OOBE i LD - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-04, 18:56   #571
landryna210
Raczkowanie

Dot.: OOBE i LD

Bo to nie jest dla takich ludzi...rany boskie...Ludzie ze słabą psychiką nie potrafia tego ogarnąc.To jest niesamowite doświadczenie a nie przekleństwo albo kara boska...

Ludzie,których znasz musieli wcześniej miec problemy psychiczne,samo OOBE tego nie wywołuje,inaczej pełno byłoby artykułów o tym w prasie hehh...nie a tak na poważnie to OOBE nie ma nic wspólnego z chorą psychiką,bez przesady....
landryna210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 21:34   #572
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
Bo to nie jest dla takich ludzi...rany boskie...Ludzie ze słabą psychiką nie potrafia tego ogarnąc.To jest niesamowite doświadczenie a nie przekleństwo albo kara boska...

Ludzie,których znasz musieli wcześniej miec problemy psychiczne,samo OOBE tego nie wywołuje,inaczej pełno byłoby artykułów o tym w prasie hehh...nie a tak na poważnie to OOBE nie ma nic wspólnego z chorą psychiką,bez przesady....
Niektórzy się o to nie proszą a OOBE mają. Nie tobie oceniać co komu niszczy psychikę.
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 11:13   #573
landryna210
Raczkowanie

Akurat jeśli chodzi o OOBE to wiem ,,troszkę " wiecej od ciebie.Więc albo tu wszystkim wkręcasz,żeby się wykazac albo ci twoi znajomi już wcześniej cierpieli z powodu choroby psychicznej.
landryna210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 14:21   #574
veronicas15
Zakorzenienie

Zauważ, że to nie ja pisałam wcześniejszego posta.
Najpierw orientuj się z kim rozmawiasz, a potem się przechwalaj swoją wiedzą na temat OOBE.

Edytowane przez veronicas15
Czas edycji: 2009-07-05 o 14:22
Stary 2009-07-05, 14:30   #575
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landryna210 Pokaż wiadomość
Akurat jeśli chodzi o OOBE to wiem ,,troszkę " wiecej od ciebie.Więc albo tu wszystkim wkręcasz,żeby się wykazac albo ci twoi znajomi już wcześniej cierpieli z powodu choroby psychicznej.
a skąd wiesz, że wiesz więcej od veronicas15 ?
Ja tak sobie myślę, że te twoje posty i tupanie nóżką "ja wiem najlepiej!" nic tu nie zadziała - i raczej w drugą strone to pójdzie
Stary 2009-07-06, 20:13   #576
iza89
Zakorzenienie

Słuchajcie, tak czytam ten wątek od początku i nie zrozumiałam jednego... czy Wy wchodzicie w ten trans OOBE zaraz jak zamierzacie iść spać, czy budzicie się rano i próbujecie wtedy?
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 20:17   #577
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza89 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, tak czytam ten wątek od początku i nie zrozumiałam jednego... czy Wy wchodzicie w ten trans OOBE zaraz jak zamierzacie iść spać, czy budzicie się rano i próbujecie wtedy?
Spytaj się landryny, ona wie najlepiej, my tylko mącimy w głowach

Ale kiedy ja ćwiczyłam to robiłam to w nocy, bo wtedy łatwiej mi się było skupić - cisza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 20:16   #578
iza89
Zakorzenienie

Próbowałam przed pójściem spać... próbowałam odliczać do tyłu i... zasnęłam nic się nie działo.
iza89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 20:36   #579
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam przed pójściem spać... próbowałam odliczać do tyłu i... zasnęłam nic się nie działo.
We wszystkich książkach jest napisane, że najlepiej próbować po ok 4 godzinach snu-wtedy są najlepsze efekty
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 14:17   #580
Martell
Przyczajenie

A wiecie że niedawno próbowałam tego OOBE i prawie mi się udało?To było tak:Położyłam się w łóżku i odprężyłam i zaczęłam liczyć od 200 do 1 no i jak byłam przy 178 to poczułam tekie dziwne ,,wibracje'' i miałam wrażenie że oczy(które miałam zamknięte)mi drgały.No a kiedy już miałam wejść w trans to mój pies szkeknął i ja otworzyłam oczy i byłam strasznie słaba.
Martell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 17:18   #581
Atramella
BAN stały

GG do Atramella

Hej ludzie piszcie coś!Ja niestety musiałam zmienić nicka na Atramella ale zapewniam że to ja Martell!
Atramella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 12:38   #582
kr0pka
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to się odnosi do tematu, ale zastanawiam się, czy czucie zapachów podczas snu ma jakiś z tym związek

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 21:07   #583
eternitymoment
Zadomowienie

Dot.: OBE-prawda czy bajer?

