|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1831 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cze¶æ,
Mam problem i mo¿e Wy wiecie. Mam farbê Goldwella (80R light blonde orange-red) i zero pomys³u jak to zmieszaæ z oxy. Tzn ilo¶ciowo. Ulotka jest tak napisana, ¿e szok (a nie od dzi¶ u¿ywam farb fryzjerskich) tylko info dotycz±ce bezpieczeñstwa i nieporz±danych efektów. I teraz nie wiem czy mieszaæ 1;1 czy 2;1 (tzn 2 oxy 1 farby). Siedzê, my¶lê i nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
Je¶li to balsam Venita, to polecam kolor "s³oneczny blond" jest piêknie rudy, bez czerwieni. Kolor Chna Venity wychodzi ju¿ czerwonawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22819510]Co masz na my¶li mówi±c 'henna"?
Je¶li to balsam Venita, to polecam kolor "s³oneczny blond" jest piêknie rudy, bez czerwieni. Kolor Chna Venity wychodzi ju¿ czerwonawy.[/QUOTE] A jak to sie ma do farbowania farbami chemicznymi? Nie wychodza potem cuda na glowie? Jakies zielone odcienie czy cos podobnego? ![]() Jesli wiesz i moglaby¶ sie podzielic to chêtnie poczytam ![]()
#1834 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() U¿ywa³am balsamów Venity przez kilka lat. Przerobi³am chyba wszyskie kolory. Potem raz farbowa³am chemicznie, potem znowu balsamy, a teraz u¿ywam tylko farb ro¶linnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 846
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22819510]Co masz na my¶li mówi±c 'henna"?
Je¶li to balsam Venita, to polecam kolor "s³oneczny blond" jest piêknie rudy, bez czerwieni. Kolor Chna Venity wychodzi ju¿ czerwonawy.[/QUOTE] Tak, tak to chyba ten balsam Venita. W za³±czniku doda³am zdjêcie opakowania dla upewnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22820073]Balsam Venity to jest de facto chemiczna szamponetka i nie ma wiele wspólnego z naturaln± henn±. Nie ma utleczniacza ani amoniaku, zmywa siê szybko i ca³kowicie. Nie wychodzi nic zielonego. Mo¿na tego u¿ywaæ na farbowane chemicznie w³osy i odwrotnie, z reszt± na farbowane czyst± henn± te¿ mo¿na to po³o¿yæ i nic siê nie stanie
![]() U¿ywa³am balsamów Venity przez kilka lat. Przerobi³am chyba wszyskie kolory. Potem raz farbowa³am chemicznie, potem znowu balsamy, a teraz u¿ywam tylko farb ro¶linnych.[/QUOTE] Jak szybko? Moze sprobuje dla od¶wiezenia koloru po 2 tyg od farby... Oczywiscie jak po³o¿ê farbe na ten szit zwany MATRIX ![]() Cytat:
![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-10-22 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy wlasnie jeszcze nie mialam tego odswiezacza kolorku z vitalitys i chyba sie skusze w najblizszym czasie
![]() ![]() ![]() agusiaki zrobie dla Was wyjatek i zdradze skad mam moj kolor ![]() a wiec kolor z saszetki delii uzyskalam mieszajac okolo 1/3 kontrastu ( nr 400) i 50 ml 7rt + 100 ml wody 6 ![]() ![]() ![]() ![]() prosze docenic, moje kolory i ich uzyskiwanie to na co dzien chroniona tajemnica ![]() jak sie dorobie sprzetu odpowiedniego to wrzuce fotki w koncu ![]() podsumowujac -> kathy dzieki za rady, pomogly sie opanowac w "szale wyrownywania koloru" ![]() ![]() lisi kolorek, nie marchewa mi wyszedl z samego 8rtp ![]() ![]() na stronie "lecher.pl" moze uda sie Wam zamowic??. jak nie moge spytac w mojej hurtowni czy maja sprzedaz wysylkowa ![]() oto co znalazlam na allegro ![]() http://allegro.pl/paleta-kolorow-lec...266721359.html
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ej, no bez jaj ![]() ![]() ![]() Dziêki za przepis dobra kobieto ![]() ![]() Na razie skrêcê chantala, bo mam jeszcze i biore sie za lechera (jak znajdê gdzies w wysylkowej)
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-10-22 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Naturalna farba, sk³adaj±ca siê z henny i ewentualnie innych zió³, ³±czy siê trwale z w³osami (nie obkleja). Przy prawid³owo przeprowadzonym farbowaniu nie zmywa siê ani nawet nie blaknie. Ten balsam natomias mo¿na traktowaæ zupe³nie tak samo jak szamponetkê. Trzyma siê ¶rednio tydzieñ. Czasem trochê krócej, czasem d³u¿ej. Tutaj mówimy o rudym, a ten kolor akurat u mnie trzyma³ siê d³u¿ej ni¿ tydzieñ. Zniszczeñ nie by³o ¿adnych, jak ju¿ mówi³am, u¿ywa³am tych balsamów przez d³ugi czas i nigdy nie zauwa¿y³am zniszczeñ. A zu¿y³am ich naprawdê du¿o. Nie przypominam sobie te¿, ¿eby ktokolwiek kiedy¶ na nie narzeka³. Je¶li chodzi o wybór koloru, to nie ma co sugerowaæ siê nazw± ani zdjêciem z pude³ka. Zauwa¿y³am, ¿e blondy wychodz± rude, rudo¶ci - czerwone, a czerwienie - ró¿owe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Lechera nigdzie nie widzê w sprzeda¿y, wiêc zaopatrzy³am siê dzisiaj w wiêksz± dawkê Vitality'su uff ul¿y³o....maj±c ¶wiadomo¶æ ¿e w ka¿dej chwili mogê sobie waln±æ kolorek...ale tak na seriom to stawiam teraz na pielêgnacjê tak do wiosny i nie zamierzam farbowaæ czê¶ciej ni¿ co 6 tygodni...kupi³am Radical
![]()
#1841 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie kathy, aby¶ wytrzymala w tym postanowieniu ![]()
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1843 |
Rozeznanie
|
wiem co¶ o tym
![]() ![]()
#1844 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Dziewczyny,
Czy jeste¶cie na 100% pewne, ¿e po tym balsamie hennowym z Venity, np. po tygodniu mo¿na na³ó¿yæ normaln± farbê i wyjdzie jak powinno??? Bez jakiego¶ ³aciatego koloru itp.
#1845 |
Zakorzenienie
|
CocoPoznan dobre pytanie, bo jak maj± pó¼nej wyj¶æ cuda na g³owie to wolê nie ryzykowaæ
![]() Posz³am dzisiaj do drogerii z zamiarem kupienia tej "henny", ale nie kupi³am ![]() ![]() A mo¿e skusiæ siê na t± szamponetkê Mariona kolor tycjan albo mied¼? Edytowane przez meeedzik Czas edycji: 2010-10-23 o 13:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1846 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22823917]No to mówimy o tym samym. To tak naprawdê nie jest henna, chocia¿ du¿o osób tak na to mówi
![]() Naturalna farba, sk³adaj±ca siê z henny i ewentualnie innych zió³, ³±czy siê trwale z w³osami (nie obkleja). Przy prawid³owo przeprowadzonym farbowaniu nie zmywa siê ani nawet nie blaknie. Ten balsam natomias mo¿na traktowaæ zupe³nie tak samo jak szamponetkê. Trzyma siê ¶rednio tydzieñ. Czasem trochê krócej, czasem d³u¿ej. Tutaj mówimy o rudym, a ten kolor akurat u mnie trzyma³ siê d³u¿ej ni¿ tydzieñ. Zniszczeñ nie by³o ¿adnych, jak ju¿ mówi³am, u¿ywa³am tych balsamów przez d³ugi czas i nigdy nie zauwa¿y³am zniszczeñ. A zu¿y³am ich naprawdê du¿o. Nie przypominam sobie te¿, ¿eby ktokolwiek kiedy¶ na nie narzeka³. Je¶li chodzi o wybór koloru, to nie ma co sugerowaæ siê nazw± ani zdjêciem z pude³ka. Zauwa¿y³am, ¿e blondy wychodz± rude, rudo¶ci - czerwone, a czerwienie - ró¿owe ![]() ![]() Lisbeth - czy kiedy¶ robi³a¶ normaln± farbê po Venicie? Nie by³o dziwnej reakcji - np dziwny, nierówny kolor, mniejsza trwa³o¶æ itp?
#1847 |
Konto usuniête
|
meeedzik, s³oneczny blond wed³ug palety kolorów venity nie zalicza siê do rudo¶ci tylko do blondów w³a¶nie. On nie wyjdzie czerwony tylko rudy. Tutaj http://venita.com.pl/index_main_pol.htm wymienione s± wszystkie kolory.
CocoPoznan, po latach u¿ywania Venity farbowa³am raz farb± bez amoniaku. Kolor wyszed³ równo, bez niespodzianek i trzyma³ siê normalnie. Znam te¿ osoby, które farbowa³y normaln± farb± po venicie i wszystko by³o ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22837783]meeedzik, s³oneczny blond wed³ug palety kolorów venity nie zalicza siê do rudo¶ci tylko do blondów w³a¶nie. On nie wyjdzie czerwony tylko rudy. Tutaj http://venita.com.pl/index_main_pol.htm wymienione s± wszystkie kolory.
CocoPoznan, po latach u¿ywania Venity farbowa³am raz farb± bez amoniaku. Kolor wyszed³ równo, bez niespodzianek i trzyma³ siê normalnie. Znam te¿ osoby, które farbowa³y normaln± farb± po venicie i wszystko by³o ok.[/QUOTE] 2 tygodnie po Venicie farbowa³am farb± chemiczn± - nic siê nie sta³o i nie by³o zielonych w³osów - Venita trzyma sie na moich w³osach dok³adnie tyle co szamponetka Delia, tylko po Venicie w³osy s± w gorszej kondycji - sztywne i nie chc± siê krêciæ.
#1849 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 27 236
|
U¿ywa³a która¶ z was farb Allwaves?? Przeszuka³am w±tek i nie widze ¿adnej wzmianki
![]() Podobno rudy pasuje ka¿demu tylko trzeba dobrze dobraæ odcieñ, od 2 tygodni przeszukuje fora, ogl±dam zdjêcia, szukam farb no i nijak nie wiem jaki odcien móg³by mi pasowaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Rozeznanie
|
Je¶li masz ch³odny typ urody to "rudy" powinien te¿ byæ ch³odny, czyli bardziej z odcieniem czerwonym ni¿ pomarañczowym. I odwrotnie.
#1852 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 242
|
jak' z³apaæ' taki rudy z w³osów prawie czarnych ?
![]() |
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to jest wogóle dziwnie bo w kazdych wlosach widac u mnie roznice. Policzki mam lekko zaró¿owione, a cere bardzo jasn±, przy czym szyje i reszte cia³a ju¿ ¿ó³taw± i odrobine ciemniejsz±. Wiêc ciezko mi nawet stwierdziæ jakim jestem typem bo przez te policzki teoretycznie ch³odnym, ale znowu cale zycie myslalam ze jestem ciep³ym bo wszelkie ciep³e br±zy mi pasowa³y ![]() I tak siedze od tygodnia i nie moge niczego wymyslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
[QUOTE=czekoladowoo;228391 46]U¿ywa³a która¶ z was farb Allwaves?? Przeszuka³am w±tek i nie widze ¿adnej wzmianki
![]() ja uzywalam, nawet mieszalam i tworzylam nowe kolory ![]() ![]() ![]() kathy jak zamierzasz wytrzymac tyle bez farby, ja bym chyba padla ![]() ![]() Lisbeth czy na prostych wlosach ten balsam venity nie sprawi, ze beda jeszcze ciezsze??
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=julianna-p;22849243]
Cytat:
![]() ![]() ![]() A masz moze gdzie¶ zdjêcia jak wygl±da³ u twojej siostry ten kolor?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Konto usuniête
|
U mnie tak nie by³o. Nawet zauwa¿y³am, ¿e pofarbowane Venit± w³osy mogê jako¶ u³o¿yæ, a normalnie nie mogê nic z nimi zrobiæ. Np. kok zrobiony do spania powodowa³ loki utrzymuj±ce siê d³u¿ej ni¿ 10 minut. Po jednym myciu mo¿liwo¶æ uk³adania znika³a i znowu mia³am ca³kowicie proste i niepodatne na cokolwiek w³osy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bierzesz co¶ pomarañczowego np. szalik, koszulkê itp i zak³adasz to na w³osy, wokó³ twarzy. Je¶li twarz wygl±da ³adnie, to w rudych z pomarañczowym/miedzianym odcieniem bêdzie Ci te¿ ³adnie. Tylko pamiêtaj, ¿e ten pomarañcz to nie mo¿e byæ ¿arówa typu "roboty drogowe" tylko taki pomarañczowy jak wystêpuje w naturze np. jesiennych li¶ci czy owocu pomarañczy. I ogl±dasz to w ¶wietle dziennym.
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Jutro wybieram siê do drogerii i chyba kupie t± "hennê", bo ju¿ nie mogê patrzeæ na te moje w³osy. Zastanawia³am siê nad kolorem ognisty oran¿ blondem wolê nie ryzykowaæ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide w takim razie szukaæ czego¶ pomarañczowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.