OOBE i LD - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-04, 13:22   #91
Papryczkaa
Zakorzenienie

Dot.: OOBE i LD

Cytat:
Napisane przez Joey
A ja mam pytanie - czy w czasie LD widzi się wszystko tak wyraźnie, dokładnie, "trójwymiarowo" - identycznie jak na jawie? Czy raczej widzi się rzeczy tak jak w normalnym śnie? Bardzo mnie to zastanawia.

I jeszcze jedno pytanie, podobne do zadanego przez Polarną - skąd wiecie, że przeżywacie OOBE? Skąd pewność, że to nie jest sen, świadomy sen? Że to wszystko tak naprawdę jest wymyślone przez podświadomość, która po prostu przywołuje miejsca, które znacie (w Twoim przypadku, Anakonda, dom znajomych, kościół itp.)?
Dokladnie - też mnie to interesuje.

Moja mama opowiadała mi ,ze w stanie pelnej swiadomosci , w normalnej czynnosci dnia codziennego ( dokladniej mowiac stala w kuchni ) nagle poczula ,ze zaczyna się wznosić ku gorze. Spojrzala na swoje stopy ktore staly na ziemi , a poczula jak jej "drugie" cialo wznosilo sie go gory .Czekala co stanie sie dalej .
Kiedy poczula stopy powyzej kolan , a glowa byla juz poza cialem fizycznym - wystarszyla sie i potrzasnela glową , a wszystko zsunelo sie spowrotem .
Juz dwa razy przezyla coś takiego . Cisnienie po wszystkim było w normie

Moj brat z kolei probował zaglebić sie w medytacji , kiedy poczuł jak jakaś czarna dziura go zaczyna wciagać.Czul od niej niesamowite zło , wiedzial ze jest to coś b.niedobrego. Calej historii dokladnie nie znam ,wiem tylko ze zaczął się modlić i przerazony wyszedł z tego stanu.

Jak widać ,mam niezłą rodzinę Moze poiadam jakieś zdolności ? Chyba poczytam jszcze o tym. LD przezywalam już kilka razy ,jednak niekogo nie uswiadamialam ,a zmienialam sobie przebieg snu jak tylko chcialam.

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 13:32   #92
Nemezja
Zakorzenienie

Ja też trochę interesuje się parapsychologią.Właśnie po przeczytaniu pierwszego postu uświadomiłam sobie,że chyba kiedyś doświadczyłam LD-pamiętam jak we śnie powiedziałam do wujka-"Przecież to tylko sen"

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 15:04   #93
bubastis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa
Moja mama opowiadała mi ,ze w stanie pelnej swiadomosci , w normalnej czynnosci dnia codziennego ( dokladniej mowiac stala w kuchni ) nagle poczula ,ze zaczyna się wznosić ku gorze. Spojrzala na swoje stopy ktore staly na ziemi , a poczula jak jej "drugie" cialo wznosilo sie go gory .Czekala co stanie sie dalej .
Mi się czasem zdarza coś podobnego, ale nie wiem czy to ma jakiś związek z OOBE? Bo ja nie uniosłam się nigdy z ciała, tylko czasem jak np siedzę sobie nieruchomo i się baaardzo zamyślę, to nagle jak się zastanawiam nad ułożeniem swojego ciała, to mam wrażenie jakby moja ręka była w innym położeniu niż jest. Ręka leży sobie spokojnie na stole, a ja mam wrażenie, jakbym nią sobie ruszała w powietrzu. I dopiero jak ruszę oczami i spojrzę
na prawdziwą rękę to sobie uświadamiam, że ona tam leży.
Cytat:
Napisane przez Nemezja
Właśnie po przeczytaniu pierwszego postu uświadomiłam sobie,że chyba kiedyś doświadczyłam LD-pamiętam jak we śnie powiedziałam do wujka-"Przecież to tylko sen"
Ja też raz tak miałam, jak byłam jeszcze mała. Tzn nie wiem czy to do końca był LD. Pamiętam, że w tym śnie wyrwałam klamkę z drzwi i po chwili powiedziałam sama do siebie, że przecież to jest tylko sen, więc nie muszę się przejmować. I się obudziłam
bubastis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 15:29   #94
olaaa99
Zadomowienie

tak sobie czytam te wasze przezycia senne i nie tylko i sobie mysle ze jezeli jedna niewinna mysl we snie typu 'to przeciez tylko sen' jest juz swiadomym snem to calkiem niedawno tez t oprzezylam.

snilo mi sie ze biegam po jakims strasznie duzym, w miare ciemnym domu. duuuzo pomieszczen, drzwi, korytarzy, schodow, az wreszcie wbieglam do jednego pokoju gdzie stala jakby trumna, we snie mialam wskoczyc do niej ale sie balam . nagle pomyslalam sobie cos takiego : 'ciekawe co sie stanie jak sie w niej zamkne?przeciez to jedynie sen' i polozylam sie w niej czekajac az sie zamknie.

to byl zalążek LD ?

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 15:34   #95
sylwia.gda
Wtajemniczenie

LD mam w takim razie średnio raz na tydzień.
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 15:53   #96
dakki
Raczkowanie

no to trochę mnie zaskoczyłyście Drogie Wizażanki takim teatem chyba nie musze dodawać,że pozytywnie.witam wszystkie astralne podróżniczki i maniaczki oobe ja odwiedzam inne fora,głównie o tematyce psychotronicznej i szeroko pojętym rozwoju duchowym i tam się dziele swoimi doswiadczeniami poza ciałem i nie tylko.ale miło wiedzieć,ze i tu jest sporo osób które patrzą troche szerzej
dakki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 18:30   #97
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Łojej, pierwszy raz słyszę o czymś takim
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 19:49   #98
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Przeczytałam, to chyba coś innego. Gateway Experience oparte jest na podobnej koncepcji, tutaj możesz poczytać więcej: http://www.hemi-sync.ehost.pl/dowszerzej.html
Jak widzisz, sporo tego Ja mam w mp3, ale powinnam zaopatrzyć się w oryginał, podobno mp3 ucina dużo potrzebnych dzwięków, słuchawki też muszą być dobre
Z tego co wyczytałam na tej stronie(przyznaję się - nie przeczytałam tego do końca ) to mam wrażenie, że takie stadia mozna osiagnąć podczas zwykłej medytacji, choć mogę się mylić. Lauro - co dzięki temu osiagnęłaś, wprowadziłaś się w trans? Ja o BwGenie wiem nie zbyt duzo, nie testowałam go, ale w najblizszej przyszłości pewnie coś wykombinuję, a przydałoby się. Znam opinie osób, które korzystały z BwGena i bardzo go chwalą, duzo pomógł im w osiagnięciu oobe(wprowadza w trans).

Cytat:
Napisane przez ikonka86
OOBE chyba dzisiaj doswiadczylam

bardzo ciekawe doswiadczenia

pozdrawiam!!
Możesz powiedzieć coś więcej? W jakich okolicznościach, jaką techniką się posłużyłaś itd.?

Cytat:
Napisane przez bubastis
Ciekawa jestem czy jakiś mój znajomy na przykład podróżuje sobie poza ciałem i mnie odwiedza nocami, a ja o tym nie wiem Bo jak narazie nie spotkałam nikogo na żywo, który by się tym interesował lub do tego przyznawał
Mam nadzieję, że dzięki temu wątkowi uda mi się pokonać lęk i też kiedyś spróbować
Ja też nie znam nikogo z mojego środowiska, kto by się interesował ezoteryką, a jak zaczęłam o tym opowiadać to zostałam wyśmiana, a o rodzince czy rodzicach nie mówię... Nawet nie wiedzą co tracą... No ale w końcu po coś ten internet się przydał.

Cytat:
Napisane przez polarna
Dziewczyny, a jakie to jest uczucie byc w OObe? CO widzicie? co czujecie? Skad wiecie ze tam jestescie?
Tylko odpowiedzcie jak 2-latkowi, bo w takich tematach trudno mi sie polapac.

Czekam na odp
Cytat:
Napisane przez polarna

Cytat:
Napisane przez Joey
A ja mam pytanie - czy w czasie LD widzi się wszystko tak wyraźnie, dokładnie, "trójwymiarowo" - identycznie jak na jawie? Czy raczej widzi się rzeczy tak jak w normalnym śnie? Bardzo mnie to zastanawia.

