Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-10-27, 18:12   #1921
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Cytat:
Napisane przez agusiaki Poka¿ wiadomo¶æ
kathy - ja tez czekam na zdjêcie tej kiecki, bo te¿ nosze siê z zamiarem kupna spódniczki

...i jeszcze wpad³ mi w oko sweterek, d³ugi rozpinany, d³u¿szy z ty³u - zamiast guzików tak jakby ¿abocik czy falbanka z tego samego materia³u swetrowego, kolorki szary, czarny, bordo i zielony...
Jutro bêd± zakupyi mam nadziejê ¿e mi spódnicy nie wykupili.
A na koronkowe spódnice to chyba jaka¶ moda jest teraz bo ju¿ du¿o widzia³am, do tego fajnie wygl±daj± d³ugie kozaki. Wiecie co jeszcze mi chodzi po g³owie rzêsy doczepiane - mamo!! jak to super wygl±da (takie na sta³e) w³a¶ciwie nie trzeba siê malowaæ mamo ale kosz uf (280)to najtañsze jakie znalaz³am.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:55   #1922
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

Veronic czekamy na fotki

kathy sztuczne rzesy na stale?? marzenie, niby mam swoje dlugie, ale takiego efektu to nie da sie niczym innym uzyskac.
co do dlugich swetrow to mi sie udalo na poczatku pazdziernika upolowac w mango dlugi zielony kardigam, ktory teraz jest moim jesiennym plaszczem
a dlugie kozaki bym musiala kupic, bo wyciagnelam kilka dni temu te z zeszlego sezonu i sie okazalo, ze skorka sie rozwarstwila kocham ccc ( dla jasnosci jak odkladalam je na polke byly cale)

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:25   #1923
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez Veronic Poka¿ wiadomo¶æ
"Farbnê³am" sobie dzisiaj w³osy chantalem (mieszanka jasny tycjan i bardzo jasny tycjan, troche mixtonu) wysz³o ³adnie równo, absolutnie zero czerwieni, tylko mied¼ wysz³o dosyæ ciemno, ale to pewnie dlatego, ¿e k³ad³am na bursztyn castinga. Jak bêdzie lepsze ¶wiat³o to zrobiê zdjêcia i wrzucê fotki
troszkê wiêcej w³osów mi wypad³o podczas farbowania ni¿ zwykle, ale to dla mnie nie problem, bo mam ich wrêcz za du¿o
Poza tym w³osy miêkkie, b³yszcz±ce

Jestem zadowolona
A w jakich proporcjach da³as? Mixtona trzeba dowaliæ zacnie. a poza tym mówi³am, ¿e tycjany wychodz± ciemno

Cytat:
Napisane przez julianna-p Poka¿ wiadomo¶æ
Veronic czekamy na fotki

a dlugie kozaki bym musiala kupic, bo wyciagnelam kilka dni temu te z zeszlego sezonu i sie okazalo, ze skorka sie rozwarstwila kocham ccc ( dla jasnosci jak odkladalam je na polke byly cale)
A masz paragon?? Ja zawsze trzymam wszystkie. W CCC s± 2 lata gwarancji na buty. Z paragonem za³atwisz sobie wymianê na nowe lub zwrot kasy Przetrenowane.

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiecie co jeszcze mi chodzi po g³owie rzêsy doczepiane - mamo!! jak to super wygl±da (takie na sta³e) w³a¶ciwie nie trzeba siê malowaæ mamo ale kosz uf (280)to najtañsze jakie znalaz³am.
Ja mia³am, szwagierka moja robi i robi cudnie
Jednak nie zosta³am z nimi na sta³e. Swoje mam bardzo d³ugie i gêste, a te by³y jeszcze d³u¿sze i dra¿ni³o mnie to, ¿e górne rzêsy mi siê zaczepia³y o dolne w czasie mrugania Wygoda to jest, prawda bo zapominasz o tuszach. Jednak zmywanie makija¿u (powiek z cieni np) to meksyk. Waciki zaczeipa³y siê o rzêsy, potem musia³am to wyd³ubywaæ pêset±. Bleh. No i jak wypadaj± ( a wypadaja naturalnie, tak jak w³asne) to robiê siê brzydkie dziury.

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:32   #1924
ssaarraa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

a ja polecam p³omienn± iskrê z joanny!! farba taniutka a efekty naprawdê super! powiem szczerze ¿e z joanny by³am bardziej zadowolona ni¿ z loreala (farbowa³am siê mango). farba z joanny jest trwa³a- nie spiera siê, w³osy po farbowaniu s± miêkkie i pachn±ce. naprawdê gor±co polecam!
ssaarraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:38   #1925
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

...no w³a¶nie s³ysza³am jak jedna znajoma prawie nerwicy dosta³a jak co rano rzêski liczy³a na poduszce, mo¿e lepiej by³o by zaopatrzyæ siê w kêpki, ale w ka¿dym razie wygl±da to niesamowicie. Ja mam swoje no takie sobie nie za d³ugie i nie za gêste, najlepiej jak je wytuszujê Max factor masterpiece max - z 5 minut jak nad nimi popracujê to te¿ jest fanie, ale codziennie to mi siê nie chce, szczególnie rano.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-27, 20:04   #1926
julianna-p
Wtajemniczenie

agusiaki wlasnie problem w tym, ze nie mam paragonu zginal gdzies po drodze bo wciaz sie przenosze

kathy a probowalas masterpiece i 2000 calorie razem??

w sumie te rzesy faktycznie wygladaja oblednie, ale jakbym miala co rano liczyc rzesy na poduszce bym sie chyba depresji nabawila. ostatnio co rano i tak sprawdzam czy nie wygladam na 100 lat jeszcze tak dodac, ze moglabym miec np dziure w rzesach to bym sie chyba zastrzelila

macie jakies sposoby na mega-jesiennego dola??

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
Stary 2010-10-27, 20:18   #1927
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
agusiaki wlasnie problem w tym, ze nie mam paragonu zginal gdzies po drodze bo wciaz sie przenosze

kathy a probowalas masterpiece i 2000 calorie razem??

w sumie te rzesy faktycznie wygladaja oblednie, ale jakbym miala co rano liczyc rzesy na poduszce bym sie chyba depresji nabawila. ostatnio co rano i tak sprawdzam czy nie wygladam na 100 lat jeszcze tak dodac, ze moglabym miec np dziure w rzesach to bym sie chyba zastrzelila

macie jakies sposoby na mega-jesiennego dola??
Jak mam do³a to idê sobie co¶ kupic i przy okazji na mega czekoladê do picia Wedla z szarlotk± z bit± ¶mietan± i lodami - fundujê sobie co¶ takiego zamiast obiadu i jestem tak zas³odzona ¿e potem zapominam na d³ugo o s³odyczach. Fajnie te¿ jest siê dotleniæ w parku na d³ugim spacerze - dzisiaj dosta³am mega komplement, który podniós³ mnie na duchu!! Basen a potem kieliszek dobrego wina tez polecam. Albo poprostu dobrze siê wyspac!!

Nie próbowa³am jeszcze stosowc 2, master i 2000. Jak je stosujesz, mi bardzo odpowiada szczoteczka Master.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-27 o 20:19

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 20:18   #1928
agusiaki
Rozeznanie

Ja bym siê sama na to nie skusi³a, bo swoje w³asne mam jak malowana lala. Tylko szwagierka mnie strasznie namawia³a twierdz±c, ¿e na moich gêstych i d³ugich bêdzie mega efekt. No i by³, fakt. Zosta³am reklamówk± jej us³ug na fotkach
Sama jednak uzna³am, ¿e d³u¿sze jest wrogiem d³ugiego ..... po namysle to tyczy sie tylko rzês

Mi tylko sen pomaga na depreche jesienn±.

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2010-10-27 o 20:20
Stary 2010-10-27, 20:27   #1929
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Ja bym siê sama na to nie skusi³a, bo swoje w³asne mam jak malowana lala. Tylko szwagierka mnie strasznie namawia³a twierdz±c, ¿e na moich gêstych i d³ugich bêdzie mega efekt. No i by³, fakt. Zosta³am reklamówk± jej us³ug na fotkach
Sama jednak uzna³am, ¿e d³u¿sze jest wrogiem d³ugiego ..... po namysle to tyczy sie tylko rzês

Mi tylko sen pomaga na depreche jesienn±.
w³a¶nie trochê si e bojê jak moje rzêsy wygl±da³y by po miesi±cu? i ile by ich jeszcze zosta³o i czy wytrzyma³a bym 3 godziny podczas nak³adania. Bardzo dawno temu mia³am doczepiane d³ugie warkoczyki - dziewczyna nak³ada³a mi ponad 12 godzin

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-27, 20:38   #1930
agusiaki
Rozeznanie

kathy - rzês naturalnych to nie niszczy. Jednak¿e ³atwo przy demjkija¿u wyrwaæ sobie rzêsê (sztuczn± wraz z w³asn±), co nie zdarza mi siê przy demakija¿u moich naturalnych rzês. chyba chodzi o to, ¿e tamte s± grubsze i sztywniejsze i ³atwiej je poci±gn±æ niechc±cy wacikiem.
Niemniej szok jak ju¿ zdje³am to mia³am niez³y. Mia³am wra¿enie, ¿e mam ³yse oczy

Stary 2010-10-28, 16:18   #1931
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:

kathy szczoteczka od master jest wlasnie swietna bo ma sluszny rozmiar
a co do tego duetu to zaczelam tak stosowac jak w douglasie byla promocja, za 60 zl (chyba) bylo razem master i 2000 calorie. najpierw dawalam 2 warstwy master a potem jedna 2000 i wygladalo to swietnie
tylko musi przeschnac miedzy jedna a druga aplikacja i trzeba uzywac koniecznie zalotki ( ale pewnie z tymi Twoimi pieknymi kreconymi wlosami to i rzesy masz naturalnie podwiniete)

co do rad na depresje -> sen pomogl, na winko i basen sie umowilam - dziekuje no i pomoglo mi jeszcze bawienie sie bizuteria i tworzenie nowych zestawow

aaa ja w ten weekend robie sobie swoja odzywke na rzesy ze skladnikow z mazidel, ostatnio urosly mi po niej

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 17:25   #1932
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

julianna
no to czekam na przepis od¿ywki na porost rzês, ja próbowa³am olej rycynowy ale szybko zaprzesta³am - za t³uste i mi w oko wchodzi³o.

julianna/agusiaki
By³am na zakupach no i niestety spódnicy nie kupi³am, dlatego ¿e ma niestety grub± gumkê w pasie - nie wygl±da to na mnie jako¶ specjalnie, za to kupiona bluzka w stylu arabskim szara (trochê koronek przy szyi), d³uga i do tego sweterek te¿ d³ugi ciemny fiolet, fajnie to wygl±da, jutro lecê jeszcze do sklepu po spodnie, takie ala leginsy, wygl±daj± jak jeansy z kieszeniami, biodrówki ale s± z takiej grubszej bawe³ny - super wygl±daj± do d³ugich kozaków, d³ugich sweterków a przy okazji s± bardzo wygodne. Jednym s³owem zakupy udane

Agusiaki
widzia³am fajne spódnice w Promode

p.s Jak ju¿ pisa³am wcze¶niej smaruje ³epetynê Radicalem - w³osy zrobi³y siê takie niesforne, dlatego ¿e trzeba dobrze preparat wetrzeæ w skórê, wiêc muszê zrobiæ przedzia³ki co jest rezultatem rozpl±tania loczków i Puchu...czy macie inn± szybk± metodê wcierania?

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-28 o 17:28
Stary 2010-10-30, 18:43   #1933
Migotka90
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Dziewczêta jako, ¿e rude ¿ycie towarzyszy Wam ju¿ jaki¶ czas mam pro¶bê... Od jakiegos czasu farbujê siê na rudo, przerobi³am ju¿ chyba wszystkie l'oreale, jednak wci±¿ poszukujê farby, która pomo¿e mi uzyskaæ wymarzony odcieñ. Czy której¶ z Was uda³o siê uzyskaæ taki jak na za³±czonym zdjêciu? Proszê o pomoc i s³odkiego, rudego ¿ycia!
Migotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-30, 19:57   #1934
agniuszka87
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 737

mam juz fotke no to dodam dla zainteresowanych
jak juz wspomina³am wcze¶niej Farba Marion odcieñ Mied¼

agniuszka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-30, 22:06   #1935
CocoPoznan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 648

Cytat:
Napisane przez agniuszka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Piêkny! Która to z Marionów?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 07:49   #1936
agniuszka87
Rozeznanie

Farba czyli ten zielony
ten zolty to szampon

Stary 2010-10-31, 11:22   #1937
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Farba czyli ten zielony
ten zolty to szampon
Jaki by³ twój kolor przed farb± Marion?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-31, 12:58   #1938
agniuszka87
Rozeznanie

Cytat:
Jaki by³ twój kolor przed farb± Marion?
taki sam tylko sp³owia³y
bo wczesniej uzywalam szamponu tej firmy

Stary 2010-10-31, 13:32   #1939
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
taki sam tylko sp³owia³y
bo wczesniej uzywalam szamponu tej firmy
a odrost pewnie blond?

...and I will wear him
As i do thee...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 14:33   #1940
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy uwielbiam takie bluzki, na pewno swietnie wyglada w polaczeniu z Twoimi rudymi wlosami, zreszta jesienny typ urody ma w sobie sporo egzotyki i takie bluzki, dodatki super wygladaja. czekamy zatem na zdjecia
fabre marion ja osobiscie odradzam bo mialam watpliwa przyjemnosc uzywac jej jeszcze jako nastolatka, moje wlosy osobiscie strasznie zniszczyla, a kolor znikl po tygodniu, przy czym odrostow rudych wtedy zupelnie nawet nie tknela (ale to oczywiscie moja opinia jedynie, poza tym mogli ulepszyc sklad)

agniuszka87 kolor bardzo interesujacy, ale jak wyzej mam spore watpliwosci co do tej farby, napiszesz cos o kondycji wlosow bo nie zawuazylam opinii( jesli przeoczylam- sorry)

Migotka90 nie uzywam farb drogeryjnych, ale z profesek podobny kolor uzyskiwalam allvaves. kolor na poziomie 7, rudosc mozna podkrecic jeszcze mixem, a sa tanie i wydajne wiec moze zastap loreale

a ja wlasnie szukam jakiejs fajnej fryzury na jesien i zupelnie nie wiem co wziac, mam mocno pocieniowane wlosy,prawie do lopatek( ale oczywiscie gorna wartswa zniszczona z lekka ciaglym farbowaniem)
jak znajde pomysl to sie podziele, wszelkiem pomysly mile widzianie, bo mimo tysiaca zdjec na dysku nic do mnie nie "przemawia", a wczoraj slicznie obcielam siostre na mega krociutko i teraz mnie korci

przepis na odzywke wyle na priva w przyszlym tygodniu jak bede robic sobie i mamie

Stary 2010-10-31, 14:44   #1941
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 236

Cytat:
Super kolor!

Cytat:

Migotka90 nie uzywam farb drogeryjnych, ale z profesek podobny kolor uzyskiwalam allvaves. kolor na poziomie 7, rudosc mozna podkrecic jeszcze mixem, a sa tanie i wydajne wiec moze zastap loreale

a ja wlasnie szukam jakiejs fajnej fryzury na jesien i zupelnie nie wiem co wziac, mam mocno pocieniowane wlosy,prawie do lopatek( ale oczywiscie gorna wartswa zniszczona z lekka ciaglym farbowaniem)
jak znajde pomysl to sie podziele, wszelkiem pomysly mile widzianie, bo mimo tysiaca zdjec na dysku nic do mnie nie "przemawia", a wczoraj slicznie obcielam siostre na mega krociutko i teraz mnie korci

przepis na odzywke wyle na priva w przyszlym tygodniu jak bede robic sobie i mamie
Kochana powiedz mi którym Allwaves'em robi³a¶ na poziomie 7?? Wspomina³a¶ ¿e robi³a¶ 7.4 siostrze? Jak on mniej wiêcej wychodzi? Ja nadal nie moge sie zdecydowaæ czy 7.4 czy 7.64 do tych moich zielonych ga³ i ró¿owawych policzków Bo w teorii to 7.64 bo czerwieñ wych³adza.

Co do fryzury zale¿y jak bardzo krótkie w³osy chcesz mieæ ;>
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:09   #1942
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Julianna

Ja dos³ownie ju¿ od paru lat borykam siê z tym samym problemem co ty - w³oski podniszczone bardziej w górnej warstwie i dlatego za bardzo wycieniowane. Te¿ my¶lê o zmianie od lat mam to samo, mo¿e podetnê sobie grzywkê z d³ugiej na tak± do brwi?..widzia³am u kogo¶ fajnie to wygl±da.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-31, 15:16   #1943
aparusek
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

witam jestem nowa i mam pytanie jako, ¿e jeste¶cie bardzo do¶wiadczonymi rudzielcami:P ja z natury tez jestem rudzielcem ale moje w³osy prze¿y³y ju¿ tysi±ce farb raczej drogeryjnych, w tym momencie mam sprany kolor ale moim marzeniem jest taki jak na zdjêciu. mo¿e podpowiecie jaka farba da mi taki odcieñ, gdy¿ wszystko co ostatnio testuje wychodzi na czerwono a nie o taki efekt mi chodzi!
aparusek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-31, 16:37   #1944
silje84
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22
GG do silje84

ta Mied¼ firmy Marion w sumie nie wygl±da jak mied¼ wed³ug mnie ;D
ale slicznie wygl±da... podobnie do mojej "plomiennej czerwieni po 3-4myciach(po prostu na blondzie pojasnia³o ³adnie)
i chyba t± farb± pofarbuje nastêpny raz
pytanie tylko czy pod ni± musze rozja¶nic odrosty ciemne najpier czy pokryje ladnie wlosy? ((tzn.czy zawiera rozja¶niacz tez? ; p
Stary 2010-10-31, 17:01   #1945
agniuszka87
Rozeznanie

Cytat:
a odrost pewnie blond?
naturalnie mam cemny blond
a kondycja
w sumie nie zauwazylam aby wlosy byly gorsze niz zawsze
sa blyszczace miekkie
jak dla mnie taki sam efekt jak u fryzjera ale dosc tanszy

Stary 2010-10-31, 18:57   #1946
meeedzik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 846

Cytat:
Ale Ci ³adny kolorek wyszed³ ja w zesz³ym tygodniu farbowa³am t± szamponetk± Mariona kolor mied¼, ale niestety nie jestem z niej zadowolona. Trzyma³am pó³ godziny a kolor mi wyszed³ taki ciemno czerwony, co¶ takiego jak na opakowaniu farby. Dopiero po paru myciach zaczyna robiæ siê rudy, ale w³osy szorowa³am dwa razy dziennie, ¿eby wreszcie siê sp³uka³ a naturalny mam ciemny blond. jednak zostanê przy p³omiennej iskrze Widocznie ka¿demu wychodzi inaczej
meeedzik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-10-31, 21:34   #1947
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
naturalnie mam cemny blond
a kondycja
w sumie nie zauwazylam aby wlosy byly gorsze niz zawsze
sa blyszczace miekkie
jak dla mnie taki sam efekt jak u fryzjera ale dosc tanszy

Bardzo ³adny kolor, te¿ jestem zdania ¿e u fryzjera to stracone pieni±dze, tym bardziej ¿e zawsze dodadz± od siebie 5 groszy...a potem p³acz i zgrzytanie zêbami. Pochwalê siê ¿e ja te¿ dzisiaj walnê³am sobie kolorek- szamponetkê ,,Deliê,, 2 x po 20 minut i kolorek fajniusi ,,Rudzielec,, do tego z d³ugiej grzywki do brody - podciê³am na tak± zakrywaj±c± brwi - tak¿e jest co¶ innego a kobiety potrzebuj± zmian - poza tym wydaje mi siê ¿e ta grzywka dodaje rudawato¶ci mojemu obliczu. I niech ¿aden fryzjer siê lepiej do mnie nie zbli¿atym bardziej ja do niego

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-31, 22:06   #1948
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy gratuluje zmian, i zazdroszcze bo ja dzisiaj chcialam sie skupic na swoich wlosach a przez wczorajsze ciecie dzisiaj znowu musialam farbowac i przycinac innym
no ta gorna wartswa jest najgorsza, niestety ja trik z grzywka do brwi mam prawie ciagle bo chyba lepiej w nij wygladam, fakt podkresla "rudosc"
zwlaszcza jak sie ladnie zetknie z moimi trojkolorowymi oczami. to co teraz mnie kusi to stworzenie nowego stylu bo od lat mam wlasnie za mocno pocieniowana gore, zanim eksperymentowalam z roznymi farbami bylo w miare ok, ale teraz znowu gora jest za krotka w dodatku taka hmm najbardziej marza mi sie loki w stylu lat 40 na wlosach do linii brody , niestety moje wlosy to typowe "druty"- grube jak 4 u innych i calkiem proste

co do farbowania u fryzjerow to ta ich " artystyczna wizja" jest z reguly koszmarna prosisz o cm sciecia - zetnie 30 cm ( moj przyklad), chcesz rudosci z miedzia a ta Cie widzi w kasztanie lub co gorsza jakims zimnym brazie bo ukryje piegi wrrrr -> jak widac nie lubie fryzjerow ( przynajmniej tych u ktorych bylam). najlepszy tekst uslyszalam kiedys od fryzjerki z wrocka ( swoja droga miala piekne rude wlosy robione podobno artego, ale uzywala ich odzywki o nazwie "cherry cytat " ja znajac umiejetnosci fryzjerow w zyciu bym nie dala nikomu dotknac moich wlosow"

czekoladowoo zimny odcien allvaves na poziomie 7 wychodzil naprawde chlodny i pieknie pokdreslal zimna urode mojej siostry. z tymze jej bialej cerze dodawal delikatnosci i wlasnie zdrowego kolorytu. mysle, ze to calkiem przyjazne farby, masz tez mozliwosc manipulacji z kolorem, mozesz dodac czerwonego mixa albo wymieszac kolorek na poczatku np z machoniem
z tymze jezeli naprawde nie masz widocznych pajaczkow itp to moim zdaniem rownie dobrze mozesz sprobowac cieplejszych barw,uwazam ze rozowe policzki sa urocze

agniuszka87 ja po tej farbie mialam biale koncowki, wiec podziwiam, ale najwazniejsze zeby Tobie kolorek sluzyl, w koncu kazdej z nas odpowiada co innego

aparusek mi taki kolor wychodzil po revlonie 7.34

jak krotkie bym chciala?? hmm tak jak wyzej marzy mi sie seksowny styl, ale potrzebowalabym chyba struktury wlosow kathy

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2010-10-31 o 22:23
Stary 2010-10-31, 22:23   #1949
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 236

Cytat:

czekoladowoo zimny odcien allvaves na poziomie 7 wychodzil naprawde chlodny i pieknie pokdreslal zimna urode mojej siostry. z tymze jej bialej cerze dodawal delikatnosci i wlasnie zdrowego kolorytu. mysle, ze to calkiem przyjazne farby, masz tez mozliwosc manipulacji z kolorem, mozesz dodac czerwonego mixa albo wymieszac kolorek na poczatku np z machoniem
z tymze jezeli naprawde nie masz widocznych pajaczkow itp to moim zdaniem rownie dobrze mozesz sprobowac cieplejszych barw,uwazam ze rozowe policzki sa urocze
Dziêkuje za informacje Bede my¶leæ jeszcze, bo o ile te ró¿owe policzki da sie wytrzymac to mam jeszcze problem z przebarwieniami po tr±dziku A i czesto nadal mi cos okresowo wyskakuje... W grudniu koncze kuracje i nie wiem czy nie bede mia³a nawrotu... I to mnie tez martwi.
Wszyscy mi radz± powrót do naturalnego br±zu ale mnie tak ci±gnie do tego rudego

A co do fryzur to mi sie szalenie podobaj± asymetrie Ale mi krótkie w³oski nie pasuja

http://ikf.styl.fm/fryzury-krotkie/fryzura853059.htm - ta jest ca³kiem sympatyczna
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-11-01, 10:08   #1950
agusiaki
Rozeznanie

Agniuszka - kolor piêkny!! Idealnie komponuje siê z Twoimi b³êkitnymi w nieskoñczono¶æ oczami.

Ja po³ozy³am sobie chantala i niestety po tym co zrobi³am sobie matrixem nadal mam ró¿nice pomiêdzy odrostami i grzywk± a d³ugo¶ci± w³osów. I to pomimo zastosowania 6% wody na odrost, a 3% na d³ugo¶æ. Farba nie chce mi chwycic intensywno¶ci± na d³ugo¶ci. Momentami w sztucznym o¶wietleniu mam wra¿enie, ¿e kolor wpada w szaro-bur± zieleñ (sic!). Jestem w¶ciek³a na tego matrixa jak nie wiem. Rzucê sobie chyba color toucha na d³ugo¶c, bo nie zdzier¿ê tej ró¿nicy.... Te¿ mam ostatnio ochotê obci±æ w³osy. Bêde ¿a³owa³a, bo lubiê moje d³ugie w³osy, ale ta ró¿nica w kolorze i podniszczenie d³ugo¶ci mnie dobija.

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2010-11-01 o 10:51
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.