| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-09-16, 15:39 | #211 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Pije  raz dziennie i po tygodniu mam buzie w paru pryszczach ,mąż się śmieje że dojrzewam ,ale ja w życiu nie miałam pryszczy   Jakoś wytrzymam i zobaczymy co będzie dalej. | 
|     | 
|  2008-09-16, 16:31 | #212 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Skusiłyście i mnie   Idę dzisiaj do sklepu i kupię kostkę drożdży i zacznę popijać tą miksturkę później. Włosy mi wypadają na jesień i chętnie je wzmocnię w takiej naturalnej formie   | 
|     | 
|  2008-09-16, 16:44 | #213 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa :) 
				 | 

dziś mija 4 dzień, odkąd piję drożdże, i efektów jakoś mocno nie widać, chociaż włosy faktynie całkowicie przestały wypadać   ja opracowałam swoją metodę na picie drożdży i jest naprawde świetnia : łyżeczke drozdzy zalewam wrzątkiem do pełna, dosypuję łyżeczke kawy rozpuszczalnej i 3 łyzeczki cukru, dodadkowo dosładzam to łyżeczką miodu lub słodkiego kakaa. I to naprawde mi simakuje, smak i zapach drożdzy którego nienawidze jest całkowicie zamaskowany a dodadkowo pobudza z wiadomych wzgledów.  polecam moją metodę, chociaz zastanawiam się czy kawa nie zabija żadnych witaminek w drożdzach itp. jesli ktoś cos wie na ten temat prosze o odp. na razie bede tak to piła  smaczego dziewczyny   
|  2008-09-16, 17:00 | #214 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2008-09-16, 17:31 | #215 | 
| Rozeznanie | 

a ja dziś nie bedę pić   Kuźwa jest tak zimno ze mi się nie chce dupy z domu ruszyć  nie potrafię sie poświęcić dla urody w taki dzien jak dzis  pozdrawiam wszyskie pijaczki   
				__________________ Learning is a treasure that will follow its owner everywhere.. | 
|     | 
|  2008-09-16, 18:01 | #216 | 
				 | 

ja zawsze mocno słodzę kawę ale to juz wg uznania   moja mama wsypuje 2 łyżeczki cukru bez miodu  a tak w ogóle to własnie złamał mi sie paznokieć wiec wnioskuję że po 4 dniach drożdże na paznokcie działają nijak xD   
 Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-09-16 o 18:34 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji | 
|     | 
|  2008-09-16, 18:12 | #217 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Kinga04 chyba nie sadzisz, ze po 4 dniach drozdze beda tak dzialac   ? | 
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2008-09-16, 19:48 | #218 | 
				 | 

Och... mój pierwszy kubek drożdży za mną. Z bulionikiem nawet nie było złe i dało się wypić. Nawet mi smakowało, a nawet gdyby nie to muszę się ze smakiem tym zaprzyjaźnić jeżeli chcę zachować włoski...   Ale mam do Was pytanie. Piszecie o łyżeczkach, dwóch drożdży... Ale moje są twarde i się łyżeczką nie dały podzielić i kostkę 100 gramową podzieliłam nożem na 6 części. I moje pytanie do Was : Czy 1/6 kostki to wystarczająca ilość na jeden dzień? Albo inaczej  Na ile Wam starcza jedna 100 gramowa kostka? | 
|     | 
|  2008-09-16, 20:13 | #219 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

Witaj   Mi 100 gramowa kostka starcza na około 4,5 dni... zależy jak podzielę kostkę nożem...Pozdrawiam 
				__________________  30/2025 | 
|     | 
|  2008-09-16, 21:34 | #220 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Mnie ponownie wypryszczyło, ale nie przejmuję się tym zbytnio, piję dalej. Kostka 100g mi starcza na 2 dni, piję 2 razy dziennie. Nie wiem jednak czy to nie za dużo. Zasmakowały mi te drożdże   | 
|     | 
|  2008-09-16, 22:18 | #221 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   "Zasmakowały"? Podziwiam  Ja się przekonuję wewnętrznie do smaku ... | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-09-16, 22:54 | #222 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Leszno 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-17, 10:39 | #223 | 
| Raczkowanie | 

Ja ok. 1/8 piję dziennie (dwa razy w ciągu dnia), cera po polepszeniu na razie się zatrzymała, włosy może trochę mniej wypadają, a piję dopiero 1,5 tygodnia, chyba, że to tylko autosugestia, zobaczymy co dalej. Piję bez dodatków, da się przełknąć :P

__________________ pustamiska.pl "I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot? Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego" | 
|     | 
|  2008-09-17, 10:52 | #224 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

Ja uwielbiam drożdże z mleczkiem    
				__________________  30/2025 | 
|     | 
|  2008-09-17, 15:25 | #225 | |
				 | 

Cytat: 
 nie nie sądze xD ale dziś zrobiłam sobie z kawą mlekiem i modem i było serio bardzo smaczne  jutro zrobie sobie identyczny napój tylko od razu z podwójną porcją drożdzy zeby nie musiec pić 2x dziennie   
|  2008-09-17, 15:58 | #226 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Warszawa/Łomianki 
				 | 

Cytat: 

__________________ Wiele dziewczyn krępuje pojawiać się na ulicy z nie umalowaną twarzą. Za to z krzywymi nogami chodzą jak gdyby nigdy nic.   | |
|     | 
|  2008-09-17, 17:14 | #227 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Mnie kostka 100g rowniez wystarcza na dwa dni. Pije dwa razy dziennie i wlasnie zastanawialam sie, czy gdyby robic po prostu bardziej 'stezony' napoj, tzn od razu np 50g na kubek i pic to raz dziennie -wyszloby na to samo? Czy moze to za mocna dawka dla zoladka? Zmykam przygotowac sobie maseczke z drozdzy i mleka - Walcze bardziej o cere niz o wlosy, do klaczkow nie mam juz zdrowia  ( | 
|     | 
|  2008-09-17, 17:54 | #228 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

kawa wypłukuje głównie magnez i wapń- podczas sesji bez suplementacji magnezowej dorobiłam się nieciekawych przykurczy mięśni brrrr  Ale ja niestety z tych co bez kawy nie potrafią funkcjonować.... 
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | 
|     | 
|  2008-09-17, 18:49 | #229 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Wypiłam, wypiłam, lecę zobaczyć się w lusterku  Żartowałam  Tzn. tak, wypiłam te rozpuszczone drożdże ale jest mi niedobrze  Może to przejściowe.........:conf  used: Jak tak będzie za każdym razem to przejdę na tabletki | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-09-18, 09:08 | #230 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-18, 10:58 | #231 | 
				 | 

a chętnie- dzięki    
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | 
|     | 
|  2008-09-18, 15:41 | #232 | 
				 | 

no ja własnie sie przylaczam bo tez bez kawy cieżko .. xD   ) 
|  2008-09-18, 15:46 | #233 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 

__________________ pull me down again and guide me into pain ... | |
|     | 
|  2008-09-18, 16:34 | #234 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Czy ktoś się orientuje czy te rozpuszczone we wrzątku drożdże to mogą źle wpływać na wątrobę albo na coś co się blisko niej znajduje?   Wypiłam tą miksturę wczoraj i dziś i coś mnie tam ciśnie, jeść nie mogę, zwłaszcza słodkiego, tak mi coś się burzy w przełyku, odbija się czy coś  . Chyba więcej tego nie wypiję  Fuj!!! Zaszkodziło mi!!! Muszę jakieś ziółka wypić!!! A może to nie po tym?   | 
|     | 
|  2008-09-18, 17:27 | #235 | 
				 | 

nie jestem w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Wg niektórych badań kawa magnez wypłukuje, wg innych nie. Jedni twierdzą, że wypłukiwanie magnezu przez kawę [kofeinę] związane jest z jej dzialaniem moczopędnym. Jedno wiem na pewno- zawartość magnezu [jak i wapnia] w organiźmie redukują szczawiany obecne w kawie, herbacie a nawet kakao- ale jest na to rada- zobojętnianie szczawianów wapniem obecnym w nabiale- czyli np. kawa z mleczkiem albo jogurcik na deser

|     | 
|  2008-09-18, 17:33 | #236 | 
				 | 

a ja dziś wypiłam z rana drożdże tylko z mlekiem i cukrem i nawet nie było tak źle   wypiłam to jak najszyciej zeby nie wąchać bo zapach drożdży jest wg mnie okropny   
|  2008-09-18, 17:41 | #237 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  Odetchnęłam z ulgą, bo kawa bez mleka nie przejdzie mi przez przełyk   
				__________________ pull me down again and guide me into pain ... | |
|     | 
|  2008-09-18, 23:30 | #238 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-19, 09:08 | #239 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: groch pod siódmym materacem 
				 | 

Ja piję z mlekiem, kawy nie pijam w ogóle   wczoraj po raz pierwszy piłam z kostką rosołową i było mi strasznie niedobrze i bolała mnie głowa :/ | 
|     | 
|  2008-09-19, 10:13 | #240 | 
				 | 

ja już po pierwszym kubeczku  I po 11 dniach u mnie takie spostrzeżenia: - cera,mimo dni cyklu,w których aktualnie jestem,a w których tez zawsze miałam jakieś pojedyncze krostki - jest gładka  - włosów jakby mnie na szczotce  - paznokcie,hm,2 tyg. temu obcięłam na króciutko (gdyż 1 mi się złamał) i znowu sa długie i ladne  jedym slowem ( a raczej dwoma) TO DZIAŁA  pozdrawiam   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.