![]() |
#2101 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Dziękii bardzo właśnie biorę się za czytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pielęgnacja pielęgnacją, ale z perspektywy czasu jak zapuszczacie włosy, co sprzyja TEMU ŻE ROSNĄ SZYBCIEJ?
tylko wcierki w skalp i suplementy diety(tabletki) ? Bo przy szamponach, to one jednak nie są długo na skórze, płukanka, też jednak krótko. Olejowanie, to bardziej chyba na pielęgnację niż na pobudzienie cebulek wł.? Balsamy/maski/odżywki tak samo. Jakie są wasze spostrzeżenia?
#2103 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-07-06 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Nindżopesz
|
Wczoraj był chyba dzień mierzenia? No to u mnie po podcięciu 61 cm. Każdego centymetra mi szkoda ale musiałam je ciut wyrównać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja podsumuję mój ponad miesiąc pielęgnacji zapuszczania włosów i wyniki
![]() Zatem od 1.06 do 8 .07: przyrost: około 0,5 cm Stosuję: Humawit Z, Biotyna, Wcierka Lioton Seboradin +olejek lawendowy + olejek rozmarynowy. Co do pielęgnacji: olejowanie, maski i odżywki (ulubiona Garnier avokado, maska Subrina) Podsumowanie: - włosy od momentu stosowania pielęgnacji zaczęły rosnąć WOLNIEJ niż jak nic nie stosowałam - paznokcie rosną w bardzo szybkim tempie - owłosienie na ciele: nogi, pachy, bikini - bardzo szybko rosną i mocne włoski w tych miejscach - włosy na głowie: jak mówiłam, o wiele wolniej niż jak nic nie stosowałam, bo jak nic nie stosowałam to włosy rosły spokojnie ten 1 cm ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-07-09 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam do wątku gdzie opisujemy tylko kurację i ile cm włosy urosły - bez dyskusji
Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy) - gdy ktoś będzie komentował, zadawał pytania - to posty będą usuwane przez moderatorkę. To ma być tylko do opisania kuracji. Dlatego że wiele osób ja i inne dziewczyny pytały szukały na wątkach jak zobaczyły że ktoś napisał zdanie mi urosły włosy 3 cm w ciągu miesiaca, tak samo nowe osoby zadają pytania co się stosuje i jakie efekty - dlatego ten wątek rozwieje wątpliwości, ale ma byc tam post po poście gdzie jest opisana kuracja. ![]()
#2107 |
Przyczajenie
|
U mnie włosy mają 49cm mogło być lepiej
![]() zaczęłam zapuszczać od maja 2011 maj: 47 cm czerwiec:48 cm lipiec:49 cm ![]() _________________________ _________________________ _ `znów zakochana w tajemniczym nieznajomym ;* ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Zapuszczam włosy od prawie roku. (zaczęłam jakoś w wakacje) Ale dopiero we wrześniu nastąpił przełom, bo trafiłam na wizaż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Rozeznanie
|
od kad zaczelam intensywna kuracj e regenerCYJN i zapuszczanie włosów a byl to luty bodajze,wiele sie zmienilo..stan wlosow sie poprawil,wygladaja o niebo lepiej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
Moje włosy były bardzo zniszczone.. Teraz je podratowałam ale dalej nie wiem jak je np układać bo to nie są proste włosy ani kręcone takie ni jakie. Nie chce je prostować bo zapuszczam, a nigdy mi się nie kręciły tak jak teraz. Może powinnam zrobić coś z nimi ale co ? Dziewczyny pomóżcie bo dbam o nie jak tylko potrafię stan się poprawia, ale nie mogę je ułożyć bo się wywijają w każda stronę ;/ .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie próbowałam nigdy odżywek ani kuracji na kręcenie, zawsze dążyłam do gładkich, prostych włosów. Może przerzucenie się na opcję "ładne zakręcone" dałoby coś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko wiecie ja zawsze miałam proste jako dziecko i później tylko teraz im się coś stało.. 3 lata prostowałam w sumie nie potrzebnie. Pół roku dbam o włosy i właśnie tak się zaczynają podkręcać może pod wpływem kosmetyków i pielęgnacji. Teraz prostuje tylko na jakaś okazje.. Bo wiadomo prostownica niszczy włosy szczególnie jak mamy pogodę deszczowa to bez sensu bo się zaraz i tak wywijają. Nie potrzebnie katujemy te kłaczki, a takim sposobem nigdy nie będziemy mieć pięknych, zdrowych i długich włosków. Chodzę cały czas w spiętych włosach bo nie da się nigdzie wyjść z takim czymś na głowie.. Tylko że one nie są ani proste ani kręcone ani fale. Nie wiem co mam z nimi zrobić.. Stan włosów już jest dużo lepszy niż pół roku temu ale mam nadzieje ze będą jeszcze piękniejsze i dużo dłuższe. Może spróbuje jakieś kosmetyki dla kręconowłosych i zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() jassminaa aam dziękuje wam za miłe słowa ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Panterkax33 Czas edycji: 2011-07-16 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Przyczajenie
|
Witam szanowne Wizażanki
![]() ![]() Moze kilka slow o moich włosach ;> Otoz mam krecone ciemno brazowe wlosy (farba Loreal Casting Creme Gloss 412 Mroźne Kakao), długość opadajace na ramiona, lekko za, ilosc wlosow: dosyc duzo. Troche je skatowalam prostowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2117 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, dołączam do tego wątku, zapuszczam razem z Wami, choć przyznam, że to ciężki kawałek chleba
![]() ![]() ![]() ![]() "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
czy suszarka niszczy włosy tak samo mocno jak prostownica?
bo ja mam podobny problem, ni to proste, ni kręcone i w dodatku raczej krótkie. jeżeli je wysuszę, są względnie proste, ew. końcówki lekko zawijają się w kierunku brody, ale wygląda to ładnie. jeżeli schną same to wywijają się w dziwne strony, ale nie są to loki i wyglądam jak debil ![]() jako dziecko miałam proste, potem coś się zepsuło jak zaczęłam je cieniować ;x |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli będziesz dobrze dbała o fale, powinny się zacząć ładnie układać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Przyczajenie
|
Co do zapuszczania włosów ; )
Parę dni temu zobaczyłam filmik na You Tube, pewnej dziewczyny o takiej tematyce. http://www.youtube.com/watch?v=oN-WUiszWFM |Może znajdziecie coś dla siebie. Też chciałabym mieć dłuższe włosy, natomiast teraz muszę sie uporac z ich nadmiernym wypadaniem;/ Gdy kupowałam w aptece preparaty aby temu zapobiec, pani doradziła mi szampon z Dermeny i 14-dniową kurację w ampułkach Seboradin. Ten drugi produkt miał też za zadanie regeneracje i inne bajery, a co za tym idzie dłuższe włosy. Kurację skończyłam wczoraj, długość się nie zmieniła. Szampon z Dermeny okazał się (jak na razie) katastrofą- włosy szorstkie, źle się układają;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
No cóż . Dosyć dawno tutaj pisałam. Jednak dzisiaj udało mi się przeczytać wszystkie posty i nadrobić troszkę zaległości .
Dzisiejszy dzień nie należał do najlepszych , a mianowicie musiałam podciąć moje nieszczęsne końcówki . Osobiście sama ich nie podcięłam tylko moja kumpela mnie wyręczyła . Wydawało się ok , jednak patrząc teraz na moją długość nie jestem zadowolona . Miały być podcięte 2 cm , a nie 4 . Długość miałam do zapięcia stanika i po podcięciu wiadome , są krótsze . Ale przynajmniej zdrowsze . Nie mogę się doczekać by mieć te dłuższe włosy . Znacie jakieś odpowiednie kosmetyki na porost . Orientowałam się mniej więcej we wszystkich wcierkach , słyszałam , że odpowiednim kosmetykiem jest Henna treatment wax - z opinii wynika , że naprawdę działa cuda . Czy polecacie jakieś kosmetyki ? Po dzisiejszym podcięciu włosów wydaje mi się , że nigdy nie zapuszczę tych włosów i przestaję już w to wierzyć . Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim wytrwałości w zapuszczaniu ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o odżywkę to polecam odżywki z PANTENE . Osobiście używam odżywki Pantene pro-v aqua light i włosy są zdecydowanie gładsze niżeli miałam wcześniej . Jeżeli zaś masz włosy zniszczone to odpowiednia odżywka z tej serii to pantene regeneracja i wzmocnienie. Tę odżywkę trzeba spłukiwać , ale myślę , że warto wypróbować , tym bardziej , że nie jest znowu taka droga . Do tego może jakiś jedwab . Pozdrawiam i czekam na zdjęcie włosków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
co do szybszego porostu włosów polecam odwiedzić już istniejący temat --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484166
![]() a co do zniszczonych włosów po trwałej - ja robiłam w czerwcu tamtego roku - idealnie widać, ile włosów mi od tamtego czasu urosło ![]() i tez mam postanowienie za rok mieć lepsze ![]() ![]()
#2127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapuszczanie włosów - nasza kuracja (bez dyskusji i komentarzy) / klik / - tutaj sobie poczytaj posty dziewczyn, jest wyraźnie napisane co stosowały i czy im przez to urosły włosy i ile ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Polecam wątki: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy ![]() Walka o zdrowe i piękne włosy część VII Regeneracja włosów- u fryzjera Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal Ja od siebie powiem, że w momencie kiedy mi fryzjerka spaliła włosy, bo ciągle farbuję na platynowe pasemka (włosy grube) to po pewnym razie fryzjerka - idiotka nie wiem jak ale spaliła włosy, wypadały mi garściami, kruszyły się, lamały. Wypadło mi 50% objętości tego co miałam, do tego połamane, odstające, sianowate były. Sciąć musiałam 15 cm. Pomogło mi abym chociaż mogła rękę we włosy włożyć i przeczesać (wcześniej ręka utkwiła tam i nie chciała się przesunąć takie siano było): 1. mycie w sposób: - szampon - odżywka z proteinami (np subrina do włosów zniszczonych) - odżywka nawilżająca (bez protein tylko nawilżająca) np Garnier z avokado - odżywka b/s 2. olejowanie na całą noc: olej kokosowy, ale teraz używam po prostu oliwki z Rosmanna - Baby Dream ma prosty skład, bez konserwantów, a ma w sobie: olej słonecznikowy, jojoba, migdałowy ![]() 3. no i bez suszarki .. Polecam kupić hydrolizowaną keratynę, czyli kupujesz ją, i jak myjesz włosy to bierzesz swoją odzywkę na rękę do tego wpuszczasz parę kropel tej hydrolizowanej keratyny ![]() Cytat:
Nie odżywka. Jeśli chcesz aby ci szybciej rosły włosy to pryskaj nim skalp głowy, codziennie. Codziennie.
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.