|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziennik regeneracji włosów - część III :)
Wczoraj :
-> Olej Amla (na noc) Dziś : -> Mycie szamponem BD i YR -> Maska Biovax do ciemnych włosów -> Odżywka Ziaja -> Magiczne serum Gliss Kur -> Serum wzmacniające A+E -> Jantar w skalp |
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj
odżywka b/s Joanna z lnem i rumiankiem na długość przed myciem, mycie balsamem Mrs. Potters aloesowym, odżywka Alterra z morelą i pszenicą na długość na ok.15 minut balsam b/s Joanna apteczka babuni wewnętrznie: magnez, żelazo |
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
Na noc
W skalp: własny olej ziołowy + miód Na długość: masło shea + oliwa z oliwek + miód Mycie: 2x Alterra "Morela i pszenica" Na godzinę W skalp: Bingo "Shea i 5 alg" Na długość: Natur Vital maska aloesowa Odżywka b/s Joanna Naturia "Mięta i Wrzos" W końce olej migdałowy Ampułka Radical w skalp |
|
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś był mix olejowy na noc i teraz lorys bambus i kreatyna i do tego dałam naftę z olejkiem rycynowym-miałam ją dać na skalp ale zapomniałam
|
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj:
całonocne olejowanie -olej sezamowy Mycie barwa tataro-chmielowa z BD Isana z babassu na 3 minuty odżywka Ziaja intensywna odbudowa b/s w grzywkę gliss kur z kaszmiremwew; kubek pokrzywy |
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Po 2-tygodniowym urlopie wracam do należytej pielęgnacji z pokorą i przesuszonymi od słońca i słonej wody włosami...
Wczoraj na noc: Saponics w skalp + masaż Olejek do włosów Vatika na długość Dzisiaj: Dołożyłam jeszcze Petrosterol na skalp na pół godziny Zmywanie Garnierem "drożdże piwne i owoc granatu" Odżywka do włosów kupiona u producenta oliwy z oliwek ![]() Gliss Kur Oil Nutritive- Serum- spray L'oreal Professionel, Expert liss ultime, olejek termowygładzający
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
Zewnętrznie:
- seboradin regenerujący w skórę głowy + masaż Wewnętrznie: - olej lniany - zielona herbata
|
|
|
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
* olejek alterra granat i avokado
* szampon joanna z wrzosem i miętą * szampon fructis czysty blask * marion odżywka moc klejnotów * odżywka radical w skalp * jedwab chi belissa |
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
szampon Alterra papaja i bambus
odżywka Alterra granat i aloes gliceryna na końcówki
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Dziś: oliwka Babydream na całą noc
wewnętrznie: magnez, żelazo |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
* olej kokosowy na skórę głowy i długość na ok. 8 godz. przed myciem
* szampon aloesowy Mypa do suchych i zniszczonych * maska Wax Beauty Formulas z henną na 30 minut w cieple * odżywka Joanna z lnem i rumiankiem b/s * żel aloesowy w skalp * psikacz własnej roboty * olej kokosowy w końcówki
|
#2112 |
|
Rozeznanie
|
*mycie: szampon babydream(w skalp), odżywka isana z olejkiem z babassu (na długość) + odżywka alterra( morela + pszenica)
wewn: kubek pokrzywy, kubek skrzypu |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj:
* O - odżywka isana z witaminami * M- szampon nawilżająco regenerujący joanna z apteczki babuni * O - isana kuracja jedwabna + troszkę olejku kokosowego na 1 h pod czepek i ręcznik * w końcówki olejek kokosowy później jedwab |
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj:
-silica -Seboradin lotion w skalp dziś: -maska z 1 żółtka, oleju jojoba, keratyny i olejku rozmarynowego na pół h -mycie odżywką Isana z babassu -odżywka bananowa TBS + oliwka Babydream -odżywka Joanna naturia mak i bawełna b/s -spray Gliss kur oil nutritive w końce -silica |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
na noc:
olej rycynowy+himalaya w skalp vatika kokosowa na długość dziś: mycie szampon isana owoce i witaminy maska vatika na 1h balsam nawilżająco-regenerujący b/s |
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj jeszcze wtarłam w końcówki krem Babydream.
Dzisiaj: mycie szamponem Babydream, odżywka Dermena, balsam b/s Joanna apteczka babuni. wewnętrznie: magnez i będzie żelazo |
|
|
|
#2117 |
|
Zasiedzenie
|
Wczoraj:
Saponics w skalp Barwa szampon rumiankowy Tigi Love Peace & Planet odżywka + Artiste odżywka intensywnie regenerująca na pół godziny Joanna Naturia Miód i cytryna d/s Jedwab Biovax w końce kubek pokrzywy Dzisiaj: Saponics w skalp kubek pokrzywy
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Zewnętrznie:
Mieszanka olejku Babydream fuer Mama + olejek rycynowy + oliwa z oliwek + olejek Alterra z papają i migdałem na całą noc ![]() Mycie: O - balsam mrs Potter's Ginko M - szampon Alterra Migdał i Jojoba O - maseczka Biovax do włosów ciemnych (wzięłam w ciemno nie sprawdzając wcześniej składu, bezgranicznie ufając Biovaxom i okazało się, że ma PQ;( ale nałożyłam więcej niż zwykle i sobie nie żałowałam żeby szybciej zużyć a co! ![]() Maska na około 1,5 h (z tego 20 minut z suszarką i czepkiem) - SPA ![]() Ostatnie płukanie pierwszy raz napar (herbatka) z pokrzywy. Pierwszy kubek wypiłam, tę samą torebkę przerzuciłam do większego kubka, zalałam wrzątkiem i wystudziłam ![]() Odżywka bez spłukiwania - balsam z miodem i mlekiem Joanna z Apteczki Babuni W końce kilka kropel olejku Alterra. Wewnętrznie: Kubek pokrzywki Tran Flavon Zielona herbatka |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
- szampon Timotei 'Świerzość i Czystość',
- maska Leo 'Placenta', - Garnier 'Color Resist' b/s.
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
szampon Alterra papaja i bambus
odżywka Alterra granat i aloes gliceryna na końcówki
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
dziś: maseczka: olej rycynowy+żółtko+cytryna (na 3h)
mycie: szampon bubchen (2x) odżywka alterra (morela + pszenica) wewn: kubek pokrzywy, kubek skrzypu, magnez |
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
u mnie mix olejowy na długość na noc
nafta na skalp na 10 min mycie1.j&j fioletowy 2.pantene aqua light odżywczy wosk do włosów beauty formulas z avocado pod turban i jedwab chi na końce |
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj :
-> Jantar w skalp -> Olej z korzenia łopianu (skalp) + olej Bajaj Almond Drops (długość) na noc Dziś : -> Mycie szamponem BD i Radical -> Maska Bingo, 12 ekstraktów + m.shea -> Odżywka Ziaja -> Magiczne serum 'Gliss Kur' -> Serum wzmacniające A+E -> Jantar w skalp Wewnętrznie : -> Spirulina x 2 Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-08-18 o 10:35 |
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Dziś tylko:
Isana woda brzozowa w skalp - masaż jedwab Chi w końce Wewnętrznie: Flavon Zielona Herbata Pokrzywka
|
#2125 |
|
Zasiedzenie
|
Wczoraj była jeszcze:
maska Gloria + oliwa z oliwek + gliceryna na noc Dzisiaj: szampon rumiankowy Barwy płukanka octowa Joanna Naturia miód i cytryna b/s jedwab Biovax w końce kubek pokrzywy
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Dzis:
najpierw maska Bingo(spirulina i keratyna) na długość (niestety skalp mnie po niej swędzi ) na ok. 4h,mycie balsamem Mrs. Potters aloesowym odżywka b/s z lnem i rumiankiem Joanna wewnętrznie magnez, żelazo |
|
|
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
dziś:
szampon babydream (w skalp) odżywka isana z olejkiem z babassu-reszta włosów maska isana (żółta)- od ucha w dół wewn: skrzypovita hydro, magnez |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
dziś tylko kubek pokrzywy
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Rano:
Nie chciałam myć włosów, ale po wczorajszym siedzeniu w knajpie musiałam jakoś zredukować zapach papierosów: zmoczenie włosów ciepłą wodą odżywka garnier awokado i karite na 5 minut odżywka Joanna Naturia mak i bawełna b/s w końce olej arachidowy wieczorem będzie pół ampułki Radical w skalp. |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
vatika kokosowa na noc
mycie szampon isana owoce i witaminy maska vatika na 1h olej kokosowy w końcówki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

gliss kur z kaszmirem

) na ok. 4h,