Samoopalacze i kosmetyki br±zuj±ce - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-06-08, 21:19   #451
sylwiani
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 140
Dot.: Opalamy siê!!!!

Cytat:
Napisane przez Kate30
Zrobi³am sobie dzi¶ przymiarki letniej garderoby przed wyjazdem wakacyjnym i muszê powiedzieæ, ¿e ¶licznie siê stroje k±pielowe i szorty komponuj± ze sztuczn± opalenizn± .

Dove to dla mnie nadal nr 1 na nogi, po¶ladki i brzuch - stosujê 2 dni pod rz±d, potem przez 3 dni chodzê sobie ³adnie opalona-3 dnia peeling kawowy i od nowa.
Chusteczki LRP s± fajne, daj± ³adny kolor, ale do¶æ szybko ta opalenizna u mnie schodzi z twarzy, na dekolcie trzyma siê d³u¿ej i jest naprawdê naturalna. Chusteczek u¿ywam co 2 dzieñ do twarzy i dekoltu - jestem w fazie testowania. Ostatnio zaaplikowa³am sobie dzieñ po dniu i efekt by³ fajny, nie za mocny, ale widoczny.
Ramiona z Avene te¿ ok.

Dove nie wysusza mi skóry na nogach - przynajmniej póki co.
Z wydostaniem go z opakowania nie mam zbyt du¿ych trudno¶ci, choæ przyznajê jest gêsty. Smrodek minimalny.
wczoraj po raz drugi wysmarowa³am siê dove do jasnej karnaci i dzi¶ rano jestem ³adnie wyz³ocona, nie mocê powiedzieæ, ¿e opalona, ale nie jestem blada, co w moim przypadku to i tak du¿y postêp
zdziwi³o mnie to, ¿e przy drugim razie po 3 godzinach poczu³am niewielko smrodek, ale rano po przebudzeniu ju¿ nie
na twarz mimo wszystko na³o¿y³am avenkê i poprzednia ¶nie¿nobia³a plamka troszkê siê zabarwi³a, ale od trzech dni nie nak³ada³am AD
dzieki za rady Kate30

Edytowane przez sylwiani
Czas edycji: 2006-06-09 o 00:04
sylwiani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-09, 03:30   #452
Kate30
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 314

O Evelince zapomnia³am - w miêdzyczasie traktujê górê w³a¶nie ni± - no piêknie wygl±da i podtrzymuje efekt zdecydowanie.
Kate30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-09, 07:59   #453
kamaO
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 157

A u mnie katastrofa Przez ca³y tydzieñ postanowi³am smarowaæ siê Dove - Garnier odstawi³am na pó¼niej. Dzi¶ rano, gdy zobaczy³am siê w ¶wietle dziennym, przy s³oñcu, to normalnie zachcia³o mi siê p³akaæ Ca³a jestem w jakie¶ takie szaro - brunatne plamy Ciep³o dzi¶, kiecka przygotowana, a tu masz... Nie wiem czemu mnie tak wyplami³o, bo codziennie myjê siê rêkawic± sizalow±, a raz w tygodniu robie peeling kawowy. Ponadto codziennie smarujê siê te¿ zwyk³ym balsamem nawil¿aj±cym (rano). Najgorsze jest to, ¿e niektóre miejsca s± mega br±zowe, a s± takie, które s± zupe³nie blade Skóra wygl±da jak stary papier, który zaraz siê podrze

Ca³e opalanie na nic!!! Czeka mnie porz±dne szorowanie, ¿eby to wszystko zedrzeæ - oby pomog³o

Nigdy wiêcej Dove Robi z moj± skór± to samo co J&J. Ciekawe, ¿e to siê dzieje dopiero po miesi±cu stosowania

Akurat teraz, gdy wypada siê trochê ods³oniæ
Stary 2006-06-09, 08:22   #454
Kasia_L
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 053
Post Dot.: Opalamy siê!!!!

Cytat:
Napisane przez kamaO
A u mnie katastrofa Przez ca³y tydzieñ postanowi³am smarowaæ siê Dove - Garnier odstawi³am na pó¼niej. Dzi¶ rano, gdy zobaczy³am siê w ¶wietle dziennym, przy s³oñcu, to normalnie zachcia³o mi siê p³akaæ Ca³a jestem w jakie¶ takie szaro - brunatne plamy Ciep³o dzi¶, kiecka przygotowana, a tu masz... Nie wiem czemu mnie tak wyplami³o, bo codziennie myjê siê rêkawic± sizalow±, a raz w tygodniu robie peeling kawowy. Ponadto codziennie smarujê siê te¿ zwyk³ym balsamem nawil¿aj±cym (rano). Najgorsze jest to, ¿e niektóre miejsca s± mega br±zowe, a s± takie, które s± zupe³nie blade Skóra wygl±da jak stary papier, który zaraz siê podrze
£o matko, no to klops . Jam szczê¶ciara takich przej¶æ nie mam, ale ¿yczê Ci chocia¿, ¿eby uda³o siê jako¶ tê opaleniznê wywabiæ. Tylko czy peeling poradzi sobie z Dove nak³adanym przez ca³y tydzieñ . Oby .
Stary 2006-06-09, 10:33   #455
Kateczka_05
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 425
GG do Kateczka_05

Poradzi poradzi tylko trzeba mocno szorowaæ Ja po wczorajszym pilingu kawowym tez ma³aam ciapy-tyle, ¿e tylko na rêkach no to akcja szorowanki-na razie jestem czerwona ale widaæ, ze w jednolitym kolo¿e-prawie No có¿ mimo wszystko warto raz na miesi±c siê tak po¶cierac, ¿ebyw inne dni byc ³adnie opalonym
Stary 2006-06-09, 11:35   #456
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

ja opaleniznê z tego ciemnego Dove ¶ciera³am przez dwa dni peelingiem gruboziarnistym z Erisu waniliowo-brzoskwiniowym (ale na szczê¶æie siê skoñczy³, po pó³ roku dopiero tak go nie lubi³am )
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-09, 16:22   #457
Nati02
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 320

Ale straszycie tym dove do ciemnej karnacji... a ja wlasnie chcialam napisac kilka jego zalet

Wszyscy w oko³o sie mnie pytaja jak d³ugo by³am na solarium... nie mog± uwierzyæ, ¿e to wlasnie balsam. Moje nogi, rêce i brzuch s± rewelacyjnie opalone- 3 razy stosowalam dopiero.
Nie mam zadnych zacieków, ani innych niespodzianek. Poki co...

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-06-09, 16:32   #458
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

Ja musia³am go z³u¶ciæ, bo przyje¿d¿a³ T¯ a mia³am piêkn± smugê na jednej ³ydce (akurat w miejscu gdzie, wydawa³oby siê, by³ najstaranniej rozcierany ). Poza tym mam b. jasn± karnacjê i ten ciemny daje mocny efekt ju¿ po jednym smarowaniu
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-09, 18:15   #459
Ivvonka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 977

Powiedzcie mi, czy jest sens samoopalac twarz, jesli uzywa sie codziennie Effaclar K?

Edytowane przez Ivvonka
Czas edycji: 2006-06-10 o 12:59
Ivvonka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-09, 19:21   #460
Kasia_L
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 053
Post Dot.: Opalamy siê!!!!

Cytat:
Napisane przez agnieska
ja opaleniznê z tego ciemnego Dove ¶ciera³am przez dwa dni peelingiem gruboziarnistym z Erisu waniliowo-brzoskwiniowym (ale na szczê¶æie siê skoñczy³, po pó³ roku dopiero tak go nie lubi³am )
No to zdaje siê ten Dove rzeczywi¶cie mocno "trzyma", bo ten Eris to jak kto¶ ju¿ gdzie¶ napisa³, papier ¶cierny w ¿elu

Cytat:
Napisane przez Nati02
Ale straszycie tym dove do ciemnej karnacji... a ja wlasnie chcialam napisac kilka jego zalet

Wszyscy w oko³o sie mnie pytaja jak d³ugo by³am na solarium... nie mog± uwierzyæ, ¿e to wlasnie balsam. Moje nogi, rêce i brzuch s± rewelacyjnie opalone- 3 razy stosowalam dopiero.
Nie mam zadnych zacieków, ani innych niespodzianek. Poki co...
Potwierdzam Twoje s³owa Nati , jednak¿e mo¿e jak kto¶ ma bardzo jasn± karnacjê to ró¿nica miêdzy kolorem posiadanym a uzyskanym mo¿e byæ du¿a i jakie¶ niedoci±gniêcia mog± byæ widoczne.
Stary 2006-06-09, 21:23   #461
cellaris
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 958

Ja te¿ powoli odkrywam samoopalacze.Kiedy¶ chodzi³am na solarium no ale teraz zdrówko mi na to nie pozwala a nie mog³am juz patrzeæ na moj± bia³± skórê wiec szuka³am,szuka³am i znalaz³am samoopalacze z Yves Rocher z serii Bronze Nature. Dla mnie to poprostu REWELACJA wogóle nie ¶mierdz± nawet zaraz po aplikacji.Kupi³am sobie ich 3 rodzajeo nóg, do cia³a (ze z³otymi drobinkami)maj± br±zowy kolor i kremowo-¿elow± konssytencjê wiêc ¶wietnie siê je nak³ada,a do twarzy kupi³am mgie³kê samoopalaj±c±.Troszkê siê szarpnê³am finansowo,ale w ogólnym rozrachunku to i tak wychodzi du¿o taniej ni¿ wydawa³am na solarium bo te samoopalacze s± bardzo wydajne. I teraz tak: na nogi nak³adam oczywi¶ciê samoopalacz do nóg (przedtem smarujê kolana i wszystkie wystaj±ce kostki kremem pó³t³ustym by nie by³o ciemnych plam)smaujê te¿ górn± powierzchniê stóp. rêce (oprócz d³oni) i tu³ów smarujê samoopalaczem do cia³a( przedtem ³okcie i kostki przy nadgarstkach smarujê tak jak kolana kremem), myjê dok³adnie d³onie wod± z myd³em (trzeba uwa¿aæ by siê nie pochlapaæ bo plamki bêd± i na koniec spryskujê twarz i d³onie mgie³k± samoopalaj±c± i smarujê spód d³oni du¿± ilo¶ci± kremu do r±k z cytryn± by nie by³o plam. Wiem,ze to troszkê roboty (mnie zajmuje to ok.30 min.) ale efekt jest zaprawdê tego wart i co wa¿ne na mnie samoopalacze trzymaj± siê po takiej aplikacji ok. 5 dni (poza twarz± bo tam siê pryskam co 2 dni), potem ca³y rytua³ powtarzam.
Stary 2006-06-09, 21:28   #462
Nati02
Zakorzenienie

Kasia L nie strasze trupi± blado¶cia, ale do ciemnej karnacji tez nie naleze a efekty bardzo mi siê podobaj±. Jednak masz racje- je¶li kto¶ z jasna karnacj± siê posmaruje niedokladnie balsamem do ciemnej... moze byc kiepsko.
Stary 2006-06-10, 08:07   #463
Akszeinga
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 764

Namiêtnie smarujê siê wieczorem balsamem J&J,przed chwil± tata zoaczy³ moje nogi i powiedzia³ : "znów by³a¶ na solarium?!dziecko czy ci nie zal pieniedzy i zdrowia,czy wiesz czym to grozi itp itp"a ja tylko : "tato to samoopalacz".Zapanowa³a cisza
Akszeinga jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-10, 08:46   #464
mania19
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 002

Mój tata czasem u¿ywa samoopalacza Wprawdzie pocz±tki by³y mizerne ( zapomnia³ po aplikacji umyæ r±k ... ) ale teraz wie ju¿, ¿e przed aplikacj± musi wymasowaæ siê preparatem z tubki niebieskiej (peeling) a potem na³o¿yæ preparat z tubki bia³ej ( krem nawil¿aj±cy) i dopiero tak przygotowany na³o¿yæ samoopalacz

Ostatnio odkry³am 2 ¶wietne samoopalacze - dwukomorowy Loreala do twarzy, oraz golden skin flos leku. Oba zapowiadaj± siê rewelacyjnie !!!
Daj± piêkn± opaleniznê, nie robi± smug, s± dosyæ trwa³e. Zapach jest zno¶ny. Floslek na pocz±tku [pachnie bardzo przyjemnie, lecz potem zapaszek samoopalaczowy jest wyczuwalny Chyba zacznê kupowaæ flosleka (16z³), bo Avenka za droga by stosowaæ na cia³o, no i opalenizn± robi delikatn± ...
J est
A ktywny

mania19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-10, 08:54   #465
agabil1
nabija na KOPIÊ kopistów.
okrutnica jaka¶...

Wiadomo¶ci: 36 317
GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Dolly

Agu¶, a poza tym ze Ciebie uczuli³ to fajny jest? jak kolorek i zapaszek?
przepraszam z edopiero teraz
Kolor bardzo s³aby, musia³am chyba stosowac przez 3,4 dni zanim by³o co¶ widaæ. Zapach przyjemny

agabil1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-10, 09:07   #466
Sathi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 656

Ja wczoraj zrobi³am mieszankê:
zmiesza³am sopot i samoopalacz miraculum Miralos, plus trochê nawil¿aj±cego balsamu.
Efekt: przepiekny, wreszcie pozby³am siê ¶mierdziucha sopotu, nie mog³am tego strawiæ, ale podoba mi sie kolor mojej skóry po nim,
Opalenizna wysz³a ¶liczna równa i br±zowiutka i bez zapachu

MI£EGO DNIA
Sathi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-10, 09:23   #467
patinka_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 183

a u¿ywa kto¶ tutaj garniera mu¶nieta s³oñcem?
Stary 2006-06-10, 10:07   #468
ka1511
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 103
GG do ka1511

Od 4 dni uzywam Garniera daje bardzo lekka opalenizne. Bardzo slabo czuc samoopalacz ale jest chyba dobry dla osob o bardzo jasnej karnacji.. Hmm od dzisiaj zaczynam sie smarowac Evelinka i Garnierem razem ciekawe jaka z tego bedzie mieszanka
ka1511 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 11:36   #469
Nati02
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/1339801,242,1,1,kioskart.html

Podrzucam do przeczytania o opalaniu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-11, 11:43   #470
vretka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 111
GG do vretka

W³asnie wrzuci³am tego samego linka do w±tku dotycz±cego witaminy D

Filtry a witamina D

Ciekawa jestem Waszych opinii na ten temat
Stary 2006-06-11, 11:46   #471
Nati02
Zakorzenienie

Ja tez
Stary 2006-06-11, 14:03   #472
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 381

ja dlatego uzywam filtra 20 z LPR a nie tak wysokiego.trzeba daæ skórze troche przyswoic witaminki D. Ja pisa³±m o tym opalaniu pó³ godziny dizennie gfdzies w innym, watku ale mnie zakrzyczano, dlatego sie nie odzywa³±m.
Opiumalfa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 15:54   #473
Nati02
Zakorzenienie

Ja u¿ywam z evelinki 25 do ciala i 25 z sorayka do twarzy. Jednak dopiero od niedawna. Mysle, ze tu jest dobra zasada: co za du¿o co nie zdrowo, a co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Stary 2006-06-11, 16:07   #474
Ivvonka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 977

Cytat:
Napisane przez opimualfa
ja dlatego uzywam filtra 20 z LPR a nie tak wysokiego.trzeba daæ skórze troche przyswoic witaminki D. Ja pisa³±m o tym opalaniu pó³ godziny dizennie gfdzies w innym, watku ale mnie zakrzyczano, dlatego sie nie odzywa³±m.
Cytat:
Napisane przez Nati02
Ja u¿ywam z evelinki 25 do ciala i 25 z sorayka do twarzy. Jednak dopiero od niedawna. Mysle, ze tu jest dobra zasada: co za du¿o co nie zdrowo, a co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Nie zamierzam sie wtracac do cudzych skor , ale czytaja to inni, a jestesmy na Biochemii, gdzie tego typu mity sa obalane.

:eot:
Ivvonka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 16:13   #475
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivvonka
Nie zamierzam sie wtracac do cudzych skor , ale czytaja to inni, a jestesmy na Biochemii, gdzie tego typu mity sa obalane.

:eot:
Rozumie to. Wyrazi³am tylko swoje zdanie nt
Stary 2006-06-11, 16:19   #476
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 381

synteza witaminy D przez swiat³o s³oneczne to mit?
Opiumalfa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 16:33   #477
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
synteza witaminy D przez swiat³o s³oneczne to mit?
Wydaje mi sie, ze chodzilo o to, ze synteza wit D nie musi sie odbywac kosztem czegos innego- skóry wlasnie.

Je¶li siê myle- proszê poprawiæ.
Stary 2006-06-11, 16:44   #478
ula-po-prostu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261

dziewczyny, sw± znajomo¶æ z br±zuj±cymi preparatami dopiero zaczynam wiêc takie g³upkowate pytanie: rozumiem smarowanie siê balsamem przed samoopalaczem, ale dzi¶ kole¿anka mi powiedzia³a, ¿e to samo robi przed balsamem br±zuj±cym (np. J&J). Balsam przed balsamem? To dla mnie g³upie Co mi napiszecie?

'nie narzekaj, ¿e masz pod górê, skoro jest to wspinaczka na szczyt'
ula-po-prostu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 16:47   #479
Kate30
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 314

Akurat przed J&J to dobry pomys³. Raz, ¿e J&J wysusza, dwa lubi robiæ plamy i zacieki, a na dobrze nawil¿onej skórze ³atwiej równo rozsmarowaæ. Je¶li kto¶ chce unikn±æ zbyt mocnego efektu to smarowanie balsamem przed temu zapobiegnie.
Kate30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-11, 16:49   #480
ula-po-prostu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 261

hmhm to chyba ¿adna nowo¶æ, ¿e potrzebne nam przebywanie na s³oñcu? (wit D, prawid³owy cykl dnia, samopoczucie) Ale jak zwykle umiar, umiar i umiar.... le¿enie plackiem po kilka godzin na plazy w najwiêkszym s³oñcu to nie jest dla mnie przebywanie na s³oñcu a hmhmh brak rozs±dku

'nie narzekaj, ¿e masz pod górê, skoro jest to wspinaczka na szczyt'
ula-po-prostu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.