![]() |
#2011 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam dobre wiadomości po mojej dzisiejszej wizycie w Gliwicach. Wynik USG - śliczny - moje węzły chłonne po prawej stronie ( tylko te mi zostały ![]() Bardzo emocjonalnie przeżyłam tę wizytę. Jak wchodzę do Instytutu to trudno mi opanować nerwy. Ale tym razem wszystko skończyło się dobrze. ![]() Mam nadzieję ,że i Manta , który jest na diagnostyce w ŚCO też wróci z dobrymi nowinami. Pozdrowionka dla wszystkich ![]()
![]() |
#2013 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny, dziękuję joanitko za szybkie odpowiedzi- wspierają mnie -naprawdę! Napiszcie, czy Wy leczycie się prywatnie? czy korzystacie z państwowej sł zdr ?Nie chcę wyjść na okrutnego smutasa, te chwile słabości obecnej mnie dobijają. Staram się sobie wmówić, że będzie lepiej i takie chwile się zdarzają. A ja , niepoprawna, chciałabym nie tylko chwil, głupie no nie?
Co do operacji - dla wiadomości tych co przed -NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ !!!!!! Trzeba tylko uważać na szyję przy podnoszeniu (podtrzymywać głowę). Nie jest tak źle- przeżyłam, a bar......dzo się bałam.Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() witam wszystkich, ...przyszły mi wyniki z gliwic.ostatnio,na forum zdarzało mi się trochę narzekać,zwłaszcza na kiepską koncentrację-chyba jestem tym stanem usprawiedliwiona-dość mocno zaniżony poziom TSH 0,0128(norma 0,3500-4,9400).no i moje TG jest jeszcze podwyższone;64,77(norma 0,00-60,00).pewnie stąd to złe samopoczucie,niedźwiedzie spanie,myślenie o"niebieskich migdałach",ogólne lenistwo,aż grzech! dlatego mam przypisaną zmianę zaleceń w braniu euthyrox-u i kontrolne badania TSH za ok.6 tygodni.rany...jak się cieszę,że to tylko spadek hormonu,bo ostatnio do wszystkiego musiałam się zmuszać,to takie nienaturalne i jakże męczące.teraz mam nadzieję,że ten stan wkrótce ulegnie zmianie i znów będę sobą!!! pozdrawiam serdecznie ...
![]() |
#2015 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
Gratuluję Heniutce i Kasi- to dobre wiadomości , prezent na Wielkanoc.Moje tsh jeszcze niższe bo 0,0019 no i też hormonik 100 .Myśle sobie ,że może to zmęczenie -to wiosna a nie wyniki badan .Jak uważacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki graziaj ![]() ![]() ![]() ![]() pa....
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2009-04-07 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Raczkowanie
|
Tak jest , bierzemy się w garść.W moim przypadku to za bardzo nie muszę.Mam bardzo dużo czasu dla siebie ,spaceruję po trzy godziny dziennie ale chyba przydałby mi się bacik bo coś spowolniałam a denerwuje mnie taki stan rzeczy u mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Przyczajenie
|
Od kilku miesięcy podglądam tę stronę, dzięki niej łatwiej było mi przejść stres związany z operacją, którą miałam 3 tygodnie temu. Usunięto mi prawie całą tarczycę i przytarczyczkę.Wszystkim, którzy czują budyń w kolanach na myśl o zabiegu spieszę donieść, że z całą pewnością wybrałabym ponowną operację zamiast porodu.Przekonanie to opieram na własnym doświadczeniu, jak i na opinii towarzyszek niedoli z sali szpitalnej. Ogólnie już po trzech tygodniach od zabiegu z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że było miło. Uprzedzam jednak, że tego ,co wytną nie pakują na wynos więc już teraz powiedzcie pa,pa! swoim tarczycom.Głowa do góry dziewczyny, piersi do przodu,uśmiech na usta i jak najszybciej pozbądźcie się tego problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
witam!
Jestem już po wizycie w ZUS-sie. Nie było tak źle, pani doktor miła coś tam napisała i na tym się moja wizyta się zakończyła. Ja mam zwolnienie do 13kwietnia ,zaraz po świętach idę do lekarza i martwi mnie to ,że wciąż mam opuchliznę .Czy mam iść do specjalisty ale jakiego??? Moje hormony idą w dół , mój ostatni wynik Tsh to 4,82 przy normir 0,004-4,0. Miesiąc temu miałam 11. Od paru dni zaczęłam też stosować maść na bliznę Dermatix i widzę ,że moja blizna troszkę jest ładniejsza ,głównie zmnienił się jej kolor na jaśniejszy zobaczymy co będzie dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podaje Ci telefon do gabinetu dr Ponikwickiej mozna dzwonic po 17-tej 022 6162718 Pozdrowienia ![]() Jolusinko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
6 III 2008 góra (ceramika) ![]() 26 XI 2008 dół (metal) ![]() ![]() Edytowane przez starababa Czas edycji: 2009-04-09 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poziom hormonów mnie nie martwi bo jeżeli idą w dół to rozumiem ,że sie powoli zbliżają do normy ,natomist opuchlizna martwi mnie bo od stycznia już trochę czasu upłynęło a ona nadal jest ![]() Zapytam jeszcze mojego rodzinnego po świętach czy mam z tym robić???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Przyczajenie
|
pozdrawiam wszystkie Forumowiczki. Z okazji Świąt życzę wszystkiego najlepszego i samych pozytywnych myśli.
