![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OOBE i LD
Cytat:
Moja mama opowiadała mi ,ze w stanie pelnej swiadomosci , w normalnej czynnosci dnia codziennego ( dokladniej mowiac stala w kuchni ) nagle poczula ,ze zaczyna się wznosić ku gorze. Spojrzala na swoje stopy ktore staly na ziemi , a poczula jak jej "drugie" cialo wznosilo sie go gory .Czekala co stanie sie dalej . Kiedy poczula stopy powyzej kolan , a glowa byla juz poza cialem fizycznym - wystarszyla sie i potrzasnela glową , a wszystko zsunelo sie spowrotem . Juz dwa razy przezyla coś takiego . Cisnienie po wszystkim było w normie ![]() Moj brat z kolei probował zaglebić sie w medytacji , kiedy poczuł jak jakaś czarna dziura go zaczyna wciagać.Czul od niej niesamowite zło , wiedzial ze jest to coś b.niedobrego. Calej historii dokladnie nie znam ,wiem tylko ze zaczął się modlić i przerazony wyszedł z tego stanu. Jak widać ,mam niezłą rodzinę ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ja też trochę interesuje się parapsychologią.Właśnie po przeczytaniu pierwszego postu uświadomiłam sobie,że chyba kiedyś doświadczyłam LD-pamiętam jak we śnie powiedziałam do wujka-"Przecież to tylko sen"
![]()
![]() |
#93 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
na prawdziwą rękę to sobie uświadamiam, że ona tam leży. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
tak sobie czytam te wasze przezycia senne i nie tylko i sobie mysle ze jezeli jedna niewinna mysl we snie typu 'to przeciez tylko sen' jest juz swiadomym snem to calkiem niedawno tez t oprzezylam.
snilo mi sie ze biegam po jakims strasznie duzym, w miare ciemnym domu. duuuzo pomieszczen, drzwi, korytarzy, schodow, az wreszcie wbieglam do jednego pokoju gdzie stala jakby trumna, we snie mialam wskoczyc do niej ale sie balam . nagle pomyslalam sobie cos takiego : 'ciekawe co sie stanie jak sie w niej zamkne?przeciez to jedynie sen' i polozylam sie w niej czekajac az sie zamknie. to byl zalążek LD ? ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
LD mam w takim razie średnio raz na tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
no to trochę mnie zaskoczyłyście Drogie Wizażanki takim teatem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Łojej, pierwszy raz słyszę o czymś takim
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
LD jest snem takim samym, jak zwykłe sny, tylko tyle, że mozesz zmieniać w tym śnie wszystko - mozesz dodawać albo odejmować myślokształty, możesz je zmieniać na wszstkie możliwe sposoby. Ogólnie OOBE zbudowane jest z myślokształtów, czyli z rzeczy, które zostały wytworzone w naszej wyobraźni, owszem, jest niewyraźne, ale na mnie działa wypowiedzenie słowa " ostrość " i wszystko jest w miare widoczne. Oczywiście we śnie nie ma widzenia większej niż 360 stopni, nie możemy robic tego czego chcemy, nie mozemy latać, unosic się, ogólnie - jeśli będzie się miało oobe, będzie to pewne, ze w danym momencie nie śnimy. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Myśle, że był to wytwór jego wyobraźni, lecz mogę się mylic. Jedynie mogę zapewnic, ze nic złego nie stałoby mu się, nawet, gdy ta czarna dziura wciągnęłaby go. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No nie zupełnie ta jedna myśl wystarczy. ![]() A próbowałaś zmieniać szczegóły we snie? Np. schody zmienić na windę, kolor ścian na czerwony, trumnę na łóżko w kolorze różowym, wielki rozbudowany dom, na mały przytulny itd., itd., itd. ![]() ![]() Troche długi ten post, ale lepszy taki, niz miałabym cytować post pod postem ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
anakondo,to co opisywała papryczkaa zdecydowanie jest oobe.jak sama nazwa mówi oobe to doświadczenia poza ciałem.nikt nigdy nie powiedział,ze to musi sie stać w czasie snu!po prostu w czasie snu to jest częstrze i latwiejsze do osiągnięcia.zadne'rozdwoj enie świadomosci'.czym wg.ciebie jest świadomość?
![]() Polarna-skąd wiem ,że doświadczam oobe?a skad wiesz,ze teraz nie śnisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Watpie ,ze był to bezdech ...
![]() |
![]() |
#101 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Czy da się to nazwać transem - czasami tak. Za każdym razem bywa różnie, zależy też, jak ja się na tym skupiam. Raz za to usłyszałam dźwięk, którego bardzo się kiedyś bałam, a potem mi przeszło. Tego dźwięku nie ma na płycie, nie wiem, jakim cudem usłyszałam go tak wyraźnie i wystraszyłam się w dodatku tak samo, jak kiedyś. Może gdzieś to we mnie jeszcze siedziało i wyszło w końcu; nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć ![]() TŻ zaś doświadczył kiedyś LD, podobało mu się, ale raczej nie ciągnie go do takich tematów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
papryczko,co do doświadczenia oobe to opis przezyć twojej mamy mi pasuje natomist to co spotkało twojego brata podczas medytacji to cięzko powiedzieć co to było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Anakondo dziekuje za ten watek, przyznam, ze bardzo ciekawie i zetelnie napisany
![]() Ciesze sie, ze jest tu kilka osob interesujacych sie ezoteryka/psychologia alternatywna. Bardzo, bardzo, bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papryczko z opisu wyglada jak opetanie...czy to napewno byla medytacja? p.s. troszke offtop, ale ... czy sa wsrod Was wodniki? (jam jest wodnik) ![]() ![]() ![]()
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2006-07-05 o 05:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się ,ze poprostu nie był oparty zbytnio o zadną wiedzę na ten temat i dlatego "poszedł" w złym kierunku ..
Edytowane przez Papryczkaa Czas edycji: 2006-07-05 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
"p.s.
troszke offtop, ale ... czy sa wsrod Was wodniki? (jam jest wodnik)" Ja jestem wodnikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raróg
|
Czy wodniki mają jakieś szczególne predyspozycje, czy tylko tak sie szukacie?
![]() Ja kiedyś czytałam, że Lwy są podatne na takie rzeczy ( ![]() ![]() Papryczkaa, mi własnie dlatego jakoś się nie spieszy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam na technicznym prosbe o uworzenie pod-forum dot ezoteryki ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...03#post2228603
Edytowane przez Papryczkaa Czas edycji: 2006-07-05 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raróg
|
Dzięki, na pewno przeczytam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Znam i oobe i ld
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, to co opisała Papryczkaa nie było oobe, ale możliwe jest do osiągnięcia jedynie wtedy, gdy ciało jest sparaliżowane i wprowadzone w głęboki trans, dlatego trudno zrozumieć mi, jak można doznać oobe stojąc, chodząc, siedząc itd. Ciało musi być całkowicie zrelaksowane. ![]() A czym dla mnie jest świadomość? Zależy o jakiej świadomości mówimy. W tym przypadku będzie to czujność.
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Papryczko - to z Twoją mamą - rzeczywiście niesamowite
![]() Anakonda - dzięki za wyjaśnienie. ![]() PS. Ja też kiedyś miałam taki sen, w którym w pewnym momencie zorientowałam się, że śnię i nawet starałam się obudzić, ale mi nie wychodziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
ech,bede sie kłucić
![]() Joey-oczywiście ,że to jest rzeczywiste opuszczanie ciała,coś w rodzaju tego gdy dusza opuszcza ciało po smierci.a czy świat twoich mysli,pragnień,uczuć jest rzeczywisty?to ze tego nie widać gołym okiem nie znaczy ze tego nie ma.rzeczywistośc jest czymś znacznie głebszym niz nam sie wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że OOBE polega na uśpieniu ciała przy obudzonej świadomości. Ale ja się kłócić nie będę
![]()
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uważam tak samo( w właściwie raczej wiem - tak mi to wytłumaczono), ja zawsze myślałam, aby doświadczyć oobe całe ciało musi być 'wyłączone', czyli zrelaksowane na maksa, bez minimalnego napięcia mięśni, a tu dowiaduje czegoś zupełnie przeciwnego. Cóż, kłocić się też nie zamierzam. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obecnie pracuje z elementalami i zglebiam autohipnoza ![]() Tak Lauro, to zazwyczaj wodniki lubuja sie w ezoteryce ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
LD bardzo często mi się zdarza. Czasami miewam ten stan, gdy snią mi się ludzie zmarli, ale też wtedy gdy coś ma się za chwilę wydarzyć nieprzyjemnego np. mojemu dziecku.
Nigdy nie udało mi się osiągnąc stanu OOBE, byc może dlatego , ze bałam się. Bałam się mimo wszystko tego, że nastąpią jakieś trudności w powróceniu do ciała fizycznego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do znaków zodiaku to myślę, że największą 'tendencję' do ezoteryki mają ogólnie wodne znaki zodiaku. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.