Samoopalacze i kosmetyki br±zuj±ce - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-04-12, 18:46   #2761
renata1289
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11
Balsam br±zuj±cy

Witam Was serdecznie,

zwracam siê do wszystkich wiza¿anek z pytaniem dotycz±cym balsamów br±zuj±cych,

Mam ju¿ trochê latek a nigdy ale to przenigdy nie u¿ywa³am balsamów br±zuj±cych ani samoopalaczy wiêc zupe³nie nie mam pojêcia jakie jest ich dzia³anie i tak naprawdê w internecie nie znalaz³ jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Mo¿e dla wiêkszo¶ci moje pytania wydadz± siê ¶mieszne ale ja naprawdê nie mam pojêcia jak to dzia³a ;D wiêc proszê o pomoc osoby które z takimi balsamami maj± do czynienia Postanowi³am kupiæ albo Lirene Body Arabica albo Garnier skórê mu¶niêt± s³oñcem.

1. Czy smaruj±c siê codziennie balsamem z dnia na dzieñ bêdê coraz ciemniejsza bo chcia³abym u¿ywaæ takiego balsamu normalnie jak ka¿dego zwyk³ego ale nie chcê robiæ siê coraz bardziej ciemniejsza, czy u¿ywanie takiego balsamu to tylko jakie¶ 2-3 aplikacje po czym siê go odstawia

2. Biorê codziennie prysznic , czy bêdê musia³a liczyæ siê z brudnymi rêcznikami, i czy nie bêd± mi z powodu tych k±pieli robi³y siê jakie¶ plamy czy co¶? i jakie w koñcu bêdzie jego zastosowanie skoro codziennie bêdê go zmywa³a wod±??

3. Noi co w wypadku gdy przestanê u¿ywaæ balsamu, to bêdzie mi schodzi³ jakimi¶ placami? i jak mam siê tego pozbyæ

dziêkujê z góry
renata1289 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-12, 20:55   #2762
Hexxana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 972
GG do Hexxana Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do Hexxana
Dot.: Balsam br±zuj±cy

Cytat:
Napisane przez renata1289 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was serdecznie,

zwracam siê do wszystkich wiza¿anek z pytaniem dotycz±cym balsamów br±zuj±cych,

Mam ju¿ trochê latek a nigdy ale to przenigdy nie u¿ywa³am balsamów br±zuj±cych ani samoopalaczy wiêc zupe³nie nie mam pojêcia jakie jest ich dzia³anie i tak naprawdê w internecie nie znalaz³ jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Mo¿e dla wiêkszo¶ci moje pytania wydadz± siê ¶mieszne ale ja naprawdê nie mam pojêcia jak to dzia³a ;D wiêc proszê o pomoc osoby które z takimi balsamami maj± do czynienia Postanowi³am kupiæ albo Lirene Body Arabica albo Garnier skórê mu¶niêt± s³oñcem.

1. Czy smaruj±c siê codziennie balsamem z dnia na dzieñ bêdê coraz ciemniejsza bo chcia³abym u¿ywaæ takiego balsamu normalnie jak ka¿dego zwyk³ego ale nie chcê robiæ siê coraz bardziej ciemniejsza, czy u¿ywanie takiego balsamu to tylko jakie¶ 2-3 aplikacje po czym siê go odstawia

2. Biorê codziennie prysznic , czy bêdê musia³a liczyæ siê z brudnymi rêcznikami, i czy nie bêd± mi z powodu tych k±pieli robi³y siê jakie¶ plamy czy co¶? i jakie w koñcu bêdzie jego zastosowanie skoro codziennie bêdê go zmywa³a wod±??

3. Noi co w wypadku gdy przestanê u¿ywaæ balsamu, to bêdzie mi schodzi³ jakimi¶ placami? i jak mam siê tego pozbyæ

dziêkujê z góry
Polecam wyszukiwarke Jest caly watek na BK,lacze
Stary 2010-04-12, 22:11   #2763
Shee'naz
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 138
Dot.: Opalamy siê!!!!

renata1289 odsy³am do mojego posta wy¿ej
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post18409424

Tam powinnas znalezc odpowiedzi wszystkie zadanie w swoim poscie pytania. Dodam jedynie, ze nie ma sie co obawiac brudnych reczników.

Poza tym balsamy dziêki zawartym w nich naturalnych substancjom opalajacym, wy³owuj± zabarwienie naskórka kilka godizn po aplikacji. a przeciez nie splukujesz codziennie ca³ego naskórka wraz z prysznicem Kolor nie znika wiec od razu

EDIT: Znalaz³am niedawno taki artyku³ , ktory mnie dosc zaniepokoil

http://www.solarium.pl/index.php/akt...opalacze-z-dha

Zw³aszcza fragmenty "DHA pod lup±" i "DHA a starzenie siê skóry"

Kurcze samoopalacz to sta³y element mojej pielegnacji, czy to mozliwe , ze jednak szkodzi ?
Kto¶ siê orientuje, czy podane tam informacje s± "¶wieze" czy moze juz co¶ innego odkryto w tej sprawie?
Mnie osobiscie rewelacje o folmahedydzie niby powstajacym w skutek rozpadu DHA wydaja sie mocno przesadzone... Nawet jesli, to nie posiada on chyba "mocy" przenikania do glebszych warstw skóry?

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2010-04-12 o 23:03 Powód: dopisek
Shee'naz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-13, 08:02   #2764
absurdalna89
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 339

Ja mam zamiar zrobiæ zakupy - balsam Dove summer glow do jasnej karnacji i krem Dove do jasnej. Czyta³am wiele niepochlebnych opinii, ¿e ten do jasnej w ogóle nie br±zowi... Czy kto¶ ma podobne do¶wiadczenia? Trudno mi uwierzyæ, bo moja twarz idealnie bia³a... wiêc co¶ tam na pewno podzia³a?
absurdalna89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-04-13, 09:27   #2765
Trawa_cytrynowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 361

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Poka¿ wiadomo¶æ
EDIT: Znalaz³am niedawno taki artyku³ , ktory mnie dosc zaniepokoil

http://www.solarium.pl/index.php/akt...opalacze-z-dha

Zw³aszcza fragmenty "DHA pod lup±" i "DHA a starzenie siê skóry"

Kurcze samoopalacz to sta³y element mojej pielegnacji, czy to mozliwe , ze jednak szkodzi ?
Kto¶ siê orientuje, czy podane tam informacje s± "¶wieze" czy moze juz co¶ innego odkryto w tej sprawie?
Mnie osobiscie rewelacje o folmahedydzie niby powstajacym w skutek rozpadu DHA wydaja sie mocno przesadzone... Nawet jesli, to nie posiada on chyba "mocy" przenikania do glebszych warstw skóry?
Jako¶ nie chce mi siê wierzyæ w te "rewelacje". We¼ pod uwagê w jakim tonie powsta³ artyku³ i na jakiej stronie siê ukaza³. Jest zdecydowanie subiektywny. Nie przekonuje mnie postawa: anty-DHA, pro-solarium

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavanda Poka¿ wiadomo¶æ
szuka³am w sieci sk³adu tego ¿elu, i tylko uda³o mi siê znale¼æ kremu i sprayu
pewnie ¼le szukam
ale czy mo¿esz napisaæ mi sk³ad tego ¿elu samoopalaj±cego

ja do cia³a lubiê Loreala sublibronze do ciemnej karnacji, ale ostatnio strasznie ciê¿ko by³o mi go dostaæ..
wersja do twarzy te¿ jest ok, ale mam wra¿enie, ¿e mnie lekko zatyka..
dlatego szukam czego¶ w l¿ejszej, np ¿elowej jak ten Flos Lek, konsystencji
do bu¼ki lubiê chusteczki la roche.. sun ozon u mnie siê tak nie sprawdzaj±, daj± efekt takiej jakby brudnej opalenizny, te la roche s± lepsze
te¿ lubiê L'oreala, ostatnio widzia³am ca³± pó³kê zastawion± nimi w SuperPharm w Arkadii. I nawet promocja by³a
Ale teraz nabra³am ochoty na ten samooplacz flos-leku. Na DOZie jest niedostêpny, wiêc zdrad¼ gdzie go dosta³a¶
Stary 2010-04-13, 15:54   #2766
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trawa_cytrynowa Poka¿ wiadomo¶æ
Jako¶ nie chce mi siê wierzyæ w te "rewelacje". We¼ pod uwagê w jakim tonie powsta³ artyku³ i na jakiej stronie siê ukaza³. Jest zdecydowanie subiektywny. Nie przekonuje mnie postawa: anty-DHA, pro-solarium
Racja Trawo, artyku³ wyra¼nie powsta³ na zamowienie . Widze tam nawet fragment o "niebezpiecznych filtrach uv" ... Z poczatku mnie zaniepokoi³ z uwagi na powo³ywanie sie na badania niemieckiej organizacji konsumentów Oeko-Test
Stary 2010-04-13, 16:08   #2767
Lavanda
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 556

Cytat:
Napisane przez Trawa_cytrynowa Poka¿ wiadomo¶æ

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

te¿ lubiê L'oreala, ostatnio widzia³am ca³± pó³kê zastawion± nimi w SuperPharm w Arkadii. I nawet promocja by³a
Ale teraz nabra³am ochoty na ten samooplacz flos-leku. Na DOZie jest niedostêpny, wiêc zdrad¼ gdzie go dosta³a¶

ad. 1 mój kolega te¿ prowadzi solarium i te¿ tak mówi jest to w sumie oczywiste - im mniej osób korzysta z samoopalaczy, tym wiêcej z solarki pewnie
nie twierdzê, ¿e ta substancja zawarta w samoopalaczu jest bezpieczna na pewno, ale pewnie jednak bezpieczniejsza ni¿ uv...

ad. 2 kupi³am w³a¶nie na DOZ - zamówi³am dwa razem, ¿eby osi±gn±æ te minimalne 20 z³ warto¶ci zamówienia, musia³am poczekaæ dobê d³u¿ej na realizacjê bo te¿ nie mieli w magazynie regionalnym czy czym¶ takim, ale uda³o mi siê kupic...
mam nadziejê, ¿e nie kupi³am ostatnich sztuk...
bo fajny jest

a powiedz, wiesz mo¿e, czy w Super Pharmie by³a wersja do jasnej i ciemnej karnacji, czy tylko do jasnej...?
mi zale¿y na tym do ciemnej, ten do jasnej u mnie prawie efektu nie daje (która¶ z Wiza¿anek pyta³a o Dove - mia³am do jasnej, dostalam w prezencie,u mnie zero efektu, da³am facetowi, ktory ma jasn± karnacjê, u niego te¿ niemal bez efektu - ale to do cia³a, bo do twarzy u¿ywa sobie z powodzeniem tego w ma³ym opakowaniu i ³adnie siê "opala" tak wiêc u mnie siê ten do jasnej nie sprawdzi³, ale uwa¿am, ¿e ten do ciemnej wcale nie jest du¿o ciemniejszy )

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 18:11   #2768
Trawa_cytrynowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 361

Cytat:
Napisane przez Lavanda Poka¿ wiadomo¶æ
a powiedz, wiesz mo¿e, czy w Super Pharmie by³a wersja do jasnej i ciemnej karnacji, czy tylko do jasnej...?
mi zale¿y na tym do ciemnej, ten do jasnej u mnie prawie efektu nie daje (która¶ z Wiza¿anek pyta³a o Dove - mia³am do jasnej, dostalam w prezencie,u mnie zero efektu, da³am facetowi, ktory ma jasn± karnacjê, u niego te¿ niemal bez efektu - ale to do cia³a, bo do twarzy u¿ywa sobie z powodzeniem tego w ma³ym opakowaniu i ³adnie siê "opala" tak wiêc u mnie siê ten do jasnej nie sprawdzi³, ale uwa¿am, ¿e ten do ciemnej wcale nie jest du¿o ciemniejszy )
oj nie zwróci³am uwagi, bo T¯ pogania³
Stary 2010-04-24, 12:12   #2769
Leseratte
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 031

Czy oprocz flos-leku (trudno dostêpny) mo¿ecie poleciæ jaki¶ bezpieczny br±zujacy lub samoopalaj±cy krem do twarzy, dodam ¿e mam cerê sk³onn± do zapychania oraz mieszan±.
Leseratte jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-26, 18:49   #2770
kosmetocholiczka4ever
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 498
Question samoopalacz a kwasy i retinol

idzie lato i chcia³abym zast±piæ podk³ad samoopalaczem. muszê mieæ ciemniejsz± skórê na twarzy ,bo czêsto siê czerwieniê i chcê to ukryæ. u¿ywam kryj±cego podk³adu DOUBLE WEAR ESTEE LAUDER i chcê go zast±piæ samoopalaczem. mam pytanie: CZY kwasy i retinol bardzo bêd± siê k³óci³y z samoopalaczem tzn czy bêd± go wybiela³y? jak pogodziæ kwasy i retinol z samoopalczem? macie jakie¶ do¶wiadczenia?

kosmetocholiczka4ever jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-28, 13:23   #2771
krycha?
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 101
Dot.: samoopalacz a kwasy i retinol

Cytat:
Napisane przez kosmetocholiczka4ever Poka¿ wiadomo¶æ
idzie lato i chcia³abym zast±piæ podk³ad samoopalaczem. muszê mieæ ciemniejsz± skórê na twarzy ,bo czêsto siê czerwieniê i chcê to ukryæ. u¿ywam kryj±cego podk³adu DOUBLE WEAR ESTEE LAUDER i chcê go zast±piæ samoopalaczem. mam pytanie: CZY kwasy i retinol bardzo bêd± siê k³óci³y z samoopalaczem tzn czy bêd± go wybiela³y? jak pogodziæ kwasy i retinol z samoopalczem? macie jakie¶ do¶wiadczenia?
To zale¿y jakie kwasy chcesz stosowaæ i jak zareaguje na nie Twoja skóra. Mnie np. BHA 2% z³uszcza³o w widoczny sposób, ale PHA czy Azelainowy nie. Je¿eli wiêc najpierw podzia³asz samoopalaczem, a pó¼niej w wyniku u¿ywania kwasów zaczniesz siê ³uszczyæ, to samoopalacz zejdzie razem ze z³uszczonym naskórkiem.

Poza tym wiêkszo¶æ kwasów wymaga stosowania fotostabilnych filtrów. Mo¿e wiêc zamiast samoopalacza lepiej rozgl±dn±æ siê za filtrem barwi±cym? Ja u¿ywa³am tego - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...lonecznych.htm . Dla mnie okaza³ siê za ciemny, ale gdyby tak wypu¶cili ja¶niejszy odcieñ (), to na pewno bym siê z nim nie rozsta³a.

Co do retinolu to równie¿ zale¿y jak Twoja skóra na niego zareaguje i w jakim stê¿eniu chcesz go stosowaæ. Ja siê nigdy nie ³uszczy³am ani po retinolu ani po retinaldehydzie i chyba zjawisko to wystêpuje do¶æ ¿adko. Jednak tu znów k³aniaj± siê filtry...

Aaa! zapomnia³am dodaæ - je¿eli chcesz stosowaæ kwasy AHA, to radzi³abym omijaæ strefê naczynkow±. Generalnie te kwasy nie s± polecane dla naczynkowców.

Edytowane przez krycha?
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:29 Powód: wspomnienie o AHA
krycha? jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 20:53   #2772
kosmetocholiczka4ever
Zadomowienie

stosujê Effaclar k na noc na przemian z ROC retin-ox. Nie stusujê kwasu glikolowego w³a¶nie ze wzglêdu na naczynka Teraz mam zacz±æ krem z kwasem PHA 8%. Je¶li chodzi o filtry to stosowa³am barwion± biodermê AR ale moim zdaniem ona ma minimaln± ilo¶æ barwnika, u¿ywa³am te¿ ISIS UV block 80 ale dla mnie za bardzo bieli³. mam do¶æ ciemn± cerê i mo¿ê spróbuje tego ISIS co mówisz,¿ê jest dla Ciebie za ciemny. napisz proszê czy jest bardzo t³usty? . skóra schodzi³a mi jedynie po zoracu wiêc ,mo¿e spróbuje z tym samoopalaczem. uwa¿m,¿ê to fajny pomys³ na lato z tym barwi±æym filtrem ale pewnie lato przejdzie zanim znajdê odpowiadaj±cy mi filtr i to do tego barwiony. mo¿e mi siê uda.

Stary 2010-05-29, 00:41   #2773
krycha?
Raczkowanie

Ruboril Expert SPF 50+ nie jest t³usty. Ja jestem bardzo blada, ale mam nadziejê, ¿e dla Ciebie nie bêdzie za jasny (ah, te niuanse kolorystyczne )

Kiedy¶ próbowa³am znale¼æ informacjê ile retinolu jest w serii ROC Retin-Ox, a konkretnie w kremie na noc. Do tej pory siê nie dowiedzia³am. Podejrzewam, ¿e nie ma w nim go jednak tyle, aby móg³ spowodowaæ ³uszczenie.
Kwasy PHA te¿ z³uszczaj±ce "widocznie" nie s±, wiêc ja na Twoim miejscu posmarowa³abym siê samoopalaczem co któr±¶ noc rezygnuj±c wtedy z innych specyfików (sama czasem tak robiê, tyle ¿e z balsamem br±zuj±cym i robiê peeling enzymatyczny przed )
Stary 2010-05-29, 09:33   #2774
kosmetocholiczka4ever
Zadomowienie

o to mo¿e i ja spróbuje posmarowaæ twarz balsamem br±zuj±cym mo¿e zaoszczêdze na samoopalaczu? wiem,¿e nikt nie wie ile jest retinolu w ROC RETIN-OX . u¿ywam i kremu i serum z tej lini i w serum jest go du¿o wiêcej ,bo moja buzia to czuje( czasami trochê piecze zaraz po posmarowaniu). wola³abym stosowaæ kremy AVENE diroseal lub diacnea( retnaldehyd jest ³agodniejszy dla cery naczynkowej) ale nie mogê. DIROSEAL mnie zapycha a DIACNEAL nie s³u¿y moim naczynkom( 8% kwasu glikolowego). dlatego wybra³am ROC.

Stary 2010-05-29, 11:18   #2775
krycha?
Raczkowanie

Z Avene s± jeszcze serie Ystheal i Eluage z retinaldehydem.
A co do balsamu br±zuj±cego, to ja stosuje zamiast samoopalacza, ¿eby nie porobiæ sobie nierównych placków. Chocia¿ pamiêtam, ¿e kiedy¶ stosowa³am chusteczki samoopalaj±ce La Roche-Posay i by³y bardzo dobre.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 19:34   #2776
kosmetocholiczka4ever
Zadomowienie

seria YSTHEAL niestety tez mnie zapycha na maksa ELUAGE nie próbowa³am bo cena mnie odstrasza. te chusteczki samoopalajace LA ROCHE to kupowa³a¶ w aptece? pamiêtasz ile kosztowa³y? czy bardzo barwi±?

Stary 2010-05-29, 21:09   #2777
inc0rrect
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 298

nie uzywasz nic mocnego, powinno byc ok z samoopalaczem

ja przy skinorenie (mocniejsze kwasy) i isotrexinie (ma retinol) stosowalam samoopalacz bo nie wyobrazalam sobie byc opalona na ciele a na twarzy nie;p i wszystko ok, ¿adnych plackow, rownomiernie wszystko sie barwi³o

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-05-30, 00:10   #2778
kosmetocholiczka4ever
Zadomowienie

wow ,to jestem zdziwiona takie mocne kwasy. musze koniecznie spróbowaæ z tym samoopalaczem. mo¿e polecisz jakis fajny samoopalaz do twarzy?

Stary 2010-05-30, 00:33   #2779
inc0rrect
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 298

Cytat:
Napisane przez kosmetocholiczka4ever Poka¿ wiadomo¶æ
wow ,to jestem zdziwiona takie mocne kwasy. musze koniecznie spróbowaæ z tym samoopalaczem. mo¿e polecisz jakis fajny samoopalaz do twarzy?

hmmm wiesz uzywalam takiego mocnego, no ale takiego efektu potrzebowalam, bo jednak on sie dlugo nie trzymal na skorze, i barwil naturalnie, nikt sie nie zorietowal ¿e nie opalam buzi
samoopalacz mleczko sunozon firmy rossman ten do ciala;p

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziêkowania dla dwóch z Was oferujê bezp³atne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 15:15   #2780
bombonierka654
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 252
balsam br±zuj±cy:)

witam mam takie pytanie, czy mo¿e próbowa³y¶cie ten balsam a avonu?
http://www.avon.sklep.pl/towar/1792/...tni-blask.html mam zamiar go kupiæ ale najpierw chcia³abym us³yszeæ jakie¶ opinie na jego temat a mo¿e znacie jakie¶ inne dobre i w przystêpnej cenie? pozdrawiam
Stary 2010-06-17, 17:32   #2781
Hexxana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 972
GG do Hexxana Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do Hexxana
Dot.: balsam br±zuj±cy:)

Cytat:
Napisane przez bombonierka654 Poka¿ wiadomo¶æ
http://www.avon.sklep.pl/towar/1792/...tni-blask.html mam zamiar go kupiæ ale najpierw chcia³abym us³yszeæ jakie¶ opinie na jego temat a mo¿e znacie jakie¶ inne dobre i w przystêpnej cenie? pozdrawiam
Zachecam do korzystania z JUZ istniejacych watkow
Lacze
Stary 2010-06-17, 17:35   #2782
Ineso
Matka Smoka

Wiadomo¶ci: 11 937

Cytat:
Napisane przez bombonierka654 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja go mam. U¿ywa³am kilka razy tylko, wiêc ciê¿ko siê wypowiedzieæ, ale zapowiada siê nie¼le. Nie czuæ zapachu samoopalacza, ³adnie siê wch³ania, nie brudzi, opala bardzo delikatnie.
Ineso jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-17, 17:53   #2783
bombonierka654
Raczkowanie

a robi plamy? bo ja mam jasn± karnacje...
Stary 2010-06-17, 18:04   #2784
Ineso
Matka Smoka

Ale jakie plamy? Napisa³am, ¿e delikatnie barwi. Jak sobie nierówno rozprowadzisz to po ka¿dym bêd± plamy.
Stary 2010-06-17, 18:15   #2785
bombonierka654
Raczkowanie

mia³am jeden balsam br±zuj±cy który po niestarannym nalozeniu nie zrobil mi ¿adnych plam wiêc ro¿nie to bywa...
Stary 2010-06-19, 00:54   #2786
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 134

Witam
Moje przygody co do przyciemniania skóry bez opalania ograniczaj± siê
3 specyfików, którym nied³ugo wystawiê opinie w kwc.
Ale przychodzê tu z pytaniem, mianowicie, znalaz³am na allegro olej z marchwi, który niby ma przyciemniaæ skórê, bardzo by mi na tym zale¿a³o bo nienawidzê zapachu samoopalaczy, wysuszenia i schodzenia koloru.
Podajê link
http://www.allegro.pl/item1081723298...ez_chemii.html
Kto¶ mo¿e próbowa³?
Mo¿e w ogóle co¶ o naturalnych metodach "samoopalaj±cych"?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Wiza¿anki

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-06-19 o 00:54 Powód: literówki
LadyMadalena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-06-19, 10:47   #2787
Ineso
Matka Smoka

Macerat marchwiowy jest do kupienia równie¿ w sklepach z naturalnymi kosmetykami, np. w Mazid³ach: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27

Z tego co pamiêtam, dziewczyny raczej go solo nie stosuj± bo za mocno barwi i nienaturalnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 15:42   #2788
Shee'naz
Wtajemniczenie

Naturalne substancje wp³ywaj±ce na zabarwienie skóry to np. eclipta i kurkuma (czyta³am na innym forum, ze dziewczyny stosowa³y te zió³ka równie¿ doustnie z niez³ym skutkiem) wyciag z orzecha wloskiego, macerat marchwiowy.
Ja uzywam do pewnego czasu olejku marchewkowego Diaderma. Jest to mieszanina róznych olejów min. oliwkowego i migda³owego + ekstrakt z marchwii. Olejek ma wp³ywaæ na przyciemnienie skóry, ale ja stosowa³am go po prostu ze wzgledu na w³asciwosci pielegnacyjne .
Smarowa³am nim twarz, szyje i dekolt. Ostatnio zauwazylam, ze tam gdzie uzywa³am Diadermy rzeczywiscie skóra ma troche ciemniejszy odcieñ od reszty (ostatnio nie chcialo mi sie stosowac tradycyjnych samoopalaczy, ponadto na codzien filtruje sie 50tk±, wiec to jest napewno sprawka tego olejku).

Podumowujac - mo¿na sprobowac, ale nie nalezy sie spodziewaæ mocnego efektu, jak po tradycyjnym samoopalaczu. I tak jak radzi Ineso - kupic macerat marchwiowy na mazid³ach - wychodzi du¿o taniej i jest to 100% pewne ¼rodlo. Najlepiej polaczyc go z jakim¶ olejkiem, bo stosowany solo moze dac zbyt pomaranczowy efekt.

Btw. Dzi¶ wstawi³am SunOzon do lodówki, bo intuicja podpowiada mi, ze samoopalacze nie lubia letnich temperatur No to dmucham na zimne
Stary 2010-06-19, 15:49   #2789
Ineso
Matka Smoka

Ja te¿ mam diadermê, wiêc w³a¶nie wywnioskowa³am, ¿e skoro tam jest tylko trochê marchwiowego a barwi, to solo mo¿e byæ zabojczy
U mnie niestety diaderma przy regularnym stosowaniu, tak jak i inne oleje powoduje wysyp ma³ych pryszczyków Wiêc raczej stosujê j± ja maseczkê. Uwielbiam jej zapach!
Stary 2010-06-19, 16:00   #2790
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineso Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ mam diadermê, wiêc w³a¶nie wywnioskowa³am, ¿e skoro tam jest tylko trochê marchwiowego a barwi, to solo mo¿e byæ zabojczy
U mnie niestety diaderma przy regularnym stosowaniu, tak jak i inne oleje powoduje wysyp ma³ych pryszczyków Wiêc raczej stosujê j± ja maseczkê. Uwielbiam jej zapach!
Zapach jest genialny! Taki zio³owo - cynamonowy... Ma w sobie co¶ przyci±gaj±cego. W pierwszej chwili skojarzy³ mi sie troche z aromatem panuj±cym w eleganckich sklepach z bibelotami do wystroju wnetrz, kadzid³ami i ¶wiecami zapachowymi

Olejek nadaje naturalny, fajny odcien skórze stosowany regularnie. Na poczatku wydawalo mi siê, ze nawet pomaga mojej tradzikowej skórze, bo nagle wszystko sie uspokoilo, zero niespodzianek. Teraz znow mi cos wyskoczylo -i to na policzku i brodzie , co sie bardzo rzadko zdarza Ale zeby byæ sprawiedliw± u¿ywam tez do twarzy innych rzeczy, wiec moze to nie wina tego olejku...

Stosujê go co drugi , trzeci dzieñ... Na pocz±tku prawie codziennie ze wzgledu na chec poczucia na sobie tego zapachu

Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2010-06-19 o 16:02
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.