|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Jutro zabieg Czarna nie bój się. Jutro będziesz miała już za sobą to wszystko. Potem parę dni i będzie tylko lepiej. Trzymaj się dziewczyno.My trzymamy kciuki ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cieszę się, że masz dobre wyniki histopatologiczne. Ja jeszcze swoich nie dostałam .A na jutro miałam ustalona wizytę u mojej endokrynolog, muszę odwołać i umówić się jak już dostanę te wyniki. Trzymaj się ciepło
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
Aguniu78 !!!
Wynik histo musisz sama odebrać.Aby był dobry,bo tego Tobie życzę.Odezwij się jak będziesz miała wynik.Trzymam za Ciebie kciuki. |
|
|
|
#4443 |
|
Przyczajenie
|
Czekanie jest najgorsze. Uwierzcie mi, że zaczyna mnie nosić! W przeciwieństwie do co niektórych tu obecnych ja mam chrypę od dawna od jakiś 10lat i bardzo niski głos. Przez przypadek trafiłam do dobrego lekarza rodzinnego, który pomimo że nie było widać tak dużej tarczycy( 5 razy powiększona) skierował mnie w odpowiednie ręce i w nie cały rok i jutro mam zabieg.
|
|
|
|
#4444 |
|
Raczkowanie
|
Czarna trzymamy tu wszystkie kciuki, nic się nie martw, będzie dobrze. Stres przed zabiegiem jest całkiem normalny, ja przed zabiegiem dostawałam w szpitalu relanium i tabletki nasenne na noc, więc jakoś to czekanie w miare dobrze zniosłam. Jak przyjechali po mnie łóżkiem na kółkach żeby mnie zawieźć na blok operacyjny to jedyne co powiedziałam to "no nareszcie" i z uśmiechem weszłam na to łóżko, piguły się ze mnie śmiały...Pewnie to działanie tabsów jakie rano dostałam ale też po części wynik czekania, bo ja już od Piątku w szpitalu czekałam, a zabieg miałam w Poniedziałek i to jako trzecia w kolejce... Najważniejsze jest pozytywne myślenie
|
|
|
|
#4445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie jeżeli nie będziesz miała wyniku histo.. to wizyta zbędna chyba u endo i musisz przełożyć. NIe przejmuj się, wszystko będzie dobrze! ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za słowa otuchy. Do usłyszenia" co ja gadam do napisania" . Jak będzie po wszystkim postaram się napisać co i jak. Dziewczyny trzymajcie kciuki. Buziaki
P.S. Co my byśmy zrobiły jak by nie było netu??? he he |
|
|
|
#4447 |
|
Przyczajenie
|
Dobrze, że komuś dawali tabletki na uspokojenie przed operacją, u mnie nic i czekałam na operację 10 dni bo musiałam brać płyn lugola ale wyprosiłam przepustkę do domu i było lepiej. Dzień operacji straszny był, czekałam na swoją kolejkę do godz. 14.00 bez jedzenia i picia w lipcu, miałam pecha bo byłam ostatnia rozpisana do operacji. Ale to nie było takie straszne gorzej było po bo strasznie znosiłam narkozę ale każdy inaczej reaguje u mnie to taka moja uroda, że lepiej nie mówić. Najśmieszniejsze było to jak chciałam podnieść się i głowa nie chciała się słuchać, nie można było sobie samej poradzić.
Najbardziej boli mnie to, że chciałabym mieć drugie dziecko i nie mogę teraz i nie wiadomo co dalej będzie, czy donoszę kolejną ciąże. Ale głowy do góry i mimo wszystko lepiej się żyje po operacji, nie denerwuje się tak, nie szaleje i śpię. |
|
|
|
#4448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Ależ to jest stres potworny! Moja mama zmarła na raka 6lat temu i wiem jakie to cierpienie bo dzień w dzień przy niej byłam.
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny. Dziś miałam się stawić do szpitala na 8 rano i co zajeżdzam a tu proszę jechać do domu bo nie mamy łóżka
|
|
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Dzwoniłam ok 12 do szpitala i dowiedziałam się,że wyniki zostały wysłane 14 października. Wyszłam właśnie z synkami na spacer i zajrzałam do skrzynki-doszły. Wreszcie. Oczywiście to co tam napisali to dla mnie czarna magia,więc proszę Was, jeśli któraś miała podobny i był ok to piszcie. Bo wizytę u endokrynolog mam w poniedziałek dopiero.
A więc tak tam napisano: Do badania pobrano: 1)płat prawy (z guzami), 2)cieśń 3)płat lewy (z torbielą). ROZPOZNANIE: ad 1)Struma nodosa.Ponadto stwierdza się utkanie przytarczycy bez istotnych odchyleń morfologicznych. ad 2)Struma nodosa. ad 3)Struma nodosa et adenoma folliculare. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Zdarza się CZARNA. Pewnie dla Ciebie to stres bo znów czekasz na operację... A powiedzieli kiedy masz przyjechać? Zadzwonią czy Ty masz dzwonić? |
|
|
|
#4451 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------
Zdarza się CZARNA. Pewnie dla Ciebie to stres bo znów czekasz na operację... A powiedzieli kiedy masz przyjechać? Zadzwonią czy Ty masz dzwonić?[/QUOTE] Jutro mam się stawić na 7 rano do szpitala |
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Agunia
![]() Na moim wyniku było napisane; Struma colloides nodosa.-I,II. I powiedzieli ,że to nie skorupiak.U ciebie na pewno też jest ok myślę ,że w innym wypadku to na pewno by do Ciebie dzwonili tak myślę.Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Witaj Czarna ![]() No to są przeboje,nie mogli zadzwonić do Ciebie i powiadomić o pózniejszym terminie .Ale się nic nie martw co się odwlecze to nie uciecze . Zaczynamy odliczanie od jutra.Pozdrawiam i kciuki trzymam
|
|
|
|
#4453 |
|
Przyczajenie
|
Moje całe życie to pasmo przeboji normalnie hity ze zdartej płyty.Nasza służba zdrowia tak pracuje niestety, a mogli zadzwonić ,żebym nie goniła do szpitala ale po co?? Nie mamy łóżka i proszę przyjść jutro!Co to wogóle jest? SPYCHOLOGIA
|
|
|
|
#4454 |
|
Przyczajenie
|
nie martw się ja miałam dwa podejścia na przyjęcie do szpitala, więc widać że to norma; trzeba się uzbroić w cierpliwość.
|
|
|
|
#4455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-20 o 19:20 |
|
|
|
|
#4456 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Aguniu!!!
Na pewno nie masz raka i jest to wspaniala wiadomość.Cieszę się razem z Tobą.
|
|
|
|
#4457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może z powodu dźwigania-cholibka za mało na siebie uważam...
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Raczkowanie
|
czarna...hehe, mnie trzy razy cofali, na izbie przyjęć byłam przyjęta a póżniej na sali okazywało się że nie ma łóżka...że lekarz ma coś tam..że inna operacja...itp
dodam że do szpitala jeżdziłam 200km ![]() tak ,że żadna paranoja...samo życie
|
|
|
|
#4459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to zaczęłam się denerwować, dzwoniła koleżanka z sali, że już jest jej wynik histo (miała zabieg tuż przedemną) więc od razu zadzwoniłam do szpitala, a tam baba mówi, że jeszcze nie ma mojego wyniku, więc możecie wyobrazić sobie co teraz myśle... Ten sam dzień zabieg i jej wyniki są, a moich nie. Boje się, że coś może być nie tak
Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-21 o 10:49 |
|
|
|
|
#4460 |
|
Raczkowanie
|
No to zaczęłam się denerwować, dzwoniła koleżanka z sali, że już jest jej wynik histo (miała zabieg tuż przedemną) więc od razu zadzwoniłam do szpitala, a tam baba mówi, że jeszcze nie ma mojego wyniku, więc możecie wyobrazić sobie co teraz myśle... Ten sam dzień zabieg i jej wyniki są, a moich nie. Boje się, że coś może być nie tak
[/QUOTE]Ewelinka to jeszcze nic nie znaczy,trzymam kciuki. Pewnie niedługo i Tobie przyślą wyniki. Moje szły prawie 4 tygodnie...Będzie dobrze, musi być
|
|
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Ewelinko!!!
Wyobeażam sobie Twoje nerwy,ale to naprawdę nic nie znaczy.Na Lutyckiej mają swój zakład patamorfologii i na pewno było wiele różnych operacji i nie zdążyli opisać Twojego wyniku.To decyduje kolejność dostarczenia a nie operacji.Trzymaj się. |
|
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
Ewelinka nie panikuj
![]() Ona miała rano Ty troszkę później,może zadzwoń koło 14.30 . tam jest chyba kilku lekarzy którzy robią wyniki histo więc ten miał troszkę więcej pracy i Twój wynik będzie dziś a najpóźniej w poniedziałek. ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Helidka ma rację podobnie myśli jak ja
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, dzisiaj już nie dzwoniłam ale mam nadzieje, że jest tak jak piszecie. Koleżanka miała 2 godziny przede mną operacje, pewnie wskoczyły w między czasie jakieś inne rzeczy do badań zanim moją tarczyce dostarczyli...No nic, pozostaje mi czekać do Poniedziałku...
No to dzwoniłam do szpitala, wyniki już są. Odezwę się co i jak po powrocie... Wyniki badań histo: Nodulus hyperplasticus in struma colloides.-I. Struma colloides.-II. Chirurg mówi, że raka nie mam i mogę zachodzić w ciąże itp. Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze
Edytowane przez Ewelinka81 Czas edycji: 2011-10-24 o 18:09 |
|
|
|
#4464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę,że i Ty nie masz raka.Na pewno cieszą się wszystkie tarczycowe ,że skończyly się Twoje nerwy.Dużo zdrowia i wszystkiego naj,naj... |
|
|
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
Ewelinko bardzo się cieszę
Super wiadomość
|
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ewelinka81;30080549
No to dzwoniłam do szpitala, wyniki już są. Odezwę się co i jak po powrocie... Wyniki badań histo: Nodulus hyperplasticus in struma colloides.-I. Struma colloides.-II. Chirurg mówi, że raka nie mam i mogę zachodzić w ciąże itp. Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze [/QUOTE]Bardzo się cieszę bo ja i mam powody do szczęścia. Byłam u lekarki swojej z wynikiem i potwierdziła to co mi pisałyście dziewczyny, że raka nie mam!
|
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
Agusiu cieszę się i gratuluję
![]() Pozdrawiam i zdrówka życzę.
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
i dziękuje, że jesteście i pomogłyście mi to jakość przetrwać, bo tylko my tarczycowe wiemy ile nas to kosztowało...Agunia cieszę się bardzo, że i Twoje wyniki są dobre !!! Pozdrawiam Was i dużo zdrówka wszystkim życze
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie i w ogóle że jesteście
Wszystkim życzę zdrówka
|
|
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
Czarna powinna się już odezwać co dziewczyny?Jeśli poszła do szpitala 21, to 22 może była operowana więc 5 dni minęło...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

.A na jutro miałam ustalona wizytę u mojej endokrynolog, muszę odwołać i umówić się jak już dostanę te wyniki. Trzymaj się ciepło

A może z powodu dźwigania-cholibka za mało na siebie uważam...

Strasznie się ciesze, że wszystko jest dobrze