![]() |
#601 | |
Przyczajenie
|
Dot.: OOBE i LD
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#603 |
Przyczajenie
|
Fajny sposób na ld http://www.youtube.com/watch?v=YlUOpYou7kU
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
Czesc Wam
![]() Tez interesuje sie ld i oobe, codziennie wprowadzam sie w trans, dwa razy podczas autohipnozy mialam dragania, wibracje i tak jakbym cala ja znalazla sie tylko w glowie, ktora jakby miala mi eksplodowac, do tego dosc nieprzyjemne uczucie duszenia. Jeszcze z dwa miesiace temu balam sie tego wyjcia z ciala, ale juz mi przeszlo, musi mi sie udac ![]() ![]() ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Konto usunięte
|
Hej, ktoś tu jeszcze zagląda? PODNOSZĘ! ; ]
Chciałam spytać, czy w OOBE można wejść nieświadomie ? Czytałam na ten temat trochę i doszłam do wniosku, że przecież mi się wiele razy zdarza coś takiego . Wieczorami, przed zaśnięciem, na krótki czas słyszę takie brzęczenie w uszach czy coś, a moje ciało jakby zaczynało.... szybować, unosić się , falować. Nie umiem tego dobrze nazwać . W tym czasie czuję się taka nieco bezwładna, ale umysł mam całkowicie jasny, choć w sumie nie myślę o niczym konkretnym chyba. Czasem w ciągu dnia mam takie momenty, podczas których odrywam się nagle od zajęć, zaczynam być rozkojarzona, czuję się tak dziwnie, jakbym była odłączona od ciała [ jakbym patrzyła na swoje ciało z zewnątrz, nie widzę go niby, ale tak jakby to ciało nie było moje] . Ten stan trwa krótko, może z parę minut i wracam do poprzedniego stanu , zaczynam dalej robić to, co przerwałam, z tym, że jest mi nieco niedobrze , mdli mnie troszkę i tak dalej. Teraz tak sobie czytam o OOBE i myślę, czy to było nieświadome wejście w ten stan ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Raczkowanie
|
Teoretycznie jest to możliwe. Z tym, że czy będzie to pełne OOBE czy stan, że tak powiem przejściowy, to już zależy od wielu rzeczy. Potrzeba do tego jednak zazwyczaj minimum świadomości, ale nie jest to wykluczone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, piszecie, że OOBE nie jest niebezpieczne i że trzeba po prostu się z tym oswoić, oswoić się ze swoim lękiem... chyba nie do końca tak jest albo to ze mną coś jest nie tak. Jak byłam młodsza interesowałam się OOBE i nawet próbowałam dojść do takiego stanu... teraz żałuję. Podobno takie praktyki są sprzeczne z Kościołem, wiem, bo ostatnio koleżanka była na spowiedzi generalnej i praktywkowanie OOBE i tym podobnych rzeczy jest otwarciem furtki dla złych mocy... Nie mówię, że zawsze do tego dochodzi bo pewnie na to mają wpływ różne czynniki, ale po swoim doświadczeniu obawiam się, że osoby o słabych nerwach nie powinny się w to bawić bo faktycznie są łatwą ofiarą dla sił nadprzyrodzonych.
W moim przypadku zaczęło się od paraliży sennych. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam i pierwsze doświadczenia były nieprzyjemne, jednak po kilku latach tych doświadczeń natrafiłam na internecie na informację na ten temat. Od tamtej pory oswoiłam się z tym, wiedziałam, że nie ma się czego bać pomimo, że każde takie doświadczenie nie było przyjemne... Kontrolowałam to, nie panikowałam, przeczekałam i spałam dalej... Aktualnie paraliże mam dosyć często...LD też miewam często, podkreślam, że sama nad tym nie pracuję, nie ćwiczę. Nie chce tego. Ten stan pojawia się sam, ja teraz tylko wiem czym to jest i potrafię to kontrolować. Ostatnio najprawdopodobniej doświadczyłam OOBE. Również nieświadomie. Dawno się tak niczego nie bałam, pomimo, że nauczyłam się kontrolować lęk... Tego się nie dało kontrolować... Zastanawiam się nad taką spowiedzią, gdzie ksiądz zamyka te "otwarte furtki". Te stany mnie przerastają, bo gdy zaczynam kontrolować coś, pojawia się coś innego, gorszego. NIEŚWIADOMIE. Nie chcę się z tym oswajać dalej bo nie chciałam mieć takich stanów... To musi mieć podłoże gdzieś głębiej...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 |
znaczy piżmak
|
Wuvi nie ma żadnego głębszego podłoża w paraliżu sennym
![]() ![]() Ja kiedyś namiętnie ćwiczyłam LD, z sukcesami, zdarzyło mi się OOBE i... również poskutkowało to paraliżami. Rozumiem Twój lęk, to doświadczenie jest nieprzyjemne. Pamiętam takie noce, kiedy to bałam się zasnąć i chlipałam w poduszkę z obawy przed tym, że znów mnie dopadnie paraliż. Kiedyś ludzie myśleli, że to nocna zmora, która dopada człeka we śnie. Teraz od dawna nie mam paraliżu. Jakie są moje sposoby na pozbycie się go? Zrezygnuj z OOBE, LD, myślenia o tym, analizowania jakiejś strefy duchowej, itp.! Dużo spokoju, zero stresu w ciągu dnia. Nawet nie mieszaj w to wszystko Boga, nie wzbudzaj w sobie zbędnego poczucia winy, bo nie ma żadnych furtek i żaden ksiądz tego nie zamknie, tylko Ty sama możesz. Śpij po to, aby odpocząć, wyspać się i tyle. Nie skupiaj się na ty by pamiętać sny. Najlepiej śpij tylko tylko ile musisz. 6-8 godzin, nie więcej. Nie za długo, bo wówczas umysł się wysypia, a ciało wciąż śpi i może dojść do paraliżu.
![]() |
#609 |
Przyczajenie
|
Tylko, że ja się już do tych paraliży przyzwyczaiłam i przestałam się bać, w ogóle nie przykładałam do tego wagi, to się działo od tak. Praktykować już dawno nie praktykuje, nie staram się kontrolować snów po prostu samo tak wychodzi, że staje się ich świadoma a do tego często są bardzo realistyczne. I wszystko byłoby ok gdyby nie ostatnie zdarzenie. Spałam i znalazłam się nagle koło drzwi od pokoju, czułam jakbym falowała, płynęła w przestrzeni, takie dziwne uczucie. Ciężko mi nawet teraz to opisać. Świadomość mówiła mi, że to zaraz przejdzie, że przecież jak miałam paraliże to zaraz przechodziły. A to nadal trwało... dłuższą chwilę. I tak jakby coś mi nie dawało wrócić, coś hamowało, wirowało... Przestraszyłam się i zaczęłam się modlić. Dopiero wtedy ustało... Później musiałam spać z zapalonym światłem...
Podczas paraliży zazwyczaj czuję strach, teraz wiem, że pomimo że jest ten strach to że to przejdzie i potem się niczym nie przejmuje. W tym przypadku dalej czułam się fatalnie i chyba miałam takie uczucie 2gi raz w życiu. Pierwszy, jak byłam młodsza i miałam 40stopniową gorączkę, także jest wytłumaczenie. A teraz? Teraz nie wiem co robić, żeby mnie te dziwne stany nie nachodziły... ![]() Ale dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś ![]()
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
A ja od bardzo dłuuuugiego czasu nie miewam paraliży sennych nie wiem co się stało że ustały ale wcześniej bardzo mnie nękały od dziecka je miałam jak pamiętam i przez dobrych kilka lat je miewałam i teraz zastanawiam się nad tym co było tego przyczyną.
Nie powiem bo strasznie się tego bałam ale z czasem się oswoiłam z tym i wiedziałam że to tylko sen tylko za każdym razem było to nieprzyjemne uczucie jakby ktoś ze mna w pokoju był choć nigdy niczego nie widziałam (a miałam czasami oczy otwarte) bardzo często słyszałam bełkot i jedynie ręce zdawało mi się ze widzę o ile nie śniłam i nie miałam przewidzeń bo tak tez mogło być. Zawsze jak mi się przytrafiał paraliż to albo zaczynałam w myślach wyzywać tą niby zjawę albo modliłam się bo nic innego do głowy wówczas mi nie przychodziło. Natomiast LD miewałam przeważnie w popołudniowych drzemkach i powiem szczerze że lubię tego typu sny gdzie steruje się biegiem wydarzeń ![]() Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2011-05-24 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Przyczajenie
|
Elsi doskonale Cię rozumiem. Paraliże też już od dawna miewam i też w ten sam sposób to odczuwam. Czuje czyjąś obecność, coś złego. Ja jeszcze zawsze podświadomie zaczynam krzyczeć, chociaż jak wiadomo żaden dźwięk się ze mnie nie wydobywa. Czasem się zastanawiam czy faktycznie te wrzaski są tylko w mojej głowie, ale widocznie tak bo nikt nigdy mnie nie usłyszał... a LD faktycznie jest fajne, może dlatego, że nie odczuwa się przy tym żadnych negatywnych emocji, nie ma strachu... I można robić co się chce
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Więc kiedy znalazłam ten wątek dwa lata temu to mi ulżyło ze nie jestem sama na tym świecie która ma coś takiego bo jak opowiadałam o tym znajomym to patrzyli na mnie jak na wariatkę.Nawet mój obecny mąż nie dowierzał temu i mówił że jak oglądam jakieś pierdoły w telewizji to potem śni mi się coś takiego. Raz miałam taki napad w nocy akurat z mężem spałam i tez wydawało mi się, że się wydzieram ale gdzie tam żadnego pisku nie było słychać.Ja się męczyłam a maż sobie obok spał snem sprawiedliwym. Czasami miewałam tak że wiedziałam że mam się obudzić i próbuje się wybudzać i zdawało mi się ze się wybudziłam i ze sięgam po wodę(miałam taką taktykę ze jak mi się udało obudzić to sięgałam po wodę piłam i potem koszmar nie wracał) i ją piję i autentycznie wszystko namacalnie czułam a jednak spałam
![]() Tak więc Wuvi zazdroszczę Ci miewania częstego LD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Konto usunięte
|
odkurzam temat!
![]() napiszcie jakie metody ćwiczeń stosujecie/ stosowałyście, aby uzyskać oobe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Hejo
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Ogólnie póki co to wielkie skupienie, aż do momentu ,,odlotu'' i transu jakby, coraz mnie się słyszy głosy otoczenia itp. ale dalej jakoś nie poszłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się
![]() Ja się pare razy przymierzałam do wizualizacji wspinania się po linie ![]() +jak niedawno gadałam z kumpelą obeznaną w temacie to mnie uświadomiła, że wiele lat temu nieświadomie też próbowałam wprowadzać się w OOBE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
Odp: OOBE i LD
Przemagluje watek od pierwszej strony bo w sumie poza teoretyczna wiedza jestem zielona w oobe
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#617 |
Konto usunięte
|
Ja od samego początku ćwiczyłam poprzez wyobrażanie sobie jeżdżenia windą, ale ćwiczyłam na prawdę często, czasami kładłam się gdy miałam trochę czasu i wywoływałam w sobie to uczucie jeżdżenia w górę i w dół. Miałam zamiar też spróbować ze szklanką wody postawioną przy łóżku, ale do tego etapu już nie doszłam
![]() U mnie zainteresowanie tym tematem zaczęło się po przeczytaniu pewnej książki, której tytułu niestety już nie pamiętam, w której to były opisane doświadczenia ludzi związane z oobe, a także właśnie sposoby ćwiczeń. Ludzie na co dzień praktykujący oobe spotykali się ze sobą poza ciałem np. w umówionym miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie, 4 (u mnie 5) godzin snu, potem godzina "na nogach" i powrót do łóżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja swego czasu czytałam Roberta Monroe ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Ja ją stosuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, a ja dziś akurat równo po 5 godzinach snu się obudziłam i wstałam do wc, ale byłam chyba zbyt zaspana żeby coś kombinować, szkoda, bo bardzo rzadko mi się to zdarza
Może opiszecie swoje doświadczenia w OOBE? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Konto usunięte
|
Też bym chciala poczytac. Interesowalam sie tym w wieku 14 lat, ale po moich probach zaczelam sie bac i od tamtego czasu nie bawie sie w takie rzeczy, jednak chetnie poczytam relacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Konto usunięte
|
no właśnie ja miałam podobnie, że podeszłam do tego bardzo lajtowo i z ciekawością, ale jak coś zaczęło się dziać to się wystraszyłam i już więcej potem nie próbowałam, a minęło od tego czasu już dobrych parę lat.
w sumie to nie wiem czy udało mi się na prawdę wyjść z ciała czy też mój umysł spłatał mi figla, nie mniej jednak wystraszyło mnie to ![]() a którejś z Was udało się? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Wtajemniczenie
|
Ja jak jeszcze sporo czytałam o OOBE to trafiłam na jakieś badania, że w jednym pomieszczeniu ktoś wprowadzał się w OOBE, a gdzieś w następnym ludzie robili coś konkretnego (pisali jakieś słowa na kartce, czy coś), i ta osoba później dokładnie potrafiła powiedzieć co tam się działo. Niestety nie pamiętam konkretnie gdzie to czytałam i jak to dokładnie brzmiało... Może u Monroe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
Re: OOBE i LD
Hej
![]() ![]() Ostatnio mialam bardzo dziwny i zarazem przerazajacy sen. Pracuje na nocki w kantynie, sprzedaje kanapki, napoje itd. Jestem na zmianie sama i czasami zdarza mi sie przysnac, bo nie ma wielu klientow (mam nadzieje, ze moja menadzerka nie siedzi na wizazu ![]() No i wlasnie ktorej nocy zasnelam na siedzaco, z glowa spuszczona w dol. Nie pamietam co mi sie snilo wczesniej, czy w ogole mi sie cos snilo, ale nagle slysze kroki i ze ktos mowi mi "hello", chce wiec wstac z krzesla i podejsc do kasy, ale czuje ze nie moge otworzyc oczu i podniesc glowy, w ogole nie moge sie ruszyc. Wiec probuje, skupiam sie, nagle dochodzi do mnie, ze to pewnie sen i ze musze sie obudzic, probuje jeszcze mocniej, no i nagle sie budze ![]() ![]() ![]() Poza tym czesto w snach dochodzi do mnie, ze to wlasnie jest sen i moge robic co chce. Chyba mam cos z glowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Konto usunięte
|
Dot.: Re: OOBE i LD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ja LD swego czasu miałam meega często a ostatnio praktycznie wcale... Jednak dziś w końcu się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.