bardzo bardzo jasny blond perłowy z loreala-EXCELLENCE CREME nr 10.24 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-20, 09:31   #61
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)
Dot.: bardzo bardzo jasny blond perłowy z loreala-EXCELLENCE CREME nr 10.24

Wklej zdjęcia, prooooszę
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 18:14   #62
cytrynkaxD
Raczkowanie

A czy z tych jasnych blondów, myślałam o 9.3 (excellence), którejś z was zniszczyła włosy...
bo mam bardzo cienkie i dość wypadające, ale skoro są te odżywki to może nie niszczy aż tak.
Bo do tej pory używałam castinga jedynie, ale nawet najjaśniejsze nie dają pożądanego efektu kolorystycznego na ciemnym blondzie, choć przy nasadzie wyszły dość jasne
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 18:19   #63
xyzgirl86
BAN stały

podpinam sie do pytania, jak ktos ma to mnie interesuje odiceń 02 exelence superrozjaśniajacy złocisty blond, ma ktos fotki jak wychodzi? slyszałam że bardzo naturalnie???
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 19:04   #64
goldange
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
A czy z tych jasnych blondów, myślałam o 9.3 (excellence), którejś z was zniszczyła włosy...
bo mam bardzo cienkie i dość wypadające, ale skoro są te odżywki to może nie niszczy aż tak.
Bo do tej pory używałam castinga jedynie, ale nawet najjaśniejsze nie dają pożądanego efektu kolorystycznego na ciemnym blondzie, choć przy nasadzie wyszły dość jasne
9.3 to bardzo jasny złocisty blond-jeśli lubisz złociste odcienie i jesteś wiosną to dla was piękny kolorkek.
Ja mam bardzo badzo gęste i grube jasne blond włosy o srebrzystym połysku i mnie wogóle 9.3 nie zniszczyła włosów. 9.3 nie jest żółtym ani rudym blondem a pięknym złocistym odcieniem. Mnie wychodziło jak na opakowaniu 9.3.

Teraz jeżeli chodzi o kolorek z Loreala 02 też złocisty-to wychodził mi nie jak na opakowaniu a tak samo jak na próbniku z tymi sztucznymi włoskami. To taka platynka słoneczna i bardzo lśniąca 02 jest jaśniejszym odcieniem od 9.3. Oba piękne, obecnie wolę zimne i naturalnie wyglądające blondy
02 jest słoneczną platynką w dzień lub w słońcu zaś w pomieszczeniu i sztucznym świetle przyciemnia się (jak każdy odcień) do beżowego złota. 02 też nie niszczy włosów. Jest tylko zasada-farbować włosy tylko 1raz a nie będą zniszczone.
A jeszcze naturalniej od 02 wychodzi 01 to superjasny naturalny blond-przepiękny, wogóle nieżółty a przepiękny beż i faktycznie superjasny (wychodzi przynajmniej u mnie jak na próbniku). Wiele osób w tym czasie mówiło mi, że mam piękny odcień i każdy uważał, że to naturalny blond a niefarbowany.

Edytowane przez goldange
Czas edycji: 2009-02-02 o 19:10 Powód: dopisek
goldange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 10:56   #65
cytrynkaxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldange Pokaż wiadomość
9.3 to bardzo jasny złocisty blond-jeśli lubisz złociste odcienie i jesteś wiosną to dla was piękny kolorkek.
Ja mam bardzo badzo gęste i grube jasne blond włosy o srebrzystym połysku i mnie wogóle 9.3 nie zniszczyła włosów. 9.3 nie jest żółtym ani rudym blondem a pięknym złocistym odcieniem. Mnie wychodziło jak na opakowaniu 9.3.

Teraz jeżeli chodzi o kolorek z Loreala 02 też złocisty-to wychodził mi nie jak na opakowaniu a tak samo jak na próbniku z tymi sztucznymi włoskami. To taka platynka słoneczna i bardzo lśniąca 02 jest jaśniejszym odcieniem od 9.3. Oba piękne, obecnie wolę zimne i naturalnie wyglądające blondy
02 jest słoneczną platynką w dzień lub w słońcu zaś w pomieszczeniu i sztucznym świetle przyciemnia się (jak każdy odcień) do beżowego złota. 02 też nie niszczy włosów. Jest tylko zasada-farbować włosy tylko 1raz a nie będą zniszczone.
A jeszcze naturalniej od 02 wychodzi 01 to superjasny naturalny blond-przepiękny, wogóle nieżółty a przepiękny beż i faktycznie superjasny (wychodzi przynajmniej u mnie jak na próbniku). Wiele osób w tym czasie mówiło mi, że mam piękny odcień i każdy uważał, że to naturalny blond a niefarbowany.
Ja chyba jednak jestem lato(mam jasną cerę, która bardzo łatwo się rumieni), ale jakoś wydaje mi się, że włosy ze złotym połyskiem pasują mi i dodają mi właśnie takiego "ciepła". Zobaczymy, może będzie mi ten odcień(9.3) pasować
Stary 2009-02-03, 20:00   #66
xyzgirl86
BAN stały

jak zrobisz ten kolorek to wklej fotę a ja mam pytanie ile procent ma woda w tych farbach??
xyzgirl86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 00:04   #67
goldange
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak jestem lato(mam jasną cerę, która bardzo łatwo się rumieni), ale jakoś wydaje mi się, że włosy ze złotym połyskiem pasują mi i dodają mi właśnie takiego "ciepła". Zobaczymy, może będzie mi ten odcień(9.3) pasować
Czytałam kiedyś wiele, że to właśnie wiosny bardzo często rumienią się. Ja jestem wiosną i często rumienie się. Ale tu pewnie chodzi nie tylko o rumieńce. Włosy powinny mieć ciepły odcień (chodzi o blask). Ja mam srebrzysty, ale na słońcu staje się on cieplejszy-słoneczno-srebrzysty. To dużo zależy jaki masz naturalny odcień włosów na słońcu-czy jest to ciepły odcień czy zimny.
Odcień oczu-czy jest ciepły czy zimny (ja mam orzechowo-zielono-niebieskie-całość ciepła).
Jak opalasz się (ja zawsze na czerwień, ale ostatecznie opalam się na kolor bardzo jasnego złota).
Jaki masz odcień skóry w dzień, jak nie jesteś opalona (ja mam odcień skóry kości słoniowej o lekkim słonecznym poblasku).
Pieprzyki- w jakim są odcieniu (ciepłe, czy zimne).
Określanie pór roku, nie jest schematyczne (np. wiele osób uważa, że czarne włosy to zima a zimą jest też naturalna platynowa bladolica). To była taka mała dygresja.

Cytat:
Napisane przez xyzgirl86 Pokaż wiadomość
jak zrobisz ten kolorek to wklej fotę a ja mam pytanie ile procent ma woda w tych farbach??
9.3 (i inne kolorki Loreala z Excellence, jak i z Preference od poziomu 7.1-to średnie popielate blondy do oznaczenia 10.21, czy 10-czyli te bardzo bardzo jasne blondy) mają wodę 6% zaś wszystkie superjasne odcienie z Loreala Excellence, jak i Recitala (01, 02, 03) mają 9% wodę.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-02-04 o 15:19 Powód: post pod postem, korzystaj z epcji edytowania i multicytowania
goldange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 15:20   #68
cytrynkaxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldange Pokaż wiadomość
Czytałam kiedyś wiele, że to właśnie wiosny bardzo często rumienią się. Ja jestem wiosną i często rumienie się. Ale tu pewnie chodzi nie tylko o rumieńce. Włosy powinny mieć ciepły odcień (chodzi o blask). Ja mam srebrzysty, ale na słońcu staje się on cieplejszy-słoneczno-srebrzysty. To dużo zależy jaki masz naturalny odcień włosów na słońcu-czy jest to ciepły odcień czy zimny.
Odcień oczu-czy jest ciepły czy zimny (ja mam orzechowo-zielono-niebieskie-całość ciepła).
Jak opalasz się (ja zawsze na czerwień, ale ostatecznie opalam się na kolor bardzo jasnego złota).
Jaki masz odcień skóry w dzień, jak nie jesteś opalona (ja mam odcień skóry kości słoniowej o lekkim słonecznym poblasku).
Pieprzyki- w jakim są odcieniu (ciepłe, czy zimne).
Określanie pór roku, nie jest schematyczne (np. wiele osób uważa, że czarne włosy to zima a zimą jest też naturalna platynowa bladolica). To była taka mała dygresja.
No właśnie jakoś nie potrafię określić, naturalny kolor mam ciemny blond, ale czy jest od ciepłym połysku to teraz nie mogę stwierdzić, choć wydaje mi się,że tak
Nie opalona skóra jest jasna i wydaje mi się, że bardziej podchodzi do róż
oczy brązowe raczej o ciepłym odcieniu.
No myślę, że gdy już zejdą mi "czerwoności" po opalaniu to raczej cieplejszy odcień przybiera skóra, ale np. twarz mi się ciężko opala(swoją drogą rzadko ją opalam a przynajmniej naturalnie)
więc jakoś ciężko mi określić, muszę chyba więcej poczytać na ten temat, bo nie wszystkie cechy pasują mi do wiosny
Stary 2009-02-04, 22:51   #69
mocheeri
BAN stały

Cytat:
Napisane przez simonka005 Pokaż wiadomość
czy ktos stosowal bardzo jasny blond popielaty ale wersje angielska ??? w anglii sa inne oznaczenia i ta farba u nich nazywa sie nie bardzo jasny a jasny po prostu blond popielaty , kupilam nie te co trzeba , czy ktos stosowal te angielska very light ash blonde excellence creme , jak wychodzi na wlosach blond ale nie popielatych? czy wogole wychodzi , chcialabym stonowac kolor
mi wyszedł jakiś szaro srebrny;/ a miałam jasny blond
mocheeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 22:14   #70
JOY
Raczkowanie

Hej dziewczynki chcialam zapytac czy wogole mozna urzywać tego szamponu do wlosow nawet jak sie nie farbuje Tego szamponu Profi Siver - Color Revitlivers ? Hmmm?
JOY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 19:17   #71
moss33
Przyczajenie

eh..narobilyscie mi ochoty na ta farbke.ja mam wlosy rozjasnione rowniez joanna w sprey´u i sa wlasnie takie jak kolezanka olkie przed..straszne.jak zrobie nia wloski to podziele sie efektamimoj naturalny to taki sredni blond,teraz nawet wydaje mi sie ciemniejszy.moze ktoras z was jeszcze robila i wklei jakies zdjecie????
moss33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 12:01   #72
Chocolate77
Rozeznanie

Zagląda tu jeszcze ktoś kto się zna na farbach? Chodzi mi o różnicę między tym Excellence 10.24 a Recital Preference Stockholm 10.21 - czy te cyferki po przecinku oznaczają, że Stockholm wyjdzie mniej więcej podobny ale o odcieniu chłodniejszym?? Z góry dzięki za odpowiedź...
Chocolate77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 22:55   #73
eleonora81
Przyczajenie

Też polecam Loreal Excellence Supreme 03 kolor wychodzi jak na opakowaniu , a moje ciemne odrosty nie różnią się po farbowaniu od pozostałej długości.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

10.21 będzie zdecydowanie chłodniejszym odcieniem
eleonora81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 20:33   #74
Carolajn
Rozeznanie

Podbijam będę się kiedyś przymierzać do tej farbki i z miłą chęcią pooglądam Wasze efekty po farbowaniu bardzo proszę wstawiać zdjęcia! Pozdrawiam

btw. teraz chyba to jest ta 10.21 prawda? Jeśli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lore.jpg (17,6 KB, 59 załadowań)

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2012-10-18 o 20:37
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 16:28   #75
an-gi
Raczkowanie

tak dokładnie 10.21 jutro będę farbować to wstawię kilka fotek przed i po, dodam , że próbuję zejść z żółtości także zobaczymy co wyjdzie
an-gi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 20:26   #76
qwerty78
Przyczajenie

Siemka czelam z niecierpliwoscia na Twoje fotki an-gi.
Ahh te blondy kuszą...
qwerty78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 12:25   #77
julcia120
Przyczajenie

Hej ;*
Powiedzcie mi Kochane, mój kolor włosów do ciemny, mysi blond. Po wakacyjnym rozjaśnianiu u fryzjera, już któryś raz z rzędu farbowałam włosy Palette A10 (ultrapopielaty blond) . Wszystko na początku było dobrze, teraz farba zaczęła mi chwytać odrost na rudo... Czy jak użyje farby Excellence 10.21 na odrost będę musiała podmienić wodę na swoją 9% i w jakich proporcjach ją zmieszać ? Włosy nie wyjdą zielone? Pozdrawiam
julcia120 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 09:54   #78
Laurieen
Zadomowienie

Moja naturalne włosy to typowy dla Polek mysi blond, który fakt faktem uważam, że dość fajnie mi chwyta wszelkie blondy.

Grzywkę na końcówkach od jakiegoś czasu mam jaśniejszą- nie mogę tego zwalczyć, ale chciałam pokazać, jak moim zdaniem pięknie chwyta Excellence 10.21 na odrostach :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mm.jpg (55,2 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (42,6 KB, 243 załadowań)

26.07.2016

zaręczyny

17.06.2017
ślub

Laurieen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 19:17   #79
Carolajn
Rozeznanie

Orientuje się któraś jaki oxy ma 10.21? pilne!

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Stary 2013-11-22, 19:26   #80
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
Orientuje się któraś jaki oxy ma 10.21? pilne!
Blond Bunny pisala zdaje sie u siebie na blogu, ze najprawdopodobniej 9%.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 18:20   #81
Carolajn
Rozeznanie

No tak ale chodzą pogłoski że może to być i 6% więc chciałam zaspokoić swoją ciekawość no nic w takim razie robię w ciemno i zobaczymy co z tego wyjdzie

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Stary 2013-11-23, 19:20   #82
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
No tak ale chodzą pogłoski że może to być i 6% więc chciałam zaspokoić swoją ciekawość no nic w takim razie robię w ciemno i zobaczymy co z tego wyjdzie
Ale to bardzo jasny blond, nie moze miec 6%.
Stary 2013-11-25, 18:09   #83
Carolajn
Rozeznanie

Napisałam z ciekawości maila do Loreala i odpisali mi tak "Szanowna Pani.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami.
Uprzejmie informuję, że produkt „Excellence 10.21” zawiera oxydant 6%.

Z poważaniem
Serwis Konsumencki L’Oréal Polska."

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Stary 2013-11-25, 20:01   #84
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisałam z ciekawości maila do Loreala i odpisali mi tak "Szanowna Pani.
Bardzo dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami.
Uprzejmie informuję, że produkt „Excellence 10.21” zawiera oxydant 6%.

Z poważaniem
Serwis Konsumencki L’Oréal Polska."
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości