|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
do włosów jeszcze nie próbowałam ale jeśli jest dobry to mogę się poświęcić
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Mojemu TŻ na przetłuszczające włosy pomogły delikatne szampony (BD, Hipp, Alterra szamponożel). Zmiana jest bardzo widoczna.Żeby nie było Off topa, uwielbiam ostatnio olej winogoronowy i sezamowy wymieszany z orzechowym. Masło tucuma świetnie sprawdza się u mnie dodane do maski/odżywki. |
|
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny bede sie powtarzac na forach ale co tam ;-)
Dziewczyny ja mam juz wolne wiec odezwe sie w nastepnym tyg. Zycze wam zdrowych, dlugich i gestych wlosow oraz tone cierpliwosci dla nich!!!!
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Nałożyłam mieszankę oliwka fur mama, olej koksowy, olejek rozmarynowy i oliwa z oliwek. Ciekawe jakie będą jutro efekty. ;D
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę z jojobą
Jutro rano zmywanie
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
jojoba jest cudna
|
|
|
|
#2917 |
|
CORELIPS
|
z jakiej mazidlanej stronki zamawiałyście?
o ile kupowałyście online ![]() hmmm nie wiem na którym sklepie robić 'poświteczne-pierwsze' zamówienie... biochemia urody, mazidla, zsk...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio testuję olej ze słodkich migdałów.
Najpierw nie byłam zachwycona, ale jak się lepiej przyjrzałam to jedno moge powiedzieć - włosy błyszczą bardziej niż np. po kokosie. |
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zachowałam opakowania po produktach z BU i przelewam.O relacjach cenowych nie napiszę, bo nie porównywałam. |
|
|
|
|
#2920 |
|
CORELIPS
|
Dziękuję, czekam na więcej relacji. Zamówię pewnie tam gdzie odniosę wrażenie że władowałam do kosza wszystko co mnie satysfakcjonuje - a więc najważniejszy jest asortyment
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Hej
chciałam Wam przedstawić moje wrażenia po bardziej dlugofalowym uzywaniu olejków, tzn od października z b. niewielkimi przerwami. Olejuję włosy regularnie co dwa dni (przed każdym myciem), od dwoch miesiecy troche rzadziej. Używałam na początku olejku łopianowego, a od grudnia używam głownie olejku Sesa, czasami rycynowego, albo Bringraja, ale to Sesa jest przeze mnie uzywana najbardziehj regularnie, a ze juz sie konczy, to pozniej przyjdzie kolej na bringraja, ktorego musze skonczyc i ktory strasznie smierdzi. Jak stosuje? Najczęściej zostawiam oleje na noc, nie mieszam ich z niczym, sporadycznie dodaje olejku rozmarynowego. Po każdym nałożeniu olejku na włosy i skalp robię krótki masaż, okolo 5-1o minut. Efekty: bardziej błyszczące włosy, sporo odrastających włosów przy linii grzywki, co mnie najbardziej cieszy. Wczoraj mama zwróciła uwagę, że nieco zmienił mi się kolor włosów. Zawsze miałam dosyć jasne włosy, blond o zdecydowanie chłodnym odcieniu, natomiast teraz włosy są złociste, a ich kolor się ocieplił (ale nie przyciemnił). Minusy: niestety oleje nieco obciążają moje cienkie włosy, dlatego teraz robie przerwy, tzn nie olejuje przed każdym myciem, tylko bardziej co dwa, po prostu jak widzę szybsze przetłuszczenie włosów, to wiem, że muszę zrobić przerwę. Włosy (bardziej skalp) za każdym razem myję dwa razy szamponem ziołowym, więc nie ma mowy o niedomyciu. Od olejków oczekiwałam większej objętości włosów, oraz odrastania nowych, i to pierwsze nie zawsze jest do końca spełnione. W sumie używam jedynie olejków na bazie kokosowego i być może on przestał mi odpowiadać, nie wiem czy to możliwe, że włosy już są nim przekarmione? Chciałam sprobować migdała, lecz znalazłam na helfach tylko Vatike z migdalowego, ale na bazie oleju mineralnego, co mi się nie podoba. Mogłaby któraś z Was polecić mi jakiś olej migdałowy albo jakikolwiek, ktory nadaje objetosc włosom?? Oleje ktorych używałam: lopianowy, dabur amla jasmine (najgorszy ze wszystkich), rycynowy, vatika enriched coconut oil, bringraj, sesa, himalaya herbs (tez beznadziejny, parafina mi widac nie sluzy:P). Pozdrawiam
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
Mi Sesa i Vatika dodają objętości, czyli ogólnie olejki z ziołami na bazie kokosa, ale widocznie u ciebie nie ma takiego wpływu. Ja lubię jeszcze olejek Jiva, objętości też może trochę nadaje, ale dla mnie mniej niż te powyżej.
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Maria Elena, osobiście migdała nie używałam, ale można go kupić w aptekach D o z, firmy Profarm bodajże
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny skąd zamawiacie olej konopny? Znalazlam na allegro taki: http://allegro.pl/traper-olej-konopn...527791042.html
Nadaje się? W ogóle mam wątpliwości, jakiego oleju teraz spróbować. Do tej pory używałam kokosowego Vatiki i zupełnie się nie sprawdził, miałam po nim przesuszone włosy. Może poleciłybyście coś? Bo tyle tego jest że nie wiem co brać :P Dodam że włosy mam suche, zniszczone prostowaniem, z natury grube i sztywne. Hmm chyba jednak ten się nie nadaje bo to olej dla karpii...
Edytowane przez Dominiczkaaaa93 Czas edycji: 2011-04-23 o 16:26 |
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Narek, Dink - dziekuje
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam olejek ze słodkich migdałów - tak jak wspomniała Narek - zamówiłam przez DOZ.
Jestem z niego zadowolona Wydaje mi się,że dodaje włosom większego blasku niż np. olej kokosowy. |
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam jestem zadowolona ze swojej mieszanki. Włosy są sypkie, błyszczące i miękkie. <3
|
|
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jakie sa Twoje wlosy? bo nie o blask przede wsyztskim mi chodzi
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Reszta to już raczej tak jak w przypadku innych olejów - tzn. zmiękczone włosy.
Narazie go użyłam tylko dwa razy, niewiem, jaki będzie efekt po dłuższym stosowaniu. Moje włosy są suche i zniszczone
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
hmmm dzieki
moje wlosy sa suche i zniszczone mniej wiecej od polowy dlugosci. Napisz proszę cos po dluzszym czasie stosowania, czekam z niecierpliwością z tego co czytalam na tym forum wiele osob chwali sobie migdal duzo bardziej niz np kokos, a ja musze przyznac ze np olej rycynowy nie obciaza mi wlosow, a kokosowi sie zdarza :P
|
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Być może za dużo go nakładam, może wystarczy tylko odrobina na same końce? Mam włosy cienkie, delikatne i bardzo miękkie i do tego kręcone. Łatwo je przesuszyć, więc chciałabym je jakoś nawilżyć. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-04-24 o 07:48 |
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z olejku kokosowego jednak bym nie rezygnowała proponuję wymieszać dowolnie z oliwą z oliwek (jeśli nie ma to z odżywką np Isana z olejkiem z babasssu) ale nie zostawiać na całą noc ![]() ja ostatnio nakładam oleje 2-3 razy w tygodniu na 1-2h przed myciem i starczy
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
Figarro dziekuję za szybką odpowiedź
Kurczę muszę zrobić wszystko, żeby włosy kręciły się tak jak kiedyś (jak byłam małym dzieckiem). No cóż, szczerze mówiąc, to nie dbałam o nie za bardzo, prawie wogóle to i teraz mam. Niby są zdrowe i błyszczące ale jednak czegoś im brakuje. No nic, będę próbować z tymi olejkami |
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta przezroczysta jest na parafinie dlatego moze obciazac.
|
|
#2935 |
|
CORELIPS
|
Skad taka roznica w cenie? nie miałam jeszcze Vatiki, a podejrzewam, że lepiej się będzie sprawowała niż Parachute... i oto dylemat:
http://helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy lub lub lub http://helfy.pl/vatika-dabur |
|
|
|
#2936 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2937 |
|
CORELIPS
|
Słuchaj, ja wiem
|
|
|
|
#2938 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2940 |
|
CORELIPS
|
Właśnie badałam składzik i jestem zdezorientowana. No nic, jeśli nikomu nie uda się tego rozszyfrować tutaj to wezmę bardziej opłacalną wersję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

do włosów jeszcze nie próbowałam ale jeśli jest dobry to mogę się poświęcić

Być może za dużo go nakładam, może wystarczy tylko odrobina na same końce? Mam włosy cienkie, delikatne i bardzo miękkie i do tego kręcone. Łatwo je przesuszyć, więc chciałabym je jakoś nawilżyć. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
- 82
15.04.2013