I jeszcze jedno pytanie, podobne do zadanego przez Polarną - skąd wiecie, że przeżywacie OOBE? Skąd pewność, że to nie jest sen, świadomy sen? Że to wszystko tak naprawdę jest wymyślone przez podświadomość, która po prostu przywołuje miejsca, które znacie (w Twoim przypadku, Anakonda, dom znajomych, kościół itp.)?

LD jest snem takim samym, jak zwykłe sny, tylko tyle, że mozesz zmieniać w tym śnie wszystko - mozesz dodawać albo odejmować myślokształty, możesz je zmieniać na wszstkie możliwe sposoby.
Ogólnie OOBE zbudowane jest z myślokształtów, czyli z rzeczy, które zostały wytworzone w naszej wyobraźni, owszem, jest niewyraźne, ale na mnie działa wypowiedzenie słowa " ostrość " i wszystko jest w miare widoczne. Oczywiście we śnie nie ma widzenia większej niż 360 stopni, nie możemy robic tego czego chcemy, nie mozemy latać, unosic się, ogólnie - jeśli będzie się miało oobe, będzie to pewne, ze w danym momencie nie śnimy.

Cytat:
Napisane przez olaaa99
Anakondzia jestesmy, jestesmy szukam czasu zeby zajac sie wreszcie moja astralna dusza
Ja podobnie. Zupełnie brak mi czasu. Nawet nie mam jak wcześniej pójść spać, a tylko tego do szczęścia mi brakuje. Dziś rano postanowiłam, że może spróbuję oobe. Więc leże sobie, odliczam i czuję, jak ręce i głowa zaczęły mi się odłączać, ale ten nieszczęsny pies zaczął drapać w drzwi i mnie wybudził, kurde. A byłam już tak daleko...

Cytat:
Kiedy poczula stopy powyzej kolan , a glowa byla juz poza cialem fizycznym - wystarszyla sie i potrzasnela glową , a wszystko zsunelo sie spowrotem .
Juz dwa razy przezyla coś takiego . Cisnienie po wszystkim było w normie
Z pewnoscią nie było to oobe. Aby doznac oobe ciało musi spać, a umysł czuwać, niestety w przypadku Twojej mamy tak nie było. Kiedyś czytałam o takich przypadkach, ale zbytnio mnie to nie zainteresowało. Ja nazwałabym to czymś zbliżonym do 'rozdwojenia świadomosci'(?) ale naprawdę nie wiem, co to jest.

Cytat:
Moj brat z kolei probował zaglebić sie w medytacji , kiedy poczuł jak jakaś czarna dziura go zaczyna wciagać.Czul od niej niesamowite zło , wiedzial ze jest to coś b.niedobrego. Calej historii dokladnie nie znam ,wiem tylko ze zaczął się modlić i przerazony wyszedł z tego stanu.

Myśle, że był to wytwór jego wyobraźni, lecz mogę się mylic. Jedynie mogę zapewnic, ze nic złego nie stałoby mu się, nawet, gdy ta czarna dziura wciągnęłaby go. Kiedyś pamietam, ze spotkałam się z osobą, która miała podobną sytuację.

Cytat:
Napisane przez bubastis
Mi się czasem zdarza coś podobnego, ale nie wiem czy to ma jakiś związek z OOBE? Bo ja nie uniosłam się nigdy z ciała, tylko czasem jak np siedzę sobie nieruchomo i się baaardzo zamyślę, to nagle jak się zastanawiam nad (...)
Coś mi się zdaje, że to chyba ta sama sytuacja co z mamą Papryczkaa'i. Szkoda, że sama nigdy czegos takiego nie doznałam...

Cytat:
Napisane przez olaaa99
tak sobie czytam te wasze przezycia senne i nie tylko i sobie mysle ze jezeli jedna niewinna mysl we snie typu 'to przeciez tylko sen' jest juz swiadomym snem to calkiem niedawno tez t oprzezylam.(...)

No nie zupełnie ta jedna myśl wystarczy.
A próbowałaś zmieniać szczegóły we snie? Np. schody zmienić na windę, kolor ścian na czerwony, trumnę na łóżko w kolorze różowym, wielki rozbudowany dom, na mały przytulny itd., itd., itd. Jeżeli można tego dokonać jest to ld.

Troche długi ten post, ale lepszy taki, niz miałabym cytować post pod postem

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 20:43   #99
dakki
Raczkowanie

anakondo,to co opisywała papryczkaa zdecydowanie jest oobe.jak sama nazwa mówi oobe to doświadczenia poza ciałem.nikt nigdy nie powiedział,ze to musi sie stać w czasie snu!po prostu w czasie snu to jest częstrze i latwiejsze do osiągnięcia.zadne'rozdwoj enie świadomosci'.czym wg.ciebie jest świadomość?
Polarna-skąd wiem ,że doświadczam oobe?a skad wiesz,ze teraz nie śnisz?
Stary 2006-07-04, 21:20   #100
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakonda

Myśle, że był to wytwór jego wyobraźni, lecz mogę się mylic. Jedynie mogę zapewnic, ze nic złego nie stałoby mu się, nawet, gdy ta czarna dziura wciągnęłaby go. Kiedyś pamietam, ze spotkałam się z osobą, która miała podobną sytuację
Zapomnialam dodać ,ze brat miał wtedy uczucie ,jak gdyby ktoś/coś by go dusiło ,a po "powrocie" musiał wziąc bardzo głęboki oddech....
Watpie ,ze był to bezdech ...

Stary 2006-07-05, 00:09   #101
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez anakonda
Z tego co wyczytałam na tej stronie(przyznaję się - nie przeczytałam tego do końca ) to mam wrażenie, że takie stadia mozna osiagnąć podczas zwykłej medytacji, choć mogę się mylić. Lauro - co dzięki temu osiagnęłaś, wprowadziłaś się w trans? Ja o BwGenie wiem nie zbyt duzo, nie testowałam go, ale w najblizszej przyszłości pewnie coś wykombinuję, a przydałoby się. Znam opinie osób, które korzystały z BwGena i bardzo go chwalą, duzo pomógł im w osiagnięciu oobe(wprowadza w trans).
Nie mam zbyt dużego doświadczenia z medytacją, więc trudno mi powiedzieć, czy da się osiągnąć to samo. Jedyne, co czasem robię, to wizualizacje oczyszczające, na mnie działają niesamowicie

Czy da się to nazwać transem - czasami tak. Za każdym razem bywa różnie, zależy też, jak ja się na tym skupiam. Raz za to usłyszałam dźwięk, którego bardzo się kiedyś bałam, a potem mi przeszło. Tego dźwięku nie ma na płycie, nie wiem, jakim cudem usłyszałam go tak wyraźnie i wystraszyłam się w dodatku tak samo, jak kiedyś. Może gdzieś to we mnie jeszcze siedziało i wyszło w końcu; nie wiem, jak to inaczej wytłumaczyć

TŻ zaś doświadczył kiedyś LD, podobało mu się, ale raczej nie ciągnie go do takich tematów
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 02:11   #102
dakki
Raczkowanie

papryczko,co do doświadczenia oobe to opis przezyć twojej mamy mi pasuje natomist to co spotkało twojego brata podczas medytacji to cięzko powiedzieć co to było nie wiem jaką technikę medytacyjną stosował twój brat.podczas medytacji tez mogą się dziać rózne "rzeczy"nie zwsze odmienne stany świadomości są przyjemne.
Stary 2006-07-05, 03:19   #103
Leo$
Zadomowienie

Anakondo dziekuje za ten watek, przyznam, ze bardzo ciekawie i zetelnie napisany
Ciesze sie, ze jest tu kilka osob interesujacych sie ezoteryka/psychologia alternatywna.
Bardzo, bardzo, bardzo bym chciala, zeby powstal na Wizazu osobny dzial poswiecony ezoteryce
Papryczko z opisu wyglada jak opetanie...czy to napewno byla medytacja?

p.s.
troszke offtop, ale ...
czy sa wsrod Was wodniki? (jam jest wodnik)

Edytowane przez Leo$
Czas edycji: 2006-07-05 o 05:03
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 10:24   #104
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
Papryczko z opisu wyglada jak opetanie...czy to napewno byla medytacja?
Napewno
Wydaje mi się ,ze poprostu nie był oparty zbytnio o zadną wiedzę na ten temat i dlatego "poszedł" w złym kierunku ..

Edytowane przez Papryczkaa
Czas edycji: 2006-07-05 o 11:32
Stary 2006-07-05, 10:56   #105
201707171556
Konto usunięte

"p.s.
troszke offtop, ale ...
czy sa wsrod Was wodniki? (jam jest wodnik)"

Ja jestem wodnikiem Ale bardziej niż do LD i OOBE ciągnie mnie w innym kierunku...
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:23   #106
Laura2112
Raróg

Czy wodniki mają jakieś szczególne predyspozycje, czy tylko tak sie szukacie?
Ja kiedyś czytałam, że Lwy są podatne na takie rzeczy (), ale to chyba nie ma znaczenia

Papryczkaa, mi własnie dlatego jakoś się nie spieszy Na razie czytam sobie, co w ręce wpadnie, jeśli czas pozwoli

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-07-05, 11:34   #107
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112

Papryczkaa, mi własnie dlatego jakoś się nie spieszy Na razie czytam sobie, co w ręce wpadnie, jeśli czas pozwoli
Polecam więc http://neuron.umcs.lublin.pl/~paradi...lem/012-01.htm

Napisalam na technicznym prosbe o uworzenie pod-forum dot ezoteryki
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...03#post2228603

Edytowane przez Papryczkaa
Czas edycji: 2006-07-05 o 11:59
Stary 2006-07-05, 11:44   #108
Laura2112
Raróg

Dzięki, na pewno przeczytam

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-07-05, 12:28   #109
Fifty50
Raczkowanie

Znam i oobe i ld znam nawet sposob jak sie swiadomie w ld wprowadzic ale nigdy nie probowalem, bo slyszalem,ze w takie cos nie nalezy sie bawic, i ze to moze poskutkowac tak jak seanse spirytystyczne, i po prostu po wszystkim nie uwolnisz sie juz od tego bez pomocy secjalisty... a o oobe czytalem i chcialbym, zeby tylko na czytaniu sie skonczylo jestem typem osoby, ktora moze poczytac, troszke czasem adrenalinka skoczy, ale w zyicu sam nie chcialbym doznac czegokolwiek z tej dziedziny

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-05, 12:48   #110
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dakki
anakondo,to co opisywała papryczkaa zdecydowanie jest oobe.jak sama nazwa mówi oobe to doświadczenia poza ciałem.nikt nigdy nie powiedział,ze to musi sie stać w czasie snu!po prostu w czasie snu to jest częstrze i latwiejsze do osiągnięcia.zadne'rozdwoj enie świadomosci'.czym wg.ciebie jest świadomość?

Nie, to co opisała Papryczkaa nie było oobe, ale możliwe jest do osiągnięcia jedynie wtedy, gdy ciało jest sparaliżowane i wprowadzone w głęboki trans, dlatego trudno zrozumieć mi, jak można doznać oobe stojąc, chodząc, siedząc itd. Ciało musi być całkowicie zrelaksowane.
A czym dla mnie jest świadomość? Zależy o jakiej świadomości mówimy. W tym przypadku będzie to czujność.

Stary 2006-07-05, 12:48   #111
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Czy wodniki mają jakieś szczególne predyspozycje, czy tylko tak sie szukacie?
Ja kiedyś czytałam, że Lwy są podatne na takie rzeczy (), ale to chyba nie ma znaczenia
Chyba chodzi o to, że wodniki to już takie są - inne, dziwne (aż chce się powiedziec wyjątkowe ) - kilka razy już się z takim pojmowaniem rzeczy spotkałam.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:51   #112
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fifty50
Znam i oobe i ld znam nawet sposob jak sie swiadomie w ld wprowadzic ale nigdy nie probowalem, bo slyszalem,ze w takie cos nie nalezy sie bawic, i ze to moze poskutkowac tak jak seanse spirytystyczne, i po prostu po wszystkim nie uwolnisz sie juz od tego bez pomocy secjalisty...
Świadome ld? A możesz rozwinąć?

Cytat:
Napisane przez Fifty50
a o oobe czytalem i chcialbym, zeby tylko na czytaniu sie skonczylo jestem typem osoby, ktora moze poczytac, troszke czasem adrenalinka skoczy, ale w zyicu sam nie chcialbym doznac czegokolwiek z tej dziedziny
Nie wiesz co tracisz.

Stary 2006-07-05, 13:00   #113
Fifty50
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakonda
Świadome ld? A możesz rozwinąć?
Hehe tak tak Jak najbardziej świadome... To polega na pewnym rodzaju medytacji/wprowadzaniu się w trans przed samym snem... Jakiś czas temu trafiłem na stronkę poświęconą takim zagadnieniom i były tam bodajże 2-3 opisy w jaki sposób się w taki stan wprowadzić w pełni świadomie. Poszperam trochę i może uda mi się to znaleźć

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 13:56   #114
Joey
Zakorzenienie

Papryczko - to z Twoją mamą - rzeczywiście niesamowite Ja bym chyba umarła ze strachu jakby coś takiego mi się przytrafiło. To samo tyczy się tej historii z bratem.

Anakonda - dzięki za wyjaśnienie. Ale nie rozumiem jednego. Bo skoro doświadczenie OOBE też jest oparte na tych "myślokształtach", to by znaczyło, że to NIE JEST rzeczywiste opuszczenie ciała. Tylko coś co wytwarza nasz umysł i tylko wydaje nam się, że jesteśmy poza ciałem.

PS. Ja też kiedyś miałam taki sen, w którym w pewnym momencie zorientowałam się, że śnię i nawet starałam się obudzić, ale mi nie wychodziło To było głupie uczucie, jakbym była uwięziona we własnym śnie. Ale wiem, że to nie jest LD.
Joey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 17:48   #115
dakki
Raczkowanie

ech,bede sie kłucić oobe jest mozliwe nie tylko w czasie snu!jest łatwiejsze do osiągnięcia i najczęsciej można tego wtedy doswiadczyć ale nie tylko!np.w trans ludzie wprowadzają sie grając na bębnach lub tańcząc.sa różne techniki.

Joey-oczywiście ,że to jest rzeczywiste opuszczanie ciała,coś w rodzaju tego gdy dusza opuszcza ciało po smierci.a czy świat twoich mysli,pragnień,uczuć jest rzeczywisty?to ze tego nie widać gołym okiem nie znaczy ze tego nie ma.rzeczywistośc jest czymś znacznie głebszym niz nam sie wydaje.
Stary 2006-07-05, 18:02   #116
Alatienka
Zadomowienie

Myślałam, że OOBE polega na uśpieniu ciała przy obudzonej świadomości. Ale ja się kłócić nie będę

Alatienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 18:12   #117
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alatienka
Myślałam, że OOBE polega na uśpieniu ciała przy obudzonej świadomości. Ale ja się kłócić nie będę

Ja uważam tak samo( w właściwie raczej wiem - tak mi to wytłumaczono), ja zawsze myślałam, aby doświadczyć oobe całe ciało musi być 'wyłączone', czyli zrelaksowane na maksa, bez minimalnego napięcia mięśni, a tu dowiaduje czegoś zupełnie przeciwnego. Cóż, kłocić się też nie zamierzam.

Stary 2006-07-05, 18:46   #118
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Durga
"p.s.
troszke offtop, ale ...
czy sa wsrod Was wodniki? (jam jest wodnik)"

Ja jestem wodnikiem Ale bardziej niż do LD i OOBE ciągnie mnie w innym kierunku...
mnie tez...ale ciekawi mnie OOBE( zaczelo sie od krainy upadlych aniolow... gdy udalo mi sie wyjsc z tamtad calo, zaczelam zglebiac biala wiedze tajemna
obecnie pracuje z elementalami i zglebiam autohipnoza
Tak Lauro, to zazwyczaj wodniki lubuja sie w ezoteryce
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 19:05   #119
manolita
Zakorzenienie

LD bardzo często mi się zdarza. Czasami miewam ten stan, gdy snią mi się ludzie zmarli, ale też wtedy gdy coś ma się za chwilę wydarzyć nieprzyjemnego np. mojemu dziecku.

Nigdy nie udało mi się osiągnąc stanu OOBE, byc może dlatego , ze bałam się.
Bałam się mimo wszystko tego, że nastąpią jakieś trudności w powróceniu do ciała fizycznego.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 19:41   #120
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
Tak Lauro, to zazwyczaj wodniki lubuja sie w ezoteryce

Co do znaków zodiaku to myślę, że największą 'tendencję' do ezoteryki mają ogólnie wodne znaki zodiaku.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości