![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: bardzo bardzo jasny blond perłowy z loreala-EXCELLENCE CREME nr 10.24
Wklej zdjęcia, prooooszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A czy z tych jasnych blondów, myślałam o 9.3 (excellence), którejś z was zniszczyła włosy...
bo mam bardzo cienkie i dość wypadające, ale skoro są te odżywki to może nie niszczy aż tak. Bo do tej pory używałam castinga jedynie, ale nawet najjaśniejsze nie dają pożądanego efektu kolorystycznego na ciemnym blondzie, choć przy nasadzie wyszły dość jasne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
podpinam sie do pytania, jak ktos ma to mnie interesuje odiceń 02 exelence superrozjaśniajacy złocisty blond, ma ktos fotki jak wychodzi? slyszałam że bardzo naturalnie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam bardzo badzo gęste i grube jasne blond włosy o srebrzystym połysku i mnie wogóle 9.3 nie zniszczyła włosów. 9.3 nie jest żółtym ani rudym blondem a pięknym złocistym odcieniem. Mnie wychodziło jak na opakowaniu 9.3. Teraz jeżeli chodzi o kolorek z Loreala 02 też złocisty-to wychodził mi nie jak na opakowaniu a tak samo jak na próbniku z tymi sztucznymi włoskami. To taka platynka słoneczna i bardzo lśniąca ![]() ![]() 02 jest słoneczną platynką w dzień lub w słońcu zaś w pomieszczeniu i sztucznym świetle przyciemnia się (jak każdy odcień) do beżowego złota. 02 też nie niszczy włosów. Jest tylko zasada-farbować włosy tylko 1raz a nie będą zniszczone. A jeszcze naturalniej od 02 wychodzi 01 to superjasny naturalny blond-przepiękny, wogóle nieżółty a przepiękny beż i faktycznie superjasny (wychodzi przynajmniej u mnie jak na próbniku). Wiele osób w tym czasie mówiło mi, że mam piękny odcień i każdy uważał, że to naturalny blond a niefarbowany. Edytowane przez goldange Czas edycji: 2009-02-02 o 19:10 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
jak zrobisz ten kolorek to wklej fotę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
Odcień oczu-czy jest ciepły czy zimny (ja mam orzechowo-zielono-niebieskie-całość ciepła). Jak opalasz się (ja zawsze na czerwień, ale ostatecznie opalam się na kolor bardzo jasnego złota). Jaki masz odcień skóry w dzień, jak nie jesteś opalona (ja mam odcień skóry kości słoniowej o lekkim słonecznym poblasku). Pieprzyki- w jakim są odcieniu (ciepłe, czy zimne). Określanie pór roku, nie jest schematyczne (np. wiele osób uważa, że czarne włosy to zima a zimą jest też naturalna platynowa bladolica). To była taka mała dygresja. 9.3 (i inne kolorki Loreala z Excellence, jak i z Preference od poziomu 7.1-to średnie popielate blondy do oznaczenia 10.21, czy 10-czyli te bardzo bardzo jasne blondy) mają wodę 6% zaś wszystkie superjasne odcienie z Loreala Excellence, jak i Recitala (01, 02, 03) mają 9% wodę. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-02-04 o 15:19 Powód: post pod postem, korzystaj z epcji edytowania i multicytowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie opalona skóra jest jasna i wydaje mi się, że bardziej podchodzi do róż oczy brązowe raczej o ciepłym odcieniu. No myślę, że gdy już zejdą mi "czerwoności" po opalaniu to raczej cieplejszy odcień przybiera skóra, ale np. twarz mi się ciężko opala(swoją drogą rzadko ją opalam a przynajmniej naturalnie) więc jakoś ciężko mi określić, muszę chyba więcej poczytać na ten temat, bo nie wszystkie cechy pasują mi do wiosny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki chcialam zapytac czy wogole mozna urzywać tego szamponu do wlosow nawet jak sie nie farbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
eh..narobilyscie mi ochoty na ta farbke.ja mam wlosy rozjasnione rowniez joanna w sprey´u i sa wlasnie takie jak kolezanka olkie przed..straszne.jak zrobie nia wloski to podziele sie efektami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Zagląda tu jeszcze ktoś kto się zna na farbach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Też polecam Loreal Excellence Supreme 03 kolor wychodzi jak na opakowaniu , a moje ciemne odrosty nie różnią się po farbowaniu od pozostałej długości.
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- 10.21 będzie zdecydowanie chłodniejszym odcieniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Podbijam
![]() ![]() btw. teraz chyba to jest ta 10.21 prawda? Jeśli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu ![]()
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2012-10-18 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
tak dokładnie 10.21
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Hej ;*
Powiedzcie mi Kochane, mój kolor włosów do ciemny, mysi blond. Po wakacyjnym rozjaśnianiu u fryzjera, już któryś raz z rzędu farbowałam włosy Palette A10 (ultrapopielaty blond) . Wszystko na początku było dobrze, teraz farba zaczęła mi chwytać odrost na rudo... Czy jak użyje farby Excellence 10.21 na odrost będę musiała podmienić wodę na swoją 9% i w jakich proporcjach ją zmieszać ? Włosy nie wyjdą zielone? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Moja naturalne włosy to typowy dla Polek mysi blond, który fakt faktem uważam, że dość fajnie mi chwyta wszelkie blondy.
Grzywkę na końcówkach od jakiegoś czasu mam jaśniejszą- nie mogę tego zwalczyć, ale chciałam pokazać, jak moim zdaniem pięknie chwyta Excellence 10.21 na odrostach :
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Orientuje się któraś jaki oxy ma 10.21?
![]()
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
No tak ale chodzą pogłoski że może to być i 6% więc chciałam zaspokoić swoją ciekawość
![]() ![]()
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Napisałam z ciekawości maila do Loreala i odpisali mi tak "Szanowna Pani.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami. Uprzejmie informuję, że produkt „Excellence 10.21” zawiera oxydant 6%. Z poważaniem Serwis Konsumencki L’Oréal Polska." ![]()
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.