![]() |
#4711 |
Przyczajenie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Cześć witam wszystkie dziewczyny i mam ważne pytanko. Jestem w ciąży i mam problem jakie mam brać witaminy bo mają być bez jodu a w aptece nie ma takich więc może wy mi coś poradzicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej Justa. Ja jak pamietam kiedy byłam 1,5 roku temu w ciąży kupowałam witaminy bez jodu, nie pamiętam w tej chwili nazwy ale informowałam farmaceutę w aptece, że potrzebuję bez jodu i takie mi wynalazł. Musiał wcześniej poczytać z 5 ulotek ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Witam dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegoś czasu i czytałam wtedy, kiedy i ja dowiedziałam się, że jestem zakwalifikowana na zabieg. Zabieg miałam w IV, więc już niedługo będzie 7 miesięcy. To co pisałyście o zabiegu, że nie jest taki straszny, że nie ma się czego obawiać itd... dało mi siłę i wiarę, że tak właśnie jest i jak najszybciej chciałam mieć to z głowy. Było dokładnie tak jak przeczytałam na forum, oczywiście pierwsza doba najgorsza ale da się radę, później tylko dren uwiera ale można funkcjonować. Wycięto mi prawy płat, pozostałą część pozostała i badanie dopiero po roku czasu pozwoli stwierdzić mojemu endo w jakim kierunku idziemy. Obecnie biorę eutyrox 2 razy w tyg. 75, pozostałe dni 50. Od dzisiaj idę na dietę+ ćwiczenia. Waga mi podskoczyła sporo (10 kg), trochę to na własne życzenie. Ciekawa jestem jak będzie szło mi odchudzanie, czy przy braniu hormonów metabolizm wolniej pracuje? czy to tylko mit? Może miałyście podobną sytuację i czy udało Wam się schudnąć pomimo przyjmowania eutyroxu? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny serdecznie i miłego dnia życzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Przyczajenie
|
Ja niestety nie dołacze sie do opisu zabiegu jaki tu przedstawiacie
hipokalcemia (nieodczynnosc przytarczyc) paraliz prawej struny(nerw krtaniowy uszkodzony) ale jak ktos przed operacja pyta sie mnie no i jak .....odpowidam ze nie jestem najlepszym przykładem i mówie jak było u innych dziewczyn ...naogladałam sie bo inni lezeli 3 dni a ja dwa tygodnie wiec kilka tarczyc usunietych(oraz piersi) przeszło przez moja sale do tej pory pije tylko kisiel dzis byłam u enokrynologa pierwszy raz od operacji zwiekszył mi eutyrox do 100 , po 2 tygodnich mam 112 a potem 125 i nastepnie co drugi dzień 112 i 125 ....usg 3 mc od operacji i ..zwiekszy mi wapń i wit D biore juz 3 razy po 2g ,do tego dostałam leki na odwodnienie ..kontrola poziomu wapnia ponowna wiyta za 3 tygodnie(to była wizyta prywatna na NFZ ide 20 listopada) ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
mam pytanko czy jest jaksa dziwczyna która miała krwiaka po usunieciu całej tarczycy i jak szybko mogła wrucic do ćwiczeń(ja mam zakaz wogole schylania sie ..musze lezec a jestem od operacji 21 dni ) ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 177cm tego nie zmienię 72 kg to nadal można zmienić Edytowane przez em_ma Czas edycji: 2012-11-12 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Raczkowanie
|
u mnie mija już 3 mies. po operacji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie "beztarczycówki" ;D
![]() Edytowane przez aduskaxdxd Czas edycji: 2012-11-14 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
witajcie Dziewczyny
![]() ja też mam skierowanie na operację tarczycy ze względu na wielkość guza TSH mam w dolnej normie, zawsze tak miałam i jak tak Was czytam, to mam ogromne wątpliwości czy w ogóle iść na tą operację macie tyle powikłań ![]() nie chcę się pchać z deszczu pod rynnę na operację lekarz endo kieruje mnie od 7 lat .... a ja zwlekam i chyba nadal tak pozostanie jak sobie pomyślę o tych skutkach ubocznych, to odechciewa mi się wszystkiego bardzo Wam współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
BAN stały
|
Cytat:
Rana się szybko zagoiła, dziś jest tylko lekka kreska. Hormony w normie, nie tyję. Mogę spać spokojnie nic mnie nie dusi na szyi - sądzę że jest więcej plusów niż minusów poddania się operacji. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
Juz nie?ja jestem 4 lata po operacji (2008) .wtykryto mikro raka.miala podany duzy jod 1x w lipcu 2011.teraz jade w kwietniu na 3 dniówke.
opowiedz jak mozesz ja to u Ciebie było.fajnie masz ze juz nie jeździsz.pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
BAN stały
|
3 dniówkę miałam w kwietniu i po scyntygrafii lekarz stwierdził ze mogę być pod obserwacją zwykłego endokrynologa u siebie - do Centrum mam ponad 200 km . Teraz tylko badam hormony, raz na rok USG i tyle.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
nioooo guz dość duży, BACC nie wykryło komórek nowotworowych, TSH, FT3 FT4 w normie
jak na razie widzę więcej minusów niż plusów pójścia na operację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Raczkowanie
|
Aha. a jaki masz cel leczenia jesli chodzi o TSH.ja musze mieć 0,1 tsh co bardzo mi trudno osiagnąć.albo mam za niskie 0,033 albo za wysokie 0,36.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki.bedę musiala probowac.przepraszam za ciekawosc ale fajnie masz ze juz nie musisz jexdzic na kontrole.ja mam nadzieje ze w kwietniu to bedzie moja ostatnia 3 dniowka.i jakas dluzsza przerwa.jakie mialas markery nowotworowe po ostatniej scyntygrafii?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
BAN stały
|
Krew na markery miałam braną przed scyntygrafia a jaki był wynik to nie pamiętam, był na pewno w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Przyczajenie
|
mam problem PROSZE O ODPOWIEDZ
![]() Czemu pomimo zwiekszenia dawki do 112 tsh wzrosło do 14 pierwsze na poziomie 12 (dawka 75),drugie prawie 9(dawka 100) a ostanie 14 (dawka 112)
#4739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Przyczajenie
|
wycieta cała tarczyce..histo pat łagodne zmiany wieloguzkowe.....hipokalc emia (tęzyczka)
FT3 - 4.13 (3.50-6.50) FT4 - 12.07(11.50-22.70)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.