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
A za ile kupilas ta ksiazke? W ksiegarni?
Dziewczyny ja czasami jak leze w nocy w lozku mam wrazenie jakbym sie krecila, nigdy sie nad tym nie zastanawialam, ale czesto to wystepuje. Poprostu czuje jakbym sie obracala razem z lozkiem. To uczucie znika gdy poloze sie w innej pozycji.
A w internecie nie ma tych sposobow? Co wlasciciwe sie czuje podczas tego OBE?
czujesz sie lekka poprostu wychodzisz z ciala,latasz sobie wszedzie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
sproboj male cwiczenia,wez sobie kilka zdjec i wloz do osobnych kopert poloz je na szafie,potem poloz sie i skup,wyobraz sobie ze zapadasz sie w lozko,jesli poczujesz ze tracisz poswiadomosc postaraj sie utzrymac na poziomie,jesli Ci sie uda czuchmm jak z waty,podejdz do szafy,oczywiscie dusza,i wybiez jedna koperte,otwoz,i zobacz ktore zdjecie tam jest,nastepnie wroc do ciala i przebudz sie,i sprawdz czy zdjecie ktore widzialas faktycznie znajduje sie w kopercie ktora wybralas

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kr0pka Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to się odnosi do tematu, ale zastanawiam się, czy czucie zapachów podczas snu ma jakiś z tym związek
masz dobrze rozwinieta wyobraznie,ja zawsze czuje zapachy,czuje smaki,widze kolory,i td
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 21:11   #584
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
czujesz sie lekka poprostu wychodzisz z ciala,latasz sobie wszedzie[COLOR="Silver"]
Moj post byl chyba z 2005 roku. Dzis juz wiem co sie wtedy czuje Wiem to bardzo dobrze Pozdrawiam podróżniczki!
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 07:27   #585
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ale wam fajnie
Ja się podziele moimi doswiadczeniami. Niestety ostatnie miałam kilka lat temu - pewnie dlatego, ze cwiczyłam jogę intensywnie. Pierwsze opdejście było z płytą z muzyką releksacyjną. Nie odliczałam, tylko leżac wygodnie skupiałam się bardzo powoli na każdej częsci ciała - od stóp do głowy. Gdy juz poczułam pierwsze mrowienie w palcach, kostach, szłam dalej, wyżej, i wyzej. Potem już mrowiała mi i pulsowała cała głowa, została tylko twarz, nie mogłam jej "wciągnąc". Nagle poczułam szybkie "wpadanie" w poduszkę. I tu urwałam, bo się przestraszyłam....
Następnego dnia, opowiedziałam to koledze - który mnie zachęcił i uczył o OOBE. I dostałam od niego lanie Mówił, ze najlepiej byc samemu w domu, bo gdybym odleciała i np wszedł by ktos do pokoju, to mogłabym juz nie wrócic, a jemu zajeło by ok 2 tygodni, zeby mnie odnaleźc, a w tym czasie moje ciało fizyczne zdązyłoby umrzec
Hmm.. w kazdym razie przerwałam te praktyki, zapominając o nich na jakis czas.

pare miesiecy pózniej śniłam o czymś realistycznie i nagle zobaczyłam swój pokój rozmazany, moje łózko, moje nogi i miałam wrazenie, ze moje ciało fizyczne lezy i sni, a moje ciało astralne usiadło i powooooli zapadało się w fizyczne.

btw, mam fajna ksiązkę o przygodach faceta, którego poznałam przy okazji promocji tejze ksiązki, straszny pijak i wariat, ale jak przeczytałam w koncu to byłam w szoku co on wyprawiał z ciałem
to "miłosc i wolnosc poza ciałem". Na allegro za ok. 20 zł. Polecam
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 19:33   #586
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mówił, ze najlepiej byc samemu w domu, bo gdybym odleciała i np wszedł by ktos do pokoju, to mogłabym juz nie wrócic, a jemu zajeło by ok 2 tygodni, zeby mnie odnaleźc, a w tym czasie moje ciało fizyczne zdązyłoby umrzec
Bzdury gada Oobe to nic innego jak świadomy sen To jedno i to samo Inny jest tylko sposób wejscia w to. (w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala, w Ld odzyskujemy swiadomosc juz w akcji snu)
Ale to jest to samo A jak wiadomo snimy co noc i nikt nie umiera od snu

Poznalas autora ksiazki osobiscie? Hehe czemu pijak i wariat? Znam jego ksiazke, dlatego ciekawi mnie to

Lilka_vanilka jak Ci poszly kolejne próby?
Stary 2010-03-12, 20:19   #587
VampIrzyca
Zadomowienie

Kilka razy w życiu doświadczyłam OOBE - ale nigdy świadomie tego nie robiłam, po prostu... jakoś tak wyszło. W kazdym razie nie czułam się wtedy dobrze, zawsze ,,wracałam" do ciała z krzykiem i miałam noc z głowy. Miałam wrażenie, że w tym niematerialnym świecie coś na mnie czyha.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 21:57   #588
mel89
Zakorzenienie

ja też wierzę w OBE ale nigdy nawet nie próbowałam. mój tż bardziej w tym siedzi - medytuje i dwa razy udało mu się wyjść z ciała. ma jednego kumpla który też tak potrafi od 15 roku życia

dla mnie dziwaczne, dość straszne zjawisko. z drugiej strony pocieszający fakt - jeśli można opuścić swoje ciało w jakiś inny, metafizczny sposób pod postacią "duszy", "energii", czymkolwiek, to znaczy, że musi być COŚ po śmierci
Stary 2010-03-13, 19:49   #589
Asik_
Zakorzenienie

Ciekawi mnie czy są wśrod nas podrózniczki, ktore regularnie doznają oobe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 20:09   #590
cerveza
Zakorzenienie

Z tego ciała to się naprawdę wychodzi, czy to tylko złudzenie?
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 14:52   #591
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawi mnie czy są wśrod nas podrózniczki, ktore regularnie doznają oobe
tak
Stary 2010-03-14, 19:31   #592
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
tak
Witaj w klubie
Stary 2010-03-14, 19:47   #593
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Witaj w klubie
bardzo mi milo
Stary 2010-03-14, 21:21   #594
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Bzdury gada Oobe to nic innego jak świadomy sen To jedno i to samo Inny jest tylko sposób wejscia w to. (w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala, w Ld odzyskujemy swiadomosc juz w akcji snu)
Ale to jest to samo A jak wiadomo snimy co noc i nikt nie umiera od snu

Poznalas autora ksiazki osobiscie? Hehe czemu pijak i wariat? Znam jego ksiazke, dlatego ciekawi mnie to

Lilka_vanilka jak Ci poszly kolejne próby?
Co do kolegi, to jego wiarygodność zmalała w moich oczach od razu, bo sama duzo o tym zdąrzyłam poczytac. Poza tym zdarzeniem podczas snu, to juz nie próbowałam - mam słomiany zapał
Co do autora książki, to poznałam go w radiu, jak przyjechał do nas na promocję swojej ksiązki, a ten od enigmy - marcin mizera to jego znajomy. No a po audycji.. się trochę chłopaki wyluzowali Zresztą jaki jest, to nawet wyjawia w swojej ksiązce.
A Ty masz jakieś doswiadczenia? poza ciałem ? Bo jeszcze nie czytałam całego wątku, co niedługo uczynię
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 00:22   #595
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Co do kolegi, to jego wiarygodność zmalała w moich oczach od razu, bo sama duzo o tym zdąrzyłam poczytac. Poza tym zdarzeniem podczas snu, to juz nie próbowałam - mam słomiany zapał
Co do autora książki, to poznałam go w radiu, jak przyjechał do nas na promocję swojej ksiązki, a ten od enigmy - marcin mizera to jego znajomy. No a po audycji.. się trochę chłopaki wyluzowali Zresztą jaki jest, to nawet wyjawia w swojej ksiązce.
A Ty masz jakieś doswiadczenia? poza ciałem ? Bo jeszcze nie czytałam całego wątku, co niedługo uczynię
Czytałam jego książke, dlatego ciekawiło mnie jaki był na żywo
Co do OOBE to owszem mam swoje doświadczenia, ale w czasach kiedy wątek powstał nawet nie wiedzialam ze coś takiego istnieje
Stary 2010-03-18, 01:24   #596
Miarru
Przyczajenie

Cytat:
Bzdury gada Oobe to nic innego jak świadomy sen
no proszę cię dziewczyno nie wypisuj bzdur :/... OObe jest odmiennym stanem świadomości! I nie wiele wspólnego ma to ze snem... fakt jest wiele teorii na ten temat jedni mówią ze to nasza świadomość przenosi się poza ciało druga zaś że to tylko bardzo realistyczne halucynacje wywołane transem i jeszcze kilka mniej znaczących teorii ale nikt nigdy nie nazwał tego "świadomym snem".... Nie wiem z kad te stwierdzenia wzięłaś ale jesteś w błędzie.

Cytat:
To jedno i to samo Inny jest tylko sposób wejscia w to. (w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala, w Ld odzyskujemy swiadomosc juz w akcji snu)
Coś ci się pomieszało koleżanko... widzę że coś tam czytałaś na ten temat ale źle zrozumiałaś...(''w oobe wchodzimy pzrez opuszczanie ciala'' to w koncu opuszczamy ciało czy nam to się śni? nie kumam...) . Świadomy sen jest jedną z technik osiągnięcia projekcji astralnej(oobe) .

Wiele ludzi po przeczytaniu o tym zjawisku nagle sobie zdaje sprawe '' O ja!! Przeżyłem kiedyś takie coś" - Niestety większość z tych osób miało realistyczny sen o lataniu albo inny nietypowy sen który pozostał nam w pamięci a nie OOBE... Podczas oobe nie tracimy świadomości tak jak jest podczas snu. Fakt nasze ciało wtedy śpi ale nasza świadomość i zmysły ciągle pracują a podczas snu jest wręcz przeciwnie... wiec nauczcie się "Sen to nie to samo co oobe".
Miarru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-18, 19:13   #597
Asik_
Zakorzenienie

Miarru
W OObe wchodzimy bez tracenia swiadomosci, bezposrednio wychodzac z ciala. I wtedy jak jestes w paralizu poprostu widzisz jak sie oddzielasz.
Ale swiadomosc mozna tez odzyskac juz w toczacej sie akcji snu. I wtedy tez mozna przeniesc sie do astrala.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 01:43   #598
Miarru
Przyczajenie

Cytat:
Miarru
W OObe wchodzimy bez tracenia swiadomosci, bezposrednio wychodzac z ciala. I wtedy jak jestes w paralizu poprostu widzisz jak sie oddzielasz.
Ale swiadomosc mozna tez odzyskac juz w toczacej sie akcji snu. I wtedy tez mozna przeniesc sie do astrala.
nie wiem czemu mi to tłumaczysz? :p Przecież ja właśnie o tym pisałem

Cytat:
są ludzie, którzy leczą się psychiatrycznie po tym, jak w głowie zamąciły im te eksperymenty ze świadomością. nie wyssałam sobie tego z palca, bo takie osoby są też w moim otoczeniu i wielokrotnie byłam ostrzegana przed nierobieniem tego. nie mówię, że można tam się uwięzić, pozostać na zawsze, bo tego nie wiem z racji niedoświadczenia, ale koszmary nocne jakie później powracają przez długi, dłuuugi czas niszczą psychikę człowieka ...
Koszmary nocne? OOBE to nie żadne egzorcyzmy... To fascynujące przeżycie które daje człowiekowi wiele przyjemności i pozwala nam dowiedzieć się wiele o sobie i o tym nie materialnym świecie który nas otacza a którego nie widzimy na codzien, wiec czemu miały by śnić się nam koszmary z tego powodu...?
W świecie astralnym jest jedna zasada "Zło przyciąga zło", jeśli wchodzimy tam z myślą o robieniu zła, możemy wtedy spotkać kogoś podobnego na swojej drodze, ale jeśli nie mamy złych zamiarów nic złego tam nas nie spotka.
Miarru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-19, 10:57   #599
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miarru Pokaż wiadomość
nie wiem czemu mi to tłumaczysz
Sam Sugier mówil, ze to własciwie jedno i to samo.
Skoro podczas swiadomego snu mozemy wejsc w astral i podczas wyjscia z paralizu tez to wszytsko sprowadza sie do jednego - do podrozy.
A tak tłumacze, zeby nam sie miło rozmawiało i watek nie umarl

Edytowane przez Asik_
Czas edycji: 2010-03-19 o 11:01
Stary 2010-03-19, 23:05   #600
moris221
Raczkowanie

ja miałam ostatnio okropne przezycie poczytalamo OBEE o zmorach i innych różnych rzeczach.. no i nabuzowana poszłam spać... ok 22... mija sobie ja leże w łózkuu i jak zwykle mysle o niczym.. stuka 23. czuje powiew... i nagle jakby mnie cos za ramie szarpnelo..normalnie jakbym sie widziala..
uhhh
do teraz mam ciarki jak o tym pisze.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości