|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Witajcie
![]() Jutro raniutko jadę do szpitala,trzymajcie za mnie kciuki. Jak wrócę to na pewno się odezwę. Pozdrawiam wszystkie tarczycowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Hej!jak ja szlam na operacje to nikt nie wiedział ze moze to być nowotwór.po histo dopiero sie dowiedzialam .nie miala biobsji.teraz jeżdżę do warszawy na kontrole.mialam juz jedno jodowanie w lipcu.ja operację mialam w 2008 roku.juz tego raka nie mam ale jak cos za bardzo świeci to jest zly znak i trzeba jodować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, odebrałam wyniki histo i byłam już u chirurga, nie mam raka
![]() ![]() ![]() teraz tylko jeszcze troche regenerowania sił porządek z hormonami (ale to już nie taki problem). Dziewczyny jakby któraś z was się zastanawiała nad operacją, to powtarzam i chyba będę zawsze, że naprawdę nie ma się czego bać a lepiej wcześniej niż za późno ![]() Pozdrawiam i ściskam wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
pięknie,bo teraz widzę,że przy wyrazie chirurdzy nie wyskoczyło mi ,,c,, Ewelinko,będzie dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do oceny chirurgów to nic mi nie powiedzieli. Napewno będzie wszystko dobrze, u mnie było podejrzenie nowotworu i wyszło ok, więc i u Ciebie będzie dobrze ![]() Pozdrawiam i kiedy mam trzymać kciuki (kiedy operacja)? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich... Jestem nowa na forum. Wcześniej gdy wykryto u mnie torbiel i guzki to tylko przeszukałam fora internetowe w celu znalezienia jakichkolwiek info na temat tarczycy... Dziś jestem już operacji (całkowita resekcja tarczycy w dniu 26.09.2011). Dostałam tabletki LETROX 100. Dziś zapomniałam zażyć na czczo i po prostu nie wzięłam jej już dziś. Czułam potem mdłości przez dłuższy czas...Czy to prawdopodobne w tym wypadku?Czy normalne jest że kark mnie nawala? Biorę też wapno i wit D bo cierpły mi palce u rąk i noga. Czekam na wynik histopatologiczny wyciętej tarczycy i zobaczymy co dalej. Choć gdy 3lata temu miałam robioną biopsję to wyszło, że guzki nie są rakowe...A że okazało się, że jestem w ciąży to z operacją zwlekałam do teraz. Pozdrawiam wszystkich. Proszę o odpowiedź w związku z tym karkiem bo ledwo funkcjonuję przez niego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do szpitala ide w Piątek 7 października (mam sie stawic o 8 rano w izbie przyjęć), a 10 w poniedziałek mam mieć operacje ale nie wiem o której mnie będą operować... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Agunia78 Czas edycji: 2011-10-02 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze, troszkę długo właśnie w szpitalu będziesz, ale pewnie taką procedurę u Ciebie mają. Będzie dobrze, musi być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kark boli każdego,bo podczas operacji głowa jest mocno wygięta do tyłu,żeby uwypuklić tarczycę. Ja też miałam opuchnięte ,nad raną i z czasem zeszło. Pozdrawiam i życzę zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zaraz po niej jak byłam już w domu bolał mnie właśnie kark i ramiona i plecy, ciężko też było znaleźć dobrą pozycję do leżenia i spania (dla mnie najlepiej było jak miałam jaśka pod karkiem i pod szyją ![]() A teraz jeszcze piecze szyja przy dotyku (okolice blizny) i też wyczuwam takie zgrubienie, ale tak myślę, że to i opuchlizna może mała być, bo to dopiero 3 tydz, a z tego co się orientuję, to wszystko goi się parę miesięcy, ale już ruchy głową swobodne (oczywiście szew mnie ściąga, ale troszkę ćwiczę żeby się nie zrosło wszystko jak mam zgiętą głowę :P), a poza tym chyba jest ok , a Ty ile jesteś po operacji ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze, że już macie zabieg za sobą. Ja ide do szpitala pojutrze i stres z tym związany zaczyna mi coraz bardziej doskwierać. Gdyby nie to, że mam akurat remont w domu i sporo z tym wszystkim zamieszania to chyba by mnie ten stres zjadł...niestety przed zabiegiem bede w szpitalu całe 3 dni, a jak to w szpitalu, pewnie sie bede nudzić, a co za tym idzie bedzie sporo czasu na myślenie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Ja biorę Eltroxin i nie miałam na początku mdłości,ale też nie czułam się najlepiej.Myślę,że organizm musi się przyzwyczaić do sztucznych hormonów.Dawkę też się reguluje przez dobry rok.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie wróciłam ze szpitala nie jest wcale żle tak sie bałam,ale na prawde nie ma czego.Ja przyjęta byłam w piątek 30 września ,a operacje miałam w poniedziałek 3.10.Ewelinko może będzisz leżała na tej samej sali co ja ,bo w piątek wychodzi dziewczyna która miała operacje w środe .Jeśli masz pytania to pisz odpowiem.W szpitalu panuje fajna miła atmosfera trafiłam na faje dziewczyny jestem szczęśliwa ze już jestem po .Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz mi jeszcze czy masz usunietą całą tarczyce ??? Pozdrawiam Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-06 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Witaj Ewelinko
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
Marynika wielkie podziękowania za rozmowe i szczegółowe informacje na temat pobytu w szpitalu. Musze przyznac że mnie troche uspokoiłaś. Odezwe się na forum najszybciej jak to tylko będzie możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Przyczajenie
|
Hejka ja jestem po raz pierwszy na tym forum tez mam niedoczynosc tarczycy1.09.2011 miałam robiona biopsje tarczycy u mnie wykryto w zeszlym roku odebralam juz wynik od biopsji teraz czekam na kontrole do endokrynologa w listopadzie i otrzymam skierowanie do szpitala bo bez operacji sie nie obede juz na samym poczatku mi powiedzial ze bede musiala usunac tarczycy mam pytanie jak długo sie czeka na zabieg do szpitala ze skierowaniem to do tych co juz sa po jak długo dziewczyny czekałyscie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Przyczajenie
|
hejka jestem po raz pierwszy na tym forum mam niedoczyność tarczycy która wykryli u mnie rok temu 1.09.2011 miałam biopsje wynik już odebrałam nie ma cech złośliwych ale i tak czeka mnie operacja mam pytanie do tych dziewczyn co już są po zabiegu jak długo czekaliście na zabieg ze skierowaniem ja skierowanie dostane w listopadzie jak długo się czeka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Przyczajenie
|
hejka Agunia78 dziś dzwoniłam do mojego endokrynologa do którego chodzę i się pytałam czy jak będę na wizycie w listopadzie to da mi skierowanie kazał mi się zgłosić 2 listopada do niego i wszystko mi powie co i jak .A najlepsze jest że tam gdzie ja chodzę do niego to on jest całym dyrektorem tej przechodni bo to jest prywatne centrum medyczne ale ja chodzę na nfz a jak chciałam się do niego zarejestrowac to do końca grudnia limity wyczerpane na nfz ale mnie przyjmnie bezposrednio napisz jak u ciebie wygladał pobyt w szpitalu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.