![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: OOBE i LD
Stromanthe
![]() ![]()
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Jeszcze jedna rzecz.
Każdy z nas napewno doświadczył urwania się snu w połowie, po prostu przebudzenia się- przez budzik, szczekającego psa, czy ot tak, po prostu. Wtedy często zastanawiam się, co mogłoby się zdarzyć dalej w moim śnie, jakby się potoczyły losy. Nazajutrz wieczorem, dalej myślę o tym przerwanym śnie. Moja chęć poznania dalszej części snu sprawia, że... śni mi się jego ciąg dalszy! Zupełnie jak w jakimś serialu ![]() Rodzi się standardowe pytanie: mam tak tylko ja, czy to normalne? Kiedyś, będąc pięknym, bodajże 9 letnim dziecięciem doświadczyłam czegoś dziwnego. W środku nocy obudziłam się, wstałam i zobaczyłam na progu pokoju leżącego kota, który patrzył się na mnie. Nic dziwnego- kociak przyszedł. Tak. Nic dziwnego by w tym nie było, jakbym nie mieszkała w wieżowcu na 2 piętrze, a była zima i kot nie miałby nawet jak przez okno się dostać. Stałam bez ruchu patrząc się na kiciaka. On też patrzył mi się prosto w oczy. Nie odgoniłam go, w ogóle się nie ruszałam- strach mnie sparaliżował. Zaczęłam wołać mamę. Po chwili, która wydawała mi się nieskończonością, mama przyszła... otwierając drzwi od mojego pokoju! Przecież wyraźnie widziałam przedpokój, drzwi były otwarte na ościerz! Wraz z krokami mamy, kot zniknął. Mama powiedziała, że to sen na jawie- moje ciało było już zbudzone, ale mój mózg nadal śnił. Możliwe jest coś takiego? Proszę Wizażanki kochane, odpowiedzcie, bo czasami aż sama się siebie boję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
1. Dla mnie ten stan jest po prostu zapowiedzią snu. Stan takiego relaksu
![]() 2. Możliwe, było wcześniej o tym wspominane. Nawet ja się wypowiadałam, ale już nie chce mi się szukać ![]()
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Ehh, jakimś cudem wyłączyła mi się subskrypacja tego wątku
![]() ![]() ![]() Muszę spróbować tego myślenia o dalszym ciągu snu. Nie wiedziałam nawet że takie coś jest możliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Hejka!!! a mi się kiedyś śniło,że mi ktoś wszystkie meble poprzestawiał w pokoju i wtedy pomyślałam sobie że pewnie znów mi sie jakaś głupota śni ale za chwilkę znów nie wiedziałam że śnię.
A jerzeli chodzi o OOBE to kiedyś czytałam żę przy opuszczaniu swego ciała fizycznego i powracaniu do niego towarzyszą drgania i zawroty głowy. chciałabym wiedzieć czy to prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj natrafiłam na ten wątek i w nocy przyśniło mi się OOBE ![]() ![]() Ogólnie temat ciekawy. Musze poczytać i chyba będe ćwiczyć, bo w śnie było strasznie miło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Anakondo, czy spotkalas sie z terminem: Bilokacja ..
![]() Porownaj prosze ![]() BILOKACJA - postrzeganie przez otoczenie fizycznej obecności danej osoby w danym miejscu mimo faktycznej jej obecności gdzie indziej. Inaczej mówiąc jest to umiejętność bycia jednocześnie w dwóch miejscach nawet bardzo oddalonych od siebie. Taki sobowtór, który się replikuje jest nie do odróżnienia. Jest tylko wyjątkowo blady i potrafi niespodziewanie zniknąć z miejsca, w którym się znajduje lub nawet w czasie prowadzenia rozmowy z przed oczu swojego rozmówcy. Sobowtór może istnieć przez krótki czas i nie jest w stanie podjąć normalnej samodzielnej egzystencji - musi powrócić do właściciela. Jego struktura jest uformowana z innego rodzaju materii do tej pory jeszcze nie zbadanego. Fenomen ten występuje stosunkowo rzadko i nie udało się pobrać próbki do badań. Niektórzy sądzą, że jest to coś podobnego do tworów z ektoplazmy. Nie mniej jednak taki świadomy sobowtór potrafi kontaktować się innymi osobami prowadząc swobodną rozmowę, oddziaływać na świat materialny tzn. np. przesuwać różne przedmioty czy otwierać drzwi. Jest wierną kopią swego właściciela posiadającą całą jego świadomość. Bilokacja może wystąpić spontanicznie, jak również można tę umiejętność wyćwiczyć. Znane przypadki bilokacji miały miejsce na ogół wtedy gdy obiekt znajdował się w stanie transu, głębokiej medytacji czy kontemplacji. Taki stan umożliwia przeniesienie świadomości do sobowtóra. Stąd takie samo zachowanie, pamięć i wszystkie inne cechy jakby był prawdziwą osobą. Jednym ze znanych przykładów bilokacji było zdarzenie jakie spotkało św. Alfonsa Liguori (1697-1787) biskupa diecezji Sant' Agata dei Goti. Otóż w roku 1774 biskup ciężko zachorował, tak iż przez kilka dni nie opuszczał swojej celi zapadając w rodzaj transu. Gdy odzyskał świadomość powiedział, że był w Rzymie przy łożu śmierci papieża Klemensa XIV. W tym czasie podróż do Rzymu zajmowała około czterech dni drogi. Bracia w klasztorze przyjęli tę informację z nie dowierzaniem przypuszczając, że to rodzaj majaków czy przewidzenia z momentów, kiedy leżał bez przytomności. Po kilku dniach dotarła do klasztoru wieść z Rzymu, że św. Alfons był widziany przy łożu umierającego papieża. Widziało go wielu żałobników i wielu z nim rozmawiało, a właściwie z jego sobowtórem o czym nie mieli pojęcia będąc przekonanym do końca, że mają przed sobą autentycznego Alfonsa Liguori. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
leos,troche to...przerazajace,a zarazem intrygujace
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Hm... Bilokacja
![]() ![]() Ale pierwsze o tym słysze.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak minie...dzieja sie CUDA. polecam ![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe...
![]()
![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ogóle miałam taki dziwny sen, szłam z jakimiś ludźmi, przez zatłoczona ulice i nagle pojaiwł sie wielki biały pies, jak wilk, tylkoze jeszcze wiekszy i cały biały, strzeżył na mnie zeby zeby i ugryzł mnie w zgięcie łokcia, ja czułam ten ból był okopny, naprawde, czułam jak zanurza żeby w mojej ręce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to było to smao, ale czasami mam takie ucuzcie, ze jestem sama, wokół mnie jest coś wielkiego, tak jakbym była w kacie. Pamiętam, jakis rok temu, byłam, chora, mój tata był w szpitalu, a ja mial cos okropnego. Lezałam w łożku, byłam spocona, trzęsłam się. W wyobrażni miałam jakieś liczby, jakieś tysiace, miliony, powtarzałam cicho "to za duzo, to za dużo...", te liczby mnei "gniotły" przesuwały do krawędzi czegoś, wszystko było takie duże, czułam z ejuz koniec te liczby były niewyobrażalenie duże, bałam się, nie wiem czego, to był nawał emocji, cąły czas te liczby, trwało to długo, z godzinę. Wreszcie wybiegłam z pokoju do mamy, usiadłam na łożku i zczęłam mówic cos o liczbach...Brzmi jakbym była jakas wariatką, wczesniej miałac pare rayz coś podobnego, ale nie tka okropnego...I to niebył sen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczerze powiedziwszy pierwszy raz słyszę. Ale zjawisko ciekawe. Leo$ - potrafisz się w to wprowadzić? ![]() Cytat:
To wszystko to wytwór mózgu. Zresztą na koncu tekstu jest wyjaśnienie, dlaczego tak się dzieje. ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najpierw powinnam przejsc inny etap ...czyli "trzecie oko". Do 3-go oka podchodze z wielka pokora. Mysle, ze to troche potrwa. ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Mnie strasznie kręcą takie rzeczy
![]() Kiedyś czytalam gdzies o świadomym śnieniu ale nie miałam pojecia że to ma fachową nazwe i że to jest własnie LD.Kiedyś miałam jakiś sens i w pewnym momencie tak jakby uświadomiłam sobie że to tylko sen ale nie było to zamierzony efekt...po prostu takie dziwne uczucie że nic sie nie może stac bo to to nie dzieje się naprawde.... Muszę sie zmobilizować i zacząć ćwiczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Ja LD ćwiczyłam z internetowego poradnika. Ale to było daawno temu, więc nie pamiętam z jakiej strony.
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Przecież anakonda podała stronkę...
http://pozacialem.be/a/articles.php?topic=2
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam taki kurs - 14-dniowy
![]() Ostatnio byłam na jakiejś stronce z kursem na kilka tygodni, ale nie potrafię go odnaleźć ![]() ![]() EDIT: Znalazłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne strony. Wypróbuję. ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Trochę ten wątek opustoszał
![]()
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Jeszcze wrócą.
![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio miałam sen, przebudziłam się, ale chciałam bardzo wrócić do tego snu i mi się udało. Czy to było LD?
Oobe cały czas próbuje, ale kurcze nic mi nie wychodzi, ale niezrażona próbuję dalej ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
LD = Lucid Dream, czyli na polski świadomy sen
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.