|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1981 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Cytat:
moja podatnosc na opalanie jest ZEROWA.... ![]() i z tego wlasnie powodu siegnelam po samoopalacze..ktore po pewnym czasie przestaly na mnie dzxialac... niemoge sie opalic...ot to jest wlasnie moj problem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
oj kobitki nie³zadnie sie tak pogniewac na samoopalacze ;p
chocia¿ Wam powiem ¿e opala³am sobie naturalnie nó¿ki nad morzem. ale reszta by³a samoopalona i pokryta grub± warstw± filtra ja jako¶ siê do tego ca³ego smarowania przyzwyczai³am i od kiedy przed aplikacj± samoopalacza smarujê siê granatowym mleczkiem Nivea bardzo rzadko muszê robiæ peeling, a opalenizna po Dove jest ju¿ bardzo intensywna. zatem zamiast mêczyæ siê na s³oñcu wolê wieczorkiem sie posmarowaæ i jest ok ![]()
![]() |
#1983 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
Ja tez wczesniej tak sobie wmawialam ze lepiej jest posmarowac sie wieczorem i rano byc opalona bez meczenia sie na s³oncu, ale fakt jest faktem ze jednak chocby samoopalacz by³ z najwyzszej po³ki to jednak nie da takiego efektu jak prawdziwa opalenizna, kazdy - a wyprobowa³am juz i apteczne i z wysokiej polki brudzi mi jasne ubrania- wiadomo ze przy mocniejszej opaleniznie efekt zabrudzenia jest intensywniejszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 470
|
Ogl±da³am dzi¶ wieczorem pogodê i do koñca miesi±ca ma byæ mniej wiêcej tak jak dzi¶. U mnie dzi¶ wia³o, po po³udniu zla³o i ogólnie by³o ch³odno i nieprzyjemnie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1986 |
Rozeznanie
|
Tak to chyba chwilowy kryzys, bo nawet dzisiaj jak ogladalam fotki z wakacji z ubieg³ego roku to w pierwszym tyg by³am wysmarowana Shiseido a na nozkach mialam Clarinsa i opalenizna naprawde super sie prezentowala.
![]() ![]() ![]() Naked ja rowniez mam wiele pieprzyków i jasna karnacje dlatego nie powinnam sie opalac - zrezygnowalam z solarium i stosuje wysokie filtry ale jak patrze na moje kolezanki ktore maja piekna br±zowa opalzenizne to naprawde im zazdroszcze ... ![]() A ostatnio kiedy mia³am cia³ko wysmarowane Lorealem Slim a na buzi mia³am Lierac - mama mojego TZ jak mnie zobaczy³a zapyta³a gdzie sie tak pieknie i intensywnie opalilam bo ona ciagle lezy i nie moze sie tak ³adnie opalic- jak jej powiedzia³am ze to samoopalacz to nie chcia³a uwierzyc ![]() Dzisiaj lezalam troche na s³onku ale z wysokimi filtrami to mog³abym tak pewnie lezec i z miesiac i niewiele bym sie opalila ![]() Ech chyba dzisiaj przeprosze sie z br±zerami ... ![]() Naked a ty jak wyjezdzasz gdzies na wakacje to tez wogole sie nie opalasz- tylko jedziesz juz wysmarowana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Wtajemniczenie
|
KENZO ja te¿ zrezygnowa³am z opalania na rzecz baslamów i samoopalaczy, ale dopiero tak naprawê od tego sezonu. wcze¶niej unika³am s³oñca i solarium ale latem troszkê pole¿a³am oczywi¶cie wysmarowana filtrami. na szczê¶cie nawet 30 pozwoli³a mi uzyskaæ piêkny odcien (zdj w avatarku) ale dopiero na Rodos. w tym roku by³am na wakacjach nad polskim morzem i niestety pogoda nie dopisa³a
![]() ![]() te¿ zazdroszcze czasem kumpelom z superopalenizn± ![]() ![]() fajnie ¿e Ci s³u¿y Loreal, mnie niestety nie bardzo, szczególnie na rêkach wygl±da ohydnie, jak narazie lepszego od Dove nie znalaz³am. na Shiseido dotychczas te¿ siê nie skusi³am, Dove mnie w pe³ni satysfakcjonuje ![]() pozdrawiam
![]() |
#1988 |
Rozeznanie
|
Wczoraj tak jak pisalam przeprosilam sie z Lorealem Slim, dzis ponowilam aplikacje i efekt jest bardzo ³adny
![]() ![]() Naked czy ja dobrze kojarze - ty jestes z Ostrowa? Tez zastanawiamy sie z TZ nad Dominikana - ale moj TZ nie bardzo przepada za lataniem - jeszcze kilka godzin wytrzyma ale tyle czasu to nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Wtajemniczenie
|
KENZO - tak jestem z Ostrowa. co do obawy przed lataniem to bardziej ja je mam, ale im czê¶ciej przemieszczam siê samolotem tym mniej siê bojê.. zobaczymy. mi siê marzy Dominikana b±d¼ Tajlandia- ceny porównywalne wiêc zobaczymy
kurczê chyba nastêpnym razem skuszê siê na Loreala Slima bo zwyk³y robi mi plamy jutro impreza wiêc w³a¶nie zaczynam smarowanko Dovem od stóp do g³ów ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1990 |
Rozeznanie
|
Ja zwyk³ego Loreala nie mia³am wiec nie moge porównac do Slim - ale mysle ze Slim jest o wiele lepszy - juz nawet jesli chodzi o sama konsystencje mleczka - ¿elu- ktora swietnie sie wch³ania.Poza tym Slim zupe³nie nie smierdzi, nic a nic nie czuje DHA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 656
|
Ja ju¿ wcze¶niej pisa³am ¿e mam do¶æ tego samoopalaczowego opalania.
No ale ca³e lato siedzê w biurze, blado¶ci± nie chcê straszyæ a ¿al mi niszczyæ skórê na solarium :/ Dlatego samoopalacze gór±. Ja ju¿ swój zestaw mam od pocz±tku lata: Pianka br±zuj±ca lirene + balsam Dove na cia³o na buziê chusteczki z Joanny Sensual - s± genialne, pieknie pachn± kokosowo i ³adnie opalaj±.
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
KENZO muszê zatem zakupic wyszczuplaj±cego Loreala
![]() hehe a ja dzi¶ piêknie opalona od stóp do g³ów, wieczorkiem jescze jaki¶ nab³yszczaj±cy balsamik i my¶lê ¿e nie bêdê wygl±daæ jak córka m³ynarza przy moich opalonych kole¿ankach ![]() co do kawki to jestem jak najbardziej za, nawet ostatnio napisa³am w naszym kaliszankowym w±tku.. trzeba w koñcu sie spotkaæ ![]() Sathi dok³adnie, masz racjê. siedz±c w biurze nie ma co niszczyæ sobie skóry. a zestaw masz ok, wiêc napewno super wygl±dasz ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#1993 |
Rozeznanie
|
Naked w naszym watku to jakos dziewczyny nie moga sie zebrac- umawiamy sie juz chyba od ponad roku
![]() Ja tez dzisiaj jestem super opalona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
fajne by musia³o byæ spotkanie NAS samoopalaczek :P
![]() |
#1995 |
Przyczajenie
|
dziewczyny a co powiecie o tabletkach z beta karotenem, nadaj±ce efekt opalenizny. latem bardzo szybko siê opala na ³adny br±¿, ale opalenizna mi strasznie szybko schodzi, a zim± mam strasznie blad± twarz i podk³adów mam ju¿ do¶æ. która¶ z was mo¿e za¿ywa takie tabletki ?? i mo¿e je zdecydoawnie polecic. plisss
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1996 |
Wtajemniczenie
|
justyska88 niestey nie istniej± "zdrowe" tabletki na opalanie, te które s± reklamowane zawieraj± tylko beta karotem, który jednym pozwala szybciej uzyskaæ opaleniznê innym nie. mnie np nie pomóg³... choæ ze wzglêdów ochronnym zamierzam znow go ³ykaæ przed wyjazdem w tropiki
niektórzy ³ykaj± tabletki na ³uszczyce które uwra¿liwiaj± skórê na promienie UV, ale ten sposób Ci odradzam ze wzglêdu na poparzenia i ewentualne powik³ania poczytaj troszkê ten w±tek a napewno zarazisz siê milo¶ci± do balsamów br±zuj±cych i samoopalaczy, a to jest du¿o zdrowsze pozdrawiam
![]() |
#1997 |
Wtajemniczenie
|
wczesniej juz o tym pisalam ale napisze jeszcze raz....
czy ktoras z was ma doswiadczenia w uzywaniu samoopalaczy typu TERRACOTA????????????????? czy to takie balsamy ktore pozwalaja uzyskac efekt CZEKOLADOWEJ opalenizny?????????? czy dzialaja intensywniej???? o co w nich chodzi????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Rozeznanie
|
Meri o ile mi wiadomo to nie ma samoopalaczy typu Teracotta tylko jest samoopalacz firmy Guerlain - a " Teracotta" to poprostu nazwa tego samoopalacza - poczytaj na KWC - jesli dobrze kojarze to chyba nie ma najlepszych opini. Firma Guerlain ma wiele kosmetyków z lini br±zujacej wlasnie o nazwie Teracotta- w tym jest kolorówka i samoopalacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kiedys widzialam takze takie samoopalacze na VICTORIA's SECRET.com bodajze malowane sa nimi ciala modelek...byly dosyc drogie...ale moze wlasnie TE samoopalacze sa takie "czekoladowe"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy która¶ z Was u¿ywa kremy br±zuj±ce do twarzy?
Widzia³am ¿e Dove ma taki w swojej ofercie, i Olay krem roz¶wietlaj±co br±zuj±cy chyba... Mia³am kiedy¶ taki z J&J ale zadowolona nie by³am ![]()
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
Ja dzisaj obudzi³am siê opalona...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
ja slyszalam ze te sally hansen rajstopy w spreju sa ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2004 |
Rozeznanie
|
Ja sie troche martwie bo pod koniec miesiaca wyjezdzam na 2 tyg na upragniony urlop - nie pokaze sie na plazy bladziutka, a wiadomo jak jest z samoopalaczami, napewno duzo czasu spedze w wodzie wiec skora bedzie rozmoczona a co z tym sie wiaze to kazda samoopalaczowa maniaczka dobrze wie ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Kenzo na wakacje to bym siê nie opala³a samoopalaczem bo wiêcej k³opotu ni¿ po¿ytku z tego bêdzie.
Raczej naturalnie siê opalisz wiêc samoopalacze bêd± zbêdne. Ewentualnie przed samym wyjazdem raz mo¿esz siê posmarowaæ, czy dwa aby nie straszyæ blado¶ci±, taka cienka wartwa sama sie zmyje i bêdzie dobrze. Na wakacjach na pewno sie opalisz ![]()
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
KENZO pod koniec miesi±ca czyli rozumiem sierpnia ??
![]() ![]() ![]() pozdrawiam p.s. ja jak ju¿ wspomina³am kiedy¶, nie uda³o mi siê nad morzem z pogod± wiêc cowieczorne smarowanko musia³o byæ ![]() ale zmiar mia³am siê opalaæ na faktor 20.. niestety ![]()
![]() |
#2007 |
Rozeznanie
|
Sathi chyba zrobie tak jak mowisz, dzien przed wyjazdem zrobie dok³adny peeling i posmaruje sie deliaktnie balsamem brazujacym, a najwyzej zabiore ze soba jedynie samoopalacz do buzi , bo nie wiem czy twarz bede opalac, a na³ozenie samoopalacza na buzie to mniejszy problem niz na cale cia³ko
![]() ![]() Naked tak wylatuje pod koniec sierpnia ale z tym ze u nas sie opale do tego czasu to chyba nie bardzo - bo wiesz jaka pogoda jest u nas ³askawa - ciagle tylko deszcz i chmury ![]() Dziewczyny a czy wy smarujecie sie balsamami brazujacymi codziennie? mnie dziwi± zalecenia producenta aby dosmarowywac sie codziennie- ja po 3 dniach juz wygladam jak mulatka, a potem mam co zdzierac , bo wiadomo ze taka gruba warstwa nie bedzie schodzic wszedzie idealnie wiec juz nie wyobrazam sobie jak wygladalabym gdybym smarowa³a sie codziennie bez przerwy ![]() ![]() Naked a jaki filtr zabierasz na wakacje jak wyjezdzasz gdzies dalej? Ja w tamte wakacje mialam 30 do buzi i 20 do cia³a, oczywiscie fotostabilne, a moja kolazanka i jej TZ zabrali jakas 40 ale polskiej firmy i pamietam ze potwornie sie spalila a ma ciemniejsza karnacje niz ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 599
|
poplecam nowy Lorela balsam nawilzajacy z odrobina mleczka brazyjacego
![]() ![]()
![]() |
#2009 |
Rozeznanie
|
Emilcia mozesz podac pe³na nazwe albo link do KWC lub inny z netu? chociaz cos mi sie wydaje ze piszesz o tym ktory my juz od dawna dobrze znamy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 792
|
Ehhh chcialam sie opalic troche na slub kolezanki i posmarowalam sie wczoraj tym brazujacym balsamem Vaseline,ktory tu wczesniej wklejalam.Dziala dobrze-rano juz nie bylam taka blada-mialam zlota opalenizne(coz z tego jak cala noc nie moglam spac bo mnie cale cialo swedzialo-dzis patrze na brzuch a tu caly podrazniony-taka swedzaca kaszka i dziwna krosta mi wyskoczyla na pewnej intymnej czesci ciala
![]() No coz pozostane blada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.