|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
BAN stały
|
Dot.: olejek ryzynowy a odbudowa i porost wlosow!!!!!!!
Ja kupiłam sobie wczoraj w aptece naftę z rycyną i olejek rycynowy do rzęs
Już nie mogę się doczekać efektów![]()
|
|
|
|
#1892 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam jeszcze tylko takie pytanie...mam wlosy puszace sie..nosze loczki czy po olejku rycynowym badz po nafcie wlosy naprawde staja sie bardziej puszyste? zalezalo by mi na tym zeby nie;/
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
A propo rzęs, olejek działa. Ja stosowałam jakiś czas temu co wieczór. Nakładałam czysta szczoteczka, rano zmywałam, oczka były trochę podrażnione, ale po kilku minutach dochodziły do siebie
![]() Na włosy nakładam maseczkę z olejku rycynowego, miodu, żółtka i cytryny. Jak myślicie, lepiej taką maseczkę stosować na mokre czy suche włosy? Teraz stosuję na mokre, ale nie wiem czy na suche nie byłoby lepiej. Aha maseczkę z olejkiem podgrzewam w ten sposób: nalewam wrzątku do szklanki, maseczkę robię na spodku od filiżanki. Spodek kładę na kilka minut na szklankę z wrzątkiem i gotowe. |
|
|
|
#1895 |
|
BAN stały
|
A co dokładnie robi z rzęsami????
|
|
|
|
#1896 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Wzmacnia, odżywia, nawilża, sprawia, że przestają wypadać, delikatnie przyciemnia (bynajmniej moje).
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Od dziś zaczynam naprawde porządną regeneracje moich włosków
Planuje co środe nakładać na włosy maseczke z olejku rycynowego, nafty, żółtka, soku z cytryny i oliwy z oliwek ( nakładane wieczorem na mokre włoski na 1-2 godzinki) i co sobote wieczorem WAX (na godzinke). Myślicie ze to mi pomoze zregenerować włoski?? Są one bardzo zniszczone, cienkie i rzadkie i nie chce ich tez za bardzo obciążyc wiec jak myslicie, to nie za dużo??
|
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam prośbę ! Mogłybyście mi powiedzieć jak to jest z tym dolewaniem olejku do szamponu? Dolewa sie kilka kropel do całej butelki czy jak nalewany szampon na rękę to wtedy te kilka kropel i myjemy ?
Pozdrawiam
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam tak ze na ręke najpierw nalewałam szampon i do tego tak pare kropelek olejku
|
|
|
|
#1901 |
|
Rozeznanie
|
Aha, a tak mniej wiecej ile tych kropelek
? Tak z 4-5 ?
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy jak gęste masz włosy i ile szamponu nakładasz na włosy ale 4-5 kropelek spokojnie wystarczy
|
|
|
|
#1903 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja od około czterech dni stosuję też olejek rycynowy na rzęsy. I powiem Wam, że dzisiaj zauważyłam już efekty
![]() Jak myślicie kobitki, nie przesadzam z częstotliwością nakładania olejku? A jeżeli przesadzam to czy dobrze by było gdybym np. jeszcze 10 dni stosowała o.r. tak jak teraz a potem zrobiła kilka dni przerwy?
|
#1904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I w ogóle ja nakładam go palcem zawsze tak, że nie tylko smaruję rzęsy, ale przy okazji na powiecie też coś zostaje. Mam problem z bardzo suchą skórą wokół oczu i rano po olejku są wypoczęte, nawilżone. Dziwne to jest, bo na wiele kosmetyków mam uczulenie, powodują swędzenie, opuchnięcie powiem, a olejek nie podrażnia nic a nic, a wręcz przeciwnie .
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
a jak nalozyc ten olejek na rzesy??? i splukac go czy cos
![]() wiem moze glupie pytanie ale nie zabardzo wiem
|
|
#1906 |
|
Raczkowanie
|
Ja nakładałam czystą szczoteczką z tuszu do rzęs, ewentualnie palcem... Ale już tego nie robię, bo olejek rycynowy podrażniał mi oczy
dlatego zainwestowałam w odżywkę i nie narzekam... Kusi mnie, by wrócić do rycyny, mogłabym chwilę stosować, a potem, jak pojawi się obrzęk, przestać, ale nie wiem, czy to jest tego warte...Co do włosów, nie próbowałam, ale też mnie kusi, by dodać parę kropelek do szamponu przy myciu, boję się jednak, że nie po czymś takim moje włosy będą jeszcze bardziej tłuste niż przed myciem Ale jak już się odważę, to zdam relację
|
#1907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od czasu do czasu kilka kropel dodaje do odżywki do spłukiwania i po myciu są ładne, tylko muszę na drugi dzień umyć, bo już są niezbyt ładne, obciążone. |
|
|
|
|
#1908 | |||
|
Zadomowienie
|
Ponowię moje pytanie: Na włosy nakładam maseczkę z olejku rycynowego, miodu, żółtka i cytryny. Jak myślicie, lepiej taką maseczkę stosować na mokre czy suche włosy? Teraz stosuję na mokre, ale nie wiem czy na suche nie byłoby lepiej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez używałam na dzień i na noc, nie powinno zaszkodzić.Ja nadkładałam czystą szczoteczką do rzes a rano zmywałam wodą albo żelem oczyszczającym. |
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1910 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak w ogóle to ciekawe dlaczego olejek rycynowy przyciemnil mi rzęsy a włosów na głowie nie. Ale to dobrze akurat
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uważam i stosuję na mokre, ale moja maseczka jest troszkę inna.. Dużo osób robi na mokre, więc myśle, że to nie szkodzi ![]() Ja nie mam zamiaru wcierać w moje suche jak pieprz kudły kleistej maseczki, bo pewnie zle się rozprowadza..![]() Niech będzie jak jestPozdrawiam |
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
właśnie paraduje z olejkiem na głowie
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze to nie dużo
Ja mam cienkie włosy do ramion i jednorazowo zużywam teraz 3/4 małej buteleczki (czyli ok.20g)
|
|
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.A co do WAX'u to jestem z niego bardzo niezadowolona . Kiedys mi służył ale ostatnio wręcz wysuszył moje włosy i doprawił to łupieżem ![]() Cytat:
. Po mocno nieudanej przygodzie z WAX'em wróciłam do olejku i muszę przyznać, że dawno nie miałam tak miłych włosów (mimo pasemek i resztek farby na końcach). Używam jednej łyżeczko na bardzo gęste włosy do ramion, zmywam to bezproblemowo za pierwszym myciem szamponem z czarną rzepą. |
||
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż jest mile rozczarowana A co do ilości olejku to ja na prawde nie rozumiem jak wy możecie nakładać tak małą ilość nakładam większe pół buteleczki i nadal mam wrażenie ze nie pokryłam jeszcze całych włosów
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Konto usunięte
|
Może spróbuj rozczesać włosy szczotką? Ja nakładam tylko na skórę głowy a potem rozczesuję robiąc przy okazji masaż (mam specjalną plastikową szczotkę tylko do nakładania maseczek, na codzien używam szczotki z włosia).
|
|
|
|
#1918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
ja nakladam duza ilosc olejku i nie mam problemow z zmyciem choc co prawda myje dwa razy
ostatnio sprobowalam nalozyc ojejek a 2 dnni pozniej odrzywke wax (ale nie wiem chyba ta zagraniczna ) i powiem wam ze efekt powalajacy moje koncowki zniszczone i tepe w dotyku staly sie miekkie i lsniace moze nie tak do konca jak bym chciala ale po 1 razie takiej "mieszanki" to i tak swietny efekt staly sie nawilzone i gladkie czego dawno nie czulam pozdrawiam i polecam
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam jakis większych problemów ze zmyciem
myje 2 razy tak jak zawsze , czasem trzeci tak ale to juz tylko tak dla pewności a włoski są faktycznie w o niebo lepszej kondycji i teraz właśnie myje włosy codziennie wiec jednego dni używam zwykłej odżywki, następnego dnia olejku, później odżywki, później WAX i znowu odżywka i tak w kółko mam nadzieje ze to nie przeciąży zbytnio moich cienkich włosków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Już nie mogę się doczekać efektów

dlatego zainwestowałam w odżywkę i nie narzekam... Kusi mnie, by wrócić do rycyny, mogłabym chwilę stosować, a potem, jak pojawi się obrzęk, przestać, ale nie wiem, czy to jest tego warte...
Ale jak już się odważę, to zdam relację