***operacja tarczycy*** - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 17:36   #4441
Agunia78
Raczkowanie

Dot.: ***operacja tarczycy***

Cytat:
Napisane przez justa77 Pokaż wiadomość
Witam, u mnie rok po operacji było dobrze mam usunięty prawy płat z cieśnią, nie musiałam brać leków. Ale do czasu, obecnie biorę letrox i grozi mi kolejna operacja tarczycy bo w drugim płacie są torbiele. Ostateczna decyzja będzie za miesiąc jak pojadę do mojej endokrynolog. A jeszcze mam problemy z głosem, obecnie chodzę na rehabilitację gardła i zobaczymy jak będzie dalej. A blizna jest ładna prawie nic nie widać. Martwię się co dalej bo nie chcę mieć kolejnej operacji.
Justa77 jeśli operacja będzie konieczna to się nie załamuj, bo nacięcie zrobią pewnie w tym samym miejscu. Ja miałam wielką torbiel w lewym płacie i guzki w prawym.Myślałam,że usuną mi tylko lewy płat a wycięli całą tarczycę. Też mam problemy z głosem ale nie każdego dnia.... Dziwnie się czuję z tą chrypką.Trzymam kciuki, żebyś nie musiała mieć jednak operacji

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Jutro zabieg
Czarna nie bój się. Jutro będziesz miała już za sobą to wszystko. Potem parę dni i będzie tylko lepiej. Trzymaj się dziewczyno.My trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Marynika49 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję Wam za wsparcie fajnie ,ze jesteście
Cieszę się, że masz dobre wyniki histopatologiczne. Ja jeszcze swoich nie dostałam.A na jutro miałam ustalona wizytę u mojej endokrynolog, muszę odwołać i umówić się jak już dostanę te wyniki. Trzymaj się ciepło
Agunia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:11   #4442
helidka
Raczkowanie

Aguniu78 !!!
Wynik histo musisz sama odebrać.Aby był dobry,bo tego Tobie życzę.Odezwij się jak będziesz miała wynik.Trzymam za Ciebie kciuki.
helidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:23   #4443
CZARNA76
Przyczajenie

Czekanie jest najgorsze. Uwierzcie mi, że zaczyna mnie nosić! W przeciwieństwie do co niektórych tu obecnych ja mam chrypę od dawna od jakiś 10lat i bardzo niski głos. Przez przypadek trafiłam do dobrego lekarza rodzinnego, który pomimo że nie było widać tak dużej tarczycy( 5 razy powiększona) skierował mnie w odpowiednie ręce i w nie cały rok i jutro mam zabieg.
CZARNA76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:47   #4444
Ewelinka81
Raczkowanie

Czarna trzymamy tu wszystkie kciuki, nic się nie martw, będzie dobrze. Stres przed zabiegiem jest całkiem normalny, ja przed zabiegiem dostawałam w szpitalu relanium i tabletki nasenne na noc, więc jakoś to czekanie w miare dobrze zniosłam. Jak przyjechali po mnie łóżkiem na kółkach żeby mnie zawieźć na blok operacyjny to jedyne co powiedziałam to "no nareszcie" i z uśmiechem weszłam na to łóżko, piguły się ze mnie śmiały...Pewnie to działanie tabsów jakie rano dostałam ale też po części wynik czekania, bo ja już od Piątku w szpitalu czekałam, a zabieg miałam w Poniedziałek i to jako trzecia w kolejce... Najważniejsze jest pozytywne myślenie
Ewelinka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:56   #4445
Marynika49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agunia78 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że masz dobre wyniki histopatologiczne. Ja jeszcze swoich nie dostałam.A na jutro miałam ustalona wizytę u mojej endokrynolog, muszę odwołać i umówić się jak już dostanę te wyniki. Trzymaj się ciepło
Agunia a może jutro jeszcze zadzwoń do szpitala? Może akurat już będą faktycznie jeżeli nie będziesz miała wyniku histo.. to wizyta zbędna chyba u endo i musisz przełożyć. NIe przejmuj się, wszystko będzie dobrze!
Pozdrawiam
Marynika49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 19:02   #4446
CZARNA76
Przyczajenie

Dzięki za słowa otuchy. Do usłyszenia" co ja gadam do napisania" . Jak będzie po wszystkim postaram się napisać co i jak. Dziewczyny trzymajcie kciuki. Buziaki

P.S. Co my byśmy zrobiły jak by nie było netu??? he he
Stary 2011-10-19, 20:04   #4447
justa77
Przyczajenie

Dobrze, że komuś dawali tabletki na uspokojenie przed operacją, u mnie nic i czekałam na operację 10 dni bo musiałam brać płyn lugola ale wyprosiłam przepustkę do domu i było lepiej. Dzień operacji straszny był, czekałam na swoją kolejkę do godz. 14.00 bez jedzenia i picia w lipcu, miałam pecha bo byłam ostatnia rozpisana do operacji. Ale to nie było takie straszne gorzej było po bo strasznie znosiłam narkozę ale każdy inaczej reaguje u mnie to taka moja uroda, że lepiej nie mówić. Najśmieszniejsze było to jak chciałam podnieść się i głowa nie chciała się słuchać, nie można było sobie samej poradzić.
Najbardziej boli mnie to, że chciałabym mieć drugie dziecko i nie mogę teraz i nie wiadomo co dalej będzie, czy donoszę kolejną ciąże.
Ale głowy do góry i mimo wszystko lepiej się żyje po operacji, nie denerwuje się tak, nie szaleje i śpię.
justa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:44   #4448
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helidka Pokaż wiadomość
Aguniu78 !!!
Wynik histo musisz sama odebrać.Aby był dobry,bo tego Tobie życzę.Odezwij się jak będziesz miała wynik.Trzymam za Ciebie kciuki.
Helidka u mnie w szpitalu kazali zostawić kopertę ze znaczkiem, żeby nie trzeba było przyjechać...Więc zostawiłam

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Marynika49 Pokaż wiadomość
Agunia a może jutro jeszcze zadzwoń do szpitala? Może akurat już będą faktycznie jeżeli nie będziesz miała wyniku histo.. to wizyta zbędna chyba u endo i musisz przełożyć. NIe przejmuj się, wszystko będzie dobrze!
Pozdrawiam
Chyba masz rację, tak zrobię. Jutro zadzwonię do szpitala i przynajmniej będę wiedzieć czy już są Ależ to jest stres potworny! Moja mama zmarła na raka 6lat temu i wiem jakie to cierpienie bo dzień w dzień przy niej byłam.
Stary 2011-10-20, 14:32   #4449
CZARNA76
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny. Dziś miałam się stawić do szpitala na 8 rano i co zajeżdzam a tu proszę jechać do domu bo nie mamy łóżka Normalnie jestem w szoku , to paranoja
Stary 2011-10-20, 17:23   #4450
Agunia78
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Dzwoniłam ok 12 do szpitala i dowiedziałam się,że wyniki zostały wysłane 14 października. Wyszłam właśnie z synkami na spacer i zajrzałam do skrzynki-doszły. Wreszcie. Oczywiście to co tam napisali to dla mnie czarna magia,więc proszę Was, jeśli któraś miała podobny i był ok to piszcie. Bo wizytę u endokrynolog mam w poniedziałek dopiero.
A więc tak tam napisano:
Do badania pobrano:
1)płat prawy (z guzami),
2)cieśń
3)płat lewy (z torbielą).
ROZPOZNANIE:
ad 1)Struma nodosa.Ponadto stwierdza się utkanie przytarczycy bez istotnych odchyleń morfologicznych.
ad 2)Struma nodosa.
ad 3)Struma nodosa et adenoma folliculare.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez CZARNA76 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Dziś miałam się stawić do szpitala na 8 rano i co zajeżdzam a tu proszę jechać do domu bo nie mamy łóżka Normalnie jestem w szoku , to paranoja
Zdarza się CZARNA. Pewnie dla Ciebie to stres bo znów czekasz na operację... A powiedzieli kiedy masz przyjechać? Zadzwonią czy Ty masz dzwonić?
Stary 2011-10-20, 18:10   #4451
CZARNA76
Przyczajenie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Zdarza się CZARNA. Pewnie dla Ciebie to stres bo znów czekasz na operację... A powiedzieli kiedy masz przyjechać? Zadzwonią czy Ty masz dzwonić?[/QUOTE]

Jutro mam się stawić na 7 rano do szpitala
Stary 2011-10-20, 18:33   #4452
Marynika49
Raczkowanie

Witaj Agunia
Na moim wyniku było napisane;
Struma colloides nodosa.-I,II.
I powiedzieli ,że to nie skorupiak.U ciebie na pewno też jest ok myślę ,że w innym wypadku to na pewno by do Ciebie dzwonili tak myślę.Pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Witaj Czarna
No to są przeboje,nie mogli zadzwonić do Ciebie i powiadomić o pózniejszym terminie .Ale się nic nie martw co się odwlecze to nie uciecze .
Zaczynamy odliczanie od jutra.Pozdrawiam i kciuki trzymam
Stary 2011-10-20, 19:05   #4453
CZARNA76
Przyczajenie

Moje całe życie to pasmo przeboji normalnie hity ze zdartej płyty.Nasza służba zdrowia tak pracuje niestety, a mogli zadzwonić ,żebym nie goniła do szpitala ale po co?? Nie mamy łóżka i proszę przyjść jutro!Co to wogóle jest? SPYCHOLOGIA
Stary 2011-10-20, 19:13   #4454
justa77
Przyczajenie

nie martw się ja miałam dwa podejścia na przyjęcie do szpitala, więc widać że to norma; trzeba się uzbroić w cierpliwość.
justa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:15   #4455
Ewelinka81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CZARNA76 Pokaż wiadomość
No to niezły tam bajzel mają w tym szpitalu...wyrazy współczucia

Edytowane przez Ewelinka81
Czas edycji: 2011-10-20 o 19:20
Stary 2011-10-20, 19:54   #4456
helidka
Raczkowanie

Dzień dobry Aguniu!!!
Na pewno nie masz raka i jest to wspaniala wiadomość.Cieszę się razem z Tobą.
Stary 2011-10-20, 20:12   #4457
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helidka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Aguniu!!!
Na pewno nie masz raka i jest to wspaniala wiadomość.Cieszę się razem z Tobą.
Jeśli tak piszesz to pewnie tak jest więc i ja się cieszę ogromnie! Z tego stresu to dostałam drugi okres w miesiącu A może z powodu dźwigania-cholibka za mało na siebie uważam...
Stary 2011-10-21, 07:27   #4458
nettka6
Raczkowanie

czarna...hehe, mnie trzy razy cofali, na izbie przyjęć byłam przyjęta a póżniej na sali okazywało się że nie ma łóżka...że lekarz ma coś tam..że inna operacja...itp
dodam że do szpitala jeżdziłam 200km
tak ,że żadna paranoja...samo życie
nettka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:46   #4459
Ewelinka81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nettka6 Pokaż wiadomość
czarna...hehe, mnie trzy razy cofali, na izbie przyjęć byłam przyjęta a póżniej na sali okazywało się że nie ma łóżka...że lekarz ma coś tam..że inna operacja...itp
dodam że do szpitala jeżdziłam 200km
tak ,że żadna paranoja...samo życie
Chyba bym tam rozniosła ten szpital, jak widze takie dziadostwo to krew mnie zalewa

No to zaczęłam się denerwować, dzwoniła koleżanka z sali, że już jest jej wynik histo (miała zabieg tuż przedemną) więc od razu zadzwoniłam do szpitala, a tam baba mówi, że jeszcze nie ma mojego wyniku, więc możecie wyobrazić sobie co teraz myśle... Ten sam dzień zabieg i jej wyniki są, a moich nie. Boje się, że coś może być nie tak

Czas edycji: 2011-10-21 o 10:49
Stary 2011-10-21, 10:55   #4460
Agunia78
Raczkowanie

No to zaczęłam się denerwować, dzwoniła koleżanka z sali, że już jest jej wynik histo (miała zabieg tuż przedemną) więc od razu zadzwoniłam do szpitala, a tam baba mówi, że jeszcze nie ma mojego wyniku, więc możecie wyobrazić sobie co teraz myśle... Ten sam dzień zabieg i jej wyniki są, a moich nie. Boje się, że coś może być nie tak [/QUOTE]
Ewelinka to jeszcze nic nie znaczy,trzymam kciuki. Pewnie niedługo i Tobie przyślą wyniki. Moje szły prawie 4 tygodnie...Będzie dobrze, musi być
Stary 2011-10-21, 13:04   #4461
helidka
Raczkowanie

Ewelinko!!!
Wyobeażam sobie Twoje nerwy,ale to naprawdę nic nie znaczy.Na Lutyckiej mają swój zakład patamorfologii i na pewno było wiele różnych operacji i nie zdążyli opisać Twojego wyniku.To decyduje kolejność dostarczenia a nie operacji.Trzymaj się.
Stary 2011-10-21, 13:15   #4462
Marynika49
Raczkowanie

Ewelinka nie panikuj
Ona miała rano Ty troszkę później,może zadzwoń koło 14.30 .
tam jest chyba kilku lekarzy którzy robią wyniki histo więc ten miał troszkę więcej pracy i Twój wynik będzie dziś a najpóźniej w poniedziałek.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Helidka ma rację podobnie myśli jak ja
Stary 2011-10-21, 16:47   #4463
Ewelinka81
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny, dzisiaj już nie dzwoniłam ale mam nadzieje, że jest tak jak piszecie. Koleżanka miała 2 godziny przede mną operacje, pewnie wskoczyły w między czasie jakieś inne rzeczy do badań zanim moją tarczyce dostarczyli...No nic, pozostaje mi czekać do Poniedziałku...

No to dzwoniłam do szpitala, wyniki już są. Odezwę się co i jak po powrocie...

Wyniki badań histo:
Nodulus hyperplasticus in struma colloides.-I.
Struma colloides.-II.

Chirurg mówi, że raka nie mam i mogę zachodzić w ciąże itp. Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze

Czas edycji: 2011-10-24 o 18:09
Stary 2011-10-24, 18:16   #4464
helidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka81 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, dzisiaj już nie dzwoniłam ale mam nadzieje, że jest tak jak piszecie. Koleżanka miała 2 godziny przede mną operacje, pewnie wskoczyły w między czasie jakieś inne rzeczy do badań zanim moją tarczyce dostarczyli...No nic, pozostaje mi czekać do Poniedziałku...

Wyniki badań histo:
Struma colloides.-II.

Chirurg mówi, że raka nie mam i mogę zachodzić w ciąże itp. Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze
No wreszcie wspaniała wiadomość Ewelinko!!!
Bardzo się cieszę,że i Ty nie masz raka.Na pewno cieszą się wszystkie tarczycowe ,że skończyly się Twoje nerwy.Dużo zdrowia i wszystkiego naj,naj...
Stary 2011-10-24, 19:33   #4465
Marynika49
Raczkowanie

Ewelinko bardzo się cieszę
Super wiadomość
Stary 2011-10-24, 21:14   #4466
Agunia78
Raczkowanie

[QUOTE=Ewelinka81;30080549

Wyniki badań histo:
Struma colloides.-II.

Chirurg mówi, że raka nie mam i mogę zachodzić w ciąże itp. Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze [/QUOTE]
Bardzo się cieszę bo ja i mam powody do szczęścia. Byłam u lekarki swojej z wynikiem i potwierdziła to co mi pisałyście dziewczyny, że raka nie mam!Ulga
Stary 2011-10-24, 21:53   #4467
Marynika49
Raczkowanie

Agusiu cieszę się i gratuluję
Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Stary 2011-10-24, 23:52   #4468
Ewelinka81
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny i dziękuje, że jesteście i pomogłyście mi to jakość przetrwać, bo tylko my tarczycowe wiemy ile nas to kosztowało...
Agunia cieszę się bardzo, że i Twoje wyniki są dobre !!!
Pozdrawiam Was i dużo zdrówka wszystkim życze
Stary 2011-10-25, 11:21   #4469
Agunia78
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie i w ogóle że jesteście Wszystkim życzę zdrówka
Stary 2011-10-27, 19:54   #4470
Agunia78
Raczkowanie

Czarna powinna się już odezwać co dziewczyny?Jeśli poszła do szpitala 21, to 22 może była operowana więc 5 dni minęło...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości