|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
perelka...z tego co wiem lepiej jest gdy jest wole na zewnątrz, ja dokładnie tak miałam tak że może to Cię pocieszy
![]() Jeden guz?? Operacji każda z nas się bała, wiadomo zdarzają się powikłania ale musisz być dobrej myśli. Niestety ja do Poznania mam bardzo daleko więc w wyborze lekarza nic nie pomogę;( Tak samo jak Ty teraz robiłam rozeznanie, pytałam kogo mogłam...ale jeśli leczysz się u endoktrynologa to on powinien być zorientowany w tym temacie. Oni tam dobrze wiedzą kto gdzie ma dobrą renomę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Przyczajenie
|
perelka, ja bylam u endo w przychodni przyszpitalnej bo pomyślałam, że może lepiej tak na miejscu niż później szukać szpitala i jak dawała mi skierowanie to podała nazwisko chirurga żebym zapisała się do tego i będę zadowolona i tak zrobiłam. Nie zmieniło to faktu że bałam się bardzo i najchętniej bym uciekła, teraz wiem że dobrze zrobiłam jest coraz lepiej a mam nadzieję, że za chwilę zapomnę że wogóle miałam operacje. Będzie dobrze trzeba myśleć pozytywnie.
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- perełka, ja też nie z Poznania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zadomowienie
|
A skąd jesteś? Bo ja z Czarnkowa także nie mam za daleko do Poznania bo jakieś 80km. Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2011-01-23 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Raczkowanie
|
perełka....czyli masz dokładnie tak jak ja, objawy identyczne, ja jeszcze miałam trochę ochrypnięty głos
ale nie do końca jest to operacja tylko ze wzgl estetycznych ale fakt wygląda to okropnie co do lekarza to ja pytałam w każdym gabinecie....lekarza na usg, na biopsji, u ogólnego...nim się zdecydowałam to miałam tych nazwisk sporo |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Przyczajenie
|
perelko ...... ja od 20 lat mieszkam w Warszawie ( w zasadzie 10 km od W-wy ale to jak w Warszawie ).
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Ja wole mialam małe, ale w każdym płacie dużo guzków i to niektóre duże a najgorszy był w cieśni i mnie uciskał więc się dusiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
Wygrzebałam moje stare zdjęcia blizny
1 po przyjściu ze szpitala chyba ze 3 dni po moperacji 2. jakieś 10 dni po 3. 3tyg po Nie pamiętam,bo operacja była w marcu zeszłego roku, a nie mam dat na zdjęciach Jak będę mogła to zrobię i wkleję bliznę z teraz .Pozdr.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2011-01-24 o 09:44 Powód: zmiana dat |
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Zadomowienie
|
Jak patrze na te wszystkie zdjęcia to jestem przerażona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Raczkowanie
|
Perełka - to tylko tak groźnie wygląda na poczatku, potem blizna blednie i nie wygląda tak strasznie.
Olla74 - masz dośc szeroką tą bliznę, jak wygląda ona teraz??. |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
olla ładna masz ta bliznę, cieniutką
![]() perełka no wiesz, jak mus to mus moja po contractubexie wygląda lepiej, a;le do ideału jeszcze bardzo długa droga |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Przyczajenie
|
U mnie tak wygląda po 2 miesiącach.
Perelko nie martw się, szybko się zagoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was serdecznie.
Ja parę dni temu dowiedziałam się o tym, że czeka mnie wycięcie całej tarczycy. Mam w sumie 9 guzków w tym największy 26/18mm. Jeszcze nie bardzo to do mnie dociera co to będzie. Jak narazie muszę brać leki żeby wyregulować tarczycę i za mniej więcej miesiąc na biopsję idę. Pewnie będę tu często zaglądać. Najbardziej boję się czy nie będzie zmian złośliwych. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Raczkowanie
|
olla74....koniecznie wklej aktualne zdjęcie bo jak bym nie była już po operacji...to miałabym stracha
![]() ![]() perełko ta szrama nie jest taka duża...zdjęcia robione są z bliska..moja ma ok 7-8cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zadomowienie
|
A możecie mi powiedzieć czy wasze życie zmieniło się w jakiś sposób po operacji? Czy na przykład przestały wam wypadac włosy? Bo mi przez tą niedoczynność strasznie wypadają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Raczkowanie
|
Perelka,przejrzyj sobie 70 stronę forum ,tam też są zdjęcia a zobaczysz,że nie jest tak źle,my tutaj jesteśmy jeszcze dosyć krótko po operacjach,ale niestety nie ma tak żeby wyciąć guza i znak nie zostanie,ale uważam,że zdrowie jest ważniejsze od naszych blizn.Co do wypadania włosów to nie przestaną tak szybko po operacji wypadać,przynajmniej u mnie tak nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Rozeznanie
|
Witam! Widzę,że toczy się dyskusja na temat blizn. Nie ma tragedii-naprawde!!! Jestem po dwóch operacjach usunięcia tarczycy.Pierwsza była we wrześniu 2009r.,druga w czerwcu 2010r. Załączam zdjęcia blizny.
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
![]() ehhhhhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie. Ile czasu minęło u was od wystawienia skierowania na operacje do samej operacji? W piątek jadę do mojej endo właśnie po skierowanie i zastanawiam się jak długo będę musiała czekać na operację (wykańcza mnie już ta niepewność co do operacji i chciałabym mieć to za sobą jak najszybciej)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 |
Przyczajenie
|
Ja czekałam na operacje 2 miesiące i to było na CITO. Chyba zależy od szpitala i ich mocy porzerobowych.
Perełko naprawdę nie bój się tak, naprawdę szybko się wraca do zdrowia ( u mnie mineło 2,5 miesiąca a ja już na pełnych obrotach i nawet miałam uszkodzony nerw w czasie operacji, brałam później sterydy i bardzo się bałam że to jeszcze długo będzie trwało ). Mnie też strasznie wypadały włosy i po operacji też ale zaczełam brać skrzyp i teraz się już uspokoiło ale był taki moment że bałam się że trzeba będzie kupić sobie perukę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Przyczajenie
|
fizjo83, a dlaczego miałaś dwie operacje w tak krótkim czasie. Ja jestem 12 dni po wycięciu prawego płata. I mam nadzieje, że na tym się skończy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Rozeznanie
|
Nikt tego wprost nie powiedział,ale z powodu niekompetencji lekarza. Miałam guzki na obydwu płatach,były widoczne na usg. Tylko,że w szpitalu nikt mi nie zrobił usg i okazało się,że lekarz nie spojrzał na usg, które ja mu dostarczyłam ze skierowaniem. W trakcie zabiegu guzek na lewym płacie nie był widoczny więc lekarz go nie usunął. Jak endo zobaczyła to na usg po operacji to mało z krzesła nie spadła.Po operacji przez 6 tygodni czekając na wynik histo nie brałam leków więc guzek którego nie wycieli urósł i trzeba go było wyciąć.
![]() |
#3743 |
Raczkowanie
|
fizjo83....no i jest dla nas jakaś pociecha
![]() napisz jeszcze czy stosowałaś jakieś maści, mi ostatnio lekarz przepisał contaratubex perełka....tak jak ci pisze ewuszon...to że endoktrynolog da ci skierowanie teraz to nie znaczy że od razu na stół. Nie wiem czy masz już wybranego chirurga, ale to dopiero z nim coś uzgodnisz. Najlepiej udać się na prywatną wizytę i jedz jakieś witaminy na te włosy, bo po operacji dopiero wypadają ![]() polecam też szampon Dermena + żel do wcierania z tej serii ( do kupienia w aptece) ja łykam Capivit total action, ale dopiero kilka dni, wcześniej też brałam inne więc tak bardzo mi te włosy nie wypadaja Kancia....ale chyba jest troszkę lepiej, co? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3744 |
Raczkowanie
|
Witam.
Już wcześniej pisałam na tym wątku - jeśli ktoś chce wlać w swoje serce troche optymizmu ![]()
#3745 |
Rozeznanie
|
nettka6 nie smarowałam niczym blizny. Sprobowalam contratubexu ale mam po nim uczulenie-podobno duzo ludzi ma. Masowałam bliznę-jak mnie przestała mocno bolec i chroniłam przed promieniami uv-dobre pół roku(to bardzo istotne-bo jesli "opalisz"tą blizne to zostaje slad juz do końca zycia)
![]() |
#3746 |
Przyczajenie
|
fizjo83 Dzięki za odpowiedź mam nadzieje, że u mnie wszystko db sprawdzili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Przyczajenie
|
Witam, dostałam skierowanie na operację wycięcia tarczycy i kompletnie nie wiem gdzie mam się udać, jak znaleźć dobrego lekarza, ile czeka się na operację. Popytałam trochę w pracy i usłyszałam nazwiska - prof. Kozicki przyjmuje w szpitalu im. Orłowskiego (na Czerniakowskiej) ale słyszałam że profesor ma "swoje lata" także nie jestem pewna czy nie jest zbyt wiekowym człowiekiem na operację i dr Górnicki ze szpitała w Wołominie. Moja endo z kolei skierowała mnie do dr Durowicza (imie chyba Sergiusz) ale nikt go nie zna także sama nie wiem co robić a sprawa pilna bo guz rośnie jak na drożdżach. Ogromna prośba o opinie na temat tych lekarzy albo może innych, których polecacie - w Warszawie i okolicach
![]() Edytowane przez Haminki Czas edycji: 2011-01-26 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Przyczajenie
|
Haminki............... ja miałam operację w szpitalu im. Orłowskiego i operował mnie dr. Durowicz. Nie jest może jakoś bardzo wylewny ale efekt końcowy jest profesjonalny, nie miałam specjalnych powikłań ( a inna kobieta w tym samym dniu u innego lekarza już miała - nie chcę tu mówić że to wina lekarza, każdy reaguje inaczej ale coś takiego miało miejsce ) blizna ładna i tak jak patrzę na zdjęcia innych to powinnam się cieszyć i skakać do góry bo było i jest cudownie. Gdybym jeszcze raz musiała podjąć taką decyzję napewno poszłabym do dr. Durowicza. Jeżeli chodzi o szpital i pielęgniarki to też fachowa obsługa ( personel młody i naprawdę profesjonalny ). Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Przyczajenie
|
Ewuszon, bardzo dziękuję za opinię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.