|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
P.s. Meliska nie pomaga tak jak ją zachwalacie. SORY!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I kiedy oraz czym najlepiej zacząć smarować aby nie mieć zbyt dużej blizny (wiem, że już o tym było pewnie pisane ale nie chce mi się teraz szukać ![]() Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-14 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewelinko,czy Ty miałaś jeszcze w środę wyjmowane jakieś szwy? Pozdrawiam i życzę zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Raczkowanie
|
W Poniedziałek zabieg, we wtorek rano wyjmowali mi dren, w środe rano wyjęli mi szwy, takie dwa pociągnięcia poczułam, w czwartek do domku. Zastanawia mnie czy mogę już bez opatrunku chodzić, niby pielęgniarka mówiła, że w domu już bez opatrunku ale z tego przejęcia, że wychodze do domu już nie czekałam na chirurga, bo był na sali operacyjnej, więc sie nie upewniłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
Ewelinko jak jak wróciłam do domku zraz po operacji ,bardzo bałam się oglądać tę ranę ale kuzynka prosiła ,że jak nie chce oglądać to nie muszę ale ona chce zobaczyc i odkleiłam opatrunek i do tej pory chodzę już wszędzie bez niego .Rana bardzo dobrze się goi,myję mydełkiem dla dzieci.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() p.s. Agunia mi żadnych plasterków na rane nie założyli, więc nie mam już co odklejać poza plastrem który trzyma opatrunek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedz,tak tez zrobie,wlasciwie to juz dzis wezme wspomagajaco magnez,to mi raczej nie zaszkodzi,a w poniedzialek podejde do pobliskiego lekarza,aby skonsultowac moje samopoczucie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja wiem,ze to wszystko zalezy od organizmu i nas samych,ale nie bojcie sie operacji,ja jestem 3-tygodnie po i fakt,ze tez przed operacja swoje przezywalam i wiem ,ze powiedziec jest latwiej,a nizeli dokonac.
U mnie bylo tez troszke gorzej,bo mieszkam za granica i operacja odbyla sie tu,z dala od bliskich i ich wsparcia,jedynym moim wsparciem byl moj maz,ktory dal z siebie naprawde wszystko za co jestem mu dozgonnie wdzieczna,bo jednak bez takiego wsparcia i oddania jest ciezko. Dzis z punktu doswiadczenia powiem tak,ze jesli mialabym cofnac czas,to nie zastanawialabym sie nad decyzja o operacji,napewno zdecydowalabym sie bez wachania. Wiec glowka do gory dziewczyny,bedzie dobrze!!,Musi byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Agunia ale czy Ty miałaś szytą ranę czy klejoną? bo chyba tylko klejoną stad te plastry.
Ewelinka miała normelne sciągalne szwy ![]() u mnie dokładnie minął rok od operacji i blizna fatalna, organizm nadal rozregulowany jak szlag ehhh nawet się pisac nie chce ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2011-10-16 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Marynika49 napisz jak już będziesz widziała co Ci tam napisali w tych wynikach badań histo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Raczkowanie
|
Ewelinko jutro rano jadę do Poznania jak tylko wrócę to Ci wszystko napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka po operacji było ok, niestety w lipcu musiałam mieć podany jod (rak) i od tamtej pory hormony szaleją. Ostatnio robiłam tsh we wrześniu było 2.0 czyli znośne.
W tym tyg we wtorek zrobiłam znów tsh bo mam niedługo wizyte u endo i mam mieć swieże. Wyszło 16,0 ![]() ![]() ![]() az dziwne, ze ja normalnie funkcjonuję ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ile najdłużej czekałyście na wyniki histo?Ja jestem już 3 tyg po operacji i nadal nie doszły...Zaczynam się bać Edytowane przez Agunia78 Czas edycji: 2011-10-16 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
BAN stały
|
g.5 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Dziś byłam w Poznaniu po mój wynik histo.. Pani w sekretariacie powiedziała, że jest dobry i że nie mam raka! ![]() Wynik badania to : Struma colloides nodosa.-I,II. Nie wiem dokładnie co to znaczy, ale jak pójdę do swojej endo to na pewno mi wszystko wytłumaczy ![]() Pozdrawiam wszystkie tarczycowe! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Przyczajenie
|
dziewczyny które z was były operowane w krakowie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Marynika
![]() ewelinka tylkoze mi wzrostło z 2,0 na 21,0 w ciągu niecałego miesiąca ![]() w dodatku przy mojej wadze takie TSH to zabójstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Jeszcze dwa dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Teraz będąc już po zabiegu mogę stwierdzić, że czekanie z tego wszystkiego jest najgorsze. Sam zabieg i to jak się czujesz po nim nie jest takie złe, zabiegu się nie pamięta, bo jest pod narkozą, po zabiegu troszkę boli gardło ale po migdałach bolało ono dużo, dużo gorzej. Ja przed zabiegiem myslałam sobie tylko, że chce mieć to jak najszybciej za sobą i niech mnie już biorą, wszystko żeby tylko zdrowym być i się dobrze wreszcie czuć. CZARNA wszystko jest do przeżycia, nic się nie bój !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka poniewaz moja przemiana materii prawie nie istnieje a każdy skok TSH w górę to dla mnie kolejne kilogramy, pomimo kontrolowanych prze dietetyka posiłków. Dlatego się martwie i nie wiem skąd taki skok pomimo brania leków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki dziękuję Wam za wsparcie fajnie ,ze jesteście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Przyczajenie
|
Witam, u mnie rok po operacji było dobrze mam usunięty prawy płat z cieśnią, nie musiałam brać leków. Ale do czasu, obecnie biorę letrox i grozi mi kolejna operacja tarczycy bo w drugim płacie są torbiele. Ostateczna decyzja będzie za miesiąc jak pojadę do mojej endokrynolog. A jeszcze mam problemy z głosem, obecnie chodzę na rehabilitację gardła i zobaczymy jak będzie dalej. A blizna jest ładna prawie nic nie widać. Martwię się co dalej bo nie chcę mieć kolejnej operacji.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Przyczajenie
|
Cześć. Mam wole guzkowe (na usg opisane są tylko trzy największe), pojutrze biopsja. Ile czeka się na wynik? - tak mniej więcej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Raczkowanie
|
CZARNA jesteśmy z Tobą trzymamy kciuki nie bój się nie ma czego
![]() Odezwij się po operacji.Pozdrawiam i czekamy za Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.