OOBE i LD - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-24, 11:05   #361
Leady
Raczkowanie

Dot.: Oobe _czy Ktoś Praktykuje?

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość

Dziekuję Ci bardzo za podpowiedz mam też jeszcze pytanie czy też sie tym interesujesz?? bo, jakby sie wyrazic poszukuje bratniej duszy pozniewaz jak dotad nikt z osob mi bliskich nie wierzy i na dodatek traktoja mnie jak wariatke
Leady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 11:06   #362
Ally83
Zakorzenienie

Praktykujemy używanie wyszukiwarki

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128227
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69502

Na pewno więcej info znajdziesz na specjalistycznych forach, np. astral dynamics
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 11:07   #363
cattt
Mrs Mrau

dzięki!

jak wróce z uczelni to poczytam
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 11:08   #364
Leady
Raczkowanie

ok wiec dziekuje ci ally poszukam
Leady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 11:27   #365
wersta
Zakorzenienie

nie praktykuję, bo się boję
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-24, 12:01   #366
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika
Dot.: OOBE i LD

Ja miewałam takie coś podczas słuchnia pewnej kasety z nagraniem i skojarzyło mi się z tymi przeżyciami o jakich mówiła papryczka. Jak słucham jej, leżąc z zamknietymi oczami po jakimś czasie czuję jak mi się ręce (astralne) odrywają od ciała a później całe ciało i czuje jakbym unosiła się w powietrzu.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-28, 09:42   #367
guinea_pig
Raczkowanie

gothika, a to ne byla czasem kaseta hemi-sync?
guinea_pig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-29, 09:32   #368
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

a co to jest hemi - sync? wytwórnia? To jest kaseta z materiałami do autohipnozy, prowadzona przez dwoje ludzi.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-31, 12:45   #369
guinea_pig
Raczkowanie

dla zainteresowanych hemi-sync:
http://www.hemi-sync.com.pl/hsbrief.php

wszystko ładnie wytłumaczone
guinea_pig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-26, 22:04   #370
Młody_Uczeń
Przyczajenie

Red face Dot.: OBE-prawda czy bajer?

Troche dziwne ale znalazlem w googlach was tzn kobietki wiec juz napisze co ja o tym sądze . Czytalem wasze wypowiedzi ze straszne to jest, ja tez sie przerazilem ale nie mozna sie bac.. lęk to czlowiek stworzyl i zlo

"Ostatnio zaciekawilo mnie to ... poniewaz mialem dziwne w nocy akcje, wydawalo mi sie jakbym nie mogl oddychac tz:n nie potrzebowalem tego.. i jakbym sie unosil, ale nie widac bylo ze sie unosze... Przeczytalem pare wątkow i dowiedzialem sie ze to moze byc cos w podobni do wychodzenie z ciala... Nasladowalem Traktakt o Projekcji Astralnej, pewnego dnia jak zwykle wieczorem probouje koncentrowac sie itp. kiedy sie klade spac, probowalem o niczym myslec i skupiac sie tylko w ciemnosci kiedy mam zamkniete oczy... zawuazylem jakby tunel.. ktory sie krecil w strone zegara, niestety sie wystraszylem i nigdy jeszcze tego znow nie doznalem, chcialbym ponownie to doznac ale sie nie udaje . Co myslicie o mojej wypowiedzi.."

"niektorzy sie boja wychodzic z Cial bo mysla ze inna dusza wejdzie do Ciala ... Wcale to nie jest prawda bo nie ma zlych dusz, pozatym ich przewodnik nie pozwoliby wiec nie ma sie czego bac strach to ludzie wymyslili pozdro !"
Młody_Uczeń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 16:28   #371
the-scarlet-garden
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kolka Pokaż wiadomość

A jerzeli chodzi o OOBE to kiedyś czytałam żę przy opuszczaniu swego ciała fizycznego i powracaniu do niego towarzyszą drgania i zawroty głowy. chciałabym wiedzieć czy to prawda??

