|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Dot.: Samoopalanie a oczyszczanie (maseczki, peelingi?)
Nikt sie nie wypowie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Ja siê przez weekend poopala³am
![]() najpier peeling, zdar³am wszystko co zosta³o. potem mus br±zuj±cy Lirene na drugi dzien balsam Nivea. Dzis w pracy wszyscy mnie chwalili ¿e taka slicznie opalona jestem :P Ju¿ nigdy do solarium nie pójdê ![]()
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 345
|
Cytat:
![]() ![]() A twarz ju¿ mi siê zabr±zowi³a, bardzo ³adnie, delikatnie, bez ¿adnych smug. Zobaczymy co bêdzie w nastêpnych dniach.
![]() |
![]() |
#1774 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 227
|
Justin Timberlake,
nie ma za co ![]() Dzisiaj w pracy moja ³adnie opalona kole¿anka przyzna³a mi siê, jak zdoby³a tak naturaln± opaleniznê. Otó¿ wszystko dziêki Dove do ciemnej karnacji. Ona ma jasn± karnacjê i zdradzi³a mi, jak siê nie nabawi³a przebarwieñ (³ydki i ramiona ma naprawdê ³adnie, równomiernie opalone, reszta - nie wiem ![]() W sumie chêtnie bym zakupi³a jaki¶ balsam (Eveline mam dosyæ, jej zapach mnie wykañcza), bo na chusteczki chyba siê ju¿ nie skuszê - jak dla mnie zbyt zdecydowany efekt. No i tak sobie kminiê, czy by nie spróbowaæ tego Dove do ciemnej karnacji w³a¶nie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Ja przez d³uuugi czas nie rozstawa³am siê z Dove.
No ale Nivea jest jednak lepsza - nie ¶mierdzi! wcale, a tym ¿e jest rzadsza, lepiej sie rozprowadza.
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 529
|
Do³±czam siê do was. Ja, dotychczas bladolica, broni±ca sie przed promieniami s³oñca
![]() Teraz za to zwariowa³am na punkcie br±zowienia mojego cia³a i twarzy. Nie mogê opalaæ siê naturalnie, bo mam uczulenie na s³oñce, a do solarium nie pójdê, bo jestem jego przeciwniczk± (by³am kiedy¶, ale przesz³o mi, jak musia³am przez parê dni ³ykaæ leki na uczulenie ![]() - na ciele Dove Summer Glow dla ja¶niejszej cery - na twarzy Johnson Holiday Skin te¿ dla jasnej Znajomi siê mnie pytaj±, gdzie ja siê tak opali³am ![]() ![]() ![]() Naprawdê czujê siê lepiej w takiej skórze, nigdy nie pomy¶la³abym, ¿e zdradzê moje blade oblicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 858
|
witam wszystkie maniaczki bronzerów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1778 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 235
|
a ja sie dzisiaj posmarowalam dove do ciemnej karnacji... noi nie widze zbyt duzych efektow ;> hm jutro trzeba bedzie powtórzyc ;p heh ³adnie pachnia³ przy rozsmarowywaniu... ale teraz eh ;/ ¶mierdzi tak ze masakra ... i fajne ma drobinkii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 454
|
proszê o wiêcej
![]() piszcie czego u¿ywacie do cia³a i do twarzy.. i jaki jest efekt.. chcia³abym kupiæ co¶ dobrego (czyli ³adny naturalny kolor bez pomarañczu, nie za ciemny, bez zacieków a do buzi niezapychajacy) u¿ywalam kiedy¶ J&J ale niestety by³y smugi i efekt mi siê nie podoba³ ![]()
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 529
|
Ja nie polecam balsamu br±zuj±cego Soraya -> http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14566
Badziew jakich ma³o. Okropny zapach, br±zuje na pomarañczowo i schodzi smugami. Polecam natomiast balsam Dove Summer Glow, mam do jasnej karnacji i smarujê siê codziennie i mam fajnie opalone cia³ko - za³aczam zdjêcie mojej rêki ![]() Zastanawiam siê nawet nad wersj± dla ciemnej karnacji, bo okazuje siê, ¿e na zdjêciach nie wygl±dam na bardzo opalon± (a w lustrze tak ![]() ![]() Do twarzy u¿ywam Johnson's Holiday Skin, te¿ do jasnej karnacji i mi wystarcza. Nie pozostawia smug, ³atwo siê rozprowdza. Jedynie ¶mierdzi jakby stêchlizn±, ale tylko przy nak³adaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Pomó¿cie mi!!
By³am kilka razy na solarium, to 8 minutek to 5, by³o fajnie, do dzi¶! Zauwa¿y³am ¿e zaczê³a schodziæ mi skóra na plecach, a za 3 dni mam wa¿n± imprezkê i kupi³am akurat kreacjê bez pleców. Co mam zrobiæ z t± z³a¿±c± skórk±?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 078
|
ostry peeling, o ile skóra nie jest poparzona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 105
|
Cytat:
2 lyzeczki cukru, lyzeczka kawy mielonej (nie rozpuszczalnej), lyzeczka oliwki kosmetycznej, lyzeczka, dwie zelu pod prysznic. Szoruj (ale delikatnie) wilgotna skore, to ja wygladzi. Przez te 3 dni do imprezy nakladaj 2 razy dziennie nawilzajacy balsam (dosc hojna reka), ewentualnie dzien przed impreza powtorz peeling. Opalenizna powinna sie utrzymac mimo peelingu, a nastepnym razem jezeli bedziesz nadal chodzic na solarium to uzywaj specjalnych kosmetykow przygotowujacych skore do opalania oraz tych po opalaniu w solarium. Koniecznie. Nawilzanie to podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 899
|
Przy³±czam siê do zachwytów na Dove Summer Glow, str±ci³ z piedesta³u ¿el Flos Leku. Mam ten do ciemnej karnacji i jestem zachwycona. ¯adnych plam, ¿adnego smrodu, piêknie i równo opalona skóra no i te "migotliwe efekty"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
a któr± wersjê masz? do jasnej czy ciemnej karnacji?
![]() |
#1786 |
Zadomowienie
|
Do ciemnej mam, jak szaleæ to szaleæ
![]() Opalenizna w kolorze cudnej urody, ja j± porównujê do typowo nadmorskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Wtajemniczenie
|
AniaM69
zgadzam siê z Tob±, choæ mam wersje bez drobinek. balsam jest wspania³y, bije na g³owê nawet naturaln± opaleniznê ![]() polecam zatem wszystkim Dove Summer Glow
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
a ja kupi³am w³a¶nie balsam Nivea (do cia³a) i chusteczki Rossmana do twarzy
![]() wieczorem i jutro rano wielka próba..mam nadziejê, ¿e nie bêdê ca³a w ró¿nokolorowych ciapkach ![]()
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Madziorka, chyba ten sam, tylko do³o¿yli b³yskotki, choæ wersja bez drobinek te¿ jest
![]() Moje zachwyty na Dove nie s³abn±. To pierwszy samoopalacz, którym mogê siê wyciaptaæ rano (nawet nie u¿ywam rêkawiczek, bo zmywa siê z d³oni piêknie) i pognaæ do pracy bez obawy, ¿e "zapaszek" bêdzie dra¿ni³ mnie sam± i przy bli¿szym kontakcie innych ![]() Naked21 ![]() Aha, zapomnia³am o zmywaniu - schodzi równo, bez plam. Jak opalenizna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
A ja nadal niezmiennie na twarz i szyje uzywam Shiseido, a jesli chodzi o cia³ko to zakochalam sie w musie Lirene - przede wszystkim fajna konsystencja choc z musem to ma ma³o wspólnego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
Kezno ja te¿ ju¿ tylko musu u¿ywam, rewelacja
![]() Na mojej skórze daje bardzo mocny efekt, raz dwa jestem opalona ![]() Nie muszê siê tyle smarowaæ tymi balsamami, wystarczy dwa razy musem i jestem ¶licznie br±zowa ![]()
![]() |
#1793 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 249
|
Cytat:
Nigdy nie smarowa³am siê jeszcze takimi balsamami rano.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
Akurat mia³am kolorowe rzeczy jak u¿ywa³am Dove rano wiêc nie zauwa¿y³am.
Zapyta³am kole¿ankê z pracy, która dzi¶ rano siê smarowa³a i ma bia³e lny na sobie - minimalnie brudzi. A¿ polecia³am obejrzeæ - nieszkodliwie. Na pewno mniej ni¿ rêkawy mojej bia³ej koszuli na niby wyszorowanym Pronto biurku ![]() Jejku, nie wiem ile siê wch³ania, ja nie czekam bo rano jestem zawsze spó¼niona - zarzucam ciuchy i pêdzê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
Sathi na mnie Lirene daje dalikatny efekt - delikatniejszy niz po Dove, tylko w Dove i innych balsamach nie moge zniesc tego klejenia i ciagle wilgotnej skóry po aplikacji - ble nie znosze tego , marze tylko o tym aby to jak najszybciej zmyc a noc z tym koszmarkiem to dla mnie prawdziwa udreka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 982
|
A ja u¿ywa³am w tym roku tego balsamu br±zuj±cego Nivea i nie jestem zbyt zadowolona. Brudzi ubrania, zostawia smugi. Ju¿ wiêcej go nie kupiê
![]() Widze,¿e bardzo polecacie Dove, wiêc pewnie nastêpnym razem na niego siê skuszê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z balsamów u¿ywam Dove i Nivea Na samymm pocz±tku mojej przygody z balsamami bvr±zuj±cymi by³ jeszcze J&J ale jako¶ mi podpad³ ![]() Chyba za bardzo ¶mierdzi i plami. Potem kupi³am Dove - bardzo sobie go chwalê, gêsty, od¿ywia skórê, daje ³adny kolor, nie ¶mierdzi za bardzo. Ale ¿eby by³a fajnie opalona to ze 3 dni musia³am siê smarowaæ :/ Pianka Lirene daje u mnie efekt z³otooliwkowej opalenizny ju¿ po jednym u¿yciu, super siê wch³ania, nie ¶mierdzi, nie brudzi. Chyba tylko wersja do normalnej i ciemnej karnacji jest, tak mi sie wydaje ale mogê siê myliæ ![]() Natomiast bardzo bardzo dobry jest te¿ Nivea, ma lej±c± konsystencjê ale za to jest wydajny, wogóle nie ¶mierdzi, szybko w miare br±zuje, i daje naturalny efekt. Najgorszy moim zdaniem jest nowa wersja Dove z drobinkami - to ju¿ zupe³nie nie to sami ![]() Nie br±zuje tak samo ³adnie jak poprzednik bez drobinek a i same drobinki sa ohydne ![]() du¿e brokatowe, cz³owiek siê ¶wieci jak choinka ![]() na dodatek jakie¶ srebrne one s±. A mysla³am ¿e to bêdzie taki z³oty, jedwabisty py³ jak w balsamie jedwabistym Dove. No niestety..... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1798 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 764
|
U¿ywam systematycznie Dove ale od zesz³ego roku mia³am jeszcze jedn± chusteczkê samoopalaj±ca La Roche Posay. Ba³am siê j± u¿yæ na twarz wiêc przejecha³am tylko nogi.Nic a nic siê nie klei³o, w ogóle wydawa³o mi siê ¿e nic na niej ni± ma a na drugi dzieñ obudzi³am siê z br±zowiutkimi nó¿kami
![]()
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 249
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Wiele ha³asu o nic.
Wiadomo¶ci: 385
|
Hej
Ja róweni¿ uzywam Dove Summer Glow, mam obie wersje do jasnej i do cimenej karnacji.W konsystencji jest przyjemny w u¿yciu gêsty i od¿ywczy, jednak wkurza mnie to ¿e zostawia taka klej±c± siê warstwe na skórze, daje ³adny kolor brazowo-z³ocistej oaplenizny, zostawia troche smug przy pierwszym uzyciu ale po kolejnych smugi te sie wyrównuja. Ogólnie serdecznie polecam. Aha troche brudzi ubrania,zosta³y mi przebarwienia na staniku ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.