![]() |
#2761 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Balsam br±zuj±cy
Witam Was serdecznie,
zwracam siê do wszystkich wiza¿anek z pytaniem dotycz±cym balsamów br±zuj±cych, Mam ju¿ trochê latek a nigdy ale to przenigdy nie u¿ywa³am balsamów br±zuj±cych ani samoopalaczy wiêc zupe³nie nie mam pojêcia jakie jest ich dzia³anie i tak naprawdê w internecie nie znalaz³ jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Mo¿e dla wiêkszo¶ci moje pytania wydadz± siê ¶mieszne ale ja naprawdê nie mam pojêcia jak to dzia³a ;D wiêc proszê o pomoc osoby które z takimi balsamami maj± do czynienia ![]() 1. Czy smaruj±c siê codziennie balsamem z dnia na dzieñ bêdê coraz ciemniejsza bo chcia³abym u¿ywaæ takiego balsamu normalnie jak ka¿dego zwyk³ego ale nie chcê robiæ siê coraz bardziej ciemniejsza, czy u¿ywanie takiego balsamu to tylko jakie¶ 2-3 aplikacje po czym siê go odstawia 2. Biorê codziennie prysznic , czy bêdê musia³a liczyæ siê z brudnymi rêcznikami, i czy nie bêd± mi z powodu tych k±pieli robi³y siê jakie¶ plamy czy co¶? i jakie w koñcu bêdzie jego zastosowanie skoro codziennie bêdê go zmywa³a wod±?? 3. Noi co w wypadku gdy przestanê u¿ywaæ balsamu, to bêdzie mi schodzi³ jakimi¶ placami? i jak mam siê tego pozbyæ dziêkujê z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Balsam br±zuj±cy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2763 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 138
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
renata1289 odsy³am do mojego posta wy¿ej
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post18409424 Tam powinnas znalezc odpowiedzi wszystkie zadanie w swoim poscie pytania. Dodam jedynie, ze nie ma sie co obawiac brudnych reczników. Poza tym balsamy dziêki zawartym w nich naturalnych substancjom opalajacym, wy³owuj± zabarwienie naskórka kilka godizn po aplikacji. a przeciez nie splukujesz codziennie ca³ego naskórka wraz z prysznicem ![]() EDIT: Znalaz³am niedawno taki artyku³ , ktory mnie dosc zaniepokoil http://www.solarium.pl/index.php/akt...opalacze-z-dha Zw³aszcza fragmenty "DHA pod lup±" i "DHA a starzenie siê skóry" Kurcze samoopalacz to sta³y element mojej pielegnacji, czy to mozliwe , ze jednak szkodzi ![]() ![]() Kto¶ siê orientuje, czy podane tam informacje s± "¶wieze" czy moze juz co¶ innego odkryto w tej sprawie? Mnie osobiscie rewelacje o folmahedydzie niby powstajacym w skutek rozpadu DHA wydaja sie mocno przesadzone... Nawet jesli, to nie posiada on chyba "mocy" przenikania do glebszych warstw skóry? Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-04-12 o 23:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2764 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 339
|
Ja mam zamiar zrobiæ zakupy - balsam Dove summer glow do jasnej karnacji i krem Dove do jasnej. Czyta³am wiele niepochlebnych opinii, ¿e ten do jasnej w ogóle nie br±zowi... Czy kto¶ ma podobne do¶wiadczenia? Trudno mi uwierzyæ, bo moja twarz idealnie bia³a... wiêc co¶ tam na pewno podzia³a?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2765 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 361
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Ale teraz nabra³am ochoty na ten samooplacz flos-leku. Na DOZie jest niedostêpny, wiêc zdrad¼ gdzie go dosta³a¶ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2767 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 556
|
Cytat:
ad. 1 mój kolega te¿ prowadzi solarium i te¿ tak mówi ![]() ![]() nie twierdzê, ¿e ta substancja zawarta w samoopalaczu jest bezpieczna na pewno, ale pewnie jednak bezpieczniejsza ni¿ uv... ad. 2 kupi³am w³a¶nie na DOZ - zamówi³am dwa razem, ¿eby osi±gn±æ te minimalne 20 z³ warto¶ci zamówienia, musia³am poczekaæ dobê d³u¿ej na realizacjê bo te¿ nie mieli w magazynie regionalnym czy czym¶ takim, ale uda³o mi siê kupic... mam nadziejê, ¿e nie kupi³am ostatnich sztuk... ![]() bo fajny jest ![]() a powiedz, wiesz mo¿e, czy w Super Pharmie by³a wersja do jasnej i ciemnej karnacji, czy tylko do jasnej...? mi zale¿y na tym do ciemnej, ten do jasnej u mnie prawie efektu nie daje (która¶ z Wiza¿anek pyta³a o Dove - mia³am do jasnej, dostalam w prezencie,u mnie zero efektu, da³am facetowi, ktory ma jasn± karnacjê, u niego te¿ niemal bez efektu - ale to do cia³a, bo do twarzy u¿ywa sobie z powodzeniem tego w ma³ym opakowaniu i ³adnie siê "opala" ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#2768 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 361
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2769 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 031
|
Czy oprocz flos-leku (trudno dostêpny) mo¿ecie poleciæ jaki¶ bezpieczny br±zujacy lub samoopalaj±cy krem do twarzy, dodam ¿e mam cerê sk³onn± do zapychania oraz mieszan±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 498
|
![]()
idzie lato i chcia³abym zast±piæ podk³ad samoopalaczem. muszê mieæ ciemniejsz± skórê na twarzy ,bo czêsto siê czerwieniê i chcê to ukryæ. u¿ywam kryj±cego podk³adu DOUBLE WEAR ESTEE LAUDER i chcê go zast±piæ samoopalaczem. mam pytanie: CZY kwasy i retinol bardzo bêd± siê k³óci³y z samoopalaczem tzn czy bêd± go wybiela³y? jak pogodziæ kwasy i retinol z samoopalczem? macie jakie¶ do¶wiadczenia?
![]()
![]() |
#2771 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Dot.: samoopalacz a kwasy i retinol
Cytat:
Poza tym wiêkszo¶æ kwasów wymaga stosowania fotostabilnych filtrów. Mo¿e wiêc zamiast samoopalacza lepiej rozgl±dn±æ siê za filtrem barwi±cym? Ja u¿ywa³am tego - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...lonecznych.htm . Dla mnie okaza³ siê za ciemny, ale gdyby tak wypu¶cili ja¶niejszy odcieñ ( ![]() Co do retinolu to równie¿ zale¿y jak Twoja skóra na niego zareaguje i w jakim stê¿eniu chcesz go stosowaæ. Ja siê nigdy nie ³uszczy³am ani po retinolu ani po retinaldehydzie i chyba zjawisko to wystêpuje do¶æ ¿adko. Jednak tu znów k³aniaj± siê filtry... Aaa! zapomnia³am dodaæ - je¿eli chcesz stosowaæ kwasy AHA, to radzi³abym omijaæ strefê naczynkow±. Generalnie te kwasy nie s± polecane dla naczynkowców.
Edytowane przez krycha? Czas edycji: 2010-05-28 o 13:29 Powód: wspomnienie o AHA |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#2772 |
Zadomowienie
|
stosujê Effaclar k na noc na przemian z ROC retin-ox. Nie stusujê kwasu glikolowego w³a¶nie ze wzglêdu na naczynka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2773 |
Raczkowanie
|
Ruboril Expert SPF 50+ nie jest t³usty. Ja jestem bardzo blada, ale mam nadziejê, ¿e dla Ciebie nie bêdzie za jasny (ah, te niuanse kolorystyczne
![]() Kiedy¶ próbowa³am znale¼æ informacjê ile retinolu jest w serii ROC Retin-Ox, a konkretnie w kremie na noc. Do tej pory siê nie dowiedzia³am. Podejrzewam, ¿e nie ma w nim go jednak tyle, aby móg³ spowodowaæ ³uszczenie. Kwasy PHA te¿ z³uszczaj±ce "widocznie" nie s±, wiêc ja na Twoim miejscu posmarowa³abym siê samoopalaczem co któr±¶ noc rezygnuj±c wtedy z innych specyfików (sama czasem tak robiê, tyle ¿e z balsamem br±zuj±cym i robiê peeling enzymatyczny przed ![]()
![]() |
![]() |
#2774 |
Zadomowienie
|
o to mo¿e i ja spróbuje posmarowaæ twarz balsamem br±zuj±cym
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2775 |
Raczkowanie
|
Z Avene s± jeszcze serie Ystheal i Eluage z retinaldehydem.
A co do balsamu br±zuj±cego, to ja stosuje zamiast samoopalacza, ¿eby nie porobiæ sobie nierównych placków. Chocia¿ pamiêtam, ¿e kiedy¶ stosowa³am chusteczki samoopalaj±ce La Roche-Posay i by³y bardzo dobre.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2776 |
Zadomowienie
|
seria YSTHEAL niestety tez mnie zapycha na maksa
![]()
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 298
|
nie uzywasz nic mocnego, powinno byc ok z samoopalaczem
ja przy skinorenie (mocniejsze kwasy) i isotrexinie (ma retinol) stosowalam samoopalacz bo nie wyobrazalam sobie byc opalona na ciele a na twarzy nie;p i wszystko ok, ¿adnych plackow, rownomiernie wszystko sie barwi³o ![]()
Dziewczyny, bardzo proszê o wype³nienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku us³ug dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
Zadomowienie
|
wow ,to jestem zdziwiona takie mocne kwasy. musze koniecznie spróbowaæ z tym samoopalaczem. mo¿e polecisz jakis fajny samoopalaz do twarzy?
![]() |
#2779 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 298
|
Cytat:
hmmm wiesz uzywalam takiego mocnego, no ale takiego efektu potrzebowalam, bo jednak on sie dlugo nie trzymal na skorze, i barwil naturalnie, nikt sie nie zorietowal ¿e nie opalam buzi samoopalacz mleczko sunozon firmy rossman ten do ciala;p ![]()
Dziewczyny, bardzo proszê o wype³nienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku us³ug dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 252
|
balsam br±zuj±cy:)
witam
![]() http://www.avon.sklep.pl/towar/1792/...tni-blask.html mam zamiar go kupiæ ale najpierw chcia³abym us³yszeæ jakie¶ opinie na jego temat ![]() ![]()
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: balsam br±zuj±cy:)
Cytat:
![]() Lacze ![]()
![]() |
![]() |
#2782 | |
Matka Smoka
Wiadomo¶ci: 11 937
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2783 |
Raczkowanie
|
a robi plamy?
![]()
![]() |
#2784 |
Matka Smoka
|
Ale jakie plamy? Napisa³am, ¿e delikatnie barwi. Jak sobie nierówno rozprowadzisz to po ka¿dym bêd± plamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2785 |
Raczkowanie
|
mia³am jeden balsam br±zuj±cy który po niestarannym nalozeniu nie zrobil mi ¿adnych plam wiêc ro¿nie to bywa...
![]() |
#2786 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 134
|
Witam
Moje przygody co do przyciemniania skóry bez opalania ograniczaj± siê 3 specyfików, którym nied³ugo wystawiê opinie w kwc. Ale przychodzê tu z pytaniem, mianowicie, znalaz³am na allegro olej z marchwi, który niby ma przyciemniaæ skórê, bardzo by mi na tym zale¿a³o bo nienawidzê zapachu samoopalaczy, wysuszenia i schodzenia koloru. Podajê link http://www.allegro.pl/item1081723298...ez_chemii.html Kto¶ mo¿e próbowa³? Mo¿e w ogóle co¶ o naturalnych metodach "samoopalaj±cych"? ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie Wiza¿anki ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-06-19 o 00:54 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2787 |
Matka Smoka
|
Macerat marchwiowy jest do kupienia równie¿ w sklepach z naturalnymi kosmetykami, np. w Mazid³ach: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
Z tego co pamiêtam, dziewczyny raczej go solo nie stosuj± bo za mocno barwi i nienaturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2788 |
Wtajemniczenie
|
Naturalne substancje wp³ywaj±ce na zabarwienie skóry to np. eclipta i kurkuma (czyta³am na innym forum, ze dziewczyny stosowa³y te zió³ka równie¿ doustnie z niez³ym skutkiem) wyciag z orzecha wloskiego, macerat marchwiowy.
Ja uzywam do pewnego czasu olejku marchewkowego Diaderma. Jest to mieszanina róznych olejów min. oliwkowego i migda³owego + ekstrakt z marchwii. Olejek ma wp³ywaæ na przyciemnienie skóry, ale ja stosowa³am go po prostu ze wzgledu na w³asciwosci pielegnacyjne ![]() Smarowa³am nim twarz, szyje i dekolt. Ostatnio zauwazylam, ze tam gdzie uzywa³am Diadermy rzeczywiscie skóra ma troche ciemniejszy odcieñ od reszty (ostatnio nie chcialo mi sie stosowac tradycyjnych samoopalaczy, ponadto na codzien filtruje sie 50tk±, wiec to jest napewno sprawka tego olejku). Podumowujac - mo¿na sprobowac, ale nie nalezy sie spodziewaæ mocnego efektu, jak po tradycyjnym samoopalaczu. I tak jak radzi Ineso - kupic macerat marchwiowy na mazid³ach - wychodzi du¿o taniej i jest to 100% pewne ¼rodlo. Najlepiej polaczyc go z jakim¶ olejkiem, bo stosowany solo moze dac zbyt pomaranczowy efekt. Btw. Dzi¶ wstawi³am SunOzon do lodówki, bo intuicja podpowiada mi, ze samoopalacze nie lubia letnich temperatur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2789 |
Matka Smoka
|
Ja te¿ mam diadermê, wiêc w³a¶nie wywnioskowa³am, ¿e skoro tam jest tylko trochê marchwiowego a barwi, to solo mo¿e byæ zabojczy
![]() U mnie niestety diaderma przy regularnym stosowaniu, tak jak i inne oleje powoduje wysyp ma³ych pryszczyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olejek nadaje naturalny, fajny odcien skórze stosowany regularnie. Na poczatku wydawalo mi siê, ze nawet pomaga mojej tradzikowej skórze, bo nagle wszystko sie uspokoilo, zero niespodzianek. Teraz znow mi cos wyskoczylo -i to na policzku i brodzie , co sie bardzo rzadko zdarza ![]() Stosujê go co drugi , trzeci dzieñ... Na pocz±tku prawie codziennie ze wzgledu na chec poczucia na sobie tego zapachu ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-06-19 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.