![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]()
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny robiłam 3 podejście do picia drożdży i nie ma opcji
![]() możecie mi polecić tabletki z drożdżami tak? tzn dające takie właściwości ![]() ![]()
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie moge uwierzyc ze znow scielas ![]() ja w kazdym razie pzrerobilam wszystkie polecane ptrzez ciebie metody (lub ich odpowiedniki) - pokrzywa -zero efektu, drozdze - zero efektu, witaminy - zero efektu. to co mam -czyli jakie 1.5 - 1.8 cm na miesiac i finito. wiadomo ze dobrze jest pic i pokrzywe i lykac witaminy - ale wszystkie te srodki pozostaja bez wplywu na moj porost. najlepiej na mnie dziala "nieczesanie", pozwolenie im byc takimi jakimi sa - czyli lokami, uzywanie szamponow i odzywek dla kreconowlosycyh - zero alkoholu, silikonopw, sulfatow w skladzie (mam rozjasniany blond wiec kazda dodatkowy czynnik wysuszajacy niszczy mi koncowki - co moze dac wrazenie ze wlosy nie rosna). po wszystkich eksperymentach na wlosach(zapuszczac zaczelam pod koniec sierpnia 2009) mam zamiar wyjsc w tym roku z dlugosci"za uszy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Możesz spróbowac Humavit z drożdżami piwowarskimi. Jak skoncze łykac biotynę w nastepnej kolejności mam własnie te tabletki.
Na mnie herbata pokrzywowa działa, widać to chociażby po wysypie. Jakby faktycznie pokrzywa w herbatach miała gorsze właściwości to mój organizm w ogóle by na nią nie reagował. Szczerze mówiąc ja bym się bała sama zbierać pokrzywę, właśnie ze względu na zanieczyszczenie itp. Edytowane przez Camilla Czas edycji: 2011-06-07 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
co do pokrzywy to mnie wlasnie spotkalo cos bardzo dziwnegoo - najpierw stopniowo mialam coraz lepsza cere, potem sie nieco popsula az ostatecznie wywalilo mi tak - tak po okolo 3 miesiacach picia, ze nie moge sie od miesiaca pozbierac.
a nastolatka nie jestem juz od bardzoi dawna wiec bylo to -i jest bardzo klopotliwe. chwilowo musialam, odstawic wszelkie suplementy wplywajace na porost wlosow i skupic sie na doprowadzeniu cery do porzadku. czekam na przesylke z acai berry ![]() Edytowane przez laudik Czas edycji: 2011-06-07 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Laudik, a pilnowałas, zeby uzupełniać płyny? Pokrzywa działa odwadniająco, pijac szklanke pokrzywy, należy wypic o jedna szklanke wody wiecej. Wysyp to toksyny, jesli płynów było za mało, skóra nie mogła sie oczyscic.
wierną fanką? ![]() ![]() ![]() w sumie nie wiem czmeu sciełam, strasznie załuje ![]() ![]()
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-06-07 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
o tym nie wiedzialam
![]() a brzmi sensownie - w siwetle moich przygod ![]() fakt faktem, ze mam problem z pamietaniem o piciu. pijac pokrzywe myslalam sobie ze chociaz plynow mam pod dostatkiem - no bop ta pokrzywa to juz extra kubek w ciagu dnia. nie wiedzialam ze dla rownowagi musi byc kolejny kubek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
musi musi, w tym tkwi tajemnica pieknej cery po pokrzywie
![]() no chyba ze ktos jest ewidentnie na pokrzywe uczulony, ale to wtedy zwykle sie miewa wysypke i kłopoty jelitowe. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- poza tym jak cos jest moczopedne, to szybciutko wysiusiasz samą wodę a toksyny zostaja i czekaja na porzadne wypłukanie. Jesli nie zostana wypłukane, jak proszek z prania, to organizm usiłuje sie ich pozbyc z potem i łojem, wiec zapycha mieszki włosowe i tak powstaja pryszcze.
#1929 |
Zakorzenienie
|
nie nie, u mnei bylo bardzo okej przez pierwszy okres, dopiero tak po 3 miesiacach zaczelo sie cos psuc i pzred @ w zeszlym miesiacu jak poszlo tak teraz juz jestem pzred nastepna a twazr nadal nie wyleczona do konca.dodatkowo byl lekki wysyp na plecach - czego nie mialam nigdy nigdy, troche na dekoldzie - jakbym miala nie X a 16 lat
![]() nie wiem, moze znow zrobic podejscie do tej pokrzywy? ![]() pamietajac tym razem o tym nieszczesnym nawadnianiu sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
spróbowac mozesz, nie powinna zaszkodzic. moze piłas za duze dawki? a zrobiłas miesieczną przerwe po 2 miesiacach picia?
#1931 |
Zakorzenienie
|
tak.
i wlasnei w tym kolejnym podejsciu dostalam wyrzutu. zastanawiam sie jednak czy to aby nie wina - rowniez - podkladu - caly byl silikonowy - jak sie potem doczytalam - mimo pieknej nazyw "healthy mix" ![]() co do wplywu pokrzywy na porost -jakos nie zauwazylam zadnych spektakularnych efektow. moze dlatego, ze wlosy rosna mi dosc szybko i tak i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1933 |
Nindżopesz
|
Dziś chyba dzień mierzenia?
U mnie jakieś 60 cm czyli cel nr 1 osiągnięty, tera walczę o 65 ![]() Ale nie mam ostatnio czasu na babranie z włosami - dziecko, remont, zapylenie, wanna odłączana co rusz - mam wrażenie, że połowę kłaków wyrywam sobie podczas próby rozczesania, że o zdewastowanych końcówkach nie wspomnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie z pokrzywa czy bez to roznica paru milimetrów, mnie świetnie robi na cere i zakwasza układ moczowy- jak ktos miewa nawracajace zapalenie pecherza, to doceni pokrzywkę. z ziołąmi to jest roznie. Na mnie np nie działa skrzyp. I rób co chcesz. Cytat:
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
Zmierzyłam wczoraj moje włosy i nie wiem czy mierzę je źle, czy one na serio tak rosną. Prawie 3 cm na miesiąc, niemożliwe....?
Ciągle zastanawiam sie nad ścięciem ich - o 5 (tylko końcówki), 15(do środkowej warstwy wyrównać) czy 20 cm (zupełnie wyrównać) ![]()
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak zaopatrzylam sie w kolejne opakowania pokrzywy-dam jej szanse
![]() I jak wykoncze to co mam plus to nowe to zrobie kolejna przerwe. Musze w tym podejsciu pamietac zeby kaxdy kubek pokrzywy popijac kubkiem wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile pijesz dobowo pokrzywy? maks to 6 g tak?
![]() |
#1938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
pije wcale nie tak duzo, bo albo 2 razy dziennie po torebce albo raz dziennie z dwoch torebek, ktore ewentualnie potem zalewalam po raz drugi.
problem w tym ze wliczalam napar z pokrzywy w bilans dzienny swoich wszystkich plynow. nie wiedzialam, ze pijac ja trzeba tym bardziej dodatkowo uzupelniac plyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |||
Zakorzenienie
|
Pokrzywa
Cytat:
![]() bo słyszałam że 6g to maks, ale szukałam na około 10 stronach, i znalazłam tylko że : Cytat:
no i nie rozumiem za bardzo co tu est napisane, czy maks 12 g czy 6 g ![]() i jeszcze: Cytat:
wiem że to było ale szukam na forum i znalazło mi rezultaty wyszukiwania ale siępoddałam - PŁUKANIE WŁOSÓW W HERBACIE czyli np wrzucam 6 g torebek na 400 ml wody i tym płuczę? jak piję np 6 g dziennie, i te 6 g w 200 ml wody - to może być? czy lepiej te 6g w 400 ml wody? czy bez roznicy, a wazne by po prsotu potem popić wodą? czytałam że to musi być GORĄCE jak piję - koniecznie? nie mogę zimnego duszkiem? ![]()
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokrzywa
friese, zaparzasz normalnie- saszetke 2g w kubku wody , czy to bedzie mały kubek 200ml czy 400ml to nie ma znaczenia, jesli tylko parzysz te 5-7minut. Po tym czasie pokrzywa najlepiej nadaje sie tez do picia. Zimna jest pozbawiona czesci substancji, zmienia tez kolor.
I nie popijamy pokrzywy, tylko w ciagu dnia potem pamietamy, by wypic wicej, niz normalnie bysmy wypiły, wiec jak wypijasz 3 pokrzywy, to nalezałoby z pol litra wiecej wody wypic. Woda w organizmie wykorzystywana jest najlepiej, gdy sie ją pije łykami a wiec 3 łyki, pare minut przerwy, znow pare łyków, a nie duszkiem, bo wtedy sie obciąza nerki. Jak wypijesz duszkiem, to tez sie od razu spocisz. Nagła dawka nie jest przyjmowana ![]()
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogę w tych 200 ml zaparzyć 4,5 g? albo 6 g? czy te 2g? bo nie zdrowo tak od razu maks dawki? no i dobowa dawka to maks 6g czy 12g?
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze musze bardziej uwazac na co to pisze, zeby nie byc zrozumiana tak doslownie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
laudik, amen
![]() friese, a po jakiego diabła masz naraz pic az 6g? Taka siekiera wcale nie zadziała lepiej. Pokrzywa działa na zasadzie długotrwałego systematycznego stosowania a nie od razu dawki zabójczej. Wystarcza 2 kubki po 2g dziennie, to i tak dużo, jak sie pije codziennie. ![]()
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]()
![]() |
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a nie lepiej jest po prostu postepowac zgodnie z zaleceniem producenta opisanym na opakowaniu?? - na moim stoi, ze polecaja - 1 do 2 razy dziennie - wedle uznania, i ze zaparzac torebke w 200 ml wrzacej wody pzrez 5 minut celem uzyskania pelnego smaku i aromatu ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() albo jakbys sie na maxiora wykapala w bleachu i innych detergentach -raz a porzadnie a potem pzrez miesiac laba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
hehe nie no ja codziennie chcialam pic te 6 g.
tzn tak do tej pory piłam ![]() ![]() u mnie na opakowaniu wlasnie nie bylo napisane w jakich ilosciach maks pic i jak czesto. po prostu napisali ze 1 torebka ma 1,5 g i opis herbaty. wszystko. wiec temu nie wiedzialam ![]()
#1948 |
Zakorzenienie
|
friese, kupiłas pokrzywę bo spodobała Ci sie na półce? czy raczej poczytałas o niej na wizazu?
![]() Jak masz saszetki po 1,5g to zalewaj mniejsza iloscia wody, zeby miała dobry smak, czyli max 250ml. Zawsze mozesz ja tez parzyc razem ze skrzypem i powstaje skrzypokrzywa. Ale wiele zalezy od wrazliwosci osobniczej. jak ja piłam 2 kubki dziennie, to po jakims czasie, chyba po miesiacu czy dopiero dwóch, okropnie pekały mi kaciki ust i zaczeła latac powieka ![]() laudik, ale jestes paskudna :P no, ale gdzies mi się przewinęło, ze ktos proponował diete tylko obiadową- najesc sie raz dziennie i juz..
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw na PUSTY ZOLADEK. hmm. no mi poki co wysypalo twarz pryszczami. i dekolt tez. male. wredne. bolące. od dzis piję 3g - na 250 ml 2 razy dziennie ![]() mam pytanie - czy którejś z Was włosy zaczęły rosnąc JESZCZE WOLNIEJ jak zaczęłyście o nie bardziej dbać? bo czytałam też takie przypadki.. ze szybciej rosly jak nic sie nie robilo.. no mi ok. 1 cm rosna na miesiac wiec wolalabym zeby sie nie pohamowaly teraz, kiedy musialam je sciac 15 cm ![]() pokrzywa i skrzyp? ale jak to? skrzy tez taka herbata? zaparzac w kubku? i wymieszac i to i to? skrzyp oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych, prawda? wiec skoro biore pigulki to raczej nie moge sobie na to pozwolic. wogole nie wiem jak jest z pokrzywa. w aptece nie umieli mi odpowiedziec. ginekolog tez nie ![]() hmm skrzyp to raczej tak..
![]() |
#1950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skrzyp i pokrzywa raczej nie osłabiają działania tabletek, przynajmniej nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Skąd ta wiedza?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.