Edytowane przez brzoza1961 Czas edycji: 2009-04-10 o 10:55 Powód: usunięcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoje wyniki wskazują ,że wpadłaś w nadczynność. Skontaktuj się z endo. Przy nadczynności raczej będziesz miała zmniejszenie dawki leku. Pozdrowionka ![]()
![]() |
#2026 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Kochane powiedzcie czy wszystkim przybyło kilogramów po operacji?............Ja nie chcę przytyć .....Ważę od wielu lat 51 kg i to mi odpowiada..............:n ie:.................nie wyobrażam sobie wymiany garderoby przy moich dochodach.............. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Raczkowanie
|
Adzia - nie wszystkie przytyły.Jestem pół roku po operacji, nie palę też od tego czasu(po ponad 30 latach) i nie przytyłam.Nie biegam, nie ćwiczę , dużo chodzę jem wszystko ale mniejsze ilości.Natomiast od pewnego czasu zakładam regularnie różowe okulary i tego życzę wszystkim czytającym z okazji Świąt Wielkanocnych takiego stanu ducha i wspaniałej atmosfery świątecznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz mała zmiana tematu.. •♥*´¨`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥¸.*´¨` ............,-.,-.```Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ............(..(..( .............\..)..)._..-.._ ............__)/.,','.......`. ..........,".....`......,--...`. ........,"...@.........'. ...`...\ .......(Y.............(.. .........;''. ........`--.____,.....\..........,.. ; ........((_.,----'.,---'......_,'_,' ............(((_,-.(((______,``Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ \\\\////..\\\////..\\\\\/////....\\\//// Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥¸.•*´¨`Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥¸.•*´¨`' Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju oraz wesołego "Alleluja"! |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Przyczajenie
|
Wielkanoc to czas otuchy i nadziei.
Czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i drugiego człowieka. Życzymy, aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość. By stały się źródłem wzmacniania ducha. Niech Zmartwychwstanie które niesie odrodzenie napełni Was pokojem i wiarą, niech da siłę w pokonywaniu trudności i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość...Życzę wszystkim dużo , dużo wytrwałości.............. ....................:cmok :........................ .......... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
witam
![]() również chciałam wszystkim życzyć Wesołego Alleluja Oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, atmosfera była miła, a zajączek uśmiechnięty, przyniósł wreszcie te prezenty. **___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__ ** ___**__*____*__**_____**_ _* ____**_**__**_**________* * ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* _____**_____** _______*****_______ ***
cucina Edytowane przez cucina Czas edycji: 2009-04-10 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
Witajcie drogie dziewczyny!
Z okazji zbliżających się Świąt, składam wiosenne życzenia, aby w czas Święta Paschy w Waszych sercach, rodzinie i domu zagościła radość, spokój i wielka nadzieja odradzającego się życia. ♔♔ Po 5 tygodniach od operacji odebrałam wyniki histo,są w porządku,natomiast 7 tyg. po zabiegu moje tsh 7.40, przy normie 0.25-5,więc nie jest chyba tak żle? endo zwiększyła mi dawkę ze 100 na 125eutyrox, przedtem brałam letrox, nie wiem,czym się te leki różnią oprócz dawki? Mam jeszcze pytanie,czy któraś z Was stosowała krem epiduo? Jakie efekty? Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymajcie się wiosennie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Poradzie co mam ........wciąż mam infekcje w postaci nieżytu nosa . Nie wiem czy nie rozpętałam tego stosując leki doustne na katar . Niedługo będę miała zabieg , a ja jestem chora . Niby katar to nie choroba , ale stosując różne leki osłabiam się i powoduję zaburzenia rytmu serca............chyba lekarz mnie nie ominie .................:rolleye s:..................... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
Spokojnych Radosnych oraz Rodzinnych Świat Wielkiej Nocy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Przyczajenie
|
Witajcie
/) /) =(';')= .(")..(").... Kolorowych jajeczek, wacianych owieczek, rozkicanych króliczków oraz pyszności w koszyczku! A przede wszystkim udanego uciekania w dniu "wielkiego lania". A ja mam coraz bliżej i chyba coraz bardziej się boję. Najśmieszniejsze jest to, że nie boję się samej operacji, ale tego, że mogę dostać kilka dni wcześniej okresu i nici z całego wyczekiwania... Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wesołych i pogodnych świąt. Pewnie odezwę się dopiero po... Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ŻYCZE.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
¸.•´¸.•*´¨) (¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) Wesołych Świat __**_** _**___** _**___**_________*** * _**___**_______**___ **** _**__**_______*___** ___** __**__*______*__**__ ***__** ___**__*____*__**___ __**__* ____**_**__**_**____ ____** ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____*#o ___oo_______o#$#o __o##o______o####o _o#$###o__o#$#$#$#o o#####$o@@o########o o#$#$#o@@o##o#####o _o##__o##o_o##o ____o#$#o___o#$#o __o#$$#o_____o####o __o#$#o_____o######o _o###o_______o#o#o#o _o#o#o________o###o __o###o________o#o ___o#o#________o ____o#o# Zajączka bogatego, mazurka cudownego, pisanek kolorowych Świat wesołych i zdrowych!!!
#2037 |
Przyczajenie
|
¦¦¸•*´¨`*•¸¦¸•*´¨`*•¸¦¸•* ´¨`*•¸¦
¦? ¦?............,-.,-. ¦?............(..(..( ¦?.............\..)..)._. .-.._ ¦?............__)/.,','.......`. ¦?..........,".....`..... .,--...`. ¦?........,"...@......... '....`...\ ¦?.......(Y.............( ...........;''. ¦?........`--.____,.....\..........,.. ; ¦?........((_.,----'.,---'......_,'_,' ¦?............(((_,-.(((______,-' Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr. Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. *******@--@--@ ******@------------@ ****@-----------------@ ***@---*ZDROWYCH*@ **@-----*RADOSNYCH*@ **@-(\(\-----*ŚWIĄT*_-@ **@-(=':')---*ŻYCZĘ*---@ **@(..(")(")..________-@ ***@---------------------@ *****@----------------@ ********@--@--@ ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Już jestem dwa i pół tygodnia po operacji . Czuje sie dobrze a na szyji mam już troche czerwoną kreseczke,strupki podpadały same . Ale martwi mnie że nie dali mi żadnych hormonów bo wcześniej miałam cały czas dobre i chcą zobaczyc reakcje po operacji, może to i dobre ale hormony nie próżnują raz sie śmieje to zaraz płacze , mam problemy z wpróżnianiem sie i kilogramy lecą w góre a to zle bo i tak mam ich za dużo. Ale jedno wam powiem czuje sie cudownie bo: swobodnie odycham nareście ! obudziłam sie po operacji, nie mam problemów z głosem choć w 70 % groziło że będzie zle, sama byłam wstanie popiec ciasta na święta i wogle to jestem szczęśliwa że jestem po!!!!!!!! Teraz czekam na wynik i modle sie aby mnie szczeście nie opusciło . Życze dziewczyny dużo zdrowia i szczęścia bo teraz wiem co czuje sie przed a co po operacji . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dość uważnie starałam się przeczytać Wasze posty i nie znalazłam informacji nt. złego samopoczucia po operacji tarczycy. W zasadzie piszę w imieniu mojego przyjaciela, który poddał się zabiegowi w listopadzie 2008r. Nadal, oczuwa dyskomfort, tj. odczuwa zmęczenie, osłabienie, nawet bez większego wysiłku fizycznego. Czy ktoś z Was miał, lub ma takie objawy? Dodam tylko, że wyniki wszystkie są Ok i praktycznie nikt nie wie jaką dalej obrać drogę leczenia. Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się podobnymi doświadczeniami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Raczkowanie
|
Dido_id,
operacja tarczycy to jak każda operacja chirurgiczna szok dla organizmu i potrzebuje on trochę czasu , aby dojść do normy. Ile potrzeba czasu - to indywidualna sprawa. Wiadomo ,że operacja tarczycy może mieć różny zakres od usunięcia całości związanej z wykryciem raka , a po częściowe usunięcie związane z występowaniem niezłośliwych guzków. Opisane przez Ciebie objawy przyjaciela u mnie też występowały i czasami nadal się odzywają. Mogą one mieć związek z nieuregulowanym poziomem hormonów , ale są na tyle uniwersalne ( tak mi ostatnio powiedziano w IO w Gliwicach) ,że mogą występować z innych powodów ( np. tzw przesilenia wiosennego). Proponuję wizytę konsultacyjną u innego endo. Napiszcie skąd jesteście może ktoś z forum poda namiary na dobrego specjalistę w waszych okolicach. Wiem z własnego doświadczenia ,że nie wolno się poddawać w takich sytuacjach. Nasza psychika bardzo szybko przyjmuje do wiadomości ,że jesteśmy słabi i zmęczeni i stajemy się jeszcze bardziej słabi i do niczego. Życzę powodzenia i szybkiego odzyskania formy ![]()
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja operacje mialam we wrzesniu a ciagle nie jestem w stanie dzialac tak jak kiedys. Zlapalam depresje i lapia mnie ataki paniki ze juz nic nie jestem wstanie zrobic tak jak kiedys Strasznie mi to przeszkadza w pracy poniewaz jestem naukowcem i bez sprawnej glowy niewiele moge zrobic ![]() W moim przypadku to pewnie jest reakcja psychiczna na wstrzas jakim byla operacja a moze na fakt ze mialam raka. Do tego kryzys wieku sredniego ![]() ![]() Wszystkie wyniki wydaje sie OK TSH=0.252 a wiec tylko troszke nadczynnosci, a mnie niewychodza obliczenia, nie rozumiem wlanych programowm wyniki gina, komputery sie psuja ![]() Endo wspomniala cos o psychiatrze i dala pramolan. Pozdrowienia Jolusinko Jolusinko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.