|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Cytat:
![]() Rudy jest fajny, dobrze dobrany ¶wietnie od¶wie¿a cerê i niekoniecznie pasuje tylko ciep³ym typom kolorystycznym, ja jestem zimny typ. W³a¶ciwie zrezygnowa³am z rudo¶ci bo do serca sobie wziê³am, ¿e latom i zimom rudy nie pasuje. I mo¿na siê z rudo¶ci± smarowaæ filtrami i nie trzeba opalaæ buzi, to te¿ mnie cieszy ![]() ![]() A pianka to to cudo: http://allegro.pl/show_item.php?item=1383643496 ju¿ j± kupi³am teraz czekam a¿ przy¶l±, tylko niech mi nikt nie pisze, ¿e jest do niczego, bo siê zdenerwujê ![]() A przy okazji dzi¶ jest fajna pogoda, na obrazowanie koloru w³osów, nie ma s³oñca, nie ma ¿adnych przek³amañ i niepotrzebnych refleksów mój Alwaves 9.44 wygl±da tak, prawie jak na palecie. Edytowane przez kasia1433 Czas edycji: 2011-01-07 o 12:29 Powód: dokoñczenie my¶li :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
IMHO to wcale nie taki z³y pomys³. A jakby trochê za ciemno wysz³o to po farbowaniu zrównuj±cym kolor mo¿esz je leciutko rozja¶niæ k±piel± rozja¶niaj±c±, kilka minut, ju¿ po tym bêdziesz mia³a rudy, na to docelowa farba i mo¿e wyj¶æ równiutko i ³adnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 027
|
k±piel rozja¶niaj±ca czyli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Rozja¶niacz z 6% albo 3% wod± zmieszane z szamponem do w³osów i od¿ywk±, najlepiej nak³adaæ to na ciep³o, miêtoliæ w³osy i pilnowaæ ca³y czas, jak zaczn± siê robiæ ja¶niejsze to sp³ukaæ. U mnie to zadzia³o, po zafarbowaniu na trochê zbyt ciemny kolor, od razu na³o¿y³am tê papkê, przez przypadek piêknie sobie wyrówna³am sobie kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
dziêki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
![]() Niemniej kolorek ¿ywcem wyjêty z chantala 7/4-8/4. A w kwestii tej pianki to ja nie chcia³abym Ciê do³owaæ czy co¶.... ale ona nie farbuje w³osów trwale, tylko tak do umycia. Jak zmyjesz j± z w³osów to ca³o¶æ schodzi. To bardziej na jednorazow± zabawê w razie W. Espresso ma dzia³anie jak saszetka delii (przynajmniej u mnie), do 2 tyg trzyma. Cytat:
![]() ![]() Mówi³a¶, ¿e na kompie T¯ta masz ³adne fotki ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-07 o 17:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swoj± drog± jakby t± moj± po³owê zmieszaæ z ich szafranem 8.04 hmm... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to miejmy nadzieje, ¿e nie sp³ywa z deszczem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej,
Z góry przepraszam, je¶li powielam w±tek, wiem, ¿e takie t³umaczenie sta³o siê nudne, ale naprawdê nie znalaz³am odpowiedzi na moje pytania. A mianowicie: czy znacie jakie¶ farby, po których w³osy nabieraj± ognistopomarañczowej barwy? W³a¶nie na czym¶ takim mi zale¿y. U¿ywa³am ju¿ P³omiennego Feniksa z Palette i Ognistej Iskry z Joanny, ale nie satysfakcjonuj± mnie jako¶ szczególnie, bo ¶wie¿o po koloryzacji w³osy s± ciemne, a z czasem spieraj± siê na marchewkê, owszem, ale jest to ju¿ raczej taka przygaszona marchewka. Z góry dziêkujê za odpowiedzi ![]()
#2920 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ognisty rudy
A jaki masz kolor w³osów? Bo to zale¿y te¿ od wyj¶ciowego koloru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
agusiaki w miare ladne i prosze mnie tu nie bic
![]() ![]() kasia1433 daj znac jak wlasnie bedzie ta pianka reagowac na deszcz i wode, w ogole jak to bedzie wygladalo przy ukladaniu i czy nie bedzie sklejac wlosow ( bo dla mnie to wazne ![]() oj to Ty sie pozno zaczelas farbowac, ja zrobilam niespodzianke mojej rodzinie po 13 urodzinach ![]() ![]() ![]() wlasnie to jest fajne przy rudosci, ze nie musze ukrywac piegow (chociaz zniknely po kwasach prawie calkiem ![]() ![]() wlasnie drogie Rudzielce o prostych wlosach, ostatnio odkrylam na youtubie filmiki o zawijaniu wlosow na noc ( wrap hair, wraping hair); sprobowalam dzisiaj i jestem zachwycona , wlosy sa miekkie , widac piekne cieniowanie ( ma sie ten talent ![]() ![]() ![]() qeres daj znac co Ci tam wyjdzie z kapieli rozjasniajacej , nie pamietam kiedy ja robilam ( nawet czy kiedys robilam ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2922 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
1 albo wybierasz docelowo odcieñ pomarañczowy, ale wtedy na pocz±tku sa ciemniejsze 2. albo wybierasz na pocz±tku intensywny pomarañcz, ale wyp³ucze sie do blondu ![]() Nie ma z³otego ¶rodka. Same z tym walczymy ca³y czas. Ja pocz±tkowo wybiera³am opcjê nr 2, ale z czasem ¼le siê poczu³am w blondzie, który jednak nosi³am stosunkowo d³u¿ej ni¿ pocz±tkowy ognisty pomarañcz. Mo¿na tez mieszaæ farby i szukac tego z³otego ¶rodka, co ca³y czas czynimy ![]() Do³±cz do nas, potestuj a mo¿e to Ty znajdziesz z³oty ¶rodek? ![]() julianka - jak babciê kocham, bo dwie rude jak sie wezm± za kud³y to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-07 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 778
|
Cytat:
![]() dziêki za info ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki nie bic, dorwe TZ przy komputerze to odbiore, ale za jakosc nie odpowiadam
![]() ja jak sie klade z takim wynalzkiem wpinam na grzywke spinki odzobne (kwiatki, malowane bobby pins ito ![]() ![]() martolek ja mialam po tym super gladkie wlosy ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Rozeznanie
|
julianka - ale to trzeba na suche w³osy zak³adaæ, tak? Na ¶wie¿o umyte, wysuszone i u³o¿one w³osy, dobrze rozumiem?
#2926 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki dokladnie, ja tak zrobilam i wlosy mialam super miekkie i gladkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
No dobra..... a co na drugi dzieñ? i trzeci?? Ja nie myjê codziennie, tylko co 3-4 dni....
Na pro¶bê jednej mi³ej kobitki wstawiam raz jeszcze w³oski pofarbowane Kolestonem 88.43 ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-07 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Majirel 7.44 w ¶wietle dziennym 9 dni po farbowaniu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2930 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Cytat:
post nr 3726 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
julianka - próbowa³am, ale nie umiem tych w³osów tak zaczesaæ
![]() ![]() jak Tobie siê to udaje?
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Apropo wyp³ukiwania farby!! - zauwa¿y³am ¿e najlepiej u mnie sprawdza siê mycie w³osów od¿ywk±, u¿ywam Issana Babassu z Rossmanna - naprawdê bardzo fajnie myje w³osy
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
kathy - ja jak mia³am krêcone to tez my³am Rossmannowskim Yungiem, tym ró¿owym. Teraz je zamienili na Isanê i tez jest ok. Do mycia najlepszy.
#2934 |
Zakorzenienie
|
agusiaki,
i autentycznie mniej siê wyp³ukuje farba - nie mówiê za ka¿dym razem ale mo¿e przynajmniej co 2 farbowanie. My¶lisz ¿e na prostych w³osach ta metoda siê nie sprawdzi?
#2935 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki ja przypinam wlosy od samego poczatku, pozniej wsowki, ktore moge usunac bez naruszania "konstrukcji" zabieram
![]() ![]() kathy na moich wlosach mycie odzywka sie nie sprawdza niestety ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
Kathy - nie mówiê, ¿e siê nie sprawdza, ale mycie ich szamponem i od¿ywianie pó¼niej jest wystarczaj±ce, ¿eby w³osy wygl±da³y dobrze. Jak mia³am krêcone tylko mycie od¿ywkami wchodzi³o w grê.
Obecnie ciesze siê szamponem i mask± do kolorowanych w³osków ze stapiza i s³u¿a mi dobrze ![]() julianna - a , ¿e mo¿na podpi±æ to nie wpad³am ![]() ![]() ![]()
#2937 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki niee ja juz nic nie nakladam dodatkowo
![]() a i zeby nie bylo bicia to zamierzam jutro tak jak kathy stworzyc album ze zdjeciami (jak dorwe TZ poza praca ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Wtórnym analfabetom i ortograficznym ignorantom mówiê stanowcze NIE! Moje recenzje ![]() Edytowane przez Heksacyjanek Czas edycji: 2011-01-08 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
¦liczno¶ci! Chyba siê odwa¿ê
![]() ![]() agusiaki Jeszcze raz Ci bardzo dziêkujê za zdjêcia i za "mi³± kobitkê" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
A widzia³y¶cie Majirel 7.43? Jest na tej paletce:
http://www.hairtop.com/st/majirel2.jpg zastanawiam siê, czy faktycznie mo¿liwe jest uzyskanie takiego koloru... Bo wtedy by³abym w niebie.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.