Olejek rycynowy do włosów - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-24, 11:22   #1771
beoneself
Zakorzenienie

Dot.: Olejek rycynowy

Bo ja widzę, że mi znowu rudy zaczął na końcówkach mocniej prześwitywać, i nie wiem czy mogę obwiniać rycynę, czy to się dzieje tak po prostu. Chucham na zimne, bo jakby się okazało, to to jego wina, to odstawię, mimo że mi naprawdę służy.
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:28   #1772
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Bo ja widzę, że mi znowu rudy zaczął na końcówkach mocniej prześwitywać, i nie wiem czy mogę obwiniać rycynę, czy to się dzieje tak po prostu. Chucham na zimne, bo jakby się okazało, to to jego wina, to odstawię, mimo że mi naprawdę służy.
Ciężko powiedzieć, ale może jednak to efekt samoczynnego wypłukiwania się farby. Tak jak już pisałam- u mnie nic takiego się nie dzieje i uważam, ze nie powinno się dziać.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 11:37   #1773
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Plam na pewno nie, ja mam czarne i mi cytryna nie rozjaśnia nic a nic. Takie efekty to raczej na blond włoskach (i to też minimalnie)

Dzięki
Stary 2008-03-24, 14:18   #1774
ksh
Zakorzenienie

Beoneself, ja też nic takiego na swoich farbowanych włosach nie zauważyłam. Co prawda nie zauważyłam też przyciemnienia, a dziewczyny często na to się skarżą .
Do tego seria Ziai dla włosów farbowanych jest właśnie z olejkiem rycynowym - coś w tym musi być
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-24, 14:21   #1775
beoneself
Zakorzenienie

No to skoro tak mówicie... to będę używać dalej i z uwagą obserwować
Stary 2008-03-25, 09:17   #1776
ewadylewska
Zadomowienie

Wiem, że wiele razy już było, ale jakoś nie mogę znaleźć tego co potrzebuje. otóż....mam długie włosy i chciałabym je wzmocnić odżywką z olejku rycynowego, ale nie mogę znaleźć tego przepisu na wzmocnienie....
jak by któraś była tak miła i mi napisała raz jeszcze.....
Stary 2008-03-25, 16:32   #1777
Terpsychoraa
BAN stały

....

Edytowane przez Terpsychoraa
Czas edycji: 2008-05-09 o 11:43
Terpsychoraa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 16:38   #1778
beoneself
Zakorzenienie

Ja tam sobie po prostu smaruję włosy olejkiem (mniej więcej od połowy długości) i jest dobrze Bez babrania się w naftach, żółtkach i innych dziwactwach
Stary 2008-03-25, 17:30   #1779
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terpsychoraa Pokaż wiadomość
jak myślicie lepiej działa olejek rycynowy sam czy w połączeniu z żółtkiem i nafta? a może to bez różnicy? .
Żółtko to źródło aminokwasów więc na pewno więcej da rycyna+ zółtko niż sama rycyna. Nafta zaś może wysuszać
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 17:37   #1780
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Terpsychoraa Pokaż wiadomość
jak myślicie lepiej działa olejek rycynowy sam czy w połączeniu z żółtkiem i nafta? a może to bez różnicy? .
Logicznie rzecz biorąc, obstawiałabym większą skuteczność mieszanki, ze względu na obecność żółtka, które jest bogatym źródłem substancji odżywczych, których sam olejek nie posiada.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 21:26   #1781
keiraa85
Raczkowanie

Witam od jakiegos czasu sledze ten watek regularnie i w koncu skusilam sie na miksture olejku rycynowego i zoltka. No i szczerze mowiac troszke sie zrazilam:/ moje wlosy sa na koncowkach szorstkie a wszystkie rozdwojone koncowki sa wedlug mnie bardziej widoczne:/ to normalne czy jestem przewrazliwiona:/ dodam, ze uzylam jedno zoltko i kilka kropel olejku bo mam dlugie wlosy.
Stary 2008-03-30, 19:25   #1782
lilly_rose
Raczkowanie

jestem po trzecim użyciu mieszanki z oleju rycynowego i oliwy z oliwek (dwie czesci oleju na jedna oliwy) i jestem zachwycona efektami nałożyłam podgrzaną mieszankę na włosy, założyłam na to worek, na to gruby ręcznik i paradowałam z tym ok. 3 h potem dwa razy umyłam włosy i...to wszystko włosy były piękne! nawilżone, miękkie, wcale się nie puszyły - pierwszy raz w życiu nie musiałam myć włosów przez tydzień i cały czas wyglądały świetnie mimo,że nie używałam żadnych (!!!)kosmetyków stylizujących. znalazłam mój idelany kosmetyk do włosów
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 21:48   #1783
antone
Przyczajenie

GG do antone
Dot.: olejek rycynowy

Cześć dziewczyny właśnie zakupiłam dziś buteleczkę i jutro zamierzam zrobić maseczkę z żółtkiem i cytryną, ale doczytałam się, że można go stosować na rzęsy. Możecie mi napisać jak? Jakiś okład? Ile trzymać? Mam dosyć wrażliwe oczy czy to nie zaszkodzi?dzięki za odpowiedź i czekam pozdrawiam wizażanki

Cytat:
Napisane przez maartha Pokaż wiadomość
Ja jestem blondynką i stosuję olejek od jakiegoś miesiąca albo i dłużej i nie przyciemnił mi ich. A czy rosną szybciej? Raczej tak. Byłam miesiąc temu u fryzjera i juz zauważyłam, że włosy sa dłuższe, ale nie powiem Ci o ile, bo nie mierzę
antone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 07:58   #1784
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antone Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny właśnie zakupiłam dziś buteleczkę i jutro zamierzam zrobić maseczkę z żółtkiem i cytryną, ale doczytałam się, że można go stosować na rzęsy. Możecie mi napisać jak? Jakiś okład? Ile trzymać? Mam dosyć wrażliwe oczy czy to nie zaszkodzi?dzięki za odpowiedź i czekam pozdrawiam wizażanki
Było już o tym pisane wielokrotnie, skorzystaj z wyszukiwarki.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:09   #1785
Asia31
Zakorzenienie

DeathDealer ja nakladam stara szczoteczka do rzes tak jak tusz.Nie podraznia oczu,ale czasem jak przesadze z iloscia to slabo widze tak za mgla.

MILEGO DNIA
Asia31 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 21:00   #1786
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia31 Pokaż wiadomość
DeathDealer ja nakladam stara szczoteczka do rzes tak jak tusz.Nie podraznia oczu,ale czasem jak przesadze z iloscia to slabo widze tak za mgla.
mam tak samo
więc lepiej nakładać go tuż przed położeniem się spać
Stary 2008-04-09, 10:10   #1787
DeathDealer
Raczkowanie

Ja nakładałam szczoteczką odzyskaną ze starego tuszu i patyczkiem higienicznym, faktycznie trzeba uważać z ilością, bo potem mgli, mi oczy łzawiły od tego.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:10   #1788
maddzia007
Zakorzenienie

Niedawno przeczytałam ze stosowanie olejku rycynowego na skórę głowy przy przetłuszczających sie włosach moze zmniejszyc ich przetłuszczanie. A co wy o tym sądzicie??

Aha i po ilu użyciach widzicie poprawe wyglądzie włosów??

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-04-09 o 18:57 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edytowania
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 18:01   #1789
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

maddzia007 mi włosy przetłuszczaja sie tak samo jak i wczesniej,
uzywałam olejku hmm....chyba 7 razy
Poprawę widze niestety tylko przez kilka dni , pozniej wlosy sa takie same...
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-09, 18:19   #1790
maddzia007
Zakorzenienie

Aha ale nie przetłuszczają sie jeszcze jakoś bardziej??
Stary 2008-04-09, 20:41   #1791
lusia9090
Raczkowanie

swietny watek wiele sie nauczylam juz kupilam dzisiaj olejek a jutro nakladam na wlosy tylko nie jestem pewna czy na mokre czy na suche ?? -pomozecie ??
lusia9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:58   #1792
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

maddzia007 nie przetłuszczaja sie bardziej, tylko gdy nakładam w piatek na noc, rano myje wlosy, to wieczorem przed impreza musze umyc znowu...nie wiem mzoe mam kiepski szampon do zmywania olejku :P

lusia9090
ja nakładam na mokre, w watku jest chyba wiele razy napisane, ze wtedy lepiej sie rozprowadza..
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 06:07   #1793
lusia9090
Raczkowanie

wiem przeczytalam caly watek i wiez mi od tej ilosci mozna zglupiec ale dzieki za informacje
Stary 2008-04-10, 08:32   #1794
Ktosiaaa
Przyczajenie

Smile Dot.: Olejek rycynowy

Witam wizazanki
Moze kilka slow ode mnie... Wczoraj przeczytalam prawie caly watek o olejku rycynowym i postanowilam zabrac sie odrazu do stosowania...
Wlosy mam w oplakanym stanie mialam za ramiona ,a teraz musialm sciac tak,ze nie siegaja nawet do ramion,masakra jakas.Zmeczone zabiegami,sianowate zwlaszcza na koncach,farbowaniem,prost owaniem i ...ach szkoda mowic..
.... a wiec...
Wczoraj byla maska ( olejek,zołtko i drozdze),uniknelam cytryny bo nie moge sobie pozwolic na jeszcze wieksze wysuszenie wlosow... Wiecie co,REWELACJA... Juz od bardzo dawna nie mialam takich wlosow..Dodam tylko,ze uzylam jeszcze szamponu bez silikonow (calkiem przypadkowo kiedys go kupilam nie majac pojecia o skladach,a teraz zaczynam uwazac,wiecej czytac),ale do rzeczy...
Wlosy sie bardzo podniosny u nasady,sa takie"oczyszczone", nie sa przyklapniete.Wlosy mam podatne na krecenie ,wczesniej bylo siano ,a teraz ladnie sie skrecily i to BEZ SUSZENIA SUSZARKA i ukladannia(kiedys nie bylo to mozliwe bo wygladalam dramat).Oczywiscie konce nie sa jedwabne ,ale duzo lepiej wygladaja i jak je dotylam nie sa takie porowate...
Wnioski:
zabieram sie za moje wlosy ,bede uzywac olejku na rozne sposoby (maski czasem z drozdzami,czasem z nafta),a czasem sam olejek...Poczytam jeszcze o kosmetykach ,popytam i mam nadzieje ,ze do lata bedzie ok...
Wielkie dzieki dla Was za te wszystkie informacje
Pozdrowionka
Ktosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 16:35   #1795
lusia9090
Raczkowanie

ja własnie siedze z recznikiem i mam nadzieje ze rezultaty bede jak u Ktosi dodam ze dzisiaj bylam podciac koncowki i od dzisiaj uzywam olejku mam nadzieje ze odrosna dlugi i zdrowe
Stary 2008-04-12, 09:36   #1796
jola777
Przyczajenie

dziewczyny naprawde ten olejek u mnie zdziałał cudaużywam go dopiero od miesiaca i juz zauwazylam poprawe mam krecone wlosy, które stały sie mocniejsze poprawil sie ich skret i sa takie lsniace polecam wszystkim i życze wytrwalosci w dazeniu do pieknych wloskow
jola777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 20:10   #1797
maddzia007
Zakorzenienie

Siedze sobie właśnie przed komputerem a na głowie mam maseczke z jednego żółtka, jednej łyżki olejku rycynowego i jednej łyżki soku z cytryny. Na to założyłam czepek i ręcznik Planuje trzymać to tak z półtorej godziny zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby zadziałało u mnie tak samo jak u Was

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 18:28   #1798
maddzia007
Zakorzenienie

Powiem wam ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą maseczką. Mam włosy bardzo cienkie które dodatkowo okropnie się przetłuszczają. A tu maseczka zmyła sie idealnie, wystarczyło tylko jedno nałożenie szamponu. Włosy są miękkie. Wyczuwam tylko delikatne obciążenie ale takie ze prawie tego nie widać
Stary 2008-04-13, 19:22   #1799
201804100943
Konto usunięte

ja tez miałam dzisiaj - 12h ją trzymałam i trochę mi się pokleiły :/ nie wiem czy to nie za długo...
P.s: dziewczyny! też macie problem z nakładaniem olejku? ja wlałam na głowe prawie cały pojemnik (+jajko i wit.E,A) i nie mgłam go za nic ładnie rozsmarować. a był podgrzany
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 19:43   #1800
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
ja tez miałam dzisiaj - 12h ją trzymałam i trochę mi się pokleiły :/ nie wiem czy to nie za długo...
P.s: dziewczyny! też macie problem z nakładaniem olejku? ja wlałam na głowe prawie cały pojemnik (+jajko i wit.E,A) i nie mgłam go za nic ładnie rozsmarować. a był podgrzany

wiesz wiadomo to olejek i nawet podgrzany ma gesta konsystencje chyba kazdej z nas sie trudno go naklada poprostu bierz mniejsze ilosc na reke chyba nie ma innej rady

a co do 12 godzin noszenia to jednak moze za dlugo ja mialam 8h i bylo ok wiec moze skroc czas do 8
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości