| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2008-09-19, 10:35 | #241 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Witam   Nieśmiało chciałabym się przyłączyć do Was  Rozmawiając z dziewczynami z wątku "Jak powstrzymać się od wyciskania" wspomniałam o piciu drożdży i jedna z nich oświeciła mnie, że taki temat na forum istnieje. Mam problem z trądzikiem, więc głównie po to zaczynam pić drożdże, pierwszy kubek za mną. Nie powiem, żeby to były jakieś delikatesy - same drożdże z wodą były ponad moje siły. Dosypałam odrobinkę Vegety i dało się wypić. Myślę, że z czasem przekonam się do smaku, chociaż zapachu znieść nie potrafię  Jestem przygotowana na ewentualny wysyp krostek, da się to przeżyć, chociaż tego w ostatnim czasie mam dosyć. Dobroczynne działanie drożdży na włosy będzie dla mnie tylko dodatkiem, bo moje kłaczki rosną same z siebie szybko, około 2 cm na miesiąc, a wypadają chyba w normalnym tempie. Dodatkowo na trądzik będę się wspomagać maseczką drożdżową. Powiem szczerze, że po przeczytaniu wątku jestem pełna nadziei   | 
|     | 
|  2008-09-19, 10:38 | #242 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Leszno 
				 | 

Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)

Fanata - trzymam kciuki za wytrwałość i za efekty   | 
|     | 
|  2008-09-19, 11:06 | #243 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Cytat: 
  ] i oddzielona od "starej" części takim jakby wgięciem. Ma tak ktoś czy powinnam szukać przyczyny gdzieś indziej   
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | |
|     | 
|  2008-09-19, 11:10 | #244 | 
				 | 

Szczerze podziwiam Was, że tak wytrwale i sumiennie pijecie drożdże. W smaku mnie nie zachwyciły, ale się nie zniechęcam - podobnie miałam z zieloną herbatą, a teraz nie wyobrażam sobie, jak można jej nie pić   Dzięki za wsparcie  Jolie2601 wgięcie nie jest przypadkiem spowodowane odsuwaniem skórek? Mi często właśnie tak się zdarza, że za mocno je odsunę, przycisnę patyczkiem w dół, przez co uszkadzam macierz. Potem trzeba tylko czekać aż odrosną... | 
|     | 
|  2008-09-19, 11:13 | #245 | 
				 | 

Fanata - ja zrozumialam,ze Jolie ma raczej plytke uniesiona przy koncu...dzieki odzywianiu

| 
|     | 
|  2008-09-19, 11:15 | #246 | 
				 | 

Hehe może ja źle zrozumiałam    | 
|     | 
|  2008-09-19, 11:17 | #247 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-19, 11:35 | #248 | ||
				 | 

Cytat: 
  na pewno nie- ja z tych co obgryzają skórki  poza tym to wgięcie ma inny kształt niż linia skórek Cytat: 
  płytka jest cały czas taka sama [jeśli chodzi o grubość- bo fakturą się różnią] tylko ma wgięcie, o którym pisałam wyżej 
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | ||
|     | 
|  2008-09-19, 11:46 | #249 | 
				 | 

Nie miałam na myśli obgryzania, ale odsuwanie   Skojarzyło mi się, że miałam nierówności (zarówno rowki, wypukłosci) na paznokciach właśnie przez nieodpowiednie odsuwanie. Nie miały kształtu takiego jak linia skórek, były to raczej proste linie w poprzek paznokcia. Ciężko mi wyobrazić sobie to wgięcie  Chyba nigdy nic takiego nie miałam. | 
|     | 
|  2008-09-19, 12:06 | #250 | 
| Zakorzenienie | 

Jolie, a masz tak na wszystkich paznokciach? Bo myślałam o jakims mechanicznym uszkodzeniu macierzy, choćby przytrzaśnięciu sobie palców szufladą biurka, ale jesli wszystkie... hmm, nie zauważyłam u siebie takiego efektu po drożdżach. Czyzby odrastala Ci mocniejsza i zdrowsza płytka...?   Fanato, trzymam kciuki, początki zawsze są trudne, ale potem się człowiek przyzwyczaja, a efekty często wynagradzają trudy i cierpienia  Malalady, gratuluję wytrwałości i efektów. Rozumiem, że już "wsiąkłaś" w drożdże?   | 
|     | 
|  2008-09-19, 12:13 | #251 | ||
				 | 

Cytat: 
  ale ja właśnie nie odsuwam a obgryzam [paskudny nawyk  ] a że robię tak od lat a nigdy mi się nic takiego nie zrobiło, to obstawiam drożdże. Może błędnie a może nie- w każdym bądź razie ta nowa część wygląda lepiej niż stara  Cytat: 

__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | ||
|     | 
|  2008-09-19, 12:15 | #252 | 
				 | 

Jestem po drugim kubku i muszę przyznać, że najgorzej jest mi zacząć pić ten napój. Później, mniej więcej w połowie, jest mi to już obojętne. Jednak po wypiciu muszę koniecznie umyć zęby, bo mam niesmak w buzi    | 
|     | 
|  2008-09-19, 12:22 | #253 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

w takim razie ja jestem jakas dziwna ale lubie smak samych drozdzy z woda   probowalam z rosolkiem...ok ale wole unikac dodatkowej soli. Kawy nie pije, wiec odpada..jedynie zielona herbata ale ja zalewa sie troszke ostudzona woda, wiec znowo nie bo dla drozdzy to gorąca. tak wiec zostaje przy moim samo-drozdziwym smaczku   | 
|     | 
|  2008-09-19, 12:23 | #254 | 
| Zakorzenienie | 

Jolie, czyli paznokcie mimo wszystko na plus? Jak odrosną, to różnica zniknie, a Ty będziesz się cieszyć mocnymi i ładnymi paznokciami. A tak z ciekawości, malujesz sobie paznokcie? Pisałaś, że obgryzasz, ale w moim przypadku obgryzanie się skończyło, jak zaczęłam malować paznokcie na wściekła czerwień. To łapa szła do buzi, to od razu widziałam te czerwone plamy na pazurach... i się powstrzymywałam    | 
|     | 
|  2008-09-19, 12:49 | #255 | |
				 | 

Cytat: 
 Paznokcie maluję- głównie na ciemne kolory (śliwka, bordo) ale co z tego skoro się podśwadomie wycwaniłam i tak te skorki obgryzam, że lakier zostaje na miejscu  Chyba muszę zainwestować w ten lakier przeciwko obgryzaniu i taktować nim skórki   
				__________________ Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death | |
|     | 
|  2008-09-19, 13:08 | #256 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

A wiecie może czy takie picie drożdży ma jakieś skutki uboczne? Bo wiem że kilka moich znajomych po braniu tabletek drożdżowych czy piciu bardzo przybrało na wadze. Zresztą słyszałam też że po drożdżach się tyje (co wychodzi po kilku latach). co o tym myślicie?

| 
|     | 
|  2008-09-19, 13:10 | #257 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-19, 13:11 | #258 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  chociaż nie po drożdżach, ale piłam przez wiele lat i nie przytyłam. | |
|     | 
|  2008-09-19, 13:14 | #259 | |
				 | 

Cytat: 
  Na podwieczorek II kubek drozdzy i znow głod zaspokojony  Jolie - ten lakier nie dziala...generalnie na moje dziecie nie dziala.Moja corka ssie kciuczka jak spi,smarowalam jej tym lakierem dla obgryzaczy i w sumie ten gorzki smakw niczym jej nie przeszkodzil   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-09-19, 13:20 | #260 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Cytat: 
  Może się do Was przyłączę... hmmm tylko gdyby nie ten smak i zapach... A co do lakierów przeciw obgryzaniu paznokci to jak ktoś chce obgryzać paznokcie to i tak będzie, a ten gorzki smak w tym nie przeszkodzi. Ale znam fajny sposób na pozbycie się tego nawyku  ... po porstu zrobienie sobie tipsów albo akryli, bo takich paznokci to jest szkoda zjadać;p | |
|     | 
|  2008-09-19, 13:21 | #261 | 
				 | 

karola - do smaku sie przyzwyczaisz   | 
|     | 
|  2008-09-19, 14:02 | #262 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  ] gorzej z tymi skórkami. PS: może drożdże sprawią, że przestanę obgryzać   
|     | 
|  2008-09-19, 14:03 | #263 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-09-19, 16:02 | #264 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa :) 
				 | 

dzis mija 6 dni odkad pije drożdze i zauwżyłam że cera jest naprawde gładsza   ) różnica nie jest jakas drastyxzna zwlaszcza ze zawsze mialam ladna cere ale teraz naprawde wyglada zdrowo, ciekawe co bedzie za tydzien ..   
|  2008-09-20, 00:47 | #265 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

hmm dziwne dziwne,wszystkie piszecie ze przestaly wam wypadac włosy i macie gladsze buzie po jakims czasie picia drozdzy a u mnie odwrotnie. Juz tydzien pije i 1) wlosy bardziej wypadaja (moze dlatego ze jesien idzie- nie wiem) 2) tylu niespodzianek na twarzy dawno nie mialam ;/ kurde no co jest? Minie?

| 
|     | 
|  2008-09-20, 09:03 | #266 | 
				 | 

Po drożdżach chyba może nastąpić wysyp - taki efekt oczyszczania się skóry. Wiadomo, że każdy reaguje indywidualnie. Ja na ewentualny wysyp jestem przygotowana - męczę się z trądzikiem, więc bardzo prawdopodobne, że mnie zasypie, chociaż drożdżami tylko wspomagam kurację. Trudno, trzeba to jakoś przeżyć   Włosy równie dobrze mogą się wzmocnić nawet po 3 tygodniach - wszystko zależy od organizmu. Po prostu potrzeba czasu. Efekty, które nie występują od razu, tylko po jakimś okresie kuracji są zwykle bezpieczniejsze, bo mniej drastyczne i zazwyczaj trwalsze (co prawda, tu opieram się bardziej na doświadczeniach z pielęgnacji skóry niż włosów). Trzeba cierpliwości i systematyczności   | 
|     | 
|  2008-09-20, 10:17 | #267 | |
				 | 

Cytat: 
  ja piję drożdże już ok. 3 tygodnie i dopiero teraz cera zaczyna się poprawiać [tfu.....żeby nie zapeszyć  ]. Włosy chyba się wzmocniły- przy myciu wypada mniej - przy czesaniu chyba  tyle samo co zawsze [ciężko powiedzieć bo nigdy nie liczyłam ile kiedy wypada]. Na pewno rosną mi nowe- mam takie 10-15 mm małe włoski i jest ich całkiem sporo- także z nadzieją patrzę w przyszłość     
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-09-20, 12:42 | #268 | |
				 | 

Cytat: 
  Wiesz co,mi chyba tez (jakos mniej wiecej 5 mm paznokcia od skory dziwnie wyglada,wyraznie oddzielony od pozostalego  chcialam zrobic zdjecie,ale aparat w naprawie a telefonem tego nie widac na fotce   | |
|     | 
|  2008-09-20, 13:42 | #269 | |
				 | 

Cytat: 
  może jednak coś w tym jest   
|     | 
|  2008-09-20, 14:39 | #270 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa :) 
				 | 

Ojj fajnie by było   chciałabym miec mocne paznokcie  xD bo zawsze miałam kruche i nie dobre do zapuszczania ..   
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.