![]() |
#1801 |
Przyczajenie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Skąd po 2 tyg wiedziałaś , że Twoj wynik jest zły , czy w szpitalu po zabiegu lekarz Ci to zasugerował???????????
Ja po operacji pytałam chiruga co myśli powiedział ,że wg niego powinno być ok ale wiem , że wynik histo dopiero pokaże jak jest naprawdę. Żeby dzwonić do patomorfologa to muszę wiedzieć gdzie został odesłany mój wycinek a tego nie wiem i nie wiem gdzie o takie sprawy pytać. ![]() ![]() ![]() Moja historia-Chirurg powiedział, że zmiana wyglądała na łagodną. I w sumie miał racje... Mój rak miał 3 mm i on go nie mógł widzieć gołym okiem... Duże guzy były ok. Dodam, ze biopsja nie wykazała zmian nowotworowych. Po 2 tyg zaczęłam sie denerwowac bo tyle miało wynosić oczekiwanie na wynik. Przez szpital nawiązałam kontakt z patomorfologiem. Juz wtedy powiedział mi, ze wycinek wymaga dokładnych badań. Podejrzewano pęcherzykowatego ale stanęło na brodawkowatym. Wynik poznałam przez telefon. Lekarz nie chciał mi go podać ale naciskałam, więc usłyszałam- ma pani raka. Dla mnie najważniejsze było jakiego? Na drugi dzień spojrzałam bestii prosto w oczy! Ogladałam go pod mikroskopem. Trafiłam na super patomorfologa. On mi dał nadzieję i siłę, wyciągnął pomocną dłoń. Gdyby nie on w ogóle mogłam nie wiedzieć, ze to we mnie było. wtedy nie poddałabym sie drugiej operacji, jodowaniu. Mój rak był bardzo mały ale agresywny bo naciekał już torebkę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak to sie mowi: "zapomnial wol jak cieleciem byl". Czy nie pamietacie juz tych dni niepewnosci zaraz po operacji, co bedzie dalej, jakie beda wyniki? Przeciez czlowiekowi wtedy rozne mysli przychodza do glowy, a wystarczy troche wyrozumialosci i cierpliwosci. To forum chyba wlasnie ma temu sluzyc zeby sie wspierac wzajemnie i dzielic doswiadczeniami, a nie mieszac ludzi z blotem, chociaz po tych wypowiedziach mam watpliwosci. Tak na przyszlosc to troche pomyslcie zanim cos napiszecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem dobrze jak to jest w stresie krzywa, taka blizna moze przepelnic szale goryczy. Moja blizne mam pol centymentra nad zmarszczka, ktora tez mnie irytuje i lekko krzywa z jednej strony. To podobno zalezy czy chirurg kroi od prawej czy od lewej. A gdzie masz slad po drenie ja mam pod blizna ale niektorzy maja nad blizna. Co do wyniku histo to czasem trwa to dlugo, ale raczej nic nie hoduja tylko kroja na plasterki i dumaja co tez tam widza pod mikroskopem. Co do lekarzy to wiadomo ze bywaja rozna. Ja jestem zadowolona ale najpierw odbylam prywatna wizyte. Co do obslugi nie powien zlego slowa ale za dyzur pielegniarki zaplacilam 200 zk. O tym czy lekarzowi sie placi mozna sie zazwyczaj dowiedziec sie od wspolpacjentow.Jesli mialas jakies informacje, sugestie ze lekasz potraktuje cie specjalnie po uiszczeniu oplaty zawsze mozesz umiescic swoja opinie na internetowej liscie opinii lekarzy, podbno taka jest. cieple pozdrowienia Kochane Panie nie denerwujmy sie kazdy z nas byl kiedys zdenerwowwany Jolosinko ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Sorry mialo byc oczywiscie Kochana mnie nie urazilas Jedno slowko a jaka roznica Trzymaj sie Jolusinko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ja po pierwszej operacji czekałam bardzo długo na wynik(tak mi się przynajmniej wydaje) bo około półtora miesiąca a nawet więcej .operację miałam na początku czerwca a wynik w sierpniu dokładnie nie pamietam którego.pamietam częste telefony z zapytaniem czy jest juz wynik.u mnie tak długo trwało bo wysyłali jeszcze ten wynik do innej kliniki.tłumaczono ,ze jest okres urlopowy ,dlatego tak długo to trwa.zapewniano mnie ,ze czas oczekiwania nie świadczy o tym ,ze jest cos nie tak . niestety wynik nie był dla mnie pomyślny ale u was finał moze być zupełnie inny. tak więc trzymam kochani za was kciuki i wierzę ,ze wkrótce okaze sie ,ze jest wszystko w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
7 lat temu miałam operowaną tarczycę, usunięta w całości, szanowny pan doktor nawet nie raczył się pochwalic, że usunąl mi przytaczyce, w wypisie nawet nie ma słowa o tym.Na moje pytania zacżął kręcić, że były powrastane i 2 na pewno zostały ale moga być uszkodzone.Brałam przez te lata Calperos i Alfadiol ale teraz strasznie mi spadł poziom Ca, Mg.Zaczęły się niesmaowite bóle mięśni i kości.Czerkam już 3 m-ce na miejsce w szpitalu na Endokrynologii.Mam zlecony teraz Calperos 1000 4x4 i Alfadiol 4 x 1 mikrogram.Biorę Magnesol 3 x 150.Zaczęły mi robić obrzęki, skakać ciśnienie.Mam wymioty, odruxch wymiotny na widok leków. Czuję się okropnie. Może ktoś ma podobne doświadczenia albo ma namiary na jakiegoś dobrego specjaliste od przytarczyc.Błagam pomóżcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
Witam
Czytam posty i utwierdzam się w moim przekonaniu , że tak długie czekanie na wynik nie kończy się dobrze. Tym bardziej , że analizuję teraz przebieg mojej choroby i myślę , że bardzo ja lekceważyłam i długo zwlekałam z podjęciem decyzjii o usunięciu (15 lat). Dużo bym dała , żeby można było cofnąć czas . Jeszcze raz apeluję do wszystkich przed nie zwlekajcie , usunięcie tarczycy jest do przezycia , to jest raptem 4 dni w szpitalu a ile zmartwień można sobie oszczędzić!!!!!!!!!!!!!! Ps Odebrałam dzisiaj wynik tsh i jest lepszy od tego sprzed 2 tyg. , który wynosił 15 a teraz 11, czyli mój organizm coraz lepiej reaguje na małą codzienną białą tableteczkę. Edytowane przez rene19671 Czas edycji: 2009-02-24 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() po 2 stres tłumaczy ale nie usprawiedliwia krzywdzących insynuacji w stosunku do lekarzy > jestem zdania że na absurdy należy reagować bo powtarzane po wielokroć urastają do rangi prawdy objawionej typu "lekarze są złośliwi jak nie dostają w łapę" ![]() po 3 co do mieszania z błotem to to samo dotyczyć powinno autorki kontrowersyjnej wypowiedzi po 4 doskonale pamiętam stres z zeszłego roku > 4 mczne wmawianie że mam raka, 6 mczne czekanie na telefoniczne info z konsylium patomorfologów w gliwicach a teraz już 3mczne oczekiwanie na potwierdzenie tego wyniku na papierze> tego się nie zapomina po 5 i najważniejsze > odniosłam się do wypowiedzi autorki a nie do niej jako osoby > subtelna acz zasadnicza różnica Na stres, jako skutek niewiedzy polecam lekturę nt choroby z dostępnych mediów /a odnoszę wrażenie że osoby zainteresowane, sądząc po zadawanych po wielokroć pytaniach nie pokusiły się nawet o przeczytanie tego wątku choć to marny wycinek tego co można zrobić by zredukować lęki , niepokoje i złe emocje/, konfrontację tego u lekarzy co do wiedzy merytorycznej i w sferze emocji rozmowę z bliskimi, psychologami czy duchownymi jak kto wierzy ![]() EOT pozdr sb
6 III 2008 góra (ceramika) ![]() 26 XI 2008 dół (metal) ![]() ![]() Edytowane przez starababa Czas edycji: 2009-02-25 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
Dawno mnie tutaj nie było Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich na forum. Heniutka co u Ciebie i Cucinki? Mam nadzieję że wszystko w porządku. Wróciłaś do pray? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Moim zdaniem albo Pani albo synowa powienni sie wyprowadzić z domu na czas kwarantanny. Ja miałam 2 tygodnie. Mam małe dziecko (wtedy 2,5 roku) i wyjechałam do rodzinki, która nie ma dzieci. To promieniowanie naprawde może zaszkodzić, przynajmniej takie są opinie i zalecenia specjalistów. Pozdrawiam serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
witam
jestem na forum na moment ale moze uda mi się uzyskać odpowiedż na moje pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Aga dzięki za pozdrowionka. ![]() Tak wróciłam do pracy. Po 13 miesiącach w poniedziałek nadeszła ta chwila ![]() Na razie jestem trochę oszołomiona i zmęczona. Ale fajnie było wrócić. Pracownicy przyjęli mnie bardzo sympatycznie. W sumie czuję się nieźle , ale wracam bardzo zmęczona, organizm przyzwyczaja się dopiero do zmian. Mam nadzieję ,że niebawem "zatrybię" na całego. Pochwale Wam się jeszcze ,że przed powrotem do pracy udało mi się dokończyć pracę magisterską , której nie obroniłam w zeszłym roku, bo zaczęła się moja "przygoda" z raczyskiem- niedobrzyskiem. Praca została przyjęta i w marcu mam szansę na obronę. Życzę wszystkim duuuuuuuuuuuuużo spokoju i pogody ducha. Będzie dobrze - wystarczy tylko chcieć ![]() Pozdrawionka dla wszystkich ![]()
#1811 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo gorąco
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1812 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam dwie operacje i w szpitalu leżałam pierwszy raz od środy do poniedziałku a przy drugiej od wtorku do poniedziałku. Obydwie operacje miałam w czwartki. Pewnie wyszłabym wcześniej 1 albo 2 dni, ale w soboty i niedziele nie ma wypisów. Operacje mialam w Gliwicach. Moja lekarka w Gliwicach, która opiekowala sie mna po operacji powiedziala mi że po dwóch tygodniach mogę zacząć żyć normalnie. Po pierwszej operacji bardziej sie oszczedzalam, natomiast po drugiej już nie. Rana goiła sie ładnie i szybko. Też mam małe dziecko (wtedy 2,5 roku) i wymagało opieki i bez podnoszenia sie nie obyło. Żadnych komlikacji nie mialam, bardzo szybko wróciłam do formy, chociaż długo było uczucie ciągniecia w miejscu blizny, ale można było sie przyzwyczaić. Najlepiej wykonywac jakies ćwiczenia, ja troszke sie naciągałam, no i nie zaprzestałam chodzić na kursy tanca. Natomiast nie można uogólniać, gdyż każdy organizm jest inny, każdy musi podejsc do siebie indywidualnie. Ale wydaje mi sie, że najgorsze to sie nad sobą użalać. Radzę w miarę możliwości fizycznych wrócić jak najszybciej do normalnego życia. Pozdrawiam i jak masz jeszcze jakies pytania to po prostu pytaj. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Heniutka jeszcze raz wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i szybkiego "zatrybienia" wszelkich nowości, jakie wprowadzono w pracy podczas Twojej nieobecności. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Chciałam zapytac czy po operacji dostawałyscie zastrzyk do brzucha,przeciw zakrzepowy?Ja nie dostałam, rozmawiałam z Panią ktora twierdzi ze powinno się dostac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Joan78 leżałam w szpitalu trzy dni (przyjęta na oddział w niedzielę, w poniedziałek operacja, w środę przed południem w domu). Ale znam osobę, która leżała prawie tydzień, bo poziom wapna nie chciał sie unormować. Mimo wszystko radze tak na wszelki wypadek zarezerwować sobie 5 dni opieki nad dziećmi. magmae wybierz sobie taki szpital, który ci odpowiada, nie ma znaczenia, gdzie on sie znajduje. Też miałam nadczynność i guzki, a teraz mam juz tylko mała biała tableteczkę ![]() No i zgadzam sie z agakapela nie wolno narzekać, trzeba walczyć, trzeba mieć nadzieję i wiarę, że wszystko będzie dobrze. Mnie stuka niedługo półroku po operacji, blizna robi sie co raz ładniejsza, moje samopoczucie o dziwo utrzymuje się nadal na radosnym poziomie i powiem wam, że jest mi dobrze. A kiedy jest mi gorzej - ide do kina, znajomych, z rodziną - wszystko byleby tylko się nie łamać. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
[quote
Chciałam zapytac czy po operacji dostawałyscie zastrzyk do brzucha,przeciw zakrzepowy?Ja nie dostałam, rozmawiałam z Panią ktora twierdzi ze powinno się dostac.[/quote] 1969joanita, ja dostawałam zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch po każdej operacji. Nie pamietam , czy wszyscy je dostawali po operacji , ale wydaje mi się ,że nie.
#1816 |
Przyczajenie
|
Dziękuję WAM za odpowiedż na moje pytania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Jestem tu "nowa", chociaż forum towarzyszy mi od dwóch tygodni i stanowi dla mnie ważne źródło informacji, których nie uzyskałam w miejscu najbardziej do tego predestynowanym czyli w szpitalu. Równo dwa tygodnie temu miałam "prawie" totalne wycięcie płatów tarczycy z powodu zmian guzowych, czyli taki standard. Zmiany okazały się łagodne, operacja przebiegła bez komplikacji, blizna była klejona, głos nie ucierpiał. Można powiedzieć pełnia szczęścia. Jedyne co mnie zaskoczyło i dziwi równocześnie, to totalny brak informacji. Przy wypisie nie udzielono mi informacji, których oczekiwałam obligatoryjnie. Nie powiedziano mi czy i co zażywać, czy robić kontrolne badania , a jeśli tak to czego i kiedy, jak postępować z blizną, czy myć, od kiedy, czym smarować, na jakie samopoczucie zwrócić uwagę (myślę o spadku poziomu np.wapnia, który miał miejsce jeszcze w szpitalu i dostałam kroplówkę), kiedy zgłosić się do endokrynologa itd, itd. Jedynie po kilku dniach, przy zdejmowaniu opatrunku i plasterków powiedziano mi, żeby niedługo zrobić TSH, FT3 i 4, ale skierowania nie dostałam. Na dodatek okazało się mój endokrynolog do przyszłego tygodnia ma urlop. W sumie i tak nie miałam siły nigdzie chodzić, bo od samego wyjścia ze szpitala, ponad tydzień, leżę i się kuruję z jakiejś paskudnej infekcji, zaziębienia, które mnie osłabiło totalnie. Cały czas suchy męczący, niekończący się kaszel, który dopiero dzisiaj faktycznie przechodzi. Zmęczyło to mnie i moją blizne, która mam nadzieję nie ucierpiała. Chciałam Was zapytać, czy mogę być tyle czasu bez leków i badań, czy jest możliwe, żeby te "odrobiny" tarczycy podjęły na tyle skuteczną pracę, że leki nie będą konieczne? Czuję się nieźle, chociaż jestem b. słaba i ciągle senna, co jest dla mnie nietypowe. I czy jest możliwy powrót do pracy w połowie marca, czy raczej wszyscy dłużej przebywają na zwolnieniu lekarskim? Kto ew. wystawia nastepne L4. Czy mycie blizny szarym mydłem i smarowanie Linomagiem jest wystarczające? Dziękuję za ewentualne wszystkie rady. Życzę zdrówka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Jestem ciekawa, czy usunęli Ci, 1969joanita, całą tarczycę czy jak mnie "prawie całą. I czy Letrox przyjmuje się w tych obydwu przypadkach? Sądząc z Twojej informacji, nie powinnam się specjalnie martwić, że jestem bez leków, bo może jescze troszkę mam czasu, skoro mija dopiero dwa tygodnie od operacji. Mam pytanie odnośnie wapnia, czy to chodzi o zwykłe , musujące wapno czy jakieś "specjalna"? I jeszcze jedno, jak długo byłaś 1969joanita na zwolnieniu lekarskim i czy to prowadzi endokrynolog czy lekarz pierwszego kontaktu? Pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
agakapela;Witam wszystkich serdecznie
Dawno mnie tutaj nie było Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich na forum. Heniutka co u Ciebie i Cucinki? Mam nadzieję że wszystko w porządku. Wróciłaś do pracy? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- hej,hej ![]() jestem,jestem,cały czas i na bieżąco śledzę wszystkie wypowiedzi ![]() tylko z tym czasem u mnie jest trochę kiepsko. pracuję pełną parą.znów mam w sobie tyle energii ![]() ![]() ale przyznam się,że i z humorem ![]() ![]() ![]() ![]() oprócz tego ze mną jest oki,ale zbliża się moja kontrola ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich ,głowy do góry...
#1822 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Ale tak to już jest. Pozdrawiam cieplutko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Witajcie drogie forumowiczki! Jestem już 2 tyg. po operacji.Ogólnie czuję się dobrze,nawet nie przysypiam wieczorem przy filmie,wytrzymuje do 23, co od lat mi sienie zdarzało
![]() Mam takie pytanie do was,czy po opracji całkowitego usunięcie tarczycy , po niedługim czasie miałyście uczucie duszności,np. przy niewielkim wysiłku,czy wyjściu po schodach,albo nawet przy dłuższym mówieniu?Mam rażenie,że coś mi "siedzi" na klatce piersiowej i cięzko mi się oddycha,Czy to jest spowodowane samym zabiegiem i jest chwilowe? Czy któraś z was odczuwała podobnie? Zażywam Letrox 100,może to zadużą dawka? Pozdrawiam was wszystkich gorąco! Wyników histo jesczce nie ma,z braku lekarzy jak się dowiedziałam,sezon ferii,jeszcze musze poczekać. Buziaczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
bimz,
też miała takie objawy po operacji - na szczęście już ustąpiły. Najgorsze były te "zadyszki" jak się z kimś rozgadałam ![]() ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich ![]()
#1826 |
Raczkowanie
|
Miłe Panie, takie objawy jak Bimz mam do dzisiaj a minęło już 5 miesięcy po operacji.Moja pani doktor twierdzi że mam prawo tak się czuć .Byłam zdziwiona bo taki stan zmęczenia i zadyszki może trwać do roku czasu.Mam zmienioną dawkę letroxu ze 150 na125 -może jest odrobinę lepiej albo działa na mnie sugestia.Zbliża się wkrótce (20 marca) max.180 dni zwolnienia lekarskiego.Wypełniłam w pracy stosowny papier i teraz czekam na komisję lekarską ,która przedluży mi zwolnienie ,myślę że na jakieś trzy miesiące.Pozdrawiam.Kasiu ,przypomnij mi kiedy jedziesz do Gliwic. Ja mam wizytę 23 marca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Przyczajenie
|
dziewczyny jak u Was z miesiączką po operacji? Powinnam już dostać, a tu nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Mnie po operacji miesiączka opóźniła się o 10 dni i cały cykl mi się przesunął na stałe o 10 dni. Ale poza tym nie miałam żadnych innych dolegliwości z "tymi" tematami
![]() Może i u Ciebie będzie podobnie .
#1829 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny witam was , jestem nowa na forum ale atmosfrra tu panuje jak u najleprzych przyjaciółek. Właśnie jestem przed operacją tarczycy mam prawy płat zajety w 2/3 a na lewym kilka średnich ,własnie czekam na wynik z biopsji ale poeracje mam pewna teraz w piątek mam miec i wynik i termin operacji . Boje sie sie strasznie bo u endo nie bylam z 4 lata .Bo jak mnie wypuścili z kliniki bez żadnych lekarstw a stwierdzając liste nieprawidłowości to przepraszam ale szlak mnie trafil.lista:zespół-Loventhala oraz hiperprolaktynemią czynnościową, do tego policystyczne jajniki no i oczywiście tarczyce [hashimoto] ta nazwa mnie rozbraja . Oczywiście zrobiono mi biopsje i powiedziano że wynik dobry .I tak sie udalam do domu .Ale co nie robi czas ,nic mi nie dokuczało pozatym że strasznie przytyłam a teraz ma uczucie duszności .Jak pokazywałam wykaz z kliniki to każdy lekarz pytał jak z takimi wynikami można miec dzieci A NO ODPOWIADAM NA WĄTPLIWOŚC ŻE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE .Mam dwie córeczki są zdrowe . A teraz te duszności zmusily mnie do ponownych badan . I wyrok pad POERACJA MUSOWA W TRYBIE SZYBKIM no teraz zobacze jaki to termin [ten szybki ] tylko czekam na wszystkie wyniki. Tak naprawde to śledze te forum przez jakiś czas i nie mialam odwagi napisac do was ale mamy wszystkie te same obawy i te problemy no i ta ATMOSFERA dzieki że jesteście i opdnoście na duchu .Boje sie strasznie . DZIEWCZYNY PISZCIE JAK NAJWIECEJ O OBAWACH I JAK IEST PO nie przestawajcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Witam,
Jezeli chodzi o miesiaczke to po operacji wydłuzył mi sie cykl z 24 na 28 dni co mi sie bardzo podoba,ale jest regularna. Ale ostatnio troche pojawiły mi sie własnie takie jakies zadyszki,permamentny bol głowy, endo kazała mi zbadac poziom naszego kochanego Tsh- jutro wyniki sama jestem czy to hormonki czy to nasza codziennie zmieniajaca pogoda. Pozdrawiam wszystkic cieplutko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.