![]() |
#2041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Ja w zapuszczaniu tkwie i tkwie. 5 lat temu mialam wlosy do biustu, potem juz scianie i zapuszczanie. Jak juz dochodzilam do ramion znowu scinalam. Ja nie wiem co jest
![]()
#2042 |
Zakorzenienie
|
rybiorek, no ciachnęłam- 2,5 miesiaca temu z 40cm do 25cm w najdłuzszym miejscu.. uznałam, ze bedzie mi o niebo wygodniej i ładniej.. niestety po raz kolejny okazało sie, ze wciaz nie jest ani wygodniej a tym bardziej ładniej. Po 2 tygodniach ekstazy zaczełam chlipać w poduszke, ze cos takiego uczyniłam. i zapuszczam juz po raz ostatni. Pochwale sie, ze akceptuje moje fale i od feralnego ciecia nie uzywam praktycznie suszarki
![]() taka jedna dziwnaosoba, za zapuszczanie grzywki brałam sie milion razy, ale na szczescie lepiej mi w grzywce, moze Tobie tez? łatwiej jest zapuszczac włosy na długosc niz razem z grzywką ![]()
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za zapuszczanie i juz wiecej nie scinanie (o rany juz zaczelam rymowac ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, proszę was o opinie. Czy widać jakąś różnice w poroście?
1. Zdjęcie z 03.05 2. Zdjęcie z dnia dzisiejszego, czyli 21.06 ( Wybaczcie "krajobraz" ![]() ![]() Zawsze mam problem ze stwierdzaniem takich rzeczy, bo jednego dnia moje włosy są bardziej pofalowane, drugiego mniej(zdjęcie robione dzisiaj to "syndrom dnia drugiego"- nie chce mi się ich odświeżać, bo raczej nigdzie dziś nie wychodzę). Mam jednak nadzieje, że jest chociaż minimalna różnica ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-06-21 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze tak i tak jest mi okej, ale jednak potrzebuje tej zmiany
![]() ![]() ![]() Ja jakos nigdy nie bylam uzalezniona od suszarki, zawsze myje wlosy 3-4 godziny przed spaniem i nie susze. Jak mialam dlugie wlosy to wtedy moglam powiedziec, ze prostownica chodzila w parze z moja reka. Ale teraz nie uzywam zadnego z tych diabelskich narzedzi ![]() Zakupilam sobie pasma clip in; tak na odmiane, na jakas impreze, czy cos.. No i prezentuja sie swietnie ![]()
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
fajnie jak sie ma wlosy ktore sie lubi nie?
![]()
#2049 |
Wtajemniczenie
|
Ale zawsze podziwialam u innych kobiet krecone wlosy, to nie zmienia faktu, ze mi sie bardzo podobaja
![]()
#2050 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek, ja mam to szczęscie, że nie musze pracować. jakbym codziennie rano musiała wychodzic, to tez bym suszyła, ale skoro mam czas, to myje, wrzucam maseczke, paraduję a potem czekam az schną. A schną ok 2godzin. Na noc myje bardzo czesto teraz. Tj ok 19stej, wiec o 21/22 sa suche a rano wiadomo.. bajzel, ale reanimuje troszkę
![]() ZDięki za kciuki. Nie chce juz scinac, a na pewno nie krócej niz do 35cm. Ciachnełam tak, ze nijak sie nie dało zwiazac.. ale juz wiąze kucyka całkiem porzadnego. A Tobie tez juz gąszczyk urósł! Miałas moment zwatpienia pamietam i chciałas znow na krótko. I teraz nosisz czerwien? ![]()
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wlosy sa nadal krotkie niestety, nie da sie nic zwiazac, a opasek i spinek nie nosze bo nie znosze, no i wygladam wtedy jak 'stara malenka' odkad wrocilam znow do swego naturalnego koloru myslalam o czerwieni, niestety henna na moich wychodzila na ciemne bordo i w sumie to wygladalo na czarne, wiec wracam do koloru jaki mi natura powinna dac ![]() coz, my kobiety..... ![]()
![]() |
#2052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaaa zapomniałam dopisać - teraz tylko muszę mieć nadzieję,że takie pozostaną ![]()
Edytowane przez Amillka Czas edycji: 2011-06-21 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Amillko, najważniejsze, że włoski zdrowsze i że jesteś zadowolona ![]() A moje włosy co prawda rosną, bo ostatnio podcinałam w marcu i te parę cm odrosły, widzę po odroście. chociaż ja to nawet nie potrafię dobrze zmierzyć ![]()
![]() |
#2054 |
Rozeznanie
|
Mogę dołączyć??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rosną, rosną ![]() Sama chciałabym mieć już takie długie ![]()
![]() |
#2057 |
Rozeznanie
|
Jejku, jesteś kochana
![]() ![]() A włosami się nie martw. Znając życie, nim ja zapuszczę takie przynajmniej do talii, Ty już będziesz miała dużo dłuższe od moich(moje rosną dość wolno niestety i irytuje mnie fakt, że gdy są proste są naprawdę zadowalającej długości). |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż biorę pod uwagę to, że miałam teraz baaaardzo ciężki okres, od połowy maja do wczoraj. Mało snu, złe jedzenie, dużo siedzenia przed komputerem (projekty ehh) zrobiły swoje (tak sobie tłumaczę ten malutki odrost ![]() Śliczne masz kręciołki! ![]() Chciałabym takie, ale mi się tylko końcówki odwijają na wszystkie strony i grzywkę muszę prostować bo odstaje ![]()
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
gimli rosną rosną
![]() ![]() ![]() obcięłam ostatnio trochę ![]()
#2060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Twoje włosy można gdzieś zobaczyć? Może potrzebują czasu żeby zacząć szybko rosnąć? Nie martw się. Prędzej, czy później ruszą, a na razie możesz się cieszyć tym, że pielęgnacja popłaca ![]() Dziękuję Ci za te miłe słowa. Moje fale nie są jakieś bardzo ładne, ale ich stan mogę określić słowem "w miarę zadowalający". W sumie dobrze, bo inaczej zwątpiłabym w tą całą pielęgnacje ![]() A co do Twojego "muszę prostować". Znam parę osób, które usilnie próbują wmówić sobie i innym, że bez prostownicy ani rusz. Lepiej poszukać jakiejś mniej szkodliwej alternatywy, lub... przestać sobie wmawiać takie rzeczy ![]() whiskey Dziękuję za opinię ![]() Ja też zwykle mam wrażenie, że moje włosy stoją w miejscu, dlatego czasem lepiej poprosić o "ocenę" kogoś innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie nie mam żadnych zdjęć, jak dorwę aparat to coś zrobię ![]() Niestety jak nie wyprostuję grzywki to nie wyjdę z domu, jak będę robić zdjęcia to zrobię przed i po prostowaniu ![]() Jak na razie zrobiłam sobie mix, biorę Pilonyx, Humavit i Sufrin (wszystko tak, żeby łącznie nie przekroczyć dopuszczalnej dawki) i paskudnie mnie wysypało na twarzy. Tłumaczę sobie to tym, że może w końcu organizm mi się oczyszcza i włosy ruszą ![]() Nie lubię chodzić do fryzjera, myślałam, że mam włosy w całkiem niezłym stanie a tutaj szok po rozmowie z fryzjerką chliiip.. Wybaczcie moje marudzenie, mam gorsze dni ![]() ![]()
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do prostowania - wybacz - ale jak nie odstawisz to nie poprawisz wloskow, na lamance to niestety tylko nozyczki, ale na wysuszenie regeneracja maskami, odzywkami, domowymi sposobami (jajko, rycyna i oliwa w mixie to standard) i okaze sie ze nie potrzebujesz prostownicy
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko ponoć piekielnie suche ![]() ![]()
![]() |
#2064 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chcialam wam się pochwalić: wczoraj podlamala mnie fryzjerka, że stan moich wlosow jest kiepski, ale... podcięła mi koncowki, resztę polamanych obcięlam sama w domu, dużej roznicy w dlugości nie ma, za to moja mama stwierdzila, ze mam dużo gęstsze i ładniejsze wlosy niż wcześniej
![]() ![]() Jeśli chodzi natomiast o prostownice, sama prostowalam przez 4 lata, zrezygnowalam z prostownicy dopiero tydzien temu, ale musze powiedzieć, że nie ma tragedii- wydaje mi się, że dzięki odpowiedniemu nawilżeniu włosy dobrze sie układają, więc prostownicy mówię nie ![]() A dzisiaj otrzymałam swój pierwszy olej kokosowy i maskę stapiz sleek line. Życzcie mi powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2066 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim dobre odżywki, maski- wax, maska alterra z granatem i aloesem, taka sama odżywka, odżywka garnier olejek awokado i masło karite, teraz dodatkowo jeszcze olejowanie- moim wlosom wystarczylo tyle, żeby z suchych zmienily się w poprawnie nawilżone włosy. Piszę "poprawnie", bo nie spodziewajmy się cudów po miesiącu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz kallosa to zrob sobie cos takiego: dodaj do niego oliwe, miod, olej kokosowy (po podgrzaniu go) i takie cos daj na wlosy na godzine, potem normalnie umyj i po myciu jakas nawilzajaca odzywke , rob to 2-3 razy tygodniowo i bedziesz miec efekt lepszy od 'profesjonalnej' odzywki (mozna dodac olej jojoba, bardzo dobry jest olej z makadamii ktory swietnie dziala na suche i lamiace sie wloski, generalnie mozesz kombinowac z dodatkami) a samych olejow bym nie nakladala, dopiero jak juz beda nawilzone to oleje pokaza klase, jak masz suche to same oleje moge robic 'zyletki' (takie sztywne, szorstkie wloski)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro wypróbuję tą mieszankę i dam znać jak efekty ![]()
![]() |
#2069 |
Zadomowienie
|
Chciałam dodać zdjęcie, ale jednak zrobię nowe za kilka dni
![]()
Zapuszczam włosy! Kupiłam konia! 11.03.2012 ![]() ![]() ![]() Od 14. kwietnia 2016 aparatka ![]() Edytowane przez Kicia131 Czas edycji: 2011-06-23 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
no to czekamy
![]() wiesz co jeszcze super nawilza? maska z miodu na noc. tylko ze potrzeba prostej skladowo odzywki (bez silikonow, bez olejow, bez protein), ja do tego uzywalam odzywki bez splukiwania z Joanny seria Naturia z lnem i rumiankiem mix: po polowie miodu i odzywki, nalozyc na wloski (ja dawalam na wilgotne), na to czepek i na czepek najlepiej czapka (ja sobie od meza narciarska pozyczylam), dodatkowo zabezpieczalam stara apaszka czapke, wiazalam apaszke na obwodzie czapki (mam nadzieje ze wiesz o co chodzi) zeby mieszanka w nocy nie wyplynela na poduszke, na poduszce i tak kladlam recznik w razie czego, rano wloski sa niesamowicie nawilzone (tylko jesli to bedzie sie robic za czesto to moze rozjasnic troszke wloski, dlatego bezpiecznie robic raz na 2 tygodnie chyba ze nie przeszkadza sie rozjasnienie wtedy mozna i 2 razy tygodniowo ![]() rano nie trzeba myc wlosow tylko dobrze splukac mieszanke, dac na moment jakas odzywke i tyle (ja mylam wieczorem wloski, potem odsaczalam wlosy z wody i na takie ten mix, rano plukanie, odzywka do splukiwania na minutke), sa osoby ktore rano myja, trzeba popraktykowac co pasuje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-23 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.