|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Czesc samoopalaczomaniaczki
![]() ![]() Obecnie "lecze" straszne plamy po Avene. Ale chyba sama jestem sobie winna, lecz do niego szybko nie zamierzam wracac. No i jutro zamierzam zakupic sobie albo tego Chanela albo Clarinsa http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10570. Aha, dodam, ze samoopalam tylko twarz. Reszte na solarce, bo chyba bym sie inaczej wykonczyla ![]() I jeszcze pytanko.... Poniewaz zostaly mi jeszcze plamy na policzkach po Avene, co mam robic? Peelingu tam nie zastosuje zbyt mocnego poniewaz mam kruche naczynka. Dodatkowo co tydzien chodze na peeling kawitacyjny. Nie bardzo wiem co mam robic. Te plamy wygladaja jakbym miala poliki cale piegowate ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
|
No i stalo sie. Do zakupu Chanel przyczynil sie fakt ze nie bylo dostepnych samoopalaczy Clarinsa, a dokladnie tego w mleczku do twarzy i dekoltu. Nasluchalam sie fantastycznych opinii od sprzedawczyni na jego temat wiec postanowilam go wyprobowac. Zdam relacje w poniedzialek, gdyz uzyje go dopiero w niedziele na noc. Jutro pojde na kawitacje wiec resztka evene powinna mi zejsc do niedzieli wieczorem. No i w poniedzialek albo bede skakac z zachwytu albo rozplacze sie krokodylimi lzami, bo wydalam na niego 151 zl. Wiec 3majcie kciuki.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Ja siê mêczy³am z balsamami br±zuj±cymi, u¿ywa³am tych do ciemnej karnacji, smarowa³am sie po 3 razy ¿eby by³a ³adny efekt...
Zaczê³o mnie to mêczyæ. Ju¿ chcia³am zrezygnowaæ z opalania w taki sposób. Ale zakupi³am Mus Br±zuj±cy Lirene. To cudo, po jednej aplikacji moja zkóra ma piêkny z³ocisty kolor, idealna konsystencja musu sprawia ¿e wystarcz± 3 minuty na wtarcie go w ca³e cia³o. ³adnie pachnie i nie ¶mierdzi. Od dzi¶ bêdê u¿ywaæ tylko jego, koniec z balsamami br±zuj±cymi Acha - chyba bêdzie wydajny, wystarczy niewielka jego ilo¶æ na ca³e cia³o.
![]() |
#1685 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 404
|
Cytat:
A jakich balsamów br±zuj±cych uzywa³a¶ wcze¶niej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Angi74 tak to ten mus
![]() Wcze¶niej u¿ywa³am kolejno: balsamy ziaja sopot J&J holiday skin Dove bez drobinek dove Softshimmer Balsam nivea Tak¿e przetestowa³am tego mnóstwo. A pozostanê juz przy tym musie ![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 245
|
heh ja juz sie chyba na nic nie dam namowic
:P chcociaz juz widzialm nowe nutri-bronze loreala...:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 404
|
Ja tez stosowalam te wymienione przez Ciebie i najbardziej odpowiada³ mi Dove,ale jestem bardzo zachêcona Twoj± opin± o Lirene,wiêc my¶lê,ze na pewno wypróbuje niebawem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 807
|
ja uzywam dova.. i mam troche dosc tego samoopalania sie a to dopiero poczatek bo cale lato jeszcze przede mna.. eh jak sie ze¼le to bede bia³a chodzic i kropka!
![]() ![]() ![]() zastanawiam sie teraz na nivea albo J&J.. warto sprobowac czy moze lepiej zostac przy dovie? ![]()
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 689
|
lolitka, na razie trwam przy Dove. W poprzednim roku mia³am J&J i Dove jest lepszy. Du¿o mniej ¶mierdzi, daje skórze ³adniejsze zabarwienie i du¿o lepszea nawil¿enie. J&J wysuszy³ mi skórê na wiór
![]() Jutro ma byæ gor±co, wiêc pewnie ods³oniê nieco bladego cia³ka. Balsamem br±zuj±cym na razie traktujê tylko nogi, ¿eby mia³y przyzwoity odcieñ blado¶ci. Rêce i dekolt sa blade, ale nie przezroczysto-zielone jak nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Dziewczynki a ile kosztuja ten mus? i mam jeszcze wa¿ne pytanko - jak smarowaæ stopy zeby nei bylo zaciekow?bo ja robilam juz chyba wszystko a i tak zawsze mam plamy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Ja zap³aci³am za mus 20 z³.
A stopy najlepiej posmarobaæ czym¶ nawil¿aj±cym a potem odrobn± samoiopalacza bo na stopach szybko i mocno ³apie.
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
A teraz moje pierwsze wrazenia na temat Chanel. Wiec posmarowalam sie nim wczoraj 2 razy, w odstepie 5-6 godzin. Jezeli chodzi o szybkosc opalania, to niestety u mnie opalenizna nie objawia sie wcale po 1-2 h. Dopiero dzis rano ja dostrzeglam jak wstalam z lozka, po wczorajszych dwoch smarowaniach. Mam Chanel do jasnej karnacji stad moze taki efekt. Jezeli chodzi o kolorek opalenizny no to jest on taki zlocisto zolty, jak najbardziej kolor taki mi odpowiada
![]() To co dla mnie NAJWAZNIEJSZE to "schodzenie" samoopalacza. Tego obawiam sie najbardziej, ale na to musze poczekac jeszcze kilka dni. Natomiast niepokoi mnie wyglad mojej szyi. Poniewaz posmarowalam zarowno twarz jak i szyje, ale zrobily mi sie na szyi nieciekawe plamki ![]() POzdrawiam ![]()
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
ja kupi³am ostatnio Summer Beauty Nivei(do jasnej karnacji)po tym jak naogl±da³±m siê reklam i jestem bardzo nim rozczarowana.Smarowa³am siê nim na noc,pachnia³ rewelacyjnie,ale rano pozosta³ tylko smrodek samoopalacza,poza tympo drugim u¿yciu wygl±da³am jak chiñczyk,nie polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 484
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 277
|
no to jest chyba tak, ze na twarz jest osobyn krem brazujaco-nawilzajacy. zazwyczaj nie smaruje twarzy nawet zwyklym balsamem, wiec tutaj tez sie zaopatrzylam w wersje do twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Witam dziewczyny ! ja od 2 tygodni u¿ywam J&J holiday skin ujêdrniaj±cy... skusi³am siê na to " ujêdrniaj±cy" . Co do kolorku jestem bardzo zadowolona , na ujêdrninie musze jeszce poczekaæ. Teraz mia³am 3 dni przerwy w balsamowaniu a kolorek mam nadal, tak wiec wielki +
Sucho¶æ skóry by³a moim problemem zawsze, wiêc po wci±kniêciu balsamu, pryskam siê oliwkow± mgie³k± J&J któr± szczerze iz ca³ego serca ubóstwiam... no i gereranie jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 326
|
Hej w³a¶nie moja siostra- farmaceutka u¶wiadomi³a mnie ¿e Vichy wprowadza balsam br±zuj±cy z serii Lipidiose. (a bardzo sobie ceniê te balasamiki Lipidiose bo super nawil¿aj±), podobno ma nie ¶mierdzieæ samoopalaczem, mieæ lekko br±zowy kolor i roz¶wietlaj±ce drobinki... cena pewnie typowa dla Vichy:/ bardzo jestem ciekawa czy to bedzie jakie¶ cudo czy wrêcz przeciwnie.
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
dove summer glow z drobinkami moze i 'bierze' do bani (wsumie to by mogli produkowac dwie wersje, kto jaka lubi) ale za to dobrze sie wchlania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 307
|
Dziewczyny, plizz napiszcie mi czy samoopalacz z Clarinsa Intense Bronze Self Tanning Tint (Concentre Teinte Auto-Bronzant Intense) to to samo co ten fajny z Clarinsa Eau Lactee??
Proszê, bo ja kupi³am, a teraz nie wiem czy to to samo.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Cytat:
No je¶li Twoje wiadomo¶ci siê potwierz±, to ju¿ nie mogê siê doczekaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 105
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18923 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10570 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Ja znów siê opali³am przez weekend Nive±.
Kurcze zadziwia mnie to, ¿e ten balsam wcale nie ¶mierdzi, nic a nic ![]()
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Czy która¶ z Was mo¿e mi poleciæ jaki¶ preparat/kapsu³ki, aby przygotowaæ skórê na dzia³anie s³oñca? Za dwa miesi±ce lecê na Kretê i chcê wcze¶niej zadbaæ o skórê.Macie jakie¶ sprawdzone sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Najlepszy z jakich u¿ywa³am samoopalaczy jest L`oreal z pompk±. S± to dwa ¶rodki. Jeden br±zuj±cy a drugi, który utzrymuje opaleniznê i j± pog³êbia. Jego dodatkow± cech± jest to, ze podczas mycia nie sp³ukuje siê,tylko utzrymuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a "przeje¿d¿acie" tym p³atkiem tez oczy i uczy? Bo tam pisze, ¿eby nie robiæ oczu i nie wiem teraz.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 105
|
Mam Lactee (ten bialy) i smaruje oczy tym ostatnim pociagnieciem wacika, gdy juz tam jest malo co specyfiku zeby go nie napchac do oczu. Oczy po nalozeniu Lactee nie szczypia, nic im sie nie dzieje, nawet jak przejade wacikiem po powiekach. Lepiej posmarowac niz wygladac pozniej jak mis panda zwlaszcza, ze samoopalacz lekko niweluje since pod oczami i za to dodatkowy plus. Daj znac jak sie sprawuje ten barwiony Clarins ( tu dodatkowy powod za posmarowaniem oczu i uszu - bedzie widac, ze tam jest "niedomalowane", chyba).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Ok, dam znaæ jak siê sprawuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zadomowienie
|
Ja dzi¶ znów zaczê³am smarowanie balsamem br±zuj±cym z Malwy (nie ma przyjemnego zapachu, ale jest skuteczny i nie brudzi). Smarujê cienk± warstwê.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.