|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1891 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Zafarbowa³am siê na ten ciemny kolor, podjê³am ryzyko, ale u¿y³am garnier color&shine miedziana czerwieñ. to taki br±z z czerwon± po¶wiatk±.
teraz natomiast mam ¶wira na taki ceglany kolor ![]() poka¿ê wam jaki, mo¿e kole¿anki specjalistki od mieszania kolorów wypowiedz± siê bo wiedz± jak uzyskaæ co¶ takiego. wrzucê film, bo robi³am print screeny, ale nie widaæ tego tak dobrze. pani o któr± mi chodzi zaczyna siê oko³o 1 minuty filmu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=sDEXN1c_fKw
#1892 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 738
|
Oj, uwielbiam rudosci w typie Ch. Hendricks
![]() ![]() ![]() 1. henna, chyba odcien chna eld, bez makijazu 2. henna, odcien tycjan, lekki makijaz 3. naturalny kolor, opalenizna i makijaz (niestety nie mieszkam juz w Polsce i nie udaje mi sie byc tak blada jak kiedys, na tym zdjeciu dodatkowo puder mnie przyciemnil)
#1893 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- [QUOTE=czekoladowoo;228787 67].... tak samo chodzi³am we fioletach, turkusie, w ciemnym niebieskim, ró¿owym, a czerwonym nawet i pasowa³o ...QUOTE] Te kolory nie s± wykluczone. Zale¿y od odcienia - poogl±dajcie palet powy¿ej.
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 27 236
|
[QUOTE=CocoPoznan;22880160]Super kolor. Tak mniej wiêcej 7.44 wygl±da.
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 846
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 737
|
Cytat:
zawsze i jedna szaponetke i jeden szapon a trzymam godzine ![]() jutro robie farba tej firmy raz sie zyje ![]()
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja natomiast super efekt otrzymuje stosuj±c: 2 razy po 20 minut. Po³owê saszetki aplikujê na w³osy odczekujê 20 min i nak³adam 2 po³owê - efekt intensywniejszy ![]()
![]() |
#1898 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
cze¶æ kobietki
![]() ostatnio dosyæ czêsto my¶lê nad zmian± koloru na rudy, jednak¿e strasznie siê obawiam! przeczyta³am ju¿ multum postów na temat farb, na ka¿dym jest co innego. jestem zdezorientowana, ale bardzo zale¿y mi na dobrym kolorze. mój obecny kolor to dosyæ ciemny br±z. czy która¶ z Was farbowa³a siê ju¿ na rudo z takiego koloru? odpowiadaæ szybko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Jak mówicie drogeryjne farby to niespodzianka niemal gwarantowana.. Mam pytanie: Która z farb garniera, ewentualnie wellaton wyczaruje mi ognisty rudy, ale nie jaskraw± marchew? Co¶ jakby rudy odpowiednik ciemnego blondu, ale aktualnie mam wyp³owia³e w³osy, co¶ jak z³oty blond-ciemny blond bo maj± tendencjê do ja¶nienia
![]() Podoba mi siê kolor z opakowania tej farby: http://www.dpj.pl/fotki/g1295d.jpg ale nigdy nie by³am zwolenniczk± palette, choæ z tej serii br±zu kiedy¶ jednorazowo u¿y³am i by³o okej. Zdaje siê jednak ¿e regularne torturowanie farbami tej serii mo¿e wyniszczyæ mi w³osy, czy nie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.supermarktcheck.de/produc...ence-creme-743
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-26 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Przyczajenie
|
na opakowaniu prezentuje siê nie¼le, a wiesz mo¿e czy trwa³a jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Na ogó³ nie polecam farb drogeryjnych!!
Przejrzyj w±tek my¶lê ¿e dziewczyny ju¿ testowa³y ten kolor. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- o...tu zerknij, ost 1629 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post22568679
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Dziewczyny, mo¿e wiecie czy mo¿na dodawaæ mix czy te¿ toner do od¿ywki do w³osów ¿eby o¿ywiæ kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie zorbilam sobie probke farby na pasemku i powiem ze nawet nawet ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
wiec wiesz zeby nie bylo na mnie ![]() ![]()
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
A czy ktoras z Was powie mi jaki to kolor rubin? Ciep³y czy ch³odny?
To taka czerwien bardziej? Mo¿e ma ktoras z Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
agatau88 rubin to kolor typowo zimny
majreg dodanie tonera ani mixtona nie da nic wiecej nad efekt saszetki a szybciej zniknie kathy jak spodnica?? kupilas?? bo opisalas jakis cudowny model ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
agniuszka87 tak w³a¶nie zrobiê
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
Znalaz³am fotki po Venicie (w proszku) rolor Rubin w³a¶nie. W ka¿dym o¶wietleniu wygl±da³o to inaczej. Chyba pierwsze najlepiej oddaje odcieñ. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2010-10-26 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Czyli ch³odny kolor. Dziekuje Wam za pomoc
![]() Tak sie dopytuje bo szukam kolorku dla siebie co jest trudne bo mam rumian± cerê. Ale nic na si³ê-zalezy mi na rudym albo czerwonym, ale jak sie nie da to trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
Dobre i to. Mi po tygodniu znika nawet rudo¶æ z farby. Najwy¿ej co tydzieñ dolejê tonera do od¿ywki. Byle tylko co¶ by³o widaæ i w³osy siê nie niszczy³y. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Przyczajenie
|
witam
![]() od paru dni przegl±dam zdjêcia w internecie i czytam fora na temat rudych w³osów...ZAKOCHA£AM SIÊ !!! i chce, chce bardzo, ale potrzebuje porady w jaki sposób najpewniej i najbezpieczniej bêdzie wykonaæ ten zabieg ![]() osobi¶cie posiadam d³ugie - do ³opatek - w³osy ciemny br±z ( farbowane od 1,5 roku srednio co 2 miesi±ce) z ja¶niejszymi odrostami ;] (nieudana samodzielna próba przej¶cia na ja¶niejszy kolor ;p), sporo czyta³am o rudej hennie, ale nie ukrywam, ¿e trochê siê bojê, ¿e nie do¶æ ¿e kolor nie chwyci tak mocno rudy jakbym chcia³a, to jeszcze bêdê mia³a têczê na g³owie... ![]() do tego kolejnym problemem jest dobranie odcienia rudo¶ci (domy¶lam siê ¿e to wchodzi w grê tylko przy farbie), mam niebieskie oczy, naturalnie w³osy ciemny blond ( taki mysi troche ![]() Poradzicie co¶ ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...jutro mo¿e uda mi siê wyrwac na zakupy ![]() ![]()
![]() |
#1915 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
kathy - ja tez czekam na zdjêcie tej kiecki, bo te¿ nosze siê z zamiarem kupna spódniczki
![]()
#1916 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
uwa¿acie, ¿e farba garnier 100% kolor bêdzie dobra na ciemny br±z?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
o matko czy kazda nowa dziewczyna musi zadawac podobne pytania ![]() ![]() , ale poniewaz grzecznie sie pytasz to -> absolutnie nie nie chwyci Twoich wlosow ta farba. czytajac dalej ten watek dowiesz sie tez, ze raczej polecamy farby profesjonalne ![]() jednak wiem, ze nowe na tym watku Wizazanki z reguly chca tym farbujacym dluzej udowodnic, ze" jednak sie uda z farba sklepowa" to sugeruje bys byla sprytniejsza i poczytala dokladnie o profeskach - wtedy chetnie doradze, ktora mozesz cos uzyskac ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
"Farbnê³am" sobie dzisiaj w³osy chantalem (mieszanka jasny tycjan i bardzo jasny tycjan, troche mixtonu) wysz³o ³adnie równo, absolutnie zero czerwieni, tylko mied¼
![]() ![]() ![]() troszkê wiêcej w³osów mi wypad³o podczas farbowania ni¿ zwykle, ale to dla mnie nie problem, bo mam ich wrêcz za du¿o ![]() ![]() Poza tym w³osy miêkkie, b³yszcz±ce ![]() Jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
ta farba nie rozja¶ni
#1920 |
Rozeznanie
|
No to tak moje drogie
![]() farbowa³am w³osy Farb± Marion Mied¼ i sk³adam relacje ![]() Farba zaskoczy³a mnie pozytywnie juz w trakcie nak³adanie, gdyz pieni sie jak szampon co ulatwilo mi jej nalozenie, nie smierdzi jak inne drogeryjne farby jakie wczesniej stosowalam (palette, garnier), kolor wyszedl mi identyczny jak szampon tejze firmy w tym samym odcieniu Je¶li chodzi o kondycje wlosa, jak na razie nie mam sie co wypowiadac bo wlosy mam jeszcze mokre ![]() Ale nie powypadaly mi w trkacie plukania, wiec nie ma zle ![]() Oby tylko trzymala sie dosc dlugo i nie wyplowiala szybko ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.