|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Orbitrek
podobno najlepiej, żeby to był posiłek białkowy. a możecie mi powiedzieć konkretnie co zjeść? bo nie znam się kompletnie na tych wszystkich tłuszczach, węglowodanach ..
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Białko to przede wszystkim jajka, twaróg, ryby, mięso kurczaka.. Węgle to w dużym uproszczeniu pieczywo, makaron, ryż..
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
a jeśli zjem twaróg zrobiony ze śmietaną to będzie ok? czy nie bardzo tak można?
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
chciałabym jeszcze 2kg schudnąć, ale bez jakichś wyrzeczeń właśnie. jak na razie szło dobrze, ale w sumie mogę zrobić sobie z jogurtem, masz rację
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej z węglami
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj to się będę znowu bała, że przytyję ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą tu na wizażu też są chyba przykładowe jadłospisy, kiedy co i jak
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
ja sie poddaje
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
o nie nie, żadnych takich Kochana!
mój chłopak jak zaczął ćwiczyć przez miesiąc tył zamiast chudnąć, ale ćwiczył dalej i schudł już 2 kg, a cm też poleciały więc nie można się poddawać tylko cierpliwie czekać zobaczysz, że waga zacznie spadać |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
miałam wielkie problemy kondycyjne po tym jak skończyłam studia i zajęcia fizyczne przestały być obowiązkowe.
niestety było ze mną coraz gorzej. kupiłam sobie orbitrek na sport-shopie z polecenia instruktorki na moje siłowni i nie żałuję. nawet nie chodzi mi o efekt wizualny, liczy się dla mnie przede wszystkim dobre samopoczucie i kondycja
|
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie myślałam, że to jest takie ciężkie !
pierwszy raz dziś ćwiczyłam na orbim i po 3min zdychałam, ale jakoś 10min z przerwami mi się udało zaliczyć. mimo wszystko podoba mi się to i daje mi dużo satysfakcji
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
też się zaliczam do fanek ;-) szybko można pozbyć się zbędnych kalorii, efekt trzyma się i nie ma obaw, co do przemęczenia organizmu, potrzebuję lekkich instrukcji odnośnie użytkowania, mam model olpran 7246, ale moim marzeniem jest kettler satur, może któraś z was dysponuje?
![]() |
|
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
na czym bysmy nei cwiczyli czy wlasnie orbitrek czy bieznia czy amt zawsze musi byc systematycznos ci efekty murowane! ! : )
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
dziś już było trochę lżej, 10 min bez przerwy mi się udało a później jeszcze 5. trzeba po małych kroczkach żeby się nie 'zajeździć' : )
a Wam jak idzie? |
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Mi bez zmian
40min dziennie. Plus dieta obowiązkowo bo bez niej u mnie nie ma efektów
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
Ja w sumie od niedawna na orbitreku, ale chodzę też na jakieś zajęcia fitness.
Po niespełna miesiącu wszyscy mówią mi, że wyszczuplałam. Nie trzymam się żadnej diety, poza MŻ, ale i to nie zawsze, bo nie odmawiam sobie nic, na co miałabym ochotę. Mam motywację do dalszej walki z tłuszczem i coraz bardziej zżyta jestem z orbitrekiem
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pogrubionego, u jednego tak jest, że wystarczy by ćwiczył albo ograniczył jedzenie, a inni muszą się trochę (albo całe życie) katować ![]() A teraz będą w Biedronce orbitreki, ale chyba takie trochę nie bardzo
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
hah ! nie polecam produktow z biedronki tak szczerze zeby miec na czym cwiczyc przez dluzszy czas to co do sprzetu sportowego lepiej przehsc do sklepu sportowego i zainwestowac nawet te 200 zl wiecej ale zeby po 2 razach sie sprzet nei rozlecial ! aaa tak a propo po ile te orbitreczki w biedronce!beda mieli ? : ] |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może ktoś ma taki?
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie ma się, co sugerować, że z Biedronki, Tesco, itd. będziecie mieć sprzęt kiepskiej jakości. Moj orbi jest z carefoura z mega promocji (100zł) i działa bez zarzutów. Od pierwszego wejścia nie miałam problemów z przejechaniem dłuższych dystansów. Średnio ćwiczę przez 40min na najniższym obciążeniu, bo traktuję go wyłącznie jako aeroby (zastąpienie biegania, skakanki, itp.)
PS. Biedronkę i Tesco uwielbiam za niskie ceny i jeszcze NIC z tych sklepów (a mam tego sporo) nie popsuło mi się
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
15min dziś i byłam cała zlana potem, ciężko jest, ale się nie poddam. później jeszcze 5 min do tego, jutro zrobie 20 na raz
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
sama zastanawiam sie nad orbikiem z biedrony- duzo mam sprzetu z biedronki i tez mi sie nic nie psuje...
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chodzę na siłkę 2 razy w tygodniu, ale mogłabym jeszcze 2 razy w tygodniu w te dni kiedy nie mam siłowni ćwiczyć na orbim, choć nudne to trochę (a potem dodawać coś siłowego jakieś ciężarki czy coś ) i ćwiczę na nich po 5-10 minut na rozgrzewkę
||
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Akurat ten orbi biedronkowy wygląda na nieco badziewny..tak patrzę, że ma w ogóle strasznie krótkie i cienkie te ramiona czy jak to nazwać
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
Po ćwiczeniach na orbiku w klubie z profesjonalnym sprzętem orbik z biedronki wydawał mi sie strasznie mały i miałam spre obawy, czy sie nie rozwali, kiedy tylko na niego wejdę
. Ale dał rady, kolezanka ma taki juz jakis czas - działa bez zarzutu. Ale ja i tak wolę pójśc do klubu - wieksza motywacja, kiedy juz kupię karnet. Ćwiczę od 2 miesięcy - po órocznej przerwie- biegam kilka razy w tygodniu po 40 min. Ale zaczynałam od 20 min, jest coraz lepiej.
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie piszczy? ![]() Chociaż na tej siłowni co chodzę, te super wypasione orbitreki też już czasem zapiszczą więc to nie ma reguły.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

Zresztą tu na wizażu też są chyba przykładowe jadłospisy, kiedy co i jak

A co do pogrubionego, u jednego tak jest, że wystarczy by ćwiczył albo ograniczył jedzenie, a inni muszą się trochę (albo całe życie) katować