Orbitrek - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 22:00   #3121
eme
Raczkowanie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez Agawcia Pokaż wiadomość
Witam,od swiat jestem posiadaczka Orbitreka i chcialam na nim sobie ujedrnic pupe i uda i tak sie zastanawiam czy trening dzienny 30 minut na srednim odciazeniu bedzie dobry?czy lepiej godzine na mniejszym obciazeniu?pozdrawiam
przez długie miesiące cwiczyłam ok. 30-40 min na średnim obciążeniu (poziom 4 z 8). działało wyśmienicie - pupa była jędrna, uda smuklejsze powracam po przerwie do tego nawyku, systematycznie dążę do celu
Dziewczyny, a co możecie powiedziec o dłuższym treningu na mniejszym obciążeniu? jakie dawał efekty? może warto się przestawic?
eme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 23:07   #3122
laisla
Zakorzenienie

Mówią, że lżejsze obciążenie ale dłużej pomaga spalić tłuszcz..podobno tłuszcz zaczyna się spalać po ok pół godziny wysiłku w górę (tak tutaj i na innych forach orbitkowych wyczytałam) czyli lepiej właśnie dłużej z lżejszym obciążeniem.. Sama inaczej nie próbowałam (bałam się rozrostu mięśni przy większych obciążeniach..)więc nie mam porównania
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:29   #3123
Agawcia
Raczkowanie

Dzieki Eme
Agawcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:57   #3124
kwasiorek
Raczkowanie

Też tak słyszałam, że żeby nie rozrosły się mięśnie trzeba ćwiczyć na małym obciążeniu Kurczę kusi mnie zakup orbitreka, bo na aerobik to jednak tracę kasę na chodzenie i nie mam możliwości codziennie, a na orbitreka kasę wydam od razu ale mam nadzieję, że efekty będą jak po aerobiku Mam nadzieję, że trochę brzucha można spalić na orbim, nie tylko z nóg pójdzie...
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:14   #3125
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć
Ja dziś standardowo zaliczyłam 40 minut na Orbim i godzinkę hul-hop
a nawiązując do waszej rozmowy to na Orbim nie rozbudujecie mięśni ćwicząc nawet na największym obciążeniu no chyba że zaczniecie się szprycować tymi wszystkimi odżywkami białkowymi czy innymi cudami
biegnąc na najlżejszym obciążeniu rzeczywiście najszybciej spala się tłuszcz i działa to równomiernie na całe ciało nie tylko nogi co mogę zaświadczyć po swoich doświadczeniach.
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:48   #3126
laisla
Zakorzenienie

Może i tak ale wychodzi mimo wszystko na to, że najkorzystniej dla nas jest kręcić na małym obciążeniu Wreszcie pierwszy po świętach spadek wagi dzisiaj I schodzę z codziennej godziny na orbim do 45min bo mnie stawy w kolanach bolą od tak intensywnego kręcenia
Stary 2011-01-05, 08:26   #3127
Kareczka
Raczkowanie

Witam

Stalam sie 2 dni temu posiadaczka Orbitreka moj rowerek sie zepsul i oddali mi pieniazki.
Mam pytan kilka - Czy 40 minut starczy? z jaka predkoscia "jezdzicie".
Bo ja jak probowalam to pokazuje mi predkosci 5km/h na rowerku z taak predkoscia bylo 20 km/h . Czy obciazenie 2 bedzie ok? na wiekszym nie daje narazie rady, ten orbi to jakis szatan

Pozdrawiam serdecznie
Kareczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:48   #3128
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Niedawno wróciłam z pracy i nie mam najmniejszych nawet chęci do jakichkolwiek ćwiczeń, no chyba że coś mnie natchnie i coś tam machnę w co bardzo wątpię
Kareczka witamy w naszym gronie odpowiadając na Twoje pytania to tak: 40 minut jest całkiem ok (np ja tyle biegam), licznikiem się zbytnio nie sugeruj bo w każdym Orbitku jest inny, a co za tym idzie każdy pokazuje inaczej mi wyświetla prędkość średnio 17-18km/h, jeżeli chodzi o obciążenie to na spalanie tłuszczyku polecam jedyneczkę.

Muszę się pochwalić jednak pobiegłam ale łatwo nie było teraz z czystym sumieniem mogę iść spać
Dobranoc

Edytowane przez 20Agatka20
Czas edycji: 2011-01-05 o 23:20
Stary 2011-01-05, 23:24   #3129
laisla
Zakorzenienie

Ja kręcę też jakieś 20km/h. Kareczka, nie forsuj się na siłę na większych obciążeniach bo lepiej wytrzymać dłużej niż krócej i bardziej intensywnie
Stary 2011-01-07, 08:01   #3130
Kareczka
Raczkowanie

Dziekuje Wam za odpowiedz, no ja jestem zalamana tymi 5km/h
A dlaczego liczniki kłamia? a moze koło zamachowe robi ta roznice? ja mam 8,5 kg. No dreczy mnie to pozdrawiam
Stary 2011-01-07, 10:16   #3131
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Hej dziewczyny, dzięki Wam znów zaczęłam ćwiczyć na orbitreku, a poza tym nowy rok to czas nowych postanowień Może tym razem (w końcu) mi się uda

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 14:46   #3132
Madzia915
Raczkowanie

ja cwicze :d
po swietach mialam operacje wiec mialam zakaz cwiczen. ale od dwoch dni wrocilam do formy
efekty zobaczymy za dwa tygodnie- wtedy bedzie moje pierwsze mierzenie (ale w cm nie w kg)

Moje zycie: http://lena-lenka.blogspot.com/
Madzia915 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:59   #3133
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Hej dziewczyny miałam postanowienie od Nowego Roku, że biorę się za siebie. I tak dietke mam i kupiłam wczoraj mój 1 i przyjedzie w poniedziałek więc wtedy do Was dołącze oficjalnie. Mam mega motywacje i będę piękna
Muszę poczytać teraz Was troszkę co i jak robicie

12.03.2015 II Kreski

Edytowane przez Dzika Ropucha
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:03
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:00   #3134
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć dziewuchy
Ćwiczycie?? ja przez dwa dnie nie miałam możliwości żeby pobiegać ale zaraz się zabieram
Kareczka serio nie przejmuj się tym licznikiem po prostu każdy jest inaczej zaprogramowany i tyle
A wiecie że podobno w tym roku ma być mega upalne lato dlatego trzeba się brać za siebie
Ropucha witamy pamiętaj że systematyczność to podstawa
Stary 2011-01-09, 21:19   #3135
Madzia915
Raczkowanie

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie- ile wy km pokonujecie w ciagu trwania Waszychcwiczen?
Bo ja w ciagu pol godz 10kim, i nie wiem czy to duzo czy malo :p

Stary 2011-01-09, 21:41   #3136
kwasiorek
Raczkowanie

Upatrzyłam nowego orbiego tylko ciut drogi:/ koło zamachowe ma 6 kg(mam nadzieje ze takie wystarczy) i jest magnetyczny. Powiedzcie mi dziewczyny czy lepiej kupic takiego (sklep blisko mojej miejscowosci wiec z rekalamacja chyba by nie bylo problemu), czy tanszy ale mechaniczny? No i z nie mojej miejscowosci wiec jakby cos sie stalo to trzeba by bylo odsylac (strata pieniedzy i czasu) Oto on proszę o wypowiedzi bo chciałabym go kupić
http://allegro.pl/solidny-orbitrek-m...399789537.html
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:10   #3137
Madzia915
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwasiorek Pokaż wiadomość
Upatrzyłam nowego orbiego tylko ciut drogi:/ koło zamachowe ma 6 kg(mam nadzieje ze takie wystarczy) i jest magnetyczny. Powiedzcie mi dziewczyny czy lepiej kupic takiego (sklep blisko mojej miejscowosci wiec z rekalamacja chyba by nie bylo problemu), czy tanszy ale mechaniczny? No i z nie mojej miejscowosci wiec jakby cos sie stalo to trzeba by bylo odsylac (strata pieniedzy i czasu) Oto on proszę o wypowiedzi bo chciałabym go kupić
http://allegro.pl/solidny-orbitrek-m...399789537.html
ja mam taki: http://allegro.pl/orbitrek-iron-body...386590583.html
podobny do Twojego, nie narzekam na niego wogole, wrecz bardzo dobrze i lekko mi sie na nim cwiczy (na najmniejszym obciazeniu)
wydaje mi sie ze na poczatek nie warto wydawac duzo kasyna takie sprzety, bo wiadomo moze sie znudzici stratapieniedzy.
jak moim zdaniem to ja Ci polecam, kupuj go, ten z Twojej miejscowosci.

Edytowane przez Madzia915
Czas edycji: 2011-01-10 o 08:55
Stary 2011-01-10, 09:50   #3138
20Agatka20
Rozeznanie

Matko kochana Twoje pytanie wydaje mi się retoryczne, wiadomo że lepiej kupić magnetyczny tym bardziej że będziesz miała gdzie go zareklamować.
Stary 2011-01-10, 10:52   #3139
larisa80
Przyczajenie

Talking Dot.: Orbitrek

jestem zielona i początkująca
zaliczam od nowego roku codziennie 7 dni w tyg 1 godz orbitka, Tamila brzuch, ramiona rozciąganie +zdrowa dieta
larisa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 15:18   #3140
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez larisa80 Pokaż wiadomość
jestem zielona i początkująca
zaliczam od nowego roku codziennie 7 dni w tyg 1 godz orbitka, Tamila brzuch, ramiona rozciąganie +zdrowa dieta
Zrób sobie lepiej chociaż 1 dzień przerwy w tygodniu od jakichkolwiek ćwiczeń, np. każdą niedzielę. Mięśnie też muszą mieć czas na regenerację. Ćwiczenia ćwiczeniami - liczy się regularność, ale trochę odpoczynku też im się należy. Zobaczysz wtedy lepsze efekty i nie przetrenujesz się.

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 10:06   #3141
krota
Raczkowanie

Hej!

Zaczynam przygodę z orbitrekiem. Niestety trochę cierpnie mi prawa stopa ale da się to wytrzymać - czy jest to niebezpieczne? czy powinnam zaprzestać ćwiczeń?
Poza tym zastanawiam się, czy te ćwiczenia coś dają, bo ile bym nie pedałowała nigdy nie mam zakwasów, bez względu na to czy jestem na jedynce czy szóstce.
I mam jeszcze jedną wątpliwość, czy ćwicząc stopy cały czas powinny być przyklejone do "pedałów", bo naturalnie je lekko unoszę.

Pozdrawiam!
krota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:54   #3142
Kareczka
Raczkowanie

hej

Mnie tez cierpnie prawa stopa a w zasadzie palce.
No nie moge, normalnie nie moge, narazie pedaluje 30 minu i co? robie tylko 2 km, cos nie tak
Stary 2011-01-12, 12:21   #3143
Jello
Zadomowienie

witam panie
jestem w tym wątku nowa,ale orbiteka mam już pare ładnych lat.
osobiscie za cwiczenia wzielam sie od tego poniedzialku -
byłam 1h na aerobiku wczoraj zaś 40 minut na orbiteku.
do kwietnia musze zrzucić przynajmniej 5 kg .. osobiście w to nie wierze,że dam radę ... no cóż . teraz waże 58 kg na 158cm wzrostu .
Może i moja waga jest dobra tak jak twierdzą inni,ale dla mnie jest to za dużo .. czuje się ciężka i wyglądam jak pączek w maśle

Dziś planuje kolejne 40 minut,ale tym razem bez przerw.
help .
Jello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:27   #3144
krota
Raczkowanie

No ja prócz orbitreka robię sobie dietę sprzyjającą likwidacji skórki pomarańczowej. Daje sobie dwa tygodnie - chce zobaczyć czy coś ruszy!
Póki co pedałuję 35 minut dziennie z 5 minutową rozgrzewką poza orbim.
Stary 2011-01-14, 21:11   #3145
manima
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!
Zdziwilo mnie troche ze nikt nie odwiedzał wątku w nowym roku. A gdzie postanowienia noworoczne i spalanie swiatecznych potraw?
Kupilam orbitreka w zeszlym roku na wiosne - z poczatku dosc duzo jezdzilam, pozniej mialam przerwe, od nowego roku znowu zaczelam. Niestety od 3 dni lezalam z grypa i nie cwiczylam ale powoli zdrowieje i pomyslalam ze fajnie byloby znalezc kogos z ktorym bedzie mozna sie wspolnie motywowac. Jest ktos chetny ?
manima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:02   #3146
eme
Raczkowanie

ja zawsze! od 3 tygodni dzielnie pedałuję, może nie codziennie, ale 4-5 razy w tygodniu udaje się uzbierac. posłuchałam rad i przerzuciłam się na mniejsze obciążenie. nie widzę drastycznych zmian, ale myślę, że do wakacji coś się ruszy
dochodzę do 30 minut, więcej nie daję rady... Dziewczyny, jak Wy to robicie?!
eme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:20   #3147
madziullka
Wtajemniczenie

Witam jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj jestem posiadaczką orbiego. Nigdy nie miałam okazji używać orbitreka, więc zakup był w ciemno, ale mam nadzieje że przyniesie efekty. Jak narazie zaznajamiam się z licznikiem, który mam wrażenie żyje własnym życiem:/ co się dziwić-pokusiłam się o zakup w tesco bo nie chciałam wydawac 1000 czy więcej - nie wiedziałam czy tak forma ruchu będzie mi odpowiadac - i mam za swoje Nie wiem od czego mam wogole zacząć, a Wasz wątek tai obszerny że chyba nie dam rady wszystkiego przeczytać jak narazie weszłam na 2 i 5 min i malo zawału nie dostałam podziwiam Was że wytrzymujecie 40 min i więcej
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 00:27   #3148
laisla
Zakorzenienie

Ja robiłam przez trzy miesiące godzinę dziennie i okazało się, że sama sobie szkodziłam bo przy takim pedałowaniu wyciera się, czy nie produkuje wystarczająco szybko chrząstka w kolanach, coś, co sprawia, że kości nie ocierają się o siebie. Przestraszyłam się nie na żarty w każdym razie bo połączyłam to z faktem, że nigdy mnie kolana nie bolały a ostatnio ciągle Teraz robię 40 min i ciągle boję się, że to za dużo ale jakoś tak przyzwyczaiłam się do tego kręcenia, że trudno mi zrezygnować. Co sądzicie o tych kolanach? Wolałabym nie mieć potem latami problemów..

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-01-16 o 00:29
Stary 2011-01-16, 13:48   #3149
krota
Raczkowanie

Laisla, trudno mi sobie wyobrazić, że orbitrek przez 3 miesiące regularnych ćwiczeń zaszkodził zdrowym kolanom. Przecież ruch kolan podczas ćwiczeń nie jest jakiś nienaturalny, nie ma też szczególnego obciążenia na kolana. Ciekawa jestem kto zasugerował Ci, że orbitrek jest niezdrowy dla kolan.

Mi początkowo drętwiały stopy, ale problem ten zniknął od kiedy poluźniłam sznurowadła w butach i nie odrywam pięt podczas ćwiczeń. Poza tym mam problem z biodrami (po bieganiu mnie bolą, podobnie jak po rowerze) ale po ćwiczeniach na orbitreku nie mam dolegliwości ze strony bioder.
Stary 2011-01-16, 14:12   #3150
manima
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eme Pokaż wiadomość
ja zawsze! od 3 tygodni dzielnie pedałuję, może nie codziennie, ale 4-5 razy w tygodniu udaje się uzbierac. posłuchałam rad i przerzuciłam się na mniejsze obciążenie. nie widzę drastycznych zmian, ale myślę, że do wakacji coś się ruszy
dochodzę do 30 minut, więcej nie daję rady... Dziewczyny, jak Wy to robicie?!
jakies pol roku temu cwiczylam prawie codziennie. ja nie sugeruje sie czasem tylko iloscia spalonych kalorii. Czasami potrafilam spalic 250 lub 300 kalorii a teraz z ledwoscia udaje mi sie spalic setke (zabiera mi to ok 20-30min). Wydaje mi sie ze musimy cwiczyc systematycznie i troche czsau musi minac zeby zauwazyc pierwsze efekty. Pamietam ze po kilku tygodniach cwiczen moj brzuch nie byl taki nabrzmialy i rece byly bardziej smukle. niestety przerwalam jazde na dosc dlugi okres i teraz musze zaczynac od poczatku...

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
Witam jestem tu zupełnie nowa i od wczoraj jestem posiadaczką orbiego. Nigdy nie miałam okazji używać orbitreka, więc zakup był w ciemno, ale mam nadzieje że przyniesie efekty. Jak narazie zaznajamiam się z licznikiem, który mam wrażenie żyje własnym życiem:/ co się dziwić-pokusiłam się o zakup w tesco bo nie chciałam wydawac 1000 czy więcej - nie wiedziałam czy tak forma ruchu będzie mi odpowiadac - i mam za swoje Nie wiem od czego mam wogole zacząć, a Wasz wątek tai obszerny że chyba nie dam rady wszystkiego przeczytać jak narazie weszłam na 2 i 5 min i malo zawału nie dostałam podziwiam Was że wytrzymujecie 40 min i więcej
glowa do góry poczatki zawsze sa trudne. Pamietam moja pierwsza przejazdzke gdzie po kilku minutach musialam zejsc czerwona z zadyszka. Zacznij od delikatnych cwiczen zeby przyzwyczaic sie do tego typu cwiczen a potem mozesz stopniowo wydluzac sesje cwiczeniowe.
manima jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości