytałam się, że można go stosować na rzęsy. Możecie mi napisać jak? Jakiś okład? Ile trzymać? Mam dosyć wrażliwe oczy czy to nie zaszkodzi?dzięki za odpowiedź i czekam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zakorzenienie
|
DeathDealer ja nakladam stara szczoteczka do rzes tak jak tusz.Nie podraznia oczu,ale czasem jak przesadze z iloscia to slabo widze tak za mgla.
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc lepiej nakładać go tuż przed położeniem się spać
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
Ja nakładałam szczoteczką odzyskaną ze starego tuszu i patyczkiem higienicznym, faktycznie trzeba uważać z ilością, bo potem mgli, mi oczy łzawiły od tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
Niedawno przeczytałam ze stosowanie olejku rycynowego na skórę głowy przy przetłuszczających sie włosach moze zmniejszyc ich przetłuszczanie. A co wy o tym sądzicie??
![]() Aha i po ilu użyciach widzicie poprawe wyglądzie włosów?? Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-04-09 o 18:57 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edytowania |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Wtajemniczenie
|
maddzia007 mi włosy przetłuszczaja sie tak samo jak i wczesniej,
uzywałam olejku hmm....chyba 7 razy ![]() Poprawę widze niestety tylko przez kilka dni , pozniej wlosy sa takie same... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
Aha ale nie przetłuszczają sie jeszcze jakoś bardziej??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
swietny watek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
maddzia007 nie przetłuszczaja sie bardziej
![]() lusia9090 ja nakładam na mokre, w watku jest chyba wiele razy napisane, ze wtedy lepiej sie rozprowadza.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
wiem przeczytalam caly watek i wiez mi od tej ilosci mozna zglupiec ale dzieki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wizazanki
![]() Moze kilka slow ode mnie... Wczoraj przeczytalam prawie caly watek o olejku rycynowym i postanowilam zabrac sie odrazu do stosowania... Wlosy mam w oplakanym stanie mialam za ramiona ,a teraz musialm sciac tak,ze nie siegaja nawet do ramion,masakra jakas.Zmeczone zabiegami,sianowate zwlaszcza na koncach,farbowaniem,prost owaniem i ...ach szkoda mowic.. .... a wiec... Wczoraj byla maska ( olejek,zołtko i drozdze),uniknelam cytryny bo nie moge sobie pozwolic na jeszcze wieksze wysuszenie wlosow... Wiecie co,REWELACJA... Juz od bardzo dawna nie mialam takich wlosow..Dodam tylko,ze uzylam jeszcze szamponu bez silikonow (calkiem przypadkowo kiedys go kupilam nie majac pojecia o skladach,a teraz zaczynam uwazac,wiecej czytac),ale do rzeczy... Wlosy sie bardzo podniosny u nasady,sa takie"oczyszczone", nie sa przyklapniete.Wlosy mam podatne na krecenie ,wczesniej bylo siano ,a teraz ladnie sie skrecily i to BEZ SUSZENIA SUSZARKA i ukladannia(kiedys nie bylo to mozliwe bo wygladalam dramat).Oczywiscie konce nie sa jedwabne ,ale duzo lepiej wygladaja i jak je dotylam nie sa takie porowate... Wnioski: zabieram sie za moje wlosy ,bede uzywac olejku na rozne sposoby (maski czasem z drozdzami,czasem z nafta),a czasem sam olejek...Poczytam jeszcze o kosmetykach ,popytam i mam nadzieje ,ze do lata bedzie ok... Wielkie dzieki dla Was za te wszystkie informacje ![]() Pozdrowionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
ja własnie siedze z recznikiem i mam nadzieje ze rezultaty bede jak u Ktosi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Przyczajenie
|
dziewczyny naprawde ten olejek u mnie zdziałał cuda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Siedze sobie właśnie przed komputerem a na głowie mam maseczke z jednego żółtka, jednej łyżki olejku rycynowego i jednej łyżki soku z cytryny. Na to założyłam czepek i ręcznik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą maseczką. Mam włosy bardzo cienkie które dodatkowo okropnie się przetłuszczają. A tu maseczka zmyła sie idealnie, wystarczyło tylko jedno nałożenie szamponu. Włosy są miękkie. Wyczuwam tylko delikatne obciążenie ale takie ze prawie tego nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Konto usunięte
|
ja tez miałam dzisiaj - 12h ją trzymałam
![]() P.s: dziewczyny! też macie problem z nakładaniem olejku? ja wlałam na głowe prawie cały pojemnik (+jajko i wit.E,A) i nie mgłam go za nic ładnie rozsmarować. a był podgrzany |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz wiadomo to olejek i nawet podgrzany ma gesta konsystencje ![]() ![]() ![]() ![]() a co do 12 godzin noszenia to jednak moze za dlugo ja mialam 8h i bylo ok wiec moze skroc czas do 8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.