Tak, chyba tak jest. Mój tż ma chyba wychodzenie z ciała, choć nie jestem pewna. Odczuwa drgawki, ucisk i jakby zimne powietrze dmuchało mu po twarzy. Kilka razy słyszał tez dzwięk jakby jakas stara baba się smiała
Najdziwniejsze jest to, że mam czasem noce, kiedy nie moge zasnąć, jestem niespokojna, mam wrażenie, ze ktoś jest w pokoju, w mojej głowie, przewijają się różne dziwne rzeczy.. A gdy zasypiam to budze się bardzo często w nocy z uczuciem, ze obok mnie ktoś jest. Po czym dowiaduję się, że tej samej nocy mój Tż miał "wyjscie z ciała". Natomiast gdy on ma spokojna noc to i ja szybko zasypiam i spię bez problemowo.

Trochę sie boję o niego... Podobno gdy ciało astralne opusci ciało fizyczne to nie można spiącego budzic, bo moze umrzeć
the-scarlet-garden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-29, 20:20   #372
Ines-ka
Zakorzenienie

Podbijam wątek. Coś nam utonął w wizażowych odmętach.

Która z was 'lata' w LD?
Uwielbiam to uczucie. Czasami na jawie mam ochotę podnieść ręce i odfrunąć...
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-03, 20:56   #373
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the-scarlet-garden Pokaż wiadomość

Trochę sie boję o niego... Podobno gdy ciało astralne opusci ciało fizyczne to nie można spiącego budzic, bo moze umrzeć
Nic takiego. Na prawdę nie ma się czego obawiać. Ja osobiście nie spotkałam się z ani jedym przypadkiem, gdzie 'podróżnik' podczas wyjścia zszedł z tego świata. To bzdura! Wymysł osób zniechęconych do tego zjawiska lub osób którym z tym nie wychodziło, lub z innych powodów (religijnych często, światopogladowych).
A Twojemu TŻ tylko bym gratulowała umiejętności tak łatwego opuszczania ciała. Niech się tym bawi!

I witam ponownie po bardzo długiej przerwie. Miło wiedzieć, że wątek jeszcze żyje.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-03, 23:21   #374
the-scarlet-garden
BAN stały

Ja nigdy nie miałam LD, OOBe i innych rzeczy z tego rodzaju. Własnie tylko czuje czasem obecnosc kogoś, gdy Mój tż opuszcza swe ciało astralne.

W sumie mógłby czasem mnie w nocy odwiedzic bardziej "intensywnie" hmm... wpełznać do łózka...
the-scarlet-garden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 15:03   #375
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam LD, OOBe i innych rzeczy z tego rodzaju. Własnie tylko czuje czasem obecnosc kogoś, gdy Mój tż opuszcza swe ciało astralne.
Więc warto zapytać, co robi/pamięta z wyjść z ciała. Zapewne czujesz obecność jego ciała stralnego. <że to jest możliwe>

Cytat:
W sumie mógłby czasem mnie w nocy odwiedzic bardziej "intensywnie" hmm... wpełznać do łózka...
Hehe - powiedz mu to. Myślę, że ma taką moc.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-29, 16:20   #376
Moonlight
Wtajemniczenie

odświeżam wątek, bo chciałabym o coś spytać osoby które siedzą w tym temacie i nie zostać wyśmiana

zaznaczam że ja nie praktykuję OOBE czasami śniłam świadomie, ale swego czasu "zeszłam na ziemię", przestałam się interesować takimi nadprzyrodzonymi rzeczami i zaczęłam myśleć racjonalnie i takie "dziwactwa" jak deja vu czy świadome sny ustały. ale nadal w głębi duszy w takie rzeczy wierzę.

ostatnio nie wiem czy sobie coś wkręciłam, ale czuję czasem czyjąś obecność. poznałam pewnego chłopaka, który mówił że podróżuje astralnie. wiem, że mu się spodobałam no ale nic więcej z tego nie wyszło (moja wina). czy to możliwe że on do mnie przychodzi? nie zna mojego adresu, ale w astralu to chyba żaden problem, prawda? można tak zrobić żeby pójść do kogoś choć niewiadomo gdzie ten ktoś jest?

i pytanie numer dwa... czy istnieje coś takiego żeby zabronić mu przychodzić do mnie? nie wiem, może jakiś talizman ja się na tym nie znam dlatego pytam
po prostu czasem głupio się czuję kiedy np. biorę kąpiel a tu nagle czuję że ktoś mnie obserwuje
hmmm mam dosyć rozbudowaną intuicję. bardzo często widzę po ludziach jakie mają intencje, jeśli ktoś mnie obserwuje (na żywo) to też zawsze o tym wiem. a ostatnio baaaardzo często mam wrażenie, że jestem obserwowana we własnym domu choć nikogo nie ma!

kurcze, głupio mi że to napisałam ostatnio tak bardzo chcę zagłuszyć w sobie te "dziwactwa"... no ale nie da się. ja już chyba po prostu jestem dziwna i już.
Stary 2007-04-30, 13:04   #377
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Ostatnio przypomniało mi się Oobe i postanowiłam odwiedzić ponownie ten wątek Od dzisiaj zaczynam znów ćwiczenia, tym razem będę o nich pamiętać, może mi się kiedyś uda...
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-30, 17:46   #378
Ines-ka
Zakorzenienie

Ja też zaczynam na nowo przygodę z OOBE od dzisiaj. Nosiłam się z tym zamiarem już dłuższy czas, ale ostatnio mam sporo życiowych zawirowań. Życzę powodzenia, sobie i wam.
Stary 2007-04-30, 18:02   #379
klaudiaa
Zakorzenienie

Jak Wy to robicie?
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-30, 18:04   #380
Ines-ka
Zakorzenienie

Na początek, http://www.oobe.pl/
Stary 2007-04-30, 18:09   #381
klaudiaa
Zakorzenienie

Aga, ale na co mam kliknąć?
Stary 2007-04-30, 18:12   #382
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Bezpłatny Kurs OOBE przez e-mail wersja BETA
Nie widać linka?
Stary 2007-04-30, 18:29   #383
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Nie widać linka?
Nie zauważyłam. Już się zapisuję.

REKLAMA
Stary 2007-04-30, 18:41   #384
Ines-ka
Zakorzenienie

Najpierw polecam lekturę całej strony i własną praktykę. Na forum róźnie ludzie piszą.

Przez to wszystko nie mogę zapanować nad snem. Dawno nie miałam do końca udanego LD. Budzenie się co godzinę i zasypianie kolejną godzinę do przyjemnych nie należy, zwłaszcza kiedy trzeba rano wstać.
Stary 2007-04-30, 19:06   #385
klaudiaa
Zakorzenienie

Spróbuję jeszcze dzisiaj o tym poczytać.

Wątpię, żeby mi się udało, bo z tego co widzę, trzeba ćwiczyć, a u mnie z wytrwałością bardzo marnie. Naprawdę może udać się każdemu? Nie trzeba mieć jakichś paranormalnych umiejętności?

A to zasypianie wcale nie musi być od tego. Też tak mam, nawet bardzo często ostatnimi czasy, a nie praktykuję tego całego LD.
Stary 2007-04-30, 19:12   #386
*~An!@~*
Zadomowienie

GG do *~An!@~*

Ooo...mi też się przypomniało OOBE .

Od dziś zacznę ćwiczenia . Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś . Ech, byłoby pięknie!
Placebo "Sleeping With Ghosts"

*~An!@~* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-30, 19:20   #387
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaa Pokaż wiadomość
Spróbuję jeszcze dzisiaj o tym poczytać.

Wątpię, żeby mi się udało, bo z tego co widzę, trzeba ćwiczyć, a u mnie z wytrwałością bardzo marnie. Naprawdę może udać się każdemu? Nie trzeba mieć jakichś paranormalnych umiejętności?

A to zasypianie wcale nie musi być od tego. Też tak mam, nawet bardzo często ostatnimi czasy, a nie praktykuję tego całego LD.
Uwaga, to wciąga.

W LD, często tracę kontrolę nad tym co sama robię. Śnią mi się b. przykre rzeczy. Widzę to i nie potrafię się obudzić. A jak już wyrwę się ze snu to z płaczem i boję się znowu zasnąć. Często kiedy nic mi się nie śni, budzę się co godzinę, patrzę która godzina i zasypiam. W ciągu ostatniego miesiąca spałam bez przerw do dzwonku budzika całe 2 razy.

REKLAMA
Stary 2007-04-30, 20:18   #388
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Uwaga, to wciąga.

W LD, często tracę kontrolę nad tym co sama robię. Śnią mi się b. przykre rzeczy. Widzę to i nie potrafię się obudzić. A jak już wyrwę się ze snu to z płaczem i boję się znowu zasnąć. Często kiedy nic mi się nie śni, budzę się co godzinę, patrzę która godzina i zasypiam. W ciągu ostatniego miesiąca spałam bez przerw do dzwonku budzika całe 2 razy.
To tak może się stać?

Ja miewałam LD kilka razy, ale tak zaciekawiło mnie OOBE.. Czy osiągacie je przed snem czy po przebudzeniu? Wyczytałam na początku wątku, że nastawiacie budziki w nocy

Aha i jeszcze.. Kilka razy zdarzyło mi się tak, że zasypiałam i już widziałam taka jakby czarną dziure, pustke nie wiem, taki stan jakby pomiędzy nie spaniem a spaniem ( ) i wtedy nagle drgam, tak jakbym spadała (raz walłam ręką o ściane) . Co to jest? bo się troche tego boje aczkolwiek bardzo fajne uczucie
Stary 2007-04-30, 20:29   #389
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
To tak może się stać?

Ja miewałam LD kilka razy, ale tak zaciekawiło mnie OOBE.. Czy osiągacie je przed snem czy po przebudzeniu? Wyczytałam na początku wątku, że nastawiacie budziki w nocy

Aha i jeszcze.. Kilka razy zdarzyło mi się tak, że zasypiałam i już widziałam taka jakby czarną dziure, pustke nie wiem, taki stan jakby pomiędzy nie spaniem a spaniem ( ) i wtedy nagle drgam, tak jakbym spadała (raz walłam ręką o ściane) . Co to jest? bo się troche tego boje aczkolwiek bardzo fajne uczucie
Ostatnio śniło mi się że ktoś mnie pobił bo go do tego sprowokowałam. Celowo, bo wiedziałam że to sen. Ale uderzenia czułam jak w świecie realnym. Obudziłam się nad ranem i już nie zasnęłam. Dawno tak się nie bałam we śnie.
Często śnią mi się takie sytuacje. Ktoś spycha mnie w dół, uderza mną o ścianę, krzyczy, grozi, wyzywa. Może i ciekawe, ale niezbyt przyjemne.

Często mam to uczucie czarnej dziury. Praktycznie zawsze kiedy zasypiam. Jeszcze nie potrafię wykorzystać tego momentu do wyjścia z ciała, a tylko przedłużam kiedy nie jestem zmęczona.
Stary 2007-04-30, 20:54   #390
kiniaczeq
Zakorzenienie

LD mam naturalnie praktycznie co noc nic nie robię i mam..

czytałam właśnie jeszcze coś o "Fałszywych przebudzeniach" tz. że ktoś myśli że się obudził i robi to co ma robić po przebudzeniu, przed przebudzeniem się czuję strach, później to się okazuje że to jest ten bardzo realistyczny i się budzi.. - kiedyś takie coś miałam częściej w wieku ok 12 lat, teraz już w ogóle ..

OOBE nigdy nie próbowałam.. ale mam zamiar spróbować jestem ciekawa jak to jest

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości