***operacja tarczycy*** - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 07:57   #4591
gosiulek1984
Przyczajenie

Dot.: ***operacja tarczycy***

hejka dziewczyny do tych co są już po zabiegach tarczycy mam pytanie bo ja mam coś takiego że jak się przejdę kawałek to już się pocę czy to jest normalne czy po prostu jestem jeszcze osłabiona po kroplówkach do tego dochodzi senność popołudniami mogę spać
gosiulek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 08:48   #4592
aniaawm28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniader Pokaż wiadomość
A ile ważysz i czy przytyłaś w trakcie leczenia przed zabiegiem i po? Ja lekko zaczynam fiksować, biorę Euthyrox 75 od tygodnia (więc krótko), od dziś zjadam całą tabletkę - waga niestety trochę idzie w górę a bardzo bym chciała by się ten wzrost zahamował bo moje ubrania robią się za ciasne Mam wrażanie że z trawieniem już jest lepiej i łudzę się że za tydzień, dwa metabolizm zacznie wracać do normy. W sumie przez całe leczenie przytyłam jakieś 4 kilo - niby nie dużo ale zaczynają mi te dodatkowe kg przeszkadzać Za dwa tygodnie wracam do pracy i mam nadzieję że powrót do normalnych obowiązków pomoże zrzucić te niechciane kilogramy
Mam chęć na basen bryknąć, jakaś sauna by się przydała - mam trochę problemy z mięśniami ramion, rąk i kręgosłupem ale boję się moczyć bliznę
U mnie dziś mija 3 tyg. od zbiegu i blizna wygląda ładnie, zastanawiam się czy można już jakąś maścią a blizny czy jeszcze za wcześnie?
HEJ!!!myslę ze twoje przytycie ma związek z nieuregulowanymi hormonami.jak juz je unormujesz i wynik będzie prawidłowy to nie powinnaś tyć.tyje sie wtedy jak TSH jest powyżej normy.ja teraz jade na jod do warszawy i musialam odsrawić hormon na miesiąć aż na miesiąc.pierwsze dwa tygodnie są do zniesienia ale drugie to juz nie lada wyzwanie.najgorsze jest w tym ze osoba poprostu puchnie , woda sie odkłada i waga jest o ten 1 kg wyzsza. po miesiacu nie brania leku moje tsh wynosi gdzieś około 80 .ale wszystko wraca do normy przy zazywaniu hormonu.ale to troche trwa.i tez mama wrażenie ze tyje .moze troszke tak ale reszta to ta woda.
aniaawm28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:26   #4593
annrami
Przyczajenie

Witam,
jestem 5 miesięcy po subtotalnym wycięciu tarczycy, wynik histo ok, badania tsh ok, teraz pytanie do wszystkich pań bo pewnie miałyście takie dylematy po operacji:
Jak jest z zabiegami kosmetycznymi, chodzi mi w szczególności o laserowe usuwanie owłosienia na twarzy -laser diodowy,lekarz mi powiedział, że moge wszystko oprócz urzadzeń wytwarzających pole magnetyczne, ale nasuwa się jeszcze jedno pytanie czy hormon tarczycy,który przyjmujemy nie reaguje na światło lasera, jeżeli ktoś już to rozgryzł to prosze podzielcie się z góry dziękuje
annrami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 07:16   #4594
Inka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaawm28 Pokaż wiadomość
HEJ!!!myslę ze twoje przytycie ma związek z nieuregulowanymi hormonami.jak juz je unormujesz i wynik będzie prawidłowy to nie powinnaś tyć.tyje sie wtedy jak TSH jest powyżej normy.ja teraz jade na jod do warszawy i musialam odsrawić hormon na miesiąć aż na miesiąc.pierwsze dwa tygodnie są do zniesienia ale drugie to juz nie lada wyzwanie.najgorsze jest w tym ze osoba poprostu puchnie , woda sie odkłada i waga jest o ten 1 kg wyzsza. po miesiacu nie brania leku moje tsh wynosi gdzieś około 80 .ale wszystko wraca do normy przy zazywaniu hormonu.ale to troche trwa.i tez mama wrażenie ze tyje .moze troszke tak ale reszta to ta woda.
Nie prawda ja TSH mam powyżej normy i nic nie tyje wrecz przeciwnie chuda jestem jak patyk
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 08:02   #4595
aniaawm28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inka1985 Pokaż wiadomość
Nie prawda ja TSH mam powyżej normy i nic nie tyje wrecz przeciwnie chuda jestem jak patyk
Racja.ja tez nie tyje.raczej w ciągu tego miesiąca woda sie odkłada i osobie wydaje sie ze tyje.ale to oczuwiście kazdy inaczej .są osoby ze tyja i to bardzo duzo.my mamy to szczeście ze nie.ale mialam kontakt z osobami które potrafiły bardzo duzo przytyc w czasie odstawienia leku.
Stary 2012-02-10, 08:51   #4596
fanka51
Przyczajenie

Witajcie! Jestem już od 3 dni w domu szczęśliwa ze już po , zabieg miałam 2.02 jakoś poszło - została blizna ( w opinii chirurga super się goi) ja mniej entuzjastycznie do tego podchodze - ale piszecie że sie zagoi to chyba tak będzie . Wiem że czs to najlepszy lekarz. Czuję sie dobrze Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę zdrowia
fanka51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:06   #4597
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fanka51 Pokaż wiadomość
Witajcie! Jestem już od 3 dni w domu szczęśliwa ze już po , zabieg miałam 2.02 jakoś poszło - została blizna ( w opinii chirurga super się goi) ja mniej entuzjastycznie do tego podchodze - ale piszecie że sie zagoi to chyba tak będzie . Wiem że czs to najlepszy lekarz. Czuję sie dobrze Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę zdrowia
Fanka-najważniejsze, że wszystko poszło dobrze i jesteś już w domu...Blizna naprawdę się zagoi i z czasem będzie coraz bledsza
Agunia78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 14:29   #4598
sylwka010
Przyczajenie

wiem tylko ze solarium jest zabronione. wczesniej tego nie wiedziałam bo oczywiscie nie czytałam regulaminu solarium bo kto by czytał.

A wiecie może ile czasu od zabiegu można opalać blizne?
sylwka010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 07:43   #4599
helidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwka010 Pokaż wiadomość
wiem tylko ze solarium jest zabronione. wczesniej tego nie wiedziałam bo oczywiscie nie czytałam regulaminu solarium bo kto by czytał.

A wiecie może ile czasu od zabiegu można opalać blizne?
Witaj.
Jestem dokładnie 2 lata po zabiegu,więc krótko po operacji było lato.Najpierw opalałam się z wąskim plasterkiem,potem już bez plasterka,bo mi stale się odklejał.Pytałam też moją endo i powiedziała,że ok.pół roku.Skutki uboczne są takie,że blizna może zrobić się ciemna i tyle.Opalałam się dalej i blizna nie zrobiła się ciemna.
helidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:48   #4600
Mn1s1ek
BAN stały

Czy któraś z Was leczy się w centrum onkologii w Warszawie i miała tam tzw. trzydniówke i mogłaby napisać jak to wszytko wygląda.
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 08:36   #4601
Gejsza13
Przyczajenie

Przy wysokim TSH łatwiej jest utyć, ale oczywiście to zależy od organizmu-każdy ma inna przemianę materii i niektórym wysokie TSH nie zaszkodzi. Mi niestety szkodzi. Nie jem białej mąki (pieczywa, makaronów), kaszy, białego ryżu, cukru (zero słodyczy), chleb z pełnej mąki tylko na śniadanie, nie łączę tłuszczy z węglowodanami i nie chudnę...

Opalać nie wolno przez 6 miesięcy. Myślę, że w wakacje będę smarować kremem z filtrem 50 i to wystarczy.
Gejsza13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-16, 12:38   #4602
Motykowa
Raczkowanie

Witam. W marcu 2011 miałam sub totalnie wyciętą tarczycę. W październiku poziom hormonów został uregulowany. Teraz wyniki ft3 i ft4 są w normie, natomiast TSH skoczyło do poziomu 14. Terminowo najbliższy okres powinnam dostać za 6 dni, natomiast 3 dni temu wieczorem miałam lekkie, różowe krwawienie i dzisiaj pojawił się ten sam problem. Nie są to objawy ciągłe, tylko chwilowe.
Co w takiej sytuacji wpływa na co? Hormony na okres? Czy może jakieś problemy ginekologiczne na hormony? Bo ciąża to chyba nie jest?
Motykowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 10:19   #4603
aniaawm28
Raczkowanie

hej witam wszystkich tych którzy maja broblemy z tarczycą niedoczynność, nadczynność i tych którzy borykaja sie z raczkiem tarczycy.jutro jade do warszawy na 3 dniowe badanie diagnostyczne (podanie jodu).trzymajcie kciuki aby wyniki były zadawalające.pozdrawiam
Stary 2012-02-21, 21:24   #4604
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
hej witam wszystkich tych którzy maja broblemy z tarczycą niedoczynność, nadczynność i tych którzy borykaja sie z raczkiem tarczycy.jutro jade do warszawy na 3 dniowe badanie diagnostyczne (podanie jodu).trzymajcie kciuki aby wyniki były zadawalające.pozdrawiam
Daj proszę znać jak to było ja mam takie badanie w kwietniu.
Stary 2012-02-23, 13:59   #4605
fanka51
Przyczajenie

Witajcie! Dzisaj byłam kolejny raz na sprawdzaniu poziomu wapnia i sprawdzeniu rany po operacyjnej - i wszystko jest DOBRZE, mogę ju ż ćwiczyć i pływac ale na moje pytania czy smarowac bliznę mascią otrzymałam odpowiedż NIE tylko przemywać wodą z szarym mydłem , blizna do pół roku sama się pięknie zagoi.
Do Mnisiek : piszesz " nareszcie chudsza o 25 kg - South Beach" - jak długo się odchudzałaś i jakie ćwiczenia - napisz coś bardzo proszę
Pozdrawiam wszystkich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 20:56   #4606
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Witajcie! Dzisaj byłam kolejny raz na sprawdzaniu poziomu wapnia i sprawdzeniu rany po operacyjnej - i wszystko jest DOBRZE, mogę ju ż ćwiczyć i pływac ale na moje pytania czy smarowac bliznę mascią otrzymałam odpowiedż NIE tylko przemywać wodą z szarym mydłem , blizna do pół roku sama się pięknie zagoi.
Do Mnisiek : piszesz " nareszcie chudsza o 25 kg - South Beach" - jak długo się odchudzałaś i jakie ćwiczenia - napisz coś bardzo proszę
Pozdrawiam wszystkich
Pół roku w sumie wsyzstko trwało - z ćwiczeń interwały na orbitreku, spinning i siłownia. skończyłam odchudzanie 1.5 roku temu ale (odpukać) ciągle trzymam fason.
Stary 2012-02-25, 14:52   #4607
fanka51
Przyczajenie

Fantastycznie , brawa za wytrwałość , myśliśz że mogę już zaczynać? może mi sie uda do wakacji zredukować cokolwiek . Napisz czy było ci trudno - na tej konkretnej diecie - wiem ze jest b.dużo wątków o dietach ale mam wrażenie że większość nie działa na "tarczycowców"
Pozdrawiam
Stary 2012-02-25, 15:28   #4608
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Fantastycznie , brawa za wytrwałość , myśliśz że mogę już zaczynać? może mi sie uda do wakacji zredukować cokolwiek . Napisz czy było ci trudno - na tej konkretnej diecie - wiem ze jest b.dużo wątków o dietach ale mam wrażenie że większość nie działa na "tarczycowców"
Pozdrawiam
Działa dziala ale potrzebna jest konsekwencja no i nie można oczekiwać efektów po miesiącu - do tego potrzeba czasu.
Stary 2012-03-03, 10:04   #4609
aniaawm28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Daj proszę znać jak to było ja mam takie badanie w kwietniu.
Witam!juz jestem w domku.22.02.miałam sie stawić w warszawie w oddziale diagnostycznym - obserwacyjnym do godz,9.00.gdy zostalam przyjeta musialam podpisac regulamin i wyrazic zgodę na wywiad srodowiskowy.Nastenie oddanie moczy czy nie jestem w ciazy.potem badanie ekg i badanie usg szyji.po tym usg podanie jodu(połkniecie tabletki).potem czas wolny.23.02. badanie scyntgrafia szyji i głowy.lezysz sobie 10 min. a nad toba aparat.24.02.scyntygrafia całego ciała.badanie trwa 20 min.równiez lezysz i odpoczywasz.maszyna od glowy idzie w kierunku stop.te wszystkie badanie sa bezbolesne.tego samego dnia spotkanie z lekarzem i wypis z zaleceniami.czy u ciebie zdiagnozowano raka tarczycy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 17:38   #4610
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Witam!juz jestem w domku.22.02.miałam sie stawić w warszawie w oddziale diagnostycznym - obserwacyjnym do godz,9.00.gdy zostalam przyjeta musialam podpisac regulamin i wyrazic zgodę na wywiad srodowiskowy.Nastenie oddanie moczy czy nie jestem w ciazy.potem badanie ekg i badanie usg szyji.po tym usg podanie jodu(połkniecie tabletki).potem czas wolny.23.02. badanie scyntgrafia szyji i głowy.lezysz sobie 10 min. a nad toba aparat.24.02.scyntygrafia całego ciała.badanie trwa 20 min.równiez lezysz i odpoczywasz.maszyna od glowy idzie w kierunku stop.te wszystkie badanie sa bezbolesne.tego samego dnia spotkanie z lekarzem i wypis
z zaleceniami.czy u ciebie zdiagnozowano raka tarczycy?
Bylas przez te 3 dni na oddziale? Dlugo czekalas na badanie? U mnie byl rak brodawkowaty maly ale jednak.
Stary 2012-03-05, 08:47   #4611
aniaawm28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Bylas przez te 3 dni na oddziale? Dlugo czekalas na badanie? U mnie byl rak brodawkowaty maly ale jednak.
Hej!to moje trzecie badanie 3 dniowe.na pierwsze czekałam ok.3miesiące.tak w sumie 3 dni.przyjęcie 22.02 wypis 24.02.przy małym są bardzo dobre rokowania.
Stary 2012-03-10, 22:01   #4612
aniader
Raczkowanie

Hej dziewczyny cos mało postów się pojawia, jak dochodzicie do siebie?
Mi za chwilę stuknie 2 m-ce od operacji, z początkowej dawki Euthyryxu 75 wskoczyłam na 100, po kilku dniach czułam się lepiej, teraz znów pojawiają się objawy niedoczynności. Blizna wygląda dobrze, kupiłam conturtubex ale jakoś nie lubię się nim smarować, nadal używam Bephantenu do natłuszczania blizny. Wróciłam do pracy i choć praca nie jest ciężka to jednak 8 godz. w robocie + normalne domowe obowiązki to jednak zbyt dużo żeby czuć się zdrowym i wypoczętym Zauważyłam, że blizna czerwienieje kiedy jestem zmęczona. I mam kłopoty z naczynkami na szyi i dekolcie wystarczy lekki stresik, ciepłe powietrze z suszarki albo lampka wina i już mam paskudny rumień No i waga - wciąż jestem 4 kilo do przodu w stosunku do wagi sprzed leczenia. Jak u Was sampoczucie?
aniader jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 15:30   #4613
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny cos mało postów się pojawia, jak dochodzicie do siebie?
Mi za chwilę stuknie 2 m-ce od operacji, z początkowej dawki Euthyryxu 75 wskoczyłam na 100, po kilku dniach czułam się lepiej, teraz znów pojawiają się objawy niedoczynności. Blizna wygląda dobrze, kupiłam conturtubex ale jakoś nie lubię się nim smarować, nadal używam Bephantenu do natłuszczania blizny. Wróciłam do pracy i choć praca nie jest ciężka to jednak 8 godz. w robocie + normalne domowe obowiązki to jednak zbyt dużo żeby czuć się zdrowym i wypoczętym Zauważyłam, że blizna czerwienieje kiedy jestem zmęczona. I mam kłopoty z naczynkami na szyi i dekolcie wystarczy lekki stresik, ciepłe powietrze z suszarki albo lampka wina i już mam paskudny rumień No i waga - wciąż jestem 4 kilo do przodu w stosunku do wagi sprzed leczenia. Jak u Was sampoczucie?
Witaj Aniader.Ja miałam operację usunięcia tarczycy 6miesięcy temu. Tydzień temu zmieniła mi moja endokrynolog Euthyrox 100 na 125. Twierdzi, że tak juz może zostanie...A ja się nie czuję najlepiej.Nie wiem czy potliwość i nerwowość to objawy towarzyszące niedoczynności,ale właśnie tak jest ostatnio ze mną...
Stary 2012-03-12, 15:20   #4614
aniader
Raczkowanie

A jakie masz wyniki badań? Badasz TSH czy FT3 i FT 4 również? Ja w czwartek mam wizytę u endo i zastanawiam się czy poprzestać na TSH (jak zwykle) czy tym razem zrobić też pozostałe hormony (co endo jakimś cudem nie jest potrzebne). Teoretycznie po zmianie dawki powinno już być teraz ok ale mam parę objawów niedoczynnosci, przede wszystkim pocę się w nocy, boli mnie brzuch, z trawieniem znów gorzej a już było całkiem dobrze Myślę, że powrót do pracy i zwiększenie obowiązków powoduje, że jednak potrzebuję więcej troksyny niż w czasie gdy siedziałam w domu i zajmowałam się tylko "dochodzeniem do siebie".
Potliwość i nerwowość mogą być też objawami nadczynności - bez badań nie będziesz tego wiedzieć. Dobrze też podobno kontrolować morfologię i poziom hemoglobiny, ferrytyny, wit. B12 i wit. D3. Pojutrze się wybieram na badania a jutro bym chciała jakimś cudem wyżebrać skierowanie na te wszystkie badania od "kontaku". Trzymajcie kciuki
Stary 2012-03-12, 20:02   #4615
nettka6
Raczkowanie

Kancia....bywasz tu jeszcze??? ciekawa jestem jak twoja blizna???
nettka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:27   #4616
templar33
Przyczajenie

Witam !

Jestem tu nowa, za tydzień mam operacje tarczycy w Kościerzynie : ( wycięci e lewego płata tarczycy i kawałek prawego. Strasznie się boję. Czy któraś z Was kobietek była operowana w Kościerzynie, albo mogła by troszkę mi o tym napisać? Była bym wdzięczna Może któraś z Was kobietki mogła by mi pokazać jak wygląda szyja po takiej operacji. Czy tyje się po wycięciu całej tarczycy czy także po wycięciu jednego płata? pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez templar33
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:46
templar33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:50   #4617
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
A jakie masz wyniki badań? Badasz TSH czy FT3 i FT 4 również? Ja w czwartek mam wizytę u endo i zastanawiam się czy poprzestać na TSH (jak zwykle) czy tym razem zrobić też pozostałe hormony (co endo jakimś cudem nie jest potrzebne). Teoretycznie po zmianie dawki powinno już być teraz ok ale mam parę objawów niedoczynnosci, przede wszystkim pocę się w nocy, boli mnie brzuch, z trawieniem znów gorzej a już było całkiem dobrze Myślę, że powrót do pracy i zwiększenie obowiązków powoduje, że jednak potrzebuję więcej troksyny niż w czasie gdy siedziałam w domu i zajmowałam się tylko "dochodzeniem do siebie".
Potliwość i nerwowość mogą być też objawami nadczynności - bez badań nie będziesz tego wiedzieć. Dobrze też podobno kontrolować morfologię i poziom hemoglobiny, ferrytyny, wit. B12 i wit. D3. Pojutrze się wybieram na badania a jutro bym chciała jakimś cudem wyżebrać skierowanie na te wszystkie badania od "kontaku". Trzymajcie kciuki
Przed wizytą kazała mi zrobić tsh tylko.Wynik miałam 4.94. Górna granica normy. Dlatego mi podniosła dawkę. Również się pocę ale w dzień i to bardzo, a z trawieniem to totalna masakra. Chyba najlepiej będzie jak zadzwonie do lekarki i jej zapytam, co o tym sądzisz?
Stary 2012-03-13, 16:13   #4618
aniader
Raczkowanie

A jak często masz wizyty? Ja chodzę co 4 tygodnie, teraz powinnam iść za tydzień ale wyjeżdżam w delegację w przyszłym tygodniu więc idę wcześniej, 3 tygodnie temu miałam TSH 4,14 ale po podniesieniu dawki wcale nie mam wrażenia że lepiej się czuję więc myślę, że 100 będzie jeszcze za mała. Jutro idę na badania, po południu będę mieć wyniki. Strasznie mnie ciekawi jakie będzie to TSH bo tak po samopoczuciu i wadze niestety to nic się od zwiększenia dawki na lepsze nie zmieniło, buuuu

Edytowane przez aniader
Czas edycji: 2012-03-13 o 16:16
Stary 2012-03-13, 18:31   #4619
Agunia78
Raczkowanie

Cytat:
A jak często masz wizyty? Ja chodzę co 4 tygodnie, teraz powinnam iść za tydzień ale wyjeżdżam w delegację w przyszłym tygodniu więc idę wcześniej, 3 tygodnie temu miałam TSH 4,14 ale po podniesieniu dawki wcale nie mam wrażenia że lepiej się czuję więc myślę, że 100 będzie jeszcze za mała. Jutro idę na badania, po południu będę mieć wyniki. Strasznie mnie ciekawi jakie będzie to TSH bo tak po samopoczuciu i wadze niestety to nic się od zwiększenia dawki na lepsze nie zmieniło, buuuu
Kurcze, to dziwne bo ja mam wizyty raz na 3miesiące!!! Po operacji po 3 tygodniach miałam pierwszą wizytę a już następne w odstępie 3 miesięcznym! To teraz mnie zmartwiłaś. Ja po podniesieniu dawki czuję się fatalnie... Jeśli to nie ustąpi to zapisze się do lekarki (zrobię tsh) i zobaczę co ona na to. Trzymam kciuki za dobre wyniki
Stary 2012-03-13, 19:27   #4620
aniader
Raczkowanie

Jeśli wciąż masz TSH ponad normę to znaczy, że jesteś w niedoczynności i trzeba zmienić dawkę - raz na trzy m-ce to kosmos wg mnie! Zrób TSH i pokaż choćby lekarzowi rodzinnemu - on też może zweryfikować dawkę. Lekarze twierdzą, że po zmianie dawki można ocenić czy jest prawidłowa po 4 tyg. podawania - dlatego też dopóki poziom hormonów i samopoczucie nie będą dobre wg mnie wizyta raz na m-c to mus. Inaczej to kurde, będziemy czuć się fatalnie miesiącami... Ja korzystam z endo prywatnie bo na kasę chorych mam szansę raz na pół roku, kieszeń boli, muszę płacić i za wizyty i za badania ale zaciskam zęby bo chcę się czuć i wyglądać jak człowiek nie jak foka... tymczasem nadal nie funkcjonuję tak jak przed operacją - co świadczy o tym, że hormony nie są ok., zobaczymy czy jutrzejsze badania to potwierdzą. Jak źle się czujesz to nie czekaj aż miną te 3 miechy tylko zrób TSH i pokaż je jakiemuś lekarzowi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości