Zapuszczanie włosów - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 20:59   #2311
sahana
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

misiunia - zawsze sie zastanawiałam, jak sie przekuwa uszy takim małym uszkom? przecież maleństwo sie rusza, itd, po jednym może jednak zaboleć, i z drugim może być ciężko?

to ja czekam jeszcze na twoją recenzje tej odżywki, bo ja widziałam u siebie na wsi (:P) więc mogłabym sie skusić bez konieczności jechania całe 3 km (!!) do miasta :P

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 21:55   #2312
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

a ja właśnie się obżeram cały wieczór, jeszcze cały kubek nutelli na mnie czeka a co mi tam!
Cel: 50 cm
odchudzam się!

suwaczek
TakaJednaDziwnaOsoba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 02:50   #2313
xemilkaaa
Przyczajenie

Odżywka bez spłukiwania? Swojego czasu miałam tą z Schwarzkopfa, Gliss Kur Total Repair https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch.html&next=1, mimo że mięło sporo czasu od kiedy jej używałam to pamiętam że byłam nią zachwycona Pewnie w przyszłości do niej wrócę A co do włosków i dnia dzisiejszego to mam zamiar zrobić maskę z naftą i je zmierzyć, aktualnie jestem chyba w najgorszym momencie zapuszczania bo włosy mam takiej długości jak na zdjęciu. Dodam że końce strasznie wywijają mi się na boki a staram się nie katować ich prostownicą bo znów zacznął się kruszyć. Masakra

TakaJednaDziwnaOsoba Narobiłaś mi smaka na tą Nutellę, coś czuję że polecę do sklepu!

Stary 2011-08-09, 06:05   #2314
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:08
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 10:55   #2315
sahana
Raczkowanie

jejku, słodka musi byc teraz ta maleńka kocham dzieci, własnego już sie nie moge doczekać!!
a ja jednak nie wytrzymałam i dzis jak czekałam na mame to weszłam do zwyklego spożywczaka, za 4zl były te odżywki naturia - kupiłam tą do włosów farbowanych, nie wiem, jakoś tak na nią mnie naszło :P
zobaczymy wieczorem co będzie po niej

i ejjjjj dziewoje, nutelli sie nie je jak sie chce schudnąć xD

Stary 2011-08-09, 10:59   #2316
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-08-09, 11:02   #2317
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Ja mam słabość do słodkości szczególnie takich
misiuuniaa: zawsze nakładasz odżywkę po Waxie? Ja właśnie też się czaję na tą odżywkę z Joanny, ale ze spłukiwaniem bodajże z żurawiną, bo była dość chwalona
odchudzam się!

suwaczek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 11:05   #2318
misiuuniaa
Raczkowanie

do tej pory nie nakładałam odżywki po waxie bo nie miałam żadnej, dopiero dzis pierwszy raz nałozyłam :P))

wiecie co.. zbliżają sie urodziny moje i męza i próbowałam dzis robić ten lukier plastyczny na tort hahahahahahah masakra cała kuchnia w cukrze pudrze a lukier nie wyszedł :P tzn. w smaku ok ale wygląd pozostawiam wiele do życzenia, na pewno nie rozwałkowałabym tego na tort haha :P chyba jednak będe zmuszona zamówić na allegro.. :P

Czas edycji: 2011-08-09 o 11:07
Stary 2011-08-09, 11:12   #2319
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

zrób zdjęcie jak będzie gotowe!
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-08-09, 11:19   #2320
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-08-09, 18:38   #2321
Edeliene
Raczkowanie

Hmmm... też mam słabość do słodkich rzeczy Szczególnie do nutelli .

Postanowiłam spinać włosy do czasu aż mi nie urosną do połowy pleców ( brakuje jakiś 6 cm). Robiłam tak jak miałam włosy mniej więcej do obojczyka . Jakoś wydaje mi się , że włosy w pewien sposób szybciej rosną . Wiem , że to moja głupia wyobraźnia ;p ale takie mam po prostu wrażenie .
+ co myślicie o szamponie z rzepy JOANNY ? Używałyście już go może ? Zależy mi , żebym nie miała po nim łupieżu , bo po wielu zastosowanych szamponach miałam niestety łupież . A ostatnio rozmawiałam z fryzjerką i powiedziała mi , że szampon powinno się zmieniać co 3 miesiące . Byłam z leksza zdziwiona , bo używam h&s od bodajże dobrego roku .

Edytowane przez Edeliene
Czas edycji: 2011-08-09 o 18:40
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:36   #2322
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Ja też tak właśnie mam to wrażenie, że szybciej rosną A przecież rosną normalnie tylko jak się nosi cały czas włosy spięte, a potem się rozpuszcza to bach!
Ja używam szamponu z Rzepy z Joanny od paru miesięcy i jestem strasznie zadowolona. Miałam łupież przez gumę do włosów i zaczęłam używać tego szamponu regularnie i bardzo go sobie chwalę. Włosy są po nim miękkie, lekkie. No i łupież znikł No i nie zawiera silikonów
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-08-09, 19:40   #2323
xemilkaaa
Przyczajenie

Siedze właśnie z odżywką na włosach z nafty i żółtka ble... misiuuniaa liczyły się dobre chęci co do tego lukru
Edeliene nie używałam tego szamponu ale może pogrzeb w KWC, być może tam się dowiesz konkretniej na temat tego specyfiku A z tym spinaniem włosów to niezły pomysł. Ciekawe na jakiej podstawie trzeba zmieniać szampon co 3 miesiące? Hmmm może ktoś obeznany nam podpowie?
Stary 2011-08-09, 20:18   #2324
Edeliene
Raczkowanie

Oooo to widzę , że nie tylko ja mam to samo wrażenie . Ale mi w rozpuszczonych włosach jest nie do twarzy - przynajmniej mnie się tak wydaje . Prosiłam fryzjerkę , żeby obcięła mi grzywkę na bok , ale żeby ona była tak na całe czoło i żeby leciała na prawy bok . No i obcięła mi koszmarnie , więc zaczęłam ją układać na bok i mam taką falkę śmieszną , bo niektóre włosy z grzywki są krótsze . No i przez tę grzywkę nie lubię chodzić w rozpuszczonych , dlatego spinam , chociaż brakuje mi już fryzur do spinania .
Co do szamponu z rzepy - koniecznie muszę zakupić .
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:59   #2325
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Mi właśnie jest bardzo do twarzy w dłuższych włosach, a że takowych nie posiadam i mam to coś na głowie to wole spinać właśnie też gdzieś słyszałam, że trzeba zmieniać, ale i tak się do tego nie stosuje
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-08-09, 21:54   #2326
adleajda
Raczkowanie

Ja rok temu jak zapuszczalam grzywke to ja codziennie podpinalam do gory i nawet nie zorientowalam sie kiedy tak szybko urosla nad calymi wlosami tez sie zastanawialam ale strasznie sie niszcza od gumki i wogole mialam takie powyginane.. wiec nie ryzykuje i jak juz to spinam wlosy na kilka godzin w ciagu dnia
dzis na przyklad od rana mialam koka zwiazanego gumka i jak je zobaczylam to odrazy poolejkowalam je troszke na suche niestety mialam restke.. uch i nie moge sie doczekac kiedy wax przyjdzie pewnie dopiero po niedzieli
ach mam nadzieje ze w poltora roku urosnie mi z 25-30 cm wlosow.. Bo to zapuszczanie mnie juz dobija.. Ciagle mysle o wlosach xd to juz obsesja
bedzie: 75 cm

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

adleajda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 22:58   #2327
xemilkaaa
Przyczajenie

Zgadzam się to obsesja! Damy radę, jesteśmy tu po to aby się wzajemnie wspierać
Stary 2011-08-10, 07:07   #2328
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-08-10, 07:46   #2329
sahana
Raczkowanie

mam taka samą obsesje, kiedys jak przechodziłam koło jakiejś wystawy to patrzyłam, czy ubranie dobrze leży, czy ogólnie na wygląd, a teraz ci lustro to kontroluje długość włosów xD

Stary 2011-08-10, 08:10   #2330
xemilkaaa
Przyczajenie

U mnie przejdzie opaska do włosów i grzebyk żeby je spiąć a gumek nie znosze bo po kucyku włosy mi stoją we wszystkie strony Z tą grzywką to jest tak że się zapuszcza ale jak już jest u mnie do długości poniżej nosa (grzywkę mam na skos) to muszę ją ściąć bo mnie szlak trafia, nijako ułożyć się nie chce, ale może teraz wytrwam też z nią. A co do fryzjerów... Omijam szerokim łukiem- zbyt wiele razy się zawiodłam. Teraz moja koleżanka uczy się w szkole fryzjerskiej i tylko dla niej daję swoje włosy pod nożyczki. Jedynie ona rozumie, co to znaczy 1 cm!

Co macie dziś w planach dla swojej szopki?
Stary 2011-08-10, 08:14   #2331
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-08-10, 08:24   #2332
xemilkaaa
Przyczajenie

Raz dziewczyna na forum pisała że ma właśnie taki sposób na fryzjerów Jak wchodzi do salonu to odrazu oświadcza że jeśli obetnie jej więcej niż ona chce to nie zapłaci No i w jej przypadku to się sprawdzało
Stary 2011-08-10, 08:59   #2333
adleajda
Raczkowanie

Ja do fryzjera wybieram sie dopiero za rok w wakacje bo teraz wloski sa zdrowiusienkie mimo ze juz od 10 miesiesy nie bylam u fruzjera ani jedna koncowka sie nie rozdwaja xd wiec nie ma sensu odbierac im na centymertach
a ja dzis w planach mam tylko wax wieczorem i szampon trzy ziola moze ewentualnie do waxa dodam olejku rycynowego

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

Stary 2011-08-10, 09:22   #2334
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adleajda Pokaż wiadomość
Ja do fryzjera wybieram sie dopiero za rok w wakacje bo teraz wloski sa zdrowiusienkie mimo ze juz od 10 miesiesy nie bylam u fruzjera ani jedna koncowka sie nie rozdwaja xd wiec nie ma sensu odbierac im na centymertach
a ja dzis w planach mam tylko wax wieczorem i szampon trzy ziola moze ewentualnie do waxa dodam olejku rycynowego
Jak byłam u fryzjerki to babka od razu się spytała czy tak z 3 cm. Powiedziałam, że tak żeby się nie rozdrabniać, a ona powiedziała, że "nawet tyle nie trzeba". Zdziwiłam się, że mam tak zdrowe włosy, bo jak ostatnio byłam z koleżanką to fryzjerka upierała się, że musi więcej obciąć, bo miała zniszczone włosy.
Dlatego z 5 miesięcy pewnie nie pójdę obcinać włosów
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 09:42   #2335
Kicia131
Zadomowienie

Ja byłam wczoraj u fryzjerki na "rytuał Keratase" czy jakoś tak ta firma się nazywa
Miałam niesamowicie suche włosy, a po jednej ampułce cudo Miękkie i takie delikatne Od razu fryzjerka powiedziała, że przydałoby się podciąć końcówki, zgodziłam się, ale powiedziałam że zapuszczam. Ścięła 1-2cm, nic więcej i powiedziała, że wie jak to jest, jak się zapuszcza włosy, które wolno rosną (jak moje) Na razie to mój ideał. Fakt, że zapłaciłam 150zł za wszystko, ale ampułkę miałam hmm jak to powiedzieć.. Są trzy poziomy, 1- dla włosów prawie nie zniszczonych, 2- średnio zniszczone, 3- mega zniszczone.
Ja dostałam poziom 2. Powinnam powtarzać ten zabieg gdzieś co miesiąc, ale nie stać mnie na to Myślę, że zafunduję go sobie +podcięcie końcówek i grzywki raz na dwa miesiące. Grzywka i tak musi urosnąć, bo zmieniam z prostej na taką ukośną Na razie jest krótka, ale już odpowiednio przycięta.

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 10:12   #2336
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
rety a ja już myślałam, że mi odbija :P ale skoro wy tez traktujecie to jak obsesje codziennie rano wstaje i patrze w lustro czy juz mi te włosy urosły cos czy nie ;D haha ;P szaleństwo ciągle o nich myśle :P
Też to mam

Cytat:
mi jest do twarzy, ale w długich spiętych włosach ;p bo teraz jak mam krótkie to nie widać w ogole, ze mam spięte i głowa wydaje sie taka mała w porównaniu do reszty ciała ;/ nie podoba mi sie :P a poza tym jak zepne to musze podpinać krótkie włosy spinkami czego nienawidze :P dlatego poczekam jeszcze troche, az będe mogła spinać tylko gumka
A możesz już zrobić małego kitka? Ja w zeszłym roku miałam włosy podobnej długości do Twoich i jakoś związywałam. Pewnie inaczej bym z nimi nawet nie wytrzymała, bo jak były krótsze niż do ramion dziwnie wywijały się na zewnątrz na karku. No ale jak Ty masz proste to pewnie w rozpuszczonych jest lepiej

Cytat:
ja własnie umyłam włosy i siedzie z waxem :P kurcze.. chce wytrwac ten miesiąc z waxem, ale juz mi sie nie chce :P potem będe nakładać raz w tygodniu :P jak zmyje wax to nałożę odżywke z joanny i troche radicalu :P a potem sruuuuu na spacer ;d
A jakiego waxa używasz? Ja dziś planuję kosmetyczne łowy i chcę upolować tego do cienkich(biowaxa) i wypadających (może przyspieszy porost), albo chociaż maskę Bingo.

Cytat:
Napisane przez xemilkaaa Pokaż wiadomość
Raz dziewczyna na forum pisała że ma właśnie taki sposób na fryzjerów Jak wchodzi do salonu to odrazu oświadcza że jeśli obetnie jej więcej niż ona chce to nie zapłaci No i w jej przypadku to się sprawdzało
Może trzeba by ten sposób wypróbować, chociaż ja to jestem mało stanowcza

Cytat:
Napisane przez adleajda Pokaż wiadomość
Mi się też do fryzjera na razie za bardzo nie śpieszy, chociaż pewnie też by się trochę podciąć przydało, no i chciałabym zejść z cieniowania.

Chciałabym najpierw zapuścić do tych 50cm, a później zacząć regularnie podcinać. Także fryzjer to tak najwcześniej styczeń-luty przyszłego roku
Stary 2011-08-10, 10:20   #2337
adleajda
Raczkowanie

Coz to za zabiegi musze o tym pozniej poczytac jeszcze jakies 10 miesiecy i bede miala wlosy jak przed obcieciem jak ja tyle wytrzymam to ja niewiem.. :p
ostatnio zakupilam nawet witaminy falvit mam nadzieje ze cos zdzialaja a wam ile tak srednio rosna w cciagu miesiaca?

* dbam o cere i pazurki

* jestem na diecie

Stary 2011-08-10, 11:05   #2338
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

ponad centymetr...
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-08-10, 11:08   #2339
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-08-10, 11:23   #2340
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj u fryzjerki na "rytuał Keratase" czy jakoś tak ta firma się nazywa
Miałam niesamowicie suche włosy, a po jednej ampułce cudo Miękkie i takie delikatne Od razu fryzjerka powiedziała, że przydałoby się podciąć końcówki, zgodziłam się, ale powiedziałam że zapuszczam. Ścięła 1-2cm, nic więcej i powiedziała, że wie jak to jest, jak się zapuszcza włosy, które wolno rosną (jak moje) Na razie to mój ideał. Fakt, że zapłaciłam 150zł za wszystko, ale ampułkę miałam hmm jak to powiedzieć.. Są trzy poziomy, 1- dla włosów prawie nie zniszczonych, 2- średnio zniszczone, 3- mega zniszczone.
Ja dostałam poziom 2. Powinnam powtarzać ten zabieg gdzieś co miesiąc, ale nie stać mnie na to Myślę, że zafunduję go sobie +podcięcie końcówek i grzywki raz na dwa miesiące. Grzywka i tak musi urosnąć, bo zmieniam z prostej na taką ukośną Na razie jest krótka, ale już odpowiednio przycięta.
Efekt ampułki nadal się utrzymuje?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości