Zapuszczanie włosów - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 18:20   #2101
CzekoladkaD
Przyczajenie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Dziękii bardzo właśnie biorę się za czytanie
CzekoladkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 20:38   #2102
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny, pielęgnacja pielęgnacją, ale z perspektywy czasu jak zapuszczacie włosy, co sprzyja TEMU ŻE ROSNĄ SZYBCIEJ?

tylko wcierki w skalp i suplementy diety(tabletki) ?

Bo przy szamponach, to one jednak nie są długo na skórze, płukanka, też jednak krótko. Olejowanie, to bardziej chyba na pielęgnację niż na pobudzienie cebulek wł.? Balsamy/maski/odżywki tak samo. Jakie są wasze spostrzeżenia?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 21:34   #2103
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201802141209
Czas edycji: 2011-07-06 o 21:36
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 23:41   #2104
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wczoraj był chyba dzień mierzenia? No to u mnie po podcięciu 61 cm. Każdego centymetra mi szkoda ale musiałam je ciut wyrównać

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 15:05   #2105
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny ja podsumuję mój ponad miesiąc pielęgnacji zapuszczania włosów i wyniki

Zatem od 1.06 do 8 .07:
przyrost: około 0,5 cm

Stosuję: Humawit Z, Biotyna, Wcierka Lioton Seboradin +olejek lawendowy + olejek rozmarynowy.
Co do pielęgnacji: olejowanie, maski i odżywki (ulubiona Garnier avokado, maska Subrina)

Podsumowanie:

- włosy od momentu stosowania pielęgnacji zaczęły rosnąć WOLNIEJ niż jak nic nie stosowałam
- paznokcie rosną w bardzo szybkim tempie
- owłosienie na ciele: nogi, pachy, bikini - bardzo szybko rosną i mocne włoski w tych miejscach
- włosy na głowie: jak mówiłam, o wiele wolniej niż jak nic nie stosowałam, bo jak nic nie stosowałam to włosy rosły spokojnie ten 1 cm

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-07-09 o 11:09
Stary 2011-07-09, 16:40   #2106
Friese
Zakorzenienie

Zapraszam do wątku gdzie opisujemy tylko kurację i ile cm włosy urosły - bez dyskusji

Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy)

- gdy ktoś będzie komentował, zadawał pytania - to posty będą usuwane przez moderatorkę.

To ma być tylko do opisania kuracji.
Dlatego że wiele osób ja i inne dziewczyny pytały szukały na wątkach jak zobaczyły że ktoś napisał zdanie mi urosły włosy 3 cm w ciągu miesiaca, tak samo nowe osoby zadają pytania co się stosuje i jakie efekty - dlatego ten wątek rozwieje wątpliwości, ale ma byc tam post po poście gdzie jest opisana kuracja.
Stary 2011-07-09, 20:28   #2107
CzekoladkaD
Przyczajenie

U mnie włosy mają 49cm mogło być lepiej
zaczęłam zapuszczać od maja 2011
maj: 47 cm
czerwiec:48 cm
lipiec:49 cm

_________________________ _________________________ _
`znów zakochana w tajemniczym nieznajomym ;*
CzekoladkaD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 23:13   #2108
Kileczka
Zadomowienie

Zapuszczam włosy od prawie roku. (zaczęłam jakoś w wakacje) Ale dopiero we wrześniu nastąpił przełom, bo trafiłam na wizaż Rozpoczęłam kuracje i włosy miały wtedy 35cm. Z czasem wgłębiłam się w temat pielęgnacji, sposobów przyspieszenia i prawidłowego dbania o włosy. Po kilku miesiącach poszłam do fryzjera podciąć końcówki. Miałam wtedy włosy ścięte na boba ok 40cm, który odrastał i trzeba było wyrównać włosy. Fryzjerka podcięła ok 5cm i znowu miałam 35cm. Jakieś dwa miesiące temu mierzyłam i wyszło 40cm, a teraz wychodzi mi 43cm, ale to trochę niemożliwe, bo odrosty aż tyle nie urosły Teraz znowu wypada iść podciąć włosy i wyjdzie na to, że po roku zapuszczania mam włosy prawie tej samej długości. Postanowiłam, że nie podcinam. Niech trochę porosną. Końcówki nie są w strasznym stanie. Problemem u mnie jest raczej fatalne cięcie. Fryzjerka kiepsko podcięła mi włosy i mam takie jakieś poszarpane i nie chcą się układać. Ale dzielnie zapuszczam Jeszcze raz później dokładnie zmierzę włosy
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-07-16, 07:56   #2109
ewulkamala16
Rozeznanie

od kad zaczelam intensywna kuracj e regenerCYJN i zapuszczanie włosów a byl to luty bodajze,wiele sie zmienilo..stan wlosow sie poprawil,wygladaja o niebo lepiej!fakt drastycznie obcielam koncowki,ale bez tego jednak ani rusz.a to efekty: fot nr 0011-kwiecien ,zdiecie 2 maj, zdiecie 3 czerwiec.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0011.jpg (97,5 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2.jpg (76,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3.jpg (138,2 KB, 87 załadowań)
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:47   #2110
Panterkax33
Raczkowanie

Moje włosy były bardzo zniszczone.. Teraz je podratowałam ale dalej nie wiem jak je np układać bo to nie są proste włosy ani kręcone takie ni jakie. Nie chce je prostować bo zapuszczam, a nigdy mi się nie kręciły tak jak teraz. Może powinnam zrobić coś z nimi ale co ? Dziewczyny pomóżcie bo dbam o nie jak tylko potrafię stan się poprawia, ale nie mogę je ułożyć bo się wywijają w każda stronę ;/ .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0015.jpg (63,5 KB, 83 załadowań)
Panterkax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:56   #2111
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 12:30   #2112
grande_latte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panterkax33 Pokaż wiadomość
Moje włosy były bardzo zniszczone.. Teraz je podratowałam ale dalej nie wiem jak je np układać bo to nie są proste włosy ani kręcone takie ni jakie. Nie chce je prostować bo zapuszczam, a nigdy mi się nie kręciły tak jak teraz. Może powinnam zrobić coś z nimi ale co ? Dziewczyny pomóżcie bo dbam o nie jak tylko potrafię stan się poprawia, ale nie mogę je ułożyć bo się wywijają w każda stronę ;/ .
Mam podobny problem, też mam ani kręcone, ani proste... Kiedy traktuje je regularnie prostownicą, z początku wyglądają ładnie, a później końcówki wysuszają mi się tak strasznie, że mała wilgoć i wyglądam jak czarownica. Jeśli nie prostuję, to na ogół chodzę w związanych włosach.
Nie próbowałam nigdy odżywek ani kuracji na kręcenie, zawsze dążyłam do gładkich, prostych włosów. Może przerzucenie się na opcję "ładne zakręcone" dałoby coś?
grande_latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 13:02   #2113
aam
Zadomowienie

Cytat:
Mi się bardzo podobają takie jak masz na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez grande_latte Pokaż wiadomość
Mam podobny problem, też mam ani kręcone, ani proste... Kiedy traktuje je regularnie prostownicą, z początku wyglądają ładnie, a później końcówki wysuszają mi się tak strasznie, że mała wilgoć i wyglądam jak czarownica. Jeśli nie prostuję, to na ogół chodzę w związanych włosach.
Nie próbowałam nigdy odżywek ani kuracji na kręcenie, zawsze dążyłam do gładkich, prostych włosów. Może przerzucenie się na opcję "ładne zakręcone" dałoby coś?
Próbuj wydobyć skręt, na pewno efekt będzie zdecydowanie lepszy niż po prostownicy
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 13:03   #2114
Panterkax33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grande_latte Pokaż wiadomość

Tylko wiecie ja zawsze miałam proste jako dziecko i później tylko teraz im się coś stało.. 3 lata prostowałam w sumie nie potrzebnie. Pół roku dbam o włosy i właśnie tak się zaczynają podkręcać może pod wpływem kosmetyków i pielęgnacji. Teraz prostuje tylko na jakaś okazje.. Bo wiadomo prostownica niszczy włosy szczególnie jak mamy pogodę deszczowa to bez sensu bo się zaraz i tak wywijają. Nie potrzebnie katujemy te kłaczki, a takim sposobem nigdy nie będziemy mieć pięknych, zdrowych i długich włosków. Chodzę cały czas w spiętych włosach bo nie da się nigdzie wyjść z takim czymś na głowie.. Tylko że one nie są ani proste ani kręcone ani fale. Nie wiem co mam z nimi zrobić.. Stan włosów już jest dużo lepszy niż pół roku temu ale mam nadzieje ze będą jeszcze piękniejsze i dużo dłuższe. Może spróbuje jakieś kosmetyki dla kręconowłosych i zobaczymy co z tego wyjdzie.

jassminaa aam dziękuje wam za miłe słowa bo już powoli tracę cierpliwość a wy mnie podbudowałyście ze może w końcu coś z tego będzie...to mogę teraz spokojnie dbać dalej i zapuszczać

Edytowane przez Panterkax33
Czas edycji: 2011-07-16 o 13:12
Panterkax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 12:00   #2115
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Może spróbuje jakieś kosmetyki dla kręconowłosych i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zdecydowanie zapraszam do wątku dla zakręconych. Będą z tego zdefiniowane fale a może nawet loki bez puchu i tym podobnych niespodzianek ja też zawsze myślałam, że mam proste włosy. O jak bardzo się myliłam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 12:49   #2116
Foxfire
Przyczajenie

Witam szanowne Wizażanki wlasnie rozpoczynam swoją podróz pt.:"zapuszczam wlosy" i mam nadzieje ze moge się do Was przylaczyc
Moze kilka slow o moich włosach ;> Otoz mam krecone ciemno brazowe wlosy (farba Loreal Casting Creme Gloss 412 Mroźne Kakao), długość opadajace na ramiona, lekko za, ilosc wlosow: dosyc duzo. Troche je skatowalam prostowaniem i przeszlam naprawde dluga droge zanim do mnie dotarlo ze naturalne wlosy sa najlepsze, no i piekne i zdrowe oczywiscie. No i mimo 2 letniego prostowania one nadal sie kreca i sa w b dobrej formie(kiedys byly w znakomitej, teraz sa troche rzadsze). Szczerze mowiac ze wierze w teorie ze scinanie wlosow powoduje ich szybszy wzrost, ale kazdy wierzy w to co chce ;-). Jesli chodzi o moje zapuszczanie to idzie to marnie bo rosna dosyc wolno Ale jestem cierpliwa wiec poczekam ile trzeba bedzie. I tu mam pytanko: ile czasu Wam zajelo zapuszczenie włosow z takich do ramion do wlosow do polowy pleców? Ile sadzicie, ze trzeba czekac? Liczę na wyrozumialosc i z gory dziekuje za odpowiedz
Stary 2011-07-18, 20:40   #2117
kara221
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, dołączam do tego wątku, zapuszczam razem z Wami, choć przyznam, że to ciężki kawałek chleba aktualna długość 27 cm, było 45, ale oczywiście po wizycie u fryzjera wszystko się zmieniło mam nadzieję, że z Wami będzie łatwiej, bo korci mnie na przedłużenie i wizytę u fryzjera, gdyż na głowie mam aktualnie wszystkie kolory tęczy (wracam do blondu z ciemnego brązu). Obiecałam sobie chodzić do fryzjera co 4 miesiace, czyli jeszcze dwa miesiace od zamierzonej daty, a nie ukrywam że codziennie rano gdy patrze w lustro trzymam telefon w celu zapisania się na wizytę każdy kolejny dzień to dla mnie sukces, mam nadzieję, że w grupie siła i w chwilach słabości pomożecie pozdrawiam Was serdecznie

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
kara221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 09:01   #2118
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Foxfire Pokaż wiadomość
Witam szanowne Wizażanki wlasnie rozpoczynam swoją podróz pt.:"zapuszczam wlosy" i mam nadzieje ze moge się do Was przylaczyc
Moze kilka slow o moich włosach ;> Otoz mam krecone ciemno brazowe wlosy (farba Loreal Casting Creme Gloss 412 Mroźne Kakao), długość opadajace na ramiona, lekko za, ilosc wlosow: dosyc duzo. Troche je skatowalam prostowaniem i przeszlam naprawde dluga droge zanim do mnie dotarlo ze naturalne wlosy sa najlepsze, no i piekne i zdrowe oczywiscie. No i mimo 2 letniego prostowania one nadal sie kreca i sa w b dobrej formie(kiedys byly w znakomitej, teraz sa troche rzadsze). Szczerze mowiac ze wierze w teorie ze scinanie wlosow powoduje ich szybszy wzrost, ale kazdy wierzy w to co chce ;-). Jesli chodzi o moje zapuszczanie to idzie to marnie bo rosna dosyc wolno Ale jestem cierpliwa wiec poczekam ile trzeba bedzie. I tu mam pytanko: ile czasu Wam zajelo zapuszczenie włosow z takich do ramion do wlosow do polowy pleców? Ile sadzicie, ze trzeba czekac? Liczę na wyrozumialosc i z gory dziekuje za odpowiedz
Jeśli o mnie chodzi to mam nadzieję, że za pół roku osiągnę długość do połowy pleców, aktualnie mam do zapięcia stanika ale mi to naprawdę włosy wolno rosną

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 12:20   #2119
poppy seed
Zakorzenienie

czy suszarka niszczy włosy tak samo mocno jak prostownica?

bo ja mam podobny problem, ni to proste, ni kręcone i w dodatku raczej krótkie. jeżeli je wysuszę, są względnie proste, ew. końcówki lekko zawijają się w kierunku brody, ale wygląda to ładnie. jeżeli schną same to wywijają się w dziwne strony, ale nie są to loki i wyglądam jak debil

jako dziecko miałam proste, potem coś się zepsuło jak zaczęłam je cieniować ;x

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 14:09   #2120
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość

bo ja mam podobny problem, ni to proste, ni kręcone i w dodatku raczej krótkie. jeżeli je wysuszę, są względnie proste, ew. końcówki lekko zawijają się w kierunku brody, ale wygląda to ładnie. jeżeli schną same to wywijają się w dziwne strony, ale nie są to loki i wyglądam jak debil

Włosy mogły Ci się zacząć falować przez cieniowanie lub też pokazało ono jedynie naturalną tendencję Twoich włosów do układania się w fale. Często włosy zaczynają się kręcić z wiekiem. Suszenie włosów suszarką (pamiętaj o produktach termoochronnych) jest mniej szkodliwe niż prostowanie ich prostownicą, ale jednak jest zabiegiem inwazyjnym. Zdecydowanie lepiej byłoby, jeśli zapuszczasz włosy, zadbać o swoje fale, czyli olejować je, nawilżać itp. Warto zajrzeć na podforum kręconowłosych, tam jest mnóstwo fantastycznych porad odnośnie pielęgnacji i stylizacji loków i fal. Takie włosy są bardziej wymagające, niż włosy proste, więc mogą tym gorzej znosić suszenie suszarką szczególnie, jeśli nie będziesz ich nawilżać i chronić przed temperaturą.

Jeśli będziesz dobrze dbała o fale, powinny się zacząć ładnie układać.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 19:01   #2121
paticzka_
Przyczajenie

Co do zapuszczania włosów ; )
Parę dni temu zobaczyłam filmik na You Tube, pewnej dziewczyny o takiej tematyce. http://www.youtube.com/watch?v=oN-WUiszWFM |Może znajdziecie coś dla siebie. Też chciałabym mieć dłuższe włosy, natomiast teraz muszę sie uporac z ich nadmiernym wypadaniem;/ Gdy kupowałam w aptece preparaty aby temu zapobiec, pani doradziła mi szampon z Dermeny i 14-dniową kurację w ampułkach Seboradin. Ten drugi produkt miał też za zadanie regeneracje i inne bajery, a co za tym idzie dłuższe włosy. Kurację skończyłam wczoraj, długość się nie zmieniła. Szampon z Dermeny okazał się (jak na razie) katastrofą- włosy szorstkie, źle się układają;/
paticzka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 07:39   #2122
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość

nie niszczy tak jak prostownica, ja układam włosy na szczotkę i suszę suszarką bo rzuciłam prostownicę. Suszę zimnym powietrzem i włosy są ładne dodam, że je olejuje, nakładam maski itp itd

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 15:27   #2123
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:14
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 19:27   #2124
Edeliene
Raczkowanie

No cóż . Dosyć dawno tutaj pisałam. Jednak dzisiaj udało mi się przeczytać wszystkie posty i nadrobić troszkę zaległości .
Dzisiejszy dzień nie należał do najlepszych , a mianowicie musiałam podciąć moje nieszczęsne końcówki . Osobiście sama ich nie podcięłam tylko moja kumpela mnie wyręczyła . Wydawało się ok , jednak patrząc teraz na moją długość nie jestem zadowolona . Miały być podcięte 2 cm , a nie 4 . Długość miałam do zapięcia stanika i po podcięciu wiadome , są krótsze . Ale przynajmniej zdrowsze .
Nie mogę się doczekać by mieć te dłuższe włosy . Znacie jakieś odpowiednie kosmetyki na porost . Orientowałam się mniej więcej we wszystkich wcierkach , słyszałam , że odpowiednim kosmetykiem jest Henna treatment wax - z opinii wynika , że naprawdę działa cuda .
Czy polecacie jakieś kosmetyki ? Po dzisiejszym podcięciu włosów wydaje mi się , że nigdy nie zapuszczę tych włosów i przestaję już w to wierzyć .
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim wytrwałości w zapuszczaniu ;D
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:48   #2125
Edeliene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, własnie zarejestrowałam sie na forum ze względu na ten wątek w zeszłym roku miałam włosy do łopatek prawie, niestety cały czas farbowałam na czarno byłam w ciąży i postanowiłam nie farbować więcej włosów, tylko wócic do swojego koloru. ostatni raz farbowałam włosy w czerwcu zeszłego roku. niestety głupia ja zrobiłam sobie trwałą (tą lekką) w listopadzie tamtego roku, trwała oczywiście nie wyszła ale moje włosy sie zniszczyły... w grudniu tuż przed świetami obciełam włosy na takie do brody, bo chce zeby odrosły mi zdrowe ładne włosy. pod koniec kiwetna ostatnio obicnałam włosy żeby pozbyć sie najgorzej zniszczonych włosów po trwałej teraz moje włosy mają ok 27 cm, są za brode, czarnych prawie już nie ma ale widać, że są jeszcze zniszczone koncówki po trwałej

strasznie załuje że zrobiłam tą trwałą ;( miałabym teraz piekne włosy...
ale cóż, teraz trzeba to naprawić
może polecice jakąś odżywke na zniszczone włosy po trwałej?
używam teraz szamponu i odżywki nivea regenerujących, poza tym od czasu do czasu tej odżywki seboradin lotion czy jakoś tak dzisiaj zakupiłam jeszcze skrzyp ))

tak bardzo chciałabym mieć już długie włosy, jak widze wasze zdjęcia tutaj .. macie śliczne włoski i takie już długie przedemną jeszcze długa droga do takiego stanu, ale nie wymieram sie do fryzjera przez najbliższy rok hahah
moje postanowienie w przyszłym roku jest ślub mojej przyjaciółki i chce mieć na nim pięknego koka

mam nadzieje, ze bedziecie mnie wspierać ))

pozdrowienia dla wszystkich zapuszczających włosy

p.s. jutro wrzuce jakąś fotke moich kłaków :P same zobaczycie jakie są okropne ;(((((

Jeśli chodzi o odżywkę to polecam odżywki z PANTENE . Osobiście używam odżywki Pantene pro-v aqua light i włosy są zdecydowanie gładsze niżeli miałam wcześniej . Jeżeli zaś masz włosy zniszczone to odpowiednia odżywka z tej serii to pantene regeneracja i wzmocnienie. Tę odżywkę trzeba spłukiwać , ale myślę , że warto wypróbować , tym bardziej , że nie jest znowu taka droga . Do tego może jakiś jedwab . Pozdrawiam i czekam na zdjęcie włosków
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 07:33   #2126
sahana
Raczkowanie

co do szybszego porostu włosów polecam odwiedzić już istniejący temat --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484166

a co do zniszczonych włosów po trwałej - ja robiłam w czerwcu tamtego roku - idealnie widać, ile włosów mi od tamtego czasu urosło chociaż tyle, że przez kilka miesięcy miałam fajne loczki...ale jak teraz widze, jak one zniszczyły włosy, to nigdy więcej!!
i tez mam postanowienie za rok mieć lepsze tylko sie zastanawiam jak będzie z długością, bo to siano po trwałej pasowało by systematycznie ścinać :/ zobaczymy co dadzą mi te kosmetyki, których teraz używam, jednak dołączam sie do prośby, że jak ktoś wie czym ratować włosy po trwałej, niech pisze!

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 08:22   #2127
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeliene Pokaż wiadomość
Znacie jakieś odpowiednie kosmetyki na porost . Orientowałam się mniej więcej we wszystkich wcierkach , słyszałam , że odpowiednim kosmetykiem jest Henna treatment wax - z opinii wynika , że naprawdę działa cuda .
Czy polecacie jakieś kosmetyki ?
Wątek:
Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy) / klik /
- tutaj sobie poczytaj posty dziewczyn, jest wyraźnie napisane co stosowały i czy im przez to urosły włosy i ile

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
strasznie załuje że zrobiłam tą trwałą ;( miałabym teraz piekne włosy...
ale cóż, teraz trzeba to naprawić
może polecice jakąś odżywke na zniszczone włosy po trwałej?
używam teraz szamponu i odżywki nivea regenerujących, poza tym od czasu do czasu tej odżywki seboradin lotion czy jakoś tak dzisiaj zakupiłam jeszcze skrzyp ))

Polecam wątki:
Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy
Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Regeneracja włosów- u fryzjera
Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal

Ja od siebie powiem, że w momencie kiedy mi fryzjerka spaliła włosy, bo ciągle farbuję na platynowe pasemka (włosy grube) to po pewnym razie fryzjerka - idiotka nie wiem jak ale spaliła włosy, wypadały mi garściami, kruszyły się, lamały. Wypadło mi 50% objętości tego co miałam, do tego połamane, odstające, sianowate były. Sciąć musiałam 15 cm.

Pomogło mi abym chociaż mogła rękę we włosy włożyć i przeczesać (wcześniej ręka utkwiła tam i nie chciała się przesunąć takie siano było):
1. mycie w sposób:
- szampon
- odżywka z proteinami (np subrina do włosów zniszczonych)
- odżywka nawilżająca (bez protein tylko nawilżająca) np Garnier z avokado
- odżywka b/s

2. olejowanie na całą noc: olej kokosowy, ale teraz używam po prostu oliwki z Rosmanna - Baby Dream ma prosty skład, bez konserwantów, a ma w sobie: olej słonecznikowy, jojoba, migdałowy

3. no i bez suszarki ..

Polecam kupić hydrolizowaną keratynę, czyli kupujesz ją, i jak myjesz włosy to bierzesz swoją odzywkę na rękę do tego wpuszczasz parę kropel tej hydrolizowanej keratyny

Cytat:
Lioton seboradin - to lioton.
Nie odżywka.

Jeśli chcesz aby ci szybciej rosły włosy to pryskaj nim skalp głowy, codziennie. Codziennie.
Stary 2011-07-22, 10:09   #2128
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Czas edycji: 2011-10-12 o 07:14
Stary 2011-07-22, 11:17   #2129
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
co do szybszego porostu włosów polecam odwiedzić już istniejący temat --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484166

a co do zniszczonych włosów po trwałej - ja robiłam w czerwcu tamtego roku - idealnie widać, ile włosów mi od tamtego czasu urosło chociaż tyle, że przez kilka miesięcy miałam fajne loczki...ale jak teraz widze, jak one zniszczyły włosy, to nigdy więcej!!
i tez mam postanowienie za rok mieć lepsze tylko sie zastanawiam jak będzie z długością, bo to siano po trwałej pasowało by systematycznie ścinać :/ zobaczymy co dadzą mi te kosmetyki, których teraz używam, jednak dołączam sie do prośby, że jak ktoś wie czym ratować włosy po trwałej, niech pisze!
pamietam jak ja schodzilam z trwalej i to siano oo matko ale dosyc szybko udalo mi sie zejsc do swojego naturalnego koloru wtedy. Za to teraz zapuszczanie mi sie ciagnie i ciagnie
Stary 2011-07-22, 11:31   #2130
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Czas edycji: 2011-10-12 o 07:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości