|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Orbitrek
Kurcze kilka dni minie nie było a tu taki ruch
a moja determinacja spadła aktualnie do zera |
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na samym początku bolał mnie kręgosłup, ale przeszło po kilku dniach. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-01-16 o 20:49 |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak ja bym sprawdziła te kolana u lekarza, tak dla spokoju
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym obchodzę gdy tylko mogę szerokim łukiem lekarzy w imię zasady że chorować zaczynasz wtedy gdy zaczniesz odwiedzać lekarzy lub jak mówiła moja babcia, że ze szpitala to się wychodzi bardziej chorym niż gdy do niego się trafia. O ile w ogóle się wychodzi
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
laisla wg mnie trochę przesadziłaś z ilością ćwiczeń. Codziennie godz na orbitreku to za dużo. Chociaż jeden dzień w tyg powinnaś mieć wolny od ćwiczeń
![]() co do problemów z kolanami, to ja jak ćwiczę za dużo też tak mam. Ostatnio też mnie złapało, ale kupiłam sobie maść-naproxen plus, ale to obojętne jaka, byleby jakaś przeciwbólowa i przeciwzapalna. Zmniejszyłam ilość ćw do 2-3 razy w tyg i na czas ćwiczeń zakładałam na kolano które mnie bolało opaskę elastyczną. I pomogło, po 2tyg przeszło mi całkowicie |
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja ćwiczę już (ok. 5x w tygodniu) od 2 tygodni, jednak miałam przerwę 3- dniową bo byłam na studiach i nie było mnie w ogóle w domu w ten weekend, więc nawet nie miałam możliwości.
Owszem, po tych dwóch tygodniach czuję troszeczkę luźniejsze spodnie i jakby lekko mi się brzuszek spłaszczył, więc weszłam na wagę i okazało się, że kompletnie NIC nie schudłam, a nawet przybyło mi 0,1 kg. Jak myślicie jest to w ogóle możliwe? Nic nie schudłam a ubrania mam trochę luźniejsze, trochę mnie to zdołowało bo teraz mam wrażenie że tylko ja sobie ubzdurałam że coś mi ubyło, a tak naprawdę to tylko moja psychika...
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do ćwiczeń to w ostatnim tygodniu byłam chora i od wczoraj zaczełam na nowo podczas choroby schudłam do wagi 55,5 ! i ciągne dalej - nie chce też przytyć na nowo
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dawno mnie tu nie było...od jutra zaczynam znowu jeździć na orbim. Życzę wszystkim powodzenia!
|
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że moż dobrym rozwiązaniem byłoby przeplatać jeden dzień orbiego, drugi coś spokojniejszego, mniej obciążającego stawy, np jakieś rozciąganie, callanetics, joga może to jest pomysł.. Tak pedałowałam ostro bo w grudniu same wiecie, pełno pokus było, chciałam aby wilk był syty i owca cała, ale mimo tych wyczynów na orbim zostały dodatkowe kg do wywalenia![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Agnisia, Jello witajcie
|
||
|
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
ćwicze,ćwicze ale zaskakujących efektów niema ...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Na efekty trzeba zaczekać
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tydzień temu zaczęłam chodzić na siłownię ( tam najpierw ćwiczę na orbim kilka minut na rozgrzewkę), no i jem sporo mniej (staram się by w każdym posiłku było białko) i po dzisiejszym tygodniowym, rannym ważeniu - przytyłam 0.3 kg
Myślę, jednak, że to woda, bo za parę dni szykuje się @ Co do cm sama nie wiem, może z 0,5 cm ubyło w brzuchu W ogóle kobiety maja gorzej ze wszystkim Przez takie gromadzenie wody przed @ myślą na pewno, że przytyły Faceci mają lepiej Ale to chyba wiecie? ![]() A i jeszcze co do orbiego to dobrze by było, żebyście oprócz ćwiczeń na nim dodawały za każdym razem coś innego. Bo do orbiego organizm szybko się przyzwyczai i potem efekty będą już coraz mniejsze Sama planowałam kupić orbiego, ale jednak zrezygnowałam i wybrałam siłkę.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktorych orbitrekowa historia zaczęła się dawniej... Mniej więcej po jakim czasie i jakiej częstotliwości ćwiczeń zauważyłyście że chudniecie? Oczywiście każdy organizm jest inny ale ciekawi mnie tak czysto teoretycznie
no dobra, potrzebuje większej motywacjiWeszłam przedwczoraj na orbitreka i ćwiczyłam przez 30 min |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A stosujesz nadal dietę? Właśnie organizm przyzwyczaił się do takiego wysiłku i już te ćwiczenia nie działają
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3167 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oooo widze ze wazymy doklanie tyle samo Moim marzeniem jednak byloby zrzucic te 2-3 kg, ujędrnic brzuch, rece i nogi... cos czuje ze ciezka praca nas czeka. Mam nadzieje uda mi sie zmobilozowac i pojezdzic 20 min (chociaz wolnm tempem.... ). a na efekty niestety musimy dluuuuuuuugo czekac i duuzzzzzzzzzzzo cwiczyc... ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
W grupie zawsze razniej ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Pokonałam lenistwo i jakos dociagnęłam 25 min ćwiczeń - uwieżcie mi jak ja to zrobilam to Wy tym bardziej możecie!!! Edytowane przez manima Czas edycji: 2011-01-18 o 19:31 |
||||
|
|
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
Boże dziewczyny jak wy to robicie że wam się chce ćwiczyć, ja ostatnio zupełnie nie mogę się otrząsnąć z lenistwa
ale Wy nie bierzcie broń boże ze mnie przykładu i śmigajcie dalej, trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba rozleniwił się metabolizm i w tym był problem. Ale w grudniu przeginałam bo naprawdę już mnie to minimalne jedzenie zaczęło wkurzać i myślalam tylko o czymś dobrym iwreszcie kalorycznym do zjedzenia Więc w grudniu był reset, teraz znowu jem poniżej 1500---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-01-18 o 21:21 |
||
|
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na diecie i przez to metabolizm spowolnił. Cytat:
więc można pedałować i sobie oglądać, a i jeszcze lusterka są Więc można raz na TV patrzeć, a raz w lustro, żeby zobaczyć jak się ćwiczy i jak się wygląda ćwicząc A i jeszcze wracając do tych kcal. Wychodzi na to, że chyba całe życie trzeba być na diecie
||
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie napawa mnie ta myśl optymizmemWłaśnie nie wiem, chyba lepiej jest chudnąć dłużej ale nie rozwalając sobie przemiany materii..a tu człowiek chciał szybko wyniki zobaczyć.. To wypasioną masz siłownię No ale Ty możesz poznać kogoś na tej siłce, nowe znajomości i w ogóle
|
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siłka fajna Ale już koniec OT bo tu o orbim wątek
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze skomplikowana sprawa Ej, no jak ze znajomym to inna sprawa Na orbiego nie chodzę z żadnym znajomym no chyba, że pająkiem jakimś, muchą albo kotem![]() Ała ała! Było przecież o orbim także, a to poza tym to i tak dookoła orbiego wszystko
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-01-18 o 23:07 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 1200 to za mało Przez to na pewno spowalnia się metabolizm ( już nie mówię nawet o 1000 kcal ), tak 1400-1500 to chyba w sam raz
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja najpierw muszę rozruszać ten metabolizm aby chudnąć przy takiej ilości Dobra, znowu OT![]() Dzisiaj czeka jeszcze na mnie orbi coby mi podjadanie nie chodziło po głowie w nocy
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- W ogóle dziewczyny wpadłam na taki pomysł, że jak już się będę mierzyć (bądź ważyć), to nie zrobię tego po kalendarzowym miesiącu, tylko np. po trzydziestu przejażdżkach na orbim czyli zajmie mi to ok. 1,5 - 2 miesięcy Kiedy idę pedałować, zapisuję to sobie - to motywuje ![]() Jejku mam nadzieję że w końcu będę jakoś wyglądać
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
makabra ... nie mam czasu nawet na orbiteka ! zbieram się ciągle ale typowo nie ma czasu . boże dopomóż! ! !
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj sie spięłam i postanowiłam poćwiczyć. 40 min na orbicie i 20 min z ciężarkami. Pot ze mnie leciał litrami...A Wam jak idzie?
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bez zmian, 40 min codziennie. Dzisiaj będzie więcej bo weekend i imprezowanie było czyli nadprogramowe słodkości..
|
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przymierzam się do kupna orbiego, czy ten model będzie odpowiedni?
http://www.decathlon.com.pl/PL/ve-200-135420394/ czy lepiej dołozyć i wybrać ten? http://www.decathlon.com.pl/PL/ve-200-135420394/ chciałabym zrzucić tłuszczyk z ud i ogólnie wysmuklić nogi, ale nie wiem który sprzęt wybrać. Czy ten pierwszy model jest mechaniczny? nie wiem czy dla mnie na początek ważne będzie to koło zamachowe proszę o pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

a moja determinacja spadła aktualnie do zera 

jednak ja bym sprawdziła te kolana u lekarza, tak dla spokoju
Poza tym obchodzę gdy tylko mogę szerokim łukiem lekarzy w imię zasady że chorować zaczynasz wtedy gdy zaczniesz odwiedzać lekarzy
lub jak mówiła moja babcia, że ze szpitala to się wychodzi bardziej chorym niż gdy do niego się trafia. O ile w ogóle się wychodzi
Myślę, że moż dobrym rozwiązaniem byłoby przeplatać jeden dzień orbiego, drugi coś spokojniejszego, mniej obciążającego stawy, np jakieś rozciąganie, callanetics, joga
może to jest pomysł.. Tak pedałowałam ostro bo w grudniu same wiecie, pełno pokus było, chciałam aby wilk był syty i owca cała, ale mimo tych wyczynów na orbim zostały dodatkowe kg do wywalenia
Myślę, jednak, że to woda, bo za parę dni szykuje się @
Przez takie gromadzenie wody przed @ myślą na pewno, że przytyły 
), tak 1400-1500 to chyba w sam raz
Dobra, znowu OT