![]() |
#1891 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Janiakowa do Starababa- już jestem po szczegółowej lekturze Twoich wczesniejszych postów i wiem wszystko.Nie dziwię się niczemu i pozdrawiam Kraków.Ubieram się w waciaki i walonki i lecę na powietrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któras jest może z okolic Olsztyna? Zamierzam dać się operować w Poliklinice. Czy któras z was byla może tam operowana? Pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- [quote=graziaj;11490571]Heniutka, musisz wiedzieć ,ze kupiłam czapkę z ortalionu nie przemakającą.Sąsiedzi mnie nie poznają bo wyglądam jakbym chorowała na inna chorobę ,chyba wiadomo o co mi chodzi prawda? ale w ogóle nie przejmuję się.Poza tym trzeba obowiązkowo dotleniać nasze biedne mózgi ,które trochę traktujemy po macoszemu .Jestem taka mądra bo czytuję dużo co nieco . ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- A teraz do Anna 113 Córuś ta tabletka to absolutnie żaden problem.Tak się przyzwyczaisz szybciutko,że będziesz wstawała na siusiu i od razu można brać , tym bardziej,że przed posiłkiem musi być co najmniej 30 min.przerwy.Nie bój się też na zapas że przytyjesz,po prostu trzeba troszkę mniej jeść.Rzuciłam palenie 5 miesięcy temu i na razie nie przytyłam.Ado pracy to nie wiadomo czy tak szybko polecisz bo jestem po usunięciu całej tarczycy i męczę się szybko.Oczywiście ,że każdy organizm jest inny ale różnie może być.Ja nie jestem aż tak słabą kobietą i nie czuję się rewelacyjnie.Życzę optymizmu i miłego czasu spędzonego przy lekturze .Obowiązkowo postaraj się przeczytać to forum.Biopsja nie jest końcem świata, wszystko my kobiety wytrzymamy prawda kobitki ! Dzięki za dobre słowo ![]() czy jest szansa na powrót do pracy w ciagu miesiąca po operacji??? Ja mam pracę biurową...więc może bedę mogło wrócic do niej szybko... Nie znosze siedzenia w domu, bo wpadam w doła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Raczkowanie
|
witam,
Anna113 Jezeli chodzi o zwolnienie to jak bedziesz sie dobrze czuła to po 2 tygodniach mozesz wrócić do pracy. U mnie po operacji chirurg pytał kto ile chce zwolnienia(od dwóch tygodni minimum do 30 dni- bo tyle jednorazowo moze dać). Ja poprosiłam o miesiac, ale dziewczyny na sali które pracowały w biurze wzieły tylko po 2 tyg, bo taki jest minimum, takze mysle ze szybciutko sobie wrócisz do pracy, czego oczywiście bardzo bardzo życzę ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Raczkowanie
|
Anna113
Też miałam nadczynność, do tego jarałam jak smok i mialam guzy na każdym płacie. Palenie rzuciłam dwa lata temu, przytyłam może hmmm 2 kg na początku, a później zgubiłam Wycięto mi tarczycę we wrześniu i nie przytyłam ani grama wręcz schudłam, co raczej nie było dla mnie dobrą wiadomości, ciutkę przytyłam i waga stoi, a nie jestem typem osoby, która sobie nie potrafi dogodzić jeżeli chodzi o jedzenie ![]() Co do siłowni i aeorbiku - moj lekarz, tak jak i wielu innych (jak czytalam wypowiedzi ludzi na innych forach) mówił o przynajmniej czeteromiesięcznym okresie zwolnienia obrótów - to że blizna się goi nie oznacza, ze tam w środku jest już ok, a chyba lepiej dać sobie trochę czasu niż ponownie odwiedzać rożnych specjalistów? co do powrotu do pracy - w tydzień po operacji byłam na grzybach w lesie, miesiąc po operacji ( ze szpitala dostaniesz miesięczne zwolnienie lekarskie)poszłam do mojego endo na badanie kontrolne, i w sumie i tak szczerze mówiąc gdynie nie fakt, iż na prawdę nie miałam ochoty (lenistwo) to bym dalszego zwolnienia nie miala. A że mi się nie bardzo spieszyło wracać... Ps ja też mam pracę biurową |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do wyboru do koloru > Dermatix (90-160zł), Veraderm (ok 100zł), żel sylikonowy Oceanic (ok 25-30zł). pozdr sb
![]() |
#1896 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Przyczajenie
|
WITAJCIE DZIEWCZYNY
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- WITAJCIE DZIEWCZYNY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
magmae
czy ty masz oby na pewno nadczynność, ja ją miałam i główną przyczyną mojej niedoczynności był spadek wagi, dopiero jak zaczęłam ją zwalczać to mi przyszło 10 kg Może masz za dużą dawkę, jakie masz wyniki hormonów? Z drugiej strony mój endo też mówił, że uwarunkownai genetyczne mają tutaj dużą rolę w naszym tyciu i chudnięciu |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Raczkowanie
|
Kochani,
z wielką przyjemnością, dumą i radością pragnę się pochwalić ,że właśnie dzisiaj obroniłam tytuł magistra i chwalę się dalej ocena : 5 ![]() ![]() ![]() Cieszę się,że w końcu dobrnęłam do celu. Niestety moja obrona "poślizgnęła" się o cały rok z powodu przygody z raczyskiem - niedobrzyskiem. Nie powiem ,że było łatwo - roczna przerwa w pracy ( dla mnie pracoholika , wcześniej nie do wyobrażenia sobie ![]() I jest dobrze Kochani od prawie miesiąca pracuję. Zaczynam wracać do dawnego życia. Ale teraz staram się czerpać radość z malutkich kroczków prowadzacych mnie do pełni szczęścia. Czuję się dobrze, wiadomo może wieczorami jestem zmęczona bardziej niż zwykle, ale miło było wrócic i usłyszec tyle miłych słów otuchy i wsparcia. Obrona magisterki wisiała nade mną i wiedziałam ,że nie zakończę tego wyjatkowego etapu mojego życia bez sfinalizowania i tej sprawy. Nie było łatwo , uczelnia nie za bardzo znalazała się na miejscu i nie otrzymałam żadnego wsparcia z ich strony w czasie choroby. Ale dałam radę - zamykam drzwi za tym rozdziałem i już ... 6 kwietnia mam wizytę kontrolną w Gliwicach - ale teraz już wiem ,że wszystko co złe juz a mną i liczę gorąco na dobre wyniki. Wierzę ,że złe chwile są już za mną . Przewartościowałam swoje życie i teraz oczekuję od losu łaskawszych wiadomości. Kochani można wygrac z rakiem tarczycy- nie jest łatwo , ale wracam do normalnego życia i staram się żyć ciesząc z każdego małego kroczku ku radosnej stronie życia. Dziekuję za wsparcie mojej siostrzyczce tarczycowej -Cucinie ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich ![]() Przytoczę jeszcze mądre słowa , które gdzieś wyczytałam : Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki
#1902 |
Raczkowanie
|
Heniutka, przede wszystkim gratulacje , i wielkie słowa uznania za cały optymizm jaki w tobie jest i jakiego udzielasz wszystkim wkoło!Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Przyczajenie
|
HENIUTKA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Raczkowanie
|
Ale się cieszę razem z Tobą! dostałam gęsiej skórki-naprawdę.Dzisiaj będzie wobec tego okazja aby uczcić Twój sukces,wypiję toast za zdrowie i 5 za mgr
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- A teraz czekam z niecierpliwością na Kasię,była w Gliwicach .Gdzie ona jest ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Raczkowanie
|
HENIUTKA! Gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
HENIUTKA
Witaj w gronie magistrów ![]() Mam takie trochę śmieszne pytanie, czy od czasu wykrycia choroby zmieniłyście nastawienie do życia? Trochę mi patetycznie wyszło. Ale jako, iż wczoraj stuknęły mi dwa lata jak nie palę, to sobie prześledziłam ów czas i doszłam do wniosku, ze chociaż pozbyłam się mojej tarczycy i przeszłam przez to piekiełko, to jednak coś wyszło na dobre. Zauważyłam, że bardziej zwracam uwagę na to co jem, więcej ćwiczę i chyba bardziej hmmm doceniam to co mam. I zaczęłam spełniać swoje małe marzenia, zwłaszcza te, których nie spełniałam bo obawiałam się ze jestem na to za stara. Bardziej myślę o sobie i swoich przyjemnościach, rzeczy, które zawsze odkładałam na później bo będzie czas, to wykonuje je od razu. Nie wiem może kiedyś mi to przejdzie, ale jak na razie korzystam. Dzisiaj jest piękne słoneczko więc idę na spacerek Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Przyczajenie
|
![]()
Heniutka
Gratuluję PANI MAGISTER i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Przyczajenie
|
Heniutka.
Serdecznie gratuluję, to Twój wielki sukces, nobilitacja i powód do satysfakcji, że mimo tylu ciężkich chwil i przeciwności udało się i to tak wspaniale, bo na 5!!! Pięknie! Jestem pewna, że wyczerpałaś limit smutku i trudnych przeżyć i będzie tylko dobrze! Życie Ci tego z całego serca, bo widzę, że jesteś bardzo dobrym człowiekiem, wspierasz innych, okazujesz zainteresowanie problemami drugiego człowieka. To piękna cecha i wcale nie tak powszechna. Ja jestem od niedawna na forum, ale Twoja życzliwość rzuciła mi się w oczy. Dlatego trzymam za Ciebie kciuki i życzę samych pięknych chwil! |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Raczkowanie
|
HENIUTKA
![]() Ty wiesz,Przyjaciółko,jak bardzo się cieszę,że podołałaś z tak wielkim wysiłkiem wszelkim przeciwnościom losu!!!tak samo cieszę się,że ten etap w Twoim życiu jest już na dobre zamknięty.GRATULUJĘ ![]() ![]() ja również mam dobre wieści,to był dla nas Haniu dobry dzień;mianowicie,po piątkowej wizycie w gliwicach,lekarz stwierdził,że jestem ZDROWA,w co do dziś to do mnie nie dociera,bo przecież zawsze się tak czułam.badania usg niczego nie wykazały,w związku z czym najblizszą kontrolę diagnostyczną wyznaczono mi za 9 m-cy(!),w styczniu przyszłego roku. przez to znów napawam się euforią optymizmu,radością i zapałem do pracy,nie tylko nad sobą(dziewczyny,mamy wiosnę!). i wierzę Haniu,że i Twoja wizyta w l.o w gliwicach zakończy się sukcesem-inaczej być nie może. trzymajcie się kochani,pozdrawiam serdecznie,pa ![]()
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2009-03-22 o 09:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Przyczajenie
|
HENIUTKA GRATULUJE!!!!. To naprawde wielki sukcec i aby tak dalej !!!. Mam nadzieje że moja operacja zakonczy sie podobnym sukcesem jak twoja ''obrona'' prosze czymajcie kciuki to już 26 marca mam nie złego pietra . Ale jak sie czyta taki wspaniale wiadomości zwłaszcza na tym forum to jestem spokojniejsza , i mam nadzieje że wróce do dzieci cała . Pozdrawiam wiosenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Raczkowanie
|
CUCINA
MOJE GRATULACJE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Raczkowanie
|
K0chane dziewczyny,
dziękuję za tyle miłych słów ![]() Cucinko kochana tak 20 marzec to był nasz wspólny wspaniały dzień - jak na siostry tarczycowe przystało ![]() Życzę wszystkim wspaniałego tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
życzę Ci tylko takich wiosennych i optymistycznych myśli. Będzie dobrze , ani się nie obejrzysz a wrócisz szczęśliwa do domku - trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości ![]()
![]() |
#1913 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie wspaniałe dziewczyny !!!!
Pierwszy raz piszę na forum i jestem całkiem zielona,przedwczoraj byłam po odbiór wyniku biopsji i od razu dostałam skierowanie na całkowite usunięcie tarczycy. Nawet nie wiem właściwie co to jest za guz dowiedziałam się tylko. że jest podejrzany. Tak naprawdę to jestem przerażona. Zaczęłam szukać informacji na temat operacji i trafiłam na wasze forum i od razu lepiej < nie jestem sama> .Mam cichą nadzieje. że przyjmiecie mnie do waszej wielkiej rodzinki i pomożecie przejść przez to wszystko.DZIĘKUJĘ !!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Raczkowanie
|
Beata44,
witaj na naszym forum. Nie zamartwiaj się , zdarza się ,że podejrzane guzy po ostatecznym badaniu histo-patologicznym już po operacji okazują się nie takie groźne - czego Ci oczywiście życzę ![]() Sama operacja , jak może zdążyłaś już poczytać jest do przeżycia. Wiadomo każdy się stresuje przed operacją - to normalne. Trzymaj się kochana i jeżeli masz jakieś pytania i wątpliwości - pisz - na pewno postaramy się pomóc. Życzę tylko pozytywnych myśli. Buziaki ![]()
#1915 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za dobre słowa, ale najważniejsze GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Raczkowanie
|
hej
![]() witaj Beatka wśród nas...,jasne,jakby coś Cię dręczyło w tej dziedzinie-pytaj,zawsze Ci ktoś odpowie w miarę możliwości wiedzy i czasu... wiecie co(?),dzisiaj graziaj jest na wizycie kontrolnej w gliwicach,czekamy na wieści od Niej...trzymam kciuki za te pozytywne ![]()
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2009-03-23 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Raczkowanie
|
Jest słoneczny ,zimny poniedziałek a ja wcale nie jestem w Gliwicach bo....pomyliłam dni.Dobrze że zajrzałam do karty infor.bo by było.Troszkę mnie trzepie nerwik. Dodajecie mi otuchy ,czuję że jestem z Wami ale mimo tego....Dam znac dopiero we środę rano.Będę miała jeszcze jutro spotkanie po latach z koleżanką z dzieciństwa,która mieszka w Bielsku.Kasiu bardzo mi pomaga fakt ,że wyzdrowiałaś i wizyta w przyszłym roku-jakie to optymistyczne!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie dziewczyny !!!!!!
Dzięki za wsparcie i słowa otuchy i od razu przyznaję, że pytań to ja mam bardzo dużo. W piątek dostałam skierowanie do szpitala i mój endo... powiedział, że mam sobie teraz załatwić termin tam gdzie będę chciała. Może mi ktoś poradzi gdzie w Poznaniu są dobrzy chirurdzy od tarczycy. ![]() Najbardziej to boję się tych kłopotów z głosem i problemów z waga. W tej chwili to ja nie jestem okruszkiem i jak bym miała jeszcze się delikatnie mówiąc poprawić to wolę o tym nie myśleć ![]() Pozdrawiam Was wszystkie!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem na etapie początków jej czytania,ale autor pisze,że "rak tkwi uśpiony w każdym z nas.od nas zależy,czy zdołamy sie przed nim obronić!"opisuje,"jak żyć z rakiem:jest to nowa koncepcja walki z nowotworami,jak się odżywiać-antyrakowe diety i pokarmy,antyrakowy styl życia,stymulowanie mechanizmów obronnych organizmu do walki z guzami..." tę książkę polecam wszystkim,jest dostępna we wszystkich księgarniach,jest niedroga,bo ok.25,00 pln. trzymaj się graziaj i baw się świetnie na spotkaniu z koleżanką,nie stresuj się tak,bo to na pewno nie pomaga,dasz radę,czekamy na dobre wieści w srodę,pa ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
wiesz co...piszesz,że boisz się problemów z głosikiem i martwisz się o wagę.powiem Ci,że każda z nas się bała i wciąż ma obawy,zwłaszcza przed zbliżającą się wizytą w szpitalu-to nieuchronne i normalne,boimy się wręcz wszystkiego! piszesz,że wolisz o tym nie myśleć-to nie myśl-widzisz,organizm sam Ci podpowiada co dla Ciebie będzie najlepsze,jak się zachować,by lepiej w tej sytuacji się poczuć.nie zapominaj jednak o zdrowiu,bo jak się je ma,to jednym słowem masz wszystko!całą resztę schowaj do kąta,teraz postaraj kierować się rozsądkiem i intuicją.uwierz,że słuchając swoich myśli,swojego sumienia i sposób odpowiedniego kierowania się nimi,a co ze tym idzie,choć odrobinę optymizmu i takiego zwykłego,codziennego uśmiechu ,dzięki temu-możesz przenosić góry! o wagę i całą resztę zatroszczysz się później,jak już ten jeden problem będziesz miała z głowy. życzę Ci powodzenia w szukaniu szpitala,koniecznie daj znać co załatwiłaś.
![]() |
#1920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.