Zapuszczanie włosów - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 20:39   #1921
ston3d
Zadomowienie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
wiec w tym momencie nadal nie zauwazam tego ze wielce wprowadzam w blad i pisze bzdury skoro to wszystko sie pokrywa z moja wypowiedzia ale spoko ja klotliwa nie jestem takze temat zakonczony
Nie pokrywa się, pokrzywa zebrana z pola nie musi NA PEWNO być zdrowsza
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 22:22   #1922
Friese
Zakorzenienie

dziewczyny robiłam 3 podejście do picia drożdży i nie ma opcji

możecie mi polecić tabletki z drożdżami tak? tzn dające takie właściwości nie mogę teraz znaleźć tego, jest już późno a rano chcę kupić w aptece. jeśli mogę prosić o doradzenie
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:56   #1923
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
dzięki nie zapeszam, choc moje włosy naprawde umieją sie odwdzieczac za pielegnacje i przyspieszanie

wszytsko jets do zrobienia choc nie każde włosy tak łądnie reagują..
ale trzymam kciuki

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

--
ale powiem Wam, że to tez kwestia długosci, dłuzsze włosy rosną wolniej niz krótsze.
osobiscie jestem twoja wierna fanka
i nie moge uwierzyc ze znow scielas

ja w kazdym razie pzrerobilam wszystkie polecane ptrzez ciebie metody (lub ich odpowiedniki) - pokrzywa -zero efektu, drozdze - zero efektu, witaminy - zero efektu.
to co mam -czyli jakie 1.5 - 1.8 cm na miesiac i finito.
wiadomo ze dobrze jest pic i pokrzywe i lykac witaminy - ale wszystkie te srodki pozostaja bez wplywu na moj porost.

najlepiej na mnie dziala "nieczesanie", pozwolenie im byc takimi jakimi sa - czyli lokami, uzywanie szamponow i odzywek dla kreconowlosycyh - zero alkoholu, silikonopw, sulfatow w skladzie (mam rozjasniany blond wiec kazda dodatkowy czynnik wysuszajacy niszczy mi koncowki - co moze dac wrazenie ze wlosy nie rosna).

po wszystkich eksperymentach na wlosach(zapuszczac zaczelam pod koniec sierpnia 2009) mam zamiar wyjsc w tym roku z dlugosci"za uszy"

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 07:57   #1924
Camilla
Zakorzenienie

Możesz spróbowac Humavit z drożdżami piwowarskimi. Jak skoncze łykac biotynę w nastepnej kolejności mam własnie te tabletki.

Na mnie herbata pokrzywowa działa, widać to chociażby po wysypie. Jakby faktycznie pokrzywa w herbatach miała gorsze właściwości to mój organizm w ogóle by na nią nie reagował.
Szczerze mówiąc ja bym się bała sama zbierać pokrzywę, właśnie ze względu na zanieczyszczenie itp.

jesteśmy razem

Edytowane przez Camilla
Czas edycji: 2011-06-07 o 08:02
Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 08:06   #1925
laudik
Zakorzenienie

co do pokrzywy to mnie wlasnie spotkalo cos bardzo dziwnegoo - najpierw stopniowo mialam coraz lepsza cere, potem sie nieco popsula az ostatecznie wywalilo mi tak - tak po okolo 3 miesiacach picia, ze nie moge sie od miesiaca pozbierac.
a nastolatka nie jestem juz od bardzoi dawna wiec bylo to -i jest bardzo klopotliwe.

chwilowo musialam, odstawic wszelkie suplementy wplywajace na porost wlosow i skupic sie na doprowadzeniu cery do porzadku.
czekam na przesylke z acai berry

Edytowane przez laudik
Czas edycji: 2011-06-07 o 08:45
Stary 2011-06-07, 09:33   #1926
mysia m
Zakorzenienie

Laudik, a pilnowałas, zeby uzupełniać płyny? Pokrzywa działa odwadniająco, pijac szklanke pokrzywy, należy wypic o jedna szklanke wody wiecej. Wysyp to toksyny, jesli płynów było za mało, skóra nie mogła sie oczyscic.

wierną fanką? dzięki

w sumie nie wiem czmeu sciełam, strasznie załuje ale co tam, do jesieni odrosną juz całkiem całkiem

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-06-07 o 09:35
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 09:35   #1927
laudik
Zakorzenienie

o tym nie wiedzialam
a brzmi sensownie - w siwetle moich przygod

fakt faktem, ze mam problem z pamietaniem o piciu.
pijac pokrzywe myslalam sobie ze chociaz plynow mam pod dostatkiem - no bop ta pokrzywa to juz extra kubek w ciagu dnia.
nie wiedzialam ze dla rownowagi musi byc kolejny kubek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 09:40   #1928
mysia m
Zakorzenienie

musi musi, w tym tkwi tajemnica pieknej cery po pokrzywie

no chyba ze ktos jest ewidentnie na pokrzywe uczulony, ale to wtedy zwykle sie miewa wysypke i kłopoty jelitowe.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

poza tym jak cos jest moczopedne, to szybciutko wysiusiasz samą wodę a toksyny zostaja i czekaja na porzadne wypłukanie. Jesli nie zostana wypłukane, jak proszek z prania, to organizm usiłuje sie ich pozbyc z potem i łojem, wiec zapycha mieszki włosowe i tak powstaja pryszcze.
Stary 2011-06-07, 09:42   #1929
laudik
Zakorzenienie

nie nie, u mnei bylo bardzo okej przez pierwszy okres, dopiero tak po 3 miesiacach zaczelo sie cos psuc i pzred @ w zeszlym miesiacu jak poszlo tak teraz juz jestem pzred nastepna a twazr nadal nie wyleczona do konca.dodatkowo byl lekki wysyp na plecach - czego nie mialam nigdy nigdy, troche na dekoldzie - jakbym miala nie X a 16 lat.
nie wiem, moze znow zrobic podejscie do tej pokrzywy?
pamietajac tym razem o tym nieszczesnym nawadnianiu sie

Stary 2011-06-07, 09:52   #1930
mysia m
Zakorzenienie

spróbowac mozesz, nie powinna zaszkodzic. moze piłas za duze dawki? a zrobiłas miesieczną przerwe po 2 miesiacach picia?
Stary 2011-06-07, 10:03   #1931
laudik
Zakorzenienie

tak.
i wlasnei w tym kolejnym podejsciu dostalam wyrzutu.
zastanawiam sie jednak czy to aby nie wina - rowniez - podkladu - caly byl silikonowy - jak sie potem doczytalam - mimo pieknej nazyw "healthy mix"

co do wplywu pokrzywy na porost -jakos nie zauwazylam zadnych spektakularnych efektow.
moze dlatego, ze wlosy rosna mi dosc szybko i tak i tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 12:57   #1932
Nastja89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Nie lubię gdy ktoś stwierdza coś, co nie jest do końca prawdą. Pokrzywa jaką można dostać w aptece jest oznaczana na ilość soli mineralnych, zanieczyszczeń itp. i musi spełniać pewne wymogi. Taka zerwana pokrzywa może być zdrowsza (w sensie: bogatsza o minerały i witaminy) ale nie musi. Może zawierać mniej związków na których nam zależy, albo więcej ołowiu niż dopuszczają normy. Różnie z tym bywa.

Oczywiście długo i nieodpowiednio przechowywana pokrzywa traci na wartości.
dziękuję za informacje wole uniknąć ołowiu i innych toksycznych pierwiastków bo są mi do szczęścia nie potrzebne Zatem zakupię herbatkę

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Pokrzywa działa odwadniająco, pijac szklanke pokrzywy, należy wypic o jedna szklanke wody wiecej. Wysyp to toksyny, jesli płynów było za mało, skóra nie mogła sie oczyscic.
Przydatna informacja, o której nie wiedziałam A mogłabyś napisać po jak długim stosowaniu widać efekty?? Chodzi mi głównie o szybszy porost włosów

Bóg jest człowiekiem, a człowiek myśli, że jest Bogiem...
Nastja89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 13:16   #1933
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dziś chyba dzień mierzenia?
U mnie jakieś 60 cm czyli cel nr 1 osiągnięty, tera walczę o 65
Ale nie mam ostatnio czasu na babranie z włosami - dziecko, remont, zapylenie, wanna odłączana co rusz - mam wrażenie, że połowę kłaków wyrywam sobie podczas próby rozczesania, że o zdewastowanych końcówkach nie wspomnę.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 14:44   #1934
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
tak.
i wlasnei w tym kolejnym podejsciu dostalam wyrzutu.
zastanawiam sie jednak czy to aby nie wina - rowniez - podkladu - caly byl silikonowy - jak sie potem doczytalam - mimo pieknej nazyw "healthy mix"

co do wplywu pokrzywy na porost -jakos nie zauwazylam zadnych spektakularnych efektow.
moze dlatego, ze wlosy rosna mi dosc szybko i tak i tak
podkłąd mogł byc przyczyną, ale na plecach?..
u mnie z pokrzywa czy bez to roznica paru milimetrów, mnie świetnie robi na cere i zakwasza układ moczowy- jak ktos miewa nawracajace zapalenie pecherza, to doceni pokrzywkę.

z ziołąmi to jest roznie. Na mnie np nie działa skrzyp. I rób co chcesz.
Cytat:
Napisane przez Nastja89 Pokaż wiadomość
dziękuję za informacje wole uniknąć ołowiu i innych toksycznych pierwiastków bo są mi do szczęścia nie potrzebne Zatem zakupię herbatkę

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Przydatna informacja, o której nie wiedziałam A mogłabyś napisać po jak długim stosowaniu widać efekty?? Chodzi mi głównie o szybszy porost włosów
u mnie chyba po 2 miesiacach było widac szybszy przyrost.
Stary 2011-06-07, 20:35   #1935
Amillka
Raczkowanie

Zmierzyłam wczoraj moje włosy i nie wiem czy mierzę je źle, czy one na serio tak rosną. Prawie 3 cm na miesiąc, niemożliwe....?
Ciągle zastanawiam sie nad ścięciem ich - o 5 (tylko końcówki), 15(do środkowej warstwy wyrównać) czy 20 cm (zupełnie wyrównać)
Stary 2011-06-07, 22:40   #1936
laudik
Zakorzenienie

Ja jednak zaopatrzylam sie w kolejne opakowania pokrzywy-dam jej szanse.
I jak wykoncze to co mam plus to nowe to zrobie kolejna przerwe.
Musze w tym podejsciu pamietac zeby kaxdy kubek pokrzywy popijac kubkiem wody

Stary 2011-06-07, 22:47   #1937
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jednak zaopatrzylam sie w kolejne opakowania pokrzywy-dam jej szanse.
I jak wykoncze to co mam plus to nowe to zrobie kolejna przerwe.
Musze w tym podejsciu pamietac zeby kaxdy kubek pokrzywy popijac kubkiem wody
dlaczego popijac kubkiem wody?
ile pijesz dobowo pokrzywy? maks to 6 g tak?
Stary 2011-06-08, 06:16   #1938
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
dlaczego popijac kubkiem wody?
ile pijesz dobowo pokrzywy? maks to 6 g tak?
Pokrzywa jest moczopędna i trzeba uzupełniać płyny w organizmie, żeby się nie odwodnić

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:45   #1939
laudik
Zakorzenienie

pije wcale nie tak duzo, bo albo 2 razy dziennie po torebce albo raz dziennie z dwoch torebek, ktore ewentualnie potem zalewalam po raz drugi.
problem w tym ze wliczalam napar z pokrzywy w bilans dzienny swoich wszystkich plynow.
nie wiedzialam, ze pijac ja trzeba tym bardziej dodatkowo uzupelniac plyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 08:09   #1940
Friese
Zakorzenienie

Pokrzywa

Cytat:
pije wcale nie tak duzo, bo albo 2 razy dziennie po torebce albo raz dziennie z dwoch torebek, ktore ewentualnie potem zalewalam po raz drugi.
problem w tym ze wliczalam napar z pokrzywy w bilans dzienny swoich wszystkich plynow.
nie wiedzialam, ze pijac ja trzeba tym bardziej dodatkowo uzupelniac plyny
aha dotarłaś może do informacji ILE GRAM DOBOWO można zaparzać tej herbaty?
bo słyszałam że 6g to maks, ale szukałam na około 10 stronach, i znalazłam tylko że :

Cytat:
Dawkowanie: 1) dawka dobowa 8-12g surowca lub wg wskazań, przetwory odpowiednio do wskazań producenta. 2) dawka dobowa surowca 4-6g, przetwory odpowiednio do wskazań producenta. Sposób użycia: 1) napary z surowca oraz przetwory; 2) napary z surowca lub inne przetwory galenowe stosowane doustnie.
http://www.zdrowemiasto.pl/i/2/korze....html?strona=2

no i nie rozumiem za bardzo co tu est napisane, czy maks 12 g czy 6 g

i jeszcze:
Cytat:
kosmetyce ma pokrzywa także zastosowanie. Płukanie włosów w herbacie pokrzywowej lub nacieranie skóry głowy tinkturą* pokrzywową, wzmacnia cebulki włosowe i pobudza je do wzrostu. Systematyczne nacieranie tinkturą powoduje puszystość włosów i nadaje im piękny połysk.
http://www.witaminy.org.pl/tag/witamina-k/
wiem że to było ale szukam na forum i znalazło mi rezultaty wyszukiwania ale siępoddałam - PŁUKANIE WŁOSÓW W HERBACIE czyli np wrzucam 6 g torebek na 400 ml wody i tym płuczę?

jak piję np 6 g dziennie, i te 6 g w 200 ml wody - to może być? czy lepiej te 6g w 400 ml wody? czy bez roznicy, a wazne by po prsotu potem popić wodą? czytałam że to musi być GORĄCE jak piję - koniecznie? nie mogę zimnego duszkiem?

Stary 2011-06-08, 08:15   #1941
mysia m
Zakorzenienie

Dot.: Pokrzywa

friese, zaparzasz normalnie- saszetke 2g w kubku wody , czy to bedzie mały kubek 200ml czy 400ml to nie ma znaczenia, jesli tylko parzysz te 5-7minut. Po tym czasie pokrzywa najlepiej nadaje sie tez do picia. Zimna jest pozbawiona czesci substancji, zmienia tez kolor.

I nie popijamy pokrzywy, tylko w ciagu dnia potem pamietamy, by wypic wicej, niz normalnie bysmy wypiły, wiec jak wypijasz 3 pokrzywy, to nalezałoby z pol litra wiecej wody wypic. Woda w organizmie wykorzystywana jest najlepiej, gdy sie ją pije łykami a wiec 3 łyki, pare minut przerwy, znow pare łyków, a nie duszkiem, bo wtedy sie obciąza nerki. Jak wypijesz duszkiem, to tez sie od razu spocisz. Nagła dawka nie jest przyjmowana
Stary 2011-06-08, 08:20   #1942
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
friese, zaparzasz normalnie- saszetke 2g w kubku wody , czy to bedzie mały kubek 200ml czy 400ml to nie ma znaczenia, jesli tylko parzysz te 5-7minut. Po tym czasie pokrzywa najlepiej nadaje sie tez do picia. Zimna jest pozbawiona czesci substancji, zmienia tez kolor.

I nie popijamy pokrzywy, tylko w ciagu dnia potem pamietamy, by wypic wicej, niz normalnie bysmy wypiły, wiec jak wypijasz 3 pokrzywy, to nalezałoby z pol litra wiecej wody wypic. Woda w organizmie wykorzystywana jest najlepiej, gdy sie ją pije łykami a wiec 3 łyki, pare minut przerwy, znow pare łyków, a nie duszkiem, bo wtedy sie obciąza nerki. Jak wypijesz duszkiem, to tez sie od razu spocisz. Nagła dawka nie jest przyjmowana
aha.. czyli mam pić gorącą/przestudzoną..
a mogę w tych 200 ml zaparzyć 4,5 g? albo 6 g?
czy te 2g? bo nie zdrowo tak od razu maks dawki?

no i dobowa dawka to maks 6g czy 12g?
Stary 2011-06-08, 08:25   #1943
laudik
Zakorzenienie

Cytat:

widze ze musze bardziej uwazac na co to pisze, zeby nie byc zrozumiana tak doslownie

Stary 2011-06-08, 08:36   #1944
mysia m
Zakorzenienie

laudik, amen

friese, a po jakiego diabła masz naraz pic az 6g? Taka siekiera wcale nie zadziała lepiej. Pokrzywa działa na zasadzie długotrwałego systematycznego stosowania a nie od razu dawki zabójczej. Wystarcza 2 kubki po 2g dziennie, to i tak dużo, jak sie pije codziennie.
Stary 2011-06-08, 08:43   #1945
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
laudik, amen

friese, a po jakiego diabła masz naraz pic az 6g? Taka siekiera wcale nie zadziała lepiej. Pokrzywa działa na zasadzie długotrwałego systematycznego stosowania a nie od razu dawki zabójczej. Wystarcza 2 kubki po 2g dziennie, to i tak dużo, jak sie pije codziennie.
no bo.. no bo że szybciej zadziała i efektywniej jak będę pić 6g a nie 2g naraz ale ok rozumiem już
dzięki
Stary 2011-06-08, 08:49   #1946
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
laudik, amen

amen po dwakroc .

a nie lepiej jest po prostu postepowac zgodnie z zaleceniem producenta opisanym na opakowaniu?? - na moim stoi, ze polecaja - 1 do 2 razy dziennie - wedle uznania, i ze zaparzac torebke w 200 ml wrzacej wody pzrez 5 minut celem uzyskania pelnego smaku i aromatu

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
no bo.. no bo że szybciej zadziała i efektywniej jak będę pić 6g a nie 2g naraz ale ok rozumiem już
dzięki
przenoszac to na inne dziedziny - wg tego to jakbys zalozyla ze jak sie najesz raz na tydzien na full max to potem do konca tygodnia nie bedziesz juz musiala jesc
albo jakbys sie na maxiora wykapala w bleachu i innych detergentach -raz a porzadnie a potem pzrez miesiac laba

Stary 2011-06-08, 09:17   #1947
Friese
Zakorzenienie

hehe nie no ja codziennie chcialam pic te 6 g.
tzn tak do tej pory piłam od 1,5 tyg. ale lepiej pozno niz wcale sie dowoedziec

u mnie na opakowaniu wlasnie nie bylo napisane w jakich ilosciach maks pic i jak czesto. po prostu napisali ze 1 torebka ma 1,5 g i opis herbaty. wszystko. wiec temu nie wiedzialam
Stary 2011-06-08, 11:38   #1948
mysia m
Zakorzenienie

friese, kupiłas pokrzywę bo spodobała Ci sie na półce? czy raczej poczytałas o niej na wizazu? bo sadze ze to drugie. Wydaje nam się, że zioła są całkowicie bezpieczne, ale to zawsze naturalne leki i jak to z lekami, przesada nie jest wskazana.

Jak masz saszetki po 1,5g to zalewaj mniejsza iloscia wody, zeby miała dobry smak, czyli max 250ml. Zawsze mozesz ja tez parzyc razem ze skrzypem i powstaje skrzypokrzywa.
Ale wiele zalezy od wrazliwosci osobniczej. jak ja piłam 2 kubki dziennie, to po jakims czasie, chyba po miesiacu czy dopiero dwóch, okropnie pekały mi kaciki ust i zaczeła latac powieka nadmiar pokrzywy moze wypłukiwac witaminy z grupy B a w połaczeniu ze skrzypem takze magnez. Pijmy ją wiec najlepiej po posiłakach a nie na pusty brzuch. Podobnie ma sie rzecz własnie z czerwoną herbatą.

laudik, ale jestes paskudna :P
no, ale gdzies mi się przewinęło, ze ktos proponował diete tylko obiadową- najesc sie raz dziennie i juz..
Stary 2011-06-08, 15:17   #1949
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
friese, kupiłas pokrzywę bo spodobała Ci sie na półce? czy raczej poczytałas o niej na wizazu? bo sadze ze to drugie. Wydaje nam się, że zioła są całkowicie bezpieczne, ale to zawsze naturalne leki i jak to z lekami, przesada nie jest wskazana.

Jak masz saszetki po 1,5g to zalewaj mniejsza iloscia wody, zeby miała dobry smak, czyli max 250ml. Zawsze mozesz ja tez parzyc razem ze skrzypem i powstaje skrzypokrzywa.
Ale wiele zalezy od wrazliwosci osobniczej. jak ja piłam 2 kubki dziennie, to po jakims czasie, chyba po miesiacu czy dopiero dwóch, okropnie pekały mi kaciki ust i zaczeła latac powieka nadmiar pokrzywy moze wypłukiwac witaminy z grupy B a w połaczeniu ze skrzypem takze magnez. Pijmy ją wiec najlepiej po posiłakach a nie na pusty brzuch. Podobnie ma sie rzecz własnie z czerwoną herbatą.

laudik, ale jestes paskudna :P
no, ale gdzies mi się przewinęło, ze ktos proponował diete tylko obiadową- najesc sie raz dziennie i juz..
a ja czytałam żeby pić 2 x dziennie
najpierw na PUSTY ZOLADEK.

hmm.

no mi poki co wysypalo twarz pryszczami. i dekolt tez. male. wredne. bolące.

od dzis piję 3g - na 250 ml
2 razy dziennie

mam pytanie - czy którejś z Was włosy zaczęły rosnąc JESZCZE WOLNIEJ jak zaczęłyście o nie bardziej dbać? bo czytałam też takie przypadki.. ze szybciej rosly jak nic sie nie robilo.. no mi ok. 1 cm rosna na miesiac wiec wolalabym zeby sie nie pohamowaly teraz, kiedy musialam je sciac 15 cm i marzę zeby szybko rosly..

pokrzywa i skrzyp?
ale jak to? skrzy tez taka herbata? zaparzac w kubku? i wymieszac i to i to?

skrzyp oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, prawda? wiec skoro biore pigulki to raczej nie moge sobie na to pozwolic. wogole nie wiem jak jest z pokrzywa. w aptece nie umieli mi odpowiedziec. ginekolog tez nie czy pokrzywa oslabia pigulki.
hmm skrzyp to raczej tak..
Stary 2011-06-08, 18:01   #1950
ston3d
Zadomowienie

Cytat:

a ja czytałam żeby pić 2 x dziennie
najpierw na PUSTY ZOLADEK.

hmm.

no mi poki co wysypalo twarz pryszczami. i dekolt tez. male. wredne. bolące.

od dzis piję 3g - na 250 ml
2 razy dziennie

mam pytanie - czy którejś z Was włosy zaczęły rosnąc JESZCZE WOLNIEJ jak zaczęłyście o nie bardziej dbać? bo czytałam też takie przypadki.. ze szybciej rosly jak nic sie nie robilo.. no mi ok. 1 cm rosna na miesiac wiec wolalabym zeby sie nie pohamowaly teraz, kiedy musialam je sciac 15 cm i marzę zeby szybko rosly..

pokrzywa i skrzyp?
ale jak to? skrzy tez taka herbata? zaparzac w kubku? i wymieszac i to i to?

skrzyp oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, prawda? wiec skoro biore pigulki to raczej nie moge sobie na to pozwolic. wogole nie wiem jak jest z pokrzywa. w aptece nie umieli mi odpowiedziec. ginekolog tez nie czy pokrzywa oslabia pigulki.
hmm skrzyp to raczej tak..
Borze, dziewczyno, naucz się korzystać z wyszukiwarki.

Skrzyp i pokrzywa raczej nie osłabiają działania tabletek, przynajmniej nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Skąd ta wiedza